Как са влияели траките на Египет, Рим и Азия?

  Рет қаралды 41,051

Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR

Жыл бұрын

Ще научите неща, които са буквално табу, забранени или потулени в нашата и в световната академична история. А те касаят заслугите на траките за формирането на европейската и въобще световната цивилизация. Разказва изследователят Павел Серафимов-Спараток

Пікірлер: 285
@kaloianhristov5677
@kaloianhristov5677 Жыл бұрын
Павел Серафимов - ураган от знания ! От години следя вашия блог, но за пръв път ви гледам в предаване. Изключително представяне! Бих искал да поздравя също водещият Росен Петров. Прекрасно водене на разговора, оставяйки госта да се изкаже и развие тезите си. Благодаря!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Мисля, че в ютюб има и други клипове съдържащи предавания с мое участие.
@ana-qh2if
@ana-qh2if Жыл бұрын
@@Sparotoc всичко чета от вас вие сте си отдали живота си за българите, за историята ни ,за истината .Горещо благодаря за всичко това.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@ana-qh2if От своя страна аз Ви благодаря за подкрепата!!! Тя наистина помага, защото противниците на истината може да не са много, но пък са напористи и злобни.
@jeliazkodimitrov3235
@jeliazkodimitrov3235 3 ай бұрын
Павел Серафимов-Спароток има собствен You tube канал: Какъв е процентът на тракийските гени при българите? December 22, 2023 kzbin.info/www/bejne/iXywY2V_ZZqSbdU
@icohristov535
@icohristov535 Жыл бұрын
Отново чудесно и аргументирано предаване с Павел Серафимов.С нетърпение чакам още.Тези истини трябва да се огласяват!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Ще има и други предавания ако е рекъл Господ!
@sonyaneve7419
@sonyaneve7419 Жыл бұрын
Благодаря ти, Спароток! 🌹Мачкай ги наред и хич да не ти пука. Пред тебе не важат! :) Няма от какво да се страхуваме, щом с нас е Истината! ☀️
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Така е, истината винаги побеждава!!!
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 8 ай бұрын
Че той човека я мачка тая история, като прочетен вестник, вече бая годинки! Направо я изнасили, като боец от Хамас, леберална боркиня за мир и почитателка на музиката, я изнасилва тая българска история! Скоро пенсия ще вземе от тролене и хейтене на българската и световната история! Да сте живи и здрави нашите мили и невежи сънародници, та да им кой да се пука от гордост! Жалко ще е ако наистина се лишите от комплексите си, дали ще се гордеете толкова с розовата мъгла, историческия кемтрейлс с която ви пръска Спаро нежели докопа ли трибунка!
@VanyaD
@VanyaD Жыл бұрын
В момента чета "Египет ключ към тракийската култура" на Стефан Симеонов. Ще взема и Вашата книга след това. А това, което най-много ме радва е, че има толкова много хора, които започват да се интересуват от нашата истинска история. Благодаря!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Радостта е взаимна!!!
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
Ето това вече е истинска "авторска книга", мила ми Ваня Д., тази на Стефан Симеонов!😀Смела, увлекателна, широкоспектърна, оригинална, наистина надскачаща традиционното мислене, написана от човек на науката с дълбоки познания по древна история и религия на целият древен свят, който не прави евтини аналогии, елементарни изводи, достигнати с нагаждане на "факти". 😀Т.е. съвсем различен от "наш Спаро", чиито тези, твърдения и изводи, задължително са тези, твърдения и изводи на някой друг автор от когото той просто ги е преписал!😀Само прослушайте интервюто още веднъж и ми кажете, кое казано от него не е друго освен просто цитат от някой друг древен, съвременен или близък до съвремието автор.😀Замислете се само и ще видите, колко еднопланова е представената от него история на българите, колко наивни са коментарите, колко избирателно са поднесени "фактите", как от един цитат на автор, често живял на стотици или хиляди години от времето за което се отнася се прави генерален извод за историята на земи и народи в рамките на хилядолетия.😀
@knazdimitar1245
@knazdimitar1245 Жыл бұрын
@@georgijivkov6150 Смешен сте.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
@@knazdimitar1245 Голе-е-ем смех! Нали-и-и-и!😀😀😀Милият невежа, а бе Чауш, явно и ти като Спаро не си я чел тая книга, нали? Е ти и много други книги не си ги чел, но тука става въпрос само за тая.😀 Е вярно, неприятно е да те хванат по бели гащи, ама невежеството си има цена!😀😀😀
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 8 ай бұрын
Ко стана ма, Ванче? Прочети ли гъ таа книгъ на "нерегламентиран от "истинската българска история" автор, дето не е преписал и една думичка от наш Спаро!Егати наглеца" е тоя Стефан, цяла книга написъл, при това оригинална и нито веднъж да не цитира светилото на световната наука Пафката! Такъв срам! Такова падение на Симеонов! Между другото, наш Спаро забранили ти да четеш повече такава литература? Много е ревнив, като малолетна пубертетка е ревнив! Ама аз съм сигурен че не ти е харесала тая книга, щото няма никакви широки патриотични антрефилета отпред и отзад, като на "Спаровата литература", която толкова слади от патриотизъм, че направо нагарча!
@goshovassilev429
@goshovassilev429 Жыл бұрын
Благодаря за изключителното предаване. Радвам се че Ви има!!!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Нека се надяваме, че и в бъдеще ще има други подобни предавания!
@lubomirsretenovsretkov4744
@lubomirsretenovsretkov4744 Жыл бұрын
Павката пак ги начупи!!!БРАВО ПАВКА, БРАВО!!!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря!!!
@evgeniyakrasteva6279
@evgeniyakrasteva6279 Жыл бұрын
Благодаря Ви за хубавото предаване. Желая много здраве и професионални успехи на г-н Павел Серафимов.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря Ви!!!
@milkamarkova1049
@milkamarkova1049 Жыл бұрын
Благодаря ти, г-н Серафимов. Чела съм почти всичко твое, но благодаря най-много за заключителните слова, БЛАГОДАРЯ!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Епилогът бе спонтанен, но точно това е хубавото, защото когато нещо се каже спонтанно, то е и искрено.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 8 ай бұрын
Ама то най-хубавото на Спаро са началните и заключителните слова,, щото там направо е захаросано от "Патриотизъм", та чак нагарча! Да сте живи и здрави комплексарите, та да ви вдига, като един голобрад Паисий, гоолобрад и в буквален и преносен смисъл на невеж, но пламенен, естествено!
@darena666
@darena666 Жыл бұрын
Толкова много и интересна информация, за толкова кратко време! "Защото бурите ни правят по-силни!" Благодаря!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Въпросите бяха хубави, а това означава и, че отговорите ще са хубави.🙂
@mitkojordanov2663
@mitkojordanov2663 Жыл бұрын
Страхотен учен! Много се радвам, че пак гостувате на това предаване! Нямам търпение да намеря и тази Ваша книга!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Проверете на страницата на издателство Атеа, понякога имат изгодни предложения. Успех!!!
@mitkojordanov2663
@mitkojordanov2663 Жыл бұрын
Готово! Намерих я или....всъщност приятелката ми я подари, щото знаеше, че нямам търпение да я намеря. Чакам с нетърпение том III от Тайните на тракийския език. Изумителни факти и открития. Особено интересно ми беше да прочета за връзката древни българи и древните народи в днешна Италия. Но като цяло всяка глава беше страшно интересна. Поздравления особено много за изграждането на тракийски речник! Чудех се, сега накрая като я дочитах, щом Мел Гибсън може да се сети да направи филм (Apocalypto), в който изцяло да се говори на местния индиански диалект, кога някой българин ще се сети да направим игрален филм за някой древен Тракиец - изцяло на тракийски език. Възможна ли е такава възстановка според Вас?
@X3MCTZN
@X3MCTZN Жыл бұрын
@@mitkojordanov2663 ТОй нали искаше да прави за КАЛОЯН и падението на Латинската Империя, но уви нещо се разпърдяха нещата!
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 8 ай бұрын
@@X3MCTZN Той не е искал да прави нищо! Съвсем различен екип уж от холивудски сценаристи, ужким работеше по въпроса, но явно не направиха нищо. Ама аз не разбирам защо обиждате така Спаро и Компания, като той ви обяснява че Траките , всичките до един от 2000 г. пр. Хр. до ден днешен сборуват само на един и същи български език, така че как така ще говорят на "тракийски език", гаче това е съвсем различен език от нашият? Но като имам предвид, много други "учени" същите, като Спаро, дето ни обясняват че и индианците от 18-те Америки били 100% траки, така че защо направо не кандърдисате, бай Милчо Гибсънчовски да представи "Апокалипто-2", като "Истинската история на Траките", щото то тракийски и индиански е все български! Че избиеме рибата, че я избиеме!Както забеля преди години Бай Божо Димитров Аполонийския, "От Усури до Мисури търчат само куртигури!"
@fanytria2024
@fanytria2024 Жыл бұрын
Благодаря, г-н Серафимов! Изключителни познания на тема Тракия! С интерес ще прочета и книгата Ви, въпреки че следя отдавна публикациите Ви. Бъдете здрав и продължавайте с проучванията, вярвам че скоро ще намерят признание!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря Ви! Признанието, макар и неофициално вече го имам. За мен е важно обикновените хора, към които принадлежа и аз да знаят истината.
@lyubosa
@lyubosa Жыл бұрын
При посещението на музея в Кайро ми направиха впечатление колесниците и не само. Попитах гида, защо тези колесници са като нашите. Той ми отговори така. Ми, те са ваши, древните цивилизации са поддържали връзки, както сега. Ние сме нямали коне преди идването ви тук. И ме пита дали знам за Бастет. Явно не всички крият историята.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Конят и колесницата се появават в Египет по време на 12 династия, а това, че египетските учени знаят за народа, който е въвел коня и колесницата в Египет, т.е. за дедите ни, за мен е изненада.
@violetanikolova7776
@violetanikolova7776 Жыл бұрын
@@Sparotoc Благодаря, че ви има! За мен не е изненада. Свързано е с Хиксосите още - царете Пастири(цар и жрец с познание за БОГ едновременно и представител на Божествените родове. Кръвната връзка като база за властова(родова) привилегия. Златният фалос във Варна го подсказва. ,,Божиите синове"(небесните хора) и кръвното родство. Вчера четох коментар на английски и му благодарих. За езика на фараоните. Че в древните езици на Африка(изброил ги беше) и в този фараонски език изобилстват български думи. Лингвистичната история още не е написана. Незнам защо БАН анатемоса трудовете на Стефан Гайдарски. Това го съсипа (отхвърлянето). Там открих много кодове(пъзели за обобщаване на историч. картина). Конят първо е свещено животно само за владетеля, после транспортно и военно). Златото-атрибут на властовият статус. На кон и в блестящо на слънцето злато(ние сме ниски на ръст). Прототраките владеят тайната на добиване от Анунаките. Тита-земя. Ан-бог, аннунаки. Титаан, титан - земен бог. Подобно отношение сме имали към земния бог(високия ръст), позата е ничком, с поглед в земята. Пълно подчинение. Тези ритуали се практикуват впоследствие от нас. Общуването с тях е било телепатично. Ние хората(нискогръстовите) развиваме говорен апарат. Залите с колоните за усилване на предаване на мисълта в Бучеджи Румъния(за секретен обект) говори много за тази роля на Извънземието в еволюцията ни. Всеки следващ цикъл се формира в ,,утробата" на предходния. Хората сме си същите. Дано успея да купя книгата ви. Помня ви от blog.bg. Който напуснах поради едни странни причини от духовно естество. Радвам се, че устоявате на тези ,,ветрове, вълни и бури". 👀🕊️💙
@UBIGI
@UBIGI 7 ай бұрын
​@@Sparotocда, и аз ти писах за познат копт... но сигурно си пропуснал. Има някакви податки, но това посещение е направо -приятна изненада. 🎉
@jeliazkodimitrov3235
@jeliazkodimitrov3235 6 ай бұрын
@@Sparotoc Twelfth Dynasty of Egypt: 1991 BC - 1802 BC
@SC-vb2ui
@SC-vb2ui Жыл бұрын
What a Elegant Souls⛲️🙏😇 Amazing .We loVe Truth Knowledge is a FREEDOM!!!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@evanedelcheva4959
@evanedelcheva4959 Жыл бұрын
# Благодаря Ви г- н Серафимов за уникалната информация. От години с Вас сме виртуални приятели и винаги с голям интерес съм чела публикации от Вашия блог! Бъдете здрав и очаквам още история с факти за нашите предци!🤗
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Да дава Господ живот и здраве, ще има още интересни неща за публикуване.
@kamenvk
@kamenvk Жыл бұрын
Много благодаря за това видео! Напълно съм съгласен с г-н Серафимов.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря Ви за подкрепата!!!
@aglikaivantcheva6093
@aglikaivantcheva6093 Жыл бұрын
Благодарим от все сърце! ❤❤❤ Балсам за душата!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Дано и следващият път да е така!
@user-ou8ls5nn5i
@user-ou8ls5nn5i Жыл бұрын
Поддържам възгледите на г-н Серафимов. Траките са най- великият народ в античността. ДНК-то вода не става!!! :)
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Не е само днк-то, ние сме запазили също езика, а и културата на своите предци. Така ставаме пълноправни наследници на народа, с който започва историята.
@pikantnomie1894
@pikantnomie1894 Жыл бұрын
@@Sparotoc Имах една преподавателка в университета,която ни казваше ,че българите били неуки диваци и че единствено благодарение на ромеите сме имали писменост и държавност. Старият комунистически нихилизъм си е свършил работата ама на overkill.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@pikantnomie1894 Нихилизмът е отрова за всеки народ...
@violetanikolova7776
@violetanikolova7776 Жыл бұрын
Благодаря за госта!!!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
🙂👍
@user-fd4jq9nv5n
@user-fd4jq9nv5n Жыл бұрын
Браво, Павле! Ти си Будител!!!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря за добрите думи!!!
@user-fd4jq9nv5n
@user-fd4jq9nv5n Жыл бұрын
@@Sparotoc , заслужил си го.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@user-fd4jq9nv5n 👍👍👍
@ivchos1783
@ivchos1783 Жыл бұрын
Много добре говори, точно и ясно
@user-wd8cm1sk8e
@user-wd8cm1sk8e Жыл бұрын
Павле, великан си човече! Точно, ясно, логично и аргументирано изложи тезата си. За мен това е истината и не само, защото ми се иска да е такава, а защото такива са фактите. Горд съм, че съм българин, горд съм, че те познавам, макар и не лично! Бъди здрав! Молба към Росен Петров - моля направете по-дълго предаване с Павел! Като го слуша човек и половин час минава за миг.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Фактите са наистина красноречиви, жалко е само, че дълго време са останали невидими за повечето професионалисти.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
Ако смяташ Пафката за великан, то извинявай, ама това си е чисто признание, че си "микроскопичен хобит" в територията на историята! 😀
@user-wd8cm1sk8e
@user-wd8cm1sk8e Жыл бұрын
@@georgijivkov6150 не смятам да ти отговарям.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@user-wd8cm1sk8e Правилно решение, троловете не заслужават внимание 🙂
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
@@user-wd8cm1sk8e И правилно, на истината няма как да "отговориш"! 😀 Проблема ти е че щом смяташ един "професионален трол" за "великан", тогава си отговори къде се намираш изобщо? 😀Защото какво друго освен трол и хейтър е Спаро, който от доста години не прави нищо друго, освен да хейти историческата наука? 😀Това което прави той не е наука, а хейтене на науката! 😀И да те питам ти някога да си чел някоя историческа книга от академичен автор, да си гледал и слушал интервю или лекция по историческа тема на академичен автор? Какво знаеш да историята на света извън интевютата на "тролове и хейтъри" от рода на Спаро? 😀😀😀
@aglikaivantcheva6093
@aglikaivantcheva6093 Жыл бұрын
Всяка вечер да го излъчвате по всички телевизии!!!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
🙂
@hristobotev9726
@hristobotev9726 Жыл бұрын
Евала Павка, много добро представяне на книгата. Още я чепкам за пореден път :). А финала - Бурята прави БЪЛГАРИТЕ по силни. Уникално заглавие на нова книга ;)
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Новата книга е почти готова, но трябва да се съкращава, защото е прекалено голяма...
@debnadaebna9981
@debnadaebna9981 Жыл бұрын
Уникален! Павел Серафимов, е съвременен будител!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
🙂
@MayaMay369
@MayaMay369 Жыл бұрын
Благодаря ,Ви !
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря Ви и аз за интереса!
@jasminabrener4945
@jasminabrener4945 Жыл бұрын
Интересно!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Да дава Господ живот и здраве, ще има и други подобни представяния 🙂
@rockbul1
@rockbul1 Жыл бұрын
Поздравления Павка!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря!!!
@stela5117
@stela5117 Жыл бұрын
Благодаря!!! ♥️♥️♥️
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Радвам се, че беседата с г-н Петров Ви е допаднала!!!
@KumchoVulcho1983
@KumchoVulcho1983 Жыл бұрын
Павел Серафимов е огромно богатство, имам три негови книги е едно помагало за деца и възрастни, които признавам още не съм прочел, тъй като бързах да си ги набавя, но и това ще стане. 📖
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Приятно четене!!!
@KumchoVulcho1983
@KumchoVulcho1983 Жыл бұрын
@@Sparotoc Благодаря ви!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@KumchoVulcho1983 👍👍👍
@elenadimitrova6800
@elenadimitrova6800 Жыл бұрын
Чудесно предаване .Мисля, че има огромна разлика от някогашните Българи и днешните.Никой не взима под внимание, че няколко генерации са заченати в пияно състояние.За съжаление, и бъдещето не се очертава добро!Но реалността е знаем до болка.Благодаря за предаването, едно от малкото качествени!!!Да допълня само,друг е въпросът защо пие толкова народът!С мярка и без мярка,причини много!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Всеки народ има периоди на възход и периоди на падение. Ние сме имали няколко падения, в момента се изправяме от поредното и съм напълно уверен, че ще успеем да сторим това с достойнство.
@elenadimitrova6800
@elenadimitrova6800 Жыл бұрын
@@Sparotoc И аз го вярвам, и дано така стане!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@elenadimitrova6800 Ще стане разбира се, а ако даваме положителен пример ще стане по-бързо.
@elenadimitrova6800
@elenadimitrova6800 Жыл бұрын
@@Sparotoc Старая се също 🙏🤍💚❤
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@elenadimitrova6800 И аз🙂
@runi1100
@runi1100 2 күн бұрын
🤯Удивителна новост в историята ни! Адмирации!
@boriskostadinov9350
@boriskostadinov9350 Жыл бұрын
Това интервю ми напомня сериал, който прекъсва на най-интересното. Защо не взехте интервю 1час:30 мин. например. След това може да ни го пускате като сериал. Сега може само да се надяваме, че и догодина ще има кратко интервю с този човек.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Надявам се скоро да има нов клип, този от представянето в Пловдив. Ако имате профил във Фейсбук следете стената ми.
@user-xl3ki4yo6h
@user-xl3ki4yo6h Жыл бұрын
Не всеки от нас е чел история в оригинал и дълбочина , но г-н Серафимов е смел и отдаден популяризатор на своите ,често неудобни открития и истини от нашата най-древна история .Жалко ,че за толкова години не се е състоял дебат по това кои са траките и кои сме ние , най-често някои лепват неаргументирани коментари под публикациите и така. Да, и би било интересно за мен една среща м/у г-н Серафимов и Фаргат Нурутдинов/ Ал.Стойчев. .
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Сега видеодебати са възможни, стига да има подходящ човек, който да ги организира.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
Мила ми Мария, явно за тебе историята е проста, като Смилянски боб, който хвърляш за да познаеш бъдещето!😀Ама как ти хрумна тая безумна идея да срещаш бай Фаргат със Пафката? Че те нямат абсолютно никакви допирни точки, като тезите им се отричат напълно, една друга!😀😀😀
@tonygerov2028
@tonygerov2028 Жыл бұрын
Интересно
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря Ви!
@user-jw8ql4dz7x
@user-jw8ql4dz7x 7 ай бұрын
@user-pv5fh1yf5s
@user-pv5fh1yf5s Жыл бұрын
ВЪЗХИТИТЕЛНО.....
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря!!!
@gospodinnicolov3683
@gospodinnicolov3683 Жыл бұрын
Историята се пише от победителите и обслужва техните интереси, това е,,истината,, за определен период от време
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Така е, но пък няма вечни лъжи.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
Така е! Когато влезете в някоя голяма градска библиотека, ако не сте влизали де, ще забележите че от лавиците са премахнати 90% от книгите издадени преди 2010-2015 г. и в раздела история писана от непрофесионалисти са останали основно заглавията на "новите автори, автохтоници" от интернет кохортата на "наш Спаро" и Гайдите. 😀Още по интересно е че въпреки "чистката" са останали някои издадени доста отдавна книги, отново на всеядни автохтоници, като Цонев и компания т.е. изд. МАБИК, както и на старите възрожденски автори, автохтоници от преди 100-120 години. Така се оказва че основно представена в момента на редовия ползвател на библиотеките историческа литература е "автохтонната", като биват заобикаляни и неглижирани всички останали теории.😀За голям ужас, обаче, все още могат да се намерят тук таме някои "отвратително научни" книги на хора, като Маразов, Фол и Овчаров, където човек да се запознае с трудове на истински учени историци, пишещи в сферата на науката история.😀😀😀
@knazdimitar1245
@knazdimitar1245 Жыл бұрын
@@georgijivkov6150 Клоун и празнословец.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@knazdimitar1245 Упорит е г-н Живков, но и празнословец, никой интелигентен човек няма да му се върже 🙂
@knazdimitar1245
@knazdimitar1245 Жыл бұрын
@@Sparotoc Доста наплашен изглежда, щом толкова коментари е написал... Смешно е.
@azti6205
@azti6205 Жыл бұрын
Харалд Харман е написал книги за дунавската цивилизация и той също е стигнал до заключението, че знанието не идва от ориента
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Да, така е, но Хаарман не уточнява, че траките са учителите на гърците, само бегло споменава някои неща.
@azti6205
@azti6205 Жыл бұрын
@@Sparotoc Да, той не прави заключения кои точно са народите от дунавската цивилизация, но все пак извода му е подобен, че са по-старото население което е предало голяма част от знанието си на новодошлите елини
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@azti6205 Това е странното, защото Хаарман би трябвало да е запознат със свидетелствата на Херодот, Тукидид, Страбон, Плиний, Павзаний, а най-вече с трудовете на Август Фик, Паул Кречмер и др., които пишат за траките в Елада и тяхната роля в оформянето на културата на южните ни съседи.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
@@azti6205 Силно казано е това "заключението, че знанието не идва от Ориента", първо защото за Харман и компания и Балканите са Ориент😀Ако сте чели внимателно последната му книга за която споменавате, ще знаете че той там е направил и много други изводи, но практически той не се занимава с "важните" за нас "траки" и "елини", които ние тук караме да се състезават, като хрътки на пистата, само от наши болни амбиции, водени от болни водачи! 😀😀😀В тази книга важното е не цивилизациите от края на бронзовата и желязната епохи, а много по-древната цивилизация, "Дунавската цивилизация" с нейното възникване, развитие и изчезване. Когато говори за древните Близкия изток, Анатолия, Цикладите, Крит, Тракия, Черно море, Варна, Дуранкулак, Слатина, Караново, Винча, Косово, Тартария и т.н. и т.н. той изобщо не ползва и дори не споменава много късните термини, като "Траки" и "Елини".😀
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
@@azti6205 Точно така е! Той не уточнява, кои са тия народи, просто защото никой не знае, кои са тия народи! 😀 Но ако бяха "траки" или "елини", които са известни на цял свят, то той непрменно би ги назовал!😀А щом не ги е назовал, то значи че тия истински автохтони, автори на ДУНАВСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, както е прието напоследък да се нарича, не са нито "Траки", нито "Елини".😀Елементарно Уотсън! 😀
@dantobarbarian4842
@dantobarbarian4842 Жыл бұрын
Има един канал "Asha Logos" който говори за "Royal Scythians" и ако го слушате ще си кажете: абе тез скити звучат много като траки... естествено западняк никога няма да го каже ама си струва ние да проучим по-обстойно този въпрос, друг няма да го проучи освен нас!
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
За скитите Стефан Византийски твърди, че са тракийски народ. По-рано Херодот пише, че от всички богове скитите издигат олтари само на Арес, като същевременно уточнява, че скитите не обичат чуждата религия. За да отдават скитите такава огромна почит на тракийски бог, то самите те трябва да се определят като част от траките.
@pikantnomie1894
@pikantnomie1894 Жыл бұрын
То не само западняка, "братята " ни русите ни унищожават историята и културата ни от столетия .
@dantobarbarian4842
@dantobarbarian4842 Жыл бұрын
@@pikantnomie1894 Те ни откраднаха азбуката и религията!
@rumianaburin457
@rumianaburin457 Жыл бұрын
Елините са знаели,че траките и скитите имат общи обичаи,богове и език.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@rumianaburin457 Знаели са, някои са си го казвали без увъртане.
@user-xl3ki4yo6h
@user-xl3ki4yo6h Жыл бұрын
Много ми е интересно какво мисли г-н Серафимов за работата на Д-р Стефан Гайд/арски/ ? Той също свързва историята на траките с египетската , но трудовете му остават някак отхвърлени или незабелязани от бълг. научна общност ?
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
С г-н Гайдарски имаме различен метод на работа. Вярно е, че и двамата намираме тракийско влияние в Египет, но ползваме различна литература и притежаваме различен стил.
@valentinamalinova737
@valentinamalinova737 Жыл бұрын
Интересно : нещо за опитомяването- bull, Volcker wagon?
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Бихте ли задала въпроса си с повече уточнения?
@violetanikolova7776
@violetanikolova7776 Жыл бұрын
За кои Траки говорим? Има Прототракия до разлива(4хил), разселването и Тракия след него. Първоначалната мирна мегалитна езерна цивилизация(8-4 хил.) се разпада(фрагментира) на много други народи(властовото роене). Рим е нова власт, нов ред, нови правила, оттам нови названия, на божества и новообразувано властово обединение. Хората са си същите, роене и прегрупиране. Родовете(оцеляване) са играели важна роля(споменава се родът в епоса, майка и баща). ,,Траките са мъчениците на историята"(Ванга) Тази фрагментация се наблюдава до днес и е свързана с култа към превъзходството на властта. 👀🕊️💙
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Ще Ви помоля да се изразите малко по-ясно...
@violetanikolova7776
@violetanikolova7776 Жыл бұрын
@@Sparotoc Часове са нужни. Форматът е ,,тесен". Оцених детайлиззирането на фактите, както от ваша, така и от страна на Ст. Гайд. При мен обобщението идва на ,,големи крачки" (цикли). Затова. Екскурзовод съм. И имах известно съмнение, че беше водолейско въображение, започнало от една статия във сп. Отечество, статия за академик Черних, по-късно разкрития на Петко Димитров и експонатите в ИХМ Варна. Една странна нишка от книги. Понякога имам навик да наблюдавам това ,,извън себе си"(самонаблюдение и идващите пъзели информация.). Истината е многолика и многоаспектна. Има и Ъгъл на наблюдението в търсенето И'. Ъ е един символичен знак със скрито значение. Знаци, кодирани от Духа на посветените в това скрито познание Траки. Библия Бесика, копие от 2 век е на богарски(г/х ; БОГ и Арих, жестоко преследвано 4-9век, като езическо, азбуката унищожаване, но и позабравена, като цел), написана с кирилските букви?! Философия на Учението за БОГ. И копието от 4-ти век-на глаголица-космогония за напреднали. Борбата е сред елитите. Ел-висш. И е на косъм от възгордяването към онези, които,,не пишат". ,,ИЛЛИ ЕЛ ИЛЛИ", казано от Исус. Тук сме само човеци, Души и Духове във въплъщение. Висш [Е] САМО БОГ. И НЕГОВА Е БЛАГОСТТА И СЛАВАТА. Ние само НЕГОВИ СРЕДСТВА, с проследяеми задачи, и проводници на Слово от различни нива на БЛАГОСТТА МУ, ученици в земното училище-мъдрилище. Пишат Траките и още как. Но... само посветените(култът превъзходство отпреди разлива(частичен потоп, свързан с ноевото поколение).Възгорделият се Траку, който скрил писмената от братята си(пише си го в прав текст). И те... си ,,уподобили" свои(разделение по букви и войнички между тях за унификация на външната форма, довела до изчезването на красивите езикови(звуково-вълнови и символно-знакови) словоформи, които днес тълкуваме според осенението свише.) Този частичен потоп за жалост го свързват с Всемирния(Ноевият). Инфото в митологията се припокрива и е като сбити времеви пластове. Разпръснатата ,,вавилонска кула" (алегория в духовен план) е разселението, скиталчеството, завръщането, войни, отново скиталчество. Войните започват по цялата земя след 2700 г.(третото). Не,че преди това разселение във всички посоки няма. Бойни умения се развиват след това. Къде са оръжията от 8-мо до 4 хил.? Каменните и медни(копията са ловни)сечива стават, но за добив на храна. Мъртвата зона унищожава храната. Руски учен говори за канибализъм(подивяване, нещо, за което се говори под сурдинка и се замита под килима като факти до днес. И загатва в едни ритуали. ). Много от Родовете мигрират в местата дори с неблагоприятен климат. Канибализмът за тях не е изход, а падение. Но и необходим повод да развиват войнски умения, първо само за защита. До степен на съвършенство (Прибалтика). Много пъзели открих в ,,Изгубеният рай" на Греъм Филипс. В музея във Варна оръжията изобилстват именно от това време. Толкова информация е наистина трудно смилаема. Не сме чели едни и същи автори. Информацията идва сама като нишка от Кълбо. Това, в което ми се даде да надникна от вашата библиотека от изводи и познание, видях само синхроничното с моята. Друг ще види друго. Всяка книга ни надгражда само 25-30 %. Пълно усвояване би било плагиатстване. Но да видим процеса от друг Ъ-гъл обогатява Истината чрез явлението Brainstorming. Затова се чудех защо така яростно ви нападаха?! Вторачени сме в разликите, вместо синхрона. Благодаря и за това, че ме подкрепихте за последния ми пост в blog.bg. 2012 г. Влязох след година и тази подкрепа за мен беше като лекарство за Душата. Приятелска ръка от Невидимото, което е пак знак от БОГ. Ние, и видимо, и НЕВИДИМО живеем в НЕГО. Свободният Избор е друга Вода(познание, Тя чува, помни, реагира-ние сме 80% Вода. Проводник, - вълни, честоти и още скрити в тази БОЖЕСТВЕНА МАТРИЦА тайни) Тогава, 2012, бях в особено състояние на Духа- преживяване ,,на ръба". Преживяване в Лабиринта. Което ми се повтори 2019. Ние сме само пишещият пръст. Трескавото писане на ,,странни" за непреживелият подобно,,гмуркане в дълбината" човек. Благодаря още веднъж на БОГ, че ви има!!! 👀🌿🕊️💧🌱🐞🌳💙
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
@@violetanikolova7776 Ако не успеете да преминете отвъд спекулациите на Гайд и Серафимов, ще си останете само с "новата догматично-елементарна, но пък "истинска" интернет-история на България". 😀Днес случайно прочетох, че някакви млади мега намахани участници в мега-гледано предаване по национална ТВ, самите от предпоследното интернет поколение си нямат представа, кой е Григор Вачков, кой е Кристо, така че И тази "нова интернет история" съвпада съвсем с новите тенденции в представите на младото поколение за света! 😀😀😀
@violetanikolova7776
@violetanikolova7776 Жыл бұрын
@@georgijivkov6150 Не за първи път ми казвате това. Приемам ви, като мнение. Не знаете, че в главата ми, тази картина започна да се оформя още в края на 70 - те, (учуди и мен, защото беше наглед мисия ,,невъзможна", но с контури и много въпроси) още като учих втора специалност история. Чудех се, как тъй избрах точно история(Древна, Средновековие и съвремие( от Ъ-гли на двете и' (тогавашни) половини, като наблюдение) най-трудната и с много дебелите книги за четене. Чудеха се и познатите ми. После едва усетих връзката между ,,случайните неслучайности". Ст. Гайд само ми даде увереност, а наблюденията ми от по-близката история- вълните, циклите, смяната на стария ред с правилата от новия, апогеите и спадовете. Но и въпросът защо? (Мулдашев, С. Лазарев и в този ред...) Уважавам трудолюбивите Умове и на двамата. Защото Умът на мъжа е най-красивото нещо в него, предвид различията ни от кръста надолу. Толкова е зашеметяващ понякога, че ме захласва. От този работливец, е натрупана много мъдрост в менталния ни свят. Ако бях чела нещо от вас, пак бих намерила вложеното от ГОСПОДА БОГА(според вграденият ни от НЕГО ,,вътрешен филтър"), - съвпади и синхроничности, но и уникални неща, които на другия ум, или Разумно Сърце им е било дадено да ,,видят" и усетят. Всяка книга(за някои е просто събрана и изложена информация), а друга е осенение, което бихме могли да: приемем/отхвърлим, според двата ни основни импулса или потърсим още варианти. Истината по идея е многолика и много аспектна и зависи от Ъ-гъла на възприятие. Само БОГ я ЗНАЕ ЦЯЛАТА(от всички ъгли, ракурси, дълбини и висини). И ТОЙ ни Я дава, особено на търсачите. И накрая се оказва, че процесът на търсене е безкраен в НЕГО. Оснението е много красиво ,,преживяване" в НЕГО. Докосването е ментално. Въпреки ограниченията от D-тата на човешкия ни Ум. Не помня, вие ли бяхте, но някой ме скастри, че нямало духовно и емоционално ДНК. Тук съм жена и знам, че е различно от това на мъжете в плътния свят. ,,Мъжът е Мъдростта на БОГА, Жената-Любовта"(П.Дънов) По повод един от клиповете с участието на Антон Дончев, на моменти настръхвах от съвпадите и радостта, че не съм самичка в Лодката, плуваща в Океана. Споделям, не споря с вас, Г-н Живков. Бъдете споделен! 👀🌿🕊️💧🌱🐞🌳💙
@knazdimitar1245
@knazdimitar1245 Жыл бұрын
@@georgijivkov6150 Клоун.
@valentinamalinova737
@valentinamalinova737 Жыл бұрын
...ABBA.." ..odd to freedom.."
@jeliazkodimitrov3235
@jeliazkodimitrov3235 4 ай бұрын
ТРАКИЙСКАТА ТЕЗА за историята на Европа, Азия и Северна Африка. Желязко Димитров-Димитрин, 30/11/2023
@RositsaPetrovarjp7
@RositsaPetrovarjp7 Жыл бұрын
Венеция...от венец. Имаме си и име Венета
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Да, интересно име е Венета.
@rumianaburin457
@rumianaburin457 Жыл бұрын
Има и имена Мако,Дако,Гето...
@user-pu5br4hn9q
@user-pu5br4hn9q Жыл бұрын
Според арийските веди, името Азия-Асия е дадено от ариите и означава земя на Асите.Асите са боговете на северните народи,принадлежащи към бялата раса.Според тях , градът на тези богове , дошли от звездите се нарича Асгард Небесни .По време на преселението на ариите ,те при всяко отсядане са съграждали градове с името Асгард- Асгард Свитьодски,Асгард Ирилийски, Асгард Согдийски Асгард Даарийски.Тези градове са построени на различ ни места- Скандинавия,Уралските планини,Мала Азия.Това.показва.и маршрута на преселението.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Нямам сведения във Ведите да се споменава географската област Азия. Единствената връзка на Ведите с името Азия е вед.санскр. ашу-кон, а Азия, или по-скоро Асия означава страна на конете, страна на коневъдците.
@debnadaebna9981
@debnadaebna9981 Жыл бұрын
@@Sparotoc Имам въпрос, нали думата "аспа" е тракийска дума със значение на кон, която дори е като основна съставна част на името на нашия Аспарух, та има ли и други думи за кон? Например, на какъв език се тълкува името "Асия", като "страна на конете" и какъв е коренът?
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@debnadaebna9981 Да, има, те са: asu, която се обяснява с оясвам се, бързам, marka, която се обяснява с мрак, т.е. кон с тъмен цвят, kon, която се обяснява с... 🙂
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@debnadaebna9981 Иска ми се да дам по-подробни обяснения, но няма как набързо. Мисля, че имате книгата, проверете първо за значението на река Аисепос, после вижте главата за Азия.
@RositsaPetrovarjp7
@RositsaPetrovarjp7 Жыл бұрын
Ромон- хубава българска дума. Глагол-РОМОЛЯ! Ромул?
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Според мен Ромул означава силен, името му е обяснимо със стблг. раменъ- силен. Милена Върбанова търсеше някаква връзща с ромон и Румон - старото име на Тибър.
@RositsaPetrovarjp7
@RositsaPetrovarjp7 Жыл бұрын
@@Sparotoc Братята са Ромул и Рем. Да не говорим, че има и до ден днешен име Ромил! Възможно е Ромул да е кръстен на реката. Все пак водната стихия е сила. А Рем да идва от рамене. На територията на сегашна Румъния има два града с името Ръмник! Румъния, Ромъния е също страна на големи реки, Дунав и притоци, а старата "Византийска" тема Романия също покрива територия с големи реки- Места, Марица, т.н.. Мисля, че не случайно.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@RositsaPetrovarjp7 Рома е и име на тракийска богиня по сведения на акад. Георгиев 🙂
@RositsaPetrovarjp7
@RositsaPetrovarjp7 Жыл бұрын
@@Sparotoc Още по-добре. Богиня на какво точно?
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@RositsaPetrovarjp7 Спомената е от Вл. Георгиев в Траките и техният език, но не са дадени подробности.
@valentinamalinova737
@valentinamalinova737 Жыл бұрын
Всеоще има ' табу' -та г- н Серафимов , правилото си е в действие, и се " гушва букетчето " ! Уви! Препорьчвам Ви
@valentinamalinova737
@valentinamalinova737 Жыл бұрын
....ABBA..." .odd to freedom "..
@mitkopopovski9495
@mitkopopovski9495 3 ай бұрын
Името Азија во оригинал е напишано АЅЕИА.Буквата( Ѕ ) се користи само во Македонскиот јазик.Во сите други словенски јазици заменета е со биуквата(З)Ајде сега да објасниме што објаснува името АЅЕИА. А означува ( прва) ЅЕ означува ( ЅИРКА СВЕТЛИНА) ИА означува (ЗЕМЈА).Во слободе превод АЅЕИА значи земја од кае што ѕирка првата сончева светлина.Или послободно преведено земја на изгреј сонцето.Значи движејќи се на исток Траките добро приметиле дека сонцето побрзо изгрева.
@jeliazkodimitrov3235
@jeliazkodimitrov3235 3 ай бұрын
История на Тракия и на Тракийците
@mirkakas
@mirkakas Жыл бұрын
Вижте и шевиците на Йордания. Същите са
@ligalsmuggler
@ligalsmuggler Жыл бұрын
Мексико, Перу....
@ligalsmuggler
@ligalsmuggler Жыл бұрын
И както в днешни дни има ме едни същи религии и традиции по целия свят, така и тогава религиите са били едни и същи по целия свят.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодарение на Херодот знаем, че арабите имат култ към Дионис, а и старата им дреха е досущ като тази на траките. Благодарение на Плутарх разбираме, че в древността арабите подобно на мизите бръснат темето си и оставят кика. Всички тези неща са индикации за културно влияние. Да не забравяме и факта, че в Палестина се заселват пеласги и тевкри. Те не просто са оставили потомци, но и са повлияли местното население до известна степен.
@dessievaughan5350
@dessievaughan5350 Жыл бұрын
Направих си труд да разгледам йордански шевици в Интернет. Красиви са, но като цяло, нямат особена прилика с българските. Аз лично, почти винаги мога да отлича нашите шевици от тези на други народи. Малко по-различно стои въпросът с тъканите материи и килими. Там наистина могат да се открият много общи елементи и сходства между различните етноси и държави. Най-фрапантният пример е канатицата.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@dessievaughan5350 Канатицата е много древен символ - от времето, в което част от нашите деди са обитавали Анатолия.
@user-qz8dw4zr5f
@user-qz8dw4zr5f 2 ай бұрын
Ще стигнеш един ден до истината ,ма ти е рано ,ще ти леко поясня за свещенният кръг,който е трябвало да се извърви.По този път нее трябвало да казваш кой и що ,имената като Траки или Даки или там каквото пишат ,са месности а не народи
@tatyanayoncheva8967
@tatyanayoncheva8967 Жыл бұрын
Селите са хаплогрупа І2 и съответно не са пеласги . Въобще пеласгите са живеели в Северното причерноморие
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Няма как да знаете точно каква хаплогрупа са селите...
@tatyanayoncheva8967
@tatyanayoncheva8967 Жыл бұрын
@@Sparotoc Естествено , че аз не знам , но проф. Кльосов знае ... и го гледах
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@tatyanayoncheva8967 Кльосов има интересни изследвания, но и здрави залитания, като например твърдението, че афганистанците са наследници на скитите. Старият автор Гален е пределно ясен описвайки скитите и сарматите като хора със светла коса, а повече от 99.99% афганистанците са с черна, твърда коса.
@tatyanayoncheva8967
@tatyanayoncheva8967 Жыл бұрын
@@Sparotoc То си е така - афганистанците са скити ...Но трябва да се има предвид и женската линия . Иначе скоро гледах нещо за Афганистан - не се различават особено от българите
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@tatyanayoncheva8967 По какво си приличаме? Едиствените хора, които показват прилика с пащуните са нашите роми, но те не са българи, макар да са граждани на България.
@miglenanacheva3251
@miglenanacheva3251 Жыл бұрын
Р*И*М,не е ли абревиатура.Откъде, господина черпи тези знания? Времената на задкулисните авторитети,никога не са приключвали.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Правилното е ROMA, на старобългарски роуминъ означава римлянин.
@miglenanacheva3251
@miglenanacheva3251 Жыл бұрын
@@Sparotoc На латински или не,прочетох някъде че е абревеатура за пиратско(разбойническо) и търговско владеене на света,с приложена легендарност...
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@miglenanacheva3251 Всъщност не Рим, а SPQR е абревиатура.
@miglenanacheva3251
@miglenanacheva3251 Жыл бұрын
Освен тази...
@user-sz1xu4iz9s
@user-sz1xu4iz9s 6 ай бұрын
А сега евреиски роби
@griblanco0
@griblanco0 Жыл бұрын
Господинът си служи с факти , но ги подбира и тълкува в защита на това , което му се иска . С Историята се борави безпристрастно !! Но в емоциите е разликата между "професионалист" и "запалянко"... Може да се поогледаме , докато си живеем по света, за някоя от хиляди частици история , изнесени и продадени отдавна да допълват чуждестранни музеи или частни колекции ... Някак по-патриотично би било от изопачени приказки .
@debnadaebna9981
@debnadaebna9981 Жыл бұрын
"Професионалистите" правят точно това, в което обвинявате! И то масово! Те НЕ СА безпристрастни и си затварят очите за много неща, продължават да пробутват съмнителни извори и източници и разликата между тях и "запалянковците" е, че просто са внедрени в образователната система и имат кетап, с който да оправдават манипулациите и стъкмистиката.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 8 ай бұрын
Но както виждате същият е дребна злобна душица, която иска, изисква, натиска, агресира, само и само да бъде харесан, да бъде хвален и дори обожествяван, това естествено си е ПЪЛНА ПСИХИАТРИЯ, НО КАКТО ЗНАЕТЕ ТОЙ НЕ Е САМ! ПО НЯКАКВА СТРАННА ПРИУМИЦА СУМА ТИ ХОРА ОТ ЛЕКО ИЗКУКАЛИ, ДО НАПЪЛНО ЛУДИ ВСЕ КЪМ ИСТОРИЯТА СЕ ХВЪРЛЯТ! Милата наука история скъсаха и дирника, тия потните и потентните с потниците!
@yonkoparashkevov6969
@yonkoparashkevov6969 Жыл бұрын
Глупости
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Всеки има право на свое виждане, Вие също.
@user-xl3ki4yo6h
@user-xl3ki4yo6h Жыл бұрын
е, трябва твърдението да е аргументирано , не може с едно ,,глупости ''
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@user-xl3ki4yo6h По принцип скептицизмът е нещо хубаво, но преди човек да отсъди е разумно да провери, защото все пак - казана дума хвърлен камък...
@patriotpatriotic3894
@patriotpatriotic3894 Жыл бұрын
Yanko Всички ли трябва да разберем, че нямаш обща култура? или просто си трол?
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@patriotpatriotic3894 Свят голям - хора всякакви...
@pikantnomie1894
@pikantnomie1894 Жыл бұрын
Велик е !
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
👍👍👍
@valeridimitrov289
@valeridimitrov289 Жыл бұрын
Абе оправете си качеството на видеото, толкова ли е трудно 1080 не говоря за 2160
@user-kn2os2eb5d
@user-kn2os2eb5d Жыл бұрын
Г.н Серафимов е много умен и ерудиран човек (Българин)
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
Благодаря Ви за добрите думи!
@dozaaaruldog
@dozaaaruldog Жыл бұрын
Тоест Българите
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
"Невежество любезно, как глупаво си ти!" За пореден път слушам такава лекция от същият гост, а и като погледнах бравурно-наивните коментари по-долу, няма как да променя естественото си възклицание: "Невежество любезно, как глупаво си ти!"😀😀😀Всички ние очакваме тук в това уважавано предаване да видим представяне на смели, увлекателни, широкоспектърни, оригинални, наистина надскачащи традиционното мислене творби-научни трудове, написани от хора на науката с дълбоки познания по древна история и религия на целият древен свят, които не правят евтини аналогии, елементарни изводи, достигнати с нагаждане на "факти", но отново не случихме на гост. 😀Тезите на наш Спаро", твърденията и изводите изказани тук, задължително са тези, твърдения и изводи на някой друг автор от когото той просто ги е преписал, но естествено си ги е завъртял в посоката в която предварително е начертал!😀Само прослушайте интервюто още веднъж и ми кажете, кое казано от него не е друго освен просто цитат от някой друг древен, съвременен или близък до съвремието автор.😀Замислете се само и ще видите, колко еднопланова е представената от него история на българите, колко наивни са коментарите, колко избирателно са поднесени "фактите", как от един цитат на автор, често живял на стотици или хиляди години от времето за което се отнася разговора се прави генерален извод за историята на земи и народи в рамките на хилядолетия.😀Извинявайте, ама това не е сериозно! 😀Ако слушателите не успеят да преминат отвъд спекулациите на автори, като Гайд и Серафимов, ще си останат само с "новата догматично-елементарна, но пък "истинска" интернет-история на България". 😀Днес случайно прочетох, че някакви млади мега намахани участници в мега-гледано предаване по национална ТВ, самите от предпоследното интернет поколение си нямат абсолютно никаква представа, кой е Григор Вачков, кой е Кристо, така че и тази "нова интернет история" съвпада съвсем с новите тенденции в представите на младото поколение за света! 😀😀😀Напоследък доста често се спекулира, как "автохтонната теория" е тотално неглижирана, охулвана и направо забранявана, но това естествено е нагла просташка лъжа, защото когато влезете в някоя голяма градска библиотека, ако не сте влизали де, ще забележите че от лавиците са премахнати 90% от книгите издадени преди 2010-2015 г. и в раздела история писана от непрофесионалисти са останали основно заглавията на "новите автори, автохтоници" от интернет кохортата на "наш Спаро" и Гайдите. 😀Още по интересно е че въпреки "чистката" са останали някои издадени доста отдавна книги, отново на всеядни автохтоници, като Цонев и компания т.н. изд. МАБИК, както и на старите възрожденски автори, автохтоници от преди 100-120 години. Така се оказва че всъщност основно представена в момента на редовия ползвател на библиотеките историческа литература е "автохтонната", като биват заобикаляни и неглижирани всички останали теории.😀За голям ужас, обаче, все още могат да се намерят тук таме някои "отвратително научни" книги на хора, като Маразов, Фол и Овчаров, където човек да се запознае с трудове на истински учени историци, пишещи в сферата на науката история, но слава Богу и те ще бъдат натикани в хранилищата за да остане само единствено "истинската българска интернет история".😀😀😀
@debnadaebna9981
@debnadaebna9981 Жыл бұрын
Доста си невеж и има голяма завист в теб, че си неуспял злобар и клюкар, който не става за нищо. Мрази още, на нас ни е мед! :))
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@debnadaebna9981 Тролът е приятел на един мой стар противник, който за жалост също е от Пловдив, но е завистлив и бездарен човечец.
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
Нямам представа защо, но под интервютата на Спаро, никога не забелязвам някаква сериозна обективна дискусия, която да показва че коментаторите надскачат в историческите си познания средният патриотично настроен гражданин, както и средната интелигентност, че проявяват обективно настроена конструктивна критичност към фактите и теориите.😀Ниво, какво да се прави!😀
@debnadaebna9981
@debnadaebna9981 Жыл бұрын
За сметка на това имаш, ти самият имаш 15 коментара, в които няма нито един аргумент за нищо, а чист спам, клеветене, клюки. Клоун си и се вижда, че си доста уплашен хе хе 😀
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@debnadaebna9981 Проблемът на троловете е, че нямат въображение, нито пък аргументи. Надяват се с плитки хитринки да излъжат хората, но наивниците намаляха 🙂
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
@@debnadaebna9981 Не си прав за твое съжаление! Ето тука предлагам дискусия като подавам топката с разглеждане на определена книга на автор който която Спаро споменава.Давам достатъчно твърдо и ясно опровержение на изказаното от него, но никой не е чел книгата, предполагам и самият той и никой не започва дискусия. Ето коментара : "На мене много ми се иска Спаро да не спекулира с автори, като Харман, но както във вица за Асан и Айшето, "А дано, ама надали..."😀Всъщност Харман отрича целият смисъл на тракийския автохтонизъм и цивилизационно първенство, но тъй, като любителите на историята са достатъчно невежи и само 1% от тях са чували името му, няма как да знаят че Спаровите "цитати" са нагла подигравка с неговият труд.😀Ако случайно е чел внимателно последната му книга на Харман посветена на Дунавската цивилизация, ще знаете че той там е направил и много на брой интересни изводи, но практически изобщо не се занимава с "важните" за нас "траки" и "елини", които ние тук караме да се състезават, като хрътки на пистата, само от наши болни амбиции, водени от болни водачи! 😀😀😀В тази книга важното е не цивилизациите от края на бронзовата и желязната епохи, а много по-древната цивилизация, т.н. "Дунавската цивилизация" с нейното възникване, развитие и изчезване. Когато говори в хронология през хилядолетията за древните Близкия изток, Анатолия, Цикладите, Крит, Тракия, Черно море, Варна, Дуранкулак, Слатина, Караново, Винча, Косово, Тартария и т.н. и т.н. той изобщо не ползва и дори не споменава много късните термини, като "Траки" и "Елини" и техните цивилизационни достижения.😀Той не уточнява, кои са тия народи, просто защото никой не знае, кои са тия народи изградили "Дунавската цивилизация"! 😀 Но ако бяха "траки" или "елини", които са достатъчно известни на цял свят, то той непременно би ги назовал!😀А щом не ги е назовал, то значи че тия истински автохтони, авторите на ДУНАВСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, както е прието напоследък да се нарича, не са нито "Траки", нито "Елини".😀Елементарно Уотсън! 😀😀😀"
@debnadaebna9981
@debnadaebna9981 Жыл бұрын
@@Sparotoc Taка е, хората вече се усетиха. Такива като този, сами се давят в пяната си.
@Sparotoc
@Sparotoc Жыл бұрын
@@debnadaebna9981 Ами да, ще повика, ще се понаправи на интересен и после ще се скрие...
@georgijivkov6150
@georgijivkov6150 Жыл бұрын
На мене много ми се иска Спаро да не спекулира с автори, като Харман, но както във вица за Асан и Айшето, "А дано, ама надали..."😀Всъщност Харман отрича целият смисъл на тракийския автохтонизъм и цивилизационно първенство, но тъй, като любителите на историята са достатъчно невежи и само 1% от тях са чували името му, няма как да знаят че Спаровите "цитати" са нагла подигравка с неговият труд.😀Ако случайно е чел внимателно последната му книга на Харман посветена на Дунавската цивилизация, ще знаете че той там е направил и много на брой интересни изводи, но практически изобщо не се занимава с "важните" за нас "траки" и "елини", които ние тук караме да се състезават, като хрътки на пистата, само от наши болни амбиции, водени от болни водачи! 😀😀😀В тази книга важното е не цивилизациите от края на бронзовата и желязната епохи, а много по-древната цивилизация, т.н. "Дунавската цивилизация" с нейното възникване, развитие и изчезване. Когато говори в хронология през хилядолетията за древните Близкия изток, Анатолия, Цикладите, Крит, Тракия, Черно море, Варна, Дуранкулак, Слатина, Караново, Винча, Косово, Тартария и т.н. и т.н. той изобщо не ползва и дори не споменава много късните термини, като "Траки" и "Елини" и техните цивилизационни достижения.😀Той не уточнява, кои са тия народи, просто защото никой не знае, кои са тия народи изградили "Дунавската цивилизация"! 😀 Но ако бяха "траки" или "елини", които са достатъчно известни на цял свят, то той непременно би ги назовал!😀А щом не ги е назовал, то значи че тия истински автохтони, авторите на ДУНАВСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, както е прието напоследък да се нарича, не са нито "Траки", нито "Елини".😀Елементарно Уотсън! 😀😀😀
Сердика ли е първият християнски Рим?
27:08
Сънят-пътешествие към невидимите светове
28:44
ВОЕНЕН ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ
Рет қаралды 49 М.
Final muy inesperado 🥹
00:48
Juan De Dios Pantoja
Рет қаралды 17 МЛН
TRY NOT TO LAUGH 😂
00:56
Feinxy
Рет қаралды 17 МЛН
Please be kind🙏
00:34
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 96 МЛН
Кои фигури са обиждали българите?
27:20
Bulgaria ON AIR
Рет қаралды 28 М.
Тайните на водното злато на България
24:40
Била ли е Атлантида край Варна?
29:41
Bulgaria ON AIR
Рет қаралды 35 М.
Final muy inesperado 🥹
00:48
Juan De Dios Pantoja
Рет қаралды 17 МЛН