ÂLEMLER, HIZ KANUNLARI, KARADELİKLER TARİHİ:17.07.2002

  Рет қаралды 352

Beyaz Yolcu

Beyaz Yolcu

Күн бұрын

Vakıf
Vakıf }
İslâm Nedir? Tasavvuf Nedir? İslâmî ve Tasavvufî Kavramlar - 10 (Âlemler, Hız Kanunları, Karadelikler) (17.07.2002) 17.07.2002 HD
Mp4 Mp3 Link
Sohbet Kodu: 104355
SOHBETİN ADI: ÂLEMLER, HIZ KANUNLARI, KARADELİKLER
TARİHİ:17.07.2002
Sevgili öğrenciler, izleyenler ve dinleyenler, can dostalarım, gönül dostlarım! Allah'a sonsuz hamd ve şükrederiz ki; bir defa daha beraberiz. Ve bu akşam sizlere hız kanunlarından, âlemlerden, kara deliklerden bahsetmek istiyorum. Yaradılışın, kâinatın yaratılması kesimini beraberce görmüştük.
Zahiri âlemde yaşamakta olan biz insanlar için Allah'ın 3 tane hız kanunu var.
1- Işık hızı: Saniyede 300000 km’lik bir hız.
2- Işık hızının altındaki hızlar: Kinetik enerjiyle (itiş enerjisiyle) husule gelen hızlar.
3- Üst hız kanunu: Işık hızının ötesindeki hızlar.
Sevgili kardeşlerim! Hız 2 şekilde elde edilir:
1- Kinetik enerjiyle: Bir itiş enerjisi vermek suretiyle bir kitlenin harekete geçirilmesi ivme kazanması, hız kazanması ve hızın oluşması. Kinetik enerjiye bağlı bütün hızlar ışık hızının altında kalmaya mahkûmdur. Işık hızına ulaşamaz. Einstein’ın genel açıklaması o dur ki: "Eğer kinetik enerjiyle (itiş enerjisiyle) bir madde ışık hızına ulaşabilseydi, maddenin kütlesi sonsuz olurdu." Öyle söylüyor Einstein.
Sevgili kardeşlerim! Einstein da şimdi anlatacağımız gibi, biraz sonra açıklayacağımız gibi 1 eksikliğin içindeydi. Fotonların 1 elektronla 1 karşıt elektrondan oluştuğunu bilmiyordu. Ama fotonların parçacık özelliğini keşfetmişti. Ne olduğunu anlayamadan ömrü bitti, neticeye ulaşamadan bu dünyadan ayrıldı. Öyleyse ışık hızının altındaki hızlar bildiğimiz hızlar. Arabanın hızı, uçağın hızı, füzenin hızı... En hızlı giden vasıtalar ışık hızının çok altında hızlardır. Işık hızına, kinetik enerjiyle şu dünya üzerinde yaklaşmak bile söz konusu değildir.
Öyleyse ışık hızı, ışık hızı dedikleri şey nedir? Foton nasıl bir yapı taşır?
Sevgili öğrenciler, izleyenler ve dinleyenler! Bunu gerçek anlamda neticesine ulaştırabilmemiz için evvelâ elektrondan karşıt elektrondan başlamak mecburiyetindeyiz. Biliyoruz ki, protonlar elektronlardan ve karşıt elektronlardan oluşurlar. 1 protonun, 1 nötronun muhtevasına baktığımız zaman, protonda 3675 tane elektronla ondan bir fazla sayıda 3676 tane karşıt elektron görürüz. Nötronda ise bunlar eşittir, 3676 tane elektronla 3676 tane karşıt elektron. Bu elektronlar 2 kuark oluşturur. 1 sağ sipinli 1 sol sipinli. Karşıt elektronlarda 2 kuark oluşturur: 1 sağ sipinli 1 sol sipinli. Bu yapıda son derece dikkat çekici Allah'ın bir kanunu var: “Yarım ağırlıklar kanunu.” Karşıt elektronların saniyedeki devir sayısı ve buna bağımlı olarak da ağırlıkları elektron ağırlığının yarısı kadardır. Devir sayısı da, karşıt elektronların devir sayısı da elektron devir sayısının yarısı kadardır, yetmez ağırlıkları negatiftir. Ne demek istiyoruz?
Biz insanlar da elektronlardan ve karşıt elektronlardan oluşuyoruz. Eğer bizim fizik vücudumuzdaki ağırlığımız 80 kiloysa, sadece elektronlardan ibaret olsaydık bileceğiz ki bu ağırlık 160 kilo olacaktı. Ama vücudumuzda elektron kadar karşıt elektron da mevcut olduğu için ve bu karşıt elektronların ağırlığı negatif olduğu için, 160 kilo elektron ağırlığı olan bir insanın bu dünyada tartılması 80 kiloluk bir ağırlık oluşturur. 160 kiloluk ağırlığın yarısını negatif ağırlık yok etmiştir. Bu sebeble buna "İzlenebilirlik ilkesi" diyor Allahû Tealâ. İzlenebilirlik ilkesinin bir gereği olarak, biz insanlar yarım ağırlıklar kanunun bir neticesi olarak elektron ağırlığımızın yarısı kadar bir ağırlıkla ölçülebiliriz. Dünyadaki bütün varlıklar için aynı şey geçerlidir. Fizik varlıklar için aynı kanun geçerlidir; yarım ağırlıklar kanunu. Şimdi konuşmanın burasında fizik âlim bizim söylediklerimize itiraz ediyor.
Sevgili kardeşlerim! Bunları biz söylemiyoruz ki, Allah'ın bize olan öğretisini sizlere ulaştırıyoruz ve bu öğreti dünyaya ışık salacak olan öğretidir. Geleceğin işaretlerini taşır ve gelecek ilmindir. Hamdolsun ki o ilmin de sahibiyiz, sahibi kılındık dememiz daha doğru olur. Ama ilim, ilmi taassubu içersinde negatif ağırlıkları kabul etmiyor.
Sevgili kardeşlerim! Netice öyledir ya da böyledir. Kabul ederler veya etmezler, o onların bileceği iş. Biz kendi ilmimize bakalım, Allah'ın öğrettiklerini sizlere aktaralım. Demek ki; elektronların ağırlığı negatif ağırlık değil pozitif ağırlık. Karşıt elektonların ağırlığı ise negatif ağırlık. İzlenebilirlik ilkesinin (var olma ilkesinin) gereği olarak da karşıt elektronlar elektron ağırlığının yarısı kadar devir hızına ve yarısı kadar ağırlığa sahipler; negatif ağırlığa sahipler. Bu sebeple 3676 tane elektronla, 3676 tane de karşıt elektrondan oluşan bir hidrojen atomu 1838 elektron ağırlığı kadardır çünkü aynı sayıdaki yani 3676 tane karşıt elektronun negatif ağırlığı, ikinci 1838 gramı 1838 elektron ağırlığını yok ediyor. 3676'dan onun yarısı olan 1838'i çıkartırsanız geriye 1838 elektron ağırlığı kalır. Bu bir nötronun ağırlığıdır.

Пікірлер: 4
@felah6762
@felah6762 Жыл бұрын
Allah sonsuz razı olsun Muhterem Efendim.. Devrin İmamı Mehdi Resul❤️
@Makka-Medine-Bekke
@Makka-Medine-Bekke 3 ай бұрын
❤❤❤maaş Allah
@YusufUlutan
@YusufUlutan 6 ай бұрын
❤ Allah ❤ Allah ❤ Allah ❤
@Rahmiye-t9x
@Rahmiye-t9x 18 күн бұрын
C❤selamalekum❤canimiz❤s❤cananimiz❤can❤efendimiz❤bende❤allaha❤sordum❤ruyamdasuize❤tabioldum❤allaha❤hamdvesukurolsun❤sevdiklerimdegorurinsaallah❤😮❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Un coup venu de l’espace 😂😂😂
00:19
Nicocapone
Рет қаралды 11 МЛН
1 сквиш тебе или 2 другому? 😌 #шортс #виола
00:36
黑的奸计得逞 #古风
00:24
Black and white double fury
Рет қаралды 14 МЛН
Стойкость Фёдора поразила всех!
00:58
МИНУС БАЛЛ
Рет қаралды 7 МЛН
''İslam'ın En Temel İbadeti Namaz Değil Kur'an Okumaktır'' | Bölümün Tamamı
3:14:46
ÖLMÜŞ LERE FATİHA  OKUSAK FAYDASI OLUR MU? HATİMDE İNDİR SEN OLUR IMAM İSKENDER ALİ MİHR HZ
3:20
FeramuzİTLÂ-İTÜRK=AVRUPADA UFUKLARIN EFENDİSİ
Рет қаралды 2,8 М.
Budizm ve Türkler - Bartu Bölükbaşı Konuğumuz
3:22:33
Tarih Obası
Рет қаралды 256 М.
Kainatın Sırları / İmam Suyuti (Hz.) - Sesli Kitap- Sesli Terapi Tasavvuf
3:38:26
Hazret-i Musa ve Harun Peygamberlerin Hayatı (Peygamberlerin Hayatı 13) - Sesli Kitap
3:59:38
Mahşerde Dara Düşenleri Hangi Ameller Kurtaracak - 2. Bölüm
3:52:35
Cübbeli Ahmet Hoca
Рет қаралды 2,2 МЛН
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)' in Hayati 2
2:46:12
Tarih Kanalı
Рет қаралды 3 МЛН
Un coup venu de l’espace 😂😂😂
00:19
Nicocapone
Рет қаралды 11 МЛН