Dilimizin zenginliklerini çocuk hikayelerime aktarmak istedim. Özellikle bizim gibi çocuk hikayeciliğ yapan yazarlar için de çok aydınlatıcı bir paylaşım olmuş. Emeğinize sağlık 👏🍀🌸
@semihsamyurek7 ай бұрын
Teşekkür ederim Leyla hanım var olun çocuk hikayeciliği belki en ciddi meselelerimizden biri. Ağaç yaşken eğilir sözünün manasını kavramak lazım. Çocuklarımıza ne okuttuğumuz bu açıdan iki kere önemli.
@GAMBERKOLUÇOLAK8 ай бұрын
değerlendirmeleriniz için teşekkür ederiz. Türkçe olmadan Türk olmak imkansızdan da öte bir şey. konuya vakıf gençlerimizin olması istikbal endişemizi umuda çeviriyor.
@semihsamyurek8 ай бұрын
Teşekkür ederim katılıyorum size, Türkçe üzerine ne kadar konuşsak yetmiyor, fakat vurgunuz çok yerinde, Türkçe olmadan Türk olmadan imkansız..
@bisiklettamircisiii8 ай бұрын
Manzara gerçekten güzelmiş. Bence dönmeden bir kaç video daha çek manzaranın hatrına :)
@semihsamyurek8 ай бұрын
Eyvallah hakkınız var, planlayabilirsem düşünüyorum bakalım :)
@kirmizibiber12937 ай бұрын
Romanı tartismanizi çok isterim; umarim yaparsınız.
@karanlikthomas98028 ай бұрын
mekan da cennet vatan
@karanlikthomas98028 ай бұрын
bayram üzeri sizi görmek güzel... kafamı kurcalayan bir şey var bir seminerde sanırım gökhan göbel konuya bi bahis geçmişti ama anlayamadım sizin tarama alanınızın daha geniş oldugunu düşünerek bir danışayım istedim hani '' He mi? '' diye bi soru vardır cevapta olumlu ise ''He'' olumsuz ise ''ı ıh'' dır bu sesler birer kuran harfimi aslında ? sonra düşündüm çocukken köyümüzde bi başka şekli vardı bunun ''öyle değilmi'' ''onaylıyormusun'' yahut ''evet mi'' anlamında olarak kullanılan ''He mi?'' sorusu soruda he nin e si biraz daha uzatılır ''heee mi' işte bu uzatılarak söylenen ''heee mi'' nin cevabı olumlu ise ki ekseriyetle olumludur ''Hı Hıı '' dır bunlar şayet harfler ise neden he? yada hı? ... - ''ı-ıh'' ta ''hı ' nın tersi .. tuhaf
@semihsamyurek8 ай бұрын
Belki harfe gelen sesler Türk diline uygunlukla değişmiş de olabilir. Buna yönelik çok örnekler getirilebilir, örneğin bazı kelimeleri uzatırız ve bunun şive olduğunu düşünürüz oysa o kelimeler Kuran'da o şekilde telafuz edilir. Nisa ismini uzatarak söylememiz gibi.
@semihsamyurek8 ай бұрын
Ayrıca çok teşekkür ederim bayram öncesi yorumunuzu almak da güzel var olun
@aliucar_857_5C8 ай бұрын
Kardeşim memleketin Tokat ya da çevresinden mi acaba merak ettim