Рет қаралды 194
De toename van periodes van droogte en neerslag omwille van de klimaatverandering hebben een grote invloed op ons ecosysteem. De Europese Kaderrichtlijn Water speelt hierop in door nieuwe normen op te leggen die onze waterkwaliteit veiligstelt. Dat is essentieel voor het waarborgen van zuiver water voor alle burgers.
De voorbije jaren is het inzicht gegroeid dat we anders moeten omgaan met ons regenwater. Een hemelwater- en droogteplan geeft een integrale visie over waar en hoe we het hemelwater in een gebied zoveel mogelijk ter plaatse infiltreren of hergebruiken, bufferen en pas als laatste stap vertraagd afvoeren. Dit plan focust zich richten op ontharding, infiltratie en het creëren van extra groene ruimte en waterherstel.
De stad Genk heeft zijn huiswerk alvast gemaakt en initieerde een aantal projecten die inzetten op meer groen en een betere waterhuishouding.
Via de bepaling van het groenblauwpeil kunnen ontwerpers en burgers berekenen hoe klimaatbestendig hun project is en eventueel nog bijsturen om een betere score te behalen.