Kanal bile evrimleşiyor, ilk videodan sonuncuya, hem gelişiyor hem geliştiriyor.Böyle kanalların, dünya meselelerine kafa yoranların sayısının artması dileğiyle.
@AquaLabTR11 сағат бұрын
Yine beyin yakan üstünde çok emek olan bir paylaşım. Teşekkürler.
@doğalfrekans10 сағат бұрын
biz teşekkür ederiz
@mertsivri4236 сағат бұрын
Video konularınız harika, anlatımınız akıcı ve sizi severek takip ediyorum. Lütfen böyle devam edin . :) Ayrıca naçizane yapıcı bir eleştiride bulunayım. Videolar yeri geliyor konunun hacmiyle 30 dk kadar olabiliyor ve 30 dk'lık bir videoda anlatılanları devamlı olarak görselleştirmek zor. Örneğin yol integralini anlatırken bu integralin ifadelerini veya örneğini ekranda görebiliriz. Tabi ağzınızdan çıkan her kelime görselleştiğinde bu izleyen için de yorucu olur. Benim tavsiyem, tahminimce AI kullanarak yaptığınız parçacık veya cosmos animasyonları yerine daha çok sizi ekranda görebilmeliyiz. Videoların bu şekilde daha doyurucu olacağına inanıyorum. Kolaylıklar diliyorum, iyi çalışmalar!
@belginruzgar613011 сағат бұрын
4.34. dakikadaki denklemleri bile okuyamayan bizler “Fizik” biliyoruz havalarında geziyoruz. Kuantum enerjisi ile şifa dağıtan sahtekarlara şu 3 denklemi göstermek isterdim. Bu video çok ufuk açıcıydı. Çok teşekkür ederim. (Hype tuşuna daha izlemeden basmıştım, ama bu video en az 1000 Hype tuşu hak ediyor.)
@soheylshams36292 сағат бұрын
Video ve emeğiniz için teşekkür ederim parçacık fiziğe epey ilgim var ama anlayamıyorum 😂😂 Çok karmaşık geliyor bana Bu arada fizikçi olduğun her halinden aşikar
@expencilibur9 сағат бұрын
Tebrik ederim 40k aboneye ulaşmışsınız, video güzeldi keyifle seyrettim. Emeğinize sağlık olsun.
@elektrik_18 сағат бұрын
Her zamanki gibi neredeyse mükemmel.
@severusssnape22099 сағат бұрын
Mükemmel. Bu video icin teşekkürler 💗
@GokselFatih38 минут бұрын
Muazzam 🤩
@alparslantopbas10 сағат бұрын
Teşekkürler
@youtubercocuqСағат бұрын
hocam yine harika video. bu aksiyon ilkesiyle ilgili sorularım var. anladığım parçacıklar hep total aksiyonu minimize eden hareketi yapıyorlar. 1- bu total aksiyon fonksiyonu hep convex mi? yani global bir minimum mu oluyor her zaman? minimize etmekten kasıt global minimum mu local minimum mu? 2- optikte fermat's principleda ışığın aldığı yol stationary pt (ikinci türev = 0) olarak tanımlanıyordu, minimum olarak tanımlanmıyordu. burada da aynı mı? yani maximum da olabiliyor mu? 3- bazı fonksiyonlarda minimum nokta tanımlı olmuyor. mesela concave fonksiyonlarda. veya ne concave ne convex olan fonksiyonlarda. bu tarz total aksiyon fonksiyonları gerçek hayatta hiç karşımıza çıkmıyor mu? çıkıyorsa deneysel olarak nasıl davranıyorlar? 4- klasik mekanikte variational calculuste deterministik bir path üstünden işlem yapıp optimal pathi buluyoruz. kuantumun olasılıksal doğasında pathler hangi matematikle temsil ediliyor. nasıl optimize ediyorsunuz? 5- cisimler neden bu ilkeye uygun davranıyorlar? daha derin bir simetri ilkesiyle vs. bir ilişkisi var mı bu aksiyon ilkesinin? optikteki fermat ilkesinin kuantum yorumunu biliyorum, fotonlar her pathi takip ediyorlar ama fonksiyonun şeklinden doğru ortalamada optimum nokta etrafında yoğunlaştığı için öyle observe ediyoruz diyorlar. kısacası sizin bu ilkeye dair felsefi yorumunuz nedir? 6- aksiyonu sezgisel olarak nasıl ele alıyorsunuz? kuvvet, enerji vs gibi kavramlara dair sezgisel bir anlayışım varken aksiyon denince nasıl zihnimde canlandıracağımı bilmiyorum.
@mehmedgundogdu68809 сағат бұрын
Saygı Değer Administer Şahsen Bölüm Resmen Uluslararası Belgesel Kalitesinde Olduğunu Canı Gönülden Belirtmek İsterim ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Akademik Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
@mustafakayabasi316411 сағат бұрын
Teşekkürler.
@MinecraftCreeperi-112 сағат бұрын
Yine beynimiz yanacak 😀
@doğalfrekans12 сағат бұрын
kurgucununki de yandı :D
@bilacivert22504 сағат бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻
@bilacivert22504 сағат бұрын
👏🏻⭐️👏🏻
@bilacivert22504 сағат бұрын
👏🏻👍🏻👏🏻
@karaKartal188111 сағат бұрын
Fotonların enerjileri bittiğinde ne oluyor, neye dönüşüyor? Termodinamik yasalarına göre bir şey olması lazım.
@GokselFatih34 минут бұрын
Fotonlar, elektromanyetik dalga parçacıkları olarak enerji taşırlar ve enerjileri, dalga boylarına bağlıdır. Ancak, fotonların enerjisi zamanla tükenmez. Fotonlar enerjilerini kaybetmeden ışık hızında hareket ederler. Yani, fotonlar enerji kaybetmez, ancak çeşitli etkileşimler sırasında enerjilerini aktarabilirler veya soğurulabilirler.
@strategyschool10 сағат бұрын
Emeğinize sağlık. Yalnız başlıkta bir ifade hatası vaar gibi "Kuantumdan Teorisinden" kısmı
@doğalfrekans10 сағат бұрын
Doğru, teşekkürler
@Human0016712 сағат бұрын
Kuantum teorisi bana gerçekliği açıklayan bir şey olarak değil gerçekliğin istatistiğini hesaplayan bir teori gibi geliyor. Yani bir gerçeklik var. Biz bunun sonuçlarını hesaplıyoruz.