Olabildiğince sade ve herkese hitap eden bir video olmuş. Referanslarınızı paylaşmanız da çok şık. Emeğinize sağlık.
4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Teknik kısmını seviyorum ama girersek de çıkamıyoruz :) O yüzden referans çalışmaları da bırakmak istedim. Faydası olduğuna sevindim. İyi seneler.
@merveokhanote7774 жыл бұрын
Emeğinize sağlık gerçekten çok açıklayıcı bir video olmuş, teknik detaylarla bizleri daha çok bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim🙏🏻
4 жыл бұрын
Teşekkür ederiz. Çok sağ olun. Faydalı olduğuna sevindik. 🙏🏻
@ilkayertem13324 жыл бұрын
Su konusunda açıkçası bir video bekliyorum sizden. Boxxcoffee ile yaptığınız söyleşiden sonra kullanılan suyun önemini daha da anladık. Hangi kaynak suları tercih edilebilir ya da filtreleme sistemleri hakkında bilgi verirseniz bizim için bilgilendirici olur.
@e.21174 жыл бұрын
Çok başarılı anlatım, teşekkür ederiz
4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederiz :)
@ayferdulger33853 ай бұрын
Teşekkür ederiz
3 ай бұрын
Teşekkürler. Umarım bir fikir vermiştir. Sevgiler.
@birsenduran2564 жыл бұрын
biz teşekkür ederiz hocam emeğinize sağlık
4 жыл бұрын
Teşekkür ederiz.
@fatihmucahitharmankaya90934 жыл бұрын
video icin tesekkurler. peki buzluktan çıkan kahve ne zaman demlenmeli, bilgi ya da deneyiminiz var mi bu konuda?
4 жыл бұрын
Merhaba, kahveyi buzluktan çıkardıktan sonra bir süre vakumunu açmadan oda sıcaklığına gelecek şekilde bekletip daha sonra öğütüp demlediğimde daha verimli sonuçlar aldım. Diğer bir yöntem ise buzluktan çıkartıp direkt öğüttükten sonrada biraz kahvenin sıcaklığının yükselmesi içinde bekleyebilirsiniz. Bu yöntem yarışmalarda kahvenin homojen öğütülmesi için kullanılıyor.
@abdullahuysal30624 жыл бұрын
Teşekkürler hocam
4 жыл бұрын
Teşekkür ederiz.
@ilayda64782 жыл бұрын
Kahve atıklarını gübreleme için kullanana kadar onları nerede tutmam gerek nasıl saklamalıyım
@bugraemrahakcay89584 жыл бұрын
sanırım kiloca kahve alanlar için ideal bir video, yani kendi paketinde gelen kahveyi 1 ayda tüketmek gerek ki öyle yapıyorum saklama kabına ihtiyaca gerek yokmuş.
4 жыл бұрын
Aslında kilocadan öte, bazı kahveleri saklamak da istiyorsunuz ileride içmek için. Bazen de özellikle yurt dışı alımlarında, kahvenin elinize ulaşması 1 ayı bulabiliyor ve size tüketecek zaman kalmıyor. Bu gibi durumlarda vakum ve dondurma mantıklı oluyor. Onun dışında, dediğiniz gibi bir durum varsa, paketinde saklayıp 6-8 hafta kadar keyifle içersiniz. Sadece 8-10 gün sonra, valif bantlayabilirsiniz.
@bugraemrahakcay89584 жыл бұрын
@ yalnız valif bantlama olayını bilmiyordum bunu öğrenmem iyi oldu videoda bi daha ki siparişte banltayacam teşekkürler bu bilgi için :)
@birsenduran2974 жыл бұрын
Bazen spariş verdiğimiz kahveler valifsiz pakette geliyor ve yeni kavurulmuş kahveler bu durum gaz salınım süreçlerini nasıl etkiler yani etkiler mi ? Şimdiden teşekkür ederim
4 жыл бұрын
Merhabalar, valfli ve valfsiz paket kullanımı biraz tartışmalı bir konu. Piyasadaki çoğu paketteki valflerin tek yön çalıştığına inanmıyorum. Genelde ucuz kalitesiz valfler kullanılıyor ve bu şekilde olacağına, valfsiz olmasını tercih ederdim. Valf olmayan paketlerde, biraz şişme olabilir. bu da CO2 çıkışından kaynaklı. CO2 aslında inert olduğundan, bir zararı olmayacaktır. Yani 250 gramlık valfsiz paketlerde sorun olacağını sanmıyorum. 1kg ve üstü gibi paketlerde ise yükse miktarda CO2 çıkışı kaynaklı, yırtılma olabilir.
@MPower-p43 жыл бұрын
Emeginize saglik bu vakumlama Makinasi posetli olanda buzluga koymasak olurmu nekadar dayanır o sekilde ?
3 жыл бұрын
biraz daha fazla dayanır ama tam süre olarak ne kadar fazla bilemiyorum. Sonuçta saklanan ortamın sıcaklığı aynı kalacak, sadece hava ile teması kesilecek.
@aslanbeyhan3465 Жыл бұрын
Guzel video icin teşekkürler. Diyelim ki bir paketi butun halde dondurucuya attık. Her demleme için gereken porsiyon alınıp kalan tekrar buzluga mi atılmalı? Tüm paketi çıkarıp bir daha dondurucuya koymadan tüketmekte problem var mı?
Жыл бұрын
Kahve paketini doğrudan atmayın lütfen. Vakumlanmamış kahve dolaba girmemeli. Daha hızlı bayatlar. Vakumlanmış bir kahveyi dolaptan çıkarınca, biraz daha hızlı tüketmek lazım. O yüzden vakum paketlerini porsiyonlar şeklinde yapmak daha faydalı. Tüketiminize göre 50, 100 gram gibi vakumlar yapabilirsiniz.
@okankucuk6123 жыл бұрын
Bir sorum olacaktı timemorun saklama kabında kahvenin saldığı co2 tahliye oluyor mu poşetteki valf sistemi gibi yoksa tamamen sızdırmaz bir şekilde sadece vakumluyor mu?
3 жыл бұрын
selamlar, pompa yardımıyla içindeki hava dışarı tahliye ediliyor ve vakum ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Valflerdeki gibi bir sistem değil.
@bilalcelik660910 ай бұрын
merhaba degasing sürecinde vakum poşetiyle saklamak uygun olur mu yoksa degassing bittiğinde yada minimuma indiğinde vakumlama yapmak mı uygun olur teşekkürler ayrıca porsion olarak saklamak istiyorum teşekkürler
10 ай бұрын
Merhabalar, degassing bitince ya da bitmeye yakın vakumlamak daha ideal. Tabii bu süreyi kestirmek zor. Ben genelde kavrum tarihinden 10-15 gün sonra vakumluyorum. Porsiyonlamak kullanımı kolaylaştırıyor. Ben 45 gram gibi ayırıyorum. Özel kahveleri ise 10-15 gram arası dozluyorum.
@bilalcelik660910 ай бұрын
@ çok teşekkürler 🙂
@schwarzerFels219 ай бұрын
Degassingden sonra mı vakumlanmasını önerirsiniz elimize geçer geçmez mi
9 ай бұрын
Degassingden sonra tavsiye ederim. 15-20 gün bekledikten sonra.
@kadircimenci51683 жыл бұрын
👍👋
@ozanerdemli16918 күн бұрын
Hocam sürekli açıp kapamadan kendi paketinde nasıl saklayacağız? Gün içinde tüketeceğimiz kahveleri de ayrı bir yerde mi tutmak gerekiyor? Ya da ne kadar açıp kapama "çok" olmuş olur? Günde 3-5 fincan kahve için mecbur o paketi açıp kapatacağız..
7 күн бұрын
Aslında sürekli aç kapadan kasıt paketi açık bırakmamak. Yoksa tabii ki günde 3-5 kez açıyoruz. Bu bir sorun değil. Açtıktan sonra kahveyi alıp kapatmak var, bir de açtıktan sonra demleme sonuna kadar her seferinde 10 dk açık tutmak var. Bunu kastetmiştim.
@ozanerdemli16917 күн бұрын
Şimdi anlaşıldı 🙏💙
@shahinsharifov2 жыл бұрын
Vacu vinn ve şarap şişesiile saklıyorum
@ozanerdemli16918 күн бұрын
Bir de o cam pahalı kavanozlar, "ışık geçirmemeli" ilkesine ters düşmüyor mu?
7 күн бұрын
Evet, onları da ışık almayan bir yerde saklamak daha sağlıklı. Aslında ışıktan öte doğrudan güneş diyebilirim.
@ozanerdemli16917 күн бұрын
Tamamdır hocam, şimdi taşlar yerine oturdu 🙏🍀 cevaplar için teşekkür ederim.
@evrimyoruk38182 жыл бұрын
Video için bilgiler için çok teşekkürler.Valfli paketleri tekrar tekrar kullanmak bir sıkıntı yaratır mı acaba ?
2 жыл бұрын
Selamlar, ben kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. Koyu kavrum kahve ise, yağ gibi kalıcı koku bırakan kalabilir ama açık-orta kavrumda paketi az havalandırıp kullanıyorum. Valfini de şüphe duyarsam bantlıyorum. Bir nevi geri dönüşüm :)
@evrimyoruk38182 жыл бұрын
@ Teşekkürler.Bant olayını zaten videoyu izledikten sonra uygulamaya başlamıştım :)
@muminmutlu61353 жыл бұрын
Kendi ambalajını açtıktan sonra ambalajı kapatırken paketin içinde oksijen kalmasın diye paketi elle vakumlasak daha iyi olurmu ?
3 жыл бұрын
kapatırken içindeki havayı boşaltabilirsiniz tabii ki.
@geziperest3 жыл бұрын
Merhaba. Birkaç çeşit 250 gramlık çekirdek kahve alıp ,kendi ambalajinda buzdolabına koyuyorum. Içmek istediğimi açıp gerekli miktarda öğüttükten sonra tekrar buzdolabına kaldırıyorum .Bu şekilde kullanmamda bir sakınca varmı?
3 жыл бұрын
Merhabalar, kahveleri lütfen buzdolabında saklamayın. Daha erken bayatlayacaktır. İmkan varsa, ışık görmeyen, nemden uzak, serin bir yerde saklayın. Vakumladıktan sonra buzlukta saklamak bir yöntem ama buzdolabında paketi ile saklamak faydadan çok zarar olacaktır.
@serdardaglar24962 жыл бұрын
Arkadaşlar olayı çok büyütüyorsunuz. Cam kavanoza ince bir bezin içerisine pirinç bağlayıp alt kısma yerleştirelim üzerine de yeni aldığımız yada kendinizin yaptığı çekirdekleri bırakalım üzerini de kendi normal kapağı ile kapatalım bu şekilde nemden her daim kurtulur. Tek bir ayrıntı var çekirdekleri kendiniz kavurmuşsanız 2 gün boyunca kapağını açıp içerideki biriken istenmeyen havayı bırakması yeterli.
@serdardaglar24962 жыл бұрын
İki gün boyuncadan kastım sadece havalandırıp tekrar kapatılması yani 2 günde 2 defa.
2 жыл бұрын
Biz her şeyi tekniği ve nedeni ile anlatalım, alternatifleri de sunalım, Gerisi bütçeye kalsın. Dediğim gibi en basit yöntem kendi paketinde saklamak. Pirinç hiç denemedim. Başka deneyen var mı bilmiyorum. Teşekkürler.
@karaboga5984 Жыл бұрын
Önerilieriniz için teşekkür ederim, ama 1kg'lık vakumlu kapların tanesi 1000 TL olmuş. O paraya 3 kg orta kalite çekirdek kahve alınıyor. Yani yüzü astarından pahalıya geliyor artık. Ben çekirdek kahveleri kendi pakedinde 3 ay kadar açmadan saklayıp bayatlamadığını gördüm (A Roasting Lab).
Жыл бұрын
Benim en çok önerdiğim kendi paketinde çekirdek olarak saklanması. Bu sayede 2-3 ay keyifle içilebiliyor. Dediğiniz gibi vakumlu kapların fiyatları yüksek ve fiyatına oranla o kadar fayda sağlamayabilir.
@bekilturgut2 жыл бұрын
hocam herkesin evinde kahve değirmeni yok bu durumda az miktarlarda çekilmiş kahve alıyoruz az derken gene minimum 250 gram oluyor bunlar. ve tek kişi isen belli bir süre gidiyor. çekilmiş kahveyi en iyi nasıl saklarız ? yoksa çekilmiş kahve almak pişmanlık mıdır ? :)
2 жыл бұрын
çekilmiş kahve almak pişmanlık değil, biraz mecburiyet (ekonomik durum) ya da tercih oluyor. çekilmiş kahveyi 2-3 hafta boyunca paketinde saklayarak içebilirsiniz. Aromada biraz azalma olacaktır ama yapacak bir şey yok. Paketi sadece kullanırken açın, pakette valf varsa bantlayın, ışık almayan serin bir yerde saklayın. Paketle beraber kapaklı cam bir kaba atmak da biraz fayda sağlar.
@bekilturgut2 жыл бұрын
@ eyvallah teşekkürler. Evde kullanabileceğimiz otomatik w(elektrikli) veya manuel ideal değirmen öneriniz var mı ?
2 жыл бұрын
@@bekilturgut Kanaldaki videolarda bir kısmından bahsettim. İhtiyacınıza ve bütçeye bağlı. Kahveler.net üstünden konu açarak da sorabilirsiniz. Hızlıca tavsiyelere ulaşabilirsiniz.