Defalarca gittim ama bu eserler ile ilgili birşey duymamıştım. Emeğine sağlık.
@erkayayurtyapan9429 Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@veliekinci92372 жыл бұрын
güzel bir anlatım olmuş. insan dinlerken anlattıklarınızı resmen yaşıyor ağzınıza sağlık
@erkayayurtyapan94292 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim 👋
@nurtenyolsal78352 жыл бұрын
Böyle bir olaydan hiç haberim yoktu, bilgiler için teşekkürler 💜sanatçının bu bölgeyi seçme nedeni ne acaba? Toprak altında çok önemli kalıntıları mı tespit ettiler acaba ?
@erkayayurtyapan94292 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Neden orası konusunda çok söylenti var. Kesin bir bilgi yok ama.
@TheFerhatasl2 жыл бұрын
Sanatını icra etmek için en gizemli bölgeyi seçmesi, yapıtlarında altın kullanması, uzaydan görünebilir semboller yapması, Pek masumane gelmedi bana malesef..
@Rabiagül2 жыл бұрын
🙌👏👏
@erkayayurtyapan94292 жыл бұрын
👋👋👋
@zafercaliskan62247 ай бұрын
Böyle bir Heykeltraş kaynak olarak bulamadım.
@kayserierciyes55672 жыл бұрын
Kapadokya bölgesi tarih içerisinde çeşitli devlet, toplum ve önemli kişilerin adlarıyla anılan dönemler yaşamıştır. Kapadokya Bölgesi'nin tarihi M.Ö. 3000'lerde yaşamış Asur ticaret kolonileri ve Hititlere kadar gitmektedir. Kapadokya Bölgesi'ni üç ana dönemde incelemek mümkündür. Birinci dönem paleolitik, neolitik ve antik dönemlerdir. İkinci dönem Roma ve Bizans dönemleri ve son dönem Türk dönemidir. Kapadokya'da paleolitik döneme ilişkin izlere pek az rastlanmakla birlikte, bugüne kadar elde edilen veriler bu izlerin erken paleolitik dönemden çok, son paleolitik döneme ait olduğunu göstermektedir. Paleolitik dönemden sonra volkan patlamalarının uzun süre insan yerleşimine müsaade etmediği sanılmaktadır. Bu dönem Neolitik döneme kadar devam eder. Bölgede yapılan arkeolojik çalışmalarda neolitik dönemden başlayan bir çok yerleşme tesbit edilmiştir. Örneğin Ürgüp yakınlarında (Avla Tepesi) neolitik döneme ait taş aletler bulunmuştur. Acemhöyük kazılarında M.Ö. 6.- 7. yüzyıla ait izlere, Hitit ve Bronz çağa ait eserlere rastlanmıştır. Kapadokya'da ilk yerleşim izleri oldukça eski tarihlere uzanır. İnsanlığın avcılık ve toplayıcılıkla geçindiği döneme ait izlere rastlanmamasında volkanik patlamaların yanısıra, Kapadokya'nın yaşayan doğasının sonucu, mekanların bir sonra gelenler tarafından genişletilip tekrar yerleşime sahne olmasıyla izlerin silinmesinden kaynaklanmaktadır. Sulucakaracahöyük, Topaklı Höyük gibi alanlarda yapılan arkeolojik çalışmalar Hititler'den Bizans dönemine kadar geçen süre içinde bölgede çeşitli kültürlerin (Hitit, Frig, Roma, Geç Roma) yaşadığını göstermektedir. Bu döneme ait izler ancak topluluklar tarafından kullanılan eşyalarda görülebilir.
@mstfuc2 жыл бұрын
Açıklamaya sanatçının adını vb bilgileride eklerseniz güzel olur. Yapım tarihi vs..
@mayaldo41662 жыл бұрын
Avustralyalı sanatçı Andrew ROGERS
@mstfuc2 жыл бұрын
Nevşehir yolundan geçerken hep mefak ederdim bu daşlar ne alaka Stonehenge gibi mi yapmak istemişler falan diye kendi kendime dalga geçerdim. Öğrendiğim iyi oldu. Şu daşların tepesinde altın var demeyeydin iyiydi:)
@erkayayurtyapan94292 жыл бұрын
Faydalı olduysa çok sevindim.
@farukkaragoz41272 жыл бұрын
Bu adamın amacı ne neden böyle birşey yapmış
@sulobozan2 жыл бұрын
Ses çok düşük
@erkayayurtyapan94292 жыл бұрын
Teşekkürler geri bildirim için
@ktm_orange_guru7 ай бұрын
Bu bu heykelleri yapan totoş bu kadar parayı nerden bulmuş😳😳
@seherozturk27432 жыл бұрын
Sa yapana deyil yaptiran c c o bolge dahada kiymetlenecek
@ran46912 жыл бұрын
Niye izin veriliyor tarihimiiz doğamız neden kafa karisikligi yaratacak şekilde abuk seylerle kirletiliyor cok enterasan sanat adına yapıldiğına inanmadim
@gngnd9023 Жыл бұрын
Umarım ritüel yapmamıştır kim izin vermiş ki bunları yapmasına hiç art niyet yok demi
@erkayayurtyapan9429 Жыл бұрын
İlla izin almıştır. Ama kendi sanatçılarımızın böyle eserleri yapmasını tercih ederim.