20:00 Sama tilanne näkyy tietysti koronatoimien kohdalla. Niitä ei ole uskallettu käsitellä ollenkaan näin myöhemmin, vaikka keskusteluilmapiirin voi kuvitella olevan nykyään avoimempaa kuin ennen. Asia vain unohdettiin yhdessä päivässä. Neuvostoliitto-Venäjän kohdalla tilanne on siinä mielessä erilaisempi, että kyseistä suomettumispolitiikkaa pidettiin erittäin onnistuneena ihan viimeaikoihin asti, mutta kaikki kaatui viimeistään Venäjän suurhyökkäykseen Ukrainaan.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Koronan ja Ukrainan sodan ero oli siinä että koronapandemia oli maailmanlaajuinen pandemia ja Ukrainan sota on paikallinen konflikti josta sitä katsotaan Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta käsin. Jopa Yhdysvalloissa suurempi haaste on Kiinan laajentuminen Aasiassa.
@MikaLuoma-y3v6 ай бұрын
@@nollatoleranssi9177 Koronan suhteen kannattaa lukea valtioneuvosto 3-2020, löytyy netistä. Siinä mainittiin Ivermectin joka sitten vaiennettiin!
@MikaLuoma-y3v6 ай бұрын
@@anilsomanirahul Suomessa kuoli Koronan kanssa 558 hlöä v.2020, kun se oli pahimmillaan. Ruotsi oli paljon viisaampi ja siellä onkin pienempi ylikuolleisuus!
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@MikaLuoma-y3v Korona kuolemat on eri asia kuin yleinen ylikuolleisuus. Suomen ylikuolleisuus johtuu siitä että Suomen väestöpohja on iäkkäämpää kuin Ruotsin väestö. Kuolleehan influenssaan paljon enemmän ihmisiä per vuosi kuin kuoli koronaan mutta ne ovatkin iäkkäämpiä ihmisiä joiden immuniteetti on jo luonnostaan erittäin alhainen.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@MikaLuoma-y3v Se että Suomessa on korkeampi ylikuolleisuus johtuu siitä että Suomen väestöpohja on ikärakenteelta vanhempaa kuin Ruotsin. Korona kuolleisuus pitää suhteuttaa siihen kuinka paljon saa tartunnan ja joutuu oikeasti sairaalaan. Yhdysvalloissa oli suurin OECD maiden korona kuolleisuus johtuen siitä että maan väestöstä suurin osa sairastaa muita tauteja
@karijuhaniniemelainen6 ай бұрын
Leevi 👍🎧 oli mielenkiintoinen vieras. 👍🇫🇮
@kalervolle6 ай бұрын
Aloitin kuuntelun vasta, mutta nyt on ihminen, joka on asian päällä. Tavallaan jo ensi minuuteista lähtien Riku Keski-Rauska täyttää tuon heikosti selvitetyn ajanjakson Neuvostoliiton hajoamisesta tähän päivään saakka eli jälkisuomettumisen ym. Olen joutunut elämään taistolaisen läheisen kanssa suomettumisen pahimman ajan, siis aikuisena. Ja ihmettelen, mitä valkopesua esim entiset taistolaiset ovat harrastaneet. Ja se ettei meidän suomettumisen aikana jo kriittisen näkökulman omaksuneiden tarinoita ole paljon kerrottu..
@kaarnak6 ай бұрын
Joka aikakausi tuo omat tabunsa, joita sitten jossain vaiheessa ihmetellään että "miten tuosta ei saanut puhua". Hyvä että tätä suomettuneisuutta pidetään nyt kielen ja mielen päällä, karmea ajanjakso historiassamme. Vaatisi tosin myös rohkeampaa vastuuhenkilöiden osoittamista, eikä pelkkää yleisen tason keskustelua. Nimet tiskiin ja päät vadille.
@romppaukko6 ай бұрын
Kyllä se monenlaista kummaa kuljetti mukanaan. Sen muistan hyvin, kun olin koulupoika koko 70-luvun. Olihan se Neuvostoliitto-lehti hyvä mainoslehti siitä, mitä kaikki halusi. Mutta karu totuus paljastuu monille aikuisille, kun he pääsivät Viipuriin näkemään miten asiat oikeasti olivat olleet. Toki paljonhan puhuttiin niiden toimesta, jotka Inturist'in matkoille aiemmin olivat päässeet, että kaikki ei ole ihan niin kuin puhutaan. Mutta eipä heitä juuri kuunneltu. Ei ollut soveliasta pilkata Neuvostoliittoa.
@tony68965 ай бұрын
Inhosin taistolaisia 70-luvulla, inhoan entisiä taustoaisia nykyään ja tuken tekemään sitä aivan loppuun saakka.
@romppaukko5 ай бұрын
@@tony6896 Niistä on jo iso osa kuolleita. Kuolleista ei saa puhua pahaa. Vanha kansa sanoi niin.☝️🧐
@artoolavihokkanen57826 ай бұрын
Lisää tällaisia keskusteluja!
@matiashietanen9786 ай бұрын
Mahtava jakso. Kiitos🙏
@HeinolaH5 ай бұрын
Olipas miellyttävä kuunnella tätä jaksoa, fiksu ja hyvä keskustelija tämä vieras👍🏼
@nilsolofbrandt5 ай бұрын
Det var en mycket bra analys . Äntligen! Det har tagit femtio /sextio år innan verkligheten får komma fram. Tack,bra jobbat,Riku! Nisse -40.
@untofrederik6 ай бұрын
On kekkosmainen harha eli vale, että NL osti tuotteita jotenkin armollisesti Suomesta. Tosiasiassa NL oli kaupasta riippuvaisempi, koska Suomi oli vastaava kuin Hong Kong Kiinalle ennen vuotta 1997. Ainut reitti saada länsiteknologiaa ja ohessa kulutustavaroita, joiden NL:n oma tuotanto oli nolla.
@maurituomisto80075 ай бұрын
Suomalaiset olivat koiria Nl/ Venäjän orkestroimassa Pavlovin kokeessa.
@romppaukko6 ай бұрын
Suomi voisi olla edelleen Pohjolan Japani, elkei silloin 80-luvun loppupuolella olisi alettu hölmöillä Suomen talouden kanssa. Joka sitten johti 90-alussa rahoituskriisiin ja talouden pohjan rapautumiseen. Joka ei ole palautunut vieläkään lähellekään sitä mitä se olisi voinut olla, jos olisi toimittu yritysmaailman kanssa toisin.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Suomen talous alkoi elpyä 1990-luvun lamasta nopeammin kuin esim Japanin talous. Suomen talous kasvoi hyvin nopeasti jo 2000-luvulla. 1980-luvun kasinotalous oli kupla jonka päälle tuli lama joka alkoi Neuvostoliiton romahduksesta kun 25% viennistä katoaa yhden vuoden aikana.
@JARIBUURI5 ай бұрын
NIIN , VAHVAN MARKAN POLITIIKKA !!! [ koivisto , holkeri , sorsa , YM ] !!! NO , NIIN ENTÄPÄ SITTEN ??? NO SITTEN PITI TIETENKIN RYNNÄTÄ EUROON , VRT. RUOTSI EDELLEENKIN , RUOTSIN KRUUNU KELLUU EDELLEENKIN , AUTTAEN RUOTSIN TALOUTTA !!! PS. EUROON RYNTÄÄMINEN : paavo lipponen , sauli niinistö , KUIS ON NOIN NIINKU MENNY , NOIN NIINKU " omasta mielestä " ???
@JARIBUURI5 ай бұрын
@@anilsomanirahulYEP , OLIKS JÄRKEVÄÄ SITOUTUA TALOUDELLISESTI ryssän KAUPPAAN ??? JA , SAMAAN AIKAAN : SUOMI , " POHJOLAN JAPANI " , JA " VAHVAN MARKAN POLITIIKKA " ( koivisto , holkeri , sorsa , KAIKILLA MUUTEN HELVETIN LUJAT kgb - YHTEYDET ) OK , TÄMÄHÄN EI VIELÄ RIITTÄNYT : PITI VIELÄ RYNNÄTÄ KILJUEN EUROON !!! VRT. ESIM. RUOTSI , RUOTSIN KRUUNU KELLUU . RUOTSIN KANSANTALUODELLE HELVETIN MENESTYKSELLISESTI !!! OK , PUOLAN ZLOTYA , TAI CESKON KORUNAA ( CR ) EN VIITSI EDES MAINITA !!! PS. paavo lipponen / sauli niinistö , MITEN TOI EURO ON NIINKU MENNY ( SUOMELLE ) , NOIN NIINKU OMASTA MIELESTÄ ???
@IsmoKnuutila5 ай бұрын
Ahneus ja.pörssikeinotrelu.
@effexon6 ай бұрын
Eniten tuo näkyy suhteessa Viroon ja viimeisenä Stubbin karkeat vitsit siellä. Luulisi että historian perusteella Viroon kannattaisi pitää yllä suhteita, muutenkin kuin halvan työvoiman ja viinan ym takia (1900-1939 oli yhteistyötä paljon).
@JARIBUURI6 ай бұрын
OK , LAADUKAS HAASTATELTAVA YLEENSÄ TUOTTAA LUJAN JAKSON , NIIN NYTKIN !!!
@artovesterinen6 ай бұрын
Sulla on Caps lock päällä. Saat pois näppiksen vasemmasta laidasta. Ei tarvitse kiitellä.🙂
@JARIBUURI6 ай бұрын
@@artovesterinen AI JUU , IHAKS TOTTA ??? KATSOS KUN , SE VAAN ON MUN STAILI , TAJUUKS, " bönde " ??? PS. ETKÖ TODELLA MUUTA KEKSINYT , " bönde " ???
@19FCBayern824 ай бұрын
@@JARIBUURI😂🤦🏻♂️
@veli-mattijunnola75446 ай бұрын
Kekkosen tilalle puolueisiin on tullut ilmastonmuutos, mutta käyttäytyminen muuten pysynyt samana.
@eerikperttola81726 ай бұрын
Älyttömästi mainoksia Puheenaiheen videoilla.
@IZMyTube_Outrage5 ай бұрын
Osta YT premium, niin ei tarvitse mainoksia katsella.
@suspiciousentity93055 ай бұрын
Suomessa ei pääse eduskuntapuolueen johtajaksi, jos ei ole edes jostain asiasta oikeassa tai oikeilla jäljillä, verrattuna muihin. Tämä kannattaisi pitää aina takaraivossaan. Nykyinen puoluejärjestelmä ja -kenttä kuitenkin tekevät demokratiaa itsessään pahemman kerran tyhjäksi. Näin on puolueissa asemoitu oma paikka ja verkostot. Ihmiset pidetään järjestelmällisen päättäväisesti pimennossa tärkeistä kysymyksistä ja niiden käsittelystä myös vaalien alla. Itse näen, että nykyinen länsi-integraatio ei niinkään enää sitouta meitä länsimaisiin arvoihin tai tiukemmin läntiseen kulttuuripiiriin eräänlaisena menneen ajan kulttuurisena murtovetenä, mutta se sitouttaa meitä tulevaisuuteen, joka vesittää läntisen perinnön parhaimmat puolet totalistisella transformaatiolla kohti harvalukuisten kuvittelemaa tulevaisuutta. En ainakaan itse sitoudu siihen tulevaisuuskuvaan, mitä valtionjohto on kaavaillut Suomelle edellisen, sen enempää kuin nykyisenkään hallituskauden aikana, etenkään mitä tulee EU:hun (tätä kehitystä olisi syytä aktiivisesti vastustaa). Myös suomettuminen Yhdysvaltoja kohtaan näkyy tiedonvälityksessä pahasti, mikä on väärin oman maamme väestöä kohtaan, vaikka ei esimerkiksi Putinille hyvää toivoisikaan. Toinen sokea piste on Stubbin suhde Kiinaan, mistä tulisi puhua vakavasti.
@aamukaste5 ай бұрын
Suomeen tarvitaan suomettumisen museo!
@einolehto-eg1gc3 ай бұрын
Senhän vois perustaa NS tiitisen listan elossa olevat henkilöt.
@IsmoKnuutila5 ай бұрын
Hyvä jakso ja kanava❤Kiitos taas.
@oivapasma90526 ай бұрын
1960-1970-1980-...luvulla koulut,,työtilaisuudet, talous oli kovassa kurssissa. Hätätilahallituskin heräsi. Oli 60 000 työtöntä. Nykyään on sanavapaudessa ongelmia. Muutama päivälehti ei ota "vääriä mielipteitä" koskevia kommentteja keskustelupalstoille vaikka ei kosketella uskontoa, kansakuntaa, etnisyyttä, rasismia jne. millään muotoa.
@jukkajarvelin79556 ай бұрын
Mutta, tämä juutuubi ja x on täynnä, jos jonkinlaista sisällöntuottajaa, että en olisi huolissani sananvapaudesta.
@MikaLuoma-y3v6 ай бұрын
@@jukkajarvelin7955 Kansa menee ylen, MTV3 ja Iltamedian perässä. Toverin ja Aaltolan äänimäärät vahvistaa miten menee läpi vaikka puhuu koko ajan potaskaa !
@jukkajarvelin79556 ай бұрын
@@MikaLuoma-y3v Niin, sun mielestä. Toveri on kyllä mies paikallaan.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Tosin hätätilahallitus ei onnistunut tavoitteessa. Maassa oli senkin jälkeen 60 000 työtöntä.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@jukkajarvelin7955 Toveri ja Aaltola tuovat uutta näkemystä politiikkaan. He ovat molemmat politiikan ulkopuolelta. Media onnistui vääntämään Toverin lausunnot sodasta niin että se tarkoittaa samaa kuten perinteinen sota tarkoitti. Nykymaailmassa sodalla on monia eri vaiheita ja muotoja. Vanhan ajan sota sanana on jo vanhentunut. Kylmää sotaakin kutsutiin proxey sodaksi.
@JustRandomExplorer6 ай бұрын
Erinomainen jakso. Kiitos molemmille!
@PapilioArgiolus6 ай бұрын
Kiitos, Leevi, tykkään tavastasi tehdä työtäsi 🥰 Mahtavaa, kun saitte uuden mielenkiintoisen kasvon kertomaan näistä Suomen historian salamyhkäisiatä vuosikymmenistä. Hän oli selvästi kartalla 👍🏼 Tuli jälleen uutta näkökulmaa tähän aiheeseen 😊
@heikkisalmela6 ай бұрын
Puhutte erittäin viisaita, valitettavasti yhteiskuntamme toimineet ovat perustaneet liian paljon vastakkainasetteluun, kun liian suuri osa saa ansiosta siitä.
@mansenmies7446 ай бұрын
Hyvä jakso. Nyt on pari viimesintä aihetta pyöriny Venäjän, Neuvostoliiton ja Ukrainan ympärillä, niin oisko seuraavaksi taas katsaus Jenkkeihin ja Ruotsila vieraaksi. Ja pakko kai se on tasapualisuuden nimissä pyytää joku Bidenistikin kertomaan kuinka Joe-sedän sekoilu johtuu vain ja ainoastaan flunssasta ja aikaerosta.
@heikkisalmela6 ай бұрын
Suomella meni Nokian myötä hyvin kunnes noutaja tuli, kun unohdettiin olevamme osa markkinataloutta jossa muutkin teki tuotekehitystä.
@nollatoleranssi91776 ай бұрын
Nokia kasvoi nopeasti isommaksi alan yhtiöksi. Mutta tuolloin kilpailu usein kovenee entisestään, jos ei saa pidettyä markkinajohtajan asemaa. Sitten tapahtui selkeä vallankaappaus, mutta se taisi olla vain eduksi. Nokia on ollut silti iso suunnannäyttäjä ja ei yritys ole edelleenkään kadonnut minnekään.
@MikaLuoma-y3v6 ай бұрын
@@heikkisalmela ei Applea tarvitse pelätä, kun malleja niin vähän. Oli kosketusnäytöt ja simpukat. Tuotekehitys oli huippua, visiot vähän jäljessä. Toki Steve Jobs teki jättityön visioiden suhteen. Joskus tarvitaan niitä muutamia kummallisiakin tekijöitä 🙃
@IsmoKnuutila5 ай бұрын
Hyvä ajatus. Kalle Isokallion ajatuksia myötäilet. Riskianalyysi ja tuotekehitys ja nuukuus ja maltetaan tutkia markkina-analyysia ja tulevan ennakointia ja tavoitekeskeisyys vie tuotteeksi jota ilman asiakas ei halua olla ja elää? Kova vauhti ja ahneus ja riskisokeus ja hyvän olon tunne? Vuonna 2006 EKP.n Sauli Niinistö vaati suomen pääministeriä nuukuuteen ja tulevaan lamaan ja täytyy kansalaisten sosiaalietuuksia leikata. Nälkäkuuria ja nuukuutta Sauli vaati. Miksi? Amerikassa alempi keski luokka asui omakotitaloissa joihin sillä hetkellä ei ollut ylemmällä keskiluokalla varaa.... Sauli varoitti suomalaisia tulevasta kansainvälisestä pankkikriisistä. Vuonna 2009 joulukuussa menetimme 24% viennistä, varallisuudesta, investoinneista ja kansantaloudesta 30%....Paavo Lipponen kun oli täydessä voimissaan vaati, että jos Nokia ja Elgotec romahtaa niin meillä täytyy olla rahtiliikenteelle Vuosaaresta -Nuorgamiin Norjan jäämerelle raiderahtisatama ja suomalaisten rakentama rautatie ja moottoritie-=tunneli Vuosaari- Tallinna. 50 miljardilla eurolla olisi molemmat investoinnit tehdä suomalaisin voimin. Nyt ollaan otettu 100 miljardia euroa lainaa, että voidaan yllä pitää "hyvin vointi yhteiskuntaa"....ilman investointia. 24 vuoden aikana olemme myyneet kansallistaomaisuutta niille jotka osaavat tehdä bisnestä. Kansa maksaa nyt myydyistä tuotteista +300% ..... Syömme velaksi ja elätämme laiskoja kunniakansalaisia. Vihaamme venäläisiä koska Nato painostaa vihaamaan. Kokoomus on.nyt vaarallisin puolue venäjän vihan lietsojana. Cia.n ja Eu.n kätyri on.meillä presidentti.
@MikaLuoma-y3v5 ай бұрын
@@IsmoKnuutila uusi pankkikriisi tulossa, ei ole EKP lläkään kultakantaan, vaan perustuu johonkin muuhun. Mistä pankit ottaa ottolainauksen ja mitä ne tekevät kiinnityksillä velattomissa kiinteistöissä !
@IsmoKnuutila5 ай бұрын
Olet oikeassa.
@mattihirvonen75015 ай бұрын
Olen kyllä Tiitistä ja Tiitisen listaa enemmän huolissani siitä, miksi nykyinenkin eduskunnan pääsihteeri on Supon ex-päällikkö.
@artoolavihokkanen57825 ай бұрын
Matti Muukkonen on tehnyt tutkintapyynnön Tiitisen ulostuloista!
@caiusfritz3915 ай бұрын
Urho Kekkosen päiväkirja valaisee koko kansalle hyvin paljon, ripauksella huumoria
@maxp3564 ай бұрын
Tässä on hyvä pointti että Suomessa ei tunnu mahtuvan edelleenkään kahta mielipidettä tiettyihin aiheisiin. Vaikkakin on hyvä antaa arvo monipuolisille äänille ulkopolitiikassa, mutta yhtäkkinen muutos Nato-kannatuksessa näytti myös sen että isolle osalle ihmisistä tuli ilmeisesti yllätyksenä Venäjä kun suomalaiset käänsi kelkan täysin ympäri Nato-kannatuksessa. Venäjä on kuitenkin näyttänyt jo vuodesta 2004 lähtien nykyisen linjan, niin sinäänsä on yllättävää että mielipide muuttui vasta 2022 kun välissä oli tapahtunut jo useampi sotilaallinen agressio Venäjän naapuriin. En tiedä voiko tästä vetää sellaista johtopäätöstä että suurinosa ihmisistä äänestää tunteella ja suurimpaa osaa ei kiinnosta edes syventyä politiikkaan kunnes se tulee iholle tai ehkäpä jopa niin että jos näyttää siltä että Sauli Niinistö ohjaa sitä tiettyyn suuntaan, niin sitä seurataan? Lähinnä siis kyseenalaistaisin ihmisten perusteita asioiden kannatukselle tai perusteita äänestyskäyttäytymiselle. Uskon että suurimmallaosalla näissä on enimmäkseen tunteet perusteena koska se selittäisi näitä muutoksia sekä vahvoja leimaamisia suuntaan että toiseen. En väitä että tietäisin perusteita kannatuksen muutokselle, mutta perustelen ajatusta siitä että tunteet ohjaa koska tämä leimaamiskulttuuri on ollut hyvin vahvana tietyissä poliittisissa aiheissa Suomessa. Ennen haukuttiin Nato-haukaksi ja nyt haukutaan Nato-vastaiseksi ja Putinin kätyriksi. Samaa on nähnyt korona-keskustelussa, ei siihen mahdu kuin oikea mielipide. Itse siis olen kannattanut Natoa jo pidemmän aikaa mutta sitä mieltä on ollut vaikea olla aiemmin, koska olin saanut negatiivista leimaa vaikka perustelin kantaani vain Venäjän aggressiolla naapureihinsa, mutta silti ihan viime vuosiin saakka on näkynyt selkeää suomettumisen jälkihehkua kun sitäkin mielipidettä mielummin piti omana tietonaan kuin olisi avannut keskusteluun koska joissain keskusteluissa se oli jo tuomittu suoraan ilman keskustelua tai debattia jota olisin toivonut. Toivoisin että nyt annettaisiin Nato-kritiikille myös tilaa ja yleensäkin kaikelle keskustelulle, oli kyse miten vaikeista aiheista tahansa, kuten maahanmuutosta. Käydään mielummin debattia kuin suljetaan keskustelua. Jos sinun argumentti ei kanna, niin kannattaa tarkastella omia näkemyksiä..
@einolehto-eg1gc3 ай бұрын
Mikä siinä listassa on niin vaikeaa.nimet julki ja
@finnmay6 ай бұрын
Olipa tuhannesti mainoksia tällä kertaa! Supertehot päällä? 🤔 Mainostulvassa on se ongelma, että jos on yhtään tylsempi jakso, jengi vaihtaa kanavaa. Mielenkiintoinen aihe, siitä kiitokset. 😊
@puheenaihefi6 ай бұрын
Moro! Mainiosten laittamisessa oli tapahtunu jokin virhe ja niitä oli liikaa. Asia on nyt korjattu - Rami 🧔🏻♂️
@esatoivonen81645 ай бұрын
MITÄ TIITISEN LISTASTA, SIELLÄ ON SIOMEN KOMMUNISTI , SAARISEN JA SINISALON KAVEREIT
@jouniniemi18796 ай бұрын
Kekkonen Se hoiti Idän ja lännen suhteet Onhan siinä siinä mielessä suomella ollut iso rooli Mitä on historiassa Kekkonen oli salaisessa poliisissa
@johanneskrv6 ай бұрын
Lisäksi. Olen 100% natojäsenyyden sekä ukrainan kannattaja mutta aiheellisesti voi kysyä: kummassa oli vapaampi mielipideilmapiiri, 90-luvun "jälkisuomettuneessa suomessa" vaiko 2020-luvun nato-suomessa? Jokainen pohtikoon tätä tykönään.
@nollatoleranssi91776 ай бұрын
Ilman muuta nykyään on vapaampi mielipideilmapiiri. Somen vaikutus on myös suurempi. Helposti vain pyritään luoda mielikuva kuin saa olla vain sitä mieltä, mitä julkisuudesta annetaan vaihtoehdoksi.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Itse asiassa 1990-luvula oli vapaampi mielipideilmapiiri. Tilanne muuttui 2000-luvun alussa ja etenkin 2010-luvulla. 2020-luku ei ole vielä loppunut joten emme tiedä lopputulosta. Mutta vapaampi mielipideilmapiiri oli ehdottomasti vapaamielisempi.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@nollatoleranssi9177 Some on muuttanut tiedonvälitystä mutta ei ole muuttanut sitä että fakta on edelleen fakta ja omat mielipiteet ovat omia mielipiteitä. Tosin tämä kaksi asiaa menee somessa sekaisin.
@effexon6 ай бұрын
Tuosta konsensuskulttuurista, tuo on ymmärrettävää historian pohjalta suomesta mutta ruotsalaiset taas kommentoivat aivan samaa ja heillä on hyvin erilainen historia. Esim viimeiset 30 vuotta siellä on tuo ollut ongelmana ja ne ovat sitten kärjistyneet samoista syistä kuin Suomessakin.
@jannekananenpolittinenyoutubev6 ай бұрын
ois kiva olla viras seuraan politiikkaa
@andersandersson34126 ай бұрын
Erittäin mielenkiintoinen näkökulma suomettumiseen ja NATO-jäsenyyteen. Eli Nato-jäsenyys olisi Kokoomuksen kosto Venäjälle Neuvostoliiton ajan korpitaipaleestaan oppositiossa..
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Naton jäsenyys ei ollut kosto kenellekään vaan muut puolueet heräsivät realismiin vasta helmikuussa 2022. Kokoomuksen puheenjohtaja Stubb oli sitä mieltä Krimin valtauksen jälkeen että Suomen olisi syytä hakea NATO:n jäsenyyttä. Jopa perussuomalaiset vaikuttajat kuten Soini ja Jussi Niinistö vastustivat tuolloin NATO:n jäsenyyttä. Jälkikäteen he ovat yrittäneet todistella että olivatkin NATO:n jäsenyyden kannalla.
@einolehto-eg1gc3 ай бұрын
Nimet julki ja heti.nämähän teki maanpeoksen.
@einolehto-eg1gc3 ай бұрын
Eduskunta on täynnä tyhmiä päättäjiä.onko kansa näin tyhmä.
@jouniniemi18796 ай бұрын
Suomi valvonnassa ollut tähän päivään asti ei saanut hankkia tietynlaisia aseita eikä liian paljon😂
@MikaLuoma-y3v6 ай бұрын
Ja kauppa kävi Venäjän kanssa, virheetön toiminta maakaasussa ja Loviisan ydinlaitoksissa.
@kaarnak6 ай бұрын
@@MikaLuoma-y3v kotiryssä
@eeva-liisavirtanen15856 ай бұрын
@@kaarnak Vastaapa asiallisesti.
@jouniniemi18796 ай бұрын
@@MikaLuoma-y3v niinhän se Kekkonen sanoo on sitten kaveri kerta on koitti ja nämä viimeisetkin presidentit olla mutta sitten joutuivat kääntymään ja poliitikot Putin on itse sanonut ei meillä Suomen kanssa muuta ongelmaa ollut kuin puukauppa ja senkin olisi voinut korjata
@tuttirulla5 ай бұрын
6:22 heinäkuussa 2018...
@-starr36015 ай бұрын
Trump ja putin tapasi helsingissä 2018, ei 20 tai 21.
@DJNoppamies6 ай бұрын
Tiitisen listaa ei ole julkaistu, koska media on luonut kuvan, että listalla olisi henkilöitä, jotka ovat voineet olla Stasin tietolähteitä. Oikeasti kyse on listasta, jonka nimet Stasi on kokenut henkilöiksi, jotka olisivat hyviä tietolähteitä. Siis henkilöitä, joita voisi yrittää kosiskella. Listan henkilöt eivät välttämättä koskaan olleet missään tekemisissä Stasin kanssa. Jos nimet julkaistaisiin kävisi kuin Anneli Auerin ja Nils Gustafsonin kohdalla. Oikeuden edessä syyttömiä, median edessä syyllisiä, loppuelämä pilalla. Voisi siis sanoa, että Suomen kansa on liian yksinkertainen käsittelemään aineistoa.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Ei Auerin tai Gustafssonin tapauksia voi verrata Tiitisen listan henkilöihin. Syy miksi Auer tai Gustafssonin kohdalla oikeudenkäynti aloitettiin johtui poliisiin esitutkinnassa ja murha ei vanhenet koskaan. Maanpetoksen syyteoikeus vanhenee 20 vuoden päästä. Syy miksi Auerin ja Gustafssonin kohdalla heidän elämä on pilalla johtuu pitkästä oikeuskäsittelystä. Jos Tiitisen lista avataan siitä pitäisi tehdä akateeminen tutkimus jossa näiden henkilöiden toimintaa arvioitaisiin historiantutkimuksen kautta. Historiantutkijat eivät ole yleisiä syyttäjiä.
@jussim.konttinen49816 ай бұрын
Supon päällikkö Arvo Pentti sai KGB:ltä nykyrahassa 200 000€. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat.
@tuulavaisanen99316 ай бұрын
Hyvin asioihin perehtynyt vieras, kiitos😊
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@jussim.konttinen4981 Myös Yhdysvalloissa oli FBI:in ja CIA:n agentteja jotka saivat KGB:ltä satoja tuhansia dollareita.
@jussim.konttinen49816 ай бұрын
Stasi Heinäluoma valittiin Euroopan parlamenttiin. Vilhelm Junnila jäi varasijalle, koska Ylen propagandistit vastusti
@jouniniemi18796 ай бұрын
Nyt jos leikitään ajatusleikkiä niin Venäjän Ei olisi kannattanut ruveta sotimaan vaan Olisi viekkaasti ottanut koko Euroopan itselleen Sitähän se vähän yritti mutta ei jaksanut😂
@veli-mattijunnola75446 ай бұрын
Jännää vapautumista länteen ottamalla vieraita joukkoja omalle maaperällemme. USA:n vaivuttua kommunismiin olemme taistelemassa heitä vastaan omalla maaperällämme.
@einolehto-eg1gc6 ай бұрын
On se vain kumma,ettei kansalle kerota totuutta.poliikot valhetee aina,oman etunsa vuoksi.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Ei kyseessä ole se että halutaan ajaa omaa etua vaan se johtuu siitä että paniikkia ei haluta levittää.
@eeva-liisavirtanen15856 ай бұрын
Nyt tarvittaisiin vanhaa kunnon suomettumista. Nykyisen amerikkalaistumisen historian nousua olisi mielenkiintoista tutkia.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Ei ole olemassa mitään amerikkalaistumisen historiaa. Suomettuminen oli termi jota muualla Länsi-Euroopassa käytetiin nimenomaan Suomesta. Historiantutkimus oli Suomessa 1970-luvulla erittäin rajoitettua. Se oli valtiovallan kontrollissa ja kustannusyhtiöt olivat varovaisia siinä että mitä teoksia ne julkaisivat ja eivät julkaisseet.
@jouniniemi18796 ай бұрын
Sitä minä vähän ihmettelen Mitenkäs Suomi uskalsi mennä euroon Miksi ei mennyt Natoon suoraan😂
@anilsomanirahul6 ай бұрын
Eurojäsenyyttä perusteltiin sillä että kun Suomi liittyi EU:hun 1995 jäsenyys eurossa olisi automaatio. Näinhän ei ollut. Ruotsi ja Tanska jättäytyivät euron ulkopuolelle samoin Britannia.
@jouniniemi18796 ай бұрын
@@anilsomanirahul kummastakin omat hyvät puolensa mutta sitä minä ihmettelin Miksi ei Eurooppa ottanut dollaria ilmaisesti sen takia väärennettyjä dollareita kuitenkin nato-maita oli jo Euroopassa silloinkin ja Venäjä käytti dollareita myös
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@jouniniemi1879 Euro luotiin koska se haluttiin luoda vaihtoehto dollarille. Ongelma oli silloin 1990-luvulla vahva D-markka ja heikko Ranskan frangi.
@nollatoleranssi91776 ай бұрын
Suomessa oli pitkään laaja vastustus Natoa kohtaan. Samasta syystä ei ole mietitty mitään oikeita kansanäänestyksiä. Suomi silti integroitui vuosikymmenen ajan Natoon liittoutumista ajatellen. Liittyminen tapahtui paljolti pakon sanelemana. EUn jäsenyyden jatke oli euro. Suomessa oli myös oma valuutta, joka poliittisten päättäjien toimesta laitettiin kellumaan ja tämä aiheutti isoja ongelmia. Varmaan tämäkin saattoi olla yksi syy euroon liittymiselle.
@anilsomanirahul6 ай бұрын
@@nollatoleranssi9177 Suomen markka laitettiin monen vaiheen jälkeen kellumaan mutta olosuhteet olivat rahoitusmarkkinoilla siis kansainvälisesti sellaiset että markan arvosta lähti 40%. Kelluttaminen sitä että markkinat päättävät valuutan arvon ja devalvaatio on sitä että politiikka päättää valuutan arvon.
@nollatoleranssi91776 ай бұрын
1:20:00 Suomi ei ole ollut lopulta niin riippuvainen Venäjän kaupasta kuin voisi kuvitella olevan. Siinä mielessä Suomessa on oltu yllättävän kaukonäköisiä.
@jouniniemi18796 ай бұрын
Kekkosen aikaan suunniteltiin ydinpommia näin kertoo historia😂
@HeikkiHeikki-w8e5 ай бұрын
Urkki syntyi muistaakseni v. 1900, joten tietenkin suunniteltiin. Ja paljon muutakin.