Nazım ve Veysi Beyler, ortalama izleyici rolünü çok başarılı oynuyor. Başrol oyuncusu İlker bey önceki filmlerdeki başarılı performansını bu filmde de sürdürmüş. Açılışta yavaş başlasa da finalde muazzam bir tempo tutturulmuş. Film ekibinin çekimler süresince çok eğlendiği ve bir aile gibi olduğu hissediliyor. 8/10
@@sefa9912 Şimdi teknik olarak İzmir vs.de Anadolu'da sayılıyor.😂😂😂
@fatihtuncay70696 жыл бұрын
Böyle bir program yaparak, hem güncel filmler hakkında konuşup onlara çeşitli eleştiriler yaparak, hem de sinema sektörü hakkında anlattıklarınızla, biz sinemaseverlerin bakış açısını genişlettiğiniz ve her videonuz ile bizlere yeni bilgiler öğrettiğiniz için teşekkür ederim.Ellerinize ve ağızlarınıza sağlık.Severek izliyorum.
@ahmetkazanc37856 жыл бұрын
Montajda ben o filmi toparlardım. -Veysi
@ahmetispirli6 жыл бұрын
süper
@ekremnerede6 жыл бұрын
Kıskanmak iyi değildir. İyi olan imrenmektir. Doğrusu imrenmektir.
@noraozdiker99586 жыл бұрын
23:20'de İlker Bey 'başka şeylerle uğraşmak lazım' dedikten sonra varoluşsal sancılara girip uzaklara bakıyor ve 'ben burada olmamalıydım şu an' diyor adeta.
@agsaclnn98965 жыл бұрын
Ahahahaha aynen :D
@onehacklogger28316 жыл бұрын
Sarmaşık filminde salyangozlar hazineye giden yolu temsil eder . Gemici Cenk ilaçları almış ve Salyangoz kralı Nemrut'un hazinesini bulmuştur. Sarmaşık çaresizliği temsil eder ve sardığını kurutur.Gemi durdukça çaresizlik artacaktır.
@semihyldz85196 жыл бұрын
Siz ne biçim insanlarsınız, dünden beri durmadan hipnotize olmuş gibi videolarınızı izliyorum. İlker Bey kendine güvene dayalı esnek bilgeliğinizin ürünlerini cepleriniz dolu olduğu halde bi anda masaya koymayarak bir ilüzyonist gibi birini koyup birini alıyor, herhangi biri gibi başladığınız diyalogları alkışlar kopartacak bir sonla bitirip sakinlikle karşılıyorsunuz.
@burakpul14 жыл бұрын
Kelebekleri bilmem ama ilker hocam hakkikaten hayat dersi veriyosun. Filmle hiç alakam yok aslında ama sırf hayatta başarılı olmak adına sizi izliyorum. O kadar reel, net, sağlam bilgi veriyorsunuz ki onları yakalayıp işime bakıyorum. İşin kısacası birşeyler kolay olmuyor ama bize hep kolay olduğu satılıyor. Her konuda; alıcı, aslında en iyiyide görebildiği için, onun kolay olabildiğini zannediyor. Aslında yok öyle bir şey. Sizi iyiki TedX de izlemişim diyorum.
@pinarkaynar84196 жыл бұрын
-sen hayatında hiç sundance kazanmış film gördün mü daha önce +hıhıh yok hocamm videonun özeti, gerçekten çok severek izliyorum ama bu videolarda tenkit sanatını bir tek ilker hoca iyi bir şekilde icra ediyor. gerçi nazım ve veysinin böyle bir gayesi ve iddiası var mı ondan da emin değilim ama beklediğini bulamadığını iddia edip ne beklediğini bilememek durumu olmuş.
@HasanOrhan3 жыл бұрын
o ikisinin cahillikleri olmasa bu kadar izlenmez zaten ;)))
@aus13356 жыл бұрын
Hocam videoda öğrendiğim şey mükemmel, festivaller arası fark ve bu farkın filmlerin kabul edilmesi ve ödüllendirilmesine etkisi şahaneymiş. Hoşuma giden şey gayet basit; bu bilgiyi ömrüm boyunca kullanabileceğim.
@VakitVarken6 жыл бұрын
Size garip gelen kelebekler sahnesi duygusal olarak en güçlü sahneydi bence. Hani karakterler tartışmaya başladığında bunu görmezden geldiler ve insanın karakterleri sarsarak bakın kelebekler geldi diye bağırası geliyor.
@bahadircolak6 жыл бұрын
Veysi ile Nazım biraz da ekranda görünmemenin verdiği rahatlıkla, herşeye geçirme modunda rahatça takılırlarken, tüm yükü ve eleştirileri yüklenen okun ucundaki zavallı hocamız, "onca emeği olan ödüllü kendini kanıtlamış iş bu, ayıptır yapmayın" diye aslında sinema değil biraz da düşünme dersi vermiş. Türkiye'nin biraz yengeç sepetine benzeyen durumunu da görüyoruz böylece. Hocamızı seviyoruz (Veysi ile Nazım'ı da seviyoruz tabi, onlar da lazım :D)
@asim-tahir6 жыл бұрын
Kesinlikle Düşünmeden Birçok Şeyi Tüketiyoruz Ki Bu da Yanlış, Bu Arada Bizlerde Hocamızı, Veysi'yi Ve Nazım'ı Seviyoruz.
@demirhan53366 жыл бұрын
İlker Canikligil'in düşünme şekline hastayım :) çok isterdim arkadaşım olsun ve her izlediğimiz filmden sonra hakkında konuşabilelim :)
@boradalklc8666 жыл бұрын
Hocam bu Nazım ve Veysi vallahi eğitilmezdir.
@moscowst6 жыл бұрын
Bora Dalkılıç hahhahhahahahHaha
@volkan7606 жыл бұрын
nazım ve veysi'nin varoluşunun tek cümlelik özeti.
@Tertiptv4 жыл бұрын
Bu ikilinin soyledigi her soz fiyasko )
@alicinarci2 жыл бұрын
Genç insanlar bunlar, yaşadıkça gördükçe fikirleri olgunlaşacaktır. Bu kadar yüklenmemek lazım.
@mehmetsucikaran Жыл бұрын
😂
@sefayilmaz39646 жыл бұрын
Hocam sinema ile izleyici olmak dışında bi ilgim olmamasına rağmen sinema ile ilgili teknik bilgiler paylaştığınız bir kanalı severek takip ediyorum, başarılı bir program gerçekten. Kötü yorumlar geliyor diye üzüldüğünüzü farkettim önceki programlarda bu yüzden düşündüklerimi paylaşmak istedim.
@asim-tahir6 жыл бұрын
Bende Aynı Fikirdeyim
@samedkarabulut8475 жыл бұрын
İlker hoca öğretmen olmak için doğmuş resmen düşüncesini o kadar güzel öğretme içgüdüsü ile anlatıyor ki evet hocam der gibi dinliyorsunuz. :)
Maalesef salonlarımız çoğunlukla tekerlekli sandalyeye uygun olmadığı ve bu film çok az salonda gösterildiği için izleyemeyeceğim (en azından vizyonda) fakat Tolga'nın hem Yekta Kopan'la olan hem de Geekyapar'daki röportajlarını izledim ve çok iyi bir film olduğu önyargısını kazandım. Adam yapmış, Sundance'i de kazanmış; bana laf düşmez tabii. Hele izlemeden yorum yapmak da çok doğru değil. Belki hiç doğru değil ama öyle bir hissi var. Bu hisse sebep olan da Tolga'nın kkendisi. Gördüğüm kadarıyla Tolga Karaçelik işlerine objektif bakıp eleştirebilen ve sonucu dürüstçe ortaya koyan biri. Bu film için de amaçladığı bir şeyler, kullanmak istediği bir biçim varmış. Kurguda bile hala bir takım endişeler varken film tamamlandığında "her şey istediğim gibi oldu" demiş. Bu da filmi "olmuş" yapan yegane şeydir. Beğenirsin, beğenmezsin ayrı konu ama bu film en azından sinemada bir görülmeyi hak ediyor. Lütfen gidip izleyin.
@nihaldegil6 жыл бұрын
Simto ALEV merhabalar,eğer istanbuldaysanız profilo avm’deki cinema pink salonunu önerebilirim.ben orada izlemiştim,salonun ön kısmında geniş bir boşluk bırakılmış
@SimtoALEV6 жыл бұрын
Evet, İstanbul'dayım. "Şurada bir boşluk var, ilişip izlerim" diyemiyorum ben ne yazık ki. Cinema Pink salonlarında engellilere uygun değil. Cinamaximum'ların hepsinde engelli alanı var mesela. Koltuksuz, rezerve gibi ama onların da %90'nında bu alan en ön sırada. Perdenin dibinden film mi izlenir? Levent'te Özdilek Park AVM'nin içinde de Cine Time var. Orada da engelli alanı yok. Büyük salonunda en önde olmayan, uygun konumlu bir boşluk vardı. Orada film izledim bir defa. Az arkamda temizlik dolabı varmış. Film bitmeden işçiler girip hazırlıkllara başlayınca gürültü ve sinir bozukluğundan filmin sonuna odaklanamadım. Ben ne "tamam işte, engelli yeri yaptık" deyip en ön sırayı gösteren sinemada film izlemek istiyorum, ne "ancak yangın çıkışından girersin" diyen sinemada film izlemek istiyorum, ne de parasını verip bilet aldıktan sonra sığıntı gibi bir köşeye ilişmek istiyorum. Ben sinemada hakkıyla film izleyebilmek istiyorum.
@nihaldegil6 жыл бұрын
Simto ALEV paylaştıklarınızda kesinlikle haklısınız. ben iç mimarlık öğrencisiyim.“tasarımda herkesi düşünmek”bilinci gelişiyor,gelişmeli de.bir kez daha bu bilinçle hareket etmem gerektiğini hatırlattığınız için teşekkür ederim.
@edaylmaz64956 жыл бұрын
Cinemaximumlarda hala vizyonda kaçırmayın :)
@krkambar2866 жыл бұрын
Hocam, Tolga Karaçelik'i Arka Plan'a çağırsanız. Adam o kadar KZbin kanalına röportaj verdi, sizden mi esirgeyecek. Çağırın lütfen!
@MsOkyanusss6 жыл бұрын
Şimdi bazı sundance ödüllü filmleri seyrettikten sonra niye hayal kırıklığına uğradığımı çok iyi anladım, zevkle takip ediyorum üçünüzü :-)
@kuzeyylmaz28305 жыл бұрын
Nazım ve Veysi gerçekten çok şanslı insanlar çünkü karşılarında kendi söylediklerini duymalarını sağlayan ve bunu gerçekten çok hoş,yumuşakça,güzel şekilde ifade ederek anlatan bir insan var.Nazım ve Veysi’nin “sivri köşelerini” soru cevap ile “yontan” onları hafifletmeye çalışan;” dur evladım bir de şu gözle bak önce sonra bir daha cevapla” diye hissettiren bir yol gösterici gibi İlker Bey.Bazen Nazım ve Veysi’nin bana saçma gelen yorum ve cevaplarına ben taaa buralardan gerilirken İlker Bey yumuşacık şekilde göğsünde yumuşatıp farklı açıdan geri pas atıyor ve Nazım ve Veysi’nin gol atmalarını sağlıyor.İyi olan şu ki;golu atan da yiyen de kendileri hep kazanc halindeler.Ilker Bey de gizli golcu gibi gorunen bir asist lideri. Neden bu sekilde betimlemer yaptim bilmiyorum ama bu video ile Ilker Bey’e daha cok kanim kaynadi.Nazim ve Veysi cok sanslisiniz lan karsinizda bu kadar genis gorebilen “bir cift goz” den fazlasina sahip bir insan var.Kiymetini bilin uzmeyin adami.Az rahatlayin kendi icsel yolculugunuzu bir yapin kendinizi taniyin zaten sonra pamuk gibi olursunuz. Emeginize zamaniniza tesekkurler,kolayliklar dilerim✌🏻
@tunayurttas64975 жыл бұрын
Bu veysi ve nazım, videolarda ortalama Türk izleyicisi rolünü oynamıyorlarsa, kültürel açıdan küplerini bayağı bir doldurmaları gerek. Çünkü gerçekten böyle düşünüyorlarsa, herhangi bir üniversitenin hazırlık bölümünden iki öğrenci bunlardan daha sığ yorumlayamaz. Ayrıca ortalama sinema izleyicisi bu ikisi gibi olduğundan, Filmin 30.000 izlenmesinde şaşılacak bir şey yok. Seviyemiz bu kadar.
@fratduzgun43555 жыл бұрын
Abi film tamamen bir metafor üzerinde akıyor. Önde hayat akarken, bütün karakterlerler bir arka ülke hikayesi taşıyor, kelebek de, tavuk da, imam da, karakterler de arka planda bir şeye işaret ediyor.
@minderamiri80566 жыл бұрын
"Sen hiç hayatında Sundance kazanmış film gördün mü?", "Bunu anlamamış olman beni çok endişelendiriyor", "Seni aşağılamak için söylemiyorum..", Sonuç: işlediğiniz konular ve savunduğunuz fikirler genelde "Sanat sanat içindir" vs "Sanat toplum içindir" tartışmaları gibi.. Seyretmesi çok keyifli videolar. Emekleriniz için teşekkürler..
@ahmetkocaslan84536 жыл бұрын
Bütün eleştirilerden bağımsız güzel bir film eleştirisi. Başka bakış açıları katıyor. Sıradan goruntusu senaryosu guzel vs. gibi yorum yapılan izlediğim kanallar gibi değil. Daha çok film eleştirisi bekliyorum.
@alper2020206 жыл бұрын
Muğla merkezdeki sinemaya gelmedi.Gelse izlerdim.Fethiye,Marmaris falan yakın yerlere((gerçi Fethiye pek yakın değil) baktım oralarda da yok.Denizlide de yok.Aydında zannetmiyorum.Tahminim bu bölümü izleyenlerin en az yarısının ilinde bu film gösterime girmemiştir.Edit.Aşağıya "Kelebekler" filminin ve karşısına da örnek olarak"Oflu Hoca Trakya'da" filminin şuan gösterimde olduğu illeri yapıştırdım(Sadece cinemaximum salonları var aşağıda.Hepsine tek tek bakmadım ama aşağı yukarı benzerdir.). "Kelebekler" filminin şuan gösterimde olduğu iller( Sadece Cinemaximum salonları ) İstanbul Anadolu İstanbul Avrupa Ankara İzmir Antalya Bursa Çanakkale Kayseri Kocaeli Samsun "Oflu Hoca Trakya'da"(İlker hoca diyor ya fragmanı izlemem yetiyor ben işi ileri götürüyorum bu filmin nasıl bir film olduğunu anlamam için ismi yetiyor) filminin şuan gösterimde olduğu iller(Sadece cinemax..) İstanbul Anadolu İstanbul Avrupa Ankara İzmir Adana Adıyaman Afyon Antalya Aydın Bolu Bursa Çanakkale Çorum Denizli Diyarbakır Erzurum Eskişehir Gaziantep Hatay Kahramanmaraş Kayseri Kırıkkale Kocaeli Konya Mardin Mersin Muğla Ordu Sakarya Samsun Şanlıurfa Tekirdağ Tokat Trabzon Van Yozgat
@CihangirHarmony4 жыл бұрын
Önce sizi sonra gidip filmi izlemek harika oldu... Filme "sinemacı" gözüyle bakmak güzel oldu... Benim de senaryolarım birgün, iyi yönleriyle konuşulacak seviyeye giren filmler yaratır. Hope is bread of the poor !
@engincoskun28756 жыл бұрын
İlker Hoca'nın Sarmaşık ve Limonata filmlerini izlememesi beni çok şaşırttı. Bari Sarmaşık'a şu videoyu çekmeden önce bir baksaydınız hocam.
o son sahne filmden çıkarken kalan tadı komple olumlu yönde değiştiriyor, sonu hüzünlü bitseydi sundance alamazdı yorumuna katılıyorum
@mehmetsavas91954 жыл бұрын
Söylediğini gerekçelendirmemeyi hayat düsturu haline getirmiş bu yarım akıllılara tekmeyi basman kral hareket olmuş (gerçi seni daha zeki gösteriyorlar) vesile olanı tebrik ederim.
@hilalfeyzacimen73074 жыл бұрын
kelebekler filmini ailecek izledik ve gayet iyiydi ödülü hak ettiği çok açık. ayrıca en beğendiğim sahnelerden biri pavyon sahnesi ona nasıl gereksiz der? Filmde her sahne oyuncuların duygusal ruh hallerini açıklıyor, kadın oyuncunun tüm duygusal patlamasını gösteren bir sahne her insanın öyle bir anı olur hayatında. çok güzel anlatılmış bir film gerçekten keşke filmlerin değeri bilinse.
@tameralbayrak124 жыл бұрын
son sahne anlam yüklediğimiz hayatın ne denli anlamsız olduğunu kelebekler ise zamanın ne kadar çabuk geçtiğinin simgesi kelebeklerin bazı türleri sadece 24 saat yaşar . filmi yeni izledim boşuna büyük ödülü almamış gerçekten çok başarılı.
@akncetin56916 жыл бұрын
Ben filmi çok beğendim. Bir kere epey kaliteli bir mizahı vardı. Komedi diye vizyona giren Türk filmleri içinde zekasıyla parlıyor. Samimiyetle soruyorum: laçkalaşmadan güldüren kaç Türk film söyleyebilirsiniz son beş yıl içinde üretilmiş? Duygusal tarafı da sağlamdı filmin. Hem bu kadar güldürmesi hem de böylesine duygulandırması etkiledi beni. Birbirine zıt bu iki duyguyu güzel eritiyordu. Finali de ucu açık mı bilmem ama kendi içinde tutarlı buldum. Karakterlerin istediklerini elde edememeleri ve beklentilerinin karşılanamaması ile alakalı biraz bu. Astronot uzaya gidemez, öğretmen bağıran öğrencisine ilgisizdir ve ilişkisinden beklentisi kalmamıştır, oyuncu seslendirmeyle uğraşıyordur ve barda takıldığı kızı eve atamaz. Babalarını görmeye giderler ama adam ölmüştür. "Beni kelebekler geldiğinde gömün," demiştir ama çocuklar buna riayet etmez (yine de kelebekler geldiğinde gömülür, o başka). Haliyle vasiyetin son maddesi de beklentiyi karşılamaz. Bu durum filmin komedi ile duygusallık arasında gidip gelen tonunu da destekler. Jüri başkanı ödülü de takdim eden Ruben Östlund'dı. Filmi espri anlayışı bakımından kendine yakın bulmuştur diye düşünüyorum. Sizlere not: Severek izliyor, burada konuşulanları çok önemsiyorum.
@BurcYldz5 жыл бұрын
Bir dakika arayla “çok önemsediğim bir ödül olan sundance ...” diya cümle kur sonra “sen hiç sun dance kazanmış bir gördün mü?” Sorusuna yanıt olarak “hayır” ...
@Baturd016 жыл бұрын
Türk sinemasinda en son Kıs Uykusunu begenmistim simdi de Kelebekleri cok sevdim cok keyifliydi.
@hamitbeler215 жыл бұрын
Emrah Safa Gürkan hocanın programında ilker hocaya tav olmuştum. Şimdi İlker hocanın tüm videolarını izledim nerdeyse :) Sinema kültürümüz gelişiyor, eksik olmayın.
@haciseferov6 жыл бұрын
istanbul film festivali'nde bir gösterimden çıkıp telefona baktığımda bu bildirimi gördüm. hemen izlemeye başladım. güzel bir video olmuş, ellerinize sağlık. ayrıca, veysi sala beğenmemişse o film olmuştur genelde. :D sonda konuşulan bir şey önermeme durumu zaten modernizmle birlikte sanatta, özellikle edebiyatta karşımıza çıkan bir olay. amaç izleyiciye hazır bir öykü sunup onu tatmin etmekten daha çok finali açık bırakarak izleyici/okuyucuyu düşünmeye itmek. böyle finalleri çok severim, en çok da asghar farhadi'nin "bir ayrılık" filminin finali beğeniyorum. saygılar
@ahmetakgun84036 жыл бұрын
Bu filmin yeteri kadar tanıtıldığını sanmıyorum basının üzerine düşen görevi yapmadı. Acaba kaç kişi duydu Sundance festivali ödüllü bir film oynuyor sinemalarda diye. Yeteri kadar tanıtılsaydı izleyici sayısı bu kadarda kalmazdı eminim. Ve bu filmi yapanlarıda buradan kutluyorum.
@ayselklc46244 жыл бұрын
Olmaz oyle sacma seye yanlislikla dun basladim. Uni sinavina 23 gun var ama videolarin neredeyse hepsini izleidim. Ders calisamiyorum dengem bozuldu.
@oinoleo Жыл бұрын
senaryoyu gidip orda pitch ediyosun dedikten sonra düzeltmesi adfhadfhdahfadhf ilker hoca çok iyisin ya adshdhf
@davutsakalli6 жыл бұрын
"Sinema sanat değildir." dediğimde her zaman karşı çıkanlar olur. Bu videoyu dikkatlice izleyenler, sinemanın neden "sanat" olmadığı ve olamayacağı anlayabilir. Bu yüzden çok güzel bir bölüm olmuş. Tebrik ederim.
@AtlasEfendi6 жыл бұрын
İzlediğim en besleyici Olmaz Öyle Saçma Şey bölümüydü. Tartışmaların uzaması, videonun süresinden veya gündemde olan Kelebekler'in tartışmaya sunulmasından ötürü değil. Daha ziyade, Türkiyede sinema izleyiciliği, beklentiler, "sıkılma", post-modern sinema gibi konuları derinlemesine, adeta söke söke incelemenizden ötürü. Çok teşekkür ederim ekip! Lütfen -eğer bu sizler için mümkünse- Tolga Karaçelik'i ağırlayın. KZbin'da ve yazılı medyada birçok video/röportaja rastladım; ama kendisinin ve sinemasının değerinin anlaşılması için, tıpkı bu videoda olduğu gibi, derinlemesine ve "high art" bağlamında bir tartışma ortamına ihtiyaç var ve bunu okuduğum/izlediğim hiçbir röportaj/video henüz sağlamadı. İyi ki varsın İFA.
@Alp996 жыл бұрын
kelebekler filmi bence evrensel komediye sahip nadir yapımlardan...
@kokoroko8926 жыл бұрын
Yaptığınız videolar eğitici ve başarılı bulduğumu naçizane olarak söyleyip hızlıca bu videonuz için hocam pek sevmese de eleştiride bulunmak isterim. Film iyi veya kötü olarak yorumlama konusunda daha teknik eleştiriler görmek isterdim açıkçası, film izlemeyi seven kişilerin kendi aralarında olan sohbet gibi olmuş yer yer. Tüm konuşma boyunca bunun böyle olduğunu demek istemediğimi tekrar belirterek, bir filme iyi veya kötü demenin nelere bağlı olduğunu bana sorarsanız izlediğimiz sahneler filmin amacına hizmet etmeli, yani demek istediğim film ile alakası olmayan bir sahne olmamalı, bunun yanında film kendi içinde tutarlı olmalı, örnek vermek gerekirse suyun altında nefes alabilen özel bir karakter olsun bu karakter bir adaya gitmek için tekneyle hareket edip aksiyon yaratılmamalı. Bir filme iyi ya da kötü demek çokta kişisel olmasa gerek diye düşünüyor sizlerin bu konuda değerli fikirlerinizi merak ediyorum. Yaptığınız çalışmalarınızda başarılar dilerim.
@aseren20173 жыл бұрын
Bu programlar eklenemese de Flu TV ve İlker Canikligil dimağlarımıza her zaman farklı yollarla lezzet katıyor! :)
@MikailSelcuker6 жыл бұрын
Safsata Savar'da tartışılması gereken birçok konu ve örnek var. Bu video için yapılacak özel incelemeyle güzel bir muhabbet çıkar ortaya.
@kitapsanat85046 жыл бұрын
Kelebekler gerçekten ayrı güzel bir yerde tutulmalı,, çok hoş bir filmdi.. 🦋👌🏼 İmam efsaneydi,, 😂👏🏻
@kevsereliftiryaki31494 жыл бұрын
Hepimizin hayatta hedeflerimize ulaşmak için farklı sermayeleri var. Bunların dışında çok fazla değişken var. Hepsinin içinde değiştirebileceğimiz sadece kendi çabamız ve bakış açımız. Hayata dair çok şey var sohbette.👍
@hazalllllllllllnosuz6 жыл бұрын
Bence film seyir açısından keyifliydi. Türk komedisini, absürd anlayışını başarıyla aktarmış. Tavsiye ederim. 😊
@dodnitube6 жыл бұрын
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filmide tam Sundance'lık değil mi?
@ozgurgonen90614 жыл бұрын
Festivale film cekmek akademik konferansa makale yazmak gibi bisey :)
@zaferkaplan7346 жыл бұрын
Çok iyi bir program olmuş, tek üzüldüğüm filmi sinemada izleyemeyecek olmam.
@ataberky.6 жыл бұрын
Nazım ve Veysi umarım programda bir ikilik olması için rol yapıyordur :)
@onateuss6 жыл бұрын
hocam, veysi ile nazım ın sorularına tam cevap vermediğiniz için aydınlanamadık. neden film eleştirisi bölümleri hiç bir zaman net olmuyor ?
@Alp-z5p4 жыл бұрын
Yönetmen tanıdık o yüzden 😂
@idilulman79896 жыл бұрын
Bu gençler çocukluklarında hiç keçiboynuzu çiğnememişler hocam hep ondan oluyor :)
@burakcandurmus67956 жыл бұрын
''...Bişey öyle olmuyosa konuşmak yetmez, nasılsa öyle yapmak gerekir...''
@silaordu59436 жыл бұрын
İlker hocanın tişört koleksiyonunu merchandise edin, satışa sunun, alalım...
@esrabalcanci14186 жыл бұрын
İlker hoca, benim günlük hayatta bazı insanlar karşısında girdiğim ruh hallerini dile getiriyor resmen. Bu filmin izlenmemesinin tek ve asıl nedeni çok az sinemada gösterilmesidir. Bu yüzden izlemeyi çok istememe rağmen izleyemiyorum.
@orcunkoraliseri92146 жыл бұрын
İçerik açısından şahane işler çıkartıyorsunuz. Tebrik ediyorum. Küçük bir eleştiri olarak Nazım ve Veysi'nin soruları biraz daha içerik açısından kuvvetli olabilir. Zaman zaman kendilerini tekrar ediyor gibiler. Tabi ki sormak da bir öğrenme biçimi ona katılıyorum ama biraz daha edebiyat, sinema, sanat, güncel olaylara ilgi ve alakalarını arttırırlar ise eminim sohbet daha keyifli hale gelecek. Yanlış anlamayın, aşağılama değil sadece süreç içerisinde farkına vardığım bir durum. Başarılarınızın devamını dilerim.
@barancakmak49806 жыл бұрын
Ben Sinemia kullanıyorum ayda 3 bilet istediğim film istediğim sinemada, 20 lira ödüyorum gayet uyguna geliyor aslında veya hepsiburada üzerinden 15 liraya kod satın alarakta gidebilirsiniz.
@akin.memisoglu6 жыл бұрын
5:13 Dünya Sineması bölümünün bu yılki jüri başkanı Ruben Östlund’du.
@gecceseyri6 жыл бұрын
hocam merak edip baktım Kelebekler'in gişesine, ilk on günde 50 bin civarında bir gişe yapmış, toplamda 150-200 bin seyirci olur gibi, bence festival ödüllü bir film için fena değil, Türkiye şartlarında bundan daha iyi gişe yapması çok zor. Ekip olarak Beyaz Show'a katılıp, "çekimlerde çok eğlendik siz de izlerken eğleneceksiniz" falan deselerdi en az 2 milyon gişe garanti olurdu tabii, o ayrı.
@ayakustu5 жыл бұрын
Limonata filminin "ciks" hali. patlayan tavuklar, astronot kıyafeti falan. O sahnelerle "ilginçliği" yakalamışlardır. Onun dışında Limonata daha başarılı. Bence.
@antbalci5 жыл бұрын
Ilk kez Nazim ve Veysi 'ye katılıyorum. Film iyiyse iyidir kötüyse kötüdür. "Ama bu festival filmi" nasıl bir savunmadir? Ilker bu defa beton ve çelikten mamul rasyonalitesinden ödün verdi.
@makgol16 жыл бұрын
Hocam Breaking Bad-Better Call Saul özelinde Vince Gilligan'ı da değerlendirdiğiniz bir bölüm yapsanız çok iyi olurdu, sizden dinlemek isterdim gerçekten :)
@kafkaesk_6 жыл бұрын
Veysi ile Nazım biraz daha zorlasaydı program Hülya Avşar'a laf anlatmaya çalışan Mehmet Aslantuğ'un dramına dönüşecekti. Hülya'da orada "erkek egemen demiyorum, erkeğin üstünlüğünü kastediyorum" tarzı ikisi de aynı kapıya çıkan lafları söyleyip başka birşey kastettiğini sanıyordu. Aynı durum bu videoda da mevcut maalesef. Veysi ve Nazım farklı kavramlarla aynı şeyi sürekli kastedip durdular. Allah'tan hocamız sabır küpü olduğu için sonuna kadar durumu iyi idare etti ;-)
@ahmetispirli6 жыл бұрын
evet evet
@reagon706 жыл бұрын
Başlangıçta çok sıkıcı olan hatta ben bunu niye izliyorum dedirten filmler ancak çok iyi oluyor. Yemeğin pişmesi gibi bir durum deneyim. Beklentiyi ve " film " izleme isteğini arttırıp sonra filmi sunma fikri kaliteli bir filmin işi diye düşünüyorum.
@CenkDemirkiran5 жыл бұрын
ilginçtir ilker hocanın en beğenmediği sahne olan nazan öncel'in şarkısıyla dans ettikleri sahne benim en etkilendiğim sahnelerden biri oldu. bazı filmler vardır film bitse de bazı sekanslar seyircinin zihninde sürmeye devam eder. benim için öyle bir sahneydi.
@damlahanm6084 жыл бұрын
İlker bey'in Mustang filmini parça pinçik ettiği bir video var mı? ben bulamadım yoksa da keşke olsa
@hasanmercan61466 жыл бұрын
Öncelikle şu videonun başlığına "Spoiler İçerir" yazın. Patlayan tavuğuna kadar her şeyi anlattınız. Sonrada Veysi Paşayı ve Nazım'ı tutkal dolu küvete yatırın. Kıskançlık çatlaklarına kesin çözüm.
@asim-tahir6 жыл бұрын
Ithiria Spoilerin Niteliğini Mi Konuşacağız Şimdi? Yani Spoiler Spoilerdır. Bazı Hassas İzleyiciler Her Zaman Var Olacaktır. Ki Bize De Saygı Duymak Düşer
@hasanmercan61466 жыл бұрын
Fragmanda 5 saniye görmek ile üzerine 5 dakika konuşmak farklı şeyler.. Fragmanda "ne oldu da böyle oldu" dediğin yerde, bu videoyu izledikten sonra artık o anın senin için bir önemi kalmıyor. Zaten film anlattıkları kadar ağır ilerliyorsa böyle bir kaç sahne var ve onlardan birini de İlker denen herifin deyimiyle piç(pitch) etmiş oldular. Olay ne olacağını değil nasıl olacağını, olduktan sonra ne olduğunu tartışmaları ve bunu çok uzun yaptığında filmi tahmin etmeye başlaman.
@hasanmercan61466 жыл бұрын
Ithiria kzbin.info/www/bejne/mGK9aqaAnailhs0
@halukfurkanatar25816 жыл бұрын
Hasan Bey sizi severek izliyorum teşekkür ederim emekleriniz için sizin söylediğinizle alakalı değil ama arkadaşlar okusunlar diye buraya yazdım açıkçası... Ben sadece bir izleyiciyim sektörle hiç alakam yok sinema sevdiğim bir alan olduğu için üçünüzün muhabbetini dinlemekten keyif alıyorum. Özellikle sevgili İlker Hocam'ı hayranlıkla dinliyorum. Buradan sonrası sevgili Nazım ve Veysi'ye... Filmi beğenmemiş olabilirsiniz veya anlamamış olabilirsiniz. Fikrinizi özgürce beyan edebilirsiniz ancak altı boş, sebepsiz, kendi hislerinizden bile emin olamadığınız görüşlerle insanların emeğini göz ardı etmeyin. En güzel örnek karşınızda oturuyor. İlker Hoca en saçma bulduğu beğenmediği filmleri bile tutarlı sebeplerle açıklayarak kötü eleştirilerde bulunuyor. Neden? Çünkü hocanın söylediği şeyler yapılmaması gereken yanlışlar yani öğretici bir yönü var. Siz kendiniz de dahil kimsenin anlamadığı bir sebeple filmi gömdünüz dürdünüz. Üstelik tutarlı bir neden de ortaya koyamadan. Peki ben bu durumu neden bu kadar ciddiye aldım? Çünkü ilk defa antipatik oldunuz. İlker Hocam hariç tabii. Kendinize iyi bakın. Saygılar...
@lewentek6 жыл бұрын
Ha fragmanda tavuk patlmıyor değil mi adamlar geek yapara konuk oldu onlarda tavuktan bahsetti lavuk :)
@muhammedyldrm98426 жыл бұрын
Artık videoların isminden çok süresine bakıyorum 37 dakika nedir abi mükemmel
Arka plan sesi için son çözüm her videonun 3 farklı ses düzeyini yüklemek olacak sanırım: Az sesli arka plan, orta sesli arka plan, yüksek sesli arka plan.
@merty1986 жыл бұрын
Veysi ile Nazım Efso (onlar böyle terimler sever) İlker Hocamız zaten üstadımız ..Program şahane
@mkduru25206 жыл бұрын
Kill bill'i esinlendiği film five fingers bir çok sahne neredeyse aynı. Bu arada gene çok güzel bir bölum olmuş. Yotube gibi bir platformda boyle kaliteli programlar artar umarım.
@olgi79646 жыл бұрын
Fragman konusunda hocaya katılıyorum. Fragmanı izleyince BKM tarzı tırt komedi sanmıştım. Sizlerin yorumlarını dinlemeseydim, izlemek istemezdim. Ama şimdi ilgimi çekti.
@leventeke.15 жыл бұрын
İzlemek isteyen arkadaşlar google play den yada itunes dan kiralayabilirsiniz 5-10 lira arası
@ayhanyesiltas9835 жыл бұрын
Kelebekler filminin anlatımına post-modern anlatım teknikleri (türlerarası geçiş, metinlerarasılık/filmlerarasılık, parodi, çoğulculuk, ironi) hakim. İyi post-modern anlatılarda bu teknikler oldukça derin anlamlar ve hayran olunası yaratıcılıklar ortaya çıkarırken, kötü kullanıldıklarında insanı canından bezdirirler. Edebiyatta İtalo Calvino /Elif Şafak kontrastı gibi. Bir nevi atom bombası gibidir post-modern teknikler. İyilerin elinde güzel sonuçlar, kötülerin elinde ise vahim sonuçlar yaratırlar. ("atom bombası" gibi beylik ve klişe bir metaforu kullanarak ben de parodi tekniğini kullandım mesela.İsterse herkes kullanabilir.) Filme dönersek ; Kelebekler'de bu anlatım teknikleri felsefi bir ihtiyaçtan çok benim yukarıdaki "atom bombası" metaforunu kullanmam gibi artistik nedenlerle kullanılmış(İmam karakterini bunun dışında tutuyorum. Çok başarılıydı. İmam üzerinden anlatılsaydı keşke bütün film.). Bir hikaye anlatırken mümkün olduğunca "artistlik yapma"dan anlatmak gerekir. İzleyici o zaman hikayenizi takip eder . Kelebekler'de hikaye ile seyirci arasına sürekli anlatıcının artistlikleri giriyor. Sanıyorum özellikle Nazım'ın bir türlü dile getiremediği rahatsızlığın nedeni de budur.
@ahmet-cagatay4 жыл бұрын
2 yıl önce bu videoyu izledim. şimdi filmi izledim. film beni içine aldı veysi bey. baya ağladım, güldüm.
@Alp-z5p4 жыл бұрын
Flu Tv'deki muhabbetler çok keyifli olduğu için bi flashback yapıp OBSŞ olayına girdim.Meseleye spesifik baktığım için kronolojik çalışmam gerekiyor 😂 Millet en son 2 sene önce yorum atmış bu mekana 😋 Zaman izafi derlerdi de inanmazdım.He he!
@kazpolat6 жыл бұрын
ilk defa yorum atıyorum beğenerek keyifle takip ediyorum. şu videodaki yorumlardan sonra nazım ve veysinin gram sinemadan anlamadığını yazmak durumunda kaldım. buna beni ittiler.
@YaseminDeryaMetinRuhsalRehber8 ай бұрын
İFA'ya bir öneri 🎥 Pandemi zamanında 8 Mart'ta kadınlara vermiş olduğunuz ücretsiz eğitime katılmıştım. Katılma amacım ruhsal olarak çok fazla mesaj alıp, birlikte dünyanın iyileşmesi için çalışma yaptığımız konuları, insanların farkındalığına getirmesine sinemanın bir araç olmasıydı. Fotoğraf çekme dışında sinema hakkında bilgiye sahip olmadığım için senaryo matematiğini eğitim aldığım zamanda anlayamadım. Bu matematiksel denklemdeki her konunun neden olduğunu anlamak senaryo yazan biri için bana göre gerekli. Eğitim süresinde hocaların anlatımına saygısızlık yapmamak ve anlamamış kafamı daha da karıştırmamak için derste önerilmeyen hiç bir konuyu araştırmadım. İlker Cabikligil hakkında araştırma yaparken İlker Hoca'nın anlatımını yaptığı bu seriyi bize eğitim esnasında önerilmiş olsaydı, ne kadar çok bakış açımızı değiştireceğini her izlediğim bölümde fark ediyorum. İlker Hoca ile yolunuzu ayırmış olsanız da konu hakkında bilgi edinmek ya da sinema sektörüne dahil olup olmayacağına karar vermesi için öğrencilerinize ya da sosyal sorumluluk projelerinize Olmaz Öyle Saçma Şey serinizin büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Kadınlar ve öğretmenler için yapmış olduğunuz projeleri gelecekte yapmayı düşünürseniz, bu seriyi katılımcılara gönderip, izlemelerini önerirseniz, dersler çok daha verimli olur. Veysi Bey'in ifade ettiği gerçekten sektör için yeni en iyileri yetiştirmenizi hızlandırır. Senaryo kursunda ilk elenen gruptaydım. Katıldığım derslerde bize bakış açısı kazandıran tüm hocalarımıza ve organizasyonda emeği geçen tüm İFA ekibine teşekkür ediyorum 🙏🏻
4 жыл бұрын
Veysi seyirci gözüyle bakar, Nazım sanatçı gözü ile bakar,İlker hoca sanatçı+yönetmen+seyirci gözü ile bakar.
@emreerkendervis71226 жыл бұрын
İlker hoca her programın başında tekrardan the medium is the message demediği için kendini yalanlamış gibi olabiliyor. Ben zaten bu düşünceye en baştan karşı olduğum için duruma göre yorum yapmak mantıklı gelmiyor benim için kötü anlamsız yanlış olan bir şeye belirli bir durumunun içinde neden olabilir diyeyim pratik hayat gerçek ve zorlayıcı olsa da umurumda değil hayallerde yaşarım
@baranyldz.6 жыл бұрын
Yemin ediyorum bunu bekliyordum, İlker hocam mutlu ettiniz
@yektakok63076 жыл бұрын
Yaşadığım şehirdeki hiçbir salonda gösterime girmedi bu film, yerli/yabancı hiçbir sanat filmi de yer bulamıyor maalesef. Arada Ankara'ya vs. civar şehirlere gittiğimde ancak izleyebiliyorum... #sinemabitmiş
@mehmet_ugur_korkmaz6 жыл бұрын
Nazım youtube'da "everything is a remix Kill Bill " diye aratırsan Quentin Tarantino'nun esinlenmelerini görebilirsin.
@okancelik006 жыл бұрын
Film çok başarılı olmuş bence, veysinin begenmemesine şaşırmadım da nazimin begenmemesine cok şaşırdım. Sarmaşık filminin sonunda ki surrealimsi sahneyi bende hiç beğenmemiştim, ama bu filmde de kelebeklisini yaptığına göre dedim heralde artık bu tribi bir imza olarak kullanacak Tolga, o yüzden buna da çok takılmamak lazım. İlker hocanın söylediği her şeye katılıyorum, bence de olabileceğin en iyisini yapmış Tolga Karacelik.
@ALABARDA5 жыл бұрын
Netflix'te görmesem haberim yoktu. Ancak film bence gayet güzeldi...
@ozkngksy236 жыл бұрын
veysinin merhaba hocam dediği an'ı hergün 1 kere izliyorum :D
@patienceforus6 жыл бұрын
Bir filmi izlerken ne kadar, gülsek, korksak, heyecanlansak, sıkılsak da filmi izledikten çok sonra aklımızda tek sahne, tek bir replik kalır. Bu filmin bende ölene kadar kalacak anısı tabii ki hoca efendinin sorgulamaları olacaktır. Kısa vadede hatırımda kalacaklar ise; Astronotun kendini yakması, tavukların patlaması ve belki de seslendirme yapan hayata küsmüş bir adamın gece kızla konuştuğu yer olacaktır. Ama bu kadar. Yani özgünlük ve otantiklik dediğimiz sinema da doktora yapan bendenizde sadece bu kadarını veriyor. Veysi ve Nazım'ın neyi olmadığını söylememesi bu kadar zor olmasa gerek. Filmin temel sıkıntısı, anne intiharı ve baba ölümünü duygusallaştıramamasıydı. Yani İlker Hoca'nın Nazım'a sorduğu soruyu ben yanıtlayayım. Evet inandırıcı değildi. Belki baba karakterini görüp, bilsek. Anne'nin ne kadar şefkatli olup intiharı seçmesini görsek inandırıcı olabilirdi. Bu baba meselesinin beni çok az da olsa duygulandırdığı şey sadece oyuncu oğlu ile ilgili biriktirdiği gazete küpürleri oldu. Somut olarak kardeşler ve baba arasındaki sevgi bağını gösteren en net şey oydu çünkü. Diğerleri diyologlardan, kız kardeşin hayallerindeki anne baba tasvirinden oluşuyor. Sundance'den bağımsız olarak yorumluyorum bunu. Bir film izleme amacıyla gidip, orjinal karakter ve bir takım olaylar görüp aynı anda akşam 2 saatlik Türk dizilerinde bakışmalı, melodramik, kemana boğulmuş inandırıcı olmayan dramatik unsurlardan farkı olmayan yapısıyla birbirinden ayrı kardeşlerin bir amaç uğuruna toplanıp yol hikayelerini izledik. Sundance neden bu kısmı otantik bulsun sorusu sorulabilir. Yığınlarca bu temada Amerikan, Avrupa filmleri var sadece Türkiye ve köyde gecmesi mi filmi otantik kılıyor. Belki de sorgulayan imamın orjinalliği bu filmi Sundance'de öne çıkardı ki ben buna inanıyorum. Taşradaki bir imamın teknolojideki gelişmelerle sorgulması, onlara bir pederin metafizik dışına çıkıp, pozitif bilimlerin tutkusuna kapılmasını çağrıştırmış olabilir, bu fikri de çok beğenmiş olabilirler. (Sundance ile birlikte çalışması dışındaki durumu ayrı tutarak söylüyorum)
@onurtilkioglu7266 жыл бұрын
Bir bölümde de MCU’dan konuşur musunuz görüşlerinizi çok merak ediyorum.
@earthxxx826 жыл бұрын
Bu filmin Sundance'de ödül almak için çekildiğini bilmek zorundayım izlemeden önce o zaman. Bütün aksaklıkları bu Sundance filmidir diye savunuldu çünkü .Bizim sinemacılar özellikle festivallere gereğinden fazla önem bahşediyor diye düşünüyorum .Festivalde ödül aldım artık oldum . Sundance'de ödül alma formülüne uyması bu filmi geleceğe kalacak güçlü bir eser yapmıyor.
@kimokia6 жыл бұрын
"it's not a bug, it's a feature" (onlar aksaklık değil özellik) diyerek özetleyebiliriz.
@egemenozdemir7247 ай бұрын
şu filmde eleştirilecek bir şey bulamıyorum sırf eleştirmek için eleştirmişler film çok güzel beğenmeyen maldır yani o derece bir güzellik.
@lezgincihandemir96705 жыл бұрын
'Enes Batur, Sundance almamak için bir sebep mesela.'😁
@sefaguzel19156 жыл бұрын
Hoca sonun da bastı küfürü adamı delirttiniz :D
@kubrat29856 жыл бұрын
Bir hafta önce müge anlı da aynı hikayeyi gördüm 😂😂 film müthiş iyiydi böyle hikaye anca bu kadar iyi anlatılırdı 😌
@baranuskasb28276 жыл бұрын
Köye varıştan sonra geceleyin evin önünde kızın attığı babasıyla ilgili hatıralar konulu tiradın sıkıcılığı dışında ( aşırı yavaş tutulmuş ve oyunculuk doğal olacak derken bayağılaşmış geldi) gayet beğendim diyebilirim abi. . Bir de önemsiz bir detay ama Bartu Küçükçağlayan'ın Çoğunluk'taki oyunculuk tarzını daha çok beğenmiştim bu filmde biraz o da doğallığı zorlamış göründü. Umrunuzda değildir gerçi ben de random adam olarak kendi fikrimi paylaşayım dedim :D Video için teşekkürler emeğinize sağlık sayenizde birşeyler öğreniyoruz.