Lenfödem ameliyatı - Prof. Dr. Ahmet AKGÜL

  Рет қаралды 6,066

Prof Dr Ahmet Akgül ahmetakgulTV

Prof Dr Ahmet Akgül ahmetakgulTV

Күн бұрын

BACAK VEYA KOLLARINIZDA ŞİŞLİK Mİ GELİŞTİ?
Bir bakıyorsunuz bacağınız veya kollarınız şiş. Aslında zamanında dikkate almamıştınız, yalnızca elinizin sırtı, biraz parmaklar şişmiş, yüzüğünüz sıkmaya başlamıştı veya ayak sırtınız şişmiş, parmaklarınızda biraz kalınlaşmış artık ayakkabılar akşama doğru ayağınızı sıkmaya başlamıştı. Önce yorgunluktandır diyorsunuz, bugün çok ayakta durdum, ayakkabı vurdu diyor ve geçiştiriyorsunuz.
Zaten annenizin bacakları da kalındı. Ona benzemişim diyorsunuz.
Bugün ayaklarım şişti ama sanki sol bacağım daha şiş duruyor diyorsunuz, erken yatayım sabaha geçer diye düşünüyorsunuz.
Evet ilk başta sabah uyandığınızda ayak şişliğiniz azalıyordu ve normal ayakkabı giyebiliyordunuz. Ama zaman ilerledikçe artık sabahları da şişlik inmemeye başldı hatta ayak bileğine doğru arttı.
Artık çoraplar akşama ciddi ciddi iz yapmaya başladı. Neyse sabah olsun, hayır olsun diyorsunuz ama o da ne?
Sabahları azalan şişlik artık eskisi gibi azalmadı. Pantolonun o tarafı da bacağı sıkıyor. Zaten etek giymeyi neredeyse unuttunuz.
Artık doktora gitme vakti geldi deyip, en yakın sağlık merkezine gidiyorsunuz. Çok da önemli bir durum olmadığı için kendinize en yakın yerden randevu aldınız. Özel olarak bu konuyla ilgili doktor aramadınız. Aslında şu anda bile hangi doktora, hangi bölüme, hangi polikliniğe gideceğinizi bilmiyorsunuz. Hangi branş bu şişliğe bakar haberiniz yok.
Bir tanıdık diyor ki
Ayak şişliği için ORTOPEDİ bölümüne git.
Tamam, deyip, ortopedi bölümünden randevu alıyorsunuz.
Doktor sizi muayene ediyor, aslında tam muayene de değil, birkaç soru sorum, şöyle uzaktan bakıp, filmler istiyor. Ayak filmi, ayak bileği grafisi, bacak röntgeni, biraz daha ileri durumda emar isteniyor.
O tetkikleri de yapıyorsunuz ve tekrar doktora gidiyorsunuz, ki eğer doktor devlet hastanesi doktoruysa başka bir doktora sonuçları gösteriyorsunuz. O doktor da “ortopedik bir sorunun yok, kalp damar doktoruna gidin” diyor. Bu arada belki bir ilaç, bir ödem attırıcı, bir ağrı kesici de vermiş olabiliyor.
Kalp ve damar doktoruna gidiyorsunuz, o da uzaktan bacağınıza bakıp hemen Dopler yaptırın deyip, tetkik istiyor. Dopleri de istediğiniz bir yerde yaptıramazsınız, illa ki o hastanenin dopler bölümüne gitmelisiniz. Çünkü o doktor dışında başka dopler çekene de pek güvenmemekteler. Sanki her doktor aynı diplomayı almamış gibi.
Neyse dopler yapılıyor ve sonuç:
-Bacakta ven (toplar damar) da yetmezlik yok, pıhtı yok.
Yani bacak damarları normal deniyor. Tekrar kalp damar doktoruna gidiyorsunuz
Her şeyiniz normal deyip size varis için ilaçlar verebiliyor.
Eve geliyorsunuz ama bacak günden güne şişmesi artıyor. Bu sıkıntılardan aylar/yıllar sonra bir doktor “siz de lenfödem olabilir” deyip, sizi lenf sintigrafisine gönderiyor. Sintigrafi acılı bir işlem. Ayak parmak aranızdan iğne sokup, radyasyon altında iğnenin içindeki maddenin yukarı doğru nasıl hareket ettiğine bakıyorlar.
Tamam, bu acıyı çektiniz, radyasyon aldınız, saatlerce tetkiki beklediniz, ya sonra.
Tanıyı koyan doktorlar bile "tedavisi yok, bununla yaşamaya alış" diyorlar.
Nasıl alışacaksın ki?
ALIŞMAK İSTEMEMELİSİN AYRICA.
Çünkü buna alışır ve gerekli tedavi ve bakımı yapmazsan bacağın daha kötü olur ve ileride BACAK SENİ DEĞİL, SEN BACAĞI taşırsın!
Çünkü bu yalnızca KOZMETİK SIKINTI YAPAN, BASİT BİR BACAK ŞİŞLİĞİ değil ki.
Ciddi bir DAMAR HASTALIĞI ve bir DOLAŞIM BOZUKLUĞUDUR.
Yalnızca tıbbi bir sorun da değildir, hastanın psikolojisini de bitiren, sosyalleşmesini de bozan, hastanın kendine olan güvenini azaltan, hastayı depresyona sokan bir hastalıktır. Her başladığı tedavi yarım kalmış veya etkisi olmamıştır. Hatta çok uzun bir süre lenfödem hastalarının tanıları bile koyulamamış, çoğu zaman bacağında "varis" olduğu söylenmiş. Hastaya hem zaman hem moral hem de para kaybettirilmiş. İşte, bu hastaların tedavisi sabırla hem tıbbı hem estetik hem de psikolojik yapılmalıdır.
LENFÖDEM HASTALARI İÇİN YOL HARİTASI
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu hastalık hem toplum tarafından hem de sağlık camiası tarafından ÇOK AZ biliniyor ve tanınıyor. Yani bilinmesi ve her yönüyle hakim olunması gereken en az 3 önemli durum vardır:
1- Lenfödemin erken bir dönemde tanınması
2- Geç kalmadan tedavi edilmesi ve
3- Sabırla hem hasta hem de LENFÖDEM EKİBİ tarafından takip edilmesi gerekir.
İşte bu 3 önemli noktaya hakim olan bir ekip önemli ve gereklidir. Bu 3 sistem düzgün çalışmaz ise hiçbir ilerleme sağlanmaz. İşte bu nedenle hem toplum hem de sağlık merkezleri bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değildir. Buna rağmen sosyal medya da LENFÖDEM GRUPLARI gibi topluluklar oluşturuluyor ve kendileri arasında herkes bacak veya kol resimleri paylaşıyor. Bu gruplara bazı sağlık görevlileri, tıbbi malzeme satan kişiler de katılıyor. Paylaşılan bacak resimlerinin altına yorumlar yazılıyor ve herkes bir diğerine TAVSİYE ve TEDAVİLER de bulunuyor.

Пікірлер: 25
@eminetutioglu6080
@eminetutioglu6080 3 жыл бұрын
Yaa hocam ne harika dr sun.biz soru sormaya korkuyoruz azarlıyorlar çok faydalı bilgiler.anlatım ise herkesin anlayacağı dilde.ukalalık yapıp yabancı terimler kullanmıyorsunuz varolun çok yaşayın.
@Denise00
@Denise00 3 жыл бұрын
her doktor sizin gibi ilgili samimi olsa keşke hocam çok yaşayın
@nurcanortakc4757
@nurcanortakc4757 3 жыл бұрын
Ne güzel anlattın hocam,bir öğretmen olarak sizi tebrik ediyorum.Şifa dağıtan elleriniz dert görmesin Allah sizi tüm kötülüklerden korusun,insanların size çok ihtiyacları var...Bizim için çok değerlisiniz,saygılar hocam.....
@senayseyhan1102
@senayseyhan1102 6 ай бұрын
Ne güzel anlatmisiniz Allah razı olsun doktorum nerdesiniz nasıl ulaşırız size teşekkür 🙏🙏🙏
@drahmetakgul
@drahmetakgul 6 ай бұрын
@@senayseyhan1102 Öncelikle geçmiş olsun. Asistanım Can Bey’i arayınız lütfen: 00 90 533 519 50 95 Whatsapp da kullanabilirsiniz. Firstly, get well soon. Please call my assistant Mr. Can: 00 90 533 519 50 95 You can also use Whatsapp.
@ZTOK
@ZTOK 3 жыл бұрын
Hocam ders dinler gibi hissettim kendimi ,anlayınca da hoşuma gitti , henüz anlama yeteneğimi kaybetmemişim dedim. Hocam 62 yaşında ve baypaslıyim. 6 ay önce de inanılmaz dikkatli iken 5 bin nüfuslu bir beldede covid geçirdik eşimle. Ağrılarım çok yoğun. Son 1 aydır da inanılmaz ayak ağrılarım var. Duramıyorum. Şekerim yok ama insulin direncin var dedi dr. Ne yapacağım. Teşekkür ederim.
@doga-yemekserpil1911
@doga-yemekserpil1911 3 жыл бұрын
Süpersin hocam, ne güzel anlattınız , bende de var bu şikayetler den 😳
@sinansidal9924
@sinansidal9924 2 жыл бұрын
hocam emeğinize sağlık size ulasmak için çok ugraştık annemde lenfödem rahatsızlığı var ve tedaviye başlamak için iletişime geçtik sıraya soktular fakat geçen seneden beri size ulaşmaya çalışıyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz
@MeviaLinitche
@MeviaLinitche Жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam
@busraozer4487
@busraozer4487 3 жыл бұрын
Bana bu şekil anlatmadınız hocam kıskandım 🤭
@ozduygulu
@ozduygulu Жыл бұрын
böyle bi hocan olduğu için şanslısın
@mamalevanar
@mamalevanar 3 жыл бұрын
Hocam Benim Sonradan Şişdi Ayağım Burkuldu 4 5 senedir şiş 5 6cm fark varHocam Amelyat Olduktna Sonra Ayak Şişermi Yine Ve Şişlik Gidermi Hepsi Ve Tedavideki Gibi Amelyat Sonra Çoraplamı Yaşamalıyız Ömür Boyu Lütfen Cevaplayın AMELYAT OLANLAR VARSA BILGILENDIRE BILIRMI
@budagecer3308
@budagecer3308 Ай бұрын
Sigota karsiliyormu
@halebehramoglu6050
@halebehramoglu6050 3 жыл бұрын
Hocam bu bilgiler için çok teşekkürler. Acaba tedavi sonrası verilen lenfödem çorapları, bacak kalınlıkları eşitlense de ömür boyu giymek gerekli mi? Yeni Lenf kanal oluşumu devam ediyorsa vucutta ilerleyen yıllarda iyi bir bakımla lenfödem sorunu ortadan kalkabilir mi?
@RedmiCan
@RedmiCan 3 жыл бұрын
açıklamalarınız için teşekkür 🌼🤲🌼🕊️🕊️✋
@katesichi2058
@katesichi2058 3 жыл бұрын
super doktor👏👏👏👏🌹🌹🌹
@AsdAsd-sc3qr
@AsdAsd-sc3qr 3 жыл бұрын
Mrb hocam. Yıllardır çözülemeyen ayak sorunum var ortopedi fzk td .sinir damar cerahhi vs. Hepsine gitim kimse çözemiyor emr tahlik ne varsa yıllardır bir teşhis koyan olmadi .... Ayaklarıma senede 10_12 ayakabı aliyorüm deniyorüm olmiyor ne dar geniş yumuşak .ortopedik ne varsa olmiyor sanki suyun üzerindeki yaprak gibi ne yapsam ayağima olmiyor ağri ateş yorgunlük şok yapiyor tüm kaslarıma fizikmen de tek bir sorun göremedi mevcut doktorlar delirdim ne yapsam çözemiyorüm yürümek atakabı giymek haram oldü bana yaşim 33 boy kilo 176_72 kg lütfen bana yardım edin .....
@sumeyyekahraman1164
@sumeyyekahraman1164 3 жыл бұрын
Ahmet hoca ya nasıl ulaşılıyor bilen var mi internet sitesindeki numaraları arıyorum ama kapalı.Ulasan varsa yardımcı olabilir mi
@Ömer-o2y
@Ömer-o2y Жыл бұрын
Süpe anlatm suan ben bile ameliyat yapabilirim
@leylaimamoglu3394
@leylaimamoglu3394 9 ай бұрын
Hocam ya banada lenf odem tanisi kondu ne yapmam gerekiyor size nasil ulaşa biliriz bir bilgi verseniz
@papi2756
@papi2756 9 ай бұрын
Leyla hanım belirtiler neler
@leylaimamoglu3394
@leylaimamoglu3394 9 ай бұрын
@@papi2756 sol ayağımda vede sol elimde şişlik oldu bende fizik doktoruna gittim oda beni lenf ödeme gonderdi orda söylediler çorap alman gerekiyor Biray fizik tedavi göreceksin deldiler bende şimdi olmaz dedim eve geldim ama aklım çok karsik ne yapacağımı tam olarak bilemiyorum
@Semabyr_25
@Semabyr_25 3 ай бұрын
@@leylaimamoglu3394tedavi veya ameliyat oldunuz mı
@ramadanramadan2196
@ramadanramadan2196 5 ай бұрын
5 seneden nu yama cekiyorum
@csr2csr262
@csr2csr262 3 жыл бұрын
10.45 e çok güldüm :))
En iyi  Lipodem tedavisi nasıl yapılır? - Prof. Dr. Ahmet AKGUL
13:25
Prof Dr Ahmet Akgül ahmetakgulTV
Рет қаралды 166 М.
Chain Game Strong ⛓️
00:21
Anwar Jibawi
Рет қаралды 41 МЛН
“Don’t stop the chances.”
00:44
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 62 МЛН
Quando A Diferença De Altura É Muito Grande 😲😂
00:12
Mari Maria
Рет қаралды 45 МЛН
Yalı Çapkını 93. Bölüm 3. Fragman
0:54
Burak Dizi
Рет қаралды 3,3 М.
Ayak - Bacak Damar Tıkanıklığını Bitkisel Beslenmeyle İyileştirebilirsiniz
7:31
Lenf Ödem veya Lenfodem hastalığı tanısı ve tedavisi - Prof. Dr. Ahmet AKGÜL
12:13
Prof Dr Ahmet Akgül ahmetakgulTV
Рет қаралды 37 М.
Lenfödem Masajı Nasıl Yapılır?
9:33
MD Uzman Fizyoterapi
Рет қаралды 57 М.
Lenfödem ve diğer Kronik Hastalıkların KESİN tedavisi var mıdır - Prof. Dr. Ahmet AKGUL
9:58
LENFÖDEM SELF DRENAJ TEKNİKLERİ
16:11
Başkent Hastanesi Adana
Рет қаралды 102 М.
HENOCH SCHÖNLEİN VASKULİT ( HENOCH SCHÖNLEİN PURPURASI)
4:34
Mahir Tanrıverdi Çocuk Doktoru
Рет қаралды 882