12-13 yaşlarındaydım.Böyle bir sistemi kendi aklımla hayal etmiştim.Abim gemide elektrikçi olarak çalışıyordu.O geldiğinde,ona küçük bir motorum ve küçük bir dinamom olsa,devridaim yapabilceğimi söylemiştim.O da gülerek bunun neden mümkün olmadığını bana anlatmıştı.Yaklaşık 45 sene önce olan bir anım.
@alibceriny41072 жыл бұрын
هل نستطع مع دولاب معدل بمحرك صغير مثلا اثنان حصان بتوليد عشرة ك واط
@hatipyetimoglu10882 жыл бұрын
Bu sizin gerçek bir Türk olduğunuzu gösterir. Abiniz bunun imkansız olduğunu söylemiş ama eminim o da bunu tecrübe ettikten sonra kabullenmiştir.
@BendeBirAnimeyim2 жыл бұрын
Video özet: Enerjinin korunumu yasası bir sistemdeki toplam enerjinin asla değişmeyeceğini ifade eder. Yani sizin verdiğiniz enerji ne kadar büyük olursa olsun aldığınız enerji verdiğiniz enerji kadardır. Girenler ile çıkanlar her zaman birbirine eşittir. Bu tarz devir daim makineleri ise enerji israfıdır. Neden mi? Verdiğiniz kinetik enerji elektrik enerjisine dönüşüyor ancak burada tam verimli bir dönüşüm mümkün değildir. Piller ile motoru, motor ile pilleri beslediğinizi düşünelim. Motor çalıştığı an aldığınız tek enerji kinetik enerji değildir. Motor sayesinde ürettiğiniz kinetik enerjiyi elbette elektrik enerjisine çevirebilirsiniz. Ancak bu esnada motor aynı anda ısı vb. enerjileri de üretecektir. Yani pilden aldığınız elektrik enerjisinin bir kısmı kablo direnci ve ısı dönüşümden dolayı zamanla azalacaktır. Pilin enerjisi bittiği an sistem kapanacak, enerji dönüşümü kesilecektir. Ayrıca siz buradaki dönüşümü diğer cihazlarda da kullanmak istediğinizden dolayı bu sonsuz bir döngüye asla girmeyecektir. Unutmayın, her zaman girenler ile çıkanlar birbirine eşittir. Araçlarınızda yakıt kullanarak elektrik enerjisi üretirsiniz. Ancak yakıtınız biter, enerji üretiminiz kesilir.
@YusupCioes10 ай бұрын
Mencerahkan
@DaVeHiLl2003 жыл бұрын
Brother! Hello from the UK 🤜🤛 You need a smaller pulley wheel on the alternator to speed up it's RPM. The gear ratio is incorrect as it is so it uses more power than it generates. A bigger pulley on your running motor would also speed up RPM on your alturnator, both size swaps would add load to your motor which will then draw more current from the alternator, which is fine provided the alturnator RPMs are high enough ✌ The torque of your running motor is what's important but you also need higher RPMs. Experiment with pulley sizes to find a compromise between torque and RPM😉 You are almost there bro 😁 I believe an electromagnet makes better rotor than permanent magnet. The reason for this is the more electricity it makes the stronger the excitation of the electromagnet, the excitation current comes straight off the bridge rectifier. Car alturnators don't use permanent magnets because their potential it limited, excitation voltage varies according to load I should imagine.. but remember, the more current you draw from such altunator the stronger the excitation.. more torque again would be needed to make more energy 👍🏼✌ I like your capacitors, keep that idea you just need to mess about with your gear/pulley ratios. Next video you will succeed, if not you will be closer to the goal. Take care mate 👍🏼✌
@ahmettc65283 жыл бұрын
enerji her zaman var olandır . ama dönüşüm esnasında ve taşınma esnasında enerji kaybeder (önemli olan dönüşüm esnasındaki kaybı en aza indirmektir % 3----%5 (termodinamik ) ) -- -- --energy is what is always there . but it loses energy during the conversion and during transportation (the main thing is to minimize the loss during the conversion% 3---- 5% (thermodynamics ) )
@esrefozcelik72862 жыл бұрын
Additionally,he needs a few magic and a hidden power supply.
@msana44202 жыл бұрын
@@esrefozcelik7286 you summed up this video correctly. Award won 😁
@thefreedomguyuk2 жыл бұрын
No, really not.
@Hamzaaa53 Жыл бұрын
3m izlenmiş 19k beğenisi var... İzleyici oranına göre aldığı beğeniyi asla hak etmeyen bir video. Kesinlikle çok daha fazlasına layık. Emeğine sağlık ustam keyifle izledim.
@KerimAkarpat Жыл бұрын
Anlamaz bizimkiler kardeş
@atillaakkaya2 жыл бұрын
Allah razı olsun bıkmıştım anlatmaktan . Bunu izletirim artık.
@muratsametates3782 жыл бұрын
İkisi aynı devirde denemediği için küçük hızlı dönmek istiyor büyük yüzünden dönemiyor kayış arasına farklı kayışlara veya dişli çark sistemiyle anca küçüğü Özgürce devrilendirebilirsiniz okursanız beğenin lütfen
@aslanural2 жыл бұрын
haklısın.
@hasanbozkurt75032 жыл бұрын
Değerli üstat çok güzel projelere imza atıyorsun inanıyorumki rebil alemin senin beynini yeni buluşlara imza atacağına inanıyorum başarılarının devamını dilerim
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Amin
@sertacgizdas82592 жыл бұрын
Bence pes etmemek gerekir.Mücadele hırs azim akıl olduktan sonra sadece ölüme çare yoktur.Başarmanız dileğiyle.
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Olur
2 жыл бұрын
@@KerimAkarpat Kerim bey merhaba. Anlatımınızı ve kurduğunuz yapıyı inceledim. Akım üreten tarafın ürettiği akım, onu daha yüksek devirde dönderebilecek kadar güçlü olmalıdır ki sınırsız enerjiye ulaşılabilsin. Bunu sağlayabilmek için ya kasnak devir ilişkisini çok iyi kurgulamak gerekir yada 12v 20A bir aküden destek almak gerekir. Üretilecek fazlardaki enerjinin biri aküyü tam kapasitede şarj edecek, diğer fazında farklı işlerde kullanılması sağlanacak. Akü olmaması durumunda her iki motorun kasnaklarını eşitlemeyi düşünebilirsiniz, veya düşük voltajda yüksek devirlerle çalışan bir motor tercih etmek gerekir düşüncesindeyim.
@ermancetn2 жыл бұрын
@ En mükemmel kasnak oranı, kayıpsız kayış sistemini de taksan bu sistem yine de çalışmayacaktır. Videonun amacı zaten sonsuz enerji sistemlerinin neden hiçbir zaman çalışmayacağını anlatmak. Eğer enerjiyi yoktan var edemiyorsan kasnak ve kayış sisteminin bir önemi yok.
@seferyegen95242 жыл бұрын
Kerim hoca harikadinuz .Yutub şarlatanlara mesaj olsun
@nazmkeskin8561 Жыл бұрын
60 yaşındayım bunun olabileceğini hep hayal ederdim sizden ediniz ben de takip ettim olamayacağına kanaat getirdim çok sağ olasın
@ferhatkuruz2 жыл бұрын
Naçizane bir tavsiye; bu deneyin sağlıklı olması için kasnağın takıldığı çarkların yarıçap oranının 1/5 olması gerekir. Çünkü sağdaki yaklaşık 600 devir döndüğünde soldaki yaklaşık olarak 3000 devir dönüyor. Bu devir oranını koruması için çarkların oranı 1/5 olmalı. Gerçi benim görüşüm sonsuz enerji olamaz ama deneyin tam olması için bu gerekliydi diye düşünüyorum.
@serkankosebas47242 жыл бұрын
evet bencede küçük motorda çark olsaydı bence daha fazla elektirik üretilir ve zaman olarak daha fazla çalışırdı
@laikimam31772 жыл бұрын
Bende buna takıldım aradaki oran hesaplanmamış küçük kasnağın tekrsr buyuğu çevirebilmesi için aç8sal hizlari eşit olmalı yoksa enerji kaybı olur bunun içinde çevreleri hesaplanmasi gerek
@rasimyeniyurt93822 жыл бұрын
kerim bey olaya çok yaklaşmışsınız .benim tahminim senkronizasyonu bozan kasnaklar arasındaki çap farklarının REZONANS UYUMU nu bulamamış olmasından kaynaklanıyor. .......kasnakları daha hassas aralıklarda ayarlanabilir donanıma dönştürebilirseydiniz sonuca ulaşabilirdiniz .... bunu da en kolay iki adet konik kasnak birbirlerine ters olarak bağlayıp kayışı bir tarafdan diğer tarafa kadırdığınızda istediğiniz devir farklarını yakalar ve test edebilirsiniz. bir de motorun eksi çıkışına ayarlanabilir drenç bağlamayı deneyin bu güçde taş drençler olur yada daha ucuz yollu ufo teli. çıkışa bağlayacağın drenç ile motorun agrsif isteklerini yumuşatacak ve uyumu maximum seviyeye getirecekdir birde sizin bu motor biraz özel bir motor biraz daha sıradan bir motor la denemenizi de öneririm . her şeye ramen çok güzel bir çalışma olmuş
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Güzel yorum olmuş, inşallah dediğinizi yaparız bir ara
@islamyaz8802 жыл бұрын
Evet alternator 600 kusur küçük motor 3000 devir kasma olabilir haklısınız
@bayramturk2016 Жыл бұрын
Hayır dostum Bizim denemediğimiz yol kalmadı öyle bir şey Hakikaten mümkün değil yükü yiyince hepsi şişiyor
@sinanisilak2272 жыл бұрын
Lazer RPM ölçer çalışma prensibi dönen yüzeydeki işaretin yada yapıştırılan bantın üzerinden yanısyan lazerin kesilme sayısına göre sayım yapar siz küçük motorda kasnağın dış kısmına yapıştırdı ğın bant a tutuyorsun kayışı Kasnağın iç kısmına takıyorsun ve kasnak da yüzey olarak Küçük kasnak büyük kasnağı çevirmek için kattemesi gereken yol çok fazla yani aslında devir küçük motordaki devir büyük kasnaktakini döndürüp güç üretmeye yetmiyor olmaması için cabaliyorsunuz gibi bir durum. Var malesef benim görüşüm bu
@طاهرعبدعلي-ب4شАй бұрын
كلامك صح وهذا الرجل لا يريد الناس تعرف بالطاقة المجانيه انه من المخابرات الذي يعمل بالطاقة الكهربائية الدوليه ولا يريدون الناي تبتكر طاقة مجانيه.لقد منع وضع فلاويل حديد الذي يوضع في السيارات ( نحن نسميه الحذافة الحديد لتسهيل الضغط على المحرك)وزن الفلاويل او الحذافة ٢٥ كيلو فما فوق يبدأ انتاج الطاقة... وشكرا عراقي.
@Nawazqadir2 жыл бұрын
My 8 years old son, one day excitedly told me that, Father give me two DC motors (which I happened to have alot from some old projects), I'll make a self sustaining electric generator. Where one motor will run other motor after giving some rotational input. I SMILED 😊 his curiosity and explained all the stuffs that y it won't work.
@ahmeteregli6371 Жыл бұрын
Kerim bey bu ürününüzde çok kayıplar var. Kayıplarınız: 1- üretilen AC elektriği diyotlarla DC çevirmeniz, yani orada AC -DC çevrimi yapmadan direk DC motor yerine AC fırçasız motor kullanmanız gerekiyor. 2- kayış kaynak hareket iletimi kullanmışsınız bunun verimi % 95 tir onun yerine alternatörle önerdiğim fırçasız AC motorun şaftının direk aynı dönüş yönüne göre birbirine bağlarsanız verim %100 olur. 3- Alternatöre dönüştürdüğünüz ve rotoruna mıknatıslar yerleştirdiğiniz elektrik motorunun mıknatıslı rotorunun malzemesi Poliamid naylon malzeme kullanmanız gerekiyor eddy current akımlarını önlemek için. eddy current akımları rotor metal olursa manyetik alana ters bir kuvvet oluşturur. Hatta Alternatörün statator gövdesi dahi Poliamid naylon malzeme den olmalı.
@YusupCioes10 ай бұрын
Mencerahkan
@HansMichu10 ай бұрын
Ya yapamiycak kadar yaratıcı değil yada yapmak istemiyor
@AramNdirangu8 ай бұрын
@@HansMichu he knows and can do it but he want to stick to the laws may be he is paid
@muharremsimsek460528 күн бұрын
@@HansMichu Termodinamik yasalarını iyice inceleyin hatta hatmedin, konu element veya materyaller değil enerjiden ibaret yani bir sisteme giren enerji ve sistemin çıkış enerjisi, burada elementler materyaller vs önemini kaybediyor hangi materyeli hangi yöntemi kullanırsanız kullanın enerji herhangi bir sisteme girdiği anda ısı, sürtünme, manyetizma, direnç etkenlerinden bir veya birkaçı ile birlikte sönümlenmeye başlar isterse trilyonda 1 oranında da olsun önemli değil sonuç olarak sönümlenir ve asla sisteme giren enerjiyi beslemeden çıkış enerjisini yükseltemezsiniz bu termodinamiğin temelidir o nedenle bu alandaki tüm uğraşlar beyhudedir, bir düşünün Einstein, Tesla, Newton, Curie vs sayısız fizikçi dünyadan geldi geçti hatta şu anda AI destekli süper bilgisayarlar var neden hiçbiri bununla uğraşmadı ya da uğraşmıyor? Termodinamiği anladığınızda sorunun cevabını zaten anlayacaksınız.
@mesutokutan42653 жыл бұрын
ya ben bayağı araştırdım şöyle bi olaya denk geldi türkiyedeki fırıncı abimiz 2 adet 10 kwh lık alternatör alıyo biri 4000 devir diğeri 750 devir diye hatırlıyorum bunları elektrikçiye götürüp yapmaya çalışıyorlar hatta elektrikçi çalıştığını söylüyor adam bunu test etmek için 4 tane 2kwh lık su ısıtıcıları getiriyorlar 2 tanesini çalıştırabili tabi güç düşüyüyo ama motorlar durmuyo 3. yü takınca toplam 6kwh da motorlar duruyor fırıncı abimiz bu olayın üzerine kendisine bu motorları satan kişiyi dava edeceğini söylüyor nedeni ise motorların tam güç verememesi imiş(internette fırıncı abimiz ile motorları satan mühendis abimizin yazılarını okudum)motorları satan mühendis abimiz termodinamik yasalara göre böyle bişeyin olmayacağını söylemiş yanılmıyorsam tüketici heyeti falandı ordan yazı istemişler tam hatırlamıyorum fırıncı abimizde bunu yeni bulmuş gibi benim icadımı çalacaklar falan bişeyler yazmıştı öyle hala meyal aklımda kalmış.
@Teknikögretmen063 жыл бұрын
Ders anlatımıma öyle güzel içerikler hazırlıyorsunuz ki teşekkürler reis.
@@KerimAkarpat у вас не хватает полюс на генераторе, добавьте ещё пару полюсов N S, результат будет ещё лучше
@vl56892 жыл бұрын
Yardıma ihtiyacım yok, elektrikle ilgili bir sürü konu var, 24 voltluk basit bir jeneratörden 220 volt nasıl yapılır. Bir arkadan çekmeli traktörden veya bir mini traktörden bir dişli kutusundan döndürün. Elektriğin olmadığı yerlerde güvenilir şekilde çalışır.
@huseyindurmus52182 жыл бұрын
Hintli ler aynı sistemin arasına ağır bir kasnak koyup başta elektrik enerjisiyle başlatıp belli bir enerji ürettikten sonra ortadaki kasnağın ağırlığından kaynaklanan devir alma hızıyla zaman kazanıp dinamonun ürettiği enerjinin elektrik motorunu hareket ettirecek kısmından sonrasını sürekli enerji olarak kullanmışlar ve yürütmüşler bana çok mantıklı geldi ben deneyeceğim olayı yeni çözdüm geliştirmek için araştırırkende sizin videonuzu rastladım 3 hp lik motorla 11 kw üreten dinamo kullanmışlar kayış kasnak büyüklüklerinide ayarlayıp sistemi oturtmuşlar videonuzu aşağısında videoları var mekanikte iyiyim ama elektrik bilgim çok olmadığı için iyi bir elektrikçi ile konuyu istişare edip yapmaya çalışacağım görüşlerinizi öğrenmek isterim
2 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/h4C5kH2pap51frs
@mkemalertugrul14492 жыл бұрын
Bu ne yazık ki mümkün değil,"verilen enerji eşittir kayıplar artı alınan enerji" diyen temel fizik yasasına aykırıdır...
@sulu1men2 жыл бұрын
Hintlilerin kafalarinda bi ingiliz oyunu geciyordur, aldirma onlara 😃
@muharremsimsek460528 күн бұрын
Termodinamik yasalarını iyice inceleyin hatta hatmedin, konu element veya materyaller değil enerjiden ibaret yani bir sisteme giren enerji ve sistemin çıkış enerjisi, burada elementler materyaller vs önemini kaybediyor hangi materyeli hangi yöntemi kullanırsanız kullanın enerji herhangi bir sisteme girdiği anda ısı, sürtünme, manyetizma, direnç etkenlerinden bir veya birkaçı ile birlikte sönümlenmeye başlar isterse trilyonda 1 oranında da olsun önemli değil sonuç olarak sönümlenir ve asla sisteme giren enerjiyi beslemeden çıkış enerjisini yükseltemezsiniz bu termodinamiğin temelidir o nedenle bu alandaki tüm uğraşlar beyhudedir, bir düşünün Einstein, Tesla, Newton, Curie vs sayısız fizikçi dünyadan geldi geçti hatta şu anda AI destekli süper bilgisayarlar var neden hiçbiri bununla uğraşmadı ya da uğraşmıyor? Termodinamiği anladığınızda sorunun cevabını zaten anlayacaksınız.
@KUZEYLI55616 күн бұрын
Mıknatıslar bitince ne olacak mesela @@mkemalertugrul1449
@Oz66617 ай бұрын
Güzel çalışmalar için emeğine sağlık. DC motorun ters yönde dönmemesi in sebebi diotlarla dc ye çevirdiğin için motor u ters çevirmek istenirse elektrik üretecek ve diotlarda çıkış kısadevre gibi olacağından büyük bir manyetik frenleme ile karşılaşacaktır. Diğer taraf a dönerken ise + - doğru yönde olduğu için sıkıntı olmayacaktır. Kolay gelsin.
@mpfilo6 ай бұрын
Hocam siz ne güzel anlatıyorsunuz bu 2 yıl önce paylaştığınız video ya benzer 1 yıl önce bir haber kanalı flaş flaş şok şok Türkiye’nin yeni icadı diye paylaşmış bunlar sizi keşfetse yaptığınız güzel iş ve anlatımları haber yaparlarmı bence hakediyorsunuz ❤❤
@aliarslan66192 жыл бұрын
Hocam, Altrernatör ve dc motor devirleri sabit ise, devir sayıları oranı kadar kasnakları ayarladığınızda olabileceğini düşünüyorum. tabiki sabit devrin yakalanması gerekir. eğer sabit değilse kayış kaysakta boşta dönme hareketi ( deneyinizdeki masanın sallanması da bu yüzden) sebebi ile kasnaklar birbirini durduracaktır.
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
🙂
@halittosun819 Жыл бұрын
evet cok haklısınız birde elektirik üreten alternatörün çıkış voltaj amperi cok önemli amperi düşükse yine olmaz elektrik üreten alternatörün salgı kablosu kalın olması lazım yoksa olmaz bn yaptım gayet memnunum
@riaang252 жыл бұрын
Awesome work. Would cogs not work a little better? The correct size of cogs would allow the motor to turn at whatever RPM while allowing the generator to keep its own RPM.
@michaelparanormal2 жыл бұрын
I think also having a smaller belt pulley on the Generator might make the rpm faster or trying a balanced pulleys on both.
@mekanikmucize81962 жыл бұрын
Burda belli bir süre sonra Durmasının en büyük sebebi, alternatörün1 turu için motorun 10 tur dönmek zorunda olması, siz kasnakları ters çevirin, büyüğü motora küçüğü alternatöre koyun. durmayacaktır.
@musabastan24602 жыл бұрын
O zaman antarnatör devir sayısı azalacak daha az döndüğü içi üreteceği elektriğin gücü daha az olacak motorun dönmesi için gerekli elektiriği üretemeyecek
@erdemiscan16902 жыл бұрын
Güzel, taktik ama tutmaz hahaha, imkansızdan kaçamazsın. Hergün her saat deneniyor yok, olmuyor bir türlü o ayar yakalanamıyor. Fiziği geçemiyor.
@kadirkarapnarl31902 жыл бұрын
Kerim kardeşim 64 yaşında biriyim elektrikcide değilim ama okadar ilgimi çekiyorki beni çırak olarak yanına alırmısın önceki videolarını seyrettim inan kerimist oldum teşekkürler kardeşim
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Olur 👍
@Samet-Aydın-dsbulldogs6 ай бұрын
Bence altarnatörler üzerinde oynama yapmak gerekir diye düşünüyorum örneğin sürtünmeyi azaltmak için Hız Rulmanları kullanılabilir birde ekstra olarak büyük olan Altarnatöre daha küçük kasnak bağlantısı ile de verimi artırabilirsiniz (elektirikten hiç anlmam sadece videoda anlattiklarınızdan yola çıkarak fikrimi beyan etmek istedim umarım bir faydası olur ) Emeğinize sağlık 🙏
@MehmetBoysal2 жыл бұрын
Don't expect a breakthrough if you follow the standard physics. Standart fiziği takip ederseniz bir atılım beklemeyin.
@dahabitmedi2 жыл бұрын
çok doğru
@pereseler2 жыл бұрын
Çok güzel bir deney olmuş, bu deney için gereken elinizde mevcut, aynı sistemi bir deney daha yapar mısınız, yani çarkları ters çevirin, takmış olduğunuz kayışın çarkların yerini değiştirin, bir deney işte o zaman tam yapılmış olur. videoyu merakla bekliyorum. yani çarkların yerini değiştirin, elektrik üreten kısma ufak çark, çeviren motora ise büyük çark takın. bence çok şeyi çürüteceksiniz, elektrik üreten kısım çevirenin 5 kat daha hızlı dönmesi bence bir şeyleri değiştirir. çarklar motor vdevrini değiştirmez ama alternatör devri değişir.
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Buna gerek yok , çünkü çalışma
@MesutYILDIZ19752 жыл бұрын
Değişen bir şey olmaz,çark büyürse motora binen yük de büyüyecek ve daha yavaş dönecek,kısaca arabalardaki vites olayı,en küçük dişli ile dik yokuşu çıkabilirsin çünkü yavaş ama güçlü..5. vitesde duran yerden kalkıp çıkabilirmisin ? O matkap o alternatörü son hızda çevirir iken atıyorum 2000w harcıyorsa alternatör acaba kaç watt üretir,2500watt üretttiği zaman sonsuz enerji bulunmuş olur,500w sürtünme ısıya gitsin :)
@pereseler2 жыл бұрын
@@MesutYILDIZ1975 ben sana katılmıyorum, güç ayarlanabilir, yani merkez kaç kuvveti uygulanıp motora binecek güç azaltılır, tabi bu sistem çok büyük çarkla olacaktır, araçlarda bunu yapamazsın çünkü durdurmak zor olur, fakat elektrik üretimi için uygulanabilir. çark büyüdükçe yük motora daha fazla binecektir evet, ama merkez kaç kuvveti güçlü olan çark yükü alır ve motor yol alınca rahatlar. istersen bir de bunu düşün.
@MesutYILDIZ19752 жыл бұрын
@@pereseler Hocam bahsettiğiniz şey bile ekstra güç uygulamak..Video da arkadaş kondansatör takviyesi yapmış halbuki bu bile matkap ile verilen süredeki ekstra takviye,yani oraya aradaki farkı kapatacak pil koysanız sonuç yine aynı olacak..Kısacası var olmayan bir enerji var ortada,burada gerçekleşen olay insan gücü (matkap) ile itme gücünün elektriğe çevrilmesi oluyor,barajlarda su basıncı ile elektriğin üretilmesi yada rüzgar gücü VS aynı mantık.. Yani 1 tonluk su basıncı ile 1.5 tonluk su basıncı ve enerji üretemezsin fiziğe aykırı..
@Анзор-е5ч2 жыл бұрын
Всё верно, поменяйте шкивы местами и тогда количество оборотов двигателя будет меньше чем генератора т.е . энергии будет больше чем потребления.
@endertogac3 жыл бұрын
eksik kalan birşey var fizik yasalarına göre bir mordan aldığın devir 600 diğer motordan aldığın devir 3000 yani 1/5 oranında ozaman onları birbirine bağlarken kullanman gereken kasnak çap oranı 1/5 olması gerekiyor aksi halde frenleme etkisi yaratmış olursun ama bize gereken fren değil gazvermek yani beşte birden dörtte bir üçte bir gibi rakamlar ama videoda gördüğüm gözle bile görülebilen bariz kasnak çapları farkı 1/10 civarlarında yada daha fazla o yüzden o sistemde frenleme olur diye düşünüyorum dc motordaki kasnak çapının büyümesi gerekiyor yada ac motordaki kasnak çapının küçülmesi ama bu oranın beşte biri geçmemesi gerekiyor birde o şekilde deneyebilirmisin bakalım sonuç ne olacak
@yusuf-ozdemir3 жыл бұрын
Bencede kasnakların en azından yer değiştirmesi lazım
@okanusta9223 жыл бұрын
Bende tam bu yorumu yazacaktım bencede kasnak zaten kayış bağlı değilken 3000 dönüyor kayısı bağlayınca frenleme oldu bence kasnak caplarini duzeltip denermisiniz
@dindarateist39253 жыл бұрын
Ne yapılırsa yapılsın değisen birsey olmacayacak
@okanusta9223 жыл бұрын
Peki araçlardan yola çıkalım aracdaki yakıt birinci vites ile çok yakarken 5-6 ci viteste daha az yakmakda ve daha hızlı gittiği halde bence vitesli bir sistem olmalı ilk hareketi destekli verip daha sonra devir daim olsa ne bilim aklım almıyor bunca sistemli malzemeler bilgiler varken olmaması anlam veremiyorum
@endertogac2 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/b4rbhXtrbdd0mq8 videonda da gösteriyorsun manyetik alan ve bu manyetik alanı neyden elde ediyorsun mıknatıslardan ve enerji yoktan var edilemez sonuna kadar arkandayım ama enerjiyi sonuna kadar verimli kullanabilirsin ve şu anki şartlarda en güzeli manyetik enerji yoksa dünya dışı düşünürsen uzay boşluğunda dünyadan çıktık uzay boşluğuna ve uzay gemisindeyiz ve uzay gemisine bi tekme çaktık marsa kadar gideriz başka bir enerjiye zaten ihtiyaç yok tersini söyle afaroz ol sürtünmede kaybedilen enerjide hepsinde sonuna kadar arkandayım ama neden bu boşa giden enerjileri sonuna kadar sömürmüyoruz heeee bunu bu güne kadar kimsenin bulamamış olmamasını böyle bişey yok demeye getiriyorsan kendinle çelişiyorsun ozaman nikola tesla da salak da vinchi de edison da başkalarını bilmem ama benim amacım zaten güneş gibi mükemmel bir enerji kaynağımız var ve doğa gibi mükemmel bir düzen var yoksa düşünsene gece olduğunda herşey ölür ölmüyoruz hayat devam ediyor ve bu elektrik elerjisi için niye olmasın ve yine sana katılıyorum yoktan hiçbirşey var edilemez ama zaten var olanı kullan bu yoktan varetmek değil kullanmak mıknatıslar bariz bilinen ama dünyanın kendisi mıknatıs yoksa herkes savrulur giderdi
SANTO Y PODEROS NUESTRO DIOS CREADOR Y TODO PODEROSO GLORIA A SU HIJO YESHUA HAMAHIAJ, EN SU ESPÍRITU RUAJ, Por darles este entendimiento que trasformsra la Vida de Muchas Familias SHALOM. Dede México SHALOM.
@joseluisrobles6033 Жыл бұрын
GRACIAS Y LA GLORIA ES PARA EL DIOS SANTO y JUSTO, BUENO Y PERFECTO EN EL TESTIMONIO De OBEDIENCIA DE SU HIJO YESHUA HAMAHIAJ, EL ESPÍRITU RUAJ KADOSH SHALOM. DEDE MÉXICO.
@GotstuffStoppa2 жыл бұрын
Harika! Umarım bir ürün grubu oluşturup sistemi satabilirsiniz. Sesi ve titreşimleri emmek için bir tür SES sönümleyici malzeme üzerine monte edilmesi harika bir fikir olacaktır.
@GotstuffStoppa2 жыл бұрын
Google tarafından çevrildi, umarım işe yaramıştır!
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Evet gayet iyi anladım 👍
@gabrielfasola7994 Жыл бұрын
@@GotstuffStoppawould you buy something like this? I am curious what you will use it for
@davemould46382 жыл бұрын
The capacitors and motor arrangement is the equivalent of fitting a large flywheel - just that the energy is stored electrically in the capacitors rather than as kinetic energy in a flywheel. Like all stored energy methods, you will never get out of the system more energy than you put into it. So no, not endess energy.
@ShakaZoulou772 жыл бұрын
With load attached, it will eventually stop. But i like one idea, imagine a kind of paddle board with a propeller attached, which is spined buy man power through a gear, a normal person can deliver 250 watts for a long period. If we mount a machine like this to power the propeller and use our man power to give a boost once in an while to the generator by an handler, would our work be more usefull, considering the added weight and all the losses by friction and others against the chance of having the propeller spining always at the most eficient rotation. Can we consider there is potential energy stored in the magnetic field in the neodymium magnets?
@davemould46382 жыл бұрын
@@ShakaZoulou77 It would be cheaper, easier and more efficient to use a man-driven generator to charge a battery. A battery can store more energy than those capacitors, and you dont have mechanical losses when they are not charging. I'm not sure you can supply 250W of muscle power over a very long period - the average adult will generate between 50W and 150W of power during an hour of vigerous execise. Top athletes typically produce 400W of peak power during a sporting event (e.g. bicycle race). Manpower generated electricity is fine for low power devices that take just a few watts of power (e.g. torches and radios), but not practical for most purposes. You are better off with a solar panel or wind turbine.
@bastiti47152 жыл бұрын
To simply: Thermodynamics laws
@Metin2-r3v3 жыл бұрын
Sonsuz enerji mümkün tabi ki, ama Allah dilerse bu mümkün olur, kainatı hiç bir enerjiye gereksinim duymadan tıkır tıkır işleten, yıldızları gökyüzünde direksiz tutan, yağsız, gazsız güneşi milyarlarca yıldır yakan ve bu enerjiyle dünyayı ısıtıp aydınlatan bir yaratıcının olması zaruridir ve ilim bunu bize ispat ediyor.
@zxcasd99122 жыл бұрын
allahinida al git cahil. 1500 yillik allah inanci var zeus 6000 yildir var. haddini bil. kitap oku o gunes dedigin yildizlar nasil yaniyormus ogren cahil.
@salmon70102 жыл бұрын
he güneş boş boş yanıyor. Madde falan yok zaten! Ha yakında güneşin benzerini(füzyon) dünyada yapacaklar. Gerçi yaptılar bile deniyorlar.
@muhammetakpnar83612 жыл бұрын
@@zxcasd9912 yüce zeusssss
@sulu1men2 жыл бұрын
Cok iyi yaaa 🤣🤣🤣
@muharremsimsek460528 күн бұрын
Nihayet herşeyin kudret eliyle sahibi olan Allahın elinde olduğunu bilme nimetine sahip bir kula rastladım. Bu ilm üzerine insanlar 2 dakka tefekkür etseler zaten dünyadaki sorunların hepsi halllolur
@djmarosim Жыл бұрын
Finally a useful video and not the fake ones.
@rjlinnovations15162 жыл бұрын
Exceptional idea. I liked off grid power supply 👍
@slawomirpilip2 жыл бұрын
Niestety bilans energetyczny wywołany tarciem jest ujemny, odsyłam do podręcznika fizyki z klasy 8 szkoły podstawowej :)
@faustozambelli39842 жыл бұрын
chissà se a casa sua è allacciato alla corrente elettrica? io dici di si.🤣
@krystuskck36552 жыл бұрын
Klasyczna fizyka to fikcja
@vielleichtmaybe69452 жыл бұрын
İlkokul talebesi mi bu arkadaş ! Bu ne biçim bir düzenek ! Mühendislik faciası şimdi bu arkadaş bu düzenek ile bedava elektrik üretilemeyeceğini mi ispat etti tebrikler bravo ,,,
@karamuratempiresallies38522 жыл бұрын
Kardeşim elektrikten anlamıyorum fakat mekanikten anlarım senin bu hareketin bende bir ışık yaktı çok teşekkür ederim sonsuz enerjiyi basit bir düzenekle çözdüm eğer istersen sana bu mekanizmayı tavsiye ederim tabi ilgilenirsen
@karamuratempiresallies38522 жыл бұрын
Fakat merak ettiğim bir şey var ısınmayı nasıl çözersin bu akımdan parelel alsan güç kaybı olurmu yada hızı artınca daha çok enerji alsak ne kadar ısı meydana gelir motorlarda ben motor mekanik teknisyenim bu işi çözersek gerçekten petrolün işi biter
@hasanalitonyali2 жыл бұрын
Merhabalar...0.38 dakikada bu alternatörün yapımını size anlatmıştım diyorsunuz..Ancak 4.50 dakikada ise muhtemelen içersinde ters dönmesini engellemek için elektronik bir devreden bahsetmektesiniz..Böyle bir devre yok ama neden böyle söylediniz...Anlıyamadım ..Diğer açıdan anlatımın harikaydı..
@osmanli56922 жыл бұрын
Selamünaleyküm kapasitörleri nerden buluruz
@sulu1men2 жыл бұрын
Bazi yorumlar cok ilginc olmus, yemek tarifi veriyorlar sanki 🥰
@ahmettozkapt29332 жыл бұрын
Motor ve kayışla bunu saglayamak imkansızdır belki evet ancak farkli elementler materyallerle mümkün olabilir. belki birgün birisi bunu bulacaktır.
@muharremsimsek460528 күн бұрын
Termodinamik yasalarını iyice inceleyin hatta hatmedin, konu element veya materyaller değil enerjiden ibaret yani bir sisteme giren enerji ve sistemin çıkış enerjisi, burada elementler materyaller vs önemini kaybediyor hangi materyeli hangi yöntemi kullanırsanız kullanın enerji herhangi bir sisteme girdiği anda ısı, sürtünme, manyetizma, direnç etkenlerinden bir veya birkaçı ile birlikte sönümlenmeye başlar isterse trilyonda 1 oranında da olsun önemli değil sonuç olarak sönümlenir ve asla sisteme giren enerjiyi beslemeden çıkış enerjisini yükseltemezsiniz bu termodinamiğin temelidir o nedenle bu alandaki tüm uğraşlar beyhudedir, bir düşünün Einstein, Tesla, Newton, Curie vs sayısız fizikçi dünyadan geldi geçti hatta şu anda AI destekli süper bilgisayarlar var neden hiçbiri bununla uğraşmadı ya da uğraşmıyor? Termodinamiği anladığınızda sorunun cevabını zaten anlayacaksınız.
@familcahani4925 Жыл бұрын
Təşəkkür ederim ki bunu pratikde acikladiniz
@KerimAkarpat Жыл бұрын
rica ederim
@ihsanunal16322 жыл бұрын
Aynen mutlaka yardımcı bir tahrik gerekiyor Güneş,rüzgar ve hesler ile üretim oluyor
@danielapopa51392 жыл бұрын
Foarte explicativ,sunteți un profesor bun.
@mutluguccuk35932 жыл бұрын
Teşekkür ediyorum benim yıllarca izah etmek istediğim konuyu aydınlatınız
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
Benim çocukluk hayalimde , bunun gerçek olabileceği
@farizzaman29992 жыл бұрын
Bence motorların büyüklüğü farkini da dusunmelisin yapılar aynı olursa daha fazla güç ala bilirsin.
@unutgitsin3602 жыл бұрын
banada öyle geliyor
@js.56552 жыл бұрын
Why’d you wire the capacitors in series? The equivalent capacitance goes down in that configuration.
@metin2trticaret752 жыл бұрын
Büyük motora küçük yuvarlak takmayi denersen biraz daha güç lu ve kayış degilde zincir olsa daha iyi bi sonuç alabilirsiniz
@thiloschieschke97662 жыл бұрын
Süper. O zaman artık bir elektrik faturanız yok. Ve ayrıca Noel Baba'ya inanıyor musunuz 🎅?
@h2mdzd12 жыл бұрын
Abi bi video var onun linkini atsam yapa bilirmisin?
@huseyinyesildere478316 күн бұрын
Peki ona bi priz baglayip bi spralida ucuna takip dondursek sonra spralin fisinide prize taksâk surekli donmezmi?
@elisirinov93492 жыл бұрын
Selam aleykym bence soru iki ikisininde ayni hizda calişmamasi .sen firlama dislerin artiraraq farki aradan kaldira bilirsin ve biridi 6000 donguyle çalisirken biriside 30000 dinguyle calisacak .ve eger hiz birinde artarsa digerindede artar ve dusurse digerindede dusur bunun için sen ilk kez hizi kendin artir boyle olursa hiz ya sabit kalir ya yukselir amma dongu saylarin uyumlu salasan bu olur
@JoseA-Divergent2 жыл бұрын
Me agrada que muestres la Verdad y no como estos videos que circulan ultimamente que son Fake! Un Saludo desde Spain-
@mustafatugrul71282 жыл бұрын
Merhaba şehir elektriği kullanılsa motora enerji vermek için dişli yardım ile tükettiği elektrikten daha fazlası alınabilirimi ?
@esatyldrm8937 Жыл бұрын
Araya bir voldaj dengeleyici felqn mi koysan hocam
@Efe_CD2 жыл бұрын
Füzyonda bile ilk bir elektrik enerjisi vermek gerekiyor ki verildiğinin üstünün alınabilmesi için. Ama motorlorla olacak iş değil arada sürtünme oluyor. Video sonunda spiral motoru ile ışıkları bağlayınca amper arttığı için alternatör daha sert çalışmaya başladı normal olarak. Alternatörlerde ek olarak ısı sorunu da oluyor. Mıknatıslar bu sıcaklığa dayanamayıp özelliğini zamanla yavaş yavaş kaybediyor.
@alpaslanonsun76932 жыл бұрын
Elbette mümkün ancak orta ağır kasnak eksikliği ve termo dinamiğe engel koyan yüksek voltaj inverter eksikliği var . Bu sistem gizlidir herkez yapamaz burada gösterilen fizik kurallarına karşıdır .
@serkanmeydan1457 Жыл бұрын
Kasnak boyutlarını tam tersi yapıp denediniz mi ?
@MustafaDemir-br8tx Жыл бұрын
Çok teşekkürler bu değerli bilgi için.
@yakupkuru1501 Жыл бұрын
Bu modifiye edilmiş dinamoyla 72 volt 5000 watt gücünde bisiklet motorunu kinetik enerji tahrik ederek çalışırmi nedeni alamanlar tricylebisikletleri pedal gücüyle elektrik üreten bir nakliye aracı yapmışlar cokda güzel bir incelemenizi tavsiye ederim
@AzizAkbiyik Жыл бұрын
Gücü kinetik olarak biriktirmek lazım, büyük motorda kullanılan volan (ağırlık) diğerine oranla daha hafif gibi ve balanslı dönüyor, çıkma otomobil volanı kullansanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Tebrik ederim.
@o.d.1273 Жыл бұрын
hiç bir şekilde sonuç alamaz bu motor kendi kendine hiç çalışmadı, büyük güçlü bir matkapla hareketi depoladı ve o depolanan enerji bitene kadar motoru döndürmeye devam etti. yani şöyle düşün bisiklete binip bütün gücünle pedal çevirip bırakırsan oluşturduğun toplam enerji bitene kadar bisiklet gitmeye devam eder. Bizim gibi toplumlar matematiksel formülleri kullanmak yerine böyle deneysel olarak sonuçları görmek istiyorlar. Halbuki bu işi bilen mühendisler bir kaç saniyelik bir hesapla neyin ne olacağını saatlerce günlerce uğraşmak zorunda kalmadan sonuçlandırabilirler.
@biliminotesinde45562 жыл бұрын
Kapastorleri DC motora, Dc motoru, Alternatöre ve alternetörün ne kadar elektrik ürettiğini görüp, bu elektriğinde gerekli miktarını voltaj olarak tekrar kapastörlere verilirse, evet sınırsız döngü mümkün. Buradaki temel konu, alternatörün, kapastörler haricinde ne kadar enerji üretebildiği...
@erdalsahin75582 жыл бұрын
Madam başka yerden elektirik alacaksam ne gerek var bu kadar zahmete bunu elektirikle çalişyiracağima gerek yok bu kadar masrafa Elektiriğin olmadığı bir yerde lazım bana Her şeye rağmen elinize emeğinize sağlik inşallah cok guzel başarılar bulursunuz BAŞARILAR ......
@hannibal.422 жыл бұрын
Helal olsun sonunda doğru konuşan birisi çıktı sonsuz enerji yi buldum demedi 👍
@KerimAkarpat2 жыл бұрын
👍
@andreivadana76692 жыл бұрын
Hi. Tesla is very good. But pls tell us how to calculate the number of magnets to use ?
@ahmet-6042 жыл бұрын
Çok güzel anlatım olmuş. Bence çok mantıklı, insan izleyince acaba ne olabilirde bunu devam ettirebiliriz diye düşünmeden yapamıyor.. Ali menekşe diye bir arkadaş farklı bir yaklaşımda bulunmuş acaba onuda denesenizmi?
@xosrovferzeliyev68392 жыл бұрын
Sağol abi 🤏🙏🥲🤝💯👍
@evren75637 ай бұрын
Benim anlamadığım ev tipi 10 kw rüzgar türbinleri var rüzgarın çatıda çevirdiği motoru yumruk kadar bi motorla döndüremezmiyiz?
@nazm92092 жыл бұрын
Baya eski bir video ama ben yeni denk geldim öncelikle emeğine sağlık. Kafamdaki soru şu 2 motordaki çarkların yerini değiştirsem daha uzun sürmez mi
@richysee2 жыл бұрын
Aşırı birliğin mümkün olduğunu kanıtlamak için bir başka yararsız girişim
@muratmurat70972 жыл бұрын
farad lık süper kapasitörler akü gibidir akü gibi güçlü enerji depolar o kondansatörleri şarj yaparsanız bir nevi akü görevi görür ama bir süre sonra şarjı bitince motor duracaktır enerji yoktan var edilemez
@selahettinkursun39272 жыл бұрын
Merhaba güzel çalışma ama kasnaklarda ve motorlarda yanlış dizayın olduğundan yap istediğiniz rlrktrik üretimini tam sağlayamadığınzdan dır bir daha düşünün kasnaklar ve ağırlıkar hızlı dönerse amacına ulaşırsın Ağırlık ne kadar fazla olursa o kadar üretim sağlarsın iyi çalışmalar .
@F.G.2045 Жыл бұрын
Ben bu deneyi 1990 yılında hocama sormuştum. Atölyede deney yaptık. Test sonucunda motor hemen durdu. Sebebi ise demir, bakır ve histeresiz kayıpları.
@azravidaniel6534 Жыл бұрын
Abi büyük motoru ne makineyi ayit bilgi verebilirmisiniz teşekkürler
@hamdullahatasavun54722 жыл бұрын
öğreten videolar,,gördükçe anlamaya çalışan , kısa zamanda öğrenmeyi öğrenir.yeterki sabırla izle.
@Tvtelefoontab2 жыл бұрын
selamlar, bu deneyi bir daha yapalilirmisiniz. Yanliz buyuk motorun carkini kucuk motora takarak yani bir bisiklet vitesi gibi dusunun
@mehmetakyuz2329 Жыл бұрын
Hocam manyetik alan oluşturarak üretim yapılabilir
@halisgunaydn67612 жыл бұрын
Bu işi mıknatısla yapılması mümkünmü aynı kutuplar bir birini itiyorya olabilirmi?
@fatihelektrik46218 ай бұрын
kapasitör yerine güneş enerjisi kullanılırsa gün boyu sınırsız olabilir
@seyhan5562 жыл бұрын
Hocam acaba aynı motordan koysaydın yada büyüğü fark olurmu acaba 🤔🤔
@gunlukyasamdankesitler91592 жыл бұрын
Araya bı tork için balansli ağırlık koyularak ve sürtünmeyi en aza indirerek denersen daha güzel sonuçlar alınabilir kapasitorlar güzel iş görmüş . 50kg üzeri 40 cm yarıçaplı bı çark la daha uzun süre sistem kendini amorti edebilir . Kasnak çapları ilçede değişik deneyler yapılabilir.
@mapstek2 жыл бұрын
Büyük çarki küçük motora, küçük çarkıda büyük motora takdiğinizda durum değişirmi açeba ?
@afm_422 жыл бұрын
Genede guzel video olmus mekanigin kuralina aykiri // tel kayibi var // hava direnci var // kayistan surtunme var 2 motorun bilye surtunmesi var hepsi ihmal edilse birbirlerini cevirir ama anca birbirini uzerinde ampul calistirdigin an hizlari duser
@redteammillionaire54572 жыл бұрын
What kind of motor do you use to produce electricity
@senolsobaci18312 жыл бұрын
büyük motorun kayış takma yeri küçük olması lazım Kullandığı ceyrandan fazlası gelmesi lazım çıkş ceyranı yetmiyor devir düşüyor makkap onu çeviriyorsa disk çok büyük
@nurettinaslan42092 жыл бұрын
Emeğine aklına fikrine sağlık.
@sahicitv44782 жыл бұрын
Benim mesleğim. Elektrik. Burda eksik çok şey var. Eklemeler yapılarak. Sonsuz elektrik üretilebilir.( Sadece bu sistem yeterli değil. Mesala akülerin sayısı artırılarak. Ve başka kaynaklardanda faydalanılabilir. Neden tek bir güç kaynağı olsunki.)
@landrympetelo8733 Жыл бұрын
Salut mes félicitations pour votre expérience pouvez-vous nous affirmer si réellement ce petit moteur est DC ??
@serhaddingin41142 жыл бұрын
Emeğine sahlık çok faydalı bir video olmuş.
@mustafakocman2 жыл бұрын
6 dakika ve 25 dakika çalışması bile çok iyi yani biraz geliştirme ile yoktan enerji var edilmese bile verimlilik çok daha fazla artırılabilir
@mustafaemre17392 жыл бұрын
Peki kardeş bu sistem araçlarda kulanıla bilirmi
@ozgurunlu772 жыл бұрын
Yesil buyuk motorun hareketine devam etmesi icin bir guc lazim mi? Bence lazim ve hareketin urettigi elektrigi depolayip yesil buyuk motorun hareketine devami icin verilmesi gerekmez mi?
@mustafaolmez59872 жыл бұрын
kapasitörleri güneş enerjisi ile dolum yapsak devamlılık ne kadar olur
@serifahmetozdogan42902 жыл бұрын
Mıklatısın itme çekme gücü dairesel bir hareket sağlanarak,sonsuz döngü sağlanabilirmi
@attilioricciardo56342 жыл бұрын
buongiorno prof, si può avere uno schema dettagliato? grazie
@Kulevinçtowercrane2 жыл бұрын
Merhaba kardeşim güzel paylaşımların var sınırsız enerji için altarnötor den dc akımı çevirirken üretiyorsun sonuçta elektrikği üretilen elektriği depolayıp ayrı bir motor kurup altarnötürü çalıştırsan gelen enerji ile sınırsız elektrik olmuyormu yani 3 motor olsa biri çevirmek için biri enerjiyi üretmesi diğerinden gelen elektriği hem depolayıp hem kullanmak mümkün olmazmı ? Yanlış anlama bildiğimden değil bir fikir olarak soruyorum ve 50 bilgisayar çalıştırmak için kurduğun sistem yapabilirimi ? Yada 50 bilgisayarın çalışması için ne güçte motor olması gerekiyor ?
@muzafferkurt8840 Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim,Çok iyi bir bilgiydi, zaten simbiyotik evreni düşündüğümüzde böyle bir ihtimal görünmüyor,sizinde dediğiniz gibi en azından "şimdilik"
@cemalcetin3311 Жыл бұрын
Slm bunu rüzgarla yapsak mumkunmu
@fixelectronics3908 Жыл бұрын
Motorlari ayni baglanti configurasyonu bozmadan yer degistirirsen ayni sonuc u veriyomu denedinmi merak ettim. cunki soldaki motor donerken direncle karsilasiyor