İlk defa bir fizik mühendisi meslektaşımı bu tarz bir içerikte görüyorum. Emeğinize sağlık
@domatesliyemek7 ай бұрын
Fizik mühendisleri hakkinda cok az icerik var bir fizik muhendisi olarak akademi hariç nerelerde calisabiliriz yks ogrencisiyim bu bolum dikkatimi cekti
@Voltranex7 ай бұрын
@@domatesliyemek %100 doğru olmasa da gördüğüm kadarıyla özel sektörde(genellikle savunma sanayi ve lab cihazı üretimi / Satışı) yapan firmalarda çalışıyorlar. İşin içine özellikle sonar ve optik sistemlerinin girdiği alanlar diyebiliriz
@ibrahimucar72207 ай бұрын
@@domatesliyemek bunu bende çok merak ediyorum @Cpoint.200 cevaplarsanız müthiş olur
@gordonamabelesdegil7 ай бұрын
@@domatesliyemek fizik bölümü okuma
@serdarcanak2937 ай бұрын
Çar bombası 50 mega tonluk bir hidrojen bombası
@Officer_K.7 ай бұрын
hocamız durumları çok iyi değerlendirdi zamana göre ele aldı mantıklı ve tatmin edici açıklamalar yaptı teşekkür ediyoruz kendisine ve literat ekibine.
@mechaoyuncu58007 ай бұрын
Saçma gelebilir ama şu 2 videoyu da yapar mısınız? 1-Futbolcu futbol sahneleri izliyor 2-Doktor oyunlardaki yaralanma sahnelerine bakiyor (Last of us,Fry Cry 6...) Yorumumu görün diye hemen yazdım şimdi videoyu izleyeyim.
@usserrr-x5e7 ай бұрын
Futbolcu biraz garip olmuş çünkü yeteneğe bağlı bir spor şey gibi TFF 3. Ligden biri Ronaldo yu eleştiriyor biraz garip olur
@kiraxxz7 ай бұрын
Doktor konusuyla alakalı Doctor ER kanalına bakmanı öneririm adamın bütün konsepti bahsettiğin şey
@mechaoyuncu58007 ай бұрын
@@kiraxxz fry 6 videosuyla tanıştım ve cidden çok düzgün faydalı güzel bir kanal.
@mahir60797 ай бұрын
en gerçekçisi fry cry 2
@mechaoyuncu58007 ай бұрын
@@mahir6079 fry cry arası aşırı büyük hir fark yok aslında
@eminylmaz50687 ай бұрын
türkiyede konu din ve tıp olunca herkes alim olur derlerdi de bu video sayesinde yorumlardaki herkesin fizik profesörü olduğunu da öğrenmiş olduk :D
@kaosjoh181Ай бұрын
o Allah in emri zaten asker yorum yapar vay be zamanında aynı birlikteydik der Doktor çıkar bilmem kaç yıl önce beni ameliyat etmişti çok kalender insan felan der Polis olur bizim burda ilçe emniyet müdürlüğünde çalışmıştık.beraber çok kral adam der Fizik mühendisi çıktı ilk defa bir meslektaşımi bu tür içerik de gördüm diyo 😂😂😂😂
@tugaylmzxАй бұрын
Benim dalım ekonomi ben yorum yapamıyorum hem içerik olarak hem genel durumda Türkiye de sıkıntı 😂😂
@ahmetaliuzum86917 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="195">3:15</a> de bahsedilen hiroşimadaki bombanın 500 metre yukarıda patladığı bilgisi doğru lakin bunun sebebi bomba kesin patlasın diye değil. Hiroşima ve nagazakiye atılan tipteki atom bombaları çok fazla radyoaktif madde içeriyordu ve zincir reaksiyonu sayesinde etrafa yüksek bir enerji çıkartıyordu ki etraftaki canlılar yok olsun. Eğer bu bomba yerle temas ettikten sonra patlasaydı yine yüksek bir enerjiyle etrafını yok etmekle kalmayacak bir de geri çevrilemez radyasyon yayılmalarına sebep olacaktı. Özellikle bu radyasyonun yeraltı sularına veya toprağa karışması tehdidi yüzünden bomba 500 metre yukarıda patlatılmıştır. yerden 500 metre yukarıda patlatılan bu bombadan çıkan radyasyon havada olduğu için hemen yayılıp çok büyük bir alana etki etmeden sadece atıldığı şehirle kısıtlı kalmıştır.
@hakancepik7 ай бұрын
Alakası yok knkm yikiciligin etkisini arttırmak için Yukarıda patlatıldı
@TurkGandalf6 ай бұрын
@@hakancepik Her ikiniz de konunuzda haklısınız, resmi bilgilere göre tam olarak böyledir. Atom bombasının 500 metre yukarıda patlatılmasının sebebi sadece radyasyonun etkisini azaltmak değil, aynı zamanda yıkıcı etkiyi artırmak içindi. Bombanın yüksekten patlatılması, yerçekimi etkisiyle yıkıcı basıncı ve şok dalgasını daha geniş bir alana yayarak binaları ve altyapıyı daha fazla etkilemesini sağlamıştır. Ayrıca, yüksekten patlatılması, toprağa ve yeraltı su kaynaklarına daha az radyasyonun sızmasını sağlayarak uzun vadeli çevresel etkileri azaltmıştır. Dolayısıyla, bombanın yüksekten patlatılması hem yıkıcı etkiyi artırmak hem de çevresel etkileri minimize etmek amacıyla yapılmıştır.
@SagucuTegin6 ай бұрын
Ağa suyla falan İlgisi yok, zaten o dönemde radyasyonun kanser yaptığı ve genleri bozduğu bile bilinmiyor. Genler bile 1960 larda keşfedilen konular. Bombanın yukarıda patlatılmasının tek nedeni "daha çok kişinin ölmesini sağlamak" hepsi bu. Yerde patlasaydı büyük bir krater açacak ve enerjisini boş yere toprağa verecekti. Havada patladı ve gökyüzünde güneşten daha parlak bir güneşin bir kaç saniyede tüm kenti yakmasını sağladılar.
@GigGle_G96 ай бұрын
Çorum içi pasif var mı?
@cesuryurek39225 ай бұрын
Güzel hikaye
@velicanaydn81957 ай бұрын
Çar bombasının test edileni 50 megatondu. 100 megatonluğu da yapıldı ama test edecek yer olmadığı için test edilmedi.
@MurdererJester7 ай бұрын
Bende aynısını yazdım ve bir fizikçi bunu nasıl yanlış bilenilir diye yarım saattir düşünüyorum
@ppatates7 ай бұрын
ayrıca günümüzde nükleer bombadan çok icbm lerde kullanılan nükleer savaş başlıkları kullanılmaktadır.
@LoL-tv8ym7 ай бұрын
izlerken bende şaşırdım bilememesine
@altunyurtr7 ай бұрын
Hoca ayhan tarakçiyı izlememiş
@NelsonMandela017 ай бұрын
Fizikçiler orduların hangi güçte nükleer silahlara sahip olduğunu veya kullandığını bilmesi şart mı ? Fizikçi olayın nasıl gerçekleştiğini bilir. Seni matematiğe ve atom fiziğine boğar. Yok efendim bombaların gücünü bilmiyormuş Ivır zıvır bilgi.
@kereemozyurt7 ай бұрын
bence bu video özelinde bir KBRN uzmanı veya bir savaş tarihçisi eşlik edebilirdi, tek başına fizikçi yorumları biraz eksik kalmış
@sammyfabelman6 ай бұрын
Indiana Jones serisi elbette canlı-çekim film (live-action) olsa da karton bir macera. Yani sergilenen fiziki eylem karikatürümsü, çizgi-romansı ve/veya animasyonvari. Bu sekans çok eleştirilse de 1950'lerin soğuk-savaş gerilimi ve parodisi açısından çok iyi işe yarıyor. Sözümona buzdolabı maketi kurşun kaplıydı, kurtuluşunu öyle formüle ettiler.
@tarkerenkalayc79064 ай бұрын
Okulda Fizik 2 hocamdı çok kaliteli bir insan görünce çok şaşırdım dersini en iyi anladığım akademisyen olabilir.
@senceroztan4639Ай бұрын
sayın hocam hiroşima'ya atılan bombanın yerde patlatılmamasının sebebi "kesin patlasın garanti olsun" şeklinde değil airburst yıkımı için hesaplanan optimum patlama yüksekliğinin 600m (oppenheimer bunu 1900 küsür feet olarak hesapladı) olarak hesaplanmasıydı. ek olarak bu bombalardaki heatray ve radrasyon etkisi de beklenenden daha güçlü oldu bunun da sebebini tekrardan yere çarpma olmadan bombayı patlattıklarından dolayı olduğu düşünülüyor.
@mystic09707 ай бұрын
Çar bombası 50 megaton gücündeydi hatta 100 megaton olarak tasarlanmıştı ama dünyada böyle bir gücün test edilebileceği bir alan olmadığı için 50 megaton olarak test edildi hatta resmi raporlarla ve tanık ifadelerine göre patlama o kadar şiddetliydi ki Finlandiya'dan bile duyuldu ve hissedildi, bazı evlerin camları patladı.
@remziyeaksu6405 ай бұрын
patlarken ordamıydınız?
@mystic09705 ай бұрын
@@remziyeaksu640 orada olmama gerek yok Remziye hanım, bununla ilgili raporları internette bulabilirsiniz
@90shiphop-l1b3 ай бұрын
Ben oradaydım oç@@remziyeaksu640
@laylaylom3917Ай бұрын
@@remziyeaksu640 orda olduğunu iddia etmemiş ki zaten. sen oy kullanma
@thedarksideofthemoon077 ай бұрын
Fizik Mühendisi de olsan, X-MEN Wolverine hayranısındır. Konuya ne kadar da hakim, Emre Onur bey.
@zaferkarakus17637 ай бұрын
Hoca günümüzdeki silahlar en fazla 5 megaton dedi silah kapasitesi küçüldü dedi ... yani o büyük silahlar soğuk savaş döneminde kaldı nükleer başlıklar genelde 800 kiloton gücünde
@t.aktanakgun6 ай бұрын
Hocam program için öncelikle teşekkürler. Terminatör 2'de nükleer patlama sahnesi vardı, ilgili sahne hakkında düşüncenizi de merak etmekteyim.
@ruthlessreales5 ай бұрын
Hiroshima’ya atılan atom bombasının 500 metre yukarıda patlatılması hakkında “kesin patlasın diye galiba” yorumu yapması Prof. ünvanını sorgulatıyor bana…
@almira5535 ай бұрын
Amacı o çünkü doğru dedi
@halilyasar3383 ай бұрын
Yav aw ilk okulu kurulla bitirmiş adam ne diyor ya
@Bagatur5523 ай бұрын
Yukardan patlatılmasının sebebi öldürülücüğü ve etkisinin artması için @@almira553
@HadeaNN13 күн бұрын
@@almira553 cahillikle bir yanlışı savunmak gerçekten takdire şayan
@MaxPayne.vol17 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="123">2:03</a> Sayın Hocam günümüzdeki nükleer bombalar çok daha güçlü.Hatta tek bir kıtalararası füze veya danizaltıdan atılan bir füze 8 ila 10 hatta 12 nükleer başlık taşıyor.Rusya nın elindeki Tsar nükleer bombası Hiroşima ya atılanın 1000 katı gücünde ve tam 57 megatondur. 1961 de denendiğinde yüzlerce kilometre uzaktaki kasabalardan sesi ve ışığı gözlemlenmiştir.Sizin bahsettiğiniz bombalar taktik nükleer bombalar.Bu bombalar bir toptan bile ateşlenebilir ve çok daha küçük bir alanda etkili olabilir.Tsar bombası İstanbul a atılsa Bursa dan bile hissedilirdi.Ayrıca Tsar bombası başta 102 megaton olarak dizayn edildi ama deneme için 57 megatona düşürüldü.
@enes18666 ай бұрын
herkes çar bombasından bahsediyor satan 2 ye baksana güçü ne kadarmış 1425 megatonluk bir bomba
@aykutcakroglu47886 ай бұрын
@@enes1866satan Füzenin adı, bombanın değil. Boş satan füzesi bir işe yaramaz.
@vr5lover2 ай бұрын
Tsar bombası kullanımda değil, nükleer bombada değil hidrojen bombası. Ve satan bir füze 1400 megaton değil. Üzerinde 20 tane nükleer başlık taşiyor.
@ozguraycil74137 ай бұрын
Beyfendinin bilgi birikimi ve fizik konusundaki yetkinliği kendini belli ediyor fakat malesef atom bombalarının çalışma prensibi ve etkileri konusundaki yeterliliği bir video konuğu olmak için hiç yeterli değil. Sadece 1 saatlik bir araştırma yapsanız ve ya açıp atom bombalarının çalıma prensiplerini anlatan bir wikpedia sayfasını okusanız yaptığı onlarca hatayı bulabilirsiniz.
@oguzhan.yilmaz6 ай бұрын
Misal?
@HolyDreamer6 ай бұрын
@@oguzhan.yilmaz buzdolabı gama ışınlarından ve sıcaktan korumaz diyor fakat buzdolabının kapağında "lead lined for superior insulation" yazıyor. evet normal bir buzdolabı dediği gibi plastik ve köpük olacağı için gama ve o sıcaklığa dayanamayacaktı fakat madem film sahnesini yorumluyor, kurşun kaplı buzdolabını atlaması amatörce olmuş.
@batuhanates46983 ай бұрын
@HolyDreamer Yaklaşık 6-7 cm bir kurşunun çok çok çok uzakta olmadığı sürece herhangi bir radyasyonu engellemesi söz konusu bile değil
@muratcantonc8702 ай бұрын
@@batuhanates4698 1 santimetre kurşun plak gama ışınlarının yarısını tutmak için yeterli. 6 santimetre olduğunu düşünürsen 1/64'ü kalacak ışınların. Yani ciddi bir koruma sağlar.
@fatihmuratoglu40707 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="193">3:13</a> Hiroşimaya atılan bomba etkisini arttırmak için yerden yüksekte patlatıldı. Şok dalgasının etkisini maksimize etmek amaç.
@ruchankaancengil45167 ай бұрын
aynen hacı nasıl fizkci bu 500 metreden neden patlatıldığını bilmiyo ulen ben ota okulda biliyordum gercek bilen birini çağırın artık
@alekslaplace7 ай бұрын
@@ruchankaancengil4516 Kes lan sesini adamın uzmanlık alanı atom bombaları değil ya da askeri sanayi deği. Mabadını yaya yaya oturduğun yerde eline bir kitap alıp okumamış kişiler İTÜ Fizik Mühendisi adama sallıyor. Bırakın şu klavye delikanlılığını da hayatta önce bir şeyler başarın.
@MHC732 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="856">14:16</a> Eğer bir asteroit çarpacaksa atmosferden çok uzakta patlatılması gerekiyor atmosfere girdikten sonra bide bunun extra radyasyonunu da dağıtacak daha büyük felaket olamaz
@ufaks6 ай бұрын
indiana jones filminde buzdolabının lead lined yani kurşunla kaplanmış olduğunun vurgulanmasına hiçbir şey denmemesine şaşırdım.
@batuhanates46983 ай бұрын
yaklaşık 6-7 cm bir kurşunun çok çok çok uzakta olmadığı sürece herhangi bir radyasyonu engellemesi söz konusu bile değil
@MurdererJester7 ай бұрын
Çar bombası aslında 100 megaton gücündedir ama sovyetler 100 megaton gücündeki bir bombayı deneyecek alanı bulamadığı için 50 megatona düşürmüştür ama hiçbir zaman 5 megaton gücünde değildi 😊
@denizzz237 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="59">0:59</a> şu gülümseme gelmeden hemen önce aynısını yapmıştım😄
@berkaial17 ай бұрын
Bir Fizik Mühendisinin atom bombasının 500 metre yukarıda patlamasının sebebini bilmemesi acayip garibime gitti. bir an şaka sandım.
@mandalorian_bo_katan6 ай бұрын
Ney sebebi? Yıkıcı etkisini azaltmak mı yoksa kesin olarak patlasın diye mi videoda sanki havadayken kesin patlasın diye bir yorum yaptı. Benim bildiğim de şu paraşütle atılıyor ki düşme hızı azalsın bu sayede pilot o süre zarfında yıkıcı etkisinden kaçıp hayatını kurtarabilsin ben bu şekilde biliyorum havada patlatmaların sebebi bu benim bildiğim.
@@mandalorian_bo_katan5-6 sebebi var bunlardan bildiklerim senin dediğin, karada patlatılsaydı radyasyonun daha kötü etkileri olması, patlama etkisinin fazla olması ( yüksek ihtimalle videodaki adam bunu kastetmek istedi ) gibi şeyler
@turanordusu356 ай бұрын
Herşeyi bilcek diye bir kural yok herşeyi bilemez yani kardeşim
@NightC3ts6 ай бұрын
@@turanordusu35 Fizik ve kimya ile içli dışlı bir konu ama orada ifade edememe sıkıntısından oluşmuştur
@isorukuyamomoto287 ай бұрын
Çar bombası 50megatondu
@hakan_pro72377 ай бұрын
İlk başta 100megaton Ruslar g** korkusundan 50 tona indirdi
@Electroo887 ай бұрын
57
@ahmetfarukaslan57897 ай бұрын
Ek bilgi: 100 MT olarak tasarlanmıştı fakat çevreye etkilerinden çekinilerek kapasitesi yarıya indirildi. Ayrıca bu bombada sadece Hidrojen füzyonu değil; Lityum füzyonu da olduğundan muadili Termonükleer bombalara göre nükleer kirlilik açısından gayet çevrecidir.
@balonmusk614 ай бұрын
@@ahmetfarukaslan5789cevreciyse atalim abi atiklari da geri donusturup yeni bomba yapariz
@alirzaturkeri40453 ай бұрын
@@Electroo88 sinop
@7.vitess21 күн бұрын
hocam armagedon filminde parçaladıkları astreoid 80km çapındaydı. ikiye ayırıp dünyanın etrafından geçmesini sağladıkları mükemmel bir filmdi
@ercancetinoglu58985 ай бұрын
Fizik anabilim dalındaki kıymetli hocamız nükleer bombanın 500 metre irtifada patlatılma sebebi hakkında '' kesin patlasın diye galiba '' diyerek Türk Fizikçiliği açısından dosta korku düşmana güven verdi gerçekten, kendisine teşekkür ediyor akademik başarılarının sonlanmasını diliyorum. :)
@ays47815 ай бұрын
Peki gercek sebebi nedir?
@Nükleerfizikçi614 ай бұрын
@@ays4781 bombanın nerede patlatılacağı verilmek istenen zarara göre belirlenir. Örneğin bomba eğer yerden yüksekte patlatılırsa dağlar, tepeler gibi coğrafi engeller nedeniyle patlamada ki basınç dalgasının etrafa daha az yayılması durumu önlenir. Yani yerden yüksektir patlarsa o zaman basınç ve yıkım etkisi fazla olur. Ancak tepkimeye daha az madde girer. Ancak yerde patlarsa tepkimeye giren madde miktarı ve verim fazla olur buda basınç dalgasına bağlı yıkımı belli bir miktar azaltırken radyasyon kontaminasyonunu oldukça önemli düzeyde arttırır.
@heyey24384 ай бұрын
Senin izlediğin filmleri izlememiş, ondandır.
@Kadirkayadibi4 ай бұрын
@@heyey2438 film izlemesine gerek yok fizik mühendisinde akademisyen olan bir kişinin bunu bilmesi gerekiyor
@aliy.13254 ай бұрын
Benim de dikkatimi çekmişti fahiş bir hata olmuş
@Electroo887 ай бұрын
Çar bombası 100 megaton olarak hazırlandı ama sonra sonuçlarından korktukları için 50-58 megatona indirip test ettiler. Buna rağmen bonbardıman uçağının uzaklaşabilmesi için bombaya paraşüt takılmıştır.(Uçak zor kaçmış) Bir termonükleer bombadır.
@MurdererJester7 ай бұрын
Bende aynısını yazdım ve bir fizikçi bunu nasıl yanlış bilenilir diye yarım saattir düşünüyorum
@ahmet-ilhann7 ай бұрын
Çok keyifliydii teşekkürlerr :)
@mehmetcankucuk42956 ай бұрын
Mükemmel bir adammış hayran kaldım.
@mertcanylmaz22976 ай бұрын
Avengers filminde Tony'nin uzaya nükleeri yolladığı sahnesini koysaydınız keşke. On numara incelenirdi.
@ozgurkaplan38786 ай бұрын
buzdolabının 15 veya 20 takla atıp kapağının açılıp içindeki vatandaşın dağılıp gitmemesi hint dizilerindeki beyin yakan sahneler gibi bişi olmuş..!
@ahmetylmaz22026 ай бұрын
Herşey paramparça olurken buzdolabının parçalanmamasını geçtim kapağı bile açılmadı.
@Onİp-n9r2 ай бұрын
600 küsur metrede patlamasının sebebi daha geniş bir alana etki edebilmesi için ayarlanmış diye biliyorum . Hatta bombanın patladığı yeein tam altındaki yapı yıkılmamış ve hala mevcut günğmüzde .
@turgutparltan97 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="188">3:08</a> Bir yerde okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama. nükleer bombalar özellikle yer yüzüne çarpmadan havada patlatılıyor diye biliyorum. Sebebi ise maximum tahrip gücü olsun diye. Yani fizik mühendisi yanlış biliyor diye saçma bir söylemde bulunmuycam ama benim okuduğum bilgi buydu.
@emreozel58487 ай бұрын
Okuduğun bilgi doğru yerde patlarsa şok dalgası yerden sekip gökyüzüne doğru yayılır ki buda çevreyi tahrip etmez gökyüzünde patlatıldigi taktirde şok dalgası şehrin üzerine doğru yayılacaktır ve tahribatı maximuma çıkarır
@turgutparltan97 ай бұрын
@@emreozel5848 Bir de yerde patlatılan bir nükleer bombanın etrafa yaydığı nükleer serpinti, havada patlatılana göre daha büyük çaplı oluyormuş sanırım. O yüzden de havada patlatıyorlar diye biliyorum. Hem daha yüksek tahribat gücü hem daha az radyoaktif zarar.
@dasistthomsen96 ай бұрын
Adam galiba diyor
@emreozel58486 ай бұрын
@@dasistthomsen9 sence bir fizik profesörünün bu kadar basit bir bilgi hakkında galiba diyerek yanmış bilgi vermesi problem değilmi
@dasistthomsen96 ай бұрын
@@emreozel5848 Değil knki , yanlış bilgi vermiş olmuyor, galiba demeseydi yanlıs bilgi vermiş olurdu Keşke herkes gerektiğinde tam emin olmadığını belirtse
@ugurtopcu87907 ай бұрын
Astronot bölümü gelsin ❤️
@BatuhanTekel5 ай бұрын
Bütün video 3 kelimeden ibaret gama ışını basınç dalgası radyasyon
@hiperoptikvaskulerdonduruc20994 ай бұрын
E öyle çünkü
@selcukkethuda3 ай бұрын
Ne olacaktı sktğim cahili seni
@Smash41383 ай бұрын
5 oldu mal
@fatihburak45587 ай бұрын
Radyo dalgası E . A. D A Mikro dalgası. N. Ş O. R Kızılötesi. E. A. Ğ. T Görünür ışık. R. Ğ. R.A Mor ötesi. J. I. U R X. İ Gama
@BerbayJR6 ай бұрын
Hocamın kaçırdığını düşündüğüm şey, lead lined yazısı var buzdolabının üzerinde. Bunun etkisi var mıdır? Bilgilendirme yapabilecek olan var mıdır? Kurşun olduğunu farkedip etki etmez diye düşünmüş de olabilir yardımm
@Lanceloth116 ай бұрын
Radyasyon sebebiyle ölmese bile buzdolabı o kadar çok yere çarpıyor ki yaralanıp gene ölmesi lazımdı 😅
@batuhanates46983 ай бұрын
böyle bir radyasyondan kurtulmak için yerin metrelerce altında yaklaşık 50-100 cm kalınlığında kurşun duvarlar içerisinde olman lazım. 6-7 cm bir buzdolabının hiçbir mantığı yok
@SicPic7 ай бұрын
Güzel hocam 5 megatonu yanlış söylemiş eyvallah ama ışık ve ses den başka pek bir şeyden de bahsetmemiş bombanın nerede patlatıldığı niye patlatıldığı türleri vb. Sanırım hocamın nükleer silahlara pek ilgisi yok, yorumlarda benim gibi nükleer silah araştırma fetişi olan bir sürü arkadaş görmek güzel. ben de sizin gibi hoca "5 megaton" dedikten sonra videoya ilgimi kaybettim, hocam çok daha sağlam bir şekilde konuyu anlatabilirmiş :/
@ahmedsaidali19196 ай бұрын
Çar bombası 50 megaton değil miydi amk ?
@eneskaya-ci7hd6 ай бұрын
Senin nükleer silah araştırma fetişin olabilir ama herkesin olmak zorunda mı? Herkes anlayabilsin diye basite indirgemiş olabilir bence.
@selvaben88047 ай бұрын
Fiziklerin Efendisi 🙌
@amaneyse7 ай бұрын
Chernobyl i ne zaman bir sahnesini izlesem tüylerim diken diken oluyor . 10/10 bir dizi .
@devrimdemir60687 ай бұрын
çar tsar bombası 50megaton!
@gokhannnnns7 ай бұрын
Normalde 100 ama 50'ye indirgenmiş etkili
@burakkaya19606 ай бұрын
Ne zaman nükleer patlama ile ilgili birsey görsem aklıma Einstein in cevabi gelir.3. Dünya savaşını bilemem ama 4.dunya savasi taş ve sopalarla yapılacak. Kesinlikle dikkate alınması gereken bir yaklaşım.nükleer fizik sadece enerji alanında kalmalı silahlanmaya katılmamaliydi.
@samettoy69956 ай бұрын
hiroşima ve nagazaki ye atılan atom bombasının hava da patlatılmasının sebebi etkisinin geniş çaplı olması ve gelecek yıllarda rasyasyon hızlı bir biçimde ortadan kalkması içndi yerde patlasaydı aynı etkiyi vermezdi ama radyasyon daha uzun süre yere düşen bölgede ve çevresinde kalırdı
@ardasemsettinoglu4 ай бұрын
Indiana jones filminde buzdolabının kapağını gösterdikleri sahnede buzdolabının neyden yapıldığını yazmışlar. Buzdolabını yaparken kurşun kullanılmış kullanılan malzeme radyasyon engelleyici özellikte. Normal bir buzdolabı değil yani ha yine birşey değişmezde.
@fane215725 ай бұрын
Saygı değer hocamız ilk film sahnesinde bi noktayı atlamış benim babam da 30 yıllık fizik profesörü ve o sahnede aslında anlatılmak istenilen nokta eski buzdolapları çok ağır uranyum dan oluşur uranyum en kalın maddelerden biri olup radyasyonu engeller bu yüzden eski tip içerik bakımından uranyum ağırlığı olan buzdolaplarına saklanılması evet atom bombssında ki radyasyondan sizi kurtarabilir
@batuhanates46983 ай бұрын
Hiç zannetmiyorum böyle yakınlığına bağlı ama çok ince kalacağını düşünüyorum.. 30 cm e yakın bir kalınlık lazım olsa gerek eğer uranyumsa.. kurşunsa daha fazla
@gurkan.aktemur3 ай бұрын
Yaşama şansı nasıl olacak kaç km havada uçtu o basınca o düşüşe o yuvarlanmaya canlı kalır mı tek sorun radyasyon değil 😂
@altunyurtr7 ай бұрын
o buzdolabı sahnesinde buzdolabı kapağın üstüne düşse çıkamaz öyle de bir problem var.öyle bir senaryoda bombadan,radyasyondan kurtuldun desek kapağın üstüne düşmeme ihtimali tamamen şansa bağlı
@meftuntutkun94637 ай бұрын
Buzdolabının içine girmesinin nedeni dolabın kurşunla kaplı olması. Hatta kapağı açtığı sahnede yazıyor "LEAD LİNED "
@00-samuray-006 ай бұрын
Profesyonel bir yol bisikletçisi bisiklet yarış ve sahnelerini yorumlasın.Lütfen 🙏❤🔥
@memmetzeki237 ай бұрын
Atom bombası dışında fiziğin her türlüsünden anladığından eminim.
@beratsokel64127 ай бұрын
Dışında da*
@monopol6547 ай бұрын
yanlışları neler
@halailililillilliha7 ай бұрын
@@monopol654 Tsar bombası 57 megaton 5 değil.
@fatihburak45587 ай бұрын
Sen atom bombasından çok iyi anlıyorsun ya adamın yanlışlarını hemen anladın. Atom bombası senin uzmanlık alanın ya neyin yanlış neyin doğru olduğuğunu anlayıp, adamın söylediği her şeye yanlış diyorsun
@altugafat95437 ай бұрын
@@fatihburak4558 atom bombaları şehir üstüne atılacaksa havada patlatılır ki radyasyon etkisi kısa olsun,mühendis kardeş sebebini sonucunu bilemediği için anlatamadı
@denizimm72 ай бұрын
Ilk defa bir fizik muhendisinin “500-600m yukarda patlatiyorlar, kesin patlasin diye sanirim” dedigini goruyorum. Kahvehane muhabbeti gibi olmus
@ardasemsettinoglu4 ай бұрын
Yabancı versiyonundan esinlenirken bari sahnelerini değiştirseydiniz ya tercüme videosu gibi olmjş. Tabi yabancı versiyonundaki kişi daha fazla ve doğru bilgiler veriyordu.
@endoplazmikyorgunbirkulumАй бұрын
orijinal video ismi nedir
@Mustafa-cn7lf6 ай бұрын
Yanlış hatırlamıyosam.. galiba. Sanırsam… adam gibi adam. tam bir bilim insanı. Kalitesiz.
@cihatguler43185 ай бұрын
Adam emin olmadığı şeye galiba diyor niye kalitesiz oldu şimdi
@ylmazsuslu5544 ай бұрын
Hoca Kuramsal fizikçi.😆😆 Öyle basit değil 😀
@UfukDemirr6 ай бұрын
Güzel bir fizik bilim videosu olmuş çok beğendim. Hocamız da çok güzel anlattı.
@onuralptop187 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="135">2:15</a> 50 megaton ne 5 megatonu
@averageman20637 ай бұрын
@AFK16 lan adam doğru söylüyor 57 megatonluk bir bombadır Tsar Bomb. Hoca bunu biliyor tabii ki dili sürçmüş sadece.
@onuralptop187 ай бұрын
@AFK16 uçak mühendisiyim fizik değil
@alekslaplace7 ай бұрын
@@onuralptop18 Bu tür ezber bilgileri karıştırmak ya da unutmak gayet mümkündür. Einstein'da zamanında bir formül soruyorlar ve cevabını veremiyor. Ardından ise ansiklopedilerden ya da kitaplardan kolayca ulaşabileceğiniz kolay, basit ve ezber bilgileri neden bana soruyorsunuz ve neden aklımda tutayım diyordu.
@onuralptop187 ай бұрын
@@alekslaplace Yanlış bilgiyi düzeltmenin ne zararı var ? Bilmiyorsun mu dedik adama :D
@alekslaplace7 ай бұрын
@@onuralptop18 Ben de sana zararı olduğunu söylememişim :D Bu tür ufak tefek şeylerin karıştırabilmesinin normal olduğunu söylemişim
@omerb.56074 ай бұрын
Bomboş bir video. Bu programın içeriğini hazırlayan kurgulayan kim varsa bir daha en baştan düşünüp bu içeriği tekrar çeksin. İp ucu vereyim, böyle bir videoya tek kişi davet edilmez. 😉
@sukruhaniftanyildizi21575 ай бұрын
Sadece 1 megatonluk bir nükleer bomba şehirde batlatılırsa, uygun yükseklikte, sadece yaklaşık 3 saniye sonra 2.5-3 km yarıçapındaki alanda hiçbir bina ayakta kalmaz. 20-25 saniye içinde 10 km yarıçapı içinde açıkta kalan insanlar tamamen yanar. Bunları bilince filmlerdeki sahnelerde kullanılan kaçma zamanlarının gerçekçi olmadığı zaten görünüyor. Patlama anında yer altında olanlar ve orada üç gün kalabilenler büyük ihtimalle kurtulur ki, sonra hemen tahliye gerekir.
@Bodrumdakiseyler7 ай бұрын
Atom bombasının yüksekte patlamasının sebebi kesin patlasın diye değil bomba max hasarı verebilsin diye yukarıda patlatıldı.
@ylmazsuslu5544 ай бұрын
Bir kuramsal Fizikçinin bilmemesi imkansız değil mi😆..
@Bodrumdakiseyler4 ай бұрын
@@ylmazsuslu554 ondan dedim ben ilkokul mezunuyum
3 ай бұрын
Adam prof ama ünvanını söylemiyor, mütevaziliğe bak
@alpereneyibil23967 ай бұрын
çernobildeki helikopter tele takılıyo zaten vincin ucu da düşüyo kesildiği için. O sahneyi editör neden koyar ki ?
@Nova013847 ай бұрын
Çar bombası 100 megaton hatta zayıflatılıp 50 megaton halinde denendi
@KonuralpBalcik7 ай бұрын
1 ICBM RS-28 Sarmat içinde 10 tane 30 megaton veya 16 tane 15 megaton başlık bulunup bunlar bir küme halinde patlatılıyor ve denenmesi bu yüzden imkansız sadece o gün geldiğinde gerçek belli olacak.
@SicPic7 ай бұрын
"Intercontinental Ballistic missile", ballistic ismi aslında çok geçmişe dayanır eski dönemlerde kullanılan ballista silahında, ballista okunu fırlatır mesafe kat eder ve hedefini vurur. Cruise missile ise çok daha komplike bir silahtır, bildiğim kadarı ile nokta atışları için kullanılır, alçak irtifa uçabilir radar izi de bir o kadar düşüktür. Balistik füzeler roket teknolojisi ile çalışır bir kere ateşlendimi hedefe kadar hızını kesmez. Seyir füzeleri ise jet motoru ile çalışır.
@crazyfrogfrog41567 ай бұрын
Bu fizikçilerin herkesin kabul ettiği şekilde doğru bir açıklama yaptığını hiç görmedim illa birileri yorumlarda karşı çıkıyor dediklerine Bi sey bilmedikleinden mi yoksa sayısalcıların küstahlığından mı anlamadım
@morikasai56097 ай бұрын
Bu video yanlış söylediği şeylerden bir video daha çıkar. Bir gram araştırma yapıp makale okuyup sorgulasan anlarsın. Olmayan fizik bilginle burada bir şeylerin doğrusunu söyleyen insanları yargılamazsın. Sorgula ve araştır biraz.
@crazyfrogfrog41567 ай бұрын
@@morikasai5609 Bu 5 satırlık yorumunla bile haklı çıkardın. Sence bu adam fizik mühendisi olduğu halde bir gram araştırma yapmamış olabilir mi?
@merthan_sen7 ай бұрын
Hocam elbette alanında başarılıdır ama atom bombaları konusunda çok değil. Atom bombalarının yüksekte patlamasının sebebi garanti patlamasındandan öte radyasyon ve ısı dalgasının daha uzağa gidebilmesi. Ne kadar alçak olursa o kadar çok engel olur bu yüzden etki çapı azalır. Çar bombası da hem test edecek her olmadığından hem de tam olarak etkisinin ne olacağı bilinmediğinden gücü yarıya indirilerek test edildi
@muhammetaksoy17217 ай бұрын
Yav burak hocam allah için yalvarıyorum nolur anestezi çalışanı birine filmlerdeki vahşet sahnelerini izletin lütfen yapın. TWD uzuv kesmeler ,breaking bad gustavonun ölümü, polisiye dizilerindeki adli tıp görüntüleri ne bilim dexter ya da hannibal dan görüntüler sherlock da olur ne olursa artık yapın şu videoyu.
@forceawakenn7 ай бұрын
abi videonun thumbnail’inde yazan atom bombası yazısını sağ alttaki süre bilgisi kapatıyor ve atom bomba31 gibi gözüküyor
@bulentdindar28164 ай бұрын
Heroşima bombası etkisi daha büyük olsun diye havada patlatıldı, kesin patlasın diye değil. Deney araştırmalarda havada patlatılan atom bombası daha yıkıcı etkisi var. 😏👍
@gumboctr14696 ай бұрын
iyi çalışmalar video için teşekürlerr hiroşimadakı ahşap yapılarla günümüzdeki yapılar arasında fark yokmudur ahşap evlerle şu an ki binaların yoğunluğu farketmezmi etki anlmında
@utkuozturkoglu7 ай бұрын
Videoyu izlemedim, hocama selamlar olsun buradan. Ancak hocamı bir tek ben mi Jimmy Page'e benzettim?:D
@AliTunaKuru7 ай бұрын
Güzel video elinize sağlık lütfen daha çok Latin dilleri veya dövüş sporları ile ilgili video gelebilir mi acaba
@muratkaya63566 ай бұрын
volverin sahnesinde patlamaya bakan asker geçici olarak kör olurdu havada patlatmanın mantığı radyasyon etkisinden değil bombanın yüksekte patlatılarak maksimum blast etkisini sağlamak yerde patlatılması ortaya çıkan enerjinin toprak tarafından absorbe edilmemesi için yerde patlatılsa bomba bu kadar efektif olmaz
@leventcakar53477 ай бұрын
Harika bir yayın olmuş.
@arifkg96737 ай бұрын
Daha yoğun ortamda basınç dalgası nasıl daha yavaş hareket ediyor hocam?
@seidexan19997 ай бұрын
Belə mədəni gözəl insanları bizlə tanış etdiyiniz üçün minnətdaram sizlərə ❤
@yaman-ht1cn7 ай бұрын
Hocam rds 220 çar bombası 50 megaton olarak patlatıldı şok dalgası onlarca kilometre gıtmez dıyosunuz ama 900 kilometre uzaklıkta evlerın camları parçalanmış nasıl gıtmıyo. bombayı atan uçak bıle yeterınce uzaklassın dıye bombaya paraşüt takılmış
@NightC3ts6 ай бұрын
900 değil kardeşim
@hayrettingocer44247 ай бұрын
Hocam peki sevgilimin gözlerinin kalbimde nükleer patlama etkisi yapması normal mi çünkü ateşim 8 bin kelvine kadar çıkıyor da
@onderenez6 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="186">3:06</a> dan sonra adamın söylediği profersörlüğünü değil fizikçi olduğunun bile sorgulanmasına yeter bilgi sahibi olduğunu hiç zannetmiyorum
@kenantoprakc52366 ай бұрын
Selamlar videolarınız birbirinden güzel ama bu serinin 2 inci bölümünü bekliyoruz
@halilaydn45754 ай бұрын
videoda daha yeni üniversiteye gidecek olan benim bile bildiğim bazı noktaları tam olarak bilmediğini görüyorum elbette bir fizik mühendisiyle kendimi karşılaştıramam ama açık kaynaklarda belirtilen şeyleri tam bilmiyor gibi hocam
@erhansahin7012Ай бұрын
Kahvehanede ki ilkokul terk adam şöyle böyle kesin konuşuyor iken fizik profesörü olabilir yapabilir edebilir😂
@Suleymannn4457 ай бұрын
Videodaki literat yazısının altındaki (sf) ne anlama gelio
@berktsk4 ай бұрын
Emre bey lütfen seyehatlerinizde hava yolu kullanmayın , neden diye sormayın.
@Teslaa0047 ай бұрын
Adam 5 megaton dedi yorumları toksikler kapladı
@bugraturk94187 ай бұрын
ağsağağağaSBAASA BU BİSİBİLMİYO 50 TON AĞAĞWUWUW
@quintrill6 ай бұрын
adam istanbulu ne hale getirdi <a href="#" class="seekto" data-time="175">2:55</a>'de istanbul 2 kere yok oldu dasdsd
@lexies302 ай бұрын
istanbula takmış demekki kesin var bir hayali 😂😂
@adagio82317 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="655">10:55</a> yalan söylüyor. Helikopter düşme olayı gerçek ve reaktör ısısına bağlı. Radyasyon falan da değil. KZbin da araştırıp baka bilir. Videoyu burada durduruyorum
@yuproska89977 ай бұрын
ezieziçiyeQuzıtennımm
@alekslaplace7 ай бұрын
O helikopter düşme olayı yanlış hatırlamıyorsam pervanesini bir yere çarptığından düşüyordu.
@adagio82317 ай бұрын
@@alekslaplace Merhaba. Eriyerek düşüyor. O konuda bir yanlışlık yok. Orijinal görüntülere bakma imkanınız varsa bunu tekrar görebilirsiniz.
@adagio82317 ай бұрын
@@alekslaplace özür dilerim. Tellere takılarak da düşen helikopter var. Bir de ilk müdahale sırasında düşen. Orijinal görüntüyü bulamadım. Arama yaptığım zaman KZbin beni hep dizi görüntülerine yönlendirdi.
@alekslaplace7 ай бұрын
@@adagio8231 Sorun değil hocam ama onlarında izlediği ve herkesin bildiği en ikonik kaza dediğim kazadır. Vincin tellerine takılıp düşme. Onun haricinde birkaç helikopter kazası daha yaşanmış olsa da tam olarak bilinmemekte. Nükleer atık sürüş şartlarını zorlandırıyor ama doğrudan bir eritme ya da düşürme sebebi değil.
@Alper42017 ай бұрын
terminator genisys yerine 2. filmdeki sahneyi izletseydiniz keşke
@aykutcakroglu47886 ай бұрын
Tarihin en iyi patlama sahnesi bence
@Alper42016 ай бұрын
@@aykutcakroglu4788 kesinlikle öyle. Başka hiçbir sahne bunun kadar gerçekçi yapılamadı
@AA-xo3pq4 ай бұрын
Terminator 2 deki sahneyi nasıl atladınız
@erdalsahin63275 ай бұрын
Yeni gördüm sizi güzeldi viode abone oldum elinize sağlık
@soloturk54813 ай бұрын
Eyvallah hocam bilgiler için
@Ufukyil7 ай бұрын
Tsar 50mg ton 5 değil. Ellerinde bulunan ve saklanan ise büyüklük olarak tsarın 1/5 civarı. Nasıl bunu yanlış bilebilir aklım almadı açıkçası bizim gibi faniler bile biliyor :)
@NT-ds8icАй бұрын
Birinci filimdeki buzdolabının içindeki adamın kurtulma şansı yok. Daha şok dalgasını yeryemez buzdolabı deforme olur ve adam hemen ölür. O kadar uzağa gidebilme şansı yok. Gerçekliğe uymuyor.
@hozier70077 ай бұрын
Beni tatmin etmedi çünkü karşımızda söylendiğine göre gayet iyi bir fizik mühendisi var ve daha çok teknik özelliğine değinmeliydi bence
@payotexfpsz-3677 ай бұрын
tsar bombası 50-58 megaton arası <a href="#" class="seekto" data-time="148">2:28</a> insanları yanlıs bilgilendirme
@0xhazar4 ай бұрын
Günümüzde yok. Nükleer silah anlaşmalarından dolayı çoğu imha edildi.
@SonAntianimeci4 ай бұрын
@@0xhazarŞimdi nükleer bombalardan ziyade balistik füze vasıtasıyla hedefe yönlendirilen RV’lar mevcut (1950-1960’lardan beri) Günümüzde nükleer silahlar hala daha üretilmekte, RV dolu ICBM lançerleri hali hazırda beklemekte.
@ilkerxx7 ай бұрын
Astreoidi parçalamadaki amaç zaten boyutunu küçültüp yeryüzüne düşerse atmosferde parçalanmasını sağlamak
@ottomanempire55 ай бұрын
Çernobil patlama sahnesini neden koymadiniz ki
@Laoveyn7 ай бұрын
Videoyu görünce aklıma hemen Wolverine'de ki o sahne geldi :)
@sonerkopmaz73911 күн бұрын
5 dakika izleyince Murat Göğebakan’a benzemeye başlıyor😂
@berkanmehmetylmaz31443 ай бұрын
Bilgilendirici bir cok bilgi vardi tesekkurler fakat.insanlarin elestirebilecegi can sıkıci olabilecek basit hatalar var.bir fizikcinin nedenini 2 sabiye dusunmeyle cozebilecegi badit seylere belkide sundan dolayidir nedenini bilmiyorum dedkginiz yerler var.insanlar canskici olabiliyor.editlerde dikkat ederseniz sizin icin iyi olur ❤
@Smash41383 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="655">10:55</a> helikopter zaten tele takılıyo
@olcaybulut15016 ай бұрын
Hocamızın anlattıklarını lise bilgilerimle bile biliyorum hocamızın bizdrn bilgili olduğu aşikar ama biraz detay inebilirdi
@yusufabi24377 ай бұрын
Acaba aynı bölgede 1 km uzaklıkta iki nükleer bombası atılsa yıkımı daha fazla mı olur yoksa yıkımı azalır mı çok merak ettim 🤔