geçen sene hatta bu senenin de başında farklı bir youtube kanalından dinliyordum anladığımı zannediyordum fakat sizi dinleyince kimyaya olan sevgim ve ilgim arttı geçen sene organiğin yarısından azını bilerek sınava giren ben bu sene sayenizde daha ocağa girmeden bitireceğim organiği yapamadığım o 2 soruyu da yapıp fulleyeceğim hocam emeğiniz büyük üstümde çok teşekkürler
@chochoo41703 жыл бұрын
Test çok iyi hocam unuttuklarımı hatırladım bilmediklerimi öğrendim 🔥
@Paraksilen3 жыл бұрын
3 Soru = 1 konu serisini izle mutlaka, daha çok şey öğreneceksin👍
@herhangi203biri2 жыл бұрын
Geçen yıl 1 filem var bu sene bu serilerle fulleriz umarım.
@yesimbasar35763 жыл бұрын
Hocam harikasınız iyi ki sizi keşfettim...
@herhangi203biri2 жыл бұрын
Hazine yemin ediyorum.
@akabilgekagan19283 жыл бұрын
Hocam selamlar✋ dün soru çözümünde bir arkadaş numara verirken toplamla alakalı bir şey demişti ya . Aydın soru çözümünde karşılaştım şimdi ders kitabında vs de yok bunu bilmemiz gerekmiyor değil mi ? yakınlık çokluk alfabetik sıra diye bilsek yetiyor bize değil mi ?
@Paraksilen3 жыл бұрын
Aynen öyle, toplamın yanılttığı çok soru tipi var. ÖSYM çok ayrıntı sormuyor zaten çok kasmanın da bi anlamı yok, özellikle organikte.
@akabilgekagan19283 жыл бұрын
@@Paraksilen Aslında her şeyde öyle de hocam yayınevleri kastıkça insan tedirgen oluyor teşekkür ederim :)
@esmaklcel738111 ай бұрын
n'aptın
@selmabalkaya10813 жыл бұрын
hocam bir soru sorabilir miyim . kuvvetli asit ve bazlar suda çözündüğünde sudan gelen hidrojen ve hidroksit iyonları ihmal edilip sadece kuvvetli asit ve bazdan gelen hidrojen ve hidroksit iyonlarının derişimlerini hesaplarız değil mi . birde ornegin suda cözünen kuvvetli bir baz cözeltisi ısıtıldığında her zaman hidroksit iyonu derişimi sabit kalıp ısıtıldıkça hidrojen iyonu derişimi artar . bu uda cözünen kuvvetli bir asit olsa hidrojen iyonları derişimi sabit kalıp hidroksit iyonları derişimi artar . cözeltinin sıcaklığı azaltılırsa ne olur ve bir de zayıf asit ve bazların çözünmesi olayında damı bu söylediklerim geçerli olur mu
@Paraksilen3 жыл бұрын
işin mantığını kavramışsın Selma'cım çok doğru dediklerin. Ortamda asit veya baz varsa senin dediğin gibi sudan gelen H veya OH'yi önemsemiyoruz. Soğutursak ne olur: tam tersi yani kuvvetli asit çözeltisinde asitten gelen H yine aynı kalır sudan gelen OH miktarı azalır. su endotermik olarak iyonlaştığı için ısıtırsak çok iyonlaşır soğutursak az iyonlaşır. Zayıf asit bazlarda ısıtmak soğutmak müfredatta yok neden diyecek olursan bu kez asidin iyonlaşma tepkimesine bağlı olarak asitte ısıttıkça daha çok veya daha az hidrojen veriyor eeee su da daha çok OH veriyor derken iş çok karmaşık hale geliyor bazen de işlem yapmak gerekebiliyor. Bu nedenle zayıf asit bazların ısıtılıp soğutulması üniversitede profesyonel olarak kimya ile ilgilenenlere öğretiliyor sadece.