Kişisel Gelişimin TOKSİK Dünyası: SAHTE Tatminler, Koşuşturma Kültürü ve Dopamin Bağımlılığı.

  Рет қаралды 131,201

Taner Mirza

Taner Mirza

Күн бұрын

İlk video için ne kadar doğru bir seçim yaptım bilmiyorum fakat Boğaziçi Üniversitesi'ni Türkiye derecesiyle kazandıktan sonra tanıştığım kişisel gelişim dünyası, son üç yılda beni başarısızlığa hapsetti. Artık gerçek eylemlerle somut çıktılar alamıyor; sahte tatminlerin peşinde, kitaplar, online kurslar, video içerikler tüketerek uzun bir süre KZbin kanalıma bile içerik üretemedim, başlayamadım daha doğrusu. Kişisel gelişim beni tüketmişti.
Ayrıca bir de mükemmelliyetçilik belasıyla uğraşıyordum. En mükemmele ulaşana kadar hiçbir işi bitiremiyordum ve hayat acı bir şekilde öğretti ki, "Her zaman her şey mükemmel olmayabilir." Dahası bir işe başlamak için tüm şartların hazır olmasını beklemeye veya 7 farklı çalışma tekniğini bilmeye de gerek yoktu. Merak etmeyin, şimdi iyiyim ve toparladım. İşte bu video bunun bir göstergesi. İki yıldır içerik üreticisi olmak için hayaller kuruyordum ve nihayet başlayabildim bu yolculuğa.
Kişisel gelişim, doğası gereği insanları kendine bağımlı yapar. Videoda bahsettiğim tüm isimler elbette bu bağımlılığı kullanmıyor. Özellikle Barış Özcan ve Beyhan Budak'ı belki videoda işlemesem de olabilirdi. Fakat bu benim yolculuğum ve kimseyi kesin kararlarla hiçbir iddia ile yaftalamıyorum. Videoda bahsedilenlerin tamamı şahsi görüşlerimdir. Yorumlarda itirazlarınızı ve farklı düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.
Ben Taner Mirza,
İyi seyirler :)
Kanaldaki katıl üyeliklerinden yararlanmak ve videoların nasıl yapıldığına, hazırlık süreçlerine dair özel videolara erişebilmek için ve daha çok video yapabilmek için bana destek olabilirsiniz.
/ @tanermirza
(ÖNEMLİ: Bu videoyu, James Jani'nin aynı isimli videosundan ilham (çoğu sekansı benzer, hatta aynı akışta) alarak yaptım. Çünkü ilk defa bu videoyu İngilizce olarak izlediğimde son üç yıldır yaşadıklarımın tam karşılığını bulduğumu hissettim ve Mj Demarco'nun İngilizce-Türkçe kitaplarını alıp okudum. Sonra kendi hikayem üzerinden benzer bir tarz ile bu videoyu hazırladım.)
NOT: Videoda kullanılan materyaller eğitim amaçlı olup doğrudan para kazanmak ve onları kötülemek için değil; konu bağlamında oluşturduğum hikayeyi anlatırken destekleyici unsur olarak kullanılmıştır. Herhangi bir itirazınız varsa veya telif ile ilgili bir sorun olursa lütfen mail gönderiniz. Mail adresim kanalımda mevcut.
NOTE: The materials used in the video are for educational purposes and not to make money directly and not to disparage them; they are used as a supporting element in telling the story I have created in the context of the subject. If you have any objections or if there is a copyright issue, please send an e-mail. My e-mail address is available on my channel.
► Become a Patron for more behind the scenes, Q&A's, and editing tutorials:
/ tanermirza
(Türkçe: Kamera arkası, videolardaki içeriklerin metni, çeşitli eğitimler ve sizler için daha iyi videolar hazırlayabilmem adına buraların Patron'u olarak kanalıma destek olabilirsiniz):
/ tanermirza
******
💻𝐖𝐡𝐞𝐫𝐞 𝐈 𝐛𝐞𝐠𝐚𝐧 𝐥𝐞𝐚𝐫𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐡𝐨𝐰 𝐭𝐨 𝐞𝐝𝐢𝐭 + 𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬𝐞𝐬 (𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞 + 𝐔𝐝𝐞𝗺𝘆):
►www.skillshare... (Jordy Vandeput)
►www.udemy.com/ (Haluk Tatar, Phil Ebiner)
📹𝗠𝘆 𝗘𝗾𝘂𝗶𝗽𝗺𝗲𝗻𝘁:
► Boya Consender Mikrofon
► Godox Movelink M2 Kablosuz Mikrofon
► Dell G 1530 Laptop ve ViewSonic marka iki referans monitor
► Canon 650D Kamera ve 18-135 mm lens
🎶 𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜 𝐔𝐬𝐞𝐝:
►Epidemic Sounds - bit.ly/35E3O2j
►Envato Elements
►Incompetech - bit.ly/3gHZh56
► Artlist - artlist.io/
𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐌𝐞 𝐅𝐨𝐫 𝐁𝐞𝐡𝐢𝐧𝐝 𝐭𝐡𝐞 𝐒𝐜𝐞𝐧𝐞𝐬, 𝐔𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞𝐬, & 𝐓𝐞𝐚𝐬𝐞𝐫𝐬:
📸 IG: tanerrmirza // / tanerrmirza
🐦 Twitter: @TanerrMirza // / tanerrmirza
#tanermirza #kişiselgelişim #toksik

Пікірлер: 1 400
@mehlizafilm
@mehlizafilm 6 ай бұрын
Bütün amacı fütursuzca tüketime teşvik etmek olan sistemin günümüz dünyasında insanların belki en ihtiyaç duydukları psikoloji alanını kullanarak "Kişisel Gelişim" başlığı ile öne sürdükleri sahte dünyayı gösteriyor içerik bize. Bir psikoloji öğrencisi olarak gerçek hayatta yaşadığımız hiçbir problemin 7 maddelik bir reçetesi olamayacağını kişiler ve olaylar bağlamında durumların çok fazla değişebileceğini söyleyebilirim; herkes kendi biricik yaşam öyküsü içerisinde ve bu öyküde sorular da cevaplar da bir anlamda kişiye özel. Bu sebeple basmakalıp çözümlerin anlatıldığı popülist videolar-kitaplar yerine yaşamın içerisinde kendi izimizi sürmemiz çok daha anlamlı olacaktır. Keza her yaşımız her çağımız bize yeni sorularla gelecek ve biz bu hayat yolculuğu içerisinde bazen zorlanarak, yara alarak bazen keyifle izlediğimiz bir filmin sahnesinde bir sevdiğimizin sözünde veya daha önce hiç tanımadığımız bir insanın öyküsünde cevapları keşfedeceğiz ve öğrendikçe de büyüyeceğiz... Bunun yanında bu kestirme cevapları sunan herkesin kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum. Gerçekten iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanlar da mevcut ama her alanda olduğu gibi bu alanda da özellikle de sosyal medyayla artan mükemmellik yanılgısını da kullanarak insanların duygularını ve ihtiyaçlarını sömürüp kâr elde etmek isteyenler de mevcut. Kurdukları bu sahte tüketim dünyasında en başta "kendimizi" tüketmemiz dileğiyle... Son olarak bu içeriği hazırlarken verdiğin emeğe en yakinen şahit olmuş kişi olarak keşfedileceğin ve buraların değerleneceği günlere ulaşmamız ümidiyle
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Psikoloji eğitimi alan bir eşim olana kadar bu bataklıktan çıkmak çok zordu. :) Tüm süreçlerde olduğu gibi, videolarım için de desteklerine minnettarım, sevgili eşim.
@stuka001
@stuka001 6 ай бұрын
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum
@metafizikvekuantum
@metafizikvekuantum 6 ай бұрын
Haklısın öyle bir şey ki Sahte Spritüeller , Sahte Metafizikçiler bile çok piyasada. Enteller ile Entelektüelleri ayırt edemiyor bu en alt tabaka. Ne garip Bilgeler bilgiçmiş gibi görünüyor. Bilginler daha çok ön planda. Size tavsiyem Jung ve Ezoterizm olsun. sevgilerselamlar.
@okankorkmaz37
@okankorkmaz37 5 ай бұрын
Eşiniz mi
@ffqw4576
@ffqw4576 5 ай бұрын
Kapitalizim dedigin şeyle alakası yokki ? Serbest piyasa ekonomisi, senin şuan KZbinde bu videoyu izleyebilcek telefondan tut, KZbin, Server şirketlerine, İnternet dagıtım şirketlerinden bir çok nimeti sağlıyor. Anlattıgın şeylerin ekonomik model olan Kapitalizim ile hiç bir alakası yok ?
@talhakayatk
@talhakayatk 5 ай бұрын
kişisel gerileyişim
@sedatsayar1
@sedatsayar1 2 ай бұрын
Daha iyi bir şekilde açıklanamaz.
@Enesdurmuss391
@Enesdurmuss391 5 ай бұрын
Bu "kişisel gelişim" safsatası bende mükemmelliyetçiliğe yol açtı. Her şeyi seç ayıkla, asosyal bir aptal oldum, ben harikayim falan ya, kimse 4/4 olamaz plan yapmak kötü bir şey degil fakat her gün o planlar kusursuz bir şekilde tamamlanmak zorunda değil ne bileyim insanız işte bize insan olduğumuzu unutturup robot muamelesi yapıyorlar. Kimse ailesinden adam akıllı sevgi takdir görmediği icin sacma sapan videoları izleyip kendimizi bir sekilde onaylatmaya veya iyi yeterli olduğumuzu hissetmeye çalışıyoruz. Bu tarz videoları çekenler de her şeyin farkında zaten takdir görmeyen bir insan ne yapar gider hırslanır
@Sormaklazim
@Sormaklazim 4 ай бұрын
Hem robotuz hem insanız önemli olan dengeyi sağlamak 😊
@yusufemrecolakoglu
@yusufemrecolakoglu 3 ай бұрын
@Enesdurmuss391 Mesajınızı okurken kendimi gördüm. Benim gibi düşünen insanların olması iyi hissettirdi valla
@Sormaklazim
@Sormaklazim 3 ай бұрын
@@yusufemrecolakoglu benim gibi düşünen insanları Deli gibi arıyorum bir bilseler İnsanlar ☺️
@nuryldrmmelike1851
@nuryldrmmelike1851 5 ай бұрын
Ben artık hayatı pandemi öncesi ve pandemi sonrası olarak ayırıyorum; Bakın arkadaşlar pandemiden birkaç ay sonra herkes evlerine kapandı ve sonra neler olduğunu sizinle paylaşmak istiyorum.Üzerimize çöken bu negatifliğin ve çöküşün sebeplerini düşündüğüm de kendimce şöyle sonuçlara ulaştım. Çok aniden birden bire kişisel gelişim uzmanları çıktı sözde bizi nirvanalara çıkarmak için tavsiyeler verdi şöyle yapın diye yönlendirmeler yaptı( sanki her insan aynıymış gibi) ve işin sonunda o kişi kendi bastırdığı kişisel gelişim kitaplarını bizlere algılarla aaaa bu kişiyi dinliyorum kitabınıda alayım bari dedirterek kitabını sattırıp cebine para koydu işin sonunda biz mükemmelşmeye çalışırken psikolojimizden olduk, yalnızlık iyidir pompalamasınsan kaynaklı arkadaşlarımızdan uzaklaştık ve yalnız kaldık, şöyle yaparsınanız başarırsınız %100 etkili dediler öyle olacağına inandık yaptık başarısız olduk hayal kırıklığı yaşadık çöktük.Birden youtube’da makyaj yapan kadınlar piyasaya cıktı nasıl olduysa bir anda herkes kadını takip etti onlar makyaj yaptılar kozmetik sektörü bu kadınlara sponsor olup bedava makyaj malzemeleri tanıttı bizde onun gibi çok güzel olmam için gittik o kozmetik markalarından alışveriş yaptık, işin sonunda kozmetik markaları zengin oldu o sponsor olduğu youtuber sayemizde hiçbir b@k yapmadan zengin oldu ülke ülke gezip bide sözde gezdiği yerleri tanıttı(!) peki bize ne oldu? Biz kendi cildimize uygun olmayan ürünleri kullanıp cildimizi bozup doktor doktor gezdik cildiyeciler aradık, sokaklar düğün makyajlı kadınlarla doldu öakyaj yaşı 11 yaşlara falan düştü, insanların bizi çok güzel bulacağını düşünürken öyle olmadı çünkü bütün kadınlar aynı makyajı yapıp gezdiği için alternatif çoğaldı, sonra bizim sayemizde zengin olan youtuberlar fıldır fıldır gezerken biz onlara gıpta edip gidemediğimizle kalıp daha çok çöktük.Birden estetik furyası başladı aman Allahım herkes estetikli bende yaptırmalıyım algısına kapıldık kimi merdiven altı, kimi daha elit yerlerde estetik yaptırdı işim sonunda estetik doktorları güzellik merkezleri merdiven bu sektörler zengin oldu peki bize ne oldu? Estetik çok pahalı olduğu için kimi gidip ciddi ciddi kredi çekip borca girdi herkes gibi olduğunu zannetti ama bu çok kısa sürdü estetikli haline alıştı doyum sağlayamadı ve daha fazla yaptırmak isteyip daha cok zengin oldu, kimi merdiven altında daha ucuza yaptırdı haberlerde estetikten ölüm enfeksiyon haberleri geldi kimi güzellik algısını kaybetti psikolojisi bozuldu ya da kendine zarar verdi.Birden sürekli soor yapan erkekler kadınlar yine piyasaya cıktı bu kişiler youtubeda sözde ücretsiz hareketler gösterdiler ama biz saflar bu yetmez diye spor salonlarjna gittik yazıldık işin sonunda spor salonları zengin oldu her gün bir spor salonu açıldı hatta zincir market gibi çoğalmaya başladılar, bize noldu ilk başlarda vücudumuz şekillendi o çok iyi sağlıklıyız spor yapıyoruz ortamda şeklimiz var falan filan sonra sporu bırakınca başarısızlık hissi bir şeyi başaramıyorum hissi offffffff çok uzun tazdım ama yazarken bile yoruldum cidden abi bizi salın ya bundan 5 sene önce her şey iyiydi ya bu sosyal medya tinkifinkileri madem cok iyisiniz harikasınız gidin defolun kendi aranızda birbirinize tavsiye berin siz zengin olacaksınız diye biz normak aklı başında insanları neden psikolojik problemler yaşıyoruz? Arkadaşlar biraz relax olum size tavsiyem sosyal medyanın her türlüsünden uzak durun youtubeda belli kanallar haricinde (yönlendirici ve algıdan uzak) hiçbir sosyal mecrayı kullanmıyorum hayatımda hiçbir kaybım yok tam tersine insan olduğum,hatalarım olabileceği, arasıra yüzümde sivilce çıkabileceği, bazen kilo alıp verebileceğim makyaj yapmama gerek olmadığı ve belkide bir saniye sonra ölebileceğim tarzında insancıl olması gerekm düşünce yapısına geri döndüm.Arkadaşlar bize hayatınsadece maddiyat olduğunu ( gördüğümüz dokunduğumuz her şey maddidir) düşündüren ve bunu aklımıza kazımak isteyen hayatımızı şekillendirmek isteyenler bizi maneviyatımızdan koparmak istiyor farkında mısınız? Çünkü insan beden olarak maddidir ama onu ayakta tutan şey maneviyattır oraya ulaşamadıkları için bitirmeye çalışıyorlar lütfen maneviyatımızı güçlendirin.Çok şükür inançlı bir insanım ve fıtratıma yavaş yavaş dönmeye çalışıyorum dile kolay 4-5 senede üstü örtülü bu algılar alışkanlık haline geldi şu an orayı iyileştirmeye çalışıyorum.Allah için kendinizi sevin Allah hepimizi tek tek yarattı farklı yarattı bizler istesekte her konuda aynı olamayız farklılıklar güzelliktir ölçülü olalım maneviyatımıza çomak sokmak isteyen insanlara kazandırmayalım.Çünkü onlar kazandıkça hep bizden bir şeyler kayboluyor.Buraya kadar okuyan arkadaşım varsa helal olsun biraz içimi dökmek istedim….
@dubrushka
@dubrushka 5 ай бұрын
Bütün yazıyı okudum süper tespitler gerçekten. Acaba ne zaman ve nasıl kendimizi bu algılardan kurtarabileceğiz merak ediyorum. Çünkü bu algılar artık yaşamımız, estetiğimiz haline geldi ve bu popülariteyi ister istemez sevmek zorunda kalıyoruz.
@nuryldrmmelike1851
@nuryldrmmelike1851 5 ай бұрын
@@dubrushka Okuduğun için teşekkürler noktalama işareti kullanmadan, insanları okuduğunda yorabilecek şekilde dümdüz yazmıştım.😅
@kenan2581
@kenan2581 5 ай бұрын
Her kez zengin olacak diye birsey yoktur, her kez biznesmen olacak diye birsey yoktur. Sen ağa ben ağa inekleri kim sağa. Kimisi yonetmekde iyidir kimisi calışmakta. Çalışmak sanki zayıflıktır gibi gösteriyorlar.
@nuryldrmmelike1851
@nuryldrmmelike1851 5 ай бұрын
@@kenan2581 kesinlikle katılıyorum.
@tenochtitlantexcocotlacopa9631
@tenochtitlantexcocotlacopa9631 5 ай бұрын
Ben inancımı kaybetmiş biriydim. Şu an amacım maneviyatımı yükseltmek.. Kişisel gelişim furyası kapılmadım neyseki. Gerçekten sevdiğim bir hoca var ve bunlara kapılmamayı da ondan öğrendim, hayatıma uyguladım. Kazançlı çıktım. İlgilenmediğim konulara dalmıyorum. O an sorunum neyse sadece o sorun hakkında soylenen şeyleri dinlemeye gayret gösteriyorum. Örneğin benim amacım o an müzik tarihi araştırmaksa, einstein gorelilik teorisi hakkında video izlemek tamamen sacmalıktır, vakti bosa harcamaktır. Her şey yerinde güzel.
@ogrenici44
@ogrenici44 6 ай бұрын
Kaybettiğim yıllarımın küllerini gördüm bu videoda hep aynı kitaplar, hep aynı video başlıkları, tıpatıp aynı cümleler...
@ahsenbusraozkan7476
@ahsenbusraozkan7476 5 ай бұрын
Evet yaa bu bizi hiçbir yere taşımıyo çok üzücü ama buna bağımlıyım ben hayatım bu ve bundan vazgeçmem çok zor. Sanırım bağımlılık bu
@Kirmizibeyaz1325
@Kirmizibeyaz1325 5 ай бұрын
En azından çözüm sunuyorlar. Sen napıyosun? Ağlıyosun. Ağla 😭
@MertSedatBugur
@MertSedatBugur 5 ай бұрын
Zaman hemen hemen her bireyin , Kazananından Kaybedenine Hayıflandığı en kıymetli armağanımız ..El sürülmemesi gerekli olana hâkimiyet alanı açmamak belki de ilk dirayet noktamız
@AnarMmmdov-px9ec
@AnarMmmdov-px9ec 4 ай бұрын
Aynen. Ben de bıktığımdan artık izlememeyi tercih ettim. Ben ya zengin insanların yaşamlarını dinliyor, ya bilimi izliyor, ya hedeflerim için addımlar atıyorum. Tabii benim de başka sorunum var. Ama farkındayım ve çözeceğim Allahın izniyle. Özgüven kırıla bilir. Kırılmalı ki daha iyisi olsun. Yoksa yerinde sayarsın. Günah işleyip tevbe etmek ve kaçmak daha iyi olmak için. İnsan hrp özgüvenli olamaz. Kötü insan olmaksa sadece kibir.
@AyaktaKalan
@AyaktaKalan 3 ай бұрын
Çözüm doğruysa sunulmasının bir değeri olur. Yoksa balık tutmak isteyen birine benim "Çık dereye,sıva paçaları,balık gelince elinle yakalarsın." demem de çözüm sunmaktır.
@semihgunes7941
@semihgunes7941 6 ай бұрын
Söz zamanlarda izlediğim en dürüstçe videolardan biriydi. Bir de şunu bil ki geçtiğin yollardan geçen bir sürü insanın var olduğunu bilip, onları uyandırmak için böyle bir video yapman, çok büyük bir hareket. Böyle videoların gelmesi dileğiyle, emeğine sağlık..
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Çok teşekkürler, yeni videolar yolda, ses kaydını tamamladım şimdi, kurguya geçiyorum 📽
@yusuf3672
@yusuf3672 5 ай бұрын
Knk profilindeki yer neresi çok güzelmiş
@semihgunes7941
@semihgunes7941 5 ай бұрын
@@yusuf3672 Amerika, Maine'de bulunan Acadia National Park
@yusuf3672
@yusuf3672 5 ай бұрын
@@semihgunes7941 çok güzel tam benlik bir yermiş
@selenaaydogn
@selenaaydogn 5 ай бұрын
Ben de kişisel gelişimle pandemi döneminde tanıştım. Her zaman ideal yaşamak, kendimin en üst versiyonu olmak(!) gibi hedeflerim vardı. Videolarda izlediğim gibi bir hayat yaşamamam için günde 24 saat asla yetmiyordu. Az uyumaya başladım. Az uyudukça algılama kapasitemin ne kadar azaldığını fark ettim. Üstüne üstlük çok sevdiğim insanlarla vakit geçirsem bile suçluluk hissediyordum, "Şu an daha işe yarar bir şey yapıyor olmalıydım." diye düşünüyordum. Son bir yıldır kişisel gelişimle ilgili şüphelerim vardı. Sevdiğim şeyleri sırf üretken eylemler olmadığı için yapmamak tuhaf gelmeye başladı. Tamamen saldım kendimi diyemem, kendime uygun şekilde hayatımı yaşamaya çalışıyorum. Yaptığın video o kadar güzel ki. Özellikle de 17-18 yaş bandında olanların bu tarz içeriklere kanmaması için izlemeleri gerekir. Sen de okuduklarınla çok rahat bir şekilde kişisel gelişim anlatabilirdin, muhtemelen kanalın büyürse taşlanırsın ve buna rağmen doğru bildiğin şeyi anlatman çok etkileyici.
@Lasforkatten
@Lasforkatten 5 ай бұрын
Bendede hayatı nasıl kaçırdıgımı pandemide anladım yaşım 33 tü o zamn hayatın aslında o kadarda disiplin üzere gitmemesi gerektigini sevdiklerimi nasıl ihmal ettigimi cocuklarımı hunharca sık bogaz ettigimi anneme babama nasıl haksizlik ettigimi kardeşlerime daha cok zaman ayırmam gerektigini anladim bu kişisel gelişim geçiçi bi dönem herkes bu radara bi gün yakalanıyor ama geçiyor❤❤❤
@Erdem_Akdag
@Erdem_Akdag 5 ай бұрын
İnanamıyorum şu an ki durumun farkına yeni varabildim. Bunları acilen düzeltmemiz gerekiyor. Son 3 yıldır bu videoların etkisindeydim. Artık izlemek yok yapma vakti. Hayallerimi gerçekleştirmenin vakti geldi artık😮
@kutlinho
@kutlinho 5 ай бұрын
Cümlelerinde kendimi gördüm. Özellikle sevdiklerinle birlikteyken şu anda verimli birşey yapabilirdim hissini. Kişisel gelişim dünyası bir noktada insana katkı sağlıyor bunu inkar edemem. Ama buradaki asıl tuzak insanların bir videoyla/kitapla/kursla hayatının değişeceği algısına kanması. İnsan kişisel gelişim dünyasını tatmalı ama gerektiği noktada bu döngüden çıkmayı bilmeli.
@Melih_arik
@Melih_arik 5 ай бұрын
"Şu an daha işe yarar bir şey yapıyor olmalıydım." bu his bir tek bende oluyor sanıyordum, çok kötü bir his oluyor film bile izlerken insan kendini kötü hissediyor.
@Drmehmetbey
@Drmehmetbey 5 ай бұрын
Faydalı bir video teşekkürler. Hayatımızdaki ifrat ve tefritleri uzak tutmak önemli. Altmış yaşında bir hekimim ve yaklaşık elli yıldır Kur’an’ı anlayarak ve daha önemlisi hissederek okuyan biri olarak dünyada beni hiçbir şeyin aşırı mutlu ettiğini veya aşırı mutsuz etmemesi gerektiğini gördüm. Bu dünya aslında diyar-ı gurbetimiz. Asıl vatanımıza doğru göç ettiğimiz bir ara durak. Bilinmez bir sır olan Sanatkar bilinmek istedi ve bilinç sahibi insanı yarattı. Temaşa edip takdirlerimizi ifade edip daha sırlı bir aleme gideceğimizi idrak edersek bizi hiçbir şey mutsuz etmez ve yaşatmak için yaşamayı hedef edinmemizi sağlar. “Aklı başında olan insan, ne dünya işlerinden kazandığına mesrur ve ne de kaybettiği şeye mahzun olur. Zira dünya durmuyor, gidiyor. İnsan da beraber gidiyor. Sen de yolcusun. Bak, ihtiyarlık şafağı, kulakların üstünde tulû etmiştir. Başının yarısından fazlası beyaz kefene sarılmış “… sözleri beni o kadar güzel tarif ediyor ki… Hürmetlerimle..
@Benimle2024Kpss
@Benimle2024Kpss 5 ай бұрын
hocamm üslubunuz bakışınız çok nahif
@burcumulk7225
@burcumulk7225 5 ай бұрын
@Drmehmetbey Sanki bunu yazan Sadettin Ökten hoca gibi☺ Size sonuna kadar katılıyorum sayın hocam
@suheylasahin5837
@suheylasahin5837 4 ай бұрын
Çok güzel bir yorum olmus ders niteliğinde
@Drmehmetbey
@Drmehmetbey 4 ай бұрын
@@Benimle2024Kpss Teşekkür ederim. Not: Ben de bir aile danışmanıyım . Hürmetlerimle.
@Drmehmetbey
@Drmehmetbey 4 ай бұрын
@@burcumulk7225 Teşekkür ederim. Not: Ben de bir aile danışmanıyım . Hürmetlerimle.
@erwinromel5446
@erwinromel5446 5 ай бұрын
Bir kaç nokta hariç çok beğendiğim bir video oldu. Sadece şuna takıldım; ''Gerçekten yapmayı arzuladığınız kariyer hedefi için çalışmalısınız.'' Gerçeklerin farkına varın. Bütün dış olayların bi ucundan da olsa talihe (kadere) bağlı olduğunu görün. Hiç beklenmedik zamanda hiç beklenmedik şekilde parayı bulan ve hiç beklenmedik zamanda hiç beklenmedik şekilde batan, kovulan insanları görün. Saatlerini mantıklı gözüken işlere gömüp fakirliğin pençesine gömülen ve tüm günü ''boş'' geçirerek huzurdan neredeyse spazm geçirecek insanları görün. Parası olan köleleri ve parasız hür insanları görün. Yine aynı şekilde parası olan hür insanları ve parasız köleleri görün. Her şeyi bırakın ve şansı bekleyin demiyorum. Ama nasıl bir hayat inşaa edersen et bir savaşta veya salgında yerle bir oluyorsan bence başarısızsın. Bu hayatta hiç kimse hiç bir şeyin garantisini veremez ki, tüm umudumuzu ve zamanımızı bir kariyere bağlayalım. Şahsi kanaatımca, Kişisel gelişim felsefenin yozlaştırılıp sıkıştırılıp ticari paket haline sunulmuş, iyi gözüken ama farklı amaçları olan halidir. Eğer insan bu tarz yanıltıcı kalıplarda boğulmayı bırakıp felsefeyle zihnini özgürlüğe kavuşturursa, maddi durumu ne olursa olsun bence başarılı bir insan olmuştur. O saatten sonra da istediğin hayata istediğin çabayı harca. Yiğide her yer meydan, umutsuza her yer zindandır. Biraz durun ve artısıyla eksisiyle içinde bulunduğunuz hayatı yaşayın.
@Semedov870
@Semedov870 5 ай бұрын
Mənim ürəyimi oxuduğunuz
@relaxingsoundsandvideos3953
@relaxingsoundsandvideos3953 5 ай бұрын
yargılamak için demiyorum lakin bence senin ki köle psikolojisi kadere bağlı olmak çok saçma "Gerçekten yapmayı arzuladığınız kariyer hedefi için çalışmalısınız." bence bu çok güzel bir söz ve böylr yaşanılması gerekiyor çünkü istediğilmiz şey bu bunun için yaşamamız çok normal. eğer ben genç yaşta kendimi finansal, duygusal, sağıksal, yönden geliştirir, kitaplar okur, yanlışlar yapar, faydalı içerikler tüketir ve durmaksızın, pes etmeksizin ilerlemeye devam edersem başarılı olmama ihtimalim gerçekden çok düşük, ama dediğinin gibi hiç bir şeyin garantisi yok bu dünyada da, sırf garantisi yok diye bu kadar düşük bir riski almamamda çok saçma olur. yani demem o ki; evet haklısın kaderin ne yapcağı belli değil yukarda saydıklarımda gerçekden usta bile olsam saçma bir trafik kazasına yitip gidebilir veya bir salgına yatalak düşebilirim lakin bunlar benim istediğim hayat için çalışmama engel olması benim için gerçekden saçma. aslında günün sonunda gene her şey kişinin kendisine uygun olanı seçmesine bakıyor, sağlıcakla kal.
@bismih001
@bismih001 5 ай бұрын
başarı nedir tam olarak? kişi 20 sinde de 70 inde de ölebilir. aynı kafa yapısı ve emek ile elbette 70 yaşındaki kişi daha çok elde tutulur şey yapacaktır. oysa aradaki tek fark zamandır. bence başarı denilen şey bunlar değil. birinin daha uzun yaşaması veya yüksek iq ya sahip olması kişinin elinde değildir. elinde olmamasına rağmen kendi kazanmadığı iq sundan veya yaşından ötürü başarılı demek ne kadar adaletli. bence başarı denilen şey herkesin eşit şekilde elde etme imkanı bulduğu şeylerdir. örneğin erdemli olmak.
@erwinromel5446
@erwinromel5446 5 ай бұрын
@@relaxingsoundsandvideos3953 ''Korint’e gelen Büyük İskender, Diyojen’i ziyaret etmiş ve bir dileği olup olmadığını sormuştur. O ise bu soruya işaret parmağıyla güneşi göstererek, "Benden bana veremeyeceğin şeyi esirgeme"(gölge etme) şeklindedir. Daha sonraları İskender bu olay üzerine "Ünlü imparator Büyük İskender olmasaydım 'Diyojen' olmak isterdim" demiştir.'' Bu hikayede insanın arzuladığı her şeyden elini eteğini çekmiş ve güneşlenme keyfini bozduğu için şu an bile tüm zamanların en büyük adamı olan imparatora rest çeken diyojen mi köle, yoksa imparatorun çevresinde olup hayatını o makama hapis eden insanlar mı? Yok eğer tüm tutkulardan arınmanın kolay bir şey olduğunu düşünüyorsan fazlasıyla yanılıyorsun. Çünkü bu tüm korkularınla ve çocuksu tarafınla yüzleşmeyi gerektirir.
@eomwe
@eomwe 4 ай бұрын
kac yasindasiniz bilmiyorum ama dil anlatimi ve ifade kabiliyeti acisindan cok iyi bir metin olmus tebrikler ama bu anlattiginiz gibi herşey rastgelelik icin olsa bile bu hayata bi kere geliyoruz bizim icin iyi olani ve sevdigimiz seyi yapmak için bir şansımız var
@dmtogretmen
@dmtogretmen 6 ай бұрын
Kişisel gelişime çok fazla odaklanmak benlik algımızı zedeleyebilirken, benlik algımızın fazla olumlu olması da gelişim ve değişim motivasyonumuzu olumsuz etkileyerek yaşamda ilerlememizi engelleyebiliyor.
@editizm8857
@editizm8857 5 ай бұрын
Psikolog İzzet Güllü tam da bu konuya değiniyor.Bakmanızı tavsiye ederim.
@handann1060
@handann1060 5 ай бұрын
Video o kadar ben ki, şaşırdım kaldım yaşadığım o kısır döngü tam olarak buydu aştım gibi eskisi kadar dikkatimi çekmiyo o videolar ve evet gerçekten de bana pek bir değişim yaşatamamışlar ve evet gerçekten hep kusursuz plan yapmayı iş olarak gördüm ve evet gerçekten yapıyomuş gibi davrandığım çookk zaman oldu ve yine gerçekten de içten içe hep beğenilme arzum var
@fatmayalcin7711
@fatmayalcin7711 3 ай бұрын
Beyhan Hoca nın beş sene önce değindiği bir konuya daha fazla konuşarak değinmişsiniz ve bu adam kişisel gelişim değil psikoloji alanında video çekiyor.
@berbinakl5273
@berbinakl5273 6 ай бұрын
Güzel konu. Bu videoyu izleyenlere Güldür Güldür-İlk Kişisel Gelişimci skecini de izlemelerini tavsiye ederim. Biz istesek de istemesek de zamanla gelişiyoruz. Kişisel Gelişim adı altında kendinizle uğraşmayı ve kendinize hapsolmayı bırakın (aynı yollardan geçtiğim için küçük bir tavsiye). Çıkın gezin, sevin, çalışın, okuyun ama bunları zorla yapmaya çalışmayın. Boş zamanlarınızın tadını çıkarın. (cılkını değil😂)
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Bu videoya muazzam denk düşen bir skeç :D
@Artistisart
@Artistisart 5 ай бұрын
hahasadjahjah katılıyorumm
@smt_alc9963
@smt_alc9963 5 ай бұрын
Kesinlikle.Çıkıp insanlarla birlikte vakit geçirdikçe nerede ne hatan ne eksiğin varsa hepsini anlıyorsun zaten hatta arkadaşların iyiyse onlar da söylüyor.Örneğin çevrendeki kadına yanlış davranınca herkes "bir kadına öyle davranılmaz" diyor.Ve KZbin'da 30 tane video izlemene gerek kalmıyor. Sende de yaptığın yanlışları düzeltmek yani doğru anlamda "kişisel gelişim" kafası varsa yanlışlıkları düzeltmeye çalışıyorsun.
@yasmincollet1448
@yasmincollet1448 5 ай бұрын
Doğru👍
@ebruekdi372
@ebruekdi372 5 ай бұрын
Emeğinize sağlık 🙏 anlamlı açıklayıcı bir video olmuş
@MEBOGRETMEN777
@MEBOGRETMEN777 5 ай бұрын
Hikmet anil oztekinin tekrar eden videolari kisminda koptumm 😅 0:24
@RanaT-nv4zk
@RanaT-nv4zk 5 ай бұрын
Sosyal medyadaki düzenli, mükemmel hayatlar ve onlar gibi olma çabası tüm moralimi alt üst ediyordu. Şu an yks ye hazırlanan bir öğrenciyim ve kişisel gelişimin bir diğer kotu versiyonu olan; günde su kadar saat çalıştım şunlari çözdüm şu kitabı martta bitirdim gibi herkesi aynı kefeye koyan yks içerikleri de cok kötü durumda. Eyleme geçme konusunda sürekli mükemmel anı veya yükselmek icin en dipten çıkacağım berbat anı beklediğimi fark ettim. Tokat gibi bir video oldu benim için teşekkür ederim:)
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Rica ederim, başarılar dilerim 👋🏻
@RanaT-nv4zk
@RanaT-nv4zk 5 ай бұрын
@@tanermirza sağol abi:)
@PaxGladio
@PaxGladio 3 ай бұрын
Video aslında insanların yıllarca içine attığı, ama söylemekten kaçındığı bilgileri gün yüzüne çıkarıyor. Tebrik ediyorum.
@gcypress
@gcypress 5 ай бұрын
Süper Süper Süper. Bence bu farkındalık bu video ile sınırlı kalmamalı. İnsanları dopamin bağımlılığı matrix inden çıkarmak için daha fazla şey yapılmalı.
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Teşekkürler, yenileri yolda 🎥
@MK-yc4gs
@MK-yc4gs 5 ай бұрын
Inanilmaz derecede basarisiz ve yetersiz hissettigim bi anda izledim bu video yu, bende bu kisisel gelisim dünyasinda kayboldum ve boguluyorum..
@enestakkay
@enestakkay 5 ай бұрын
Kişisel olarak geliştiğimi fark ettiğimde, kişisel olarak çok az gelişmiş olduğumu fark ettim. Kişisel olarak çok az geliştiğimi fark ettiğimde kendimi kişisel olarak geliştirmek istedim. Kendimi kişisel olarak geliştirmek istedikçe tatminsiz olduğumu fark ettim. Tatminsiz olduğumu fark ettikçe, fark ettiklerimin bana özel olduğunu hissettim. Fark ettiklerimin bana özel olduğunu fark ettikçe kendi egomu şişirdiğimi fark ettim. Kendi egomu şişirdikçe bir yerde patlayacağını keşfettim. Bir yerde patlayacağını fark ettiğimde kendi benliğime her şeyi bilmek zorunda olmadığımı söyledim... Kendime her şeyi bilmek zorunda olmadığımı söylediğimden beri asıl kişisel gelişimin bu olduğunu fark ettim. Bir insanın her şeyi bilmesi mümkün değil ve bilmiyorum demek ayıp değil. Bir şeyleri bilip, biliyorum demekten aldığımız zevk ve motivasyonu, bilmiyorum demekten de aldığımız zaman bence bir çok farkındalığa sahip olmuş oluyoruz. Not: Ne kadar fark ettim yazdığımı fark ettikçe.... :)
@Candyfloss_1
@Candyfloss_1 5 ай бұрын
"Bilmiyorum " demek müthis bir alan açiyor kisiye.Ayrica sonsuz olasiliklar evreninin kapisini araliyorsun.Cunku "biliyorum" dedigin seye tutunuyor,onu kendine put ediniyorsun Halbuki her an değisen bir evrende yasiyoruz hicbirseyin sabitligi yok
@maideymiss
@maideymiss 5 ай бұрын
Video bastan sona o kadar faydali ki bir kac defa daha izlenip not alinmasi gerek. Ayni donemden bende gectim ustelik cok gencim. Kisisel gelisimle kafayi bozmustum youtube da kaydettigim bir suru video vardi. Hala duruyorlar ve sanirim ayni konulari iceren videolardan sadece birini birakmam gerekiyor. Videoda anlatilanlarin hepsini bastan sonra bir surec halinde yasadim ve suan ciddi bir yetersizlik ve çöküş icindeyim. Tek bildigim hedef belirlemeden, kendinizi tanimadan, ne istediginizi ve kim oldugunuzu bilmeden yasamayin.
@bismih001
@bismih001 5 ай бұрын
hayat kısa kişinin neden burada olduğunu bilmesi tüm problemi çözüyor, net bakış veriyor. önce neden bu hayattayız ve ne yapıyor, ne yapmamız gerekiyor bunların cevaplarını bulmalı ve dürüstçe gereklerini yerine getirmeliyiz. büyük olayı anlamadan yalnız kişinin nefsine odaklanması büyük hatalara yol açar. en doğru istikamet neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilebilmektir. bunun için ise referansa ihtiyaç vardır. peki kimdir bu referansları koyan asıl güç sahibi? hayat sadece görünenden ibaret değildir. görünen şey yalnızca ışınların bir maddeye çarpıp sizin gözünüze geri dönmesinden ibarettir. hayat ise sadece bununla kısıtlı kalmaktan çok daha ötedir. mal mülk insanlar arası iletişim bunlar sadece aynı tür olan canlıların kendi içlerindeki hırs ve rekabetidir. neticesinde insan yalnız başına ölür, gömülür, sevdikleri bile hatırlamak istemez çünkü ölenleri hatırlamak günlük hayatta ekmek yedirmez. böylece hiç yaşamamış gibi silinip gideriz. peki nereye. eğer herkes benimle beraber silincekse kendi türümüz içindeki bu yarışma ne kadar anlamlı ki tüm hayatımı buraya sarf edeyim
@maideymiss
@maideymiss 5 ай бұрын
@@bismih001 çok haklısınız önce yaşam amacini bulmam gerek çünkü hersey bunun etrafında dönüyor, o da kainatı ve bizi en güzel şekilde yaratıp bir amaç için gönderen Zâta kul olmak🩷
@bismih001
@bismih001 5 ай бұрын
@@maideymiss çok güzel söyledin. Allahümme ente'sselâm ve minke'sselâm tebârekte ve teâleyte yâ ze'lcelâli ve'l-ikrâm. (Allah'ım sen selamsın. Selamet de sendendir. Ey celâl ve ikrâm sâhibi sen münezzehsin, sen yücesin)" derdi." [Müslim, Mesâcid 135, (591); Tirmizî, Salât 224, (300); Ebû Dâvud, Salât 360 (1513); Nesâî, Sehv 80, (3, 68).] "İlahi ente maksudi ve rızake matlubi" (Allahım benim maksudum sensin ve kazanmak istediğim şey senin rızandır)
@maideymiss
@maideymiss 5 ай бұрын
@@bismih001 🩷
@medic1071
@medic1071 5 ай бұрын
şu an inanılmaz bi farkındalık yaşadım. yıllardan beri bu konunun içinde boğulup durmuşum. ilerleme desen hiç yok neredeyse. karşıma çıkması çok iyi oldu. diğer videoları sabırsızlıkla bekliyorum.
@anubis.2.2
@anubis.2.2 5 ай бұрын
Söylediklerine baştan sona katılıyorum. Bu kişisel gelişim furyasını özellikle 30 yaş ve üstü insanlarda daha fazla gözlemledim. Gençlik yıllarında türlü sebeplerden dolayı sıkışıp kaldığı için kendini ve hayallerini gerçekleştirmemiş olduğunu yıllar sonra farkına varıyor ve içine düştüğü boşlukta kişisel gelişime sarılıyor. Yani bir umuda ve meşgul olacağı bir uğraşa ihtiyaç duyuyor. İşte burada umut tacirleri ve new age peygamberleri devreye giriyor. Şu gelişim kitabını al oku, iş çıkışları yogaya git, hafta sonları şu tesisteki atölyelere katıl, şunun seminerine git, şu kursu satın al, şu kişinin meditasyon kampına katıl…uzar gider. Tüm bu dayatmaların ortak noktası seni simülasyonun içinde tutmak ve sürekli tüketim yapmanı sağlamak. Şöyle biraz geri çekilip ben ne yapıyorum diye düşünen çok az insan gördüm. Bu akıntıda savrulup duruyorlar, tatmin olmak için yaptıkları her şeyi çevresindeki insan topluluğuna ispat etme ihtiyacı duyuyorlar ve bunun sonucunda yaptıkları her eylemi sosyal medyada afişe ediyorlar.
@mery_queeen
@mery_queeen 5 ай бұрын
Video son 3 yıldır ki halimi özetlemiş kendimi geliştirmek için sarf ettiğim çaba, ilerlediğimi hissedememek beni çok yordu.
@sound-engineer
@sound-engineer 5 ай бұрын
Kişisel gelişim derken insanlar köle olmaya başladı ve doğal hallerinden uzaklaştıdılar. Pandemi döneminde tamamen kapanıp kendimi tamamen ilgi duyduğum alanlarda ilerletmeye geliştirmeye adayınca mükemmelliyetçilik denen illet bende de başladı,. Yabancı dilleri ileri derecede bilmeme rağmen ve bu dilleri zaten iş ve sosyal hayatta hali hazırda kullanıyor olmama rağmen günlük hayatı bırak iş hayatında bile kullanılmayan kelimeleri didik öğrenme tribine giriyordum, artık ana dili olan kişiye sorduğumda "ben bile bu kelimeyi nadir kullanıyorum" derdi, bir müzik teorisi öğreniyorsam 10 kaynağı inceliyordum mozart tribine girmiştim. Bir süre sonra artık hissederek pratiğe dökmek yerine robot gibi olmuştum, sürekli kafamda bilgileri tekrarlıyordum. hala var bu illet hissediyorum ..Oysaki pandemi öncesi full time sosyal iken sadece her şeyi akışına bırakamayı, pratikle öğrenmeyi, yavaş yavaş sindirmeyi, sadece çalışmaya odaklanmayı, o an herşey iyiyse demekki sorun yok kafasında olmayı ve var olan ize göre gidip doğal yolla gelişiyordum. O vakitten sonra anladım ki cidden herşeyin kararı iyi. Zaten ölüp gidecez her şeyi dört dörtlük bilmenin ciddi ciddi gereksiz olduğunu yaş ilerledikçe geç de olsa anladım, iyi bilmek ayrı ama takıntılı olmak kötü. Ne kadar saplantılı olursan o kadar işin büyüsü ve keyfi kaçıyor.
@dmtogretmen
@dmtogretmen 6 ай бұрын
Başarılı içerikler izledikçe hayata karşı bakış açımız şekilleniyor. Öncelikle tebrik ederim. Kesinlikle söylenenlere katılıyorum. Psikolog Barry Schwartz’ın yürüttüğü bir araştırmanın sonuçlarına göre bilgi kaynaklarının sınırsız olması her ne kadar en doğru bilgiye ulaşmamıza olanak verse de, karar verme yorgunluğu yaşayarak kaygı düzeyimizin, kararsızlığımızın ve memnuniyetsizliğimizin artmasına sebep olabiliyor.
@yusufsaiddemetgul3007
@yusufsaiddemetgul3007 3 ай бұрын
Arkadaşım, videonu dikkatlice ve sanki senle sohbet edercesine düşüncelerini değerlendirerek izledim. Değinmek istediğim birkaç nokta var: -Kişisel gelişimin bir tüketim sektörü olduğunu öne sürmüşsün ve bundan bahsetmişsin, bana kalırsa kişisel gelişim tam olarak bir sektördür diyemeyiz, bunu bir tüketim sektörü haline getirip bundan para kazanmak amacıyla içerisinde yüzlerce boş slogan olan kitaplar yazan insanlar; insanların kişisel gelişim olgusundan soğumasının sebebidir, yani bizim gelişim serüvenimizden ayrıdır. -Koşuşturma mevzusuna değinmişsin, videondaki Hikmet Anıl Öztekin (her videosu birbirinin aynı dediğin yerde bir gülme geldi, arada bana da öyle geliyor ama onu da beşerdir şaşar diye nitelemeliyiz bence, niyetinin o olduğunu sanmıyorum 😂), Beyhan Budak gibi isimler videolarında bu koşuşturmacaya kapılmamamız gerektiğini vurgular. Hikmet bey bir videosunda hayatımıza katmak istediğimiz rutinleri ve hedefleri sanki peşimizden bir atlı koşturuyormuş gibi gerçekleştirmeye çalışmamamızı söyler. Beyhan Hoca ise "vaktini boşa harcamak istemediği için" artık roman okumayan bir tanıdığını eleştirir. Aslında insanı koşuşturmaya sokan kapitalist sistem veya kendi hırslarıdır. -Dopamin ve bağımlılıktan bahsetmişsin, Şöyle başlayayım: Ben de pandemi döneminden beri bu konuya ilgiliyim ve inan dediğinin yarısı kadar harcama yapmadım 😂. Buna bağımlı hale gelmenin insanın kendi sorunu olduğunu düşünüyorum, aynı alışveriş veya kahve bağımlısı olmak gibi. Dopamin dediğimiz olay genelde kısa vadeli zevklerimizden sonra ortaya çıkar. Kişisel gelişim ise bunu reddeder, yani dediğim gibi başka kitaplar satın almak ve onları bitirmek insanda bir bağımlılık haline geldiyse bu insanın kendi sorunu haline gelmiştir. Motivasyon dediğimiz olgu bile kişisel gelişim alanında bir zaman sonra hoş karşılanmaz, çünkü motivasyon geçicidir, durmadan aynı motivasyonu aramak ve hatta sahip olmak ise boşunadır çünkü insana gereken disiplindir. Hatta yukarıda bahsettiğim isimler dahi videolarında dopaminden tasarruf etmenin öneminin üstüne basar, ki ben de bu görüşe katılıyorum. -Sahte tatmin konusuna gelince; evet bu kişisel gelişim içeriklerinde gerçekten ıskalanan bir konu, bu konuyu da kendimiz çözebiliriz, bundan da okuyacak olanlar için kısaca bahsedelim. Arkadaşlar diyelim ki siz pilot olmak istiyorsunuz, pilot olmak için gereken bütün adımları düşündünüz, kafanızda kurdunuz, iyice moda girdiniz, kendinizi bir dahaki senenin pilotaj 1.sınıf öğrencisi olarak görüyorsunuz. İşte sıkıntı burada oluyor genelde, bunları düşündükçe kendinizi uçuruyorsunuz ama harekete geçmeyi unutuyorsunuz, sanki çoktan pilot olmuşsunuz gibi. Bu durum ya bu anlattığım sahte tatmin duygusundan oluyor ya da "bir plan yapmam lazım" diyerek bunları hayal edip, aksiyonu sürekli ertelemenizden kaynaklı oluyor. O yüzden ertelemeyin, fazla da düşünmeyin, harekete geçin. Son olarak kendi deneyimlerimden yola çıkarak kişisel gelişim hakkında birkaç bilgi ve düşünce paylaşayım, bana kalırsa insanın kendine vakit ayırması, kendine katmak istediği hedefleri olması, bunlardan dolayı güçlü hissetmesi kötü bir şey değildir (bir yerde hafifçe değindiğin gibi). Örneğin benim 2 ayda kemanda istediğim parçaları çalabilmeyi istemem, daha erken kalkan bir insan olmak, için alarmımı erkene çekmem, sağlıklı bir yaşam için soğuk duş almam, geriye dönüp baktığımda pişman olmamak için vaktimi (abartmadıkça) dolu geçirmek istemem sorun değil aksine şahsen çok çok faydasını gördüğüm düşüncelerdir. Dopaminden zaten uzak durulmalı, kısa vadeli zevkler hem bağımlılık yapar hem de hiçbir faydası olmadan insanın zamanını çöpe götürür. Bunun kapsamını, zararlı olduğunu çok iyi bildiğimiz alışkanlıklar olan cinsellik, abur cubur ve şeker tüketimi veya çevrimiçi oyunlardan tutun da, aslında bize iyi gelerek başlayıp sonrasında zevk almak için bağımlı olduğumuz bütün alışkanlıklara kadar uzatabiliriz. Güzel günlerimiz olsun.
@sezginkaragulle373
@sezginkaragulle373 5 ай бұрын
Bende zamanında kişisel gelişim kitapları okumuş ve videolarını izlemiştim. Fakat gerçekten herkes gibi bir an insana gaz veriyor. Fakat kendine olan farkındalığı geride bırakıyor. Çünkü okumuş ve izlemiş olduğun kişisel gelişimlere odaklı hareket etmeye çabalıyorsun ve gerçekten bunun sen olduğuna inandırıyorsun kendini. Halbuki öyle birşey yok. Evet hayatımızda hedeflerimiz, çalışmalarımız ve amaçlarımız olacak. Fakat bunlara kendi öz disiplin ve çalışmamızla birlikte başarı elde edebiliriz. Gaza gelerek aslansın kaplansın diyerek değil. Ne olursa olsun benim için en büyük başarı disiplindir. Bununla ilgili birşeyler izlemek ve okumak gerçekten çok faydalı oluyor. Ben biyografi birilerinin hayatını okumak benim bakış açımı daha çok etkiliyor. Mesela Albert Einstein biyografisini okuduğunuzda mesele açılın atomu parçalayacağım değil her türlü bakış açısını incelemek aslında. Mimar Sinanınkini okuduğumuzda ertesi gün hadi bir koca mimaride biz yapalım diye bakmamak gerekiyor. Bu insanların bakış açısı nedir ? Ne kafa yaşıyorlar ? Öz disiplinlerini nasıl sağlıyorlar ? Bunları çoğaltabiliriz. Çünkü bu insanlar kendilerini tanımış, öğrenmiş insanlar asıl mesele bu.
@oguzhansengun6148
@oguzhansengun6148 3 ай бұрын
30 yaşıma geldim. bu yaşıma kadar laylaylom yaşadığım dönemlerde oldu, tüm zevklerden uzaklaşıp sadece kendimi geliştirmeye adadığım dönemlerde oldu. ama bu süreçlerin sonunda şunu öğrendim. bu hayatta düzgün bir şekilde yaşayabilmenin yolu dengeli ve ölçülü olmaktır. aklınıza gelebilecek her konuda dengeli ve ölçülü olmak. kişisel gelişim de böyledir. kendinizi geliştirmek elbette önemlidir. ancak bunu hayatınızın merkezine koyup diğer tüm şeylerden kendinizi uzaklaştırmak kendinize kötülük yapmaktır. ölçüyü kaçırıp aşırıya gitmektir. bu hayatta her şeyi yaşayıp deneyimleyeceğiz ancak dengeli ve ölçülü olmak kaydıyla. kısaca her şeyin fazlası zarardır
@ercanezin3255
@ercanezin3255 5 ай бұрын
Öncelikle, ilk videoyu yapmaya dönük cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum. Ancak, ben videoda anlatılan birçok şeye katılmıyorum, özellikle bu sektörün baştan sona bağımlılık yaratan bir sektör olma amacıyla yaratıldığı gibi bir bakış açısı, bence çok sağlıklı bir bakış açısı değil. Bu sektör var ve büyüdü ve büyümeye devam edecek, sorun sektör değil, sorun bu sektöre ihtiyaç duyan sistem. Avcı-toplayıcı beyne sahip insanların şehirli kitlelerinin artmasıyla doğal olarak bu tür gelişim ihtiyacı ortaya çıkacak ve bu artacak. En önemli noktayı burada vurgulamak gerekiyor, bu yöntemler her zaman ve herkeste olmasa da işe yarıyor ve çalışıyor. İnsanlar bundan fayda görüyor. Dopamin içtiğin çaydan da alabileceğin haz, kalkıp çay içmeyelim diyen yok. İnsanoğlu baştan sona zaten bağımlılıklarla egosunu yaratıyor. Dolayısıyla ben burada bir şeyi vurgulamaya çalışmak istiyorum, kişisel gelişimde yüzde 90 boş ve tekrar içerik vardır. Çoğu sizin işinize yaramaz. Örneğin nefes alma teknikleri üzerine okuduğum kitapta (Breath) anlatılan onlarca tekniğin sadece 3 tanesini kullanacak pratik bulabildim hayatımda. Fakat kişisel gelişimin geri kalan yüzde 10' luk önemli bilgi kaynağı birçok konuda beni hayata hazırladı ve çok şey kattı. Yani çok uzatmadan şunu diyebilirim, arayışınız devam ettikçe mutlaka size bir şeyler katacak bilgiler elde edebiliyorsunuz ama bu yüzde 90'lık boş içerikte boğulmamaya dikkat etmenin kendisi bile bir kişisel gelişim ki onu da zamanla geliştiriyorsunuz. Bir de kaliteli kişisel gelişim kaynaklarına ben hep İngilizce içeriklerle ulaştım. Yani sorun biraz da çeviri kitapların kıtlığı da olabilir.
@Merve16621
@Merve16621 5 ай бұрын
17 yaşındayım. Ben de zamanında kişisel gelişim bagimlisiydim. Hatta bahsettiğiniz kanalların " 5 adımda tüm bagimliliklarindan kurtul." "Erteleme bagimliligindan kurtulmanın yolları" vb. videolarını izlerken onlara bağımlı olduğumu fark edememiştim o zamanlar. Hatta geçen sene de bu gibi sözleri söyleyen birini gördüğümde, ne saçmalıyor ya, demiştim gelişmeme(!) katkı sunduklarindan dolayı. Tabi öyle her videoları da hiç bir şeye yaramıyordu dyemem. Çünkü bazı unsurlarının faydasını görmüştüm. Fakat kişi kendini olustururken bir başkasının öznel düşüncelerinin olduğu denizde boğulup kalmamalı. Şükür ki şuan bağımlı olduğum asıl şeyi gördüm ve o zamanlar kendi kişisel gelişimim icin oluşturduğum o yol haritasının tatminsizligini anlayıp kendime yepyeni bir yol çizdim diyebilirim. Ve bu yolda bana kılavuzluk eden kitap da şüphesiz ki Kurandır.
@GSX_CARS46
@GSX_CARS46 5 ай бұрын
Ne yaptın mesela
@Kirmizibeyaz1325
@Kirmizibeyaz1325 5 ай бұрын
Ahzab 50 çok yardımcı olmuştur peygamberimizin nasıl bir yüce varlık olduğundan amin 🙏
@MertSedatBugur
@MertSedatBugur 5 ай бұрын
Gelişim yenilenerek değişimle devam etcektir.Algılardan yalınlığa ve öze doğru .İyi bir yaşam serüveni dilerim 🙏
@greyy343
@greyy343 5 ай бұрын
İlk başta videoya önyargılı başlasam da haklı olduğunu düşünüyorum. Kullanmadığın bilgi yüktür derler ya hani kişisel gelişim içinde böyledir. Bir şeyleri yapman gerektiği söylenir ama neden, niçin, niye, ne katkısı vardır ki bunu yapman gerekir onu söylemezler. Sadece şu önemli bu noktada yaparken bir şeyleri derinine inin, hayatı yaşarkende, iş yapiyorken de, kendinizi sorguluyorken bile. Derinlikle yaptığınız hiçbir şeyden zarar gelmez. Spor yapmayı, kitap okumayı; psikoloji, felsefe, bilim gibi alanlarda bilgi sahip olmayı neden istiyorsunuz ve neden yapmanız gerekiyor. Herşeyi öğrenme açlığından vaz geçin, gerekte yok zaten buna. Bu videolar size alttan alta herşeyi bilmen, öğrenmen gerektiğini söylüyor ama niye diye kimse sormuyor siz siz olun sorun. Video içinde teşekkürler. Sondaki açıklamayı yapman beni sevindirdi. Haluk tatarın zamanında videolarından yararlanan biri olarak bazı şeyleri kabul etmekte zarar olmadığını düşünüyorum.
@NoName-pz2yi
@NoName-pz2yi 5 ай бұрын
Hikmet Anıl eleştirisi çok yerli yerinde olmuş. Sürekli birbirinin tekrarı içerikler ve başlıklar. Nedense bir de sürekli bir rakam var. Başarılı olmanın 4 yolu, disiplinli olmanın 7 yolu vb. “Başarı” dediğimiz kavram bile çok geniş iken başarıya giden yolun sadece 4-5 yoldan geçmesi nasıl düşünülebilir anlamış değilim.
@antoniaderler
@antoniaderler 5 ай бұрын
Bu video binlerce kişinin hayat kalitesini arttıracak nitelikte herkes adına teşekkür ediyorum 💛
@serifbayrak3457
@serifbayrak3457 5 ай бұрын
Öncelikle yapmış olduğun çalışma için teşekkür ederim. Gerçekten faydalı ve güzel bir çalışma olmuş. Türkiye’nin önde gelen ve kitapları pek çok satan bazı kişisel gelişimciler yakın arkadaşım. Bunlardan bir tanesine sordum. “Neden bu işi yapıyorsun? Herhangi bir NLP eğitimine katılmamı tavsiye eder misin?” O da hala unutamadığım şu cevabı verdi: “Tavsiye etmem çünkü bu işler sadece bizim para kazanmamız için yapılıyor.” Bence anlayanlar için yeterli bir cevap. Bunun dışında şu an rahmetli olan ünlü bir psikiyatri profesörü arkadaşım bu çalışmaların son derece sıkıntılı ve istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini ve insanda bir nevi psikopatlık oluşturabileceğini ifade etmişti. O zamanlar pek dikkate almamıştım ama bir eğitimci olarak gördüklerim bana o merhum psikiyatrist arkadaşımın doğru söylediğini gösterdi. Kısacası Amerikalı ve Avrupalı bir iş yaparken öncelikle kendisinin ne kazanacağını düşünerek yapar. Bizim geçmişimizde ve geleneklerimizde insanların mutlu ve huzurlu olması için o kadar güzel formüller ve adetler var ki. Ancak maalesef içimizde barındırdığımız aşağılık kompleksinin tesiriyle bunların hepsini bir bir terk ettik. Ayrıca benim tanımış olduğum ünlü yaşam yöneticilerden pek çoğunun sorunlu ve sıkıntılı tipler olduğunu müşahede ettim. Hatta geçenlerde ünlü bir kişisel gelişim uzmanı olan M. Bozdağ’ın sosyal medyada kendisini yapıcı bir şekilde tenkit eden bir takipçisine çok ağır hakaretler içeren nezaketsiz bir üslupla cevap verdiğini gördüm. Bu adamın her tarafı eğitimci olsa ne olur? Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
@marstug
@marstug 5 ай бұрын
Doğru tespit, aşırı mantıklı bir içerik olmuş tebrik ederim. Herkesin bir "öğreti" "gelişim" pazarladığı bir dünya oluştu. Yok zart koçu, yok zurt koçu... Yapay oluşturulmuş dünyalarını pazarlama stratejisi. Duygulara yönelen kazanır, reklam ve pazarlamanın birinci kuralı. Başarılarınızı dilerim, ilk video seçimi çok anlamlı olmuş.
@FatihSuRuK
@FatihSuRuK 5 ай бұрын
1- Hareket bilgilerin yeşerdiği yerdir. Hareket etme alışkanlığı olusturamamışsın. Ayrıca erteleme alışkanlığı da oluşmuş. Bunu da ogrenmeliyim, bu videoyu da izlemeliyim derken oluşmuş. 2- Bilgi başarı için potansiyel oluşturur. Sen bu bilgileri öğrenmeden başarılı olunacağını düşünüyor musun mesela? 3- Hareket edememe nedenine, başkalarına suç atarak örtme eğilimi görüyorum.(İnşallah öyle değildir.) Yani suç sende değil, o bilgileri öğrendiğin yerlerde öyle mi?... 4- Bilgiyi öğrendiğin kaynaklar sana hareket etmen gerektiğini de mutlaka söylemiştir. Bunun üzerinde durmaman onların suçu olamaz. Bu bir eylemdir çünkü ve eylemi uygulamayan sensin. 5- Başarı bir çok seyin birleşimiyle meydana gelir. Hareket en son parçasıdır. Öğrenirken de hareket halinde olmak güzeldir. Ama bilgisiz birisi hareket etse ne olur? İleri gidebilir ama ne kadar ileri gider? 6- Beyinde, bir çok bilgiden, yeni bir bilginin oluşumunu sağlayan bir bölge var. Bu ancak, durup düşünerek gerçekleşir. Bu durup düşünme durumunda, hareket etmemem benim sorunumdur. Eğer hareket etmediğimi çok sonraları anlıyorsam, durup düşünme eyleminin yapıldığı ya da öğrenme eyleminin yapıldığı noktada farkındalık eksikliği vardır demektir. Bu videodan, bu kadar da bilgi iyi değildir noktasına gidilmesi hoşuma gitmedi. (Nacizane eleştiri)
@emrullahurun9301
@emrullahurun9301 4 ай бұрын
Öyle bir okuma karşıtı olduğunu sanmıyorum ama bunu öyle anlayanlar olabilir. Nede olsa dünyayı değiştiren tüm büyük isimlerin komutanlardan tutunda bilim adamlarına kadar hepsinin tek ortak noktası zamanlarının çoğunu kitap okuyarak geçirmeleri. Hedefte ilerlerken okuma yapmak gerçekten önemli! Ben 1 kişisel gelişim okuyorsan 10 tane fizik 10 tane felsefe 10 tane tarih 10 tane finans okuyorum önemli olan insanın kendisine iyi gelen önemli tarafını almaktır kitabın. Videoda birçok konuda yanlışlık olduğunu düşünüyorum ama ana konu bakımından kesinlikle haklısın! Hedeflerden uzak tutuyorsa pekte bir anlamı olmuyor o koşuşturmanın. Akıllı yatırımcı zengin baba yoksul baba gibi gerçekten önemli kitaplar geçiyor videoda bu kitaplar olmasa ben büyük ihtimal hala 5 parasız geziyor olurdum. Kitapların çoğunluğunda harkete geç birşeyler yap diyor zaten. Eğer sadece okuyup geçiyorsan o kitapta ki kişilerin 10 larca senelik tecrübelerini alıp hayatında kullanmıyorsan okumanın anlamı kalmıyor zaten.
@emrullahurun9301
@emrullahurun9301 4 ай бұрын
Örneğin oturup bir yatırım kitabı okuduğumda nasıl yatırım yapılır? yatırım nedir? kimler nasıl yatırım yapmalı? gibi soruların cevabını alıp yatırım hakkındaki gerekli bilgiyi öğrenip sonrasında yatırım yapmamak ve o kitaba boş demek ne kadar mantıklı olur? Buradaki olayda buna benziyor. Benimde etrafımda böyle tipler oldu sadece okuyor ama ilerisine geçmiyor. ilerisine geçenler için bu kitapların çok yararlı olacağını düşünüyorum.
@Faruk_Pro2
@Faruk_Pro2 2 ай бұрын
bu videodan sonra aklıma Fıght Club filmindeki "KİŞİSEL GELİŞİM MASTÜRBASYONDUR" sözü aklıma geldi.Videolarının kalitesi büyüleyici yeni videolarını beklemekteyim admin.
@tanermirza
@tanermirza 2 ай бұрын
Yolda yeni videolar, hazırlıyoruz 🎉
@muhammedfurkanyardimci7153
@muhammedfurkanyardimci7153 5 ай бұрын
Mirza gercekten mukemmel bir video olmus katkilarindan oturu tesekkur ediyorum. Henuz 25mdeyim. Kendimi cok daha erken yaslarda programlamaya basladim. Eristigim sey ise beden ve zihinin birligi beraberligi ile gelen oz benlige ruha erisimdi. Insanin ozune eristigi yer diyebilirim. Inaniyorum ki insan zihnin ve bedenin calisma mekanizmasini edinmeye basladigi zaman goruyor ki kendimi gelistireyim adi altinda gelen hirslarin onu ne kadar tukettigini. Hayatinin merkezinde oldugunu dusundugun an bir bakiyorsun ki aslinda hayatinin merkezinde seni tuketen hirslar ve kaynagin sen oldugu beklentiler cukurundasin. Her zaman an da kalmak. gecmis ve gelecekten bagimsiz olmak, focuslanmak, sukur icinde yasmak ve enerjine yon vermeyi secmek beni aydinlatan en guzel seyler oldu. Dunya ve icinde karsilastigimiz her sey tamamen kafa yapimiz ile ilgilidir ve bu yapi ile yasariz. O yuzden o yerin ozgur bir yer oldugundan emin olmak bana gore cok degerli. Bir baska deyisle, Kafani degistir dunyan degissin. Iki yil diyorsun belki kulaga sadece bir sayi olarak geliyor lakin cok daha buyuk olduguna eminim. Bu yolu yasayan bilir..
@bismih001
@bismih001 5 ай бұрын
kafa değişse de gerçek gerçektir. insan asıl gerçeği bulup kafasını asıl gerçeğe refere etmelidir. hayat kısa kişinin neden burada olduğunu bilmesi tüm problemi çözüyor, net bakış veriyor. önce neden bu hayattayız ve ne yapıyor, ne yapmamız gerekiyor bunların cevaplarını bulmalı ve dürüstçe gereklerini yerine getirmeliyiz. büyük olayı anlamadan yalnız kişinin nefsine odaklanması büyük hatalara yol açar. en doğru istikamet neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilebilmektir. bunun için ise referansa ihtiyaç vardır. peki kimdir bu referansları koyan asıl güç sahibi? hayat sadece görünenden ibaret değildir. görünen şey yalnızca ışınların bir maddeye çarpıp sizin gözünüze geri dönmesinden ibarettir. hayat ise sadece bununla kısıtlı kalmaktan çok daha ötedir. mal mülk insanlar arası iletişim bunlar sadece aynı tür olan canlıların kendi içlerindeki hırs ve rekabetidir. neticesinde insan yalnız başına ölür, gömülür, sevdikleri bile hatırlamak istemez çünkü ölenleri hatırlamak günlük hayatta ekmek yedirmez. böylece hiç yaşamamış gibi silinip gideriz. peki nereye. eğer herkes benimle beraber silincekse kendi türümüz içindeki bu yarışma ne kadar anlamlı ki tüm hayatımı buraya sarf edeyim
@umran17
@umran17 5 ай бұрын
Kırk yaşındayım. Yani aşağı yukarı kişisel gelişim kavramının Türkiye'de şlk gelişmeye başladığı zamanlara ilk gençliğim denk geldi. Kitap okumak zaten hayatımın parçasıdır; sırf bununla ilgili okuduğum kitapların sayısını bile hatırlamıyorum. Yüzlerce sayı dergi, bunlardan çıkarılan notlara ayrılmış ajandalar... Eğitimciyim, bu sebeple başkalarına da faydalı olma arzusuyla daha da çok bu yayınlara sarıldım. Mükemmel hayat planları, maddeleştrilmiş, şemalar oluşturulmuş yapılacaklar listeleri... Son birkaç yıldır bu durumu sezmeye ve bundan sıkılmaya başladım. Evet çok güzel plan yapmayı, neyi neden yapmam gerektiğini öğrendim ama ne yaptım? Sıfıra yakın. Bunlara ayırdığım vakti çalışmaya ayırsaydım eminim çok daha fazla yol alırdım. Hissettirdiği yetersizlik duygusu da cabası. Sezdiğim ama henüz kelimelere dökemediğim, belki de buna cesaret edemediğim şeyleri söylemişsiniz. Ve yalnız "kişisel gelişim boştur" diyenlerin aksine gayet detaylandırarak, kabul edilebilir biçimde anlatmışsınız. Bu şekilde izlediğim ilk videoydu. Video önüme düştüğünde böyle düşüneceğimi tahmin etmemiştim. Emeğiniz ve tespitleriniz için tebrik ederim. Bundan sonrası için başarılar👏👏
@phy.eng.8830
@phy.eng.8830 3 ай бұрын
Kişisel gelişim de insanlarla nasıl konuşma, iletişim vs. hep bunları okudum uygulamaya çalıştım ama nedense sadece kısa süre etkisi olup, geri balon gibi sönüp gidiyor. Kalıcı olmuyor. Bu da nasıl yapmam gerektiğine çok odaklandığım içinmiş. Asla bundan sonra kişisel gelişim okumayıp uygulama yoluna gidiyorum. Faydası oluyor gibi
@Nani-hp1fy
@Nani-hp1fy 5 ай бұрын
İnsanın dünyası ve düşüncesi gerçekten derin bir konu. Ancak huzura erişmek için özetle akışta olabilmek, bilgileri tartmak, ara sıra durup soluklanıp kendi içine dönmek gerekiyor. Çünkü her şey gelip geçiyor ve dengeyi korumak önemli. Umarım bu içerik bir çok gençin mental huzuru için faydali olmuştur. 👏🙏
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Umarım 🙏🏻
@erkammunibkoral3148
@erkammunibkoral3148 3 ай бұрын
Bu vidyoda bizlere aktarılan mesajı gayen iyi anlıyorum ve bu farkındalığı bizlerle paylaştığınız için size teşekkür ediyorum. Yalnız şöyle bir mesele de var; siz bu tür içerikleri tüketip kendi gelişiminize pozitif bir katkı sağlamışsınız, vidyodaki akıcı konuşmanız, sözcükleri doğru yerde ve doğru telaffuz edişiniz kişisel gelişim içeriklerinin size sağlamış olduğu pozitif yönler. Bunun yanında vidyoda bahsedildiği üzere dopamin etkisi üzerinden bizlere dayatılan bir tüketim sektörü olduğu da yadsınamaz. Teşekkür ederim vidyo içeriğiniz, bu tür içeriklere bakış açımı farklılaştırdı. Artık bu bilinçle hareket edeceğim....
@muhammedeminorayew6998
@muhammedeminorayew6998 3 ай бұрын
Abi okuduklarını erken uygulamayan sensin kitapların bir kusuru yok
@mucize2073
@mucize2073 3 ай бұрын
Yüksek egolu olmanın faydasını görmüşüm🙈😄. 20 lerimde nlp diye bi furya çıkmıştı herkesin elinde illa bir set vardı. Ne saçma beni başkası geliştiremez kendi kendime gelişirim diye okuyanları küçümsemiştim. Şimdi 40 larımdayım,hayat tabi beni de hırpaladı düştüğüm yerde terapi de aldım. Zihnen rahatlamak için kökü tevekküle dayanan bir iki yöntem öğrendim şu an için işe de yarıyor. Problemi aştıktan sonra durmamak hayata devam etmek için kullanıyorum. Son 3-4 yılda pandemi falan derken asosyal olduk ya,hah işte o iyi bişey değil onu sösliyeyim. Eski dostlar arkadaşlar ufak ufak biraraya gelip sosyalleşme öneriyorum. Bir de gezip dolaşmak iyi bişey insanın zihnine,duygu durumuna,moraline çok iyi geliyor. İlla birşeyler okumalıyım diyorsanız felsefe ve tarih tavsiye ederim. İnsanlar neyi neden yapıyor anlamaya başlıyorsun. İslam inancında olanlara da tefekkürü de dahil etmelerini öneririm.
@efekerimoglu587
@efekerimoglu587 5 ай бұрын
Oh be ! Yıllardır içimden geçen ancak bu kadar güzel izah edemeyeceğim konu hakkında enfes bir neşriyat olmuş. Ağzına sağlık evlat.
@gurkanerdogan2855
@gurkanerdogan2855 3 ай бұрын
Kişisel gelişim serüveni sonuç vermiş görünüyor :)
@ahmetsefaturkkan
@ahmetsefaturkkan 5 ай бұрын
Uzun lafın kısası; Kişisel gelişim ve motivasyon “guru” gürültüdür.
@Aesgiyr
@Aesgiyr 5 ай бұрын
11 yaşında geçirdiğim hastalıkla erken yaşta kişisel gelişimle tanıştım. O zamanlar, yeteneklerimi geliştirme şansım olmadığından en değerli varlığım beynimi güçlendirerek hastalığın etkilerini azaltmayı hedefledim. Bir kitap fuarında rastladığım bir kişisel gelişim kitabıyla bu yola girdim. Ardından peş peşe kitaplar okuyarak ve videolar izleyerek kendimi geliştirdiğimi sanıyordum. Yaşıtlarımın önünde olduğumu düşünmek, çevremden gelen övgülerle kendimi daha da motive ediyordu. Aslında sadece planlar yapıyor, herhangi bir değer üretmiyor-üretemiyordum. Hedeflerimi paylaşarak aldığım övgülerle bu döngüyü sürdürüyordum. Motivasyon bağımlılığına kapılmıştım ve farkında değildim. 2020'de(kişisel gelişim furyasına katılmamdan 6 yıl sonra) Corona virüsüyle birlikte sosyal çevrem yok oldu. Dışarı çıkamıyor, yaptıklarımı kimseye anlatamıyor ve motivasyon metremi dolduramıyordum. Kitaplar ve videolar sürekli üretken olmamı istiyor, ancak üretken olduğumu sansamda herhangi bir şey üretmiyordum. Sonunda düşüncelerim “Keşke Corona olmasaydı”, ”Keşke ülkem bana şu şartları sunsaydı”, ”Keşke fok balıkları yalnız olmasaydı” gibi olumsuzluklara evrildi ve bu düşünceler herhangi bir değer üretmediğim için bana inanılmaz bir acı çektiriyordu. Kendimi sürekli “Kitapların dediği şekilde” bir şeyler yapmaya zorluyordum, ama yaptıklarım gerçek bir değer üretmiyordu. Değer üretmem gerektiğinin farkındaydım ama bir şey üretmiyor ve yaptığımı sandığım şeydende bir dönüt alamıyordum. Gerçekten ağır bir depresyona sürüklemiştim kendimi; robot gibi hissediyor, sadece kitap ve videolardaki direktiflere uymak istiyor bir şeyler yaptığımı hissetmek istiyordum, bu hisse acıkmıştım. İlginçtir ki o zamanlar düşüncelerini beğendiğim bir adamın kitabını almayı tercih ettim aslında döngüyü hala devam ettiriyordum. Ancak o kitap diğer “Kişisel Gelişim” kitaplarından farklı bir şekilde, 27 yıl önce kişisel gelişimin aptalca olduğunu ve planlamanın, motivasyonun işe yaramadığını uzun uzadıya anlatmış ve bana anlatmayı da başarmış ve kafama sokmuştu. Bu kitapla birlikte bakış açım tamamen değişti. Artık motivasyonla ilgili içerikleri tüketmiyor, doğru ve bilimsel bilgilere odaklanıyorum. Sonuç olarak, Motivasyon koca bir yalan, mutluluk sonsuz değil ve aslada olmayacak, ancak huzurlu bir yaşam için motivasyon peşinde koşmak, kendinize yapacağınız en büyük kötülük. Kitabın ismini paylaşmayı düşünmüyorum, çünkü reklam yapmak istemiyorum ve kitabın adı gerçekten tam bir kişisel gelişim kitabı gibi (fazlaca ironik).
@sevdaarslan7226
@sevdaarslan7226 5 ай бұрын
Lütfen bi ip ucu verin lütfen
@sevdaarslan7226
@sevdaarslan7226 5 ай бұрын
Rica etsem Özelden yazarmısınız
@gunes-tan6126
@gunes-tan6126 4 ай бұрын
söylesene kitabın adını başlarım reklamına. nolacak insanalra faydası dokunacağına inanıyorsun madem
@Ardaut
@Ardaut 5 ай бұрын
Taner başımdan geçenleri aktarmak istiyorum. Yaklaşık 2 yıl önce büyük bir ameliyat geçirdim ve 1 ay yatalak pozisyonda sadece düşüncelerim ile baş başa kaldım. Bulunduğum yerden nefret ediyordum, bir şeyleri değiştirmek istiyordum. Bu nedenle sözde kişisel gelişimine başladım. Sabahları çok erken kalkıyordum, hedeflerimi planlıyordum, ama bu hedefleri planlarken gerçekten isteyip istemediğimi bilmiyordum. Sonuçta bu da gelişimim başlıyordu o yüzden istemesemde bir şeyler yapmalıydım, diyordu kafamdaki ses. Ve uzunca süre bu ses peşimi bırakmadı, benden sürekli yeni hedefler, yeni amaçlar belirlememi, kişisel gelişim içerikleri tüketmemi, boş zamanım olmadığını ve zaman kaybetmemem gerektiğini söylüyordu. Bunun da etkisiyle kendimi çok çalışan, çok çabalayan biri olarak görüyordum ki insanlara surekli ne kadar çok çalıştığım hakkında bahsediyordum, ama yaptığım tek şey kişisel gelişim içerikleri tüketmekti ve verdiği sahte dopaminin hazzını almaktı. Bu böyle çok uzun bir süre devam etti ve yakın bir zamanda artık farkına varmaya başladım. Zihnimdeki o sese kulak vermemeye ve gerçekten kendi istediğim yolda ilerlemeye çabalıyorum. Video da anlattıklarını birebir yaşamış biri olarak çok haklısın. Bu yaşadıklarım Beni hayata karşı daha ruhsuz ve tükenmiş bir hale getirdi, sürekli beğenilme korkusu ile yaşıyordum. Sonuç olarak bilinçlenmemiz açısından videon çok değerli. Takipteyiz
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Farkına varmana ve değişim sürecine girmene sevindim. Umarım daha da iyi olursun
@Glimmer11
@Glimmer11 5 ай бұрын
İnsanın her istediğini yapması da doğru mudur acaba ama? Demek istediğim bir hedef'e doğru ilerlerken bir zorlukla karşılaşıldığında ben bunu istemiyorum diyip bırakmak doğru mudur. Mesela şuan ispanyolca öğrenmek istiyorum ama ispanyolca'ya çalışmak istemiyorum :/ baya çelişkili bir durum. bunun nedeni nedir bilmiyorum şimdi ben aslında ispanyolca öğrenmek istemiyor muyum yoksa ispanyolca öğrenmek istiyorum da sadece zorlıktan mı kaçıyorum bilemedim açıkcası
@yaseminaltn
@yaseminaltn 5 ай бұрын
Mesleğim (psikolojik danışmanlık) beni içten içe hep acaba mı diye ye tam da videoda anlatıldığı gibi bir dipsiz kuyuya itti yıllarca…Her öğrendiğim yeni bilgide özgüvenim biraz daha düştü;bildikçe bilmediklerimin altında ezilir,halihazırda bildiklerimi yetersiz bulup beğenmez oldum…Onu da öğren,bunu da öğren,aman o da eksik kalmasın derken;dönüp de kendim neydim diye sormayı unuttum;sahi bunca yeni bilgiyi ekleyeceğim iskeletim yani esas benliğim neydi ve neredeydi??Bilgi açlığı içinde kıvranan,ordan burdan videolarla/kitaplarla/seminerlerle aslında püf nokta gibi hap bilgiler öğrendiğini zanneden;ama aslında içselleştirdiği bilgi toplasan bir video/kitap/seminer ermeyecek ben kendime yabancılaştım. Evet o kadar hızlı koştum ki;kendimi bu dopamin bağımlılığı dünyasında kaybettim…Bir de baktım ki erteleme hastalığına kapılmış,varolanla yetinmeyip hep az bulan,içinde ki duruma şükretmeyi çoktan unutmuş;”sen nesin ki;bir de şu kişiye bak.”diye diye kendini tüketen birine dönüşmüşüm..Nihayet biri tokat gibi bu konuyu çarpmış yüzümüze;kendi adıma teşekkür ediyorum. Yazacak o kadar çok şey var ki;ancak kelimelerimin hızına parmaklarım yetişemiyor;bak bu da bir eksiklik (!) hemen internetten hızlı yazma kursu almalıyım!!!
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Rica ederim, umarım her şey istediğiniz şekilde ilerler, hayatınızda başarılar
@alidelibas27
@alidelibas27 5 ай бұрын
şair misin mübarek bu nedir böyle " o kadar hızlı koştum ki;kendimi bu dopamin bağımlılığı dünyasında kaybettim…"
@yaseminaltn
@yaseminaltn 5 ай бұрын
@@alidelibas27 :)değilim;ama ruhumun hayatı şiir gibi algıladığı doğrudur.
@suheylasahin5837
@suheylasahin5837 4 ай бұрын
Yasemin hanım o kadar benim yaşadığım ve hissettiğim şeyleri yazmışsınız ki bana ayna tuttunuz resmen çok teşekkür ederim
@st-zy6di
@st-zy6di 5 ай бұрын
drop shipping, amazon eğitim satıcıları da buna dahil aslında.
@goldenbatyt1575
@goldenbatyt1575 5 ай бұрын
Haluk Tatar kral adam.Diğer kişisel gelişimciler gibi değil harbiden bir şeyleri öğretiyor.
@songuneyli5375
@songuneyli5375 3 ай бұрын
Dostum merhaba. Videonun başından beri aklıma takılan bi soru oldu belki videoda cevabını bulabilirim ümidiyle videoyu sonuna kadar izledim. Doğruları konuşuyorsun oraya lafım yok da peki bu da bi kişisel gelişim videosu değil mi? Yani haklı bile olsan kişisel gelişim tuzaklarını anlatan bi kişisel gelişim videosu yapmışsın? Bu iş paradosksa dönüyor böyle. Yanlış mı düşünüyorum?
@CryptoTraderSumgait
@CryptoTraderSumgait 2 ай бұрын
Ben 3 yıl sonra seninle ayni fikirde 2yil ise kisisel gelisimi terk etmisdim kaybolan yillarimi hep cevreme anlatirdim ki bu bataklığa düşmesinler senin vidyodada fikirlerimi gördüm gelecek kardeslerimizi bilgilendirdigin icin derinden tesekkur ederim tum genclik adindan
@DilaraAkturk4
@DilaraAkturk4 5 ай бұрын
Gerçekten emek dolu bir video olmuş. Ellerinize sağlık. Aslında birçoğumuzun yarası olan bir konuya değinmişsiniz. Ben de ne zamandır bu kişisel gelişimin sanki bir bataklığa ve para tuzağına dönüştüğünü düşünüyordum. KZbin 'un büyük bir kısmı ve diğer sosyal mecralarda artık hep bizlere akıl veren, hep ne yapmamız gerektiğini söyleyen bir kitle oluştu. Ben de ilk başta sizin gibi sanki çok verimli seyler yapıyormuşum gibi hissediyordum. Gercekten işe yaradığını sanıyordum ama sonrasinda baktim ki koca bir boşluk hissi. Bir türlü o anlatılan insan profiline erişememe durumu. Fakat bence bireysel hayatlarımız için bize ne uygunsa, nasıl iyi hissediyorsak oyle yapmak ve dış seslere cok fazla kapılmamak en mantıklısı. Bu kıymetli video için teşekkürler. Bizlerin de tercümanı oldunuz. Başarılar.
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Sevindim böyle etkiler bırakmasına videonun, size de başarılar dilerim hayatınızda 👋🏻
@FatihÖztürk-q1c
@FatihÖztürk-q1c 6 ай бұрын
Binlerce insana ulaşacak bir kanalın ilk abonelerindenim aşırı mutluyum
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Milyonlarca insana ulaşırız inşallahh :)
@emreyavuz5829
@emreyavuz5829 5 ай бұрын
Bu kanal büyür yerimizi alalım. Video çok güzeldi bu arada emeğine sağlık. Pek çok kişinin muzdarip olduğu bir konuya değinmişsiniz.
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Teşekkürlerr, alın yerinizi hep beraber yapacağız bunu ✈
@hickimse3654
@hickimse3654 3 ай бұрын
Güzel bir kişisel gelişim tavsiyesi aldım. Gerçekten istediğimiz şey için vazgeçmeden çalışmak gerekiyormuş. İstemediğin şeyden de vazgeçmek gerekiyor.
@berkeguven952
@berkeguven952 5 ай бұрын
Bu denli bilgi açlığının seneler sonu bana kazandırdığı tek şey kafa karışıklığı ve bilinmezlik oldu yaşadıklarımı farklı cümlelerle duymak ise bi kere daha bu sektöre olan bakış açımı doğruladı. Eline emeğine sağlık
@moanapungki
@moanapungki 5 ай бұрын
Hepimiz kendimizi her hobiden anlayan, kusursuz görünmek zorunda hisseden canlilara dönüştük.Bu çok acımasız..Ama bunu biz kendimize yapıyoruz. Hayatı kaçiriyoruz. Cok haklısınız.
@bayarat6106
@bayarat6106 6 ай бұрын
Zaten her şeyi beyinlerimizde bıraktıkları etkiden dolayı istiyoruz. Sevgilini, arkadaşını, anneni, babanı da beyninde bıraktıkları dopamin dalgasından dolayı seviyorsun. Sana kendini iyi hissettiriyorlar. Bir insan, bir nesne, bir olay sana kendini iyi hissettiriyorsa o insanın, o nesnenin, o olayın yanında takılıyorsun. Bu mantıkla sevmek diye bir şey de yok zaten. Sevgilini sevmiyorsun mesela, sevgilinin sende uyandırdığı iyi duyguları seviyorsun. Sevgilin sana kendini iyi hissettiriyor. Sen kendini seviyorsun. Bencil olmamak mümkün bir konsept değil. Sevgiline iyilik yapıp yardım ediyorsan bunun sebebi sana kendini iyi hissettiren bir insana yatırım yapmak. Sana kendini iyi hissettiren bir kaynağı kaybedersen artık kendini iyi hissedemezsin. Sevgilin ölürse kendi bencilliğinden dolayı üzülürsün.
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
İnsanın neyi severse kendinden ötürü sever. Ego'su, kendinden olanı karşıda da görme eğilimi çok güçlüdür. Siyasi olarak kutuplaşmalar bile buna örnek biraz. Yorum için teşekkürler
@jeniffer3792
@jeniffer3792 3 ай бұрын
İzlediğim en iyi KİŞİSEL GELİŞİM VİDEO su🎉🎉
@fethi6488
@fethi6488 5 ай бұрын
Müthiş bir tecrübe edinmişsin, benzerini bende yaşadım, çoğu şeyin iç boş balon olduğunu ve bunu farkedince büyük bir aydınlanma yaşıyorsun.
@seymabuyuksakall2951
@seymabuyuksakall2951 3 ай бұрын
Yumuşak ama derinlere işleyen bir tokat olmuş. Yorumlar da video içeriği kadar kaliteli ve kıymetli. Emeğinize ve farkındalığınıza hayran kaldım. Lütfen eşinizle birlikte bu farkındalıklarınızı paylaşmaya devam edin. Bu çağda; düşünen, sorgulayan, eleştiren insanlara ihtiyacımız her zamankinden daha fazla çünkü "Kimselerin vakti yok, durup ince şeyleri anlamaya". Son olarak Allah'ın bize çok güzel bir çözüm önerisi var: "Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur." Sevgiler
@cihanozhan3611
@cihanozhan3611 6 ай бұрын
Emegine saglik. Buyuyecek bir kanalin ilk videosunun hakkini vermissin. Basarilar
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Teşekkür ederim, destekleriniz bu süreçte benim için en önemli etki
@depressed_thinker
@depressed_thinker 5 ай бұрын
Eminim ki daha da büyüyecek bir kanal. 🎉🎉 İyi başarılar.
@muhammedenessaglar1858
@muhammedenessaglar1858 5 ай бұрын
Her seyin fazlası zararlıdır. Kisisel gelisim icinde boyledir. Soyledikleri hususların hepsi bos değildir ama bazi tespitlerinde de hakli olabilirsin elbette. Farkındalık olusturan bir video olmuş 😊
@ertan9279
@ertan9279 2 ай бұрын
Çalışıyormuş gibi yapmak bile iyi hissettirmiyor bana. Çalışmak iyi hissettirmiyor. Günün 10 saati çalışıyorum. Bana eşim ve kızlarım ile bir arada olmak,onlarla gezmek,yanlarında olmak iyi hissetiriyor.
@CarlSAGAN.
@CarlSAGAN. 2 ай бұрын
İnsanlar gerçekleri söyleyenleri sevmezler, kendilerine hayal satanların peşine takılırlar. Bu video umarım çok insana ulaşır
@LordOfTheTosbagas
@LordOfTheTosbagas 5 ай бұрын
Ve bir kişisel gelişimci daha doğdu
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
:D ikinci videoyu yayınladım. Bakarsanız, belgesel yapımcısı olmak istediğimi, araştırmalar içeren, farklı konularda videolar geleceğini anlarsınız bence :)
@asena7986
@asena7986 5 ай бұрын
@@tanermirza kimseye kendini açıklamak zorunda değilsin. Haklı bulan destekler ama boş konuşmak isteyen de böyle boş yapar ;) Videoya bayıldım bu arada ve eşinizin yazmış olduğu yazıya da bayıldım. Saygılar..
@LordOfTheTosbagas
@LordOfTheTosbagas 5 ай бұрын
@@asena7986 Bir eleştiri videosunun altına bir eleştiri yorumu yazmak normal olsa gerek, Taner beyin eleştiriyi ciddiye alıp cevap vermesi onun güzel karakterini yansıtıyor, sizin boş yapıyor diye geçiştirmeniz de sizin karakterinizi anlatıyor.
@asena7986
@asena7986 5 ай бұрын
@@LordOfTheTosbagas bu da benim eleştirim :)
@Kirmizibeyaz1325
@Kirmizibeyaz1325 5 ай бұрын
@@asena7986yalakakarı hiç sevmem
@livesimplee
@livesimplee 5 ай бұрын
Taner o kadar samimi bir kanalsın ki yakın zamanda ciddi bir abone sayısına ulaşacağına eminim. Bu kadar hassas bir konuya bu kadar samimiyetle yaklaşmak inanılmaz bir özveri ve yetenek gerektiriyorsa sen bunu bir videoyla bize verdin ..
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Çok teşekkür ediyorum, desteklerinizle hep beraber güzel içerikler yapacağız 👋🏻
@fersay-w1z
@fersay-w1z 3 ай бұрын
Aslında bu video da bir nevi kişisel gelişim videosudur. Ama şu farkla ki bu video, kişisel gelişim videolar zincirinin son halkası gibi düşünün. Bu farkındalığı sağladığı için o videolar arasında en iyisidir. Bundan sonra bu kanal dahil hiçbirisi de izlenmemesi gerekir:)
@YasinCanbeyli
@YasinCanbeyli 5 ай бұрын
15 yaşından beri bu durumdaydım ve 18 me girdim resmen hepsi yüzüme vurulmuş gibi hissediyorum bi daha yapma .
@SosunKonuk
@SosunKonuk 5 ай бұрын
Black Mirror'da bir bölüm vardı isyan eden çocuğun isyanının da şovun bir parçası olması o geldi aklıma. Murat Soneri izlerken de hap aynı hisse kapılıyorum sanırım bu bir kısır döngü ve biz bu kısır döngüden dağ başlarında yanlız yaşamaya başlamadığımız sürece kurtulamıyacaz.
@Erdem_Akdag
@Erdem_Akdag 5 ай бұрын
Aslında kendine bir video. Cesaret ettiğin için teşekkür ederim böyle bir videoya. Sabaha kadar bu tarz videolari tukettim. Enbson sen geldin karsima iyiki de gelmissin
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Rica ederim, ben teşekkür ederim yorum için. Başarılar dilerim hayatının her alanında 👋🏻
@meral77777
@meral77777 5 ай бұрын
Tebrikler. 👌Doğru tespitler. Hiç de yalnız değilsiniz . Bir çok kişinin hislerine tercüman olmuşsunuz. 👏👏👏
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Teşekkürler, sevindim öyleyse👋
@TakkesizFerhad
@TakkesizFerhad 3 ай бұрын
Haluk Tatar ne alaka? Adam Türkiye'nin en kaliteli 15 insanında biri
@beyzzebr
@beyzzebr 2 ай бұрын
Dolu dolu aydınlatıcı ve verimli bir video olmus tebrikler
@zmaa.45
@zmaa.45 5 ай бұрын
Allah razi olsun uzun suredir bu durumu yasadim hep kendi yerimde durup sayım hatta Türkçe hocama hocam ben bu kisisel gelisim kitaplari okuyorum ama hayatimda degisen bir sey olmuyor hocanin dedigi sey ama insana gaz veriyor kisminda benim umudum tamamen kırılmıştı
@elif5298
@elif5298 4 ай бұрын
Kesinlikle en gerçekçi bakış bu. Ben de yıllarca kişisel gelişicem diye yerinde saymış biri olarak şunu farkettim plan program yapmak bile zaman kaybıymış. Gerçekçi hedefin olursa yapmak için kitaplardan bir sey öğrenmeye ihtiyacın olmaz.
@withbyz
@withbyz 5 ай бұрын
ben bu tarz iceriklerin ya da kitaplarin olumsuz yonunun de cikacagini dusunmemistim hic. fark ettirdigin icin kendi adima tesekkur ederim.
@mehmetsamiusenmez
@mehmetsamiusenmez 5 ай бұрын
Emeğine sağlık.. Her gencin izlemesi gereken bir video.
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Teşekkürler
@kisiselhesap8342
@kisiselhesap8342 6 ай бұрын
Cok farkındalık kazandıran bir video tokat gibi geldi teşekkürler
@mamy732
@mamy732 5 ай бұрын
Tyler Durden'ın söylediği gibi, "kişisel gelişim masturbasyondur"... İçerik muhteşem ve son 1 yıldır gururuma yediremediğim için kafamda asla kuramadığım cümleleri barındırıyor. Yorumdaki çoğu kişi gibi pandemi sürecinde kişisel gelişimle tanıştım ve bir yerden sonra aslında kendimi kişisel gelişim adı altında kandırdığımı farkettim ama o ödül mekanizması yüzünden kendimi bundan alamıyordum. Pandemi dönemi yks çalışırken bu işlerle ilgilendiğim ve yksde kendimce çok iyi bir sonuç aldığım için üniversitede de aynı yöntemlerle devam ederek iyi olacağımı düşündüm ama ders çalışmak yerine nasıl ders çalışacağıma odaklanmaktan ve artık ağır basan tükenmişlik sendromundan dolayı notlarım berbat bir durumda ve ortalamam yerlerde sürünüyor. Ben ise son zamanlarda bu durumdan nasıl kurtulacağımı düşünüyordum fakat asıl sorunun asla kişisel gelişim adı altında kendimi kandırmakta olduğunu düşünmüyordum, sonuçta bu bir gelişimdi bana zararı olamazdı değil mi? Sosyal medyanın insanı nasıl zehirlediğini sayende bir kez daha gördüm dostum bunun için teşekkür ederim yalnız son bir sorum var... Sözde kişisel gelişimin benden aldığı zamanı nasıl telafi edeceğim şimdi. Çünkü kişisel gelişime o kadar tutunmuştum ki şuan koskoca bir okyanusun ortasında tek başıma kalmış gibiyim ve elimden yelkenlerim çoktan alınmış sadece farketmemişim. Dolayısıyla tam olarak ne yapacağım konusunda çok kararsız kaldım. Sevdiğim bölümü okumaya devam edeceğim evet ders yapacağım çalışacağım ama artık o kadar zor geliyor ki bu bağımlılıklardan dolayı... Ayrıca hiçbir bağımlılığım olmasın diye kendimi sigara alkol ve sosyal medya gibi zararlı şeylerden uzak tutarken spora ve kişisel gelişim gibi zararsız olduğuna inandığım şeylere bağımlı olmam gerçekten çok ilginç, insan bağımlı olmadan duramayacakmış gibi geliyor bu hayatta. Üstüne bu video zamanında kişisel gelişim alanında bana zamanında iyi geldiğine inandığım sonuna kadar güvendiğim insanları bile sorgulamama sebep oldu gerçekten kafam çok karışık ne yapacağımı şaşırdım
@atilladegirmenci9318
@atilladegirmenci9318 5 ай бұрын
Abi bana sorarsan çok abartmışsın, kişisel gelişimin bir sınırı var. Bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyorsun ve bence gayet iyi videolar. Ben izledim ve bana katkısı oldu. Önemli olan harekete geçmek, kişisel gelişim videoları da bunu sağlıyor zaten. Şahsına göre uymak seni çok geliştirir. Eğer ben oldukça fazla video izledim, hayatıma soktum şu anda hem kafam rahat hem de nasıl çalışmam gerektiğini oldukça iyi biliyorum. Zaten bir süre sonra sürekli kendini tekrar etmeye başlıyorsun, kişisel gelişim kanalları bunu fark edince durup harekete geçmen lazım
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Katılıyorum, onun için video sonunda herkes muhtemelen benimle aynı düşünmeyecek, aynı tecrübeleri de yaşamayacak dedim. Bunun içindi. Biraz kişiden kişiye göre değişiyor bu durum
@Sakuatmex
@Sakuatmex 5 ай бұрын
Yeni abonen olarak bu konu da yaptığın videoyu haklı buluyorum. Günümüz de her ne kadar doyumsuzca dopamin salgılamanın kötü bir şey olduğunu belirterek girişilen kişisel gelişim konularında da doyumsuzca dopamin salgılanabiliyor. Bu da işleri verimsiz ve işlevsiz kılıyor. Videodan da bahsettiğin konuyu kendi içimde de günlük yaşantım da düşünüyordum ve bu video ile sadece benim bu düşüncelere sahip olmadığımı öğrenmek kendimi iyi hissettirdi. Gelişelim fakat akıllıca sloganı ile hayatımızda gezmenin, keşfetmenin, sosyalleşmenin de yeri olduğunu bir kez daha hatırlatalım, esenlikler.
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Teşekkürler, umarım herkes daha da kendinin gerçek benliğine varır
@erenyurtsever5556
@erenyurtsever5556 5 ай бұрын
Söylediklerinde sonuna kadar samimi olduğun ilk videon olmasına rağmen bu kadar kaliteli olmasından anlaşılıyor.Başarılar
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Teşekkürler, devam ediyorum yeni videolar için, desteğiniz önemli
@nitocanonevent
@nitocanonevent 3 ай бұрын
garip olan bu video da bir kişisel gelişim videosu :d
@hayrunnisabayndr4049
@hayrunnisabayndr4049 6 ай бұрын
Bende bikaç yıldır anlattıklarını yapıyordum ve saydığın isimleri sıkı takip ediyordum ama bu yıl pekte hevesli değildim içime sinmeyen bişeyler vardı ve kendimi kısır döngüde gibi hissediyordum ve sanki diğer kitap veya videolarda hiç kimsenin bilmediği bütün sorunlarımı çözecekmiş gibi hissettiğim bi sır veya gizli bilgi var sanıyordum.Her yeni bişey öğrendiğimde işte bunu biliyor olmam beni diğerlerinden daha özel kılacak gibi takıntılarla senin bahsettiğin bağımlıya dönüştüğümü fark ettim.Artık takip ettiğim gelişimcilerin içerikleri hiç ilgimi çekmiyordu daha çok edebiyat ve felsefeye yöneldim ve daha farklı tarz da videolar ilgimi çekmeye başladı ve bu videon da onlardan biri.
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Teşekkürler, sevindim adına. Umarım böyle devam eder hep
@Justice_is_an_imagination
@Justice_is_an_imagination 4 ай бұрын
Kral beni uçurumun kenarından kurtardın.Bu saatten sonra bir içerik üreticisi bana gerçek bilgiyi vermedikçe o videoyu 1 dakika bile izlemeyeceğim.Videoda dediklerinin aynısını tam 1 sene boyunca yaşadım ve ilerlememi okadar yavaşlattı ki anlatamam.Teşekkürler
@huseyinaydeniz427
@huseyinaydeniz427 6 ай бұрын
Emeklerine sağlık kardeşim.Umarım bu video bir çok kişiye ulaşır.Tüketici olarak çok daha dikkatli ve seçici olmamız lazım artık bu asırda.Ömrümüzün önem sırasına göre çok daha lüzumsuz olan malumatı tüketmekle geçmesine izin veremeyiz.En başta Kitab-ı kebir-i kâinat, Fahr-i Kâinat olan Hz. Muhammed (asm) ve Fihriste-i Kainat olan Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyan'ı okumalıyız ve izlemeliyiz vesselam.
@dunyaldostum4891
@dunyaldostum4891 5 ай бұрын
Ben de yıllarca kişisel gelişim kitapları okuyarak ve bununla ilgili videoları izleyen biri olarak bu söylediklerine katılıyorum. Kişisel gelişim kaynakları bilgi almak için iyidir ama bir alışkanlık haline getirmemek lazım. Bilginin sonu yok, yol haritası ve motivasyon için gerekeni alıp eyleme geçmek lazım. Kişisel gelişim kaynaklarından bilgi toplamaya devam ettikçe eyleme geçmek ertelenecektir. Eylemsiz bilgi sadece psikolojik olarak başarı hissiyatı veriyor, sizin anlattığınız da tam olarak bu zaten.
@cemileozturk3464
@cemileozturk3464 4 ай бұрын
izlediğim kişisel gelişim videolarını sonrasında hatırlamıyorum bile, son zamanlarda çok sıkıldığımı fark etmiştim zaten ama bunun kendimce bir sorun olduğunu düşünüyordum.. bu video bende daha iyi anlamlandırdı bazı şeyleri. çok vakit kaybettim yapmam gerekenleri bırakıp kişisel gelişim vidoları izliyordum teşekkür ederim Taner bey kişisel gelişimimde en yararlı video bu oldu.
@d.4024
@d.4024 4 ай бұрын
İlk defa bu tarz bir video çıktı karşıma hiç bu açıdan düşünmemiştim daha önce...
@FloraBairamova
@FloraBairamova 4 ай бұрын
Bende şaşırdım. Umarım adı keçen kanal sahipleri de kızmaz
@hudayitaner3025
@hudayitaner3025 6 ай бұрын
İlk videon hayırlı olsun Tanercim, güzel başlamış güzel devam eder inşallah
4 ай бұрын
bağlam yok. uyarı: Depresyon, Distimik Bozukluk, Anksiyete Bozuklukları, Tükenmişlik Sendromu olan kişiler izlememeli.
@ozge.777
@ozge.777 6 ай бұрын
Çok başarılı bir içerik olmuş devamını sabırsızlıkla bekliyoruz 👀
@tanermirza
@tanermirza 6 ай бұрын
Teşekkür ederim, yeni videolar yolda 💥
@Cromaximum
@Cromaximum 5 ай бұрын
Bu kanal değerlenir başarılar dostum.
@tanermirza
@tanermirza 5 ай бұрын
Desteklerinizle, umarım 👋🏻
@albyorhan4364
@albyorhan4364 4 ай бұрын
Kral çok iyi içerik üretmişsin böyle damga vurucak içeriklerle özellikle çağımızla gundemle alakalı içerikler seni çok daha ıyı yerlere getırıcek ve çok daha faydalı olmanı sağlıyıcaktır .
@tanermirza
@tanermirza 4 ай бұрын
Teşekkürler, yenileri de yoldaa 👋🏻📽️
HAYATINIZI ŞEKİLLENDİREN 22 PRENSİP
17:50
Haluk TATAR
Рет қаралды 114 М.
Zihnin Bu SIRLARINI Kimse Sana Anlatmadı! | Zihninin KİLİDİNİ AÇ
30:32
Incredible: Teacher builds airplane to teach kids behavior! #shorts
00:32
Fabiosa Stories
Рет қаралды 9 МЛН
Fake watermelon by Secret Vlog
00:16
Secret Vlog
Рет қаралды 16 МЛН
Пришёл к другу на ночёвку 😂
01:00
Cadrol&Fatich
Рет қаралды 11 МЛН
KARA PARA GÜZELLİK: Milyarlarca Lirayı Nasıl Aklıyorlar?
19:06
Tanrı | Felsefe Tartışması - Sinan Canan Vs Diamond Tema
1:12:42
Cüneyt Özdemir
Рет қаралды 4,2 МЛН
Mısır Mitolojisi Tek Part
2:04:47
Shockvoice
Рет қаралды 874 М.
Mehmet Karahanlı ve Kılıç Sahneleri - Kurtlar Vadisi | Özel Sahneler
1:04:28
Rüyalarımızı kontrol edebilir miyiz?
17:52
Barış Özcan
Рет қаралды 3,5 МЛН
Dünyanın Ötesinde Yaşam Varmı - Evrenin Gizemli Yerleri
3:55:40
Paso Video Uzay
Рет қаралды 1 МЛН
Incredible: Teacher builds airplane to teach kids behavior! #shorts
00:32
Fabiosa Stories
Рет қаралды 9 МЛН