22 yıldır LİNUX dağıtımları kullanıyorum hiç pişman olmadım .En güzel tarafı sistemi kendine özel yapabilmen (Driver'ları kendin yazabilmen gibi ) 3 yıldır Fedora Topluluk Projesindeyim Fedora'yı tavsive ederim.
@kasepriunalcatraz67808 ай бұрын
Fedora efsane bence ya gnome üzerindeki belli başlı eklentiler ile çok iyi bir masaüstü ortamı elde edebiliyorsun
@dozaltay8 ай бұрын
fedoraya .deb paketi yükleyebilir miyiz? çünkü bazı .deb paketlerin .rpm paketi yok.
@kasepriunalcatraz67808 ай бұрын
@@dozaltay malesef yükleyemezsin bu durumda imdadına flatpak yetişir
@dozaltay8 ай бұрын
@@kasepriunalcatraz6780 flatpakdaki güvenilir mi ki hocam, kodlara bakmak lazım ama o kadar da bilgili değilim.
@baris-icin-savas7 ай бұрын
Bana da fedorayı tavsiye ettiler. KDE neon her nefes aldığında error veriyor. Ben müzisyen olduğum için stüdyo eklentileri için wine ve Yabridge'i kolayca çalıştırabilmem lazım. Fedorayı deneyeceğim.
@emirq13378 ай бұрын
linux eski sistem kullanıcılarını hedeflemiyor herkesi hedefliyor
@byailen8 ай бұрын
@mevlutl7093 ? Gayet de discrete/integrated gpu arasinda gecis yapabiliyorsun>?
@İhaSiha318 ай бұрын
Hadi ulen ordan
@İhaSiha318 ай бұрын
Linux birçok oyunu açmıyor
@İhaSiha318 ай бұрын
Windows en iyisi
@byailen8 ай бұрын
@@İhaSiha31 Linux birçok oyunu Windows performansıyla çalıştıramıyor. Bu da linux ile değil, oyun geliştiricilerle alakalı olan bir durum. Oyun oynayacaksanız işi dual boot ile çözebilirsiniz.
@talhasohret11418 ай бұрын
Linux mint in arayüzünü beğenmediğini söylemişsin. Şöyle kısa bir not geçeyim. İstediğiniz işletim sistemini kurun masaüstü yöneticisini değiştirebilirsiniz. Mesela Ubuntu Gnome ise isterseniz KDE ye dönebilirsiniz. KDE masaüstü yöneticileri arasında en donanımlı olan yönetici
@kahininkurabiyeleri8 ай бұрын
birisi hiç masaüstü ortamı olmadan linux dağıtımı kullanıyormuş, o nasıl oluyor acaba bilginiz var mı?
@talhasohret11418 ай бұрын
@@kahininkurabiyeleri kullanabilirsiniz çok ta zor değil. Başka bir bilgisayara ssh ile bağlandığınızı düşünün. Gördüğünüz tek şey terminal. Onda da aynı mantık var. Zaten ilk kurduğunuzda eğer temel bir distro ise masaüstü yöneticisi gelmiyor siz kuruyorsunuz. (Örnek arch)
@talhasohret11418 ай бұрын
@@kahininkurabiyeleri kısaca ssh ile bağlandığın bir bilgisayarda da desktop environment yok. Aynı mantık
@yigitorhan76548 ай бұрын
@@kahininkurabiyeleri Pencere yöneticisi de olabilir.
@mazlum_kaçar7 ай бұрын
Direk ekranda terminal knk@@kahininkurabiyeleri
@OpenSourceGuyYT8 ай бұрын
ahaaa ahaaaaaaa (ağlama efektiydi) Güzel görünen dağıtım değil, masaüstü ortamı :D Örneğin ben KDE masaüstü ortamı kullanıyorum ve A-Z her şeyi değiştirebiliyorum. İlk başta GNU/Linux'u kurduğumda ben Fedora dağıtımı ile başlamıştım. Sonra 1-2 hata ile karşılaştım ve Windows'a döndüm. FAKAT ARAYÜZÜN VE ARAÇLARIN daha kötü olduğunu anlayınca GNU/Linux'a dönüp ÜŞENMEMEYİ öğrendim. Ayrıca Wine Is Not an Emulator (WINE) 2:55
@SpicyTastes-u7k8 ай бұрын
Linux denemek isteyen ama emin olmayanlar flaştan test edebilir veya dualboot yapabilir. Ayrıca birden fazla indirme yöntemi üreticiler için daha zor olsa da kullanıcı için oldukça avantajlı. Linux sadece eski bilgisayarlar için değil Windows kullanıcıları değil parayı düşünüp bunun için kullanıcıları zorlarken(Win 11 bazı sürümlerine reklamlar eklendi) Linux'ta zorlamayla karşılaşmadan istediğinizi yapabiliyorsunuz. Not : Nvidia veya bazı özel donanımlarda(ekranlı klavye gibi) sıkıntı yaşayabilirsiniz. Linux'a geçmeden önce bir araştırıp test edin.
8 ай бұрын
Bu arada bir yorum daha yazayım, Arkadaşlar Ubuntu ve Windows'u aynı anda bilgisayarınıza kurabilir, bilgisayarın açılışında hangi işletim sistemini seçeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Mesela oyunlarınızı Windowsta oynayıp, geri kalan tüm işlemlerinizi güvenli olması sebebiyle ubuntuda halledebilirsiniz. Banka vs gibi işlerde dahil.
@tanjuzafer9416 ай бұрын
Ancak Linuxtan tam verim almak için kendi ext4 sistemi üzerine kurmak gerekli, Windows ise diski NTFS olarak formatlar ve bu format üzerinde Linux tam hızını gösteremez.
6 ай бұрын
@@tanjuzafer941 Sevgili Tanju bey, Linux dağıtımı kurmak için diskinizi mecburen ext4 formatında formatlamalısınız. . Aksi halde Linux dağıtımı kuramazsınız. Ayrıca, NTFS üzerine Linux dağıtımı kurulmaz ve çalışmaz.
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
@@tanjuzafer941 yürüyen cehalet.. zaten diski ikiye bölüp bir kısmını ext4 ya da btrfs diğer kısmını ntfs yapıyor ya kanka hani
@bayram15944 ай бұрын
Bu bahsettiğiniz işlem için Linux tarafına refind kurmak açılışta boot ekranını çok konforlu hale getiriyor. Açılışta 2 işletim sisteminden bir tanesini seçebileceğimiz çok güzel bir arayüzü var. Arayüzü beğenmeyen için alternatif temalar yüklenebiliyor.
@harungul14062 ай бұрын
Linux sadece eski sistemler için değil. Eski sistemli kullanıcılar farkı daha fazla anlarlar orası ayrı. Temiz bir arch- void dağıtımı + bspwm ile boşta 600 mib ve %0-1 cpu harcıyor sistem. Linuxa geçiş yapalı yaklaşık 2 ay oluyor. Ayrıca görüntüsünü beğenmediğiniz zaman distro değiştirmek yerine de-wm değiştirmeyi deneyin. Paket yöneticisi - init sistemi - ne kadar yüklü geldiği vb. göz ardı edilirse distrolar arasında inanılmaz farklar yok. Yeni başlayan dostu bir distro ile başlayın gerisi gelir.
@mehmetkaancrac23326 ай бұрын
Linux'un asıl hedef kitlesi bilgisayarlar konusunda normalden biraz olsun daha gelişmiş olan herkestir. Ben kendim 2017'den beri bir Linux kullanıcısıyım ve genel kullanımda beni hiç yarıda bırakmadı. Bir uygulama Linux'da yoksa Wine (Windows uyumluluk katmanı) veya Waydroid (Android uyumluluk katmanı) ile kurabilirsin ya da en kötü ihtimalle o uygulamanın Web sürümü varsa onu kullanabilirsin. Şu anda tecrübeli bir Linux kullanıcısıyım ve Arch Linux kullanıyorum. Yeteri kadar tecrübe kazandıktan sonra Arch Linux'a bir göz atmanı öneririm.
@savasklc205 ай бұрын
waydroid de magisk kurabildiniz mi? root suz göstermek için.
@mehmetkaancrac23325 ай бұрын
@@savasklc20 Waydroid'de Magisk kurmadım.
@kahininkurabiyeleri8 ай бұрын
3 yıldır linux mint kullanıyorum, halen daha yeni şeyler öğreniyorum, mesela dün şunu öğrendim; cod world at war oyunum var (korsan) bu oyunu wine ile kurdum ve lutris ile çalıştırıp oynarken oyun içinde bazı sesler çıkmıyordu. bunun üzerine directx_Jun2010 indirip yükledim ve sorun çözüldü. ''oyun çalışıyorsa directx yüklüdür'' ya da ''oyun çalışıyorsa sorun yoktur'' argümanının yanlış olduğunu kendi kendime öğrendim.
@vasifsefterov8 ай бұрын
Selam. Ben de senin gibi Windows dışı bir işletim sistemi kullanmadım. Eski bir bilgisayar sahibiydim ve Windows 10 kullanıyordum; ancak inanılmaz kasılması ve sıkıntılardan dolayı biraz video ve öneri aldıktan sonra Linux Mint’e geçtim. Linux’daki kişiselleştirme beni benden aldı. Açıkçası, inanılmaz sevdim ve 3 hafta boyunca severek kullandım. Etrafımdakilere övüp bitiremiyordum. Bilgisayarla uğraşmayı seven biri olmama rağmen çok sıkıntı çektim. Linux’ta çok basit programlar için saatler harcadım, bu hoşuma giderdi ve çözdüğümde başarmışlık hissi verirdi; ancak benim ana odağım olan çoğu programın desteği yoktu. Windows hemen hemen her bilgisayarda olduğu için her şeyde Windows desteği var. Ben de Windows 8.1’e geçtim ve şu an mutluyum. Linux’u kötülemek istemiyorum; aslında Linux’ta kalabilirdim, ancak o rahatlığı vermiyordu. Çoğu driver çalışmıyordu ve doğru düzgün tethering yapamıyordum. Linux aslında çok iyi bir işletim sistemi; ancak Windows ve macOS daha popüler ve daha fazla kullanıcı olması nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Yorumumu buraya kadar okuduysan dikkatin için teşekkürler.
@50pr0mil8 ай бұрын
chrome os flex i deneyebilirsin. antix linux u deneyebilirsin. düşük konfigürasyonlarda bu ikisi iyi çalışır. antix in driver sorunu yok. deepin de deneyebilirsin o da fena değil. ama windows eko sistem ona göre geliştiği için 10 numara kim ne derse desin. zamanında ubuntu tr forumlarına katkıda bulunmuş biri olarak söylüyorum bunu.
@thecloudrazor8 ай бұрын
Merhaba Vasif, 8 yıldır Linux camiasının içinde olan ve daily usage anlamında hem desktopta hem laptopta aktif olarak Linux kullanan birisi olarak kesinlikle yazdıklarının hepsine katılıyorum. Ben 2020 ortalarından beri dualboot olarak masaüstünde Windows/Fedora yan yana, dizüstü laptop bilgisayarımda ise Windows/Debian yan yana kullanıyorum. NVME SSD kullandığım için ve iki bilgisayarda da BIOSta fastboot aktif olduğu için her seferinde kapayıp açmak uzun sürmüyor, dolayısıyla beni uğraştırmıyor. Sana da aynısını tavsiye ederim, ayrıca openSUSE de müthiş bir dağıtım, ona da bir göz atabilirsin.
@bayram15944 ай бұрын
@@thecloudrazorMerhaba hocam, eğer hem pc hemde notebook üzerinde çift işletim sistemi kullanıyorsanız Linux tarafına refind kurmanızı tavsiye ederim. Açılışta hangi işletim sistemini açmak istediğinizi güzel bir arayüz ile seçmenize imkan tanıyor. Ara yüzde gelen bazı simgeleri arayüzden çıkarma ekleme ve varsayılan boot süresini 20 saniyeden istediğimiz saniyeye indirme ve yükseltme seçenekleri, ayrıca arayüz için farklı tema ekleme seçenekleri mevcut. Refind programını öğrendiğimden beridir boot etme benim için çok konforlu bir hale geldi.
@huseyin60978 ай бұрын
wine kısmında yanlış söylemişsin wine açılımı Wine Is Not an Emulator dür wine yaptığı şey kabaca windows uygulamalarının gerekduyduğu şeylerin linux karşılığını gösterip çalıştırma yol tarif etme gibi düşünülebilir
@ugur-ff8jm8 ай бұрын
wine bir emülator değil bir uyumluluk aracı diyerlerinde aynı şekilde dagıtım değiştirmek yerine masa üstü ortamı degiştirmek daha mantıklı kde gibi
@emraherylmaz39348 ай бұрын
Mantıklı
@OpenSourceGuyYT8 ай бұрын
Aslında GNU/Linux sadece eski bilgisayarlar için değil. Aslında diyorum ama HİÇ değil. GNU/Linux'un amacı HER TÜRDEN SİSTEM için uyumluluk ve kullanıcıya kolaylık sağlamasıdır.
@dr.nicksiz82517 ай бұрын
Benim vaktim değerli diyorsanız linux dağıtımlarını kullanmamanızı tavsiye ederim. Bunu sadece şu an için söylüyorum. İlerleyen yıllarda geliştiricilerin artması ile birlikte ortaya çok daha güzel bir sistem çıkacaktır. Linux dağıtımları herkese göre değil, gerektiğinde amacı olmayan işlerle uğraşmayı seven insanların ya da linux üzerinde spesifik bir iş yapanların (belki sunucu tarafında çalışmak istiyorsunuzdur ) geçmesi gerektiği bir sistem olduğunu düşünüyorum.
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
bazı linux dağıtımları hariç katılmıyorum
8 ай бұрын
Videoda katılmadığım yerler var. Örneğin eski bilgisayarlar hedef kitlesi diyorsun fakat öyle bir şey yok. Eski bir laptop'a Ubuntu kurduğum zaman kasıyor, kullanılmıyor. Diğer örnek ise ben iMac kullanıyorum ve içinde yıllardır Ubuntu kurulu. Bana Ubuntu, Macos'den daha kaliteli geliyor. Ayrıca kullanması zevkli. Ve Ubuntu'da ki görsel efektler, Macos'den çok daha iyi. Ha Windowstan bahsetmiyorum bile. O tamamen çöp. Bir şey daha ekleyeyim, 2024 son model bilgisayar toplasam yine Ubuntu kullanırım.
@harungul14062 ай бұрын
Ubuntuya laf atmak haddimize değil özellikle de server tarafında ama desktop tarafında ubuntu tarafında işler iyi gitmiyor diye duydum. Snap'i zorluyormuş sanırım. Herhangi bir dağıtıma gnome yükledikten sonra ne eksiği olucak ubuntudan ?
@mamixe112 ай бұрын
windowstan linuxa geçtim yemin ederim rahatladım artık abonelik gerektirmeden kullanıyorum üstelik istediğim windows uygulamaları wine ile açabiliyorum iyi ki geçmişim. Sizede öneririm.
@tanjuzafer9416 ай бұрын
Hep ucuz ve eski PC kullandığım için yaklaşık 15 yıldır Linux Mint kullanıyorum. Bence en büyük artısı virüs bulaşma olasılığı çok az olması. Nerdeyse tüm virüsler Windows için yazılmış. En az Mac kadar güvenli. Uygulama mağazaları dışında bir program yüklemediğiniz takdirde güvendesiniz. Mint dağıtımı Ubuntu tabanlı ama Windows kullanıcılarına görsel olarak daha çok hitap eder.
@akabak-ugurКүн бұрын
Yıllardır Linux kullanıyorum ve gayet memnunum. Aynı sistemde Linux, Windows'a göre çok daha iyi performansla çalışıyor. Bu arada Linux'un asıl hedefinin eski bilgisayarlar olduğu iddiasına katılmıyorum, evet eski bilgisayarlarda da gayet güzel çalışıyorken son model sistemler içinde gayet elverişli., buna dünyada çok sayıda super bilgisayarda Linux kullanılıyor olmasını da eklemek lazım ki bu sistemler öyle eski püskü sistemlerde olmuyor ve çoğu 4 çekirdekten 64 çekirdeğe kadar yüksek performanslı özel işlemcilerde ve terabaytları geçen Ram ile çalışmakta. Bu mantıkla yaklaşınca MacOS işletim sistemini de eski sistemler için olduğunu iddia etmek mümkün olabilirdi ama sanırım eski bilgisayarlar için çok pahalı bir işletim sistemi olurdu tabi kafanıza göre alıp istediğiniz sisteme kurabilmiş olsaydınız. (Wİndows'a göre MacOS sistem kaynaklarını daha verimli kullandığı için aynı yada yakın özelliklerde ki sistemlerde MAcOs daha iyi sonuç verebiliyor ki bir aralar Apple ın Intel işlemcilerde de çalıştığını hatırlatalım)
@enisecurity8 ай бұрын
2 senedir arch kullanıyorum, full upgradeden sonra çöktü. Windows kurdum ve o kadar yavaş geldi ki dayanamadım aynı gunun akşamı tekrardan arch kurdum. Arch candır
@harungul14062 ай бұрын
windowsta cpu ram vs büyük problem. linuxta %99 cpu saçma sapan zamanlarda olmuyor.
@Lasparagas7 ай бұрын
Bende lunix kurdum ama oyun oynamak istediğimde çoğu oynadığım oyunları oynayamadım windowsa geri dönmek istiyorum ama flaşımda windows olmadığı için şuan lunix üzerinde kalla kaldım 😌
@mastercrown7546 ай бұрын
İnternet Kafe'ye Giderek,Başka PC'n Varsa Veya PC'si Olan Bi Arkadaş/Tanıdık Varsa Ordan Flash'ına Windows Atabilirsin
@İmperyalist.Hunter6 ай бұрын
Elinde flash bellek varmış.İnternettten windows iso kalıbını indir.Diskin bölünlenmiş değilse Gparted uygulamasıyla diskini böl,yeni bölümü ntfs dosya sistemi yap.UNetbootin , Yumi yada Ventoy uygulamalarından birini yükleyerek Windows iso kalıbını USb flash belleğe yazdır.
@ardaomeryavas36004 ай бұрын
hayatındaki tek oyun riot games oyunlarıysa sen gelme zaten. seni istemiyoruz
@Lasparagas4 ай бұрын
@@ardaomeryavas3600 sen git ötede ki kumda oyna
@Nuteramiruku4 ай бұрын
2:56 Burada çok yanlış bir kelime var. "Emulatör mantığıyla çalışan" demişsin. Mantığı tamamen farklı. Wine bir uyumluluk aracı ve programın Windows için yazılmış olan kodlarını Linux için çevirerek çalıştırıyor. Çoğunlukla performans kaybı olmuyor bu durumda.
@Emil21344 ай бұрын
wine emülatör değil arkadaşlar performans kaybı olmuyor yani içiniz rahat olsun
@isahillioglu8 ай бұрын
5:07 Linux'un asıl hedef kitlesi aslında sadece eski bilgisayarlar değil; bilgi sayım (computing) yapabilen her cihaz. Linux aslında günlük hayatımızda kullandığımız birçok cihazda çalışıyor. Örnek vermek gerekirse: Başta sunucu ve kişisel bilgisayarlar olmak üzere; telefonlar (Android) oyun cihazları (steam deck), televizyonlar, uydu alıcılar, modemler, birçok akıllı ve klasik ev aletleri, yolcu otobüsü koltuklarındaki ekranlar ve daha neler neler.
@lumi77777 ай бұрын
ev aletleri derken biraz örnek verebilir misiniz?
@isahillioglu6 ай бұрын
@@lumi7777 Akıllı buzdolapları, mikrodalga fırınlar, akıllı ocaklar, bulaşık ve çamaşır makineleri gibi.
@3xanimals7346 ай бұрын
Hocam bende sizin gibi yıllarda windows kullanıp bir gün yeter dedim, lınux geçmek istedim sebeblerimde, genelde sistem yetersizliği ve windows un aşırı internet çekmesinden ötürüydü.iki yıl ubuntu tabanlı elemanrty os kullandım fakat dediğiniz gibi her oyunu çalıştırmaması hasebiyle windows a geçiş yaptım oyuncu sistem toplayıp.Sonrada video işlerine girince windows un hantallığı canımı sıktı Mac mini aldım ama windows oyuncu pc duruyor.Fakat lınux evreni öyle gelişti ki artık çok nish alanlarda olmazsa olmaz haline geldi bir mini pc alıp lınux kurucağım.
@chamoore8 ай бұрын
ben de kurtulmak isterdim windows'tan ama kullandığım uygulamalar başka sistemde çalışmadığı için değiştiremiyorum maalesef. windows'a özel uygulamalar kullanmıyorsanız, oyun oynamıyorsanız rahatça geçebilirsiniz.
@huseyin60978 ай бұрын
oyun kısmı biraz farklı valo lol pubg fornite gibi oyunlar çalışmıyor ama offline oyunları çoğu çalışıyor apex cs dota gibi oyunlarda çalışıyor çoğunlukla offline oyun oynuyorsanız yine linuxa geçilebilir
@bedirhan51335 ай бұрын
Hangi uygulamaları kullanıyorsun
@dennywise1538 ай бұрын
Merhabalar. Linux'dan vazgeçmemenizi ve bir gün mutlaka Arch Linux dünyasıyla tanışmanızı umuyorum.
@prgrmlmdrslr8 ай бұрын
Vazgeçen çok
@p4n-dev8 ай бұрын
arch linux archinstall ile kurulduğu zaman bile çok baş ağrıtan bir dağıtım. fedora bazlı nobara linux dağıtımındayım archdan geçtim çok memnunum. KDE masaüstü ortramı kullanıyorum.
@dennywise1538 ай бұрын
@@p4n-dev kullanmayı bilmiyosan ağrıtır başını. İyi yapmışsın aferin sana
Fedora ile linuxa başladım daha sonra Garuda ve en sonunda Arch'a giriş yaptım. Oyun olarak sadece Lol oynuyorum oda Linux'ta çalışıyordu ta ki Vanguarda kadar. Adobe programlarını kullanma ihtiyacı hissetmedim fakat davinci resolve gibi çok etkin bir programı var. Single Player oyunlarda hiç sorun yaşamadım ama online oyunlar linuxta maalesef sıkıntılı (hile koruma programlarından dolayı). Size Linux'un eski bilgisayarlar için olduğu konusunda maalesef katılamayacağım cümlenin doğrusu Linux eski sistemlerde de verimli olarak çalışabiliyor olmalıydı. :) 1 ay önce dual boot olarak sistemin yanına W11 kurdum bir kaç saat lolde takıldım fakat Windows o kadar yabancı ve ağır geldi ki oyun için bile açmak istemiyorum şu an. Bütün işlemlerimi kısayollar ile hızlıca halledebilirken ve terminale hakimken maalesef Windows pek sarmadı. Elinize sağlık güzel bir video olmuş. Diğer arkadaşlara da tavsiyem bir an önce Windowstan kurtulmaları olacaktır. (Amacım fanboyluk değil sadece bir denesinler başlarda zor gelebilir ama alıştıktan sonra windowstan bir farklı olmadığını anlarsınız, sonuçta herkes özgür. :) )
@bayram15944 ай бұрын
Boot etmek için Linux tarafına refind kurmanızı tavsiye ederim çok konforlu bir çözüm sunuyor.
@yabsasdf5 ай бұрын
1 yıldır arch linux kullanıyorum bölümünüz bilgisayar falansa kullanın iş seçimlerinde öne geçersiniz
@sageresc3 ай бұрын
bence çok spesifik windows uygulamaları kullanılmıyorsa oyun oynanmıyorsa libreoffice ile officeuygulamalarına gerek kalmıyorsa ve çokta güçlü bir pcniz yoksa sadece spotify vs.kullanıyirsanız linux çok çok daha iyi
@okantumuklu3 ай бұрын
Hayırlı olsun üstadım, yıllardır linux kullanıyorum yardımcı olmamı istediğin bir şey olursa haberdar etmen yeterlidir, bilgim ve tecrübem yettikce yardımcı olmak isterim.
@james_potter25_yanhesap6 ай бұрын
bir öğrenci olarak 2:04 de Linux'a geçmemem gerektiğini anladım :D
@nuyyyu5 ай бұрын
Wine/proton/lutris Vb.. Yanlış açıklamışsınız onlar emulator değil hatta waydroid bile bir emulator değildir. Linux ta %90 uygulama ve oyunları calistirabilirsiniz. Driver derdiniz yok. Program yüklemek için mağazamız var. Adobe ve office uygulamalarıda çalışıyor. Linux herkesi hedefliyor mesela ben 2005 ten beri Windows kullanan biriydim 2021 kadar şimdide Windows asla geçmek istemiyorum Arch based distro + Hyprland (WM) kullanıyorum yeni bilgisayar aldığımda bile hyprland yapacam en önemlisi heroic games gibi mükemmel bir Launcher varken başka Launcher kullanmaya ihtiyaç duymuyorum
@bence_komik8 ай бұрын
2023 şubat ayından bu yana Parus kullanıyorum ve hiç pişman değilim
@huseyin60978 ай бұрын
Pardus yerine linux mint yada ubuntu kullanmanı tavsiye ederim çünkü pardus kurumlar için yapılmış bir dağıtımdır ubuntu yada linux minte daha iyi deneğim yaşarsın
@bence_komik8 ай бұрын
@@huseyin6097 İlk Ubuntu denedim fakat Pardus 21 Gnom sürümü Ubuntu ya göre daha iyi. mint kullamak istemedim. aslında Pardus ve Ubuntu ikiside Debiyan altyapısını kullanıyor.
@hucukale91708 ай бұрын
@@huseyin6097 ayrıca pardus a google choorome bile kurulmuyor
@ardaomeryavas36004 ай бұрын
@@huseyin6097 Hayır değildir? :D
@nusretcinsoy4347 ай бұрын
linux mac e para vermek istemeyenleri hedefler(oyun oynamayacaklar) dağıtımlar hep iosa benzerdir. Windowstan geçecekler windowsu taklit eden kde arayüzlü bir dağıtım kullanmalı. KDE Neon bunun için en iyi seçimdir.
@EfeDursun1258 ай бұрын
ana bilgisayarımda linux mint'i kde plasma ile kullanıyorum görünümü çok güzel oluyor laptopumun ekran kartı amd olduğu için onda cachyOS'i gnome ile kullanıyorum masaüstü ortamlarını değiştirebiliyorsun
@EfeDursun1258 ай бұрын
gnome ubuntu'da varsayılan olarak geliyor yani linux mint'e gnome kurarsanız yine ubuntu gibi gözükür ve ubuntuyu tavsiye etmem kendisi linuxun windows'u, bloatware ile geliyor ve ağır
@muratgercek45498 ай бұрын
Ben yaklaşık on senedir ubuntu kullanıyorum memnunum. Laptopu aldım formatı çektim ubuntuyu kurdum windows boşa gitti diye de düşünmedim. Sonra laptobu miyadını doldurunca yeniledim ve ona da ubuntuyu kurdum. Aslında o oyun bilgisayarı kullananlar da ve hatta, ara ara windows altında çalışan uygulama kullananlar, windowsunu formatlamadan linux kullanabilirler. İnternetten nasıl olduğunu araştırıp veya bilen birini bulup windowsun yanına kurabilirler böylelikle, windowsla çalışması gerektiğinde bilgisayarı yeniden başlatıp windowsta açar, windowsu kullanır. Yani ikili işletim sistemi kurmuş olur bilgisayarına ve açılışta hangisini kullanacaksa onu seçer kullanır. Bilgisayar dünyasında çare tükenmez :)
@huseyin60978 ай бұрын
Bir ara arch linux denemeni tavsiye ederim arch linux ubuntu ve linux minte benzemez kurması biraz zordur ama güzel yanıda budur çünkü arch kurulum sırasında istediğin şeyleri eklersin istemediklerini kaldırırsın bu yüzden ubuntu ve linux mint gibi dağıtımlardan hızlı ve hafiftir
@muratatici24698 ай бұрын
Manjaro linux favori dağıtımım tavsiye ederim herkese. Arch tabanlı bir işletim sistemidir.
@Cawer.7 ай бұрын
Yusuf İpeğin askerleriyiz !! o7
@göçyolunda2 ай бұрын
Linux aslında bitmiş bir ürün. Yani yarım yamalak bir şey değil. Sadece bir işi yapmanın birden fazla yolu var. Tek tercihe bağımlı bırakmıyor. 26 yıllık Slackware Linux kullanıcısıyım, son kullandığım Windows sürümü 95 idi. 26 yıldır ne virüs, ne malware ne de arka planda verilerimi kaçırıyor derdim var.
@redlonmas8 ай бұрын
çok güzel, bilgilendirici bir video olmuş. Emeğinize sağlık.
@ruiq018 ай бұрын
Abi windowstan yeni geçmişsin bir şey demiyorum (videoya başladım dakika 1:49da duraklattım ve yazıyorum.) ancak Linux Mint'in arayüzünü beğenmediğinden dolayı ubuntuya geçtiğini söyledin.Linux Mint kullanıcı dostu olmak için Cinnamon masaüstü ortamını kullanıyor ancak sitesine biraz daha dikkatli baksaydın diğer seçenekleri de görebilirdin.Ayrıca zaten istediğin masaüstü ortamını istediğin distroya kurabiliyorsun.
@fedoraenjoyer8 ай бұрын
evet istediğin DE yi istediğin dağıtıma kurabilirsin ama linux mint biraz istisna gibi. mint e KDE kurup çalıştırmak işkence mesela. mint e kde kurcam derken 2 kere işletim sistemini bozmuştum.
@ruiq018 ай бұрын
@@fedoraenjoyer ben de fedoraya kuramadım bende hata verip durdu GNOME sevmediğimden de kullanamıyorum mesela.Arada oluyo galiba istisnalar :)
@fedoraenjoyer8 ай бұрын
@@ruiq01 fedora nın kde versiyonu var direkt onu indirip kurabilirsin
@Kadir_Yilmaz7 ай бұрын
linux'ta oyun oynanmıyor değil, oyniyamamak şu zaman devreye giriyor eğer oyunun Linux için sürümü yoksa ve wine, proton, wine-GE, proton-GE, wine-GE-LOL gibi tool'lar oyunu çalıştıramassa ki çalışmaması bir ihtimal ve normal bir şey çünkü bu dediklerim bir "emilator değiller" aksine win apilerini linux apilerine çevirerek oyunu çalıştırıyor bir x oyunun x kütüphanesinin linux desteği ve linux karşılığı bulunmuyorsa o oyun çalışmaz veya o oyun başka bir işletim sisteminin çekirdeğinde çalışacak şekilde o oyuna anti-cheats yazıldıysa yine çalışmaz
@BA-ix4my8 ай бұрын
Windows kullanmaniz gerekirse Qemu/Kvm araciligiyla Linux’ta sanal windows isletim sistemi kurabilirsiniz
@readlydex5 ай бұрын
Abi Garuda Linux daha güzel görünüm açısından arch tabanlı olması da ayrı güzel
@kenanAsgerov-op2mc6 ай бұрын
Windows kaldiramayan sistemler, mesela şey, CS2 isterseniz ama 7 de ve 8 de açmıyor, Steamı kurup geçebilirsiniz
@james_potter25_yanhesap6 ай бұрын
Windows recall gelirse büyük ihtimalle birçok kişi Linux'a geçer .d
@freedom-jt8ot8 ай бұрын
Lubuntu'yu da denemenizi tavsiye ederim.
@AzeGigaCat8 ай бұрын
su an lubuntu kullaniyorum
@zincir_ai4 ай бұрын
@@AzeGigaCat uzun süreli kullanım deneyimi nasıl?
@akorkmaz0742 ай бұрын
Linux terminal komut mantığı hakkında pek fazla video kaynağı karşılaşmıyorum
@daligo58 ай бұрын
Kesinlikle 7 gün linux kullanmış birinin bilmeyecegi ya da ogrenemeyecegi kadar çok bilgi içeriyor 😂
@ihsankaya18657 ай бұрын
Wine emulator mantığında çalışmıyor. Tabi konu hakkında hiçbir fikri olmayan insanlara bu şekilde anlatılabilir. Linux'un şu an tek eksiği bence adobe ve autodesk yazılımları. Bunlar da bence yakın zamanda linux'da çalışmaya başlayacak.
@kytegleКүн бұрын
Son kullanıcı için uygun değil bence Zorin OS, Linux Mint ve Ubuntu fln bi tek kolay
@nijatkarimly8 ай бұрын
Linux a 6 ay olur geçtim başta insan çox zorlanıyor amma doğru dağıtım önemli burda Linux Mint bence en iyisi.Ubuntu Gnome ara yüzünden dolayı çox ram kullanıyor.Flatpak paket yönrticisi de Mint de oda ayrı kullanışlı paket yöneticisi.Orta nesil laptopuma kurdum bilgisayarda Windows gibi kasdirmiyor gereksiz telemetriler yok.Ferah bi isletim sistemi.Acik kaynak guvenli hizli ve kullanisli.Oneririm her kese bence kullanmak ve alisdiktan sonra birakamayacaksiniz
@azadquluzad55228 ай бұрын
Mint əvəzinə Zorin adaptasiya üçün daha yaxşı olardı.
@Dmisec21.048 ай бұрын
fedora işletim sistemine bakmanızı öneriyorum
@kenanAsgerov-op2mc6 ай бұрын
Mantıklı ama kolay deil, her uygulama fedora native destek yok, debian ve arch çok fazla destek veriyor ama
@ozkan-ozturk7 ай бұрын
Ubuntu veya farklı dağıtımlara istenilen arayüzler kurulabiliyor fakat bana nedense yaramıyor, bu nedenle kubuntu kursamda aynı hataları görebiliyorum, ubuntu orjinalde uyduruk arayüzü yerine kde kullansa kullanıcıları katlanarak artabilirdi.
@muraterenschannel7 ай бұрын
5:20 abi tiny 10 atlasos 10 diye custom windows lar var onlar hiç yemiyor ama
@zincir_ai5 ай бұрын
Her tarafı bug kokan sistem kullanacaksanız linux kullanın dosya hatalarından gına geldi sürekli yetki sıfırlaması yiyen diskler de dahil
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
Linuxu kullanan milyonlarca kişinin yaşamadığı bugları yaşayan skill issue azınlığından olduğun için tebrik ediyoruz seni
@zincir_ai4 ай бұрын
@@sukuna.al.ashariMadem çok biliyorsun sana birkaç örnek vereyim, 1.bazen tıkanmalar oluyor ve geri dönüşü olmuyor normalde windowsta bir süre sonra explorer kendini yeniden başlatır 2.apt paketlerinin kaynaklarının değiştirilmesini sistem önerdi ve uyguladım,sonrasında hiçbir apt paketleri kuramamaya başladım,sorunu çözmek için apt kaynaklarını sıfırladım ve artık bu kaynak daha önce zaten hazırlanmış tarzında bir uyarı alarak kurulumlar yapıyor ama konsolda hep W:.... diye başlayan uyarılar oluyor 3.bazen ekran farenin olduğu yerde kaldığı sürece yanıp sönüyor araştırdım ve bu sorunun kernelle alakalı olduğunu öğrendim güncellemeler yaptım ve sorun geçmedi 4.wine ile çalıştırdığım bazı uygulamalar çalışırken bazıları çalışmıyor(sorun değil),ama çalışanların çoğu yazı tipi garip bir şekilde çalışıyor,ayrıca herhangi bir exe dosyasını terminalle açmak sinir bozucu 5.KDE Neon severek kullandığım bir işletim sistemiyken silmek zorunda kaldım, 2 3 gün kullandığımda ilk gün sorun yokken,2.gün dosya açma sorunları,genel kullanımda explorerin arada kafayı yemesi yüzünden minte geçiş yaptım 6.2 farklı diskte linux mint kullanıyorum,1.diskteki min 3.diski açarken sürekli her açılışta yetki ve mount komutu isterken,2.diskteki mint bunu sorun olmadan açıyor,1.diskteki mint ilk hafta sorunsuz açarken güncellemeler ile tekrardan her açılışta komutla erişebilir hale geldi 7.bazı executable dosyalar(exe değil),bazen tıklama ile açılabiliyorken bazen komut ile açılıyor daha çok var saymamı istermisin?
@zincir_ai4 ай бұрын
@@sukuna.al.asharihatta hem windows hemde linuxta çalışan uygulamaların çoğu windowstan daha az stabil çalışıyor.Bunun suçlusu linux değil ama linux kullanıcılarının kaderi bu!
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
@@zincir_ai ve evet bunu da yaşamadım. ya ben tanrı falanım ya da sen skill issue yaşıyorsun
@zincir_ai4 ай бұрын
@@sukuna.al.ashari bence sen stupidsin kendini cool sanıyorsun skill-issue diyip duruyorsun kullanmayı becerememişsin demiyorsunda , sana 7 tane daha problem yazdım long olduğu için youtube buraya commentimi eklememiş anlaşılan.Bullshit terimler use ettiğine göre z kuşağının bir partitionusun,sana anladığın dilden speak edeyim senin problem yaşamaman only default aplikasyonları kullanıp bütün gün browserde takılmaktan ibaret anlaşılan,hiç aplikasyon setup etmeyelim,hiç settingsleri change etmeyelim,themeler system defaulttaki olarak kalsın ve opsiyonel olarak set edelim,disk mounting problemleri de not necessary bence,apt mirrorları set etmede lock hataları da almadın,ama senin için no problem çünkü sen hiç bu topiclerden confuse olmadın,çünkü sana göre everything is ok Senin dünyanda everything works perfectly, çünkü neden olmasın? Biz de hep default settingslerle yaşıyoruz zaten, personal preferences mi? Yok canım, who needs those? Themes falan zaten overrated, default olan her şey zaten mükemmel değil mi? Mirror hataları? Yok canım, biz öyle şeylerle uğraşmıyoruz, her şey kendiliğinden magic gibi çalışıyor. Disk mounting problemleri? O da neymiş? Bize problem mi çıkar? NEVER! Çünkü sen tüm tech issues'a immunity kazanmışsın, öyle kolay kolay error görmezsin! Fabrika ayarlarıyla hayat ne güzel, değil mi?
@relaytr8 ай бұрын
Gnome iyi bir masaüstü ortamı ama daha kaliteli görünüme sahip ortamlar çok fazla,
@djbxbxbxbdbshhyy8 ай бұрын
Windows 10 ltsc kullanıyorum hem home pro sürümü gibi ağır değil magaza vb yok isteğe bağlı yükleniyor hem de güvenlik sorunu yok oyun da oynuyorum değişiklik isteyen linux kullanabilir
@nicknamenotfound75217 ай бұрын
4:00 özgür yazılım olan birşeyin reklamını mantıken yapamazsın zaten 😄
@nazokdkdmdmod90268 ай бұрын
Hocam çok güzel bir video olmuş lakin linuxun en büyük sıkıntısı uygulama vs kurarken çok hata alabiliyorsunuz ve bunların %80 terminal ekranından çözülüyor. Bu yüzden hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyen biri bile Windowsu tercih ediyor çünkü bir hata aldığınızda cmd powershell gibi şeyleri çok kullanmaya gerek yok nadir olarak kullanırsınız komut sistemini. Bir diğer şey ise oyun yapımcıları maalesef linuxu görmezden geliyor. Açıkçası bende ilk defa linux mint kullandım nedense tema olarak ve görünüş olarak fazla beğenemedim sonrasında ise Zorin os işletim sistemine geçtim ve orada xampp gibi basit bir uygulama çalıştırmak istedim ama maalesef yönetici izni istedi Visual studio code dan dosya açmak istiyorum yine yönetici izni istiyor hatta hiç izin bile vermiyordu böyle saçmalıklardan dolayı tekrar windowsa geçtim
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
Xampp arka planda apache2 kullanıyor. Linuxta apache2 yüklü zaten keşke önce araştırsaydın
@nicknamenotfound75217 ай бұрын
windowsa zorunlu nedenlerden dolayı bağımlı kalanlar için dual boot harika bir çözüm. windows disk yöneticinizden linux diskiniz için bölüm ayırın, kurulumu yaparken ayırdığınız diski seçin, ve bum!
@bayram15944 ай бұрын
Daha da iyisi her seferinde boot ekranına gitmek ve seçim yapmak yerine Linux üzerine boot yöneticisi olan Refind kurmak. Açılışta hangi işletim sistemini açmak istediğimizi güzel bir arayüz ile seçmemizi sağlıyor. Üstelik görünüm ve varsayılan boot süresi gibi kısımları özelleştirme imkanı veriyor.
@BeforyNetworkmc4 ай бұрын
Abi ubuntu sadece gdm3 kullanıyo yani başka bir dağıtımda gdm3 kullanıyor olsa oda ubuntuya çok benzer mesela kali linuxde veya debiandan gnome seç ordan gdm3 şeç oda ubuntuya benzer
@leqendlash8 ай бұрын
Windows 10 Microsoft'un resmi reklamındaki seslendirmenin sesine çok benziyor sesiniz 😂 Hatta acaba o mu? Diye düşünmeden edemedim. Başarılı video ayrica.
@Aspar66387 ай бұрын
Yanlış bilgi ve yönlendirme. Windows da da çalışmayan yada düşük FPS veren oyunlar var. Lisanslı win 11 de oynayamadığımı linuxta oynadım. Hem çok akıcı şekilde.
@ChagoCad8 ай бұрын
elimin altında olmak zorunda olan rhino ve solidworks uygulamaları bir gün linux de çalışabilirlerse. bende windows dan kurtulmayı çok isterim. diğer uygulamaların hep alternatifi olur bulunur .fakat bunların alternatifi yok. olmuyo olamıyo. var benzer bişeyler ama hiçbiri bu uygulamalar kadar kullanışlı değiller.
@noctispenedrum11186 ай бұрын
hem linux hem windows kullan sen de
@ChagoCad6 ай бұрын
@@noctispenedrum1118 olabilir ama sanallaştırma yapmak istemiyorum
@5gkhn28 ай бұрын
Görünüm sorun değil istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
@turkanimasyon48433 ай бұрын
Ben Pardus kullanıyorum. Ama linux mint e de laf söyletmem.
@ALIFARUKCELIK-ty2xg7 ай бұрын
Abi bence ubuntu yerine Debian kurabilirsin çünkü Ubuntu cidden çok hantal.
@ZeytinYagliYiyememAma5 ай бұрын
Elektrik, makina, inşaat veya başka mühendislik okuyanlar veya çalışanlarının linux kullanma ihtimali yok
@zneifbdiwp282y3v4vfnc8 ай бұрын
Linux mint ve fedorayı tavsiye etmiyorum yeni gelenler için tavsiye etmiyorum iksiide nedense sıksık donuyordu fedoranın yeni gelenler için mağzası berbat yoksa ikiside kaliteli dagıtınlar ama bu benim dneyimimdi bu yüzden kde neona geçtim rahatım
@EfeDursun1258 ай бұрын
belkide linux mint'de cinnamon wayland'i seçtiğin için ekran kartın nvidia ise donuyordur onun haricinde bir sorun yok, kde neon gerçekten iyi ve mint'den daha güncel
@zneifbdiwp282y3v4vfnc8 ай бұрын
@@EfeDursun125 ekran kartı amd ayrıca klavye uygulaması ayrık yüklenmişti klavyeyi tr yapmıyordum en son sorun düzeltebileceğim bir yer vardi oradan düzeltebildim
@EfeDursun1258 ай бұрын
@@zneifbdiwp282y3v4vfnc bende kde neon'a geçmek istiyorum ama nvidia kullandığım için wayland kullanamıyorum birde driverları elle yüklemem gerekiyor linux mintte x11 ile kde plasma kullanıyorum
@İmperyalist.Hunter6 ай бұрын
Tam tersi.Son kullanıcıya hitap eden en iyi Linux dağıtımı Linux Mint'tir.Fedora hakkında bilgim yok.
@zneifbdiwp282y3v4vfnc6 ай бұрын
@@İmperyalist.Hunter bilmiyorum kde neon bu kadar sorunlu değildi temel bir klavye değiştirme uygulamasın bozuk kurulu gelmesi gözümden düşürdü
@umutguney85952 ай бұрын
sözde bu kadar mükemmel bir işletim sistemi hacı baba tekkesi midir ki bedava dağıtılıyor. Hayatta tek doğru bedava peynirin sadece fare kapanında olduğudur. w10 dan devam.
@mkrts886 ай бұрын
1- bence linux'un en büyük olayı şu eğer windows yasal kullanmaya zorlarsa çoğu insan para vermemek için linux a geçer ve 1 ayda öğrenir herşeyini, windowsda bunu bildiği için yapamıyor. yani bir şekilde windowsu ücretsiz kullanıyorsak sebebi linuxtur. 2- linux tüm kullanıcıları hedefler. 3- en sade linux dağıtımı bile aşırı bilgi içeriyo.. geliştiriciler bu olayı hala anlayadılar bence.. mesela laptopta bataryaya bakcam %50 mesela yeterli bi bilgi... ama adam altına elektronik değerleri kwh değerlerini falan da eklemiş. bunları ekleyin sıkıntı yok ama detaylar diye bi buton koy oraya ekle... bana batarya %50 demen yeterli. kim üretmiş falan napim ben 4- şahsen ben ortalamanın bayağı üzerinde teknoloji bilgim olmasına rağmen linux kullanmıyorum. çünkü bilgisayarımda excel word kullanıyorum. linux da alternatifi var ok bişe demiyorum. ama işim bitince açıyorum pubg mobile oynuyorum. hadi o da linux da var diyelim. ama ben o oyunda hile de açıyorum :) o da linux de varmı? :) özetle atı alan üsküdarı geçmiş. 5- meraklı kişiler kesinlikle linux kursun öğrensin geliştirsin bu çok önemli. yeniliğe karşı değilim 6- bence türkiyede herkes pardus'a yoğunlaşmalı ve ciddi bir oran oluşturmalı... mesela belediyeler, okullar, bakanlıklar... bi ara böyle bişe vardı sonra yan yattı çamura battı hoş olmadı 7- bu arada donanımı kötü olan bilgisayarlar için lite windowslar var. ve bu windowslar linux den daha iyi.. bilmeden konuşmayın. 8- windows gizliliğe önem vermiyor ok ama gerekli ayarları yaparsanız gizliliğinizi korursunuz. 9- bence linux ya da windows kullanmak tamamen hobi. sebebi yok yani
@bayram15944 ай бұрын
Katılmıyorum. Sadece basit bir örnek vereceğim. Şuan evimde 100 Mpbs hızında internet kullanıyorum. 5G üzerinden ve modemin dibinde olsam bile W11 üzerinde 10 Mpbs ile 60 Mpbs arasında dalgalı hızlar alıyorum. Ama Android tabanlı bir telefon veya aynı pc yi Linux üzerinde boot ettiğim zaman direk 100Mpbs hızını sabit bir şekilde alıyorum. Benim modem ayarımda bir sıkıntı olsa telefon ve Linux üzerinde de benzer sıkıntı yaşanırdı. Ama sadece W11 üzerinde iken oluyor bu sıkıntı. Yani Linux veya Mac bazen tercih değil zorunluluk. Birde Windows pc ye flash bellek takacağın zaman içinde ne olduğuna emin olmak gerekiyor. Yoksa zararlı yazılım bulaşma riski yüksek. Aynı belleği farklı işletim sistemi üzerinde açsak sıkıntı olmuyor genellikle..
@ferhat1983aydin13 күн бұрын
Bu linux ubudu aynimi
@cayman_islands6 ай бұрын
linux için ayku sınırı şart.örneğin şempaznelere yasaklanmalı.
@oguzhanakyuz95627 ай бұрын
Linux'un hedef kitlesi diye bir şey yok arkadaşlar. Windows, özellikle eski bilgisayarlarda performans sorunları yaşattığı ve bu sorunların en efektif çözümü olarak linux önerildiği için akla bu gelebilir ama Linux açık kaynak projesinden başka bir şey değil. Siz onu ne için kullanırsanız kullanım amacı o olur. Aklınızda bulunsun. Bilgisayarı her ne için kullanıyor olursanız olun açık kaynak dünyasında sizin için bir şeyler her zaman var ;) Bu arada video için ellerinize sağlık, ilerleyen günlerde linux ve özgür yazılım ile ilgili daha fazla içerik görmek dileğiyle :)
@kavakaltıkazçiftliği3 ай бұрын
ilk sürümden bu yana windows kullandım. bugun linux kurdum. hiç hoşlanmadım. ses berbat görsellik berbat sevmedim. win 10 na geri döndüm. 52 yaşiından sonra kasamam. win gibi olur diyordum değilmiş
@efekeremefekan21677 ай бұрын
Bilmeyenler için wine'nın açılımı Wine İs Not an Emulator'dür.
@bilgisayarrehberii6 ай бұрын
Mesela bu videoyu Linux üzerinde hangi editör ile düzenlediniz?
@coka77705 ай бұрын
Çok var kdenlive shotcut pitivi olive aklıma gelenler
@kuzey6084 ай бұрын
Ben yeni başlayanlar için Pardus öneriyorum. Tübitakın geliştirmiş olduğu hem kullanması kolay,hem güzel durann, hemde Linuxu öğreten bir sistem.Benim bilgisyaraımdada yüklü ve değiştirmeyi şu anda düşünmüyorum. Belki Archla değiştirebilirim ama o çok ileri düzey bir dağıtım.Onun için terminali öğrenmek istiyorum
@SYİsauryalı3 ай бұрын
yandan çarklı çarpık debian istiyorsan ve re jim yanlısı bir ya layıcıysan pardus yüklersin. çöp. pisilinux kurun, esas pardus o
@kuzey6083 ай бұрын
@@SYİsauryalı 1. AKP ile ben Hitl€r ile Komunizm gibi bir şey. 2.Tamam debiana biraz benziyoda yandan yemişide denemez o zaman aynı masaüstü ortamını kullanan tüm dağıtımlar birbirinin yandan yemişleri.3.Pardusa neden çöp diyon anlamadım. Bana göre gayet güzel bir dağıtım. Nedenini yazarsan sevinirim. Pisilinuxu daha önce inceledimde Anime/çizgi film gibi birşeye benziyor beğenmedim.
@deukaeslyАй бұрын
@@kuzey608 masaüstü ortamı ile ne alakası var dediğin şeyler alakasız
@AliEnesSayan8 ай бұрын
Bende 2 3 4 gün önce linux pardus kurdum bilgisayar rahatladı. Bazı şeylerin çalışmaması biraz işime geliyor bilgisayarı aşırı kastıramıyorum
@hyunatr8 ай бұрын
Anlatıcı :Wine gibi emülatörler kullanabilirsiniz O sırada WINE : (Wine Is Not an Emulator)
@Muhendisbeyy7 ай бұрын
AutoCad çalışırmı bunda ya da DWG uzantıyı açıp düzenleyecek bir uygulama...
@fatihcemalcan32806 ай бұрын
FreeCad var. Dwg açılıyor.
@HAKANKOKCU6 ай бұрын
sis 671 chipsetini kullanan ben: linuxa geçmek istiyommm😢😢😢😢
@DostoevskyCr8 ай бұрын
Ubuntu kulanıcısıyım fakat sürekli IDE hatalar vermesi, günceleme yaparken hatalar vermesi ve her uygulamanın elinin altında olmaması cidden sıkıntı şu an her şey iyi fakat bundan bir kaç yıl sonra ne olur bilmiyorum.
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
Ubuntu zaten hantal. Debian daha iyi
@DostoevskyCr4 ай бұрын
@@sukuna.al.ashari linux gıtten sinemliyeyim usta
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
@@DostoevskyCr tamam kardeşim bloatware windowsuna geri dön ve bilgilerini microsofta vermeye devam et
@DostoevskyCr4 ай бұрын
@@sukuna.al.ashari ben mac kullanıyorum ihtiyar
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
@@DostoevskyCr daha kötü keşke windows kullansan
@nicknamenotfound75217 ай бұрын
reis sen ubuntuya değil gnomea aşık olmuşsun.
@azmisahin55668 ай бұрын
ya windows xp ya da liunx Tiny Core seç biri'ni
@intman42538 ай бұрын
Dual-OS kurun devamke :)
@xomifla87378 ай бұрын
abi wine emilator degil. :D 2:55
@SpicyTastes-u7k8 ай бұрын
Wine Is Not an Emulator
@ardaomeryavas36004 ай бұрын
WINE'nın açılımı Wine Is Not An Emulator olsun sende wine'a emulator de
@senembalci39068 ай бұрын
Ben gözümü kararttım archinstall ile arch kurdum biraz garip geldi ubuntu mintten sonra
@kahininkurabiyeleri8 ай бұрын
mint ile gelen bazı araçlar (ya da yazılımlar) işime yaradığı için ve bu araçları arch kurarken birlikte nasıl kurabileceğimi bilmediğim için mint kullanmaya devam ediyorum. bir de arch çok güncel. mint ise cinnamon edge hariç (çünkü onun kernel'i yeni) arch gibi güncel değil.
@dindarateist39256 ай бұрын
Windows değil windowz evet.
@afa1408 ай бұрын
Eski Core2Duo 4 GB ram li bilgisayarınıza hangi Linux u yüklerdiniz?
@İhaSiha318 ай бұрын
Manjaro kde
@İmperyalist.Hunter6 ай бұрын
Antix,Sparkylinux,Puppy,Q4OS,Bodhi Linux vs
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
Mint
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
@@İhaSiha31 verdiğin öneriye bak adam aur gibi bir nimeti arch-based distro kurmasına rağmen kullanamayacak
@İhaSiha314 ай бұрын
@@sukuna.al.ashari kullanmasın gerek yok
@benyusuf30788 ай бұрын
abi ben de senin gibi linux minti beğenmedim ubuntuya nasıl geçerim seviliyorsun
@MEDKiT908 ай бұрын
Mint kurdum kasıyor Driverlar kurulumu diye bakayım dedim nerden bakacağımı bulamadım sildim
@İmperyalist.Hunter6 ай бұрын
Son kullanıcıya en iyi hitap eden Linux Mint tir.Ram az ise ve Bilgisayarın zayıf ise Xfce masaüstünü kurmak en iyisi. sudo lshw komutuyla bakabilirdin.İnternette tonlarca döküman var.
@sukuna.al.ashari4 ай бұрын
Driver yöneticisi diye aratman yeterliydi kanka
@15yuzde577 ай бұрын
Kde plasmanın tadı hiç birinde yok
@msadenzz8 ай бұрын
2:58 wine bir emulatör değildir.
@SquadSqua6 ай бұрын
Abi benim ana bilgisayarım senin dediğin katagoride 5:11