Όλη η αλήθεια για το μέλι | Manolis Karamanlakis

  Рет қаралды 12,235

Manolis Karamanlakis

Manolis Karamanlakis

Күн бұрын

Пікірлер: 28
@ΘεόκλητοςΜήττας
@ΘεόκλητοςΜήττας 25 күн бұрын
Ωραίος Μανώλη, ευχαριστούμε για τα βιντεο, καλή δυναμη
@cristalo100
@cristalo100 2 жыл бұрын
Υπέροχος άνθρωπος.σε γνώρισα στους αγώνες. Θα σε ξαναδώ σύντομα.
@manoliskaramanlakis3431
@manoliskaramanlakis3431 Жыл бұрын
Το ελπίζω και το εύχομαι!
@user-dt6ji8eg1k
@user-dt6ji8eg1k 2 жыл бұрын
Το ίδιο ισχυει και με τα φρούτα;
@manoliskaramanlakis3431
@manoliskaramanlakis3431 Жыл бұрын
Όχι δεν ισχύει το ίδιο, το αυτούσιο φρούτο περιέχει αυξημένες ποσότητες διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση.
@donniebrasco6606
@donniebrasco6606 2 жыл бұрын
Ποτε να περιμένουμε το επόμενο βίντεο Μανώλη;
@dhmhtrhspapadopoulos5222
@dhmhtrhspapadopoulos5222 2 жыл бұрын
Αυτό με το όσο περισοτερο μέλι φάμε είναι καλύτερα που το διάβασε 1 κουτάλι το πρωί λένε ζάχαρη τι ζάχαρη η μέλισσα πάει στο σούπερ και ρίχνει λίγο στο μέλι της βιταμίνες δε λες συγκεκριμένα και πόσες και να λες που βοηθάει το μέλι και από το σούπερ λογικό να μην είναι καλό από παραγωγούς είναι το καλό μέλι κατά πάσα πιθανότητα
@manoliskaramanlakis3431
@manoliskaramanlakis3431 Жыл бұрын
Σε ευχαριστώ καταρχάς για το σχόλιο. Εξ' αφορμής όμως,να γράψω δυο πράγματα ώστε να μην υπάρχει παρανόηση ως προς στην εστίαση μου. Το μέλι σε ποσοστό που κυμαίνεται από 95-97%( περιεκτικότητα ξηρού βάρους) αποτελείται αμιγώς από "απλούς" υδατάνθρακες κατά βάση φρουκτόζη -50% και γλυκόζη -44%(επίσης μικροποσότητες σουκροζης,μαλτοζης,γαλακτοζης) στη σύνθεση του και μικρές ποσότητες βιταμινών (και πρωτεϊνών - ελάχιστες
@ΑχιλλεαςΦιλιππης-η7π
@ΑχιλλεαςΦιλιππης-η7π 2 жыл бұрын
Ωραίος 👌
@Nickl9890
@Nickl9890 19 күн бұрын
Εγω παιρνω μελι απο β.ευβοια γνησιο δν με εχει διαψευσει ποτε
@petroszargiannakis
@petroszargiannakis 2 жыл бұрын
😂😂😂
@Maximum_Natural_Muscle
@Maximum_Natural_Muscle Жыл бұрын
Μοιραζε γνωση Μανωλαρα!
@thanosbek5867
@thanosbek5867 2 жыл бұрын
Γνώμη για την μελάσα..;;;
@manoliskaramanlakis3431
@manoliskaramanlakis3431 Жыл бұрын
Η μελασα από ζαχαροκάλαμο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικα (βιταμίνες/μέταλλα/ιχνοστοιχεία) , εννοώ μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος B .. κύριο συστατικό της καστανης ζάχαρης.. Ευχαριστώ για την ερώτηση σας.
@moustafatsialik6817
@moustafatsialik6817 2 жыл бұрын
Δεν έχετε ιδέα
@manoliskaramanlakis3431
@manoliskaramanlakis3431 Жыл бұрын
Δώσε μας εσύ μια ιδέα απ'τις δικές σου να αποκτήσουμε και εμείς οι αδαείς αν θέλεις και σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!
@moustafatsialik6817
@moustafatsialik6817 Жыл бұрын
@@manoliskaramanlakis3431 τα σάκχαρα του μελιού είναι κατά κύριο λόγο απλά για αυτό και το προϊόν αφομοιώνεται γρήγορα και αποτελεί μια άμεση πηγή ενέργειας, για παιδιά, αθλητές, εγκύους και αρρώστους. Η γλυκόζη που περιέχει το μέλι περνά πολύ γρήγορα και άμεσα στον οργανισμό γιατί δίνει ενέργεια. Είναι η μόνη μορφή ζαχάρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μύες. Από το μέλι η γλυκόζη περνά πολύ γρήγορα και άμεσα στον οργανισμό. Ενα υγιές άτομο χρησιμοποιεί 200-400 γρ γλυκόζης την ημέρα τα οποία για νά αξιοποίηθουν σωστά χρειάζεται να ενωθούν με φώσφορο (herold 1970). Το μέλι υπερέχει ως πηγή γλυκόζης γιατί περιέχει στη σύσταση του φωσφορικά άλατα. Η φρουκτόζη είναι το σάκχαρο με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στο μέλι και ακολουθεί διαφορετικό δρόμο από την γλυκόζη στον οργανισμό ανεξάρτητα από την ινσουλίνη. Δεν χρησιμοποιείται άμεσα ως έχει, αλλά μετατρέπεται στο ήπαρ σε γλυκογόνο και αποθηκεύεται για να χρησιμοποιηθεί αργότερα από τον οργανισμό σε περίπτωση απαιτείται ενέργεια. Η φρουκτόζη του μελιού μεταφέρεται στο αίμα με ενεργητική απορρόφηση (active transport), δηλαδή μεταφορείς που βρίσκονται στην επιφάνεια τον κυττάρων των λαχνών του εντερικού σωλήνα, συλλαμβάνουν τα μόρια της φρουκτόζης και τα μεταφέρουν μέσα στα κύτταρά, την αφήνουν και επιστρέφουν για νά πάρουν άλλη. Έτσι, η ταχύτητα απορρόφηση της φρουκτόζης η οποία καθορίζεται από την διαθεσιμότητα του χημικού μεταφορέα, γίνεται με βραδύτερο Ρυθμό και δεν προκαλεί υπερδιέγερση για την παραγωγή ινσουλίνης. Αντίθετα, η απορρόφηση της ζάχαρης μετά την πέψη της, γίνεται μέσω ωσμωσης. Αυτό σημαίνει ότι η γλυκόζη εισέρχεται με ταχύτητα και και υψηλή συγκέντρωση στην ροή του αίματος, ο οργανισμός φορτώνεται ξαφνικά και αυτό προκαλεί την άμεση παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας για την καύση των ζαχαρων. (Δεν χρειάζεται να σ' πω για τα υπόλοιπα μια εγκυκλοπαίδεια θα βοηθήσει ευχαριστώ πολύ)
@Κωσταντίνοςδράκατος
@Κωσταντίνοςδράκατος Жыл бұрын
Μουσταφά που είσαι βρε ..... Κρουασάν 🥐 με πόδια
@ΚατερίναΒλαχογιάννη-ψ9ν
@ΚατερίναΒλαχογιάννη-ψ9ν Жыл бұрын
Moystafa poy eisai reee
ΤΟ ΡΙΒΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ | @TeostyVlogs
1:47:02
Teosty Vlogs
Рет қаралды 70 М.
Real Man relocate to Remote Controlled Car 👨🏻➡️🚙🕹️ #builderc
00:24
How Strong is Tin Foil? 💪
00:25
Brianna
Рет қаралды 64 МЛН
Trick-or-Treating in a Rush. Part 2
00:37
Daniel LaBelle
Рет қаралды 38 МЛН
Manolis Karamanlakis Interview (IFBB Pro - Greece)
3:54
greekmusclenet
Рет қаралды 23 М.
Real Man relocate to Remote Controlled Car 👨🏻➡️🚙🕹️ #builderc
00:24