Kuzular %50 Daha Ucuz Nasıl Beslenir | Bir Kuzunun Beslenme Maliyeti

  Рет қаралды 9,884

Mutlu Hayvanlarınız İçin

Mutlu Hayvanlarınız İçin

Күн бұрын

Пікірлер
@ihsanbostanc4499
@ihsanbostanc4499 Жыл бұрын
ALLAH razı olsun furkan hocam
@halukalpkaya7895
@halukalpkaya7895 Жыл бұрын
Güzel bir video olmuş emeklerinize sağlık. Kuzuyu sağlıklı olarak elde edebildikten sonra bakmayı bilirseniz her türlü kısa zamanda 40 kg CA oluyor. Sizin yeminizle bu daha da kolaylaşıyor. Önemli olan anaç koyun başına yılda maksimum kuzuyu alabilmek. Toplama kuzuyla sürdürülebilirlik çok zor. Kasaplık kuzu besisinde dediğiniz yüksek kazanımlar var gözükse de bir kuzudan elde edilen kazanımın çoğunu anası yıl boyunca yiyiyor kalanı da ancak işletmenin diğer giderleri ve yetiştiricinin ancak çay sigara parasına yeter. Düşük sayılı yetiştiricilikte eleman çalıştırabilmek bile düşünülemez. Önemli olan anaç koyunu merada 3 -- 5 ay otlatıp yem giderini düşürmek yerine kaliteli kaba ve kesif yemi hayvanın ayağına getirerek yılda en az 2 kuzu alabilmek olmalı. Yılda birden fazla doğum her doğumda da da birden fazla kuzu alabilen yetiştiriciler gerçek anlamda para kazanabilir. Sizin yemleme sisteminizde işin bonusu. Hem daha ekonomik hem de gereksiz hamallığı ve iş gücünü ortadan kaldırıyor. Herkese iyi akşamlar dilerim.🐏🐐🌾🍀❤
@byzaferguloglu1752
@byzaferguloglu1752 Жыл бұрын
Emeğine yüreğine sağlık Furkan kardeşim
@desertaxe
@desertaxe 10 ай бұрын
Piyasada satilan ortalama bir kuzu yemi bugun (2024 Ocak) itibariyle 450-550TL /50kg (17 protein). Sizin Akilli yem ise 650TL /20kg. Yem maliyetini %50 ucuza getirmeyi vaadediyorsunuz fakat %300 pahaliya satiyorsunuz. Yani cok asiri pahali! Ham protein oranini 2 bucuk kat fazla (%40) koyuyorsunuz anliyorum ama hayvanlarin ogun basina bundan ne kadar faydalanabilecegi mechul. Garantisi yok! Sonucta bunlar da canli ve iskembe kapasitesi belli. Sindirim sistemi ve metabolizmasi belli. Bence piyasadaki 17 protein yem + Arpa ezmesi + kuru ot besisi yapan insanlar da gayet ideal kesim kilolarina 120 gunde ulasir. Burada en onemlisi hayvanin irki, sonra saglik ve yasam kosullari cok buyuk onem arzeder. Herseyi esit sartlarda dusunursek sizin Akilli yem cok ama cok pahali. Hayvan yemi degil artik lux hayvan mamasi diyebilirim. Bence yem fiyatinizi daha ucuz ve ekonomik bir rakama cekmelisiniz.
@NehirKocaman11
@NehirKocaman11 10 ай бұрын
Kuzu buyutme yemiyle ayni fiyatageliyo 50 kilo 16 hp yem 550 tl
@zafergunbey8362
@zafergunbey8362 2 ай бұрын
Cuval fiati nedir
@yhy5309
@yhy5309 Жыл бұрын
Kuzuda Kırma mı ezme mı hangisi daha iyi (hayvanın seçici olmasi göz ardı edilirse )
@drfurkandilber
@drfurkandilber Жыл бұрын
Tahıllarda, kırma ya da ezme işlemi içeriği değiştirmemektedir. Ezme işlemi esnasında sadece arpa ve yulaf gibi kavuz kılıf ile kaplı tahıllarda lif dediğimiz selüloz kısmı bütünlüğü bozulmadığı için asidozis yaşanmaması için bir nebze de olsa tamponlayıcı etki oluşturmaktadır. Ancak bu durum dış kısmında kavuz bulunmadığı için buğday ve mısır için geçerli değildir. Akıllı yemler toz formda olduğu için, tahıllar ile homojen karışım elde edebilmek ve kuzuların tahılları seçmeden tüketebilmesi için tahılların "karınca başı" büyüklüğünde kırma yapılmasını tavsiye ediyoruz.
@birolyldrm1497
@birolyldrm1497 Жыл бұрын
Bu yaptığınız porsiyon 1 öğün için mi geçerli yoksa 1 günlük mü
@drfurkandilber
@drfurkandilber Жыл бұрын
Leğendeki karışım, 1 günlük (24 saatlik) olarak 10 kuzu için hazırlanmıştır
@muratsen2155
@muratsen2155 Жыл бұрын
Kuzu besleyen varmı.
@adanzyeegitim5528
@adanzyeegitim5528 Жыл бұрын
25 kiloluk kuzu 700 g yerse 50 kiloluk kuzu 1400 g yer. Ortalama 1000 g günlük. Bu da üç ayda 1500 eder. Yol, iğne, saman, ölüm, elektrik, su, işçilik hariç. Bence bilinçli olarak yanlış hesap yapıyorsunuz. Doğruları yazın. Millet zarar etmesin. Saygılar.
@drfurkandilber
@drfurkandilber Жыл бұрын
Merhabalar. Sizin hesabınız doğru ancak eksikliği bulunuyor. Bizim önerdiğimiz besleme programı hayvanların "mevcut canlı ağırlığı + 5 kg" üzerinden hesaplanarak hazırlanır. Sizin hesabınıza göre 1400 gram konsantre yem + tahıl tüketimi yapacak olan bir kuzunun ortalama 55 kg canlı ağırlığa ulaşması halinde mümkün olacaktır. Bu beslemeyi de 120 günlük yaşama sığdırmak ülkemizdeki yerli ırk kıvırcık ve merinoslarda pek mümkün değildir. Ancak 135 günlük yaşamda mümkün olabilir. Dolayısıyla kuzularını 45 - 55 kg arasında canlı ağırlıkta kestirmek isteyen üretici hitap ettiği pazara göre hareket edecektir. Çünkü bazı kasaplar ya da et marketleri 23-24 kg kuzu karkas talep ederken, bazıları ise 26-30 kg karkas talep etmektedir. Ayrıca 10-20 günlük kuzuları 100 gün boyunca beslerken anneden gelen sütün gücünü de hesaba katmak gerekir. Her 5 lt koyun sütü ya da kaliteli bir süt ikame yemi (SİY-mama) 1 kg canlı ağırlık artışını sağlamaktadır. Bu nedenle kuzuların 60-75 gün süt ya da SİY ile beslenmesi de kasaplık ya da damızlık kuzu yetiştiriciliğinde canlı ağırlık kazancına ve yem tasarrufu hesabına dahil edilmelidir. Toplama kuzu, toklu, kurbanlık vb besiciliğinde ise süt içmeyi hesaba katmayarak, ortalama 30 kg canlı ağırlığa sahip kuzularda yemden yaralanma oranını (YYO) hesaplarken yaptığımız çalışmalarda 3 kg konsantre yem + tahıl karışımı ile (kaba yem hariç olarak hesaplandığında) 1 kg canlı ağırlık artışı elde edilmektedir. Bu da 20 kg Akıllı kuzu yemi + 50 kg tahıl ile yaklaşık 24 kg baskül kazancı anlamına gelir. Bu hesapta herkesin bildiği gibi ırk, mevsim, ikiz eşliliği, geçirdiği hastalık öyküsü, kaba yem kalitesi, barınak vb koşulları değişken parametrelerdir. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. Sağlıcakla kalınız. Saygılarımla.
@cuneytipek4815
@cuneytipek4815 Жыл бұрын
Abi siz kendiniz neden beslemiyorsunuz hayvan beslemesi kuru madde demektir siz böyle çakma işler ile küçük işletmeler zora sokuyorsunuz arpa ve mısır varsa zaten başka şeye gerek yok
@drfurkandilber
@drfurkandilber Жыл бұрын
Cüneyt Bey, merhaba. Sadece arpa ve mısır ile besleme yeterli oluyorsa bu kadar fakülte, ar-ge merkezi, yem fabrikası, yem katkı firması boşuna kurulmuş o zaman.. :) Sadece arpa ve mısır ile beslenen kuzuların canlı ağırlık artışlarına ilişkin elinizdeki verileri bizimle paylaşırsanız biz de istifade etmiş oluruz. Böylece küçük işletmeler de rahat bir nefes almış olurlar.. :)
@cuneytipek4815
@cuneytipek4815 Жыл бұрын
Size sadece şu veri ile cevap vermek isterim eğitim ve bilim önemsiz demiyorum.Yan ürünlerin satılan fiyatlar ve katkısı orana acıklarsananız mesela 10 birim size verdim kaç birim geri getirisi olacak son bu kadar fakülte açıldı her yer veteriner hayvan sayımız ve işletme sayımız neden 80 yıllların gerisinde eğitimli kesim bu kadar idaali ise ithal mamüllerin bayili dışında bana bir katkı söyleyim yerli bir tane sperma varmi mesela genetik için kullanalım.satış yapılır tabi ama hayvancılık gelenekselde yapılır illa birseyleri birseyler ile karıştırmaya gerek yok
@drfurkandilber
@drfurkandilber Жыл бұрын
@@cuneytipek4815 ben kurumlardan bahsederken sadece Türkiye'yi vurgulamadım. Hayvan beslemenin merkezi Fransa, İspanya ve Amerikadır. Genetik olarak da damızlık hayvan, sperma, embriyo üretimi de orasıdır. Bizim ülkemize hayvan da besleme ürünleri de çoğunluğu dışarıdan ithal geliyor. Biz bu hayvanları beslemek istiyorsak, bu hayvanlara yönelik besleme programı uygulanmalıdır. Yerli hayvanlarımızı da hem ıslah etmemiz hem de bilimsel verilere göre beslemeniz gerekiyor. Biz firma olarak hem ithal hem de yerli hayvanlarımıza en uygun içerikli ürünler üretmek ve besleme programlarını düzenleyerek en uygun beslemeyi sağlatmak. Bu çalışmalarımızı elimizden geldiğince sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Sizinle de özel bir besleme çalışması yapabiliriz.
@cuneytipek4815
@cuneytipek4815 Жыл бұрын
Sayın hocam ben hayvancılık bıraktım yurtdışına attım kendimi genetik olarak 15 sene ıslah çalışması yaptım kendimce Amerika Fransa tohum denemelerim oldum 35 40 lıtre kadar çıktım süt hayvanları 14 aydan 350 Karkas aldım danalar oldu ama ülke de bir istikrar olmadığından ben hayvancılık bitti diyorum sizde bu sektördesin kaç işletme kaldı işe başladığınızda suan kaçtane var paydaş olarak tabi mal satın isterim ama biz hayvan bakmayı biliyoruz sade e politikalar biİzi bitirdi demek istedim
@drfurkandilber
@drfurkandilber Жыл бұрын
@@cuneytipek4815 sizin gibi maalesef birçok girişimcimiz - üreticimiz yıllarını ve sermayelerini daha modern ve iyi bir tarım - hayvancılık için harcadı, ancak tutarsız politikalar nedeniyle bu sektörden ayrılmak zorunda bırakıldılar. Birçok tecrübe kazanımı ve ıslah edilmiş hayvanlar gelecek nesillere ulaşamamış oldu. Dileriz ki ilerleyen yıllarda yapılan bu hatalardan ders çıkarılarak daha uzun soluklu tarım ve hayvancılık politikaları geliştirebiliriz. Katkınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
KUZULARDA MAKSİMUM KİLO (Kasaplık Kuzu Besleme)
22:14
Yasin Eymen Çelik
Рет қаралды 588 М.
The Ultimate Sausage Prank! Watch Their Reactions 😂🌭 #Unexpected
00:17
La La Life Shorts
Рет қаралды 8 МЛН
МЕНЯ УКУСИЛ ПАУК #shorts
00:23
Паша Осадчий
Рет қаралды 4,9 МЛН
When Cucumbers Meet PVC Pipe The Results Are Wild! 🤭
00:44
Crafty Buddy
Рет қаралды 56 МЛН
2 Çeşit Kuzu Besi Yemi Yapıyoruz | Kendi Yemini Yapanlar Kaçırmasın
37:38
Mutlu Hayvanlarınız İçin
Рет қаралды 16 М.
120 Kuzudan Kaç Para Kazandı | Toplama Kuzu Bakımı
22:01
Mutlu Hayvanlarınız İçin
Рет қаралды 229 М.
Kuzu Bakımı ve Beslenmesi - Koyuncu
42:26
ÇİFTÇİ TV
Рет қаралды 40 М.
HERKES KENDİ YEMİNİ YAPACAK | KOYUN YEM RASYONU
16:21
Yasin Eymen Çelik
Рет қаралды 50 М.
G20 Zirvesinde Erdoğan'dan İngiliz Gazeteciye Ders Gibi Rusya Yanıtı!
15:07
2 Ay Erken Kuzu Yetiştirme Yöntemi | Kasabı Şaşırtan Kuzular
21:12
Mutlu Hayvanlarınız İçin
Рет қаралды 18 М.
BÖLGENİN EN UCUZ PAZARI TORBALI HAYVAN PAZARI
15:48
Ceyhan Ece
Рет қаралды 13 М.
The Ultimate Sausage Prank! Watch Their Reactions 😂🌭 #Unexpected
00:17
La La Life Shorts
Рет қаралды 8 МЛН