No video

KUYU TEMEL YAPIM YÖNTEMİ VE TEMEL ÇUKURU KAZISI / DIAPHRAGM RETAINING WALL CONSTRUCTIONWELL METHOD

  Рет қаралды 17,120

ahmet çubuk

ahmet çubuk

Күн бұрын

Kuyu yöntemiyle iksa perdesi yapılması.
Kuyu temel nasıl yapılır?
Kuyu temel ile ilgili aklınıza gelen herşeyi yorumlarda sorabilirsiniz.
#kuyu #temel #perde #iksa #betonarme #kuyutemel #kuyuperde #zemin #geoteknik #kazı #hafriyat #inşaat #mühendislik #temelçukuru #ankraj #strut #çelikdestek #excavation #ekskavatör #proje #mühendislik #soil #gorundcover #sketchup #draw #drawing #engineer #engineering #civil #turkiye #türkiye #istanbul #ankara #izmir #kocaeli #bursa #germe #halat #tendon #toprak #kazma #kürek #worker #mine #miner #digger #diaphram #solution #adjacent #structures #art #teknik #imo #göçük #heyelan #toprak #kaza #nasıl #yapılır #retainingwall #retainingwalls #deepfoundation #DERİNTEMEL

Пікірлер: 26
@pusutv8031
@pusutv8031 2 жыл бұрын
4 sene okul okudum,şöyle anlatmadılar şu temeli helal olsun
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@user-mi3lq3mt9v
@user-mi3lq3mt9v 7 ай бұрын
çok güzel olmuş emeğine sağlık
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 7 ай бұрын
Teşekkür ederim Tolga bey sağolasın
@murataltun8881
@murataltun8881 6 ай бұрын
harika bir sunum olmuş hocam emeğine sağlık.
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 6 ай бұрын
Teşekkür ederim sağolun murat bey
@oguzsahin7824
@oguzsahin7824 2 жыл бұрын
Güzel bir çalışma olmuş
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 2 жыл бұрын
teşekkürler
@ticolanesla1324
@ticolanesla1324 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık çok sade ve faydalı bir anlatım olmuş.
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@alperencevahir4199
@alperencevahir4199 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Çok güzel anlatılmış
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 2 жыл бұрын
teşekkürler
@TEMELTASCONSTRUCTION
@TEMELTASCONSTRUCTION 3 жыл бұрын
İyi çalışmalar
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 2 жыл бұрын
teşekkürler
@hasanmertugur6707
@hasanmertugur6707 2 жыл бұрын
Teşekkürler Ahmet Bey
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 7 ай бұрын
Teşekkür ederim Hasan bey sağolasın
@mustafayucel6398
@mustafayucel6398 2 жыл бұрын
Eline Sağlık Ahmetcim,
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim abi
@ufukozturk9122
@ufukozturk9122 9 ай бұрын
Kentsel dönüşüme giren binamız Kuyu temel yapılacak. Sizce bu kuyu temel çeşidi depreme ne kadar dayanıklıdır? Güvenli midir? Zemin sert, kayalık bölgede Beşiktaşta
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 9 ай бұрын
Merhaba ufuk bey, öncelikle; her çeşit yapı, her zeminde depreme dayanıklı olarak yapılabilir bu çoğu zaman kolaylıkla mümkün. Statik ve Geoteknik hesapları sağlıklı veri edinerek doğru yapabilirsek her zeminde depreme dayanıklı yapılar yapabiliyoruz. Beşiktaş bölgesinde zemin genelde kiraçtaşı, yani sert zemin yapısına sahip ancak sert zeminlerin her zaman depreme dayanıklı olduğu anlamına gelmiyor, deprem yükünü çok fazla sönümlemeden yapıya aktardığı için yapı boyutlarına ve depremin frekansına/büyüklüğüne göre dezavantajlı da olabiliyor. Yani yapının depreme dayanıklı olabilmesi için yapıya uygun zemin iyileştirmesi, temel tasarımı ve depreme dayanıklı yapı tasarımı olması gerekiyor. Bir de iyi işçiliklerle imal edilmesi gerekiyor. “Hepsi bir araya gelince depreme dayanıklı yapı sahibi olursunuz”. Kuyu temele gelince, geçici iksa yapısı(temel çukuru hazırlanırken zemini tutan duvarlar) inşaa etmek amacıyla ortaya çıkan bir betonarme perde yapım yöntemidir. Günümüzde bodrum perdeleri de kuyu temel yöntemiyle imal ediliyor, bu durum izolasyon zaafiyeti ortaya çıkarıyor. Çeşitli katkı malzemeleri ve uygulamalarla %95 e yakın izolasyon başarısı artık öngörülebiliyor. Kuyu temel yöntemiyle inşaa edilen bodrum perdelerinde çok parçalı imalat yapıldığından yatayda ve düşeyde soğuk derzler oluşuyor, Derzler Yapı bütünlüğünü bozsa da taşıyıcı sistem görevini normale yakın performansla yerine getiriyor. Benim tavsiyem kuyu temel yöntemiyle imal edilecek perdelerin geçici iksa yapısı olarak kullanılması ve önüne yapılacak yapının kendi betonarme perdelerinin iyi bir izolasyon sistemiyle tekrar imal edilmesi yönünde. Kolaylar gelsin.
@yakupkaraca9053
@yakupkaraca9053 2 жыл бұрын
perde beton içine kalan ağaç tomrukları beton döküldükten sonra nasıl çıkartıyorsunuz. beton içine sıkışmıyor mu?
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk 2 жыл бұрын
Merhaba Yakup Bey malum Ağaç başları kuyu temelin en büyük zaafiyetlerinden. Bu takozlar betonun içinden karotla veya eskitme yöntemiyle veya yakarak alınabiliyor, Hatta betondan önce ağacın kalıp içinde kalan kısmı yumuşak bir malzeme(taşyünü vb) ile sarılırsa iş makinesiyle çekilip alınma durumu da olabiliyor, sonra açılan cidara sırasıyla aderans arttırıcı sürülüp boşluk kristalize izolasyon dolgusu gibi malzemelerle kapatılarak azami geçirimsizlik sağlanmaya çalışılıyor Ancak; yer altı su seviyesi temel üstü kotundan yukarıda ise yapının su içinde kalan kısmında kuyu temel %100 izolasyon marifeti gösteremeyebiliyor, katkılı beton ve Derz bantlı izolasyon yöntemleri ile kullanılan malzeme ve işçilik kalitesine göre başarı oranı değişkenlik gösteriyor. Benim bu konudaki genel önerim yer kaybı hassasiyeti ve ekonomik kaygısı olmayan yapı sahiplerinin yaşam alanı olarak kullanılacak Bodrum katlarda(depo, mesken vb.) kuyu perdesini geçici iksa yapısı olarak kullanılıp, önüne izolasyon yaptıktan sonra kalıcı perdeleri teşkil etmesi yönünde. Konuyla ilgili neler yapılabileceğine dair bir çalışmam var mail ile talep ederseniz paylaşabilirim Selamlar.
@TugayKK
@TugayKK Жыл бұрын
Hocam binanın altında su kuyusu vardı, drenaj için motor ile kanalizasyona bağlandı. Binanın temeline kuyu temel uygulanabilir mi? Deprem riski oluşturur mu?
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk Жыл бұрын
merhaba uygulanabilir, depremde ilave risk oluşturmaması için bir geoteknik mühendisi tarafından projelendirilmesi veya mevcutta yapılmış olan işin deprem güvenliği analizinin yapılması gerekir, kuyu temel yöntemiyle doğru projelendirildiğinde mevcut yapının altına bodrum kat bile eklenebiliyor, mesela büyükyalı projesi, tarlabaşı360 projesi ve cer istanbul projesi gibi... Sizin yapınıza gelince, temel altından drenaj suyunu çekerek yer altı su seviyesini temelden düşük tutmaya çalışmak için yapılan yaygın bir uygulama, ancak zemin kumlu ise suyla beraber zemin parçalarını da çekiyor olabilirsiniz, zamanla kendi yapınızda ve çevre yapıların altında boşluklar oluşabilir veya sürekli çekilen su borulanma yapabilir, bu da sizin ve komşu binalarda istenmeyen oturmalara sebep olabilir, bir geoteknikçi inşaat mühendisiyle görüşmenizi tavsiye ederim, geoteknik mühendisi sizden çalışma yapabilmek için zemin etüdü ve harita çalışmaları isteyebilir. daha fazla bilgi için mail yoluyla ulaşabilirsiniz, kolaylar gelsin.
@TugayKK
@TugayKK Жыл бұрын
@@ahmetcubukk Hocam çok teşekkür ederim, çok detaylı açıkladınız. İyi akşamlar dilerim.
@ahmetcubukk
@ahmetcubukk Жыл бұрын
@@TugayKK rica ederim, iyi akşamlar.
MÜSTAKİL EV-VİLLA İZOLASYONU VE AŞAMALARI.. VİLLA SERİSİ-3
13:36
Harley Quinn's revenge plan!!!#Harley Quinn #joker
00:59
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 20 МЛН
لااا! هذه البرتقالة مزعجة جدًا #قصير
00:15
One More Arabic
Рет қаралды 51 МЛН
天使救了路飞!#天使#小丑#路飞#家庭
00:35
家庭搞笑日记
Рет қаралды 85 МЛН
👨‍🔧📐
00:43
Kan Andrey
Рет қаралды 10 МЛН
Mütemadi Temel Hafriyat Doldurulması İşlemi #köyevi #müstakilvilla
5:20
Mühendis Suat Altun~SALTUN YAPI
Рет қаралды 19 М.
DRENAJ BÖYLE YAPILIR
7:33
Erdem Fidan
Рет қаралды 103 М.
Understanding the soil mechanics of retaining walls
8:11
The Engineering Hub
Рет қаралды 466 М.
Fore Kazık Yapım Aşamalarını Gösteren Animasyon
6:35
Temeltek Mühendislik
Рет қаралды 80 М.
Mütemadi (sürekli) Temel Nedir? Nerede kullanılır ?
3:27
Mühendis Suat Altun~SALTUN YAPI
Рет қаралды 31 М.
Harley Quinn's revenge plan!!!#Harley Quinn #joker
00:59
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 20 МЛН