RELAȚIA CU MAMA DETERMINĂ MODUL ÎN CARE NE TRĂIM VIAȚA - Daniela Gavankar | Kilograme de fericire|39

  Рет қаралды 24,220

Kilograme de fericire

Kilograme de fericire

Күн бұрын

O discuție sinceră, fără judecată, despre cea mai importantă relație din viața noastră: relația cu mama. Și relația mamei cu mama sa. Și cu bunica.
Am vorbit despre credințe, despre energie feminină, despre rolul nostru de mame, despre cum ne definesc toate astea. Un episod de văzut și de femei dar și de bărbați.
Daniela Gavankar este psiholog și mentor pentru psihologi, o femeie puternică care are o poveste de viață inspirațională și care are darul de a împuternici și alte femei.
O puteți găsi aici / @gavankardaniela sau pe site-ul ei danielagavanka...
Împreună spre kilograme de fericire este o comunitate dedicată femeilor care vor să aibă mai multă încredere în ele, să se simtă mai bine în corpul lor. A apărut din dorința de susținere, din dorința ca tu, eu, noi să simțim puterea lui “ÎMPREUNĂ”.
Hai și tu cu noi - te poți înscrie aici kilogramedefer...
Video / @growhubromania

Пікірлер: 36
@penaene7664
@penaene7664 3 ай бұрын
N as fi de acord cu tot ce ati zis dvs...am facut in viata mea exact opusul la ce am vazut in familie, am fugit permanent de comportamentul pe care l a avut mama mea fata de noi, copiii. Am rescris programul astfel incat sa nu sufere copiii mei, cum am suferit noi. Am 56 de ani, cu greu am ajuns sa iert si sa mi zic ca, atat a putut ea sa faca. Evoluam cand iertam si intelegem ca atat au putut ei.....greu. Nu uiti usor trecutul. Dar Dumnezeu ne ajuta si ne da putere de iertare.
@andre0708ea
@andre0708ea 2 ай бұрын
Mulțumesc cu recunoștință!
@andreeabelciu6081
@andreeabelciu6081 4 ай бұрын
E minunat sa avem oameni scoliti care sa ne explice mecanismele psihologice ale comportamentelor noastre, dar nu stiu daca ati observat ca invitata a zis la un moment dat ca "asta nu inseamna ca ne neglijam responsabilitatile noastre vis a vis de casa si copii" atunci cand se referea la incapacitatea femeilor de ase relaxa. Adica, responsabilitatea pentru casa si copii este exclusiv feminina. Deci nu prea s-a schimbat nimic de 100 de ani incoace in mentalitatea romaneasca. Pai, nu prea ar trebui sa fie asa. De ceva zeci de ani femeile muncesc deci nu mai poate sa li se impute faptul ca stau acasa si sunt casnice si toate finantele vin de la sot. Ca atare de ce nu se impart responsabilitatile? Pentru ca noi ca mame inca ii infantilizam pe baietii pe care-i crestem si pe sotii care sunt deja infantilizati de catre mama lor. Si hai , ca la curatenie mai e cum mai e, dar la crescut copii e dramatic faptul ca barbatii nu se implica. Copii crescuti practic doar de mama au o carenta de exemple si o legatura nerezolvata cu tata. Si asa se va duce la infinit aceasta segregare a indatoririlor si tare multe frustrari se vor creea si perpetua. Oricum ar fii vreau sa multumesc invitatei pentru informatii si nu vreau sa sune ca o carcoteala ci doar ca o constatare.
@danielagavankar2757
@danielagavankar2757 4 ай бұрын
Buna ziua, in acest podcast am vorbit despre femei dar aceste responsabilitati fata de corp, fata de casa si fata de profesie le are orice persoana adulta. Nu m-am referit la faptul ca aceste responsabilitati ar apartine femeilor. Va multumim pentru ascultare, suport si cuvintele frumoase. 😊
@pass4flavia
@pass4flavia 3 ай бұрын
Cat de on point este comentariul tau. Fiind ,mama de baiat mi-am dat seama de ce putere are o mama/femeie in mainile ei daca e constienta si cat am putea noi femeile influenta/schimba societatea prin educarea , cresterea copiilor nostri si in special a baietilor. Ptr ca vrem sau nu vrem peste tot , inca barbatii conduc . Si atunci nu e responsabilitatea noastra a mamelor de baieti sa educam, formam , ghidam viitorii barbati? Eu una imi educ baietelul in asa fel incat sa aduca un plus in viata unei femei si implicit in societate . Le doresc tuturor parinitilor inspiratie , dragoste rabdare si sa se reintoarca in a fii copii din cand in cand ❤
@Roxypoe
@Roxypoe 3 ай бұрын
Minunat podcast! Cere o parte a doua!!!
@larisa-mariagavrila8990
@larisa-mariagavrila8990 3 ай бұрын
Minunat! Iti multumim pt acest podcast, eate genial. ❤
@davidbusuiocbusuioc928
@davidbusuiocbusuioc928 4 ай бұрын
Importante și utile informațiile! Drumul de la a înțelege de ce ni se întâmplă, acceptarea a ceea ce suntem , este lung, dificil dar nu imposibil. Fiecare decide pentru el cat și cum va îl va parcurge. Ce este foarte important în acest moment, este ca si simplul fapt ca citim sau ascultam astfel de materiale , înseamnă o evoluție a generației de părinți sau viitori părinți. Mulțumesc și va apreciez intenția bună de a nu “ dramatiza și problematiza” trecutul ci doar de a înțelege “ cum” ne impactează el prezentul.
@liviubujor8323
@liviubujor8323 4 ай бұрын
Se pun bazele parentingului modern, mulțumim pentru efort şi pasiune
@elenamiroiu6466
@elenamiroiu6466 3 ай бұрын
Ascultand acest podcast am realizat de ce sunt constant furioasa pe mama atunci cand face lucrurile exact ca ea: imi incalca limitele, imi spune constant ce sa vorbesc cu x si y, incearca sa ma manipuleze emotional, ma critica mereu pe mine si pe cei din jur, nu isi cere niciodata scuze pentru ca are impresia ca o umilesc daca face asta. Mi-am spus de multe ori ca nu am asteptari de la ea, dar a fost o minciuna, furia indica cu totul altceva. Si da, mereu mi-a fost greu sa ma accept, vocea critica interioara este in forta, mi-am pus valoarea ca persona si starea de bine pe seama a cat de mult ma accepta sau nu mama si implicit cei din jur: tata, sora, prieteni, iubit. Nici nu stiu de unde sa incept cu a imi oferi mie iubire, rabdare, intelegere. Adica cu adevarat, nu doar sa dau din gura is la interior dau cu critica. Va multumesc pentru informatiile pretioase dar si pentru modul lor de expunere. Uneori ajuta sa auzi acelasi lucru explicat in moduri diferite.
@inamarian1388
@inamarian1388 2 ай бұрын
Indiferent de comportamentul mamelor copiii nu trebuie sa le judece,cică sa le ierți, ce sa ierți la o mama?,Mama este totul defapt părinții sunt totul.Sunt icoane.Indiferent de generație,mamele au instinctul matern,lor nu le trebuie școală.Imi pare rău ca voi generația asta care faceți atâta pologhie referitor la familie și relațiile între copii și părinți nu o sa va creșteți copiii asa vom au fost bunicii.Asa cum s-a dus tara de râpă,copii se pierd nu își cunosc și nu-i interesează,neamul,tara,școală,și ju o sa i intereseze nici de voi .Asa ați creat vremurile astea,.Cum va așternute asa veți dormi.
@ricacodreanu7520
@ricacodreanu7520 3 ай бұрын
Felicitari fetelor!! Multe mai avem de invatat!!!
@Lucky-zu6fl
@Lucky-zu6fl 4 ай бұрын
Felicitari Alexandra pentru acest interviu,minunata ta invitata ne-a oferit atatea informații utile!Multumim!
@ramonafelicia8
@ramonafelicia8 4 ай бұрын
Foarte fain și bine punctat, cu siguranță voi reveni să-l reascult. Mulțumesc 😍🙏🫶❤️✨️
@eliza-ioanabrustureanu9781
@eliza-ioanabrustureanu9781 4 ай бұрын
Grozav podcasul! Mulțumim! ❤️
@ecaterinacopoeru5294
@ecaterinacopoeru5294 4 ай бұрын
Un podcast ce mi-a placut mult! ❤
@cameliamatei854
@cameliamatei854 3 ай бұрын
Va mulțumesc mult..f multe lucruri am învățat de la d- voastră și invitata bineînțeles. Am înțeles unele situații din trecut .aștept și partea doua .❤
@lilianadaroczi7617
@lilianadaroczi7617 3 ай бұрын
Foarte bun podcastul.
@nutritionist.lorena
@nutritionist.lorena 4 ай бұрын
Multumim tare, tare pentru episodul acesta! ❤
@ramonarusu9384
@ramonarusu9384 4 ай бұрын
Tare mult mulțumesc ❤superb 🤗
@SimionMarcel
@SimionMarcel 3 ай бұрын
Mulțumesc din suflet
@MariusMirion
@MariusMirion 4 ай бұрын
Felicitari 👏👏👏
@crinalucianaonaca2931
@crinalucianaonaca2931 3 ай бұрын
🙏💖🌟💖🌟🙏
@rahelaflorea4416
@rahelaflorea4416 4 ай бұрын
@blushbrains645
@blushbrains645 2 ай бұрын
Vreau să las acest comentariu cu speranța ca v-a ajuta pe cineva care se simte sufocat de categorisirile referitoare la feminin vs masculin. Am tot auzit discutându-se despre energia feminină și masculină, automat și despre rolurile pe care acestea le creează. În toate contextele de până acum mi s-a părut o idee foarte nocivă. Momentul în care alocam energia de a face și a fi unui gen, automat îi alocăm și un rol. Acest rol este pur cultural, nu biologic (cu excepția de a face copii și a alăpta). Zic asta pentru ca sunt căsătorită cu un bărbat dintr-o cultură complet diferită și ce să vezi, nu are aceleași reguli rigide despre ce înseamnă a fi bărbat și a fi femeie. Cu cat ne chinuim mai mult să ne încadrăm în niște cutiuțe conform genului nostru cu atât auto cunoașterea e diminuată. Este mult mai constructiv să vezi cine ești tu, cum poți să fii și să și faci fără reguli aleatorii despre cine schimbă sau nu becul. În aceeași notă, nu am un partener pt ca am nevoie să facă lucruri pentru mine și nici el nu are nevoie să se simtă util că altfel pică în depresie. Suntem împreună pt ca ne iubim și pentru că vrem să trăim o viață împreună în care și utili și fără să fim utili suntem acolo emoțional unul pentru celălalt. Dacă mâine rămâne fără mâini și picioare (Doamne ferește!)și nu mai poate face nimic util nu e mai puțin bărbat sau iubit de către mine. Nu cred ca există o listă pe care trebuie să o îndeplinești pentru a fi femeie sau bărbat, ești ceea ce ești și asta poate arăta în multe feluri. Poate pare că e un aspect mic și că nu are nimic că numim energie feminină faptul că cineva are răbdare să stea cu un copil(de exemplu), dar aceste lucruri mici creează credințele limitative mai departe, gen bărbații nu sunt buni cu copii/nu sunt în stare/sunt mai prejos. Sunt foaaarte multe limitări psihologice care apar din această nevoie de a numi lucrurile feminin sau masculin și sincer mă miră un pic percepția doamnei care este psiholog. Femeile care nu acceptă ajutor în casă nu sunt “în energie masculină” ci cel mai probabil în viața au învățat ca e nevoie să se descurce doar singure, din copilărie, așa cum s-a discutat și aici. Pe această credință trebuie lucrat, cu siguranță și ea limitativă, nu pe cum să fie în energia lor feminină (whatever that means pt fiecare). Sper ca nu am supărat cu acest comentariu, dar am o perspectiva foarte diferită asupra acestor idei.
@MARILIN_
@MARILIN_ 21 күн бұрын
Interesanta perspectivă. Aveam tendinta sa fac comparatii de genul și mi-am dat seama cat poate asta afecta asta partenerul și parcă îi deschide și mai multe răni. Deci da, conteaza ce spunem și ce inducem altor persoane sau ne auto-inducem chiar nouă. E clar o rană acolo, dar focusul e pe cum o tratezi nu pe cum o " adâncești" si mai tare.
@Eu31_19
@Eu31_19 3 ай бұрын
Cum se comportă mama cu tine ca și copil așa te vei comporta și tu mai departe cu copilul tău. Dacă mama a fost în energie masculină disfunctionala, rea, rece, arțăgoasă, care caută vinovați, dau vina mereu, nedreaptă așa vei fi si tu cu copii tăi. La indigo. Din păcate multe mame din țara asta sunt disfuncționale, pentru ca intra în relații disfuncționale după tiparul tatălui lor și creează aceeași dinamică cum au avut ele în familia de dinainte de copil. Generațiile actuale de părinți trebuie să intre cam toți în terapii, să iasă din simbioză bolnăvicioasă cu cea părinților lor, cu convingerile distorsionate și alte convingeri drastice comuniste perpetuate. Mama trebuie să fie armonie în casa, să știe să facă liniște, să facă apel la liniște, să vorbească frumos, să fie sinceră mereu, ea trebuie să știe să ofere exemplu de calm, de apel la calm, să știe să discute calm în situații de furtună, să nu caute probleme, să deschidă ochii să își ia un om echilibrat, implicat în familie cu copiii. În cazurile disfuncționale dacă terapia nu funcționează băgat divorț și nu mai chinuiți copiii, pentru ca ei va vor avea pe voi ca model disfuncțional după care se vor ghida. Mamele să iasă din căsniciile disfuncționale și să le asigure copiilor mediu calm și liniștit, cu vorbe bune și pozitive. Atât. In rest ce se întâmplă în familie e totul disfuncțional. Deja dacă ai model în tine să te criZezi, să țipi, să lovești, să critici nasol orice și pe oricine, să vorbești urat, să te mândrești în exces, deja poți să spui ca ești pe panta disfuncționalității…. Un mama echilibrată este sinceră, onestă, folosește ton jos și comunica frumos indiferent de situație, se păstrează în energia ei feminină acasă, caută să vadă pozitivul în orice lucruri dificil, știe să ofere alinare în situațiile dificile și trece în final cu bine peste orice greu…
@anastasiaana6421
@anastasiaana6421 3 ай бұрын
Nu mai generalizați
@elaeli4527
@elaeli4527 4 ай бұрын
Mamele de copii de baiat si fata, îi crește diferit. Pe fata sa nu tacă in fața viitorului soț samd..., iar pe băiat să isi manipuleze soția samd. Există si excepții, dar aici expun exact ce am auzit la colegele, vecinele,rudele care au si baiat si fată. De aici se pleacă deja problema.
@feliciatosun9229
@feliciatosun9229 4 ай бұрын
Cand au lipsit parinti??
@LarisaRunceanu
@LarisaRunceanu 3 ай бұрын
Exista si femei care au trait fain in Romania, sa nu se generalizeze!
@ToaderCiprian-f3m
@ToaderCiprian-f3m 3 ай бұрын
Si dacă copilul a fost dificil?
@SerbanRaluca-z5b
@SerbanRaluca-z5b 2 ай бұрын
Și poate au un bărbat, dar au obosit să tot ceară ajutor și să nu primească .. și așa ajung să se descurce singure
@artemis649
@artemis649 2 ай бұрын
🫶🏻
@harnagiagen5957
@harnagiagen5957 3 ай бұрын
WORLD BEST MAGIC SECRETS
00:50
MasomkaMagic
Рет қаралды 50 МЛН
Остановили аттракцион из-за дочки!
00:42
Victoria Portfolio
Рет қаралды 3,4 МЛН
Angela Stafii - Cum are loc vindecarea traumelor, de ce ne place să ne victimizăm
54:54
Tot din viață cu Nicoleta Sergentu
Рет қаралды 17 М.
Relația mamă - fiică
47:04
Asociația Numerologilor din Romania
Рет қаралды 27 М.
LAVINIA BARLOGEANU: CÂND IUBIM PE CINEVA, NU ÎL FRAGMENTĂM
23:12
Intervievista
Рет қаралды 50 М.
EXCELENT DE BINE # 81 - Metoda Sedona cu Andrea Filip
1:00:17
Rajko Kuzmanovic
Рет қаралды 24 М.
#22 | BADASSMOM - The Podcast | FELI, femeie de poveste!
1:12:27