Değerli üstatlar, sizlere ve sizin gibi yiğitlere selam olsun. Çok başarılı bir program oldu. Rabbim hem sizlerden, hem de sizleri dinleyerek sebeplenen kardeşlerimizden ebeden razı olsun. Yüce Rabbim yükünüzü hafifletsin, sadrınızı genişletsin, imanınızı, ilminizi, direncinizi ve imkanlarınızı arttırsın inşallah.
@mucahitelmali8901 Жыл бұрын
Güngör hoca çok güzel bilgiler veriyor.Kitaplarını da okuyan biri olarak sözlü anlatımı da çok güzel.
@enes913310 ай бұрын
Allah razı olsun abi yine kafa açıcı bir sohbet olmuş.
@haka426 Жыл бұрын
Allah razı olsun sizlerden mükemmel bilgiler öğrendik yine. Lütfen böyle videolara devam edelim
@oyaozgumus7567 Жыл бұрын
Harika bilgilerdi çok yararlandım.Hz Nuh'un 950 yıl yaşadigini biliyordum. Şok oldum. Teşekkür ederim.
@selektor7838 Жыл бұрын
ÇOK YAKINDA ÇOK İYİ ANLAŞILACAKSINIZ İNŞALLAH DEĞERLİ HOCAM
@kadricavus6444 Жыл бұрын
çok büyük bir keyifle izledim farklı müthiş bu adam muhteşem
@mehmetboğuş-n6k9 ай бұрын
Kafamdaki bazı sorunları giderdi hoca sağolsun
@57aytac Жыл бұрын
Hocam çok güzel bilgiler edindik sayenizde. Allah sizlerden Razı olsun. Tesekkürler.
@MikailKarademir-ieeen7 ай бұрын
🇹🇷🇹🇷🇹🇷 ALLAH' RÂZI OLSUN HOCALARIM. SONUNA KADAR DİNLENEN MESİ GEREKEN BİLGİLER. DUALARIMIZ SİZİNLE🇹🇷
@erdalcayhan664 Жыл бұрын
Hocam emeğinize ve yüreğinize sağlık...
Жыл бұрын
Sağolasınız kardeşim
@akifeker5903 Жыл бұрын
Kaliteli bir sohbet.
@mehmetarslan654 Жыл бұрын
Kur'an ne anlatıyora kulak verilmesi gerektiğini bir kez daha anlıyorum
@fstrmcl8 ай бұрын
Allah razı olsun, çalışmalarınızın devamını diliyoruz.
@bilaldemirel86055 ай бұрын
Çok güzel bir çalışma olmuş. Allah hem bu dünyada hemde ahirette iyilik versin. Allah a emanet olunuz....
@sorular-hidayet-zikir-ilahi10 ай бұрын
Emeginize saglik
@tahayener501614 күн бұрын
emeğinize sağlık
@ismailkucuk8961 Жыл бұрын
mükemmel seri
@MryM708 ай бұрын
Geminin Zagros dağlarında bir yere oturması çok mantıklı. Sümerlerin 60 lık sayı sistemi kullandığını okulda öğretmişlerdi , buna rağmen Nuh peygamberin 950 yıl yaşadı bilgisinin dolaşımda olması da enteresan. Eksik olan bilginin nasıl kullanılacağının öğretilmemesi sanırım.
@MikailKarademir-ieeen7 ай бұрын
🇹🇷🇹🇷🇹🇷 SAYGİLAR SELÂMLAR DİLERİM. TÜM ÇALİŞMA LARINIZ İÇİN EMEĞİNİZE SAĞLIK🇹🇷
@menarpamukcu646321 күн бұрын
Hocam Antik Mısır peygamberleriyle ilgili kitabınız ne zaman çıkacak? Eylül demiştiniz Kasım oldu. Dört gözle bekliyoruz.
@benkendim9008 Жыл бұрын
Netflix’te Kadim Uygarlıklar adlı bir belgesel var. 12 bin yıl önce son buzul çağında bir sel felaketi meydana geliyor ve pek çok uygarlıkta bulunan tufan efsanelerinin bu dönemi anlattığını iddia ediyor. Kanıtları bana tutarlı geldi. Resmi tarih anlatımının dışında bir bakış açısı fakat Kuran’daki Nuh ayetleriyle birlikte bakınca ikna edici. Meraklıları belgeseli izlemeli.
@kayaaltunsoy95236 ай бұрын
Güzel bir anlatim olmus
@fatihmehmetkarabacak Жыл бұрын
Hocam verdiğiniz bilgilerden çok istifade ediyorum Allah sizden razı olsun.Emek harcamışsınız ve "Kuranın arkeoloisi" kavramını gündemimize getirerek çok önemli bir konuya dikkat çekiyorsunuz. Ancak şu konuda bir itirazım olacak;Kuranda arapça bir ifade olarak Cudi dağı ifadesi geçmez.Dağ anlamına gelecek bir ifade Kuran metninde yoktur.Paranteze alınan bir yorum olarak meallerde geçiyor.Ancak Hud 44 te;"Cudiyyu olan bir yere "İstiva" edildiğini söyler.Cudiyyu "ceyyid" kelimesinin bir türevidir ve kök anlamı;"iyi/kaliteli" demek olan bir sıfattır.İstiva kelimesi de "seveye" kelimesinin bir türevidir ve dengesini bulmak,son halini almak anlamındadır.Dolayısıyla Kuranda,coğrafi olarak bir yere değil sadece,geminin yolculuğunun son bulduğu noktanın kaliteli bir bölge olduğuna vurgu yaptığı kanaatindeyim. Umarım itirazımı ukalalık olarak almazsınız. Saygilar
@quickmemo2690 Жыл бұрын
Güzel
@gencosman348 ай бұрын
Hocam haddimize değil ama, maşallah Bülent beyi hiç konuşturmuyor hocamız :) bir iki katkı yapsaydı Bülent bey hocam, o kadar da müsade etseydiniz 😊 saygısızlık etmek istemem hocam latife ile fikrimi paylaşmak istedim. Çok verimli bir programdı elbette emeğinize sağlık
@hamzakocer94748 ай бұрын
Avci toplayici insanimsi varliklara ne oldu nereye gittiler 😊😊
@cihankilicogluАй бұрын
Sen o bunları boşver,avcı toplayıcı masalarına inan, avcı toplayıcı palavraları çökmeye başlamıştı göbekli tepe ile. Biraz bakmanı tavsiye ederim.
@mustafamacit75488 ай бұрын
❤❤❤
@hanifezengin56336 ай бұрын
🎉
@molagbal2113 күн бұрын
Hocam merak ediyorum, bahsedilen Nuh'un tufanı olayı, dünyanın m.ö. bir çok uygarlığında bahsediliyor diye kaynaklar ortaya atılıyor. Bu durumda tufan'ı bölgesel olarak ele almak bu kaynaklarla çelişmiyor mu? Ha birden çok tufan oldu diyebiliriz ama bu durumda da Hz. Nuh'un hikayesini değersizleştiriyor. Ayrıca Sümerlerin yazıyı bulduğu zamana Nuh peygamberi iliştirmek, o zamanlarda tufan oldu demek sizce de biraz zorlama değil mi? Öyle bir tufanda büyük bir yıkım kaçınılmaz olacaktır, her şeyi yazan Sümerliler kendi yerleşim yerlerinin yıkılışını neden kayıt altına almamış olsun ki? Bu konu hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum hocam. Bence Nuh'un tufanı için günümüzde hala rasyonel bir açıklama getirilemiyor.
@onderozturk46613 күн бұрын
Polinezya, hawaii, amerika, İskandinavya tüm mitlerde var. Sıradan bir sel felaketi gibi değil. Ya vahiyle bildirildi ya da ortak geçmiş ortak hafıza anlatımı çıkar buradan. İki seçenekte bizim lehimize görünüyor. Bunu arkeolojik verilerle yüzde yüz örtüştüremeyebiliriz. Çünkü tarihi veri hem arkeolojik olarak hem de vahiy olarak çok detaylı değil emin olamayız ki buna gerek yok. Sümerler kayıt almamış demişsiniz de krallar listesini tufandan önce ve sonra diye ikiye bölmüşler
@molagbal2113 күн бұрын
@@onderozturk466 Kralların 'tufandan önce tufandan sonra' şeklinde kayıt alındığı dikkatimden kaçmış gerçekten teşekkürler. Bende sizinle benzer düşünüyorum. Ancak ''ortak geçmişten gelen bir anı'' ise bu durumda Kur'anı HZ. Muhammed yazmış olabilir sonucu çıkabilir. Yani bu tehlikeli bir sonuç, olayın aklımı kurcalayan şeyde bu zaten. Ve bahsettiğimiz tüm mitlerde geçen bir sel felaketi devasa olmuş olmalı ve eğer hocanın dediği gibi Sümer'de başlamışsa sadece o coğrafya bile yerle bil olmalı. Yani bu durumda Nuh peygamberden bir kaç asır sonra yıkılmış olan Sümerler yeniden kuruldu ve İbrahim peygamber geldi' oluyor. Bu pek olası gibi değil... Gerçekten emin yakın zamanda da emin olamayacağız gibi.
@sworld66858 ай бұрын
Söyledikleri pek mantıklı gelmedi bana. Özellikle yazının Hz. Nuh (as) ile başladığı kısım zorlama bir yorum olmuş.
@Kumfeenzir192 ай бұрын
Nuh Tufanı'nın bölgesel olduğunu kavrayabilmiş bir insanın, nasıl olur da bölgesel bir nehir taşkını sonucu gemi Zagros Dağları'nın tepesine oturacak kadar su birikir sorusuna cevap vermesi beklenirdi. Şurupak'tan Zagros Dağları'na yaklaşık 162 km boyunca, derinliği yüzlerce, belki binlerce metreyi bulan su kütleleri oluştuğunu varsayarsak, bu bölgenin kısa süreliğine bir deniz hâline geldiğini söylemek gerekir. Mantıklı olan çıkarım, bir kaç metre yüksekliğindeki sel sularının Fırat ve Dicle nehirlerinin akış yönünü izleyerek Basra Körfezi'ne doğru akmasıdır. Bu durumda geminin indiği bölgenin Şurupak ile Basra Körfezi arasında olması beklenir. Ayrıca, 'dağ' olarak çevrilen 'el-cûdiyyi' kelimesinin 'yüksek tepe' anlamına da geldiğini düşünürsek, geminin birkaç metrelik bir tepeye oturmuş olması daha olasıdır. Bu arada, sadece birkaç metre derinliğinde bir su baskınının bile ne kadar yıkıcı olabileceğini görmek isteyenler, 2004 Hint Okyanusu tsunamisi videolarını izleyebilirler.
@kuranarkeolojisiokulu262 ай бұрын
Güzel bir yorum... İşte tüm bunların sağlıklı cevabını verebilmek bölgedeki arkeolojik yüzey araştırmalarını ve kazı çalışmalarını başlatıp sorulara cevaplar aramakla çözülebilir ya da bir sonuca bağlanabilir.
@molagbal2113 күн бұрын
Aklın yolu bir. Mantıklı biri bahsettiğiniz kısımlarıo dinlerken direkt aynı şeyleri düşünecektir. İlginç olan bunun hakkında adam akıllı rasyonel bir açıklama getirenin olmamasıdır. Eğer bu konu hakkında delillere veya mantıklı varsayımlara dayalı bir kaynak bilen varsa lütfen beni alıntılıyarak yazsın, çok sevinirim.
@A.Mert.7 ай бұрын
Çok kıymetli bilgiler bulduğum kanala abone olmamışım :) Görev tamamlandı.
@yakupklc97968 ай бұрын
Hocam hz Nuh un 950 yıl yaşaması hz Nuh a Allah tarafından sadece kendisine verilen bir mucize olabilirmi ömür uzunluğu yani nesiller değişse de Hz Nuh tebliğe devam etmiş diyebilir miyiz
@sworld66858 ай бұрын
Hayır. Zaman her devirde aynı hızda akmıyor. Bir nehrin akışı gibi düşünebiliriz. Nehir bazı yerlerde yavaş akarken bazı yerlerde hızlı akabiliyor. Hz. Nuh (as) zamanında zaman daha yavaş akıyordu Hz Nuh (as) bir insan ömrü kadar yaşamasına rağmen bizim zaman algımıza göre 950 yıl yaşamıştır. Tabi gerçeğini Allah bilir.
@nevzatdemir6373 Жыл бұрын
Ademden önce de insanlar var dememek için insana benzeyen türler var diyor ya hu.
@turkishworld3137 ай бұрын
elam nerden iranlıların atası oluyormuş :)))))))))))))))))))))))
@furkanacar84049 ай бұрын
Sümerce ve hititçeyi turkceye bağlayınca video benim icin bitti. Hadi sumerceye yuzlerce Türkçe kelime gecmis, Hititce ne alaka? Temel kelimelerden fiil cekimine kadar hititce tam bir hint Avrupa dili. İkisinin de Türkçeyle ilgisi aile bağı yok.
9 ай бұрын
Konuşmacının her görüşüne katılmak zorunda değiliz.
@sametkarsl7678 ай бұрын
Kendin yüzlerce kelime geçmiş diyosun sonrada ilgisi yok diyosun. Var demekki. Ural Altay dillerine benziyor gayet. Ha bu Türk olduklarını gösterir mi tabikide göstermez. Hititçe konusunda katılıyorum
@furkanacar84048 ай бұрын
@@sametkarsl767 öncelikle Ural ve Altay dilleri de birbirine aile olacak kadar benzemiyor. Adam akrabalıktan bahsediyor. Kelime alışverişi akrabalık göstermez. Türkçede binlerce Arapça Kelime var. Türkçe ve Arapça akraba diller mi yani?
@sametkarsl7678 ай бұрын
@@furkanacar8404 eee kardeşim benim okuduğuna anlamıyosun heralde. Bi avellik var sanki. Türkçe ile Sümerce için nerede akrabalık var dedim. Sen ilgisi yok dediğin için hatrı sayılır derecede kelime benzerliği var dedim ve özellikle Ural-Altay dil ailesine değil Ural-Altay dillerine benziyor dedim yapı anlamında. Öyle bir aile olmadığının bende farkındayım fakat sonuçta bu coğrafyanın içindeki diller birbirine benzediği için ailecek olacak kadar olmasada Ural-Altay dilleri denilebilir İyi oku tamam mı aslan parçası
@suleymandanisman96276 ай бұрын
Siz ne söylediğinizi bile bilmiyorsunuz.
@fotokan2660 Жыл бұрын
konuya farklı açıdan bakmak isteyen olursa : FIOskWYcUVM