Arkadaşım videon ve yorumun süper olmuş, ben yıllardır akvaryumlarımda ve içlerinde canlı tutuyorum ve bio döngünün kumda, bitkilerde, kök ve dallarda, kaya yada taşlarda yani bakterilerin akvaryumun her alanında, yüzeyinde tutunabileceğini, tabanında en az 2 cm kum ve mümkün olduğu doğal ve organik malzemelerle tankın yine en az 4 de 3 veya 4 de 2 sinin bitkilerle oluşturulması, oluşturulurkende hen mikro organizmaların hemde tanktaki malzemelerle bitkilerin görsel uyumluluk içinde olmasını savunmuş ve anlatmışımdır. Böyle Bir bitkili tank kurulduktan, döngüsüne devamlılığını sağladıktan sonra devamlı ilerleme ve gelişim gösterir. Bende pipo veya iç filtreye sıcak bakmamışımdır. Azot döngüsünün çok az bir muhteviyatı filtrede olur, geneli ise tankın organizmaların tutunduğu her yerdir. Diyorum ve hocam size katılıyorum. İyi hobiler diliyorum, Esen kalın.
@gurayzengin825725 күн бұрын
Süpersin Abicim. Beni gerçekten aydınlattın. Çok teşekkür ediyorum.
@fakasupi7 ай бұрын
Helal olsun aklın yolu birdir işte hele şükür düşüncelerime tercüman olan bir arkadaş çıktı. Teşekkürler 🎉
@ahmetvarol49248 ай бұрын
kitabın ortasından konuşan adam gibi adam. hurafeler serisinden nitrat vs kuma çöker, karıştırmayın meselesine bende inanıyordum. sayende o işi de hallettik :). Teşekkürler.
@cichlidist8 ай бұрын
💙
@HK-ek2uv2 ай бұрын
Tesekkurler
@sinanyigit1414Ай бұрын
Hocam merhabalar akvaryum hobisine yeni başlıyorum. Videolarınız da şunu gördüm ki işin mantığını ve doğru bilinen alışılagelmiş yanlış fikirleri bizlere süzüp en temiz haliyle aktarıyorsunuz. Sizi takip edebileceğim, kafama takılan soruları sorabileceğim sosyal hesabınız var mı
@cichlidistАй бұрын
Teşekkürler. Gerekli bilgileri videolarda veriyorum zaten. Videolarda eksik olduğunu düşündüğünüz bi sorunuz olursa ilgili videonun altına sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
@ayberkb8 ай бұрын
ben normalde hobi amacıyla yapıyordum ancak üremeleri ve minnak minnak kenarda gezmeleri hoşuma gitti üretime çevirdim akvaryumumu. görsellikten çok hamile ve yumurta taşıyan karidesler hoşuma gidiyor. doğ yaşa doğur öl döngüsü hoşuma gitmeye başladı.
@mustafamithatbayramgil8 ай бұрын
Benpiipo filtre kullaniyorum ama uretim akvaryumlarinda da kum ve bitki kullaniyorum. Lepistes yavrusu aliyorum. Dis filtre sevmiyorum.
@TanerEren-hm8cu8 ай бұрын
Emeğinize sağlık👏🏻
@cengizsahin58568 ай бұрын
Ağzına sağlık bende boş akvaryum sevemem akvaryum dedigin bol canli bitkili kayalı mangrow köklü gorseli yuksek olacak isterse icinde iki lepistes olsun önce akvaryumun güzelliği yesilliği insanı doyurmalı
@MrJeronimox8 ай бұрын
Doğal biolojik bir yaşam döngüsü yarattığında dış filitreye de gerek kalmıyor ama anahtar kelime KUM bu olmazsa olmaz ama kumun alt yatağı ve üst hazırlığıda önemli doğal bir ortam yaratmak için... İyi hobbiler
@cichlidist8 ай бұрын
Filtrenin görevi sadece biyolojik filtrasyon değildir. Filtre mekanik filtrasyon da yapar. Kir süzer, suyu hareketli tutar. O yüzden kumda yeteri kadar bakteri varsa dış filtreye gerek yok diyemeyiz. Önce ki videolarda anlatıyorum bu konuları.
@mustafamithatbayramgil8 ай бұрын
Ben normalde 40 yil evvel kullandigim filtreyi ariyorum malesef artik yok. Normalde pipo yerine alt yuzeyi delikki ve su yuzeyinde icinde elyaf olan bir minik havuza L sekindeki boruyka hava kabarcik ile tasinan su ilefiltre ediyorduk. Haftada bir dip cekimi 6 ayda bir yuzde 30 su degisimi yapiyorduk.
@guzelgunleroldu.2835 ай бұрын
Sanırım sizin dediginiz sistem Resim mini moon akvaryumdaki.
@Melanıe-7s6 ай бұрын
merhabalar anlatımınız çok güzel öncelikle dilinize sağlık benim cidden kafamı yoran bi durum var akvaryum için kum aldım çok güzel görüntü verdi göz ihtişamını arttırdı ama dip çekim yaparken dışkı mı alıyorum yoksa kum mu anlamıyordum ve en ufak kum kalkmasında kumun altından bi sürü balık pisliği çıktı balıklarım japon ve 6 günde bi çekim yapıyorum öyle kirli görüp çekebildiğim kadar pisliği çektim ta ki akvaryum suyunun 4 de 1 i seviyesine gelene kadar sonra bıraktım ama içim hiç rahat değildi sonraki çekime 2 gün kala 2 balığım aynı anda öldüler ve kumu tamamen çıkarıp dökmüştüm kum elimde hala var ama bi tekniği varsa eğer temizlik konusunda söyler misiniz ona göre tekrardan seyir zevki ve en önemlisi dediğiniz gibi geniş alanda parazit bakteri kültürü gibi faktörler sebebiyle eklemek istiyorum teşekkürler şimdiden
@cichlidist6 ай бұрын
Teşekkürler. Başka bi nedeni vardır. Kum hiç bi zaman tamamen temizlenmez ila bi seyler kalır arada. Her su değişiminde dibi çok eşelemenize gerek yok, yüzeyde görünen kirleri toplasanız yeterli. Balıklarınız sandığınız sebepten ölmemiştir. Bi çok sebebi olabilir.
@Melanıe-7s6 ай бұрын
@@cichlidist düşündüğüm şeylerden biri balığı bana satan petshopun hastalıklı vermiş olabileceği hobiye başlayalı 4 ay oldu ama çok fazla video izledim araştırmak istedim ve ardından dönüp baktığımda o petshopa çok fazla yanlışı var bilgisi hiç yok japon balığı aldım 20 litre akvaryum için bana iç filtre vermişti renkli taş verdi bir sürü boyalı ve 20 litrelik akvaryum için bana 8 adet japon 1 adet vatoz ve 2 adet çöpçü satmıştı idealdir diyip şimdi 150 litreye çevirdim mutluyum akvaryum büyüdükten sonra hiç kaybım olmadı suyum berrak bakteri kültürüm oturmuş durumda ama kumun yokluğu üzüyor beni pengasusum da var onlar kumu severler o yüzden uzun uzun size yazmak istedim tekrardan kum ekleyeceğim çok teşekkür ederim bu arada kum silis kum değil bitki kumum var sizinkine benziyor siyah lav kırığım da var lav kırığını üstüne atınca komple o kumun görüntüsünü bozuyor gibi nasıl kurulum yapmamı önerirsiniz
@cichlidist6 ай бұрын
Avaryum hobisinde petshoplar da çok sıkıntı, hobiciler arasında ki bilgi kirliliği de çok sıkıntı verir yeni başlayanlara malesef. Kum konusu tamamen görsel zevkinizle alakalı bi durum. Gözünde nasıl hoş görünecekse öyle koyabilirsiniz kumu.
@muhammedsoyler19858 ай бұрын
Abi pipo filtre (bildiğim kadarıyla) akvaryumun suyunun berraklaşması ve temiz durması için değilmi adam hobiciyse sürekli su drğişimi yerine takar filtreyi su berrak olur
@mmehmetkocak8 ай бұрын
Şu dip çekimi olayı da hep konuşulacak galiba. 3 yıldır kurulu tankım var. İyi dış filtrem var. Kum seviyem de 8 cm vardır. Hiç dip çekimi yapmadım. Hatta bazen iş yorgunluğundan 15 günde bir su değişimi yaptığım da oldu. Bundan dolayı hiç sorun yaşamadım. Su değişimini bile direk çeşmeden seachem su düzenleyici kullanarak hortumla yapıyorum. Ama çok yavaş. Belki 35 litre suyu değiştirmem 30 dk sürüyor olabilir. Bu sırada filtrem ve ısıtıcı çalışıyor oluyor. Ben dedim ki ben bu akvaryuma kovayla, damacanayla su değiştirsem bu işten bıkarım. Böyle denicem olursa devam dedim ve oldu. Her ilin su kalitesi bir olmaz ama imkan olsa eve arıtma alıp öyle de yapılabilirdi.
@cichlidist8 ай бұрын
Düzenli ve yeterli miktarda su değişimi yapılıyorsa suyu dipten veya tepeden almanın çok bi farkı olmaz. Akvaryumda sıkıntı yoksa dip çekimi olmazsa olmaz bi şey değil zaten. Su değişimiyle ilgili detayları su dinlendirme videosunda anlatıyorum. İzlemediyseniz onu izleyin.
@vahdetaydn279513 күн бұрын
@AquaLabTR duymasın düşman olur hobiye ilk başladığımda bakteri kültürünün ne olduğunu bilmediğim zamanda bana pipo filitre satmaya çalışıyodu bakteri kültürü al dese o sorunları yaşamazdım her balık besleyen üsdat değildir bildiğini adam akılı anlatan kişiler bu hobide değerli , hocam cok doğru pipo gereksiz bir masraf en basit tepe filtre yada dış filitre gerisi boş
@shukurlujavid984 ай бұрын
Merhabalar, bilgilendirme için teşekkürler. Bir soru sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim. Bir arkadaşım bana akvaryum hediyye etti. Bundan önce hiç akvaryumum olmadı. Balıkları çok seviyorum. Sorum filter ile ilgili. İç filtresi var ve çok ses çıkarıyor. Gece-gündüz çalışıyor. Sesinden neredeyse çalışamaz, uyuyamaz haldeyim. Bunun çözümü var mıdır? Sessiz filtre var mıdır? Teşekkürler!
@cichlidist4 ай бұрын
Selam. Motorunda sorun var demekki. Filtreler neredeyse hiç duyulmayacak kadar sessiz çalışır.
@shukurlujavid984 ай бұрын
@@cichlidist venusaqua vs-410f Bu filter. Ama yepyeni, borunun agzini parmagimla tikadigimda ses gelmiyor yalniz. Ama calistigi zaman 7/24 sesli.
@cichlidist4 ай бұрын
Boru dediğiniz hava borusuysa filtreyi su yüzeyini hareket ettirecek şekilde konunlandırıp hava borusunu iptal edebilirsiniz. Yüzey dalgalanması oksijen için yeterli olur.
@shukurlujavid984 ай бұрын
@@cichlidist hocam yüzey dalgalanmasini yaratan şey o boru ama. Borunun agzini tıkadığım zaman hava üfürmuyor ve yuzeyi dalgalandirmiyor.
@cichlidist4 ай бұрын
Suyun oksijenlenmesi için içeri hava üflemesi şart değil. Filtrede suyun çıktığı küçük boru var bi de o borunun üstünde hava hortumuyla hava çekmesi için bi delik daha var. O hava hortumunu çıkardığınızda ses kesiliyorsa dediğim gibi filtreyi su yüzeyini dalgandıracak şekilde yani filtrenin su çıkış borusunu su yüzeyine vuracak şekilde konumlandırıp kullanabilirsiniz. Oksijen için yüzey hareket etse yeter hava kabarcıkları olmasa da olur. Fakat hava borusu değil de suyun çıktığı boruyu tıkayınca ses kesiliyorsa o zaman dediğim gibi motorunda sorun var.
@emrahkaracaoglu48802 ай бұрын
discuscu olarak keyif alamıyoruz malesef
@kadirkaynatan7878 ай бұрын
maşşşaaaalllaaaahhhhh, anaçlar kadar kaliteli sajica bulsak da biz de baksak????
@mustafamithatbayramgil8 ай бұрын
Biolife urunleri hakkinda be dusunuyorsunuz ?
@cichlidist8 ай бұрын
Sump mantığıyla çalışan bi filtre. Onun haricinde bi özelliği yok. Her filtrenin ne kadar bakıma ve temizliğe ihtiyacı varsa onun da var.
@yurdalkutlu50878 ай бұрын
Merhaba pipo filtrenin akvaryuma bir zararı var mı yoksa tamamiyle gorseldir bir dış filtre 5.000 liradan başlıyor Turkiye de maddiyat çok yer kaplıyor maalesef dediğinizi yapmak zor bir anda olmuyor bazı şeyler
@cichlidist8 ай бұрын
Hiç bir zararı yok tabi ki. İsteyen kullanır.
@mumin16438 ай бұрын
kumda hangi kum abi? dere kumu, silis, aragonit vs.
@cichlidist8 ай бұрын
Hangi kumu kullanıyorsan o. Kum kumdur.
@Hewand8 ай бұрын
elinizde satılık sajica varmı
@cichlidist8 ай бұрын
Yok malesef.
@Nurlan.Nagiyev8 ай бұрын
Abi xy 2010 köşe filtreyi tavsiye edermisin? İyi temizlermi?
@cichlidist8 ай бұрын
Her filtre kendi kapasitesi kadar temizler.
@Nurlan.Nagiyev8 ай бұрын
@@cichlidist tavsiye etmiyorsun yani
@cichlidist8 ай бұрын
Tekrar söylüyorum her filtre kendi kapasitesi kadar temizler. Filtre seçimi yaparken merak etmen gereken şey filtrenin devir daim hacminin akvaryum hacmine uygun olup olmadığıdır. Sorduğun filtrenin kapasitesi senin akvarumunu temizlemeye yetiyorsa, görüntüsü de hoşuna gidiyorsa kullanabilirsin.
@Nurlan.Nagiyev8 ай бұрын
@@cichlidist teşekkür ederim abi
@Nurlan.Nagiyev8 ай бұрын
@@cichlidist abi rica etsem kılıçkuyruk balıkları hakkında video yaparmısın?
@enesyon25168 ай бұрын
hocam bu sayikaların büyüme hızları zaten yavaş mı benim yavrularda mı sıkıntı
@cichlidist8 ай бұрын
Ne kadar sık su değişimi yaparsanız o kadar hızlı büyürler. Sajica bakımı videolarında bahsediyorum. Ayrıca videoların arasında First 6 months summary diye bir video var. Orada 4:08 deki balıklar her gün azar azar taze su alarak büyümüş 6 aylık yavrular.
@mehmetkurt73437 ай бұрын
Pipo filtreyle yakalayacağınız filtrasyonu bazen sumpla veya dış filtreyle bile yakalayamazsınız.Suyun yavaş bir sekilde süngerden geçip aynı zamandada havalandığı başka bi filtre sistemi yok .dış filtre yada sumpta yada diger sistemlerde su cok hızlı gecer bakteri tutumu pipo kadar iyi değildir .Önemli olan dipte pislik olmaması değil akvaryumda yeterli miktarda yararlı bakteri tutmaktır.sese gelirsek bence filtre motorunun yaptıgi boğuk ses,pipodaki hava çıkışı sırasındaki hafif sesten çok daha rahatsız edici
@cichlidist7 ай бұрын
Peki 👋
@IlkerCalk-mh8hl4 ай бұрын
Vidyoyu düzgün dinlediysen eyer adam pipo filtre gereksiz demiyor görüntü kirliliği diyor ve bende sonuna kadar katılıyorum buna bakteri tutma konusuna gelince kum kaya ve sporaks mükenmel derecede bakteri tutar pipo koyup göz zevkini bozmaya hiç gerek yok pipo sadece cama cam üretim tanklarında mutlaka olmalıdır onun dışında görseli üst planda olan bir hobici tankinda pipo olması bütün estetiğin içine eder
@cichlidist4 ай бұрын
👏
@mehmetkurt73434 ай бұрын
@@IlkerCalk-mh8hl kum ve sporax bakteri konusunda pipoyola kıyaslanamaz bile. artı olarakta pipo filtre hava verir yüzeyi hareketkendirir katı parcaciklari icine hapseder fazla akıntı yapıp balıgı yormaz .Ben tüm sistemleri denedim pipodan iyisi yok.istedigin üretim haneye git hic kimse kum veya sporax kullanmaz.Işi bilen tecrubeli hobicilerde dahil hepsi pipo kullanır neden diye hiç düşündünmü bukadar adam salak bi sizmi akıllısınz Görsellik konusuysa tamamen göreceli .
@selamialbeni84788 ай бұрын
abi şimdi bende 400lt akvaryum var yandan sump var ve büyük monster balıklarım var yandan sump yetersiz olmaya başladı bende 3 pipo attım ama ortada durmuyo kenarlarda ayrıyetten kum var ve küçük çaplı dekarsyon var sence bu mantıklımı
@cichlidist8 ай бұрын
Akvaryumunuzu beğeniyorsanız sorun yok.
@nusretonat35027 ай бұрын
Şu pipo filtreyi gördüğüm an küfür eden bir ben değilmişim. Pipo filtreye sahip olan akvaryum resim örnekleri zaten felaket...Bir de mucize gibi temizlik yapıyormuşçasına bunları pazarlayan petshop'culara ayar oluyorum.
@rifattarkyararbas40588 ай бұрын
Nanometre değil mikrometre. Nanometre, bir metrenin milyarda biri.