Konunun arka planını, video içinde çok detayına girmediğimiz bazı konularla ilgili daha fazla bilgi için Klasik Fizikten Kuantum Fiziğine serimizi izleyin mutlaka. Niels Bohr sevgimizi de sorgulayanlar olmuş. Üzersiniz beni :) Hepsi seride mevcut: kzbin.info/aero/PLdbeYAM5mGiQH4UQZGJjghqpx5rrOuuuw
@minikcim53012 жыл бұрын
heyecanla bekliyoruz tesekkur ederiz👍
@oguzhan49252 жыл бұрын
Böyle salakça mı açıklanır. Einstein kaybetti, Nevton kaybetti, Arşimed kaybetti, Madam Curie kaybetti.. Falan.. Kim neyi buldu? Yaz geç.. Var mı yok...
@farketmez47682 жыл бұрын
merhaba tanrıya inanıyormusunuz?
@fazilcuneytaydogan4998 Жыл бұрын
Bütün seriyi iki kez izledim. Tam net hatırlamıyorum gecikmiş seçim deneyinden farklı olarak sensörlerin etkileşimini mi ortadan kaldırmışlar. O deney de quantum dolanıklığını güçlü bir şekilde desteklemiyor mu.
@NonikNone7 ай бұрын
@@farketmez4768 bilime inanan kimse tanriya inanmaz. Tanri karsisina dikilse yine inanmaz :)
@elifbayat2 жыл бұрын
Kuantum dolanıklığının Nobel aldığını duyunca inanamadım. Gerçekten ilgimi çeken ve severek araştırdığım bir konuydu ve bu konudan haberdar olmamı sağlayan kişi Cengiz Bey, sizdiniz. Yıllardır biz gençleri böyle önemli konularda bilgilendirdiğiniz ve bu yolda yönlendirdiğiniz için siz de büyük bir teşekkürü hak ediyosunuz. Siz de iyi ki varsınız. Sevgiler.
@alexkaplan75332 жыл бұрын
Yazım kurallarına olan öneminiz dikkatimi çekti.
@alexkaplan75332 жыл бұрын
@@curat.Tenebrae Bu da bir şey mi?😊 İnsanlar yazımda öyle hatalar yapıyor ki…
@canismajoris60612 жыл бұрын
@@curat.Tenebrae Evrende birşeyin olup olmadığını matematik sayesinde biliyoruz..Sizin en basit işlemcinizin temeli de matematik..Algoritmalar yine aynı temel üzerine kurulu..Mesela deney ve gözlemlerinizden çıkan verileri analiz ederken de ona ihtiyacınız var..Matematik bizim gözlerimiz, kulaklarımız ve dokunan parmaklarımızdır..Onunla görebilir ve yine onunla ancak duyabiliriz.Matematiğimiz ne kadar gelişmişse bizde o kadar net görebiliriz.Evrene burnunuzun üzerindeki o bir çift gözle bakarsanız aslında hiçbirşey göremessiniz ama gözleriniz yerine matematiği kullanıp onun temelleriyle cihazlar yapar ve analiz edersebiz çok daha net görebilirsiniz..
@zizuhic15892 жыл бұрын
@@solaris867 hayır formüller ile ışık hızı bulunabiliyor.daha hızlı olmak gerekmiyor.fizik bilgin çok az o yüzden öyle düşünüyorsun
@zizuhic15892 жыл бұрын
@@solaris867 ben yanlış anlamışım seni tamam 👍 o an esrar içmiştim gerçekten 😅👍
@onuraltintas62832 жыл бұрын
Gerçeğin büyüsü muazzam. Olmadığını savunduğun bişeyi deneyler yaparak olduğunu kanıtladıktan sonra gelen his. Kuantum evreni kendine inanmayan herkesi yeniyor.
@weueqgkhl54782 жыл бұрын
Kuantum fiziği her şeyin sırrını bulacaktır
@ozgurkose7732 жыл бұрын
@@weueqgkhl5478 ne bu kadar sırlı olan?neden?evrim ağacına göre tesadüf (!) Hicbir tesadüf bu kadar sırlarla dolu olamaz!
@warframeonlineyouoffline2 жыл бұрын
Bence asıl yeni bir evren keşfettiğimiz zaman bir grup diğerini yenmiş olacak.
@sense-xy2 жыл бұрын
@@ozgurkose773 ?
@sesege58152 жыл бұрын
@@ozgurkose773 belkide senin istedigin sırrı bulurlar ne bu hiddet?
@3535BGÖ2 жыл бұрын
Merhabalar Bebar Bilim ailesi ben bir fen bilgisi öğretmeniyim. Sizin ve sizler gibi bilim kanallarını severek ve önemle izliyorum. Ve izlerken de ülkemizde sizlerin bilime değer verdiğini görüyorum. Genç neslin bilime olan merakı çok mutlu ediyor beni. Ama bir öğretmen olarak da biliyorum ki ilerlemenin, gelişmenin ancak araştırarak, öğrenerek ve merak duyarak mümkün olduğunu. Her ne kadar gündeme gelmezse de toplum bunun çok farkında olmasa da bilimin temelini oluşturan derslerin başında şüphesiz ki fen bilimleri gelmektedir. Ne yazık ki şu içinde bulunduğumuz dönemde ücretli öğretmenlik adı altında branşı fen bilgisi olmayan sadece fen bilimleri dersi için konuşmak doğru da olmaz tüm branşlar için diyorum hatta branşı öğretmenlik bile olmayan kişilerin bizim çocuklarımıza ders verdiğini pek çok aile farkında bile değilken matematik dersi gibi fen dersi gibi ve daha bir çok dersin öğretmen olmayan kişilerin anlatması gerçeği çok vahim bir durum. Bundan daha da acısı öğretmen atamalarında her yıl fen bilgisi öğretmenlerine ayrılan atama kontenjanların giderek düşürülmesi hem ihtiyaç varken alımın ücretli öğretmenlerden karşılanması içler acısı bir durum. Bu durum sadece meslektaşlarıma duyduğum üzüntünün çok ötesinde. Çünkü önümüzdeki nesle bu kötülüğü yapmaya bizim hakkımız yok. Yarın çocuklarımıza bırakacağımız ülkemizi, dünyamızı kendi ideolojilerimizin, çıkarlarımız, menfaatlerimizin kurbanı ediyoruz. Uygulanan yanlış politikalar bir nesli katletmek üzeri ne yazık ki... Bilime sahip çıkmak hepimizin görevi farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Bunun da ancak bu kanallarla ve sosyal ağlar üzerinde böylesi mühim konuları duyurmakla mümkün olacağını düşünüyorum. Üzerimize düşenleri yapmak, duyurmak zorundayız. Sizlere de çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim...
@bebarbilim2 жыл бұрын
🙌
@3535BGÖ2 жыл бұрын
@@damladamla4030 saygıdeğer meslektaşım düşüncenize saygı duyarım ben yine laf kalabalığı yapıp içinizi şişireceğim sanırım ama şöyle ki öğretmenlikte ya da eğitimde kesin kurallar, birinci kurallar diye bir kavram yoktur, öğretmen kuralları öğrencilerle beraber oluşturur bireysel farklılıkları göz önüne alır ve de bilgiyi öğretmen öğrenciye direkt aktarmaz öğrenci bilgiyi yapılandırarak kendisi keşfeder. Muhtemelen siz günümüz öğretim programından haberdar değilsiniz, ders anlatırken öğretim programına bakmanızı tavsiye ederim. Son olarak da şunu ekleyeyim burada bilgi aktarmak benim işim değil ben sadece dinlediklerim doğrultusunda hissettiklerimi ve düşüncelerimi paylaşırım siz bu platformu yanlış anlamışsiniz
@kardiyovaskulerhastalklar43142 жыл бұрын
Ben de size bir doktor olarak ve bilime kendini adamış bir insan olarak şunu söylüyorum; -3.Dünya ülkeleri dünyanın kaderini değiştiremezler.3.Dünya ülkelerindeki gençler kaderlerini değiştirerek(örneğin;Abd'ye öğrenim için gitmek gibi..) dünyanın kaderini değiştirebilirler. Özetle;Sizin hayal ettiğiniz Türkiye sadece evrende bir olasılık olarak kaldı.Gerçek resim tablo bu.
@onurayy462 жыл бұрын
@@3535BGÖ doğru öğretmen sizin gibi mantığı öğretir ezberletmez aynen devam 👍🏿
@mehmet.tut12 жыл бұрын
Aynı anda Barış Özcan da aynı konuyla alakalı video atmış abi iyi ki varsınız ya.
@arda.unlusoy2 жыл бұрын
Zaman zaman Evrim Ağacı, Barış Özcan ve Bebar Bilim benzer konuları Kuantum Dolanıklığı’na ibret-i alem için selam çakarcasına aynı gün paylaşabiliyorlar. ;)
@outin682 жыл бұрын
@@arda.unlusoy keşke daha çok olsa ne güzel olur 👍
@tuncaybutur31162 жыл бұрын
Evrim ağacı ,barış Özcan ,bebar bilim bu kanalların çoğalması lazım 💯
@lityum.2 жыл бұрын
@@arda.unlusoy arda abi nobel fizik ödülleri geçen açıklandığı için bu konuda video çekiyorlar tesadüf değil ki
@barbaroskcr19032 жыл бұрын
Barış Özcan'ın videosunu izledim.ardından burayı gördüm. Müthiş bence
@victornopass17612 жыл бұрын
Ve herşeyden çift çift yarattık, olur ki ibret alırsınız. Zariyat(51)/49 Neml Suresi, 38. ayet: (Elçinin gitmesinden sonra Süleyman:) "Ey önde gelenler, onlar bana teslim olmuşlar olarak gelmeden önce, sizden kim onun tahtını bana getirebilir?" dedi. Neml Suresi, 39. ayet: Cinlerden ifrit: "Sen daha makamından kalkmadan, ben onu sana getirebilirim, ben gerçekten buna karşı kesin olarak güvenilir bir güce sahibim." dedi. Neml Suresi, 40. ayet: Kendi yanında kitaptan ilmi olan biri dedi ki: "Ben, (gözünü açıp kapamadan) onu sana getirebilirim." Derken (Süleyman) onu kendi yanında durur vaziyette görünce dedi ki: "Bu Rabbimin fazlındandır, O'na şükredecek miyim, yoksa nankörlük edecek miyim diye beni denemekte olduğu için (bu olağanüstü olay gerçekleşti). Kim şükrederse, artık o kendisi için şükretmiştir, kim nankörlük ederse, gerçekten benim Rabbim Gani (hiçbir şeye ve kimseye ihtiyacı olmayan)dır, Kerim olandır. Neml Suresi, 41. ayet: Dedi ki: "Onun tahtını değişikliğe uğratın, bir bakalım doğru olanı bulabilecek mi, yoksa bulmayanlardan mı olacak? Neml Suresi, 42. ayet: Böylece (Belkıs) geldiği zaman ona: "Senin tahtın böyle mi?" denildi. Dedi ki: "Tıpkı kendisi. Bize ondan önce ilim verilmişti ve biz Müslüman olmuştuk." Herşeyin çift olması ..., iman, küfür, şükür, nankörlük, vs. Mesafeler arası korkunç olay, kuantum dolanıklığı ile madde transferi. Tahtın değiştirilmesi belki de süper pozisyonu anlatıyor.
@selcuk48478 ай бұрын
Mantıklı zaten Allah bu kadar büyük bir evreni kainatı asla gidemeyeceksek neden yaratsık ki. Demek ki bir yol var çünkü ayetinde her zorlukla beraber bir kolaylık vardır der. Ve bunu bi kez daha dikkati çekmek için söyler üzerinde durur. Kainatın mesafeleri zorluksa kolaylığın anahtarı quantum evreni olabilir. Çünkü zor varsa kolaylık yani problem varsa çözümde kesin olmak zorunda gibi algılanabilir.
@kodadisilte7 ай бұрын
sen ne diyon yrrğım. sanarsın bunca teknolojiyi kuran çıkardı. öyle olsaydı araplar o zaman bi ske yarardı. çift yaratmışmış bak sen. hemen bu sözden atomları ve bunların ve çift olduğunu anladın ya zaten mk malı
@NuR_SNАй бұрын
Işık hızından daha hızlı geliyor taht
@mertogut2309 Жыл бұрын
Gerçekten çağı değiştirecek bir gerçeklik bu. Anlamakta çok zorlanıyorum ama sadece anlayabilmek için üstüne gideceğim. Böyle degerli bilgileri , bu açıklayıcı ve basitlestirici yontemlerinizle bize aktardiginiz icin tesekkur ederim. Evrim Agacı , Bebar Bilim , Barış Özcan ve diğer platformlar iyi ki varsınız.
@tevfikkahraman38522 жыл бұрын
16 yaşında önemsiz birisiyim 2 senedir kuantum fiziğiyle ilgileniyorum dolanıklık nobel ödülü aldı haberini duyduğumda tüylerim diken diken olmuştu bu videoyu izledikten sonrada aynı şey oldu ağzınıza sağlık ve teşekkürler :)
@fbagci348010 күн бұрын
Sen önemli birisisin. Ne güzel böyle videolar ile beynini dolduruyorsun, kuantum fiziği ile.
@muhddn83832 жыл бұрын
Teşekkürler.
@bebarbilim2 жыл бұрын
❤
@emelc_yldz2 жыл бұрын
Pazarı boyle kalite geçirmemize katkı sağladıgınız için teşekkür ederım
@eralpalkan57142 жыл бұрын
Bu konuda Neils Bohr'a da bir bölüm açsaydınız, yer verseydiniz daha güzel olurdu. Çünkü bildiğim kadarıyla bu konuda Einstein'a ilk karşı çıkan o ve ekibiydi. Sizi sürekli takip eden bir kişi olarak yaptığınız işleri çok seviyor ve saygı duyuyorum, iyi ki varsınız.
@samedyayla12982 жыл бұрын
Evet Stephan Hawking de Zamanın Kısa Tarihi kitabında Bohr ve Einstein’ın görüş ayrılıklarına önemli bir yer ayırıyor. Video çok güzel olmuş hazırlayanların ellerine sağlık. Fakat anma bölümü ekleme inceliğinin yanında Bohr’u eklememek önemli bir eksik olmuş.
@OzbRk2 жыл бұрын
eski videolarında o kadar fazla einstein övüyordu ki gıcığıma gittiğinden kanalı izlemeyi bırakmıştım şimdi biraz göz attım hala aynı, insanlar eleştiri yapıp einstein'ı övmekten bohr'a yer ayırmayı unutmuşsunuz yazmışlar adam bohr düşmanı değiliz yazmış kimse öyle birşey demedi ki
@Mike.Tyson. Жыл бұрын
@@OzbRk yahudi olduğu için şişiriliyor einstein bilimadamı diyince ya edison derser ya einstein halbiki çok daha fazla katkısı olan adamlar var
@emirturanoglu278 ай бұрын
Sen bir malsın, zamanın sabit olmadığını kanıtlayan, uzayda boşluk olmadığını bükülme olduğunu kanıtlayan ve böylece bilim dünyasında ki ennn büyük sıçramayı yapan Einstein’dır
@emirturanoglu278 ай бұрын
Sen bir malsın zamanın sabit olmadığını, uzayda boşluk olmadığını ve bükülme olduğunu kanıtlayan, ve bu sayede bilim tarihinde ki enn büyük sıçramayı yapan Einstein’dir
@yenigunemerhaba20312 жыл бұрын
Thanks
@ersinakturk37462 жыл бұрын
Değerli çalışmalarınız ve insanlığa bilimin ışığını tutma çabanız gençlerimize bilimi sevdirmeniz sorgulatmanız takdirinde ötesinde
@Ludy042 жыл бұрын
Fotonların aslında neden çiftler halinde hareket ediyor olabileceğini düşünemiyoruz bay Albert? Halbuki belli bir enerji seviyesinin üzerindeki tek fotondan elektron-pozitron çiftinin oluştuğunu da dirac söylemiş ve daha sonra bu bir çok deneyle tespit edilmişti. Nasıl oluyor da tek parçacıktan ibaret kabul edilen bir foton iki kısıma(?!) ayrılıyor ve hareketi devam ettiği sürece bu şekilde yol alabiliyor,fakat bir yerde tutulduğu ,yani absorplandığı zaman tek parçacık halinde tutuluyor ? Fotonların bu davranışının böyle olduğunu kabul etmek zorundayız çünkü başka deneyler de bunu açıkça desteklemektedir. En bariz örnek,enerjisi 1.2 MeV’den yüksek fotonların(X ışınlarının ) kuvvetli bir manyetik alandan geçerken adeta,birbirleriyle simetrik iki kısıma ayrılıp elektron-pozitron (e,/e) çiftlerini meydana getirmeleridir. Aynı şekilde bir elektron-pozitron çiftinin de bir araya geldiklerinde tekrar x ışınlarına dönmesidir. Demekki ışığı meydana getiren “şeyler” tek değil,çiftler halinde var olup bir yerde tutulmadıkları sürece de çiftler halinde hareket ederler. Bu da demektir ki foton gerçekte ne bir dalgadır ne de bildiğimiz türden bir parçacık.
@huseyincesitcioglu4200 Жыл бұрын
Demek ki ışığı oluşturan şeyler; tek değil çift ve bir yerde tutulmadıkları sürece; çift olarak hareket ederler. Demek foton ne bir dalgadır ne bir parçacık..
@elnararizvanova23962 жыл бұрын
Bana fizigi sevdiren sizsiniz, iyi ki varsiniz❤️
@irfan_ttt2 жыл бұрын
Barış Özcan EPR fenomenini, Bebar, Nobel ödülüne giden yolu daha anlaşılır kılmış. Her ikisine de teşekkür ediyorum. [Bell’in düşünce deneyinin pratiğe geçirildiği yıl 1967 mi, 1972 mi? Bu konuda ayrı düşmüş gibiler.]
@kaansoren2 жыл бұрын
EPR bir fenomen degil. Bell'in deneyi bir dusunce deneyi degil matematiksel bir ispat. Epr ekibinin dusunce deneyine karsi 1964te yayinlanan paper.
@ozgurkose7732 жыл бұрын
Nekadar gizemlerle dolu bir alem..hala sırrı çözülemeyen bir hayat.neyiz nerdeyiz neyi yaşıyoruz.kim kurguladi bu kadar şeyi..nasıl neden? Bu sır ne?
@mcbatur2 жыл бұрын
Alemlerin Rabbi olan Allah-u Teala tasarladı tabiki de. Zaten bu derece büyük olan bir sistemi tasarlayabilecek büyüklüğe sadece o sahip. Bizim en fazla yapabileceğimiz ise onun bize belirlediği sınırlara kadar anlayabilmek. Rabbimin belirlediği sınırlı müdahale yeteneği ile de o belirli sınıra kadar müdahale edebileceğiz. Bilimle ilgilenelim ve sınırlarımızın sonuna kadar her yeteneğimizi kullanmayı öğrenelim.
@dogukanbakiertugrul97942 жыл бұрын
@@mcbatur Söylediklerine katılıyorum lakin Allah'ın herhangi bir sınır koyduğunu düşünmüyorum. Bizim beynimiz almıyor alamıyor algılayamıyor. Tahminimce 50 bin yıl kadar sonra insanlar bizden çok daha kolay ve ötesini anlayacaklar tıpkı bizim şuan 50 bin yıl önce yaşayan insanlardan çok daha fazlasını anladığımız gibi
@mcbatur2 жыл бұрын
@@dogukanbakiertugrul9794 Dediğin gibi bundan uzun yıllar sonra belki de insanlar kara delikleri çok yakın bir görüntüleme ile aynı zamanda sürekli canlı olarak izleyebilecekler. Belki canlı yayında bir karadeliğin bir yıldızı nasıl yuttuğunu görecekler. Tabi o zaman da yeni sorular, anlaşılması gereken yeni sistemler ortaya çıkacak ama illa ki bunun gidebileceği bir sınır vardır diye düşünesim geliyor. Belki de sistem öyle bir tasarlanmıştır ki anladıkça daha da anlaşılacak yeni bilgiler açılıyordur. Düşünsene mesela şuan da öyle değil mi ? Her yeni şeyi öğrendikçe başka yeni sorular soruyoruz. Ama tabi ki her şeyi bilebilecek tek bir kişi var o da El-Alim ismiyle Allah-u Teala. Biz belki şuanki durumumuzdan akıl edemeyeceğimiz şeyleri ileride yaşan insanlar bilecek ama hiçbir zaman El-Alim olamayacaklar. Tabi şimdi El-Alim olamayacağız diye evde oturup bilimden ve ilimden uzak yaşayacak değiliz. Bize emredilen oku emrini yerine getirmeye çalışıp bilim ve ilim ile de meşk etmemiz gerekiyor. Her bir müslümanın güzel ahlaklı olması gerektiği kadar aynı zamanda bilim ile de aklını zihnini meşgul etmesi de lazım. Bu dünya boş diyerek geri kalmak yakışık alır işler değil :D
@ozgurkose7732 жыл бұрын
@@mcbatur peki bukadr karmaşık sırlarla dolu evren sadece insani imtihan için mi yaratildi?
@december98382 жыл бұрын
@@mcbatur yaratıcı senin kitabındaki muhammed eseri değil, allah yok.
@sefakc81532 жыл бұрын
Hocam mükemmel bir paylaşım elinize yüreğinize sağlık. Son kısımda Einstein' ın hakkını verdiniz. Bu sonuçun başlığının "Einstein Bir Kez Daha Kazandırdı" şeklinde olması daha güzel olurdu sanırım. Sizi de anlıyorum çarpıcı olması gerekir ama insan ilk bakışta olumsuz bir durum algılıyor.
@enisten2 жыл бұрын
Yarrak gibi başlık atmışlar. 👎'a bastım.
@dosealas2 жыл бұрын
Einstein'ın "Mesafeler arası korkunç olay" diye adlandırdığı fenomen bence daha iyi tercüme edilebilir. "Mesafeler arası ürpertici olay" daha uygun. Einstein'ın korktuğu bir fenomenmiş gibi anlaşılıyor, dahası gizemli bir olay manasında ürpertici gibi algılamalı.
@kayakaya4712 жыл бұрын
Bariş Özcan’dan buraya geldim. Her iki anlatımda mükemmel. Türkiye’nin önünde iki genç. Türkiye’in meşalesi iki genç. Elinize sağlık 😊
@farazivekayra2 жыл бұрын
harikasın be cengiz abi. sizler olmasanız nereden öğreneceğiz bunları...
@minshiicim2 жыл бұрын
Griffith niye burada😭
@farazivekayra2 жыл бұрын
@@minshiicim griffithi yedim
@diamonia2 жыл бұрын
Barış özcan ile kuantum konusuna aynı gün ele almanız, paylaşmanız çok güzel... sayenizde bilime meraklı yüzbinlerce kişiye bedava bilgi sağlıyorsunuz ve gün geçtikçe büyüyorsunuz birde evrim ağacı kanalını unutmamak lazım...iyiki varsınız teşekkürler
@gandalf940132 жыл бұрын
Videonun içeriklerinin sözlerinin de neredeyse aynı olmasına ne demeli?
@diamonia2 жыл бұрын
@@gandalf94013 ikisi dost zaten
@volkandemirbas11792 жыл бұрын
Video için tşk. Fakat ışık hızı aşılmadığını açıklamadan yarım bırakmışsınız...
@braderunal2 жыл бұрын
Gerçekten de bir devrin başlangıcı olabilir. Düşünsenize kablosuz, dalgasız "anlık" bilgi aktarımı, tüm dünyada hatta evrenin herhangi bir noktasıyla. Bu muazzam bir devrimdir.
@tanseldemir2 жыл бұрын
Barış Özcan'da atmış aynı anda ama ben ilk önce Bebar'ı ziyaret edeyim dedim. Bebar kadar basit anlatan bir kanal yok. Kimsenin gücüne gitmesin. Aklımda deli sorular var. Kim cevaplayacak merak ediyorum. Mesela uzay yolu ya da yıldız savaşlarında seyrettiğimiz mantık dışı gelen iletişim sahneleri var. Aralarında ışık yılı mesafeler olmasına rağmen karşılıklı konuşuyorlar. Bence bu olaylar Kuantum Dolanıklılığı sayesinde gerçek olacak gibi geliyor bana. garip bir şekilde heyecanlandım bana ne oluyorsa :) Şimdi de Barış Özcan'ı ziyaret etme vakti bakalım o nasıl anlatmış olayı :)
@MotovloGunlukleri2 жыл бұрын
Valla ben Barış özcan da daha iyi anladım o daha basit anlatmış gibi burda pek anlamadım ki evrim ağacının videosunu da izledim orda da sanki daha anlaşılır gibi
@rdvangercek89902 жыл бұрын
Einstein’ın ABD üniversitelerinde konferans verdiğinde öğrencilerin ona sık sık sordukları soru: -Tanrı’ya inanmıyor musun?… Einstein hep şu cevabı verirdi: “Spinoza’nın tanrısına inanıyorum”. Spinoza’yı okumayan kişi aynı yerde kalır… SPINOZA ’nın TANRISI ya da DOĞASINA göre Tanrı şöyle derdi: Dua etmeyi ve boşuna göğsüne yumruk atmayı bırak! Yapmanı istediğim tek şey, dünyaya çıkıp hayatının tadını çıkarmandır. Eğlenmeni, şarkı söylemeni ve senin için yaptığım her şeyin tadını çıkarmanı istiyorum.. Kendi inşa ettiğin tapınaklara gitmeyi de bırak. Oraların benim evim olduğunu söylüyorsun ! Benim evim dağlarda, ormanlarda, nehirlerde, göllerde, plajlarda ve senin kalbindedir.. Sefil hayatın için beni suçlamayı bırak; çünkü ben sana hiçbir zaman yanlış bir şey olduğunu ya da günahkar olduğunu ya da cinselliğinin kötü bir şey olduğunu söylemedim! O yüzden seni inandırdıkları her şey için beni suçlama.. Benimle hiçbir ilgisi olmayan ve anlamadığın halde sözde kutsal yazıları okumayı da bırak; Gün doğumunda, bir manzarada, arkadaşlarının dostluğunda, küçük bir çocuğun gözlerinde beni okuyamıyorsan, henüz yazının bilinmediği devirlerde benim adıma yazıldığı iddia edilen hiçbir kitapta beni bulamazsın ! Bana güven, ama önce kendine güven ve herşeyi benden istemeyi bırak; Bana işimi nasıl yapacağımı sen mi söyleyeceksin? Benden korkmayı da bırak; Çünkü ben öcü değilim ve seni yargılamıyorum, seni eleştirmiyorum, sana sinirlenmiyor, seni rahatsız etmiyorum, asla seni cezalandırmıyorum. Beni sadece sevmen yeterlidir.. Benden özür dilemeyi de bırak; çünkü affedilecek bir şey yok. Eğer seni ben yarattıysam… Seni özgür iradenle donattım. Sana verdiğim akıl ve iradeni kullanarak yaşıyorsan seni nasıl suçlayabilirim? Seni sen olduğun için nasıl cezalandırabilirim? Bir yaratıcı bunu nasıl yapabilir? Her türlü emirleri unut, her türlü yasayı unut; bunlar seni manipüle etmek için, seni kontrol etmek için, senin suçluluk hissetmeni isteyenlerin kurgusudur. Bunlara inanma, sadece kendi aklını kullan.. Kendine saygı göster ve kendin için istemediğin şeyi başkalarına da yapma. Senden tek istediğim hayatına dikkat etmen. Çünkü bu hayat ne bir test, ne bir basamak, ne bir adım, ne bir prova ne de cennete giden bir yoldur…. Ben seni tamamen özgür kıldım; Ödül yok, ceza yok, günahlar yok, erdem yok, kimse skor taşımıyor, kimse kayıt tutmuyor. SADECE SEVGİ VAR..!!! Ancak hayatında bir cennet veya cehennem yaratmak için kesinlikle özgürsün.!! Bu hayattan sonra bir ne olup olmadığını söyleyemem, ama sana bir tavsiye verebilirim ; Bu hayattan sonra bir şey yokmuş gibi yaşa. Düşün ki bu hayat senin zevk alman, sevmen ve var olman için vardır, yani hiçbir şey yoksa, sana verdiğim bu yaşama fırsatından zevk almış olacaksın. Ama eğer bir şey varsa, orada da sana iyi mi kötü mü diye sormayacağım.. Sana soracağım tek şey, beğendin mi? Eğlendin mi? En çok neyi beğendin? Yaşamında ne öğrendin ve hangi güzel işleri yaptın olacaktır.. Bana inanmayı bırak; inanmak tahmin etmek, hayal etmektir. Bana inanmanı istemiyorum, beni kendinde hissetmeni istiyorum. Beni sevmen yeterli.. Övülmekten sıkıldım, teşekkür edilmekten bıktım. Minnettarlık hissediyor musun? Bunu kendine, sağlığına, ilişkilerine ve dünyaya göz kulak olarak ifade et. İzlendiğini mi hissediyorsun?… Neşeni ifade et! Beni övmenin doğru yolları bunlardır.. İşleri zorlaştırmayı bırak ve benim hakkımda birilerinin öğrettiklerini papağan gibi tekrarlamaktan vazgeç.. Emin olabileceğin tek şey burada olduğun, ve yaşadığındır.. Nitekim bu dünya harikalarla doludur.. Etrafına baktığında beni görecek ve hissedeceksin.. Neden daha fazla mucizeye ihtiyacın var ki? Beni dışarıda ararsan bulamazsın. Beni sadece kendi içinde bulursun. SPİNOZA *Baruch de Spinoza*, 17. yüzyıl felsefesinin üç büyük „Rasyonalist“inden biri olarak kabul edilir, Fransız *Descartes* ile birlikte.
@MsSdadasdasdasd2 жыл бұрын
spinoza tanrı ile mi konusmus neye göre spinozanın tanrısına inanmak gerekir ki
@muallasarcoban48662 жыл бұрын
Beethoven'ı anmak isterim: " Bilim ve Sanat ile uğraşınız. Onlar sizi Tanrı'ya götürür!" Müthiş bir Kozmik Plan içindeyiz... Ve bunları merak etmek, anlamaya çalışmak ve keşfetmek harika!
@cankuttunc93442 жыл бұрын
Malesef ki konuyu anlamakta zorlandım. Eğer siz anladıysanız bu bilim devrimi bize tanrı fikri hakkında ne söyler?
@muallasarcoban48662 жыл бұрын
@@cankuttunc9344 , konulardan biri ile uğraşmayı deneyiniz derim😇
@Einsteinhazretleri2 жыл бұрын
Einstein, çağını aşmış bir bilim insanıydı.
@alperenozgur2 жыл бұрын
adam kığğlaağzıır zamanın ötesindeydi aynşıtayn görememiş diyo ama bizim eleman yine aynşııtaağyn öpüyor 😂😂😂 millette beğeniyo 🤣🤣🤣
@Einsteinhazretleri2 жыл бұрын
@@alperenozgur Sanırsam sende aşağılanmışlık sendromu var. Başka insanlarla dalga geçmeyi çok seviyorsun. Dolayısıyla insanlarla dalga geçmeyi bırak da cahilliğin yüzünden utan.
@ozkanaydn34822 жыл бұрын
Bilimin kazanmasına, sevdiğimiz bilim insanlarının bazen kaybetmelerine alışmak gerek...
@__________________________36802 жыл бұрын
Böyle kaliteli videolar için sanada bir ödül vermek lazım. Bu işin hakkını veriyorsun.
@muzaffer542 жыл бұрын
İki parçacığın mesafe ne kadar uzak olursa olsun birbirinden haberdar olması, sevgi olarak birbirine çok bağlı iki insanın birbirinden mesafe olarak çok uzakta olsada birinin başına kötü bir şey geldiğinde diğerinin hissetmesi, sanırım bu iki örnekte zamanla bir bağ kurulacak ve günümüzdeki sır lar elbet zamanı geldiğinde çözülecek, yeterki bilim insanlarının önüne engel koymayan toplumlar ve zihinler egemenliğinde bir dünya var olmaya devam etsin
@alirzaak2 жыл бұрын
Aynen arkadaşım zaten zaten Hz .Ali'nin bir sözü vardı insan küçük alem diye kâinatta ne var ise insandada var hani kendini bilen Rabbini bilir diye aslında asıl kendimizi keşfettigimizde zaten cevaplar orada olacaktır saygılar
@cristiano61822 жыл бұрын
@@curat.Tenebrae kuantum dolanikligini da bruh moment diyordu senin gibi 0 iq ile felsefe yapmaya calisanlar ama bugun en cok kuduran da sizlersiniz :d
@vincentvega35462 жыл бұрын
Zırva
@kardiyovaskulerhastalklar43142 жыл бұрын
Yaşasın Avrupa toplumu ve onun kolonileri
@NuR_SNАй бұрын
Aynı şeyi düşünüyordum ki siz yazmışsınız..
@yalcinyilmaz62792 жыл бұрын
Bu konuyu deneylerle ispat edip ismini duyuran bu değerli bilim adamlarının yanında bir Türk bilim insanı Ankara Üniversitesinden sayın Dr. Özgür Çıldıroğlu nun yazdığı ve dolanıklığı teorik olarak ispat eden dünyada bir ilk olan formülünü araştırmanızı tavsiye ederim.
@LexinTweet2 жыл бұрын
Abi bende bilim videoları paylaşıyorum. Umarım ilerde büyürüm.
@fruitedits18022 жыл бұрын
Kanalın çok iyi umarım istediğin yerlere gelirsin.
@birader932 жыл бұрын
Emeğine sağlık videoların çok iyi abone oldum.
@RocketGen2 жыл бұрын
İlerde büyük bir kanal olacaksın
@izmir.izmir.2 жыл бұрын
Videolarının devamını beklerim abone oldum
2 жыл бұрын
Hep bir adım ileriye. Bize bu yolda ışık tuttuğunuz için teşekkürler.
@Serkan.26032 жыл бұрын
Hocam nobel kimya ve tıp ödülleriylede ilgili bir video paylaşırsanız çok iyi olur.
@yorumcuaslan6752 жыл бұрын
Ayni konuyu Baris Ozcan da isledi. O da iyi bir anlatici olsada ukala yorumlari kulak tirmaliyor. Sacma sapan eldiven benzetmeleri gibi hareketleri sadece şov. Bilgileri verirken kendini aradan cikardigin icin cok basarilisin. Bu yuzden sonsuz tesekkurler . Boyle devam edersin umarim. Hic bozma :)) Basarilar 👍👍👍
@diamonia2 жыл бұрын
Baris ozcan bilale anlatir gibi anlatiyor çünkü. Izleyici kitlesi 7den 77ye her yaştan olduğu için tamamen bilimsel kelimelerle anlatsa dinlenmez çoğu zaman. Saygı duy 6 milyon takipçisi var. Barışın Bilim sinema müzik genel kültür gizemli olaylar gezi vs...konularda bile videoları var Sadece bilim alanında diyorsan bebar tabiki önde barıştan...elma ile armutlari bir arada sayma . Ikisi farklı ortak noktalarda kendileri buluşuyor zaten. Böyle yancilik içeren diğerini tukaka eden söz söyleyip onların dostluklarına çomak sokma derim
@cankara19992 жыл бұрын
İyi ki sen de varsın, tesekkurler
@stnkmn67742 жыл бұрын
"Tanrı zar atmaz " Einstain . Suphanallah . Tesadüf diye bir şey yok . Çok güzel anlatım , ağzınıza , emeğinize sağlık.
@melihkaganozge12102 жыл бұрын
Bohr'un einstein cevabı; tanrıya ne yapacağını soyleyemezsin.😊
@stnkmn67742 жыл бұрын
@@melihkaganozge1210 😂 Güzelmiş
@Mithat72 жыл бұрын
Einstein yenildiğini görse büyük ihtimal mutluluktan ağlardı.
@Mechatron13652 жыл бұрын
Tüylerim diken diken oldu, gözlerim yaşardı gerçekten de çok büyük bir başarı
@ynoktao2 жыл бұрын
Bu videonun TT olmaması ne kadar üzücü. Milyonlarca izlenmiş olması gerek şimdiye kadar.
@beratbarser31592 жыл бұрын
Ülke evlilik ve entrika programlarını izlemekten vakit bulamıyor
@SeraslanАй бұрын
Allah'ım sen ne büyüksün ilmin ne kadar sonsuz. SubhanAllah.
@can10022 жыл бұрын
Pazar günü bu yüzden mükemmel. Bebar bilim, Barış Özcan, Evrim Ağacı.. Barış özcan da aynı videoyu attı bugün. İyi ki varsınız
@ayseatalik13332 жыл бұрын
Teşekkürler, benim bile anlayabilcegim kadar rahat anlattığınız için. Bilime ve Bilim İnsanlarına şükranla....🙏
@hasannamli115611 ай бұрын
Paylaşım için kalpten teşekkür ederim 🇹🇷🌍🕊️🤲🇹🇷
@muratsongur2 жыл бұрын
En sonda bir de Niels Bohr'u ansaymışsınız keşke. Emeğinize sağlık, teşekkürler.
@gandalf940132 жыл бұрын
Barış Özcan'ın ilgili videosunun neredeyse sözlerine kadar kopyası.
@mericbesiroglu9386 ай бұрын
Bu olayın ne kadar ciddi bir keşif olduğunu yakında herkes daha iyi anlayacak. Işınlanma ve insanları hayata döndürme-zaman yolculuğu ve daha niceleri kuantum sayesinde hayatımıza girecek.
@Neomatrix000002 жыл бұрын
Videoyu barış ozcandan izled şimdi de burdan izliyorum büyüyünce Albert Einstein gibi bir fizikçi olmak istiyorum
@diamonia2 жыл бұрын
Çok iddialı söz hadi bakalım
@zulfikardali64702 жыл бұрын
Evrim ağacını izleyip hiçbirşey anlamadığım için buraya geldim ve yine şaşırtmadın teşekkürler
@furkanyldz32912 жыл бұрын
LA İLAHE İLLALLAH Bilimi öğrendikçe dine karşı sevgim artıyor
@kamrannasibov4812 жыл бұрын
😓
@ArtAndArchaeology Жыл бұрын
Bu gelişmelerin medeniyetimiz için ileri bir sıçrama olduğunu anlayabiliyorum ama olayların nasıl işlediğini bir türlü tam anlayamıyorum. Lise eğitimi lise seviyesinde olan bir bilim sever olan benim için kuantum gerçekten bir muamma
@cesurkaratas81112 жыл бұрын
İkinci bir konu: İletişim ve Veri Okur-Yazarlığı. Eski, çok eski çağlarda Mu ve Atlantis zamanı ya da dünya dışı akıllı türlerin illa cihazla mı iletişim kurmaları gerekiyor. Telepati ile iletişim kuruyorlarsa. Düşünün bir bu iletişin yoluyla saniyesinde bir filmi arkadaşınıza iletebilirsiniz. Tıpkı film gibi uzun gelen rüyaların 5-6 saniye sürmesi kadar hızlı. Üstelik evrenin neresinde olursanız olun. O kişiyi düşünmeniz yeterli.öyle bir iletişimin yanında, bizim internet hızımız taş devri gibi kalıyor. Hadi gelin daha da uçalım. Örneğin, yoğun eğitimler ve gelişmeler sayesinde frekansımızı değiştirebiliyor. Hatta istediğimiz yere kendimizi taşıyabildiğimizi bir düşünün. Işınlanma cihazından çok daha gelişmiş. Arkadaşlardan bir dileğim var. Hayallerinize asla ket vurmayın. İmkansız ve saçmalama diyen insanlara da aldırmayın. Yıldızlara yolculuk diyorsunuz. Hemen ışık hızını ortaya atıyorlar. Zamanda yolculuk diyorusunuz, yine ortaya ışık hızını atıyorlar. Siz onların söylediği yoldan gitmek zorunda değilsiniz. Unutmayın, bilim daima imkansızı ister.
@bobketbobket75972 жыл бұрын
Senin kafa, bizi ancak kuantum fiziğinden, kuantum felsefesine götürür. Ne demek istiyorum evrene mesaj gönderen tipler gibi oluruz. Kuantum mesajımız para, para, kariyer kariyer. Günün sonunda Mail kutudun da Kuantum tanrısından bir mesaj, 🖕
@raywellx10082 жыл бұрын
Telepati zaten var. Bu tür şeylere uçmak demek zaten başli başina olaya ket vurmak duvar çekmek demektir. Asla asla deme.
@SiriusBlack71612 жыл бұрын
Nasıl ışıktan daha hızlı iletişim halinde olabilir ki parçacıklar? Çok garip! Evet ispatlandı ama, bir açıklamasının olması gerekmezmi..
@canererbahar46932 жыл бұрын
Su gibi akıcı ve anlaşılır anlatım için teşekkürler... Tarihsel kronoji ile olayların sıralı anlatımı çok rahat anlaşılır kılmış
@e2hc2 жыл бұрын
mükemmel paylaşım.Elinize sağlık.
@MrSafaozturk2 жыл бұрын
30 yaşındayım. Bu devrimin sonuçlarını 60'ıma kadar görebilir miyim ? Görmek istiyorum. Bunu görmeden ölmek istemiyorum. Ne gibi çılgınlıklara kapı açacak bu kuantum ? Işınlanma dediğimiz hayali bırakıp çok daha iyisini örneğin kuantumlanma yaşayarak aynı anda hem Paris'te hem New York'ta hem Pekin'de olabilecek miyim ? Sanırım bunu görmek için ömrüm yetmez. Hayali bile çok güzel. Ne mutlu sana insanlığın geleceği...
@mehmettasdelen44472 жыл бұрын
Nicola Tesla boş yorum yapmadı telefon telefon sesi haber verdi ışınlanma uçan dairesi vs hepsi gelecek ömür yetermi bilinmez tabiki
@hulyaarkan3835 Жыл бұрын
Somuncu Baba hazretleri caminin bütün kapılarında aynı anda görülmüş...ve daha birçok örnek var İslam tarihinde Araştırma konusu olsun
@orcofnbu2 жыл бұрын
iletişim teknolojileri açısından müthiş bir buluş bu arada.
@discover70002 жыл бұрын
Bitiriş çok güzel olmuş❤
@abdulkadirsancaktutan2 жыл бұрын
Video çok güzel olmuş bilim adına uğraşanların eli dert görmesin.
@EmreKrhn012 жыл бұрын
Bazı fikirler ve düşünceler vardır. O dönem ki çağa göre çok ilerdedir. Kim bilir daha neler neler olacak gelecek zaman da... Ne düşünceler ispatlayacak insan düşünmeden edemiyor...
@hayeksercan7682 жыл бұрын
Bu videolar okullarda ders olarak verilmeli.
@yusufziyayt95882 жыл бұрын
Bizim hoca arada bir bebar bilim evrim ağacı barış özcan falan açıyor arka sıra dahil 29 kişi pür dikkat izliyoz
@omerozata66672 жыл бұрын
Muazzam anlatım ve olağanüstü final. Yine müthiş bir video olmuş.
@srenkierkegaard52272 жыл бұрын
İşler neredeyse felsefi boyuttaydı. Felsefe bilime yeni bir şey daha hediye etti. İnsan düşündükçe etmeye de devam edecek.
@tradmin2 жыл бұрын
Kuantum Dolanıklığının teknolojiye uyarlanması ile umarım insanların özel hayatlarının gizliliği tekrar korunabilir hale gelebilir. Çoğu teknoloji sonunda yıkım getirdi umarım ilahi kaynaklı duran bu buluş sonunda huzur getirir.
@ismailg1672 жыл бұрын
Heyecanınızı anlamamak, hissetmemek mümkün değil... Çok daha fazla bilim ve akılla yoğrulmalıyız.. Bilim ve akılla kalın..
@alparslanergisi54052 жыл бұрын
Şimdi de gidip barış Özcan abimizin bu konuyu bir sponsorla ilintilendirerek nasıl anlattığına bakalım. Bebar bilim iyiki varsın ❤️
@ufukcaglar39132 жыл бұрын
Harika keşif ve harika video ya, barış özcan ın videosu da harikaydı iyi ki bu kanallar var net bir şekilde anladım
@scathmen2 жыл бұрын
Hocam videoları tek mi hazırliyorsun ekibin var mı
@fatihmenguc70282 жыл бұрын
Sayın Editör Prof Dr BEHRAM KURŞUNOĞLU nuda ansak bir hakkı teslim etmek olacak bence. Ayrıca size çok teşekkür ederim. Bizi geleceğe hazırladığınız için.
@semihsaylgan79732 жыл бұрын
İnsanlığın yıldızlar ve galaksiler arası yayılmasında çok önemli bir kilometre taşı olacak bu olay. Çünkü binlerce milyonlarca ışık yılı uzaktaki gezegenlere yerleşecek insan kolonoliriyle en büyük sıkıntımız olacak olan iletişim kurmayı anlık olarak gerçekleştirmemizi sağlayabilir. Belki biz göremeyeceğiz ama düşünmek bile inanılmaz heyecan verici.
@yardmcoyuncu2 жыл бұрын
Belirsizlik ilkesini kullanarak bir deney yapıyorum ve bu videoyu attığın için sana çok teşekkür ederim eğer bu deneyde başarılı olursam bilim dünyasına büyük bir başarı kazandıracağım sevgilerimle 😸😸
@nazanramona2 жыл бұрын
Lütfen detayları bizimle paylaş 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@bilimvar2 жыл бұрын
Çok güzel içerik teşekkürler
@bar_cetin817 ай бұрын
Çok iyi bir video olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kendi adıma çok faydalandım. 👍
@kazim.karabacak2 жыл бұрын
Harikasın 🌹
@muratgundas2 жыл бұрын
Önce sana geldim. Barış özcan biraz bekleyecek😊
@barwari28702 жыл бұрын
çok güzel bir tesadüf sen ve Barış Özcan aynı anda kuantum dolanıklığı indirdiğiniz
@FatalRhymer_12 жыл бұрын
Bugün yaşadığımız tarih emekleyen bir bebeğin ilk adımını atıp yürümek için koltuktan destek aldığı andır.
@arzumammadova31292 жыл бұрын
Boyle insanlari tanidikca, topluma kattiklari degeri ogrendikce kendimdem utaniyorum. Bilim insani olmak muthis bir sey
@mustafakeskin22472 жыл бұрын
Harika bir video olmuş. Teşekkürler.
@baytoksinhelix74662 жыл бұрын
Ben şuan bu kanalı bu kadar geç bulduğum için çok üzüldüm gerçekten emeğinize sağlık
@megnotefendioglu6657 Жыл бұрын
Dört kere izledim her izlediğımde beyenmek istiyordum fark ettim ki mümkün değil 😊
@nesterenhanm51552 жыл бұрын
Bu olağanüstü zihinlerle ilgili yapılan videoları izledikçe aşağılık kompleksine kapılan bir tek ben miyim acaba! ☹☹ Teşekkürler Bebar Bilim, emeklerine sağlık. 👍💙
@beyza_952 жыл бұрын
Sizin sayenizde onceden bildigim bilgilerin ustune simdi yine sizin sayenizde yenilerini eklemis oldum iyi ki varsiniz
@vatmilsak2 жыл бұрын
Algoritma toparlamış, hadi gözün aydın.
@mahmudibn-ihaldunsefik50052 жыл бұрын
Ben kuantum fiziğinden ziyade maddenin ve enerji nin beli bir kaynağı olduğunu bunun ya evrenin bir köşesinde ya da tanrı olgusunun yaptığına inanıyorum. Kuantum da ise en ilgi çekici olaylarda paralel evren de bence farklı boyutlar kavramı nda bir bagdaşlılık seziyorum umarım bir gün hepimiz bunları görecek kadar yaşarız
@mehmettasdelen44472 жыл бұрын
Mantıklı Kendi Nacizene fikrim Göz bir et ve su parçasından oluşur gören etmi yoksa gören hayat veren Kendinden bir ruh üflemiş olan Allah CC herşey o mu
@mahmudibn-ihaldunsefik50052 жыл бұрын
@@mehmettasdelen4447 doğru ama bunu somut olarak kanıtlamak zor Kur'an'ı Kerim'de bazı deliler var fizik ritüelleri doğrultusunda bakınca ama bunlar kimne göre yetersiz kimine göre fazlasıyla yeterli ama şuan İslam inancına inanmasam bile en mantıklı olgu İslamiyet olarak gözüküyor var oluşu tesadüfler zincirine bağlamak bana çok ta mantıklı gelmiyor yani bir şey var, ya eneji ya da tanrı olgusu ama tesadüfler zinciri ihtimali çok düşük
@oguzdrvirus31192 жыл бұрын
Allahu Ekber ! Sonsuz ilim sahibi yaratıcı ne büyük.
@deniz-47912 жыл бұрын
Bu konu ile ilgili izlediğim videolarda tam olarak anlayamadığım bir durum var. Einstein tanrı zar atmaz, parçacıklara bilgi en başından yüklenmiştir ve bilinmeyen bir değişken olmalı demiş. Deneyler, herhangi bir değişkenin olmadığını ispat etse de parçacıklara bilginin en başından verilmediğini de ispat ediyor mu?
@RaufHeyderov2 жыл бұрын
Arka fondaki klasik müziğinin ismi nedir?
@enes_polat2 жыл бұрын
09:45 anlamadigim sey bu. Zaten tahmin etmesine gerek yok ki tam tersi olacak bu kadar basit. Iletisim kurmasi gerekmiyor yani, biri yukariysa digeri de asagida olacak bu kadar basit.
@ozkanbasat59582 жыл бұрын
"özdeşlik, çelişmezlik, üçüncü şıkkın imkânsızlığı" ... Bir vatandaş da şu mantık ilkelerini elden geçirse... Sonra gramer, sonra düşünce...
@mehmedgundogdu68802 жыл бұрын
Saygı Değer Administer Cengiz Bey Bence Günümüz Teknolojik Ve Bilimsel İlerlemenin Anahtarı Olan Kuantum Mevzuğunda Birçok Altbaşlığı Bilimsel Otoriteler Tarafından Resmi Olaraktan Kabul Görecek Ve Geleceğin Inşaasında Temel Prensipi Teşkil Edecektir ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Akademik Özgün Ve Farklılığını Artığı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
@masterman27252 жыл бұрын
Bu araştırmanın iyi sonuçlanması sayesinde ışınlanmaya ve kara deliklerin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştık
@mutant2212 жыл бұрын
Hazırlamış olduğun videoları Dailymotiona da koyarmısınız
@enes_polat2 жыл бұрын
10:49 evrim agaci videosunda henuz bunu yapamayiz demis. Neden boyle soylemis bilmiyorum videosu da anlasilir degil zaten.
@CsFranq Жыл бұрын
Ben şunu merak ediyorum. Şimdi milyarlarca ışık yılı uzaktan gelen fotonları bu şekilde polarize etsek o fotonla aynı anda çıkan diğer fotonun konumunu ölçebilir miyiz veya buradaki foton sayesinde oradaki fotonu kullanarak oradan gözlem yapabilirim miyiz
Жыл бұрын
Bence ilerleyen yıllarda veyahut asırlarda bu gerçek olacak ve insanoğlu kat edemediği mesafeleri bu yöntemle kat edip iletişim kuracak .. Evreninin çözümünü getirecek olan olay belki de budur ...
@unncssryunncssry96472 жыл бұрын
Herhalde hala insanların hala fark edemediği ölçümlere dahil olmayan başka kavramlar var.
@turgaycoruhlu46482 жыл бұрын
Dr. Yalçın Koç'un konu ile alakalı makalelerine bakmanızı öneririm. Bell ile olan diyaloğu da ilginç.
@cananklc30902 жыл бұрын
Bu birbiriyle etkilenen şeyler nedir ben bu Quantumda etkileniyor olayında ki etkilenen şeyler ne onu anlayamıyorum misal 2 para olsun birinin yazı gelmesi ötekini asla etkilemez o da yazı gelebilir yy ty yt tt gibi olasılıklar var yani asla birbirini etkilemiyor e o zaman hangi cisimler etkileniyor ve biz buna çok şaşırıyoruz açıklarsanız sevinirim
@semihbey75142 жыл бұрын
Ya benim anlamadığım ve cevabını bulamadığım bir şey var. İki parçacığın dolanık olması için nasıl bir etkileşime girmesi gerekiyor?
@snowball51922 жыл бұрын
Tamda bunu sormuştum ben de bulursan linki atar mısın
@yusufsolmaz57512 жыл бұрын
Bunun bir sürü tekniği var ama temel olarak mantık bir fiziksel boyut düzleminde dengede olan bir sistemin parçalanması o sistem için iki parça üretiyorsa ve onların hızları varsa , birisi o düzlemin pozitif yönünde diğeri ise negatif yönünde olmalıdır..Mesala durgun bir cismi parçaladık ve hareket başladı diyelim..Bu durumda parçalardan biri sağ tarafa dönüyorsa diğeri sol tarafa döner..Nedeni MOMENTUMUN VE ENERJİNİN KORUNMASIDIR...Mesela bir fotonu kristal prizmadan geçirdiğimizde oluşan iki foton birbiriyle zıt spin olmalıdır.Zıt spin olduklarını elektromanyetik alandaki davranışlarından anlarız..Birisi yukarı sapar birisi aşağı sapar..Zaten dedektörler de bunu yapıyor..Bunlarda bulunan mıknatıslar elektromanyetik alan oluşturup dolanık parçacıkların ne tarafa saptığına bakıyor ve onu etiketliyor ya aşağı ya yukarı..
@snowball51922 жыл бұрын
@@yusufsolmaz5751 Kısaca orbitali parçalarsak elde ederiz diyorsun. Peki iki farklı yöne giden spinleri nasıl birbirinden uzaklara götürülür ? Örnek mars dünya
@yusufsolmaz57512 жыл бұрын
@@snowball5192 Bu soruyu bir kaç yüzyıl sonraki bir adama sormalısın..Dolanıklık çok çabuk kırılabiliyor yani bu kadar uzak mesafeye hatta uzayda onu koruyabilmek çok zor olacak..Zaten dolanıklık kırılgan olduğu için zincirleme bir şekilde gidebileceğini savunanlar da var..A ve B ve C ve D..........N gibi...Ama kuantum mekaniği ayrıca çok önemli bir kapalı kapı daha gösteriyor : bir elektron en fazla bir elektron ile dolaşık olabilir..Yani 3 elektron birden birbiriyle dolaşık olamaz..Çünkü bir elektronu diyelimki + spin yukarı ölçtük o halde diğer ikisi hem pozitif hem negatif de olabilir..Böylece dolanıklık onların üzerinde tanımlanamaz..Ama iki parçacık varsa şunu kesin bilirim : biri spin yukarı ise diğeri kesin spin aşağıdır..Tabi dur bir bakalım öylemi dersen işler ilginçleşmeye başlar..