Hocam powerkey led ampuller ilk defa 2014 sonu veya 2015 başı gibi 7 watt olanları aktüel ürün sepetinde geldi ve sonra uzun süre gelmedi. O zaman 4 bim dolaşıp 10 tane aldım. Bu 10 taneden sadece 4 tanesi bozuldu bu zamana kadar. İkisi apartman sensörlü armatüründe bozuldu ama ikisi de çalışmaya devam ediyor. Daha sonra hiç almadım. Ta ki 2016 baharında bunlar bu videodaki karton kutuyla tekrar gelene kadar. Ondan sonra gün ışığı sarısı olanlarından almaya çalıştım. Şu kadarını söyleyeyim hiçbir parti diğer partiler ile aynı davranmıyor. Kimi anahtara basar basmaz yanıyor kimi 1 saniye gecikmeli yanıyor. Kimi daha az sarı, kimi daha koyu sarı. Kimi söndürünce hemen sönüyor kimi azalarak sönüyor. Ama hepsi kaliteli bence yine de. Bu ayrı partilerin titreme durumu da farklı olabilir. Bir de sensörlü armatürlerin bazıları sönükken duya yine az bir enerji veriyor. Akkor flamanlı ampullerin ilk yanmada bozulmasını engellemek için teli sıcak tutma maksatlı mıdır bilmiyorum. Bu armatürlerin içinde sönükken flaşör gibi titreme veya titrememe davranışları da farklı. Fiyatları 5,95 civarına kadar da inmişti. Lâkin kur atağı sonrası yüzde 50 zamla 8,95 oldu. Bir bilgi daha, powerkey ampullerin kapakları sağa sola doğru ısrarla çevirince yapışkanı gevşiyor. Maket bıçağına gerek kalmıyor. Ama o da partiden partiye değişebilir. 6e 7f 8a gibi değişik rakamlar partiyi temsil ediyor olsa gerek. Sizinki 6A partisindenmiş Düzeltme. Sensöre taktığım 3 led ampulden biri bozuldu. Diğer bozulan ampuller 2 tane daha toplam 3 tane. Sensörlü armatürde kullandığımız binada kiracıydık çıkarken orada bıraktık. Hala çalışıyorlar görüyorum. Sensörsüz armatürlerin içindekilerden biri banyoda kapalı armatürdeydi herhalde ondan gitti. Diğeri daha geçen hafta bozuldu. 4 seneden fazla kullanmış olduk.
@EvdeElektronik5 жыл бұрын
Çok güzel elemelerde bulunmuşsunuz. Çok teşekkür ederim.
@yenercan63305 жыл бұрын
kaliteli de olsa bazı ampüller sensöre uyumlu olmayabiliyor.zaten sensörler de belli kalitenin altında olduğundan çok sorun olabiliyor.
@fatihturhan7373 жыл бұрын
eve 5 senedir evde powerkey led ampül kullanıyorum. kutusunda dediği 20000 saat kullanım görmedim hiç. 6 ay - 1 sene içinde patlıyorlar. Eskiden gelenler daha kaliteliydi bence. osram aldım 1 tane 2 senedir duruyor. siz iyi kullanmışsınız 4 sene. Dediğiniz gibi parti parti kalitesi değişiyor powerkey led ampüllün. İlerde daha kaliteli olup fiyat performans ürünü olabilir tabiki.
@yilmaztukenmez4323 жыл бұрын
1300TL
@yenercan63302 жыл бұрын
merhaba,partiler arası farkların oluşma sebepleri -her parti uzakdoğuda başka üreticilere yapılıyor olabilir. -aynı üretici tarafından yapılıyorsa eğer fiyatı uygun hale getirmek için içinde yer alan kompanentlerdeki kaliteyi düşürüyor olabilir. çok kaliteli mazemeler kullanıyor dahi olsalar sensörlü bir üründe kullanıyorsanız ampülün ömrü düşer isterse bilindik markaların ürünü olsun farketmez. -sensörlü ürünlerde ampül sensöre uyumlumu ona bakılmalı diğer bir konu sensör ampülle uyumlumu -bir satıcı size sensöre uygun ampül diyorsa da inanmayın.bildiğim kadarı ile bilindik markalarda bile sensöre uyumlu ampül ülkemizde yok. -olduğunu nasıl anlarım derseniz ampülün ismini ve kodunu yazıp (datasheet)diye aratın ve o indirdiğiniz datasheet içerisinde yazar.ömrünü ve diğer bütün teknik verileri görürsünüz. -tabi birde sensörünüzün çalışma voltajı aralığına bakın.bütün bunlar tamamsa eğer o zaman üreticinin vadettiği ömürde kullanabilirsiniz. -bilindik firmalar ürünlerini avrupada satabilmek için teste tabi tutmak zorundadır o yüzden dataseetlerini netten kolayca aratarak bulursunuz.
@serifokur3 жыл бұрын
Ben bu kadar mükemmel bir video görmedim hayatımda. Bu kadar aydınlatıcı bilgi verebilen ne bir makale okudum ne bir ders dinledim. Bana göre önemsiz olan bir konuyu böyle emsalsiz bir titizlikle ele alıp, ve bu kadar basitleştirilmiş bir yalınlık ve akıcılıkla izah edebilen birisini görmedim. Bu kadar mahir bir kardeşimiz için bu mesele basit ve önemsiz demektir. Böyle tali bir meseleye zaman ayıracak kadar müsait olması ise memleket için büyük kayıptır. Sizden bu milletin bir ferdi ve çalışmanıza hayran olmuş bir kardeşiniz olarak derhal bu bilgi, birikim ve kabiliyetlerinizi hayırlı bir meseleye teksif etmenizi, varsa eksiklerinizi tamamlayacak çalışmaları başlatmanızı, gerekiyorsa uzmanlık sahanızı genişletmenizi veya başka sahalara kaydırmanızı, temin edemediğiniz şey neyse onun temini için gerekli görüşmeleri başlatmanızı ve bu millet ve insanlık adına hayırlı bir değer üretmenizi naçizane tavsiye ve istirham ediyorum. Sizin gibi muazzam bir kaynağı milletçe israf etmişiz, çok yazık.
@EvdeElektronik3 жыл бұрын
Hocam güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Mahçup oldum.
@baykalb5 жыл бұрын
Oldukça sade anlatımla herkesin anlayabileceği bir video olmuş emeğinize sağlık..
@necoisidois75706 жыл бұрын
Müthiş bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık İsmail Hocam.. Çok teşekkürler..
@ibrahimcaglar26854 жыл бұрын
Merhaba, Mükemmel bir test şekli ve mükemmel bir yorumlama, titrinizin ne olduğunu bilmiyorum ancak bu görsel ve işitsel anlatım şeklinizle hiç elektronik ve/veya elektrik bilgisi olmayanların bile anlayacağı bir dil kullanmanız muhteşem. Tek kelime ile konuların içinde olan birisi olarak bile sizi sonuna kadar dinledim ve takip ettim. Bende bu konuların bilen ve içinde olan birisi olarak kendi kendime itirafta bulundum; Ben asla bu konuyu sizin gibi , böyle görsel ve işitsel olarak anlatamam. Tek kelime bu ülkenin sizin gibi arkadaşlara ihtiyacı var, benim bakış açım tam bir eğitmensiniz. Muhteşemdiniz. Dip not: Her ne kadar zamana ayak uydurmuş olsam da ben 76 yaşımda Lambalı devrelerden gelen bir dinozorum :)))).
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Merhaba İbrahim bey. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Doğru tahmin ettiniz, ben bir eğitmenim. Asıl mesleğim İngilizce öğretmenliği. Yaşınızın ne olduğu önemli değil, belli ki hâlâ çok daha genç bir ruha sahipsiniz.
@Babacankayhan4 жыл бұрын
Katkıda dolayı emeğinize teşekkür ediyorum hayırlı ramazanlar :)
@omersoyad86526 жыл бұрын
Aydınlatıcı titreşimsiz :) bir video olmuş. Emeğinize sağlık.
@ethemgurses84033 жыл бұрын
Faydalı bir Video olmuş. Led ampul lerin iç yapısını ve çalışma mantığını bilmiyordum.
@knngnc Жыл бұрын
Hocam selamlar. Yıllar sonra tekrar izledim ve çok faydalı bilgileri tekrar etmiş oldum.
6 жыл бұрын
11:52 de elektriğe çarpılacağınızdan korktum. Lakin ölçüm noktasında yaklaşık 9 volt olmasına rağmen, ucuz malzemeli trafosuz ampullerde hala 220 v AC ye ait faz olma ihtimali vardır. İnsanları bu konuda uyarmakta fayda görüyorum. Bu faydalı video için emeğinize sağlık.
Şapka çıkarılacak bir anlatım ve bilgi birikimi. Sonuna kadar dikkat ve keyifle izledim.
@caferkalamar53706 жыл бұрын
oldukça dikkate çekici bir çalışma olmuş bu tür paylaşımlar satın aldığımız veya alacağımız ürünlere bakış açımı tamamen değiştirdi
@mustafauzan9150 Жыл бұрын
Ustam çok aydınlatıcı bilgiler verilmektedir.sagol var olun.
@gencayyusuf86236 жыл бұрын
Gününüz Aydin Olsun...Bilgiler icin Tesekkürler...
@ademkurt3326 Жыл бұрын
Çalışmaniz gayet başarılı olmuş en azından ampul lerin içini gösteriyor sun çok iyi
@zekidinc17366 жыл бұрын
tebrikler ,....yoğun ve seri bilgi,laf ebeliği yok....tebrikler...
@Ugursabanoglu16 жыл бұрын
aynen kardeş
@TitanyumDioksit4 жыл бұрын
bu titreyen ampülleri epilepsi olanlar kullanmamalı etrafınızda varsa uyarın lütfen osram sanırım sağlık açısından daha iyi olcaktır epilepsi olanlar dikkat etmeli.
@metehantalih28724 жыл бұрын
@@TitanyumDioksit philipsin ledleri de güzel
@berkdinc60464 жыл бұрын
Biz tüketiciler için çok faydalı bir video olmuş teşekkür ederim ellerinize sağlık.
@fatihkuzen6 жыл бұрын
Çok güzel ve aydınlatıcı olmuş. Anlatan kişi elektronik konusunda net bir şekilde eğitimli. Bende yarın fotoğraf makinemi alıp philips lerimi denicem.
@Anl-.-6 жыл бұрын
Fatih Ertekin phlips lerde titreşim oluştu mu
@kadirtetik53653 жыл бұрын
Seslendirme harika tebrikler
@ahmetyarar90315 жыл бұрын
iyi bir ögreticisin son bir aydır çok videolarınızı izledim gerçekten anlaşılır ve başarılı çalışmalar.. yani devam ustam
@ertankonuk35436 жыл бұрын
Merhaba İsmail hocam. Her zamanki gibi oldukça faydalı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Saygılar.
@nesebravo8462 жыл бұрын
Yeni evime taşınacağım için aydınlatma konusunda bilgi aradım ve o kadar güzel anlatmışsınız ki şimdi ne alacağımı çok iyi biliyorum emeğinize teşekkürler
@hobimevdeelektronik93336 жыл бұрын
Bilgilendirme çok iyi oldu. Özellikle titreşim mevzusu can alıcı bir nokta olmuş. Emeğinize sağlık.
@asba76333 жыл бұрын
Çok güzel, akıcı ve herkesin anlayabileceği tarz bir anlatımınız var. Çok teşekkürler!
@tkucukler4 жыл бұрын
İşi gücü bıraktım sizi izliyorum. Maşallah Allah razı olsun hocam. Öyle seri ve sıkmadan anlatıyorsun ki beni seven damdan atlasin deseniz herhalde atlarim ::))) Bir de tüketim ölçseydiniz, hangisi fazla fatura getirir söyleseydiniz..
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Onu da şu bölümde yaptım. kzbin.info/www/bejne/rJa4hH6vZa6Lqqs
@harunk226 жыл бұрын
Süpet süper süper. Adam boş video yapmıyor beyler. İçini dolu dolu veriyor :)
@TheSertaga6 жыл бұрын
İsmail hocam bu güzel çalışma için teşekkürler, sayende bilgilenmeye devam.
@oyku30344 жыл бұрын
Ders çalışmak için lambaya takabılecegım hangı ampulu önerirsiniz
@hakanozturk41486 жыл бұрын
Daha cok cok video istiyoruz bilginin sınırı yoktur
@cuneyd385 жыл бұрын
merhaba hocam anlatımınız ve detayları paylasmanız cok guzel videolarınız devamını bekliyorum sizden bir devre bekliyorum evde 3 tane atmaya kıyamadımız kumandasız oyuncak araba var onlar icin uzaktan kumanda bulamadım alıcı verici yapma videosu aradım onuda bulamadım acaba siz bu konu ile ilğili bir video cekermisiniz
@fatihcansipal2465 жыл бұрын
Keşke Philips marka LED'leri de videonuza dahil etseydiniz ama bu şekilde de iyi olmuş, teşekkürler
@electroumit6 жыл бұрын
Muhteşem anlatım. Türkiye'de başka yok. Eklemek istediğim birkaç şey var. Led sürücüsünde köprü diyot olduğu için saniyede 50 sefer değil 100 sefer dalgalanma olur(titreşim). Kapasitör yerine kondansatör demeniz daha iyi olur. Titreşimin gözle görünmediğini eklememişsiniz. Teşekkürler.
@serafettinkisaer93036 жыл бұрын
agziniza saglik. bu kalitede devam edin lutfen
@mericatasayar33984 жыл бұрын
çok aydınlatıcı olmuş avm lerde neden başımın ağrıdığınıda öğrenmiş oldum teşekürler
@galapagos4154 Жыл бұрын
Yeni şeyler öğrendiğim güzel bir çalışmaydı.
@servetyuzuak3855 жыл бұрын
Tebrik ediyorum ALLAH yolunuzu açık etsin İNŞAALLAH
@halilibrahim30275 жыл бұрын
Helal olsun gayet bilgilendirici ve memnun edici bir video olmus Her isinizde kolayliklar dilerim. Tebrikler.
@ahmetniyazicanpolat2792 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Gayet bilgilendirici bir içerik olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim.
@oilbay544 жыл бұрын
LED ampullerde malzeme kalitesi çok önemli. Ledlerin üzerine monte edildiği baskılı devre kartı alüminyum tabanlı olmak zorunda. Bu LED'lerin oluşturduğu ısıyı dağıtmak için şart. Bazı Çin ve Hint firmaları ucuz diye standart epoksi baskılı devre kullanıyor. Bunlar zırt yanıyor. İkinci nokta ledleri sürmek için kullanılan devre. Çoğu yerde 220Voltu kondansatör yardımıyla düşüren bir indirici ve sabit akım (350 mili amper) üreten bir entegre kullanılıyor. Burada kondansatör bir süre sonra patlıyor. Onun yerine anahtarlamalı güç kaynağı (SMPS) kullanan ampulleri kullanmalı. SMPS'ler 0.6 USD = 3.6 lira civarında. (Çinde) Diğer bileşenleri ve nakliyeyi düşünecek olursanız bunun satış fiyatı 20 lira ve üstü olacaktır. 5-6 liralık ampullerin çalışma süresinin uzunluğu şansa kalmıştır. Son olarak ne fluoresans ampuller, ne led ampuller insana zararlı radyasyon yaymaz. Çalıştıkları frekans azami 40 kilohertzdir. Harmonik muhtevanın fazla olduğunu varsaysak bile 400kHzden yukarı çıkmaz bu frekans. Radyasyon dediğiniz şey mesela 1 milyar hertz (1 GHZ) başlar
@onursari81306 жыл бұрын
Hocam helal olsun çok kaliteli inceleme. Daha uzun olmasını isterdim. Emeğinize sağlık.
@cinal545 жыл бұрын
Hocam eline sağlık videoların devamı sabırsızlıkla bekliyorum
@bahattinyagbasan64675 жыл бұрын
Harika bir video. Hayran kaldım. Oldukça aydınlatıcı ve bilgi içerikli bir video olmuş. Emeğinize sağlık. Teşekkürler.
@prooffypro58346 жыл бұрын
Bazı LED ampullerin besleme devresinde kullanılan gerilimin frekansı -minik transformatör çıkışında, doğrultmadan önce- 400Hz civarında olabiliyor. Dolayısıyla hem transformatör hem de filtre kapasitörünün değeri daha küçük olabildiği gibi "flicker" olayının da tamamen önüne geçilmiş oluyor.
@tihomari211111 ай бұрын
Hocam elinize emeğinize sağlık Kaç zamandır elimdeki led ampul ve li-ion pillerle bir ışıldak yapmayı planlıyordum ama led ampulün devresi yandığı ve bir başka ampulü de harcamak istemediğim için kullanılan ledler ve led çalışma değerleri ile ilgili net bir bilgi bulamıyordum tam da aradığım bilgileri verdiniz teşekkürler.
@b.83495 жыл бұрын
Çok aydınlatıcı bir paylaşım olmuş teşekkürler.Bu paylaşıma benzer inceleme ve çalışma testini diğer markalardaki philips,toshiba,cata gibi ürünler içinde çekerbilirmisiniz?
@EvdeElektronik5 жыл бұрын
Elbette. En kısa zamanda daha detaylı bir test olacak.
@cihan.kurucu3 жыл бұрын
Adamın dibisin hocam. Peki sonunda hangisinin daha iyi aydınlattığını anlayamadım ama iyi mi? 😁😁😁 Markalara göre hem aydınlatma, hem de hangisinin daha az güç harcadığını da söyleseydiniz keşke :)
@hasanbaspinar6 жыл бұрын
Harika bir çalışma, çok aydınlatıcı. Powerkey' in bu kadar titremesi şaşırtıcı
@ugurkagnici60946 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık,sonuna kadar sıkılmadan izledik. Bilgilendirici videolarınizin devamını bekliyoruz.
@alikucukavci20676 жыл бұрын
Merhabalar bence ölçümlerde enerji sarfiyatı ölçer ve ışık şiddeti lux ölçümü yapan bir cihazla test yapabilirsin çünkü izleme ekranlarında da yanıltma olacaktır.ayrica cihazlar watt değerleri elektrik voltajına göre değişebilir ve kullanılan direnç miktarları değişik olduğu için elektrik watini sıcaklığa çevirmesi fazla olabilir yani çektiği watt değeri ile lux ölçümü farklı cikacaktir bize lux değeri lazım olduğu için lux değerlerini watt a böldüğümüzde bize ışık verimliliğini verecektir bize lazım olan ışık değeri olduğu için bunu ayırt etmemiz gerekir sarfiyat ölçer ben 60 TL civarı internetten almistim lux ölçerler de bazı telefonlarda zaten mevcut birde bazı özellikli avometrelerde var. Bu şekilde bir video yapabilirsen herkes bunu görmüş olur.
@kaya56234 жыл бұрын
Teşekkür ederiz Hocam..Başarılı ve Faydalı Bir Anletım..
@TheThesiriusx4 жыл бұрын
Teşekkürler. güzel bir inceleme. Powerkey ampullerden memnundum fakat Osram kullanımı baş ağrısı gibi olumsuz etkileri engelleyebilir. Voltajın 14o küsür volt gibi yüksek okunma sebebi direnç ve led seri bağlanması ve ölçüm sırasında direnç dahil gerilim ölçümü yapılması olabilir. gerilim düşürme işlemini seri dirençle yapıyorlar.
@sevketkanal9186 жыл бұрын
Elinize sağlık hocam her zamanki gibi faydalı bir çalışma olmuş
@kuzukapama6 жыл бұрын
*Philips ve Osram kalitelidir* , Osram Alman üretimi , *tabiki Led Ampüllerde lider şu an için Philips’dir* 🙏 , Osramın led ampüllerini henüz toptancılarda ve piyasada göremedim , ama Tasarruflu ampülleri iyidir, led ampul alıcaklara tavsiyem sakın ucuza yönelip , bedava verselerde almayın , Philips marka alın geriye bakıp pişmanlık yaşamassınız 🙋♂️ampul alırkende , bulunduğunuz ilde elektrik malzeme satış yapan toptancıları tespit edip , gidip oradan alırsanız , piyasada satılandan %100 daha ucuza almış olursunuz !! gitti gidiyor sitesinde de var , en ucuzu taratıp bakabilirsiniz ;) *elinize kolunuza sağlık* 🙏
@EvdeElektronik6 жыл бұрын
Çok doğru söylemişsiniz Rıza Bey. Teşekkür ederim.
@hakkgulsen87196 жыл бұрын
Rıza bey sizinde elinize sağlık tabiki kanal sahibinede teşekkürler.
@kuzukapama6 жыл бұрын
hakkı gülşen *Teşekkür Ederim* 🙋♂️
@sabriozdenacunsever46416 жыл бұрын
bahausta var 3 senede garanti veriyor çok memnunun
@mustafaakn83655 жыл бұрын
Rıza Alkın bey, tercihinizi Philips ve Osram'dan yana kullanmadan önce yukarıya yaptığım yorumu bir okuyun derim. Orada bahsettiğim test sonuçlarında (göz sağlığı açısından) Megaman ve Vestel önde görünüyor.
@cihancetin4945 жыл бұрын
Flicker'ı engellemek için kamerada enstantane değerini 50 ya da 60a getirerek çalışmak gerekli. Zaten o halde de kurtarilamiyorsa engellemenin bir yolu yok.
@hacfidan13975 жыл бұрын
Hocam güzel bir çalışma olmuş. RABBİM sizi mükafatlandırsın .
@amyderya84885 жыл бұрын
ilk defa dinliyorum kendimi okul sırasındaki zevkli günlerde sandım emeğinize sağlık
@senolkaradag30324 жыл бұрын
Teşekkürler keşke aynı voltajlı ampulleri test yapsaydınız birde denemek için anahtar lı duy kullansaydınız
@ArduinoHocam6 жыл бұрын
Hocam birkaç ekleme yapmak isterim: titremenin sebebi AC olması yani 1 saniye de 100 kere yanıp sönüyor(50Hz).Kameranın bunu algılamasının sebebi 50fps ya da daha fazlasında video kayıt yaptığınız için . 8.40 dakikada fotoğrafta DC olarak yazılan yer de aslında dc değil.Çünkü DC bir sinyalin frekansı olmaz.Bu sinyalin frekansı var. O sadece Yarım dalga doğrultulmuş hali. Video için teşekkürler.Elinize sağlık
@EvdeElektronik6 жыл бұрын
Çok doğru bir açıklama yapmışsınız. Teşekkür ederim.
@eniscolak13186 жыл бұрын
AC Dalgaları Filtrelemek İçin
@yenercan63306 жыл бұрын
osramın sürücüsünde(regülatöründe)flicker free özelliği bulunuyor
@buraksanli30336 жыл бұрын
@@rusenemirramazanoglu7761 4 diyotla yaptığımız şey dalganın negatif alternansta kalan kısmını pozitif alternansa aktarmak.Bunu yaptığımızda 0 ile Max AC gerilim arasında gidip gelen bir gerilim elde ederiz.Kapasitör ise bu gerilimi 0 dan uzaklaştırıp max AC gerilime yaklaştırır.Daha düzgün neredeyse dalgasız bir akım elde ederiz
@fatihkuzen6 жыл бұрын
Aslında 50 fps video çekmekten değil. (bende ekleme yapayım dedim) Konu iso ile alakalı. İso düştükçe sensor ile rıpıl yapan lambanın frekansları eşitleşiyor. Bu durumda çekilen her karede karanlık alanlar oluşturuyor. Ayrıca kameralar 50 fps pek çekmez. 30 yada 60 olur genelde.
@emrahhar42296 жыл бұрын
Kıymetli bir çalışma elinize sağlık. Ancak ışık şiddetini sabit bir mesafeden telefonların ışık sensörü yardımıyla ölçseydiniz elimizde en azından sayısal değer olurdu. Ayrıca ışık şiddedini kapakları kapalıyken ölçmeliydiniz. Birde AC şebekeden çekilen güç miktarı ölçülseydi lüx/watt oranı yaparak hangisinin verimli çalıştığını öğrenebilirdik.
@yildirimyurekli1006 жыл бұрын
Faydalı video olmuş. Emeğinize ve vaktinize sağlık. İyi çalışmalar.
@umitarif4 жыл бұрын
Çok aydınlatıcı olmuş. Emeğinize sağlık.
@ahmetdalkac6 жыл бұрын
Çok uzun zamandır merak ettiğim bir konu teşekkür ederim
@eyupdemirR25 жыл бұрын
Video için teşekkürler çok iyi basit bir anlatım👏evimdeki ampüllerin dimmerli olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ????
@belmakestane83186 жыл бұрын
osram için güzel bi yanlı çalışma olmuş :) Kıymetli bir çalışma elinize sağlık. Ancak ışık şiddetini sabit bir mesafeden telefonların ışık sensörü yardımıyla ölçseydiniz elimizde en azından sayısal değer olurdu. Ayrıca ışık şiddedini kapakları kapalıyken ölçmeliydiniz. Birde AC şebekeden çekilen güç miktarı ölçülseydi lüx/watt oranı yaparak hangisinin verimli çalıştığını öğrenebilirdik.
@EvdeElektronik6 жыл бұрын
Merhaba. Öncelikle yanlı değil. Elimde olan ürünler arasında en iyisi o çıktı. Ardından bu videoyu hazırken verim ve ışık şiddetinden ziyade kullanılan teknoloji ve çalışma şekli üzerinde durdum. Yeni bir videoda piyasadan bulabildiğim kadar fazla sayıda Led ampul toplayıp bahsettiğiniz ışık değerleri, güç tüketimi, ısınma gibi konuların sayısal değerleri ile karşılaştırmayı planlıyorum.
@belmakestane83186 жыл бұрын
@@EvdeElektronik Teşekkürler ancak fazla tüketim az tüketim şeklinde algılanmaktadır.İyi çalışmalar..
@yenercan63306 жыл бұрын
güzel bir çalışma elinize sağlık ,dikkat edilmesi gereken bazı noktalara değinmek isterim.bu ürünleri alırken markalı ürünler almaya özen gösterin hem ömür,hem ışık kalitesi(lümen), hem de doğru ışık rengi(kelvin) için bu önemli diğer bilinmedik markalara oranla 2-3 kat pahallı olabilir ama ömür olarak baktığınızda sizin için daha karlı bir durum olucaktır.
@ahmetbolgi89314 жыл бұрын
kapasitör yani kondansatör voltaj düşürmez. çışışta kullanılan voltajın dalgalanmasını önlemek için kullanılır.
@zubeyiryoruk10115 жыл бұрын
Bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz 👍🏼
@sezaialdal12854 жыл бұрын
Emeğinize Ağzınıza İlminize sağlık Saygılarımla.
@abdilyilmaz52855 жыл бұрын
Faydalı bir video teşekkürler. Peki osram ve powerkeydeki devreleri kullanabilir miyiz başka bir projede
@FratCan6 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, bilinçli bir paylaşım olmuş, oldum olası ac kondansatör ile yapılan devreleri benimsemem, en dorusu swich modlu olandır. Teşekkür ederim.
@OnRGnC616 жыл бұрын
Hocam elinize emeğinize sağlık bravo. Güç adaptörüzu nerden temin ettiniz
@eleyamanmonsieur99776 жыл бұрын
Tesekkur ederim akici ve isin ozu disinda birsey yok
@Ahmet_Yilmaz6 жыл бұрын
Çok teşekkürler böyle emek verilmiş bilgilendirici video için.
@coskunyaskn13864 жыл бұрын
Teknik bir çalışma olmuş👍
@hasangurkas91236 жыл бұрын
Eline emeğine sağlık kardeşim ,güzel bir çalışma yapmışsın devamını bekliyoruz....Teşekkürler...
@taktmkafaya23796 жыл бұрын
hocam bunların yanında ampüllerin güç değerleri üzerinde yazanlar ile aynı mı onu da test etseniz güzel olurdu. emeğinize sağlık. güzel olmuş
@savaskaya9294 Жыл бұрын
" Sakura " ve " Inflame " marka ampullerinde dahil olduğu bir değerlendirme yapabilseydiniz daha güzel olurdu hocam.
@cgrgazili5256 жыл бұрын
Adam kral yaa yeminle zengin olsam maaş bağlarım her gün video olsun diye.. 😕
@tutulaylaylom6 жыл бұрын
güzel içerik. bundan sonra led ampül alırken bunlara dikkat edeceğim.
@MrAsi0096 жыл бұрын
Hocam öncelikle selamlar yine çok güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık
@mehmetaydemir99406 жыл бұрын
Çok yararlı. Teşekkürler üstad
@eczarmy6 жыл бұрын
merhabalar, bu tip ampullerin en alt kısmındaki metal pul (faz kısmına karşılık geliyor) kenardan içeriye doğru düz bir tornavida yardımıyla kaldırılabiliyor. onu kaldırınca da kenara sıkıştırılmış olan (+) tel serbest kalıyor ve tüm entegre ampul dışına alınabiliyor. ben denedim.:)
@talattekin45396 жыл бұрын
çok faydalı çok güzel bi video olmuş emeğinize sağlık . fakat sizin gibi imkanlarımız yok, alacağımız ampul ışığının titreşimli olup olmadığını nasıl anlarız. ? hocam aşağıdaki bi yorumda cevabımı buldum :)
@suleymanuzun46616 жыл бұрын
Tesekkur ederi. Emegine sağlik
@Charles_Robert.95 жыл бұрын
LEDler sökülüp direnç kullanmadan kullanılabilir mi? Mesela her biri 3 volt olan LEDlerden birini çıkarıp 3 voltluk bir pille yaktığımız zaman zarar görür mü?
@sa-hc4wu6 жыл бұрын
abi senden eski teyp vcdplayer radyo oyuncak gibi şeylerden çıkarabileceğimiz elektronik elemanlarla yapılacak basit devreler yapmanı bekliyoruz.
@ramazanelbasi68035 жыл бұрын
Merhaba. O minik trafoların değeri nedir? Değişim sırasında hangi değere göre alacağız? Sanırım frekans düşürerek voltajı dengeliyor
@risk44786 жыл бұрын
Merhaba Kanaliniza elektronik ilgimden dolayi abone oldum.Bu led ampul deneme videosundaki Ayarli Voltaj elektronik kiti yani besleme kaynagi cok guzel nerden temin edebiliriz
@omeredizer93896 жыл бұрын
Ellerine sağlık çok güzel bir çalışma. Teşekkür ederim.
@Ayva-Erik4 жыл бұрын
Kafamdaki let sorularının hepsini ortadan kaldırdınız. Telekkürler. Bir merakım var. Bu ampuldeki doğru akım düzgün doğrusal mıdır yoksa, kesikli doğru akım mıdır. Ledleri sökerek başka alanda bu doğru akımı kullanabilir miyim, selamlar.
@öykü-v2s6 жыл бұрын
Güvenilir ellerden bu denli güzel bilgiler edinmek hayatımız için etkisi çok büyük teşekkür ederim. İmkanınız var ise ve mümkün olursa bizlere power suppy ile voltajı ince ayar yapılabilir. Amperi ölçebilen güç kaynağı yapabilir misiniz. Sizin ellinizde daha güvenli olacağını düşünerek bunu istiyorum. Saygılarımla.
@gokselotkur69985 жыл бұрын
Titreşimi görmek için kamera ayarını nasıl yapacağız video çekermisiniz
@Mehmet_BEDER6 жыл бұрын
Güzel aydınlatıcı bir çalışma teşekkür ederim. Philips ve ortamın ışık şiddetlendi farklı philips daha fazla ışık veriyor sanırım en kalitelisi philips ve osram. Bu ikisini karşılaştırabilirmisiniz?
@EvdeElektronik6 жыл бұрын
İlerleyen bölümlerde Philips de dahil birçok markayı test etmeyi planlıyorum.
@goktugpasa Жыл бұрын
Hocam merhaba bir proje için bu led lambaların ledlerini kullandım beslemeyi 3.7 v olan 18650 lityum iyon pil ile yaptım sorunsuz çalıştı nasıl oldu bu?
@ynssrt6 жыл бұрын
Tebrik eder devamını dilerim.
@blackcanary0658 Жыл бұрын
İlk anlatmış olduğunuz küçük ampulleri söndürünce hala ışık yanıyor gibi parlıyor bunun sebebi nedir ve çok elektrik harcar mı?
@hattatnihat Жыл бұрын
konuyla alakasi yok ama bir sorum olacak; evde eski lambalarin duy lari var ve bu eski normal ampul yuvasina led lambasi takarsam ise yararmi (az elektrik yakmasi) simdiden tesekkurler, ayakli lamba var birde, uzun ince bir lambasi var cok ama cok isiniyor ve cok ama cok fazla elektrik tuketiyor, bunada led takarsak ise yararmi?
@rakin003 жыл бұрын
Hocam keşke Referans Tasarruflu Ampul olarak isimlendirdiğiniz ampulün de güç tüketimine bakabileydiniz.
@artiz606 жыл бұрын
Harika bir video olmus emeğine sağlık. Fakat biz crı degeri yuksek olan bir led almak istersek neye dikkat etmemiz gerekiyor bizi aydınlatırsanız seviniriz...