Hakkımızda hayırlısı olsun Kutman hocam, sizin gibi kaliteli donanımlı işini hakkıyla bilen yapan bir mühendis her yerde yapar başarır. Rabbim yolunuzun bahtinizi açık etsin. Hakkınızda hayırlısı olsun.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim Abdullah bey
@erkantas61513 ай бұрын
Kutman hocam hakkinda hayirlisi olsun. Geri donmene sevindim hocam. Sizin gibi degerli, bilgili insanlarin ulkemizde olmasini onemli. Donus yaptigin zaman nasipse yuzyuzede gorusuruz hocam.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Güzel yorumların için teşekkür ederim erkan hocam . Bende görüşmek isterim sizinle memnuniyetle.
@SemihSENER3 ай бұрын
Hayirli ugurlu olsun. Gercekci bir video olmus.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim semih hocam .
@oktayar76963 ай бұрын
Kutman en dıpru karar senin gibi donanımlı bi mühendis bu sıkıntılsrla orada niye yaşasın ki orada istersen en yüksek maaşı al 2. Sınıf vatandaşsın yabancısın çok doğru bi karar vermişsin
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim hocam
@alibozkurt26693 ай бұрын
Hakkınızda hayırlısı olsun.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim Ali hocam
@cm205063 ай бұрын
Hakkında hayirlisi olsun hocam. Kendince mantikli karar vermişsin.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim hocam ,
@durantunca3 ай бұрын
Kutman üstadım yurt dışına çıktığını bile bilmiyorum en son Antep'te çalışıyordunuz sanki.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
3 yıl oldu hocam , malesef fazla dile getirmedim . Denedim gördüm .
@Serkan-jv8dm3 ай бұрын
Merhabalar, size hak veriyor ve saygı duyuyorum. Ayni şeyleri 6 sene önce bende İsvicrede yasamistim. Psikolojik olarak cok yipraniyorsunuz. Kafayi yemeden ülkeme dönme karari aldim. Simdi 2 senedir Afrikadayim.inanin burasi yaşamak ve aidiyet olarak Avrupadan daha iyi. Maddi calisacaginiz guzel bir isiniz varsa psikolojiniz Avrupadaki gibi yıpranmiyor. Yani illa maddi yönden yurt dışına cikmak ise, bizim ulkemize gore daha az gelişmiş ulkeleri öneririm.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Tespitlerimin doğru olması , sizin gibi tecrübe edinmiş kişilerin onaylaması çok önemli. Elbette bir yeri kötülemiyoruz. bu değerli yorumunuz yol gösteri olacaktır. çok teşekkür ederim zaman ayırıp düşüncelerinizi aktardınız.
@yasargun99113 ай бұрын
Hayirlisiyla insallah
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim cümlemize hayırlısı olsun.
@HasanÖzhaseki2 ай бұрын
Hocam sizde bilgi birikim tecrübe zaten mevcut Türkiyede kendi işinizi yapın taahhüt uygulama işinde zaten fazlasını kazanırsınız.
@KutmanKAPLAN2 ай бұрын
Öngörüleriniz için teşekkür ederim. Nasipse birşeyler düşünüyorum.
@TeyupAgar2 ай бұрын
Hocam Almanyadaki projelerin çizimleri ile ilgili bir video yapabilir misiniz? Türkiyedeki proje çizimleri arasındaki farkları öğrensek çok makbule geçer Ek olarak, nerede mutluysanız orada güzelcene yaşarsınız İnşallah
@KutmanKAPLAN2 ай бұрын
Teşekkür ederim hocam . buradan hayırlısı ile bir gelelim kendimi bir toparlayayım anlatacağım
@TeyupAgar2 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN İnşallah her şey gönlünüzce olur. Ben de Almanca çalışıyorum. Fırsat karta başvurup Almanyaya geleceğim İnşallah
@nazmayyldz1573 ай бұрын
türkiye de aldığınız maaşla türkiye deki harcamalarınızı yayınlamanızı bekliyorum hoş geldiniz
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Daha gelmedim inşaallah maaşlı bir işe başladığımda yaparım. Gaziantep bölgesinde olduğum için daha iyisi olacaktır elbette. İstanbul gibi şehirler olmaz.
@hsynozcn443 ай бұрын
@@KutmanKAPLANPeki Almanya da neden München. Turkiyede gaziantep bolgesi. Almanya da doguya gidin koyde kasabada yaşayin. Gidalar turkiyeden daha lezzetli ve guvenilir. Bu konuda size katilmiyorum. Size türkiyede basarilar dilerim
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
@@hsynozcn44 hocam kesi nlikle haklısınız. Bulunduğum bölge kaynaklı.
@recepozalp893 ай бұрын
ben kanada ya geldım Türkiye de daha iyidim. Ben de dönmeyi düşündüm son bir amerika deneyip öyle bakıcam. Amerika da artık tatmin etmezse kürkçü dükkanı
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Hakkınızda hayırlısı hocam , kanada iyi diyorlardı kişiye göre değişiyormuş demekki bu düzen .
@wasp__3 ай бұрын
Hocam hic durma dön güzel yurdumuza ... oralarda yazik oluyor size .. Burada cok rahat yasarsiniz ..
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
En kısa zamanda umarım
@wasp__3 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN Almayanin senin gibilere ihtiyaci yok .. Dön kurtul .
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Aynen yok , bensizde olur......
@hakancaglarmetin67833 ай бұрын
Merhabalar , kendinizce çok mantıklı açıklamalarla kararınızı vermişsiniz hayırlısı olsun diyorum. Ben de Düsseldorf civarındayım almanyanın batısı hem insanı hem de havası olarak daha güzel bir bölge. Keşke aynı şirkette devam edip almanyanın daha uygun kiralı bölgelerine taşınmayı deneseydiniz en azından biraz da olsa para biriktirip dönme inkanınız olurdu. Eğer memleket ya da aile hasreti çeken bir insansanız gurbette yaşamak gerçekten zor. Diliniz çok ileri de olsa kültür farkı çok öne çıkıyor. Zaten kendiniz de görmüşsünüzdür medeniyette çok ileride değiller. Bazı yönlerimiz onlardan daha medeni. Yaşam kalitesi olarak dediklerinize katılıyorum. Yüksek yaşam kaliteleri var. Eğitim , sanat , bilim, sanayi alanlarında hala bizden çok ilerideler ki gerilemede olmalarına rağmen. Yanlış anladıysam affola ama sanki biraz dil sorunundan dolayı vazgeçiyormuşsunuz gibi geldi. Keşke bundan dolayı pes etmeseydiniz.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Almanya’da Münih’ten ayrılmak istiyorum ve bu kararı almamın birçok önemli nedeni var: Hapishane Gibi Hissetmek: Münih’te kendimi adeta bir hapishanede gibi hissediyorum. Şehirdeki yaşam tarzı, özgürlüğümü kısıtlıyor ve hareket alanımı daraltıyor. Sürekli aynı rutini takip etmek, yaşamımı monoton hale getiriyor ve bu durum beni fazlasıyla yoruyor. İşe Gitmekte Zorluk: Hapishane hissinden dolayı, işe giderken ayaklarım geri geri gidiyor. Motivasyon eksikliği ve içsel bir direnç hissediyorum. Bu durum, iş hayatımdaki verimliliği de olumsuz etkiliyor. İşe gitmek benim için zorunlu bir görev haline geldi ve bu da işten aldığım tatmini tamamen yok etti. Finansal Sorunlar: Para biriktiremiyorum ve ek ihtiyaçlar ortaya çıktığında kısıtlamalar nedeniyle boğuluyormuş gibi hissediyorum. Münih’in yüksek yaşam maliyetleri, geleceğe dair umutlarımı ve planlarımı her geçen gün daha da zayıflatıyor. Yalnızlık: Burada yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorum. Sosyal çevre oluşturmak zor ve bu durum, ruh halimi daha da olumsuz etkiliyor. Kendimi hem fiziksel hem de duygusal olarak izole olmuş hissediyorum. Nefes Alamamak: Tüm bu nedenlerden dolayı artık nefes alamıyorum. Sanki üzerimde ağır bir yük var ve bu yük beni gitgide daha fazla eziyor. Münih'te düzen kurmakta zorlanıyorum ve sürekli bir çıkmazın içinde kaybolmuş gibi hissediyorum. Arkadaşımın bana Düsseldorf civarına taşınma önerisini takdir ediyorum ve bu tavsiyenin iyi niyetle yapıldığını biliyorum. Ancak, şu an öyle bir tükenmişlik içindeyim ki, bu tür değişiklikleri hayata geçirmek için gereken enerjiyi kendimde bulamıyorum. Kendimi çok yorgun hissediyorum ve bu yorgunluk, yeni adımlar atma isteğimi yok ediyor. Bu noktada, herhangi bir öneriyi dikkate alacak ya da yeni bir başlangıç yapacak gücüm kalmadı. Sadece içinde bulunduğum bu boğucu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorum. Almanya’da yaşam kalitesinin yüksek olduğunu kabul ediyorum; eğitim, sanat, bilim ve sanayi alanlarında oldukça ilerideler. Ancak bu durum, benim burada yaşadığım içsel çatışmaları ve duygusal zorlukları değiştirmiyor. Dil konusunda ne kadar ilerlesem de, kültürel farklar ve aidiyet eksikliği beni her gün biraz daha yoruyor. Kısacası, düzen kurmakta zorlanıyorum ve diğer şehirlerde yaşamın daha iyi olabileceğini bilsem de, şu anki tükenmişlik hissimden dolayı herhangi bir değişiklik yapacak enerjiyi kendimde bulamıyorum. Bu nedenle, Münih’ten ayrılma kararı almamın ana sebebi bu: Artık daha fazla dayanacak gücüm kalmadı.
@hakancaglarmetin67833 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN kardeşim sağlığın hiçbirşeyin önünde değil. Eğer bu yaşadıkların sana bu kadar yük oluyorsa , mutlu olacağın yer nereyse orada olmalısın. Aslında hepimizin aşağı yukarı yaşadığı şeyleri yaşıyorsun ancak bu seni bizden daha mutsuz ediyorsa ve artık sana zarar verecek durumdaysa herşey gönlünce olsun.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Teşekkür ederim hakan hocam
@ucmakistemeyenhali3 ай бұрын
Abi bana İstanbulda max 30 veriyorlar 2 seneye yakın tecrübeyle, makine mühendisiyim. Belli bir uzmanlıktan sonra 70-80 alınıyor galiba.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
yeteneğine göre verirler . eğer yeteneğine güveniyorsan alırsın. 30 yeni başlayan maaşı artık
@emre97263 ай бұрын
merhaba bende yakında mezun olacagım size birkaç sorum olacaktı rica etsem @ucmakistemeyenhali
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Yardımci olurmusun kardeşimize
@hakxran3 ай бұрын
Videoyu tamamen izlemedim genel hesaplara baktım. 2 senedir Münih'te yaşayan biri olarak 2 odalı bir yer için 1350+ Gider için 350 demişsin. Münih Pahalı evet ama gayet güzel bir konumda 1350 ye 2 oda ve giderler dahil bir yer bulman gayet mümkün. Yine et ve alışveriş konusunda sürekli bio'yu tercih etmeden dolayı aşırı bir pahalılık söz konusu. Türkiye'deki organik market fiyatlarından haberin var mı merak ettim doğrusu. Kalite konusu da benzer şekilde, Türkiye'de ürün güzel gözükebilir ve ya kokabilir ancak en iyi marka da bile içerik soru işareti. Almanya'da marketlerin kar marjı çok yüksek bu yüzden çok ciddi indirimler oluyor. Kırmızı etiketleri takip ederek giderini yarı yarıya düşürebiliyorsun ki, genelde her ayın belli dönemlerinde aynı ürünler indirime giriyor. Bir diğer nokta ise Türkiye'deki kiralar... Başka söze gerek yok. Dönünce fark edersin. Türkiye'ye dönünce olacak olan şu. Lüks alışverişinden bir tık kısman gerekecek ya da organik olduğuni düşünüp olmayan ürünlerle besleneceksin. Onun dışında aşırı bir fark var mı dersen birikim yapmacaksan kafa kafaya olur ama Almanya'da 3 kuruş arttırdığın ile Araba ve Teknolojik alet almak daha kolay. Yine yüzde 80 enflasyondan dolayı 6. Ayın sonunda maaş eridiginden dolayı sıkıntı yaşayacaksın. Hepsinden önemlisi sokakta düz yürürken bile herefin birinden durduk yere azar işiticeksin, psikolojin bozulacak ve agrasifleşeceksin. Yurtdışında yaşamak sosyal olarak zor evet ama şartlar aynı olsa dahi şu konektörde yurtdışı ağır basıyor. Özellikle Münih gibi yapacak birçok farklı aktivite olduğu şehirde.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Merhaba, yorumun için teşekkür ederim. Deneyimlerini paylaştığın için de ayrıca teşekkürler. Münih’te yaşadığın ve buradaki yaşam maliyetleri konusunda bilgi sahibi olduğun anlaşılıyor. Ancak, benim videomda bahsettiğim maliyetler, kişisel deneyimlerime dayanan genel gözlemlerdi ve herkesin tecrübesi farklı olabilir. Kira ve Giderler: 1350 euroya iki odalı bir yer bulmanın mümkün olduğunu söylüyorsun, bu elbette konuma ve dairenin özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak Münih'te kiraların oldukça yüksek olduğunu ve ev bulmanın zorluğunu göz önünde bulundurmak lazım. Alışveriş ve Bio Ürünler: Evet, bio ürünlerin fiyatı daha yüksek. Ancak Almanya’da bio olmayan ürünlerin bile kalite standartları oldukça yüksek. Türkiye'deki organik market fiyatları da oldukça yüksek, bu konuda haklısın. Ancak burada önemli olan herkesin bütçesi ve tercihleri farklı; ben sadece kendi tecrübelerimi paylaştım. İndirimler ve Kırmızı Etiketler: İndirimleri takip etmek gerçekten iyi bir yöntem, ben de bu konuda katılıyorum. Yine de, genel market alışverişi maliyetleri Türkiye’ye kıyasla daha yüksek olabiliyor. Türkiye’deki Kiralar ve Enflasyon: Evet, Türkiye'deki ekonomik durum şu anda zorlu. Ancak Almanya’da yaşarken de kira ve diğer giderler Türkiye’ye kıyasla oldukça yüksek ve benim tecrübelerime göre burada yaşam, düşündüğümden daha pahalı. Bu nedenle herkesin durumu farklı olabilir ve kişisel tercihler devreye girer. Sosyal Hayat ve Psikoloji: Almanya’da sosyal yaşamın ve toplumun daha düzenli olduğunu inkar etmiyorum. Fakat Türkiye'de de güçlü sosyal bağlar, aile ve kültürel unsurlar var. Her iki yerin de kendine has avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Sonuç olarak, herkesin tecrübesi ve öncelikleri farklı. Videoda kendi yaşadığım tecrübeleri ve gözlemlerimi paylaştım. Senin gibi farklı perspektiflere sahip insanlarla bu konuları konuşmak da bu yüzden çok değerli. Umarım herkes için en iyisi olur ve herkes kendisi için en uygun yaşamı seçebilir. Tekrar teşekkürler ve iyi günler dilerim!
@fatihaltunbas27973 ай бұрын
Hocam hakkında hayırlısı olsun, ama maaşın düşükmüş, dediğin gibi onun yarısına tr de aynı şartlarda geçinebilirsin
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Evet mekanik tesisat projesi sektörünün piyasası düşük. Avrupada bu para vergi dairesinde iyi para sayılmakta düşünün . avrupanın mantığı standart hayatı size garanti eder gerisi vergiler vergiler. brütte maaş yükse vergi sınıfları %25-40 arası gider gelir.
@sinancetinkaya3 ай бұрын
Atla gel hemen, Turkiye cennet
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Üzerimdeki işleri bitirip ,Helaliyle en kısa zamanda inşallah
@V0LK4N3 ай бұрын
Size şehrinizi değiştirmenizi tavsiye ederim ben eşimle beraber 3000 euro kazaniyordum toplamda şuanda kursa gidiyorum işsizim ama çok rahat ilerledik dediklerinize katiliyorum baya zor çalişma şartlari türkiyeye kiyasla tek cazip yani 2 gün tatil olmasi yillik izin trafik kurallari bunun gibi şeyler burda daha güzeller
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Öneriniz ve anlayışınız için teşekkür ederim. Şehir değişikliği fikrini daha önce de düşündüm, ancak şu an öyle bir tükenmişlik içindeyim ki, böyle bir değişikliği hayata geçirecek enerjiyi kendimde bulamıyorum. Almanya’daki bazı avantajların farkındayım, özellikle yıllık izinler, trafik kuralları ve hafta sonu tatilleri gibi konularda yaşam kalitesi Türkiye'ye göre daha iyi olabilir. Ancak, içsel olarak kendimi bu ülkede, bu kültürde mutlu hissedemiyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi, çalışma şartları gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Özellikle aidiyet hissetmediğiniz bir yerde bu zorluklar daha da katlanılmaz hale gelebiliyor. Almanya'nın sunduğu imkanlar elbette önemli, ancak şu an içinde bulunduğum ruh hali nedeniyle, bu avantajları değerlendirecek gücüm kalmadı. Tek isteğim, şu anki bu boğucu ve zorlayıcı durumdan bir an önce çıkabilmek. Umarım sizin için de her şey yolunda gider ve kursunuzu başarıyla tamamlarsınız. Destekleyici sözleriniz için tekrar teşekkür ederim, ancak şu an benim için en iyi çözüm, bu yükten bir an önce kurtulmak gibi görünüyor.
@V0LK4N3 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN Ben de otelde çalışıyordum. İlk başlarda Alman genel müdürüm çok iyiydi. Dil konusundaki zayıflığımı, İngilizce bildiğim için önemsemiyordu ve onun sayesinde kendimi bir yıl boyunca iyi hissettim. Sonra emekli oldu ve yerine bir Fransız geldi. İlk aydan, dil yetersizliği nedeniyle kontratımı uzatmadı. Dil bilmek bu ülkede önemli, o da bayağı zor bir süreç. İş hayatında sevdiğim şeylerden biri de, kendimi mental olarak iyi hissetmediğimde Alman müdürüm işe gelme diyordu, çok insancıldı. Ya da hasta olduğumda neden veya kaç gün diye sormuyordu. Bunlar Türkiye’de mümkün değil, işe bir hafta gitmezseniz kıyamet kopar. Ben sizin gibi eğitimli birisinin şuanda Türkiyede mutlu olacağina inanmiyorum 4 ayda bir gidiyorum sistem insanlari orada bunaltmiş herkes asabi ve mutsuz
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Bende Türkiye de mutlu olacağıma inanıyorum. Bazı aciklamalariniz ders alınması gereken değerde . Umarım okuyan arkadaşlara faydaları olacaktır.
@V0LK4N3 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN Beni tek sevindiren şey, Türkiye’de otelde çalıştığımda asgari ücretten biraz fazlasını kazanıp bahşiş almak için çabalamamdı. Burada ise oradaki kazancımdan daha rahat kazandım, hem de 7 gün çalışmadan 1500-2000 Euroyu. Bu sebepten dolayı Almanya benim için daha olumlu. 2 gün tatil senelik izin falan Türkiyede resepsiyoniste nerdeeee 😊 ama siz muhendissiniz biraz daha iyi koşullarda çalişiyor olabilirsiniz vatanimizda 🙂
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
@@V0LK4N evet mesleklere göre bu avantaj değişebilir. buda ayrıca değelendirilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum
@mehdkfkfk3 ай бұрын
Hocam öncellikle kendi adıma çok teşekkür ederim, çok faydalı ve gerçekçi bir video olmuş, size küçük bir sorum olacaktı, özellikle bildiğiniz üzere Almanya'ya çalışma izni alarak gönderen ajanslar var, geçenlerde bilindik bir ajansı aradım frankfurt'da 2000- 2200 euro maaş civarında zincir fırınları olan bir fırıncıda işe yerleştirdiklerini söyledi, kalacak yeri onlar ayarlıyor bir oda şeklinde ve 300 euro kalma parası veriyorsun, geriye ortalama 1700-1900 euro kalıyor, şimdi ben türkiyede yabancı bir kuruluşta ortalama 1500-1700 dolar bandında çalışıyorum ama hem geleceğim için hem de çalıştığım kurum proje bazlı olduğu için Almanya'ya genç yaşta yerleşmek istiyorum, sence bu tarz bir hamle mantıklı olur mu ? Yani bu paralar yeterli olur mu veya o ajanslara güvenilir mi ? yaşım 26 ve gitmem dahilinde 26bin euroluk bir birikimim var onunla gidicem, iyi seviyede ingilizce ve arapça biliyorum ama işte Almanya tarafında iş bulamadığım için ajanslar ile gitmeyi planlıyorum, bu konuda görüşünü belirtirsen çok mutlu olurum, şimdiden eline sağlık ve teşekkür ederim 🙏
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Merhaba, yorumun ve soruların için teşekkür ederim! Öncelikle, Almanya'ya yerleşme fikrin genç yaşta geleceğini şekillendirme açısından çok olumlu bir adım olabilir. Ancak, dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var: Ajansların Güvenilirliği: Almanya'ya çalışma izni sağlayan ajanslar arasında maalesef güvenilir olmayanlar da mevcut. Bu nedenle, ajansı seçerken çok dikkatli olmalısın. Ajansın lisanslı olup olmadığını kontrol et, kullanıcı yorumlarını oku ve mümkünse daha önce bu ajansla Almanya'ya gitmiş insanlarla iletişime geç. Almanya'da Federal İş Ajansı'nın (Bundesagentur für Arbeit) onayladığı ajanslar daha güvenilir olabilir. Maaş ve Yaşam Giderleri: Almanya'da yaşam giderleri, özellikle büyük şehirlerde yüksek olabilir. Frankfurt gibi bir şehirde 2000-2200 euro maaş, ortalama yaşam giderlerini karşılamak için yeterli olabilir, ancak büyük bir birikim yapma imkanı sağlamayabilir. Oda için 300 euro verileceği söylenmiş, bu iyi bir fiyat. Geriye kalan 1700-1900 euro ile temel ihtiyaçlarını (yiyecek, ulaşım, sağlık sigortası vb.) karşılayabilirsin. Ancak, bu paranın ne kadarının birikime kalacağını hesaplamak için ayrıntılı bir bütçe planı yapmalısın. Dil Bilgisi: Almanca bilgisi iş bulma konusunda büyük bir avantaj sağlar. İngilizce ve Arapça bilmen güzel, fakat Almanya'da gündelik yaşamda ve iş hayatında Almanca bilmek büyük önem taşır. Almanca öğrenmeye başlamak, hem sosyal uyumunu kolaylaştırır hem de iş bulma şansını artırır. 26.000 Euro Birikim: 26.000 euro iyi bir başlangıç sermayesi. Bu, acil durumlar veya iş değişikliği gibi durumlar için güvenlik sağlayabilir. Ancak, Almanya'da iş bulana kadar veya mevcut işinde istikrarlı bir düzen oturtana kadar bu birikimi dikkatli bir şeKilde kullanmalısın. Proje Bazlı İş ve Gelecek Planları: Proje bazlı çalışmak belirsizlik yaratabilir ve bu da Almanya'ya yerleşme isteğini artırmış olabilir. Almanya, iş gücü piyasasında istikrarlı işler sunabilen bir ülke. Fakat işe yerleştirileceğin sektör ve iş pozisyonunun uzun vadeli olup olmadığını ve kariyer hedeflerine uygunluğunu da göz önünde bulundurmalısın. Sonuç olarak, Almanya'ya yerleşmek mantıklı bir hamle olabilir, ancak adım atmadan önce detaylı araştırma yapmanı, iş sözleşmesini iyice incelemeni ve kararlarını uzun vadeli düşünmeni öneririm. Almanca öğrenmeye başlamak ve güvendiğin ajanslarla çalışmak da başarı şansını artıracaktır. Başarılar diliyorum
@tufanagzikuru3 ай бұрын
Geldin, gezdin memleketi, aklın karıştı dimi 😂 Hocam hakkında hayırlısı olsun, inşallah doğru karardır. Memleketimizin değerlerinin memleketimize hizmet etmesi içimizi ısıtıyor. Oranın şartlarıyla ilgili video bekliyordum. Tahminim gibi bir video geldi. Bence de ekonomik olarak doğrusunu yapmışsın. Açıkçası dönersin diye düşünüyordum bu videoyu görünce de pek sevindim. Rızık çalışan adamı heryerde buluyor. Sizin gibi mesleğe aşık insanlar Inş hep iyi yerlerde olur ve ülkemizin gelişmesi için hem sektöre hem gelecek nesillere ışık tutar.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Tufan hocam , almanyayı türkiyeyide savunmuyorum . türkiyenin şartlarının zor olmasına rağmen daha rahat yaşadım hep . hakkımızda hayırlısı . iyi dileklerin için teşekkür ederim . :) Memleketi gezdim o konuda haklısın
@ArifKaygusuz3 ай бұрын
Dil konuşamadığın için elenmişsin reis. Umarım ilerde pişman olmazsın. Herşey para değil ama birde senin yaşadığın yer çok pahalı. Ben bahsettiklerini %40 ucuza yapıyorum yaklaşık. 700€ kira 700€ mutfak(aynı şekilde et vs.) geriye 300-400€ mutfak geriye kalan artı yazıyor her ay.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Yorumunuz için teşekkür ederim. Pişmanlık konusuna gelince Türkiye'den hiç bir zaman mutsuz değildim 220 m2 evde tenis masama, kahve makineme kadar vardı ve bunu mütevazı bir maaş ile yaptım . Ve ayda 1 kere kesinlikle il dışına gezmeye giderdim KZbin sayfamda kanıtları ile vardır . Türkiye'yi bu kadar kötülemeye gerek yok . Avrupa'yi bu kadar övmeye gerek yok . Sular çekilince karıncalar balıkları yer , sular yükselince balıklar karıncaları yer. Yani geleceği Allah bilir . Mesele mutlu olmak . Hayatı kaçırmamak . Tabiki Avrupa disiplin ve standart bir hayat garanti eder. Bunun mutluluk getireceginin garantisi yoktur.
@viran4743 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN Sen bir zamanlar biriktirip yapmışsın. Sorun şurdaki artık yapılmıyor. Kendi özelinde düşünme. Genç ve hayata yeni başlayacak bir insanı düşün.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Hangi ildesiniz hocam
@KralStannis3 ай бұрын
Kurulu düzenin olsa cennet vatana geri gelmezdin degil mi?
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
@@KralStannis Para kazanmak için geldim . Büyük ihtimalle Kazanıp dönerdim . ( olacağı tek bilecek Allah'tır büyük konusmaya gerek yok)
@Wedat333 ай бұрын
Senin yaşadığın şehir pahalı müdür 😂
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Fazla fark diyorlar bu sene :) ucuz neresi var ?
@animalkutay3 ай бұрын
Kardeş ben de almanyadayim senden daha az parayla cebimizde para birakiyoruz? Sen burada yapamiyorsan turkiyede şişe toplarsin babuli 😂😂😂😂
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Hangi semttesiniz ? , nasıl yaşıyorsun herşey buna bağlı. Ben videoda belirtiyorum
@yasinar37463 ай бұрын
Hergun makarna yedigi belli olmuyor mu ? Aklinca laf sokmus iste sana.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Tam anlayamadim ama öyle galiba :(
@beyoglu16503 ай бұрын
3000€ tek kisi calisirsa 2 kisi zor gecinirsiniz yani kesinlikle degmez. Almanyanin en pahali kentidir Münih.
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Doğru tespit. Almanyadamısınız ?
@beyoglu16503 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN evet düsseldorftayim ama. 1350€ ya yani burda cok güzel ev kiralanir. Münihte 4 sene yasadim degmez. Münihte psikolojik olarak delirmek üzereydim. O kadar sıkıcı ve depresif bir şehir. Düsseldorf veya daha iyisi Köln çok daha iyi. Kölnde insan kendisini yurtdışında bile hissetmiyor pek.
@beyoglu16503 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN bence bu tarafları da deneyin olmazsa dönersiniz. Ben 12 senedir almanyadayim münihte 4 sene bana kabus gibi gelmisti. Sadece is ev. Köln veya Düsseldorfta öyle 8den sonra hayat bitmiyor. Münihte öyle 8 sonrasi ölmüs gibi herkes. Pazar günleri bile sokaklar doluyor. Buralar hem de cok daha sicak ve güneslidir. Buralari denemeden gitmeyin. Münih cogu kisi icin cok zordur. Sadece türkler degil italyan ispanyollar da nefret ediyor münihten :D
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Bu konuda imzamı atarım
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Denemek için güç zaman kalmadı , dilimi gelirlstirip belki ilerleyen yıllarda tekrar denerim . Yorgunluk var artık ok yaydan çıktı. çok değerli bilgi verdiniz okuyanlara doğru tespit olacaktır.
@VolkanDemir-rl8yp3 ай бұрын
Sen ne anlatıyorsun bir sey anlaşılmıyor
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
Evet evet öyledir. Bu kadar anlayan var ise bize yeterde artar .
@AdaletinklcYavuzSultanSelimHAN3 ай бұрын
Markurda 200 Euro 2kg stek baba
@KutmanKAPLAN3 ай бұрын
:))))))))
@AdaletinklcYavuzSultanSelimHAN3 ай бұрын
@@KutmanKAPLAN ne güyürsun mal Avusturya’da groshamdel marketi Merkur girbak internetten