הדס עמרם המלכה, היא ובעלה מארחים בטירוף מטיילים, ישנתי אצלם לילה, נתנו המון מכל הלב. תודה לכם:)
@redbaron93043 жыл бұрын
מתאים למי שעובד מהבית , מקצועות חופשיים וכו׳ יופי של מקום …
@Phonxer3 жыл бұрын
אין על קצרין, אחלה מקום לעשות עצירה בדרך לבסיס.. וחוץ מזה? נאדה
@marcellodelmonte98943 жыл бұрын
המקום הטוב ביותר בארץ...
@callmeben72863 жыл бұрын
@@marcellodelmonte9894 חחחחחח בדיחת השנה
@Soothing4323 жыл бұрын
תלוי מה אתה מחפש.. אם אתה אוהב טבע שקט וקהילה תמצא שם הכל. אם אתה רוצה ריגושים זה לא המקום. אבל עם השנים נמאס לרוב האנשים מכל הרעש והבלגן רוצים להקים משפחה וכו'
@kalindaly3 жыл бұрын
כשתהיה נשוי+3 במרדף אינסופי ותשלם במרכז על דירה קקה 7000₪ בחודש ולא תראה את המשפחה שלך כי אתה עבד לעבודה שלך ולשכירות אז תיזכר בתגובה שלך ותאמין לי שלא ירחק היום שתחפש פה דירה. לנוער ואנשים עד גיל 25-28 אין ממש מה לחפש פה., אחר כך הצורך והרצון משתנה והתובנות מגיעות.
@moneymaker10763 жыл бұрын
לא נאדה - ראדה (תאיר ראדה)
@davidshimon65773 жыл бұрын
מעט מידי אנשים חכמים כמוהם במדינה כדי שזה ישפיע על המחירים.
@tetrisa10003 жыл бұрын
כתבה אופטימית ומרגשת
@חייםחדד-ח2מ3 жыл бұрын
אין עבודה בצפון
@eldadholostoy37753 жыл бұрын
אני בחור עירוני כל מה שרחוק מהעיר הוא מקסים אבל חור בשבילי
@kobi-.d10983 жыл бұрын
כמו שנאמר בעיות של פריפרייה
@Soothing4323 жыл бұрын
הגיע הזמן להפריח את רמת הגולן ,באיחור קטן של 40 שנה
@TheKoderius3 жыл бұрын
הגולן המקום הכי מיסטי בארץ - רק מי שמכיר יודע. ולמי שיש כסף - לרוץ לקנות
@שמחהרבה-צ7ד3 жыл бұрын
המדינה שלנו חיה ללא רוח, ללא עתיד, ללא חינוך לאומי נכון. אנחנו חייבים לשנות את עצמנו, את הקשר בינינו, את האווירה הלאומית הפנימית שלנו כאן במדינת ישראל. לחנך את עצמנו על ברכי אהבת הזולת, על הכלל "ואהבת לרעך כמוך" - להרים את הדגל הזה של היהדות האמיתית, לא הפורמלית. כאשר זו תהיה הרוח כאן, המונים מאומות העולם יימשכו ויבואו לנשום את אוויר הפסגות הזה. אז לא נצטרך להסביר ולא להצטדק. במקום לתת דוגמה יפה כזו לעולם, אנחנו ניצבים כעת מול פני האנושות ונותנים דוגמה הפוכה - החל מהתנהגות הממשלה ועד להתנהלות בגני הילדים - כולם נמצאים בתחרות זה עם זה, מצפצפים זה על זה. רק בחסדי ה' אנחנו עוד קיימים כאן עם כל הפשלות שאנחנו עושים יום יום. אלו דברים שצריך לחזור ולהסביר - קודם כול לעצמנו. שונאי ישראל הגדולים ביותר הם אנחנו עצמנו, כי ישראל היא בראש ובראשונה מושג רוחני של חיבור, של אהבה, של תמיכה ודאגה הדדית - ואנחנו בשנאה זה לזה, בדחייה זה מזה, מביעים שנאה, בוז וזלזול ברעיון היהודי, בועטים בחוקי הכוח העליון. אין פלא שכולם מתייחסים אלינו באופן דומה. אנחנו בעצמנו זורעים את השנאה באוויר הבינלאומי וקוצרים את התבואה בהתאם..
@shirareshef18273 жыл бұрын
עיר מקסימה❤ זול יחסית לקנות שם בית, אחלה אנשים, אחלה מקום..
@oztlv77452 жыл бұрын
נו באמת.. מה יש לעשות שם. ונזכיר שילדה נרצחה שם באמצע יום לימודים. ממש לא מקום שהייתי רוצה לגור בו
@dekelpolak41903 жыл бұрын
על פי חכמת הקבלה, הסיפור שלנו מתחיל ב"נשמת אדם הראשון" - רצון גדול אחד, שכל חלקיו מחוברים זה לזה בכוונה הדדית על מנת להשפיע זה לזה. בחיבור בין כל חלקי המערכת המאוחדים מתגלה האור האחד - הבורא, הכוח העליון של הטבע. הדוגמה המוצלחת ביותר בעולם שלנו למערכת דומה היא גוף האדם. כמו נשמת אדם הראשון, גם גוף האדם מורכב מחלקים רבים, תאים ואיברים, שמחוברים כולם יחד ועובדים לפי החשבון של טובת הגוף הכללי. גם בגוף האדם החיבור בין כל חלקיו יוצר שלמות מופלאה שלא מצויה בכל חלק בנפרד. במילים אחרות, נשמת אדם הראשון היא למעשה המצב המתוקן שלנו, שבו כל בני האדם מחוברים יחד כגוף אחד, בקשרים של השפעה, נתינה ואהבה. אלא שהמצב המושלם קיבל תפנית בעלילה. תהליך רוחני נוסף, מוכוון במחשבה תחילה, "החריב" את ההרמוניה. התהליך הזה נקרא "שבירת נשמת אדם הראשון", או בקיצור, שבירה. בשבירת נשמת אדם הראשון נשבר הקשר של השפעה ואהבה שחיבר בין כל חלקיה. כתוצאה מכך, גם בעולם שלנו הקשר בינינו שבור, ובכל אחד מאיתנו, בני האדם, יש חלק קטן מאותה נשמה שבורה, רסיס רוחני, ניצוץ אלוהי, והוא גם מכונה "הנקודה שבלב". ולמה נשברנו? כי דווקא מתוך ההופכיות הזאת בין השבור לשלם, בין הפירוד לחיבור, בין קבלה להשפעה, בין אגואיזם לאלטרואיזם, יש לנו יכולת לעלות מעלה מעלה, כמו שכתוב "כיתרון האור מן החושך". במציאות המפורדת והאגואיסטית שאנחנו חיים בה היום, משימתנו המשותפת היא לחבר מחדש את כל אותם ניצוצות לנשמה אחת, כמו שהיינו מחוברים יחד בנשמת אדם הראשון. אלא שהפעם עלינו להשיג את הקשר עם הבורא בכל עמקותו, מתוך רצון עצמאי ובתהליך מודע. איך? לשם כך יש שיטה מוכנה. כשמתעוררת באדם הנקודה שבלב היא מובילה אותו למקום שבו לומדים את חכמת הקבלה. מנקודה זו משתנים עבורו כללי המשחק לגמרי. לראשונה נפתחת בפני האדם האפשרות לבחירה חופשית. הערכים שהחברה מגדירה לו כטובים כבר אינם טובים מספיק עבורו. מתגלה בו ריקנות. הוא אינו נמשך עוד למטרות חומריות, ואת הרצון החדש לרוחניות שמתעורר בו הוא לא יכול לממש במסגרת העולם הזה. אז מתעוררות בו אינספור שאלות על משמעות החיים. הריקנות וחוסר הסיפוק מהחיים נושאים בחובם בשורה גדולה. דווקא הם מאפשרים לאדם להגדיר מחדש את הערכים של טוב ורע, והפעם מתוך בחירה חופשית. מעתה והלאה, הוא יכול לבחור בין רוחניות לגשמיות, בין השפעה לקבלה, בין חיבור לפירוד. כלומר האם להימצא בסביבה שמעלה את ערך הפנימיות והרוחניות על פני החיצוניות והגשמיות, או להימצא בסביבה שמקדשת את הערכים ההפוכים. בסופו של דבר, הבחירה החופשית שלנו היא הבחירה בסביבה מתאימה להתפתחות רוחנית. והעבודה שלנו בסביבה זו היא להתחבר ליתר הנקודות שבלב שמרכיבות אותה ולהרכיב יחד רצון גדול ומשותף לרוחניות. הבעיה היא שהאדם אינו יכול להתעלות מעל החשבון לטובת עצמו בכוחות עצמו ולהתחבר לרצון של הזולת כאילו היה הרצון שלו. רק האור שברא את הרצון יכול לתקן אותו. לכן, בשעה שאנחנו קוראים בספרי הקבלה המתארים את מצבנו המתוקן בנשמת אדם הראשון, משפיע עלינו אור מיוחד, "המאור המחזיר למוטב". אבל הוא משפיע עלינו רק בתנאי שאנחנו דורשים את התיקון הנכון: חיבור בינינו למען גילוי הבורא בכלי המשותף. בחיבור כל הנקודות שבלב יחד אנחנו עולים במאה עשרים וחמש המדרגות הרוחניות. בכל מדרגה אנחנו מתקנים עוד חלק מהרצון ומתחברים עוד יותר, עד שאנחנו מחדשים את הקשר השבור בנשמת אדם הראשון, ובו אנחנו מגלים את הבורא, את תכונת ההשפעה והאהבה. עד אז, אל תפסיקו לשאול ולתהות, עד שהכול יתחבר לכם לאחד.
@eizibarzely81743 жыл бұрын
אפילו גרעין תורני או חצר חרדית לא התלבשו על קצרין חחח כנראה רחוק מידי.....
@marcellodelmonte98943 жыл бұрын
אתה לא מעודכן...קצרין זה חלום
@kalindaly3 жыл бұрын
וטוב שכך, תסתכל על חריש שתולדות אהרון התנחלו שם וממררים לכולם את החיים
@עופרמלכי-ת5י3 жыл бұрын
מזכיר את הפרק שחפר הלך לעשות טסט בשלומי
@eliranpinhasov59403 жыл бұрын
מבורך למי שמחפש שקט אבל לכל דבר יש מחיר כמו שבסוף הכתבה הכתב מנה
@moshehim10003 жыл бұрын
כשהקימו את קצרין, רצו עיר של 20,000 איש ברמת הגולן. אז אם אחרי חמישים שנה יגיעו לחצי מזה, זה לא כזו הצלחה? אבל שיהיו בריאים.
@Alex1979AAA3 жыл бұрын
אין על תושבי קצרין ועל בית הספר נופי גולן
@melatus93943 жыл бұрын
בתור באר שבעי הייתי רוצה לתגורר שם לזמן קצר נראה כמו אחלה של מקום
@kobi-.d10983 жыл бұрын
חופשה קצרה
@kalindaly3 жыл бұрын
זה אחלה של מקום. גרתי ב6 ערים שונות, מהמרכז, עד השפלה, חיפה השרון והגליל. קצרין נהדרת ממש. האוויר פה נדיר, הנופים משגעים. אבל פרנסה כשכירים קשה למצוא. מתאים לעצמאיים
@pazmazrukho60043 жыл бұрын
שלא ירצחו אותך בשירותים
@kalindaly3 жыл бұрын
@@pazmazrukho6004 כי בתל אביב אף פעם לא רצחו אף אחד.. טמבל
@tzviki12343 жыл бұрын
אחותי גרה שם. עזבה את המרכז לטבריה ומשם לקצרין. היא עובדת מרחוק אז היא צריכה להיכנס למשרד בתל אביב רק פעם בחודש. לבנתיים הם חוגגים שם, מה שאני קורא: להיות בטיול שנתי כל השנה..
@itaykorea84593 жыл бұрын
צפון זה לא אופציה לגור ולחיות חיים איכותיים
@nirosss4293 жыл бұрын
או זה נראה כמו מקום מגניב ללכת בו לבד לשירותים
@משהעבדי-צ1מ2 жыл бұрын
ערכים חברתיים כבוד הדדי, קבלת האחר, סובלנות והתחשבות, הם חלק מהערכים החברתיים שמנסים לצייר את צורת החיים הראויה לפרטים בתוך חברה. מאיפה הגיעו אל חיינו ערכים חברתיים מלכתחילה? מה גורם לכך שלכל אומה יש סט ערכים משלה? האם נוכל בעתיד להסכים על ערך חברתי כלשהו שיתאים לאנושות כולה? כל הערכים החברתיים מגיעים אלינו מהמשפחה. פעם חיינו במשפחות, סבים, סבתות, ילדים, נכדים, מין חמולה שכזאת. היינו מוקפים בקרובי משפחה, הרגשנו קשורים זה לזה ותלויים זה בזה. באופן טבעי כל אחד דאג לכולם, והערכים לא היו חברתיים אלא משפחתיים. לא היה צורך לדבר עליהם כל כך, כי כל אחד גדל לתוך אהבה ודאגה מצד קרוביו, והחזיר להם יחס דומה. במהלך הדורות, בני אדם הפסיקו לחיות בתוך משפחות או חמולות שהיו להן גבולות ברורים, ועברו למבנים חברתיים רחבים יותר. כך התפתחו ערים ומדינות, שבהם לפרט לא הייתה הרגשת קשר טבעי עם הפרטים האחרים. על מנת לקיים חיים משותפים במסגרות כאלה, להתמודד עם קשיי החיים, להתגונן מפני אויבים חיצוניים וכן הלאה, התפתחו מעין נורמות ומוסכמות חברתיות שהגדירו את קוד ההתנהגות הראוי. הדחף להתקיים הוא שקידם את התפתחותם של ערכים חברתיים חדשים. מאז בכל אומה התפתחו ערכים חברתיים משלה, חלקם דומים לאלה שבאומות אחרות וחלקם ייחודיים לה. הדבר אינו מקרי כמובן, ונובע מנקודת הנשמה המיוחדת של אותה אומה. זהו היסוד הרוחני שממנו מגיעות ומתגלות בעולמנו תופעות כמו מנטליות, התנהגות, נטיות וכן הלאה. כיום אנשים יכולים לנוע בחופשיות על פני כדור הארץ ולחיות כמעט בכל מקום שיעלה בדעתם. עם זאת, יש באוויר תחושה כוללת של אובדן ערכים. מהם הערכים שיידרשו לחיים טובים במאה ה-21? בסופו של דבר, אחרי כל החשבונות נגלה שחברה אנושית, פתוחה, אינטגרלית, תוכל לפרוח ולשגשג בזכות ערך אחד - קשר של אהבה בין אדם. יותר מזה - אין. קשר של אהבה, ברמתו הגבוהה, משמע שאני מקבל את האחר כמו את עצמי. אין ברירה. אם אנו חולמים על עתיד טוב לכלל המיליארדים שעוד יחיו על פני האדמה, כל אחד מהם יצטרך להתקדם למצב שאף אחד לא זר לו. לפתח יחס ידידותי כלפי כל אדם ואדם, לכל הפחות לכבד את מקומו בעולם. מדוע? כי התפתחות העולם הביאה אותנו למצב שכמותו לא היה בהיסטוריה. אנו נעשים כגוף אחד, כמנגנון אחד, כמערכת אחת. אף חלק במערכת לא יכול לעשות תנועה כלשהי, בלי שזה ישפיע על כל האחרים. "בעידן הגלובלי" קובע פול קרוגמן, זוכה פרס הנובל בכלכלה, "כולנו נמצאים בסירה אחת". חאבייר סולאנה, מזכ"ל נאט"ו לשעבר, מפרט את ההשלכות של כך: "התלות ההדדית חלה על כולנו. תחשבו על: סיכוני השימוש באנרגיה גרעינית, סכנת העשרת הנשק הגרעיני, איום הטרור, ההשפעות הנלוות לחוסר היציבות הפוליטית, ההשלכות הכלכליות של המשברים הפיננסיים, המגיפות, מצבי החרדה הפתאומיים, שינויי האקלים. שום דבר אינו מבודד לחלוטין. הבעיות של אנשים אחרים הן עכשיו הבעיות שלנו. איננו יכולים עוד להביט עליהן באדישות, או לקוות להפיק מהן תועלת אישית. עלינו ללמוד את כללי המשחק החדשים". במוקדם או במאוחר נהיה מוכרחים לפתח רגש הדדי, להתייחס בהבנה לכל האחרים, מתוך התחשבות וידידות. ערכים כאלה מביאים אל הכלל הגדול: "ואהבת לרעך כמוך", שכל אחד מכיר את המאפיינים, את החולשות ואת הערכים של האחר, ומקבל אותם. איך מביאים את הכלל הזה לכדי מימוש בפועל, כך שיחיה במציאות, בשטח, בין הלבבות של כולם? כאן תידרש לנו מהפכה תפיסתית. מהפכה חינוכית, כלל-אנושית. נצטרך לחולל אותה יחד, בכל האמצעים שעומדים לרשותנו. בכלי התקשורת, ברשתות החברתיות, בתכניות הטלוויזיה, בסדרות, בסרטים, בהצגות, בספרים, בכתבות, בכל צורה שרק אפשר, יהיה עלינו להראות מבוקר ועד ערב לכל באי עולם, מהי צורת החיבור הנכונה בין בני האדם. נצטרך גם להדגיש שצורות יחס אגואיסטיות לא מקובלות עלינו, כי אין להם מקום בעולם המקושר. הדחף לשרוד את המאה ה-21 מחייב להבין את מגמת ההתפתחות של האנושות, ולהתאים את עצמנו אליה. אם לא כן, האגו שגדל בכל רגע ורגע יביא אותנו להתנגשויות בלתי פוסקות, ועם כל הטכנולוגיה המתפתחת, אנחנו פשוט נהרוס זה את זה. בסופו של סבל רב, כוחות הטבע יחייבו אותנו להכיר בעובדה שכולנו איברים שונים בגוף אחד. לפי חכמת הקבלה, בשלב הבא בהתפתחות המין האנושי, אותה הרגשת משפחה שהייתה בשחר ההיסטוריה צריכה להתקיים בין כל בני האדם. הערך החברתי הגלובלי יתבסס על קשר משפחתי של חיבור ואהבה. כך נממש את הפוטנציאל האדיר שטמון בנו כנזר הבריאה, ונעפיל יחד לעולם יפה ונאור, למציאות חדשה. מן המקורות "כמו שגוף האדם מתחלק לאיברים, וכולם עומדים מדרגות על מדרגות, המיתקנות אלו על אלו, וכולן הן גוף אחד. כן העולם, כל אלו הבריות שבעולם, כולן הן איברים איברים, ועומדים אלו על אלו. וכאשר כולן תיתקנה, יהיו לגוף אחד ממש". ספר הזוהר עם פירוש "הסולם", פרשת תולדות, ג.
@חייםצרפתי-כ6נ3 жыл бұрын
הכתבה עשתה לי חשק לעבור לגור שם נשמע מקום מעניין יפיפה ורגוע
@Par0v3 жыл бұрын
כשהיינו עיר קטנה היה יותר טוב🤷♂️
@HenryEAvery3 жыл бұрын
אין שם גם כלום 😂😂😂
@electric_potato-e5d3 жыл бұрын
החור של החור
@sevarikov22523 жыл бұрын
רק שאלה אחת יש עבודה ? עם כן אני גם אובר
@mikeeuro69423 жыл бұрын
נראה ישוב מקסים אבל לא הייתי מוכן לגור שם גם אם היו נותנים לי דירה בחינם בגלל הריחוק שלו .
@יאיראביבי3 жыл бұрын
בגלל זה חלק מהאנשים בחרו לגור שמה בכלל הרחוק. הבעיה העיקרית היא מקור פרנסה. ותחבורה
@netanelzion3 жыл бұрын
מקום מדהים
@oshinkalevi3 жыл бұрын
עם הכפלת היישוב זו כבר לא תהיה עיירה שקטה...וכל הסיפור של תאיר ראדה די מטיל צל כבד על המקום
@קירילסגדין3 жыл бұрын
אני ביקרתי שם בתור ילד במסגרת טיול, ונסעתי משם עם טראומות...
@kobi-.d10983 жыл бұрын
איזה טראומות יש לך ?
@מקסקאוולרה3 жыл бұрын
@@kobi-.d1098 זקן נגע לו בחליל מאחורי הקיוסק..מה איכפת לך אתה?
@Bullavka3 жыл бұрын
אתה יכול לפרט?
@שלומיפקדו3 жыл бұрын
אם מחירים כאלה מי ירצה לגור בחור שאין בו כלום 90% מהתושבים זה קשישים זה סוג של בית אבות עירוני
@shiranagronov53753 жыл бұрын
לא להיכנס לשירותים בבתי ספר.
@Aharon1233 жыл бұрын
תאיר ראדה
@idob36463 жыл бұрын
......
@idob36463 жыл бұрын
...............
@mrspotato20 Жыл бұрын
תשלחו את הילדים שלכם לבית ספר נופי גולן חחחחח
@evyatardidi19073 жыл бұрын
תאמת אשקלון יותר מגרה אותי
@kobi-.d10983 жыл бұрын
אני משם ,מה מגרה באשקלון -פקוק פה ,ומצב בטחוני לא משו .
@evyatardidi19073 жыл бұрын
@@kobi-.d1098 מה הפקקים הגיעו לאשקלון גם כי כל פעם שאני שם אני ממש מבסוט מהאין פקקים ולגבי מצב ביטחוני בכל מקום מסוכן זה לא חדש
@kobi-.d10983 жыл бұрын
@@evyatardidi1907 חכה עוד לא איכלסו את השכונות החדשות
@evyatardidi19073 жыл бұрын
@@kobi-.d1098 נכון אבל יש להם שם כביש יציאה מהירה לשאר הארץ ויש עוד יציאה מהשכונה הישנה בכל אופן כשאתחתן ארצה לגור רק באשקלון עיר שאני מאוד אוהב
@kobi-.d10983 жыл бұрын
@@evyatardidi1907 זכותך ,תזמין אותי 🙏
@שקדוינגרד3 жыл бұрын
תעשו לייק מי שמקצרין
@emilie50273 жыл бұрын
לא הבנתי את המשוואה 65 אחוז חילונים ו40 אחוז מהצפון...חחח מישהו יכול להסביר לי??
@יעלהאביב3 жыл бұрын
אופס לא הורדתי
@yeshuaistheonlytruegod75943 жыл бұрын
רק היזהרו כשאתם ניכנסים לשירותים ציבורים שמא אולגה אורבת לכם שם.
@יעלהאביב3 жыл бұрын
300 לייקים
@10000noam3 жыл бұрын
מחירים סתלבט
@user-mz9mq3hd2x3 жыл бұрын
באותו מחיר של דירה בקצרין אפשר למצוא דירה בעפולה או עכו , מקומות פי 1000 יותר מרכזיים ומפותחים מקצרין עם רכבת ותחב"צ נורמלית ולא אוטובוס פעם בשעתיים
@שקדוינגרד3 жыл бұрын
אבל שמעו הרוב זה לא נכון קצרין הופכת להיות עיר דתית
@shirareshef18273 жыл бұрын
מזה הופכת.. תמיד היו שם דתיים, בכל עיר יש דתיים וקהילות דתיות, יש בני עקיבא וכו
@user-mz9mq3hd2x Жыл бұрын
עיר רוסית עם כבר הייתי שם לפני שבועיים מקום רדום אין שם כלום חוץ ממיני קניון עם סופרמרקט בכניסה . הסתובבתי בתוך העיר בצהריים לא היה בן אדם 1 ברחוב הכל ריק רק בכניסה לקצרין ראיתי אנשים לייד התחנת אוטובוס הרוב חיילים מהבסיסים מסביב וגם קבוצה של גופניקים שיושבים בתחנה מפצחים גרעינים כי כנראה אין להם מקום אחר לשבת בו
@אחתשיודעת-כ1י3 жыл бұрын
על פי חכמת הקבלה, הסיפור שלנו מתחיל ב"נשמת אדם הראשון" - רצון גדול אחד, שכל חלקיו מחוברים זה לזה בכוונה הדדית על מנת להשפיע זה לזה. בחיבור בין כל חלקי המערכת המאוחדים מתגלה האור האחד - הבורא, הכוח העליון של הטבע. הדוגמה המוצלחת ביותר בעולם שלנו למערכת דומה היא גוף האדם. כמו נשמת אדם הראשון, גם גוף האדם מורכב מחלקים רבים, תאים ואיברים, שמחוברים כולם יחד ועובדים לפי החשבון של טובת הגוף הכללי. גם בגוף האדם החיבור בין כל חלקיו יוצר שלמות מופלאה שלא מצויה בכל חלק בנפרד. במילים אחרות, נשמת אדם הראשון היא למעשה המצב המתוקן שלנו, שבו כל בני האדם מחוברים יחד כגוף אחד, בקשרים של השפעה, נתינה ואהבה. אלא שהמצב המושלם קיבל תפנית בעלילה. תהליך רוחני נוסף, מוכוון במחשבה תחילה, "החריב" את ההרמוניה. התהליך הזה נקרא "שבירת נשמת אדם הראשון", או בקיצור, שבירה. בשבירת נשמת אדם הראשון נשבר הקשר של השפעה ואהבה שחיבר בין כל חלקיה. כתוצאה מכך, גם בעולם שלנו הקשר בינינו שבור, ובכל אחד מאיתנו, בני האדם, יש חלק קטן מאותה נשמה שבורה, רסיס רוחני, ניצוץ אלוהי, והוא גם מכונה "הנקודה שבלב". ולמה נשברנו? כי דווקא מתוך ההופכיות הזאת בין השבור לשלם, בין הפירוד לחיבור, בין קבלה להשפעה, בין אגואיזם לאלטרואיזם, יש לנו יכולת לעלות מעלה מעלה, כמו שכתוב "כיתרון האור מן החושך". במציאות המפורדת והאגואיסטית שאנחנו חיים בה היום, משימתנו המשותפת היא לחבר מחדש את כל אותם ניצוצות לנשמה אחת, כמו שהיינו מחוברים יחד בנשמת אדם הראשון. אלא שהפעם עלינו להשיג את הקשר עם הבורא בכל עמקותו, מתוך רצון עצמאי ובתהליך מודע. איך? לשם כך יש שיטה מוכנה. כשמתעוררת באדם הנקודה שבלב היא מובילה אותו למקום שבו לומדים את חכמת הקבלה. מנקודה זו משתנים עבורו כללי המשחק לגמרי. לראשונה נפתחת בפני האדם האפשרות לבחירה חופשית. הערכים שהחברה מגדירה לו כטובים כבר אינם טובים מספיק עבורו. מתגלה בו ריקנות. הוא אינו נמשך עוד למטרות חומריות, ואת הרצון החדש לרוחניות שמתעורר בו הוא לא יכול לממש במסגרת העולם הזה. אז מתעוררות בו אינספור שאלות על משמעות החיים. הריקנות וחוסר הסיפוק מהחיים נושאים בחובם בשורה גדולה. דווקא הם מאפשרים לאדם להגדיר מחדש את הערכים של טוב ורע, והפעם מתוך בחירה חופשית. מעתה והלאה, הוא יכול לבחור בין רוחניות לגשמיות, בין השפעה לקבלה, בין חיבור לפירוד. כלומר האם להימצא בסביבה שמעלה את ערך הפנימיות והרוחניות על פני החיצוניות והגשמיות, או להימצא בסביבה שמקדשת את הערכים ההפוכים. בסופו של דבר, הבחירה החופשית שלנו היא הבחירה בסביבה מתאימה להתפתחות רוחנית. והעבודה שלנו בסביבה זו היא להתחבר ליתר הנקודות שבלב שמרכיבות אותה ולהרכיב יחד רצון גדול ומשותף לרוחניות. הבעיה היא שהאדם אינו יכול להתעלות מעל החשבון לטובת עצמו בכוחות עצמו ולהתחבר לרצון של הזולת כאילו היה הרצון שלו. רק האור שברא את הרצון יכול לתקן אותו. לכן, בשעה שאנחנו קוראים בספרי הקבלה המתארים את מצבנו המתוקן בנשמת אדם הראשון, משפיע עלינו אור מיוחד, "המאור המחזיר למוטב". אבל הוא משפיע עלינו רק בתנאי שאנחנו דורשים את התיקון הנכון: חיבור בינינו למען גילוי הבורא בכלי המשותף. בחיבור כל הנקודות שבלב יחד אנחנו עולים במאה עשרים וחמש המדרגות הרוחניות. בכל מדרגה אנחנו מתקנים עוד חלק מהרצון ומתחברים עוד יותר, עד שאנחנו מחדשים את הקשר השבור בנשמת אדם הראשון, ובו אנחנו מגלים את הבורא, את תכונת ההשפעה והאהבה. עד אז, אל תפסיקו לשאול ולתהות, עד שהכול יתחבר לכם לאחד.