Рет қаралды 5,147
KORKUYORUM SANA NAZAR DEĞECEK
Beste: Hasan Esen
Güfte : Fatma Onur
Makâm : Kürdîlihicazkâr
Usûl : Sofyân
Sen benim gönlümde öyle özelsin
Birine söylesem, bu kim diyecek
Öyle saf, öyle hoş, öyle güzelsin
Korkuyorum sana nazar değecek
Adını anarsam soranlar olur
Bu aşkı kötüye yoranlar olur
Kalbimi açarsam görenler olur
Korkuyorum sana nazar değecek
Bin güzel olsa da, gönlüm sana yâr
Yerini tutar mı güller, goncalar
Senin her hâlinde bir başkalık var
Korkuyorum sana nazar değecek
Adını anarsam soranlar olur
Bu aşkı kötüye yoranlar olur
Kalbimi açarsam görenler olur
Korkuyorum sana nazar değecek
Korkuyorum sana nazar değecek
HASAN ESEN
Sivas'ta doğdu. Müziğe 70'li yılların başında kemanla başladı. Sivas Halk Eğitim Merkezi ve çeşitli topluluklara devam etti. Ud öğrendi.
Liseyi bitirdikten sonra İstanbul'a gelerek İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'na girdi. Burada İhsan Özgen'den kemençe öğrendi. O sırada konservatuar da hoca olan Niyazi Sayın, Bekir Sıdkı Sezgin, Alâeddin Yavaşça, Haydar Sanal, Cahit Atasoy, İnci çayırlı, Nidâ Tüfekçi, Hurşit Ungay, Kâni Karaca, Necdet Varol gibi hocalardan yararlandı.
1981 yılında kemençe sanatçısı olarak TRT'ye (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) girdi. Yüzlerce albümde çaldı.
Necdet Yaşar, İhsan Özgen, Bekir Sıdkı Sezgin,Erol Deran, Nezih Uzel ,Doğan Ergin, Kudsi Erguner, Süleyman Erguner gibi sanatçılarla; Bosphorus, Lâlezar ,Anadolu Feneri ve kendi kurduğu gruplarla değişik zamanlarda, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Amerika, Kanada, Birezilya, Hong-Kong, Pakistan,Ermenistan, Tataristan, Suriye, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus gibi ülkelerde konserler verdi.
Adapazarı Konservatuarı'nda ve Haliç Üniversitesi Konservatuarı'nda kemençe dersleri verdi. Unutulmuş olan Rebab sazını öğrenerek yayılmasına çalıştı. Bu sazla da çeşitli gruplara katıldı ve 2 tane de albüm yaptı. Bestelerinden dolayı Tanburi Cemil Bey ödülü ve ikisi birincilik olmak üzere çeşitli yarışmalardan aldığı altı tane ödülü bulunmaktadır.
İkisi Mevlevi Ayini olmak üzere çeşitli formlarda 150 adet bestesi vardır. Ayrıca 5 adet müzik albümü bir de kemençe metodu kitabı bulunmaktadır.