LRF - White Seabreams in shallow water with pencil lures

  Рет қаралды 4,225

Adventures with Atsi

Adventures with Atsi

Күн бұрын

2024
I have a Twitcher rod in my possetion after a long time and I had the idea of using for the first time at an area where it usually gives me White and Saddled Seabreams when fished with LRF lures. I found lots of fish, one surprise among them, but I also lost some as well. Altogether a quite entertaining fihing session that I enjoyed a lot.
Rod -- NerdFishing LRF-Twitcher 1.65m max 8gr
reel -- Daiwa Fuego LT 2000XH
Braid -- Varivas Avani Light Game Super Premium PE 0.3
Leader -- Yuki Neox Seaguar Fluorocarbon 0.165
00:00 -- Intro
03:11 -- Firtst strikes using a pencil lure
11:01 -- the small gulf
15:39 -- Changing to minnow lure
19:37 -- Suprise of the Day
22:53 -- Using pencil lure again on a shallow beach
26:55 -- The last shallow water area
32:36 -- Why we fish the way we do

Пікірлер: 27
@DionisisCheilas
@DionisisCheilas 2 ай бұрын
Συγχαριτηρια Δημήτρη το συγκεκριμένο τεχνητό ειναι το αγαπημένο μου ❤️❤️
@mastro-tyrikos
@mastro-tyrikos 2 ай бұрын
Πάρα πολύ όμορφο βίντεο. Βέβαια όλοι ξέρουμε τι θα γίνει...στηράκι που δεν υπάρχει ούτε δείγμα;
@atsiadventures
@atsiadventures 2 ай бұрын
Κάπου, κάπως, κάποτε...
@giorgosbako85
@giorgosbako85 2 ай бұрын
Ένα ακόμα βίντεο που με γέμισε με γνώσεις.. Την πιάστρα που δένεις τα ψάρια από που την έχεις πάρει εάν επιτρέπεται. Ωραίος φίλε ακτσι.
@atsiadventures
@atsiadventures 2 ай бұрын
Να είσαι καλά! Η πιάστρα την βρίσκεις σε αρκετά μαγαζιά, είναι η παρακάτω: www.tsourosmarine.gr/en/various/11547-as-lures-hookan-wading-loop.html
@mecenario7
@mecenario7 2 ай бұрын
Ωραίο ψάρεμα, ωραία μέρη. Δε φοράς παπούτσια θαλάσσης? Είναι λίγο ζορικο το περπάτημα μέσα στο νερό πάνω στις πέτρες. Έχεις να προτείνεις κάτι σε τύπο παπουτσιού μοντέλο ή εταιρεία?
@atsiadventures
@atsiadventures 2 ай бұрын
Ευχαριστώ φίλε. Φοράω εδώ και 3 χρόνια Salomon Alphacross 3, με custom σόλα Vibram. Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε πέτρες, ακόμα και σε βρεγμένες. Εξαίρεση πάντα αποτελούν οι πέτρες με βρύα και φύκια, αυτές ότι και να βάλεις θα γλιστράνε...
@Fapoula
@Fapoula Ай бұрын
φιλε καλησπερα! σε ποια περιοχη της λεσβου βρισκεται η παραλια αυτη?
@atsiadventures
@atsiadventures Ай бұрын
Κοντά στο Ταβάρι φίλε μου
@petsok0ma489
@petsok0ma489 2 ай бұрын
Καλησπέρα φιλε.. ωραίο ψαρεμα.. ποιος ειναι ο μηχανισμος και τι νημα χρησιμοποιειτε?
@atsiadventures
@atsiadventures 2 ай бұрын
Ευχαριστώ! Ο μηχανισμός είναι Daiwa Fuego LT 2000 και το νήμα Varivas Avani Light Game Super Premium PE 0.3
@user-zf4ck8uz1e
@user-zf4ck8uz1e 2 ай бұрын
Wow που ειναι αυτο το φανταστικο μερος;!😊
@gotchagr
@gotchagr 2 ай бұрын
Λέσβος
@user-gt7vk9oq8l
@user-gt7vk9oq8l 2 ай бұрын
Καλησπέρα φίλε μου ωραίο ψάρεμα το καλάμι αυτό που θα το βρω ακριβώς το ίδιο και τιμή αν γίνεται ευχαριστώ πολύ
@atsiadventures
@atsiadventures 2 ай бұрын
Γεια σου φίλε. Για το καλάμι Twitcher που χρησιμοποιώ στο βίντεο, θα ρωτήσεις την εταιρία Nerd Fishing nerdfishing.shop/
@dgritsis
@dgritsis Ай бұрын
Πρόσεξα οτι την ώρα που εξηγουσες τον λογο που θα κρατησεις 5 ψάρια οτι στο αριστερό χέρι κραταγες μαχαίρι. Ποιος ειναι ο ποιό γρήγορος τροπος θανατωσης ενος ψαριου?
@atsiadventures
@atsiadventures Ай бұрын
Αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι ανάμεσα στα μάτια και προς τα πίσω. Όσο πιο λεπτό τόσο πιο εύκολο. Ορισμένοι το κάνουν με βελόνα. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο ιντερνετ.
@vardissamaritakis3454
@vardissamaritakis3454 19 күн бұрын
Συγχαρητήρια για το video. Μια ερώτηση: Όταν ψαρεύει κάποιος με ένα νήμα της τάξεως του pe 0.3, πχ γύρω στις 6 lbs, ποιο είναι το νούμερο (σε διατομή και lbs αντίστοιχα), που συνεργάζεται σωστά; Μιλάμε για 0.14; 0.16; Ή μπορούμε και πιο πάνω κι ας ξεπερνάει η αντοχή του παράμαλου αυτήν του νήματος; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι σε αξιόλογα παράμαλα το 0.16 ξεπερνάει ήδη την αντοχή ενός νήματος pe 0.3. Το ρωτάω γιατί πάντα έχοντας pe 0.3 σε βραχοτόπια αισθάνομαι ανασφάλεια με τα τόσο λεπτά παράμαλα( ειδικά το 0.14) που υποτίθεται δένουν αρμονικά με ένα λεπτό νήμα. Ευχαριστώ, να είσαι καλά.
@atsiadventures
@atsiadventures 19 күн бұрын
Καλησπέρα φίλε. Εγώ με το 0,3 χρησιμοποιώ 0,165. Κάποιες φορές και 0,185. Δεν έχω παρατηρήσει με το 0,165 να σπάει στο νήμα. Στον κόμπο, ναι, συμβαίνει. Από κει και πέρα δεν είναι μόνο η αντοχή το κριτήριο συνδυασμού. Είναι τα ψάρια που κυνηγάμε και ο τόπος που ψαρεύουμε. Και επειδή συνήθως το παράμαλλο είναι αυτό που τρίβεται είτε στα δόντια του ψαριού, είτε σε κάποιο βράχο όταν πάει να «τρέξει» το ψάρι, έχει νόημα να βάλουμε και 0,20 ή και μεγαλύτερο. Αρκεί να μας βολεύει και στους κόμπους και στα τεχνητά που ρίχνουμε. Δεν υπάρχει μια απάντηση και μια πεπατημένη. Ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει εκείνον στο ψάρεμα του και ότι έχει δει ότι του αποδίδει χωρίς να έχει μεγάλες απώλειες.
@vardissamaritakis3454
@vardissamaritakis3454 19 күн бұрын
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που λες.
@anmihop
@anmihop 2 ай бұрын
Που θα βρουμε βρε παιδια ενα εκπαιδευτικο για το πως χειριζομαστε το καλαμι αναλογα με τον τοπο? Πως δηλαδη κραταμε το τεχνητο στην επιφανεια αν εχει βραχια ή το πηγαίνουνε μεσονερα κλπ?
@atsiadventures
@atsiadventures 2 ай бұрын
Καλησπέρα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο με λεπτομέρεια. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που αλλάζουν. Το μέρος με το τι δομές έχει, πόσο βαθιά νερά, τι ρεύματα και πόσο αέρα. Το καλάμι πόσο ευαίσθητο είναι. Ο μηχανισμός αν είναι γρήγορος ή αργός. Το τεχνητό πως είναι σχεδιασμένο, πόσο βαθιά πάει, αν είναι βυθιζόμενο και τι κινήσεις κάνει. Αλλιώς θα σου εξηγήσω εγώ πως δουλεύω πχ το δικό μου Twitcher στη ρηχοτοπιά με ένα pencil και αλλιώς κάποιος άλλος το mojo με ένα paki. Ένας γενικός κανόνας είναι με μύτη του καλαμιού κάτω, το τεχνητό παίρνει την μέγιστη βύθιση που του επιτρέπει η πλεύση του, με έναν φυσιολογικό ρυθμό ανάκτησης. Όταν σηκωθεί η μύτη ψηλά το αναγκάζεις να αναδυθεί. Το πόσο γρήγορα θα αναδυθεί ή μέχρι που, εξαρτάται από το τεχνητό και το ρυθμό ανάκτησης. Η καλύτερη εκπαίδευση είναι η πρακτική άσκηση. Παίρνεις το καλάμι και κάποιο τεχνητό που θέλεις να μάθεις να ψαρεύεις και πας και το δοκιμάζεις. Ξεκινάς πχ από πιο βαθιά που έχεις ασφάλεια και πας στα πιο ρηχά. Μπορείς να δοκιμάσεις και σε ρηχή παραλία που αν σκαλώσει βουτάς (καλοκαίριασε πλέον) και το βγάζεις. Και σιγά σιγά θα δεις μέχρι που σε παίρνει, πότε πρέπει να σηκώνεις το καλάμι, πότε να κάνεις πχ 1-2 γρήγορες μανιβελιές για να «καβατζώσεις» ένα βραχακι κτλ. Θέλει ώρες στο πεδίο. Η πραγματική γνώση είναι εκεί έξω.
@anmihop
@anmihop 2 ай бұрын
@@atsiadventures Ευχαριστώ για την απάντηση
@georgioskokkinis-pc7ym
@georgioskokkinis-pc7ym Ай бұрын
Τέλεια μέρα, τέλειοι ψαρότοποι ελάχιστα έως καθόλου ψαρεμένοι , ψάρεψες πολλά μέτρα και διαφορετικούς τόπους ακτογραμμής αλλά το αποτέλεσμα είναι πενιχρό για αυτά τα δεδομένα. Μήπως τα τεχνητά σου δεν ήταν ότι καλύτερο; Μήπως ένα γιαπωνέζικο θα έκανε την διαφορά;
@atsiadventures
@atsiadventures Ай бұрын
Αρχικά οι ψαρότοποι αυτοί είναι ψαρεμένοι από ψαροντουφεκάδες, μέχρι βαρκάτους και επαγγελματίες. Ορισμένοι τους έχουν χαρακτηρίσει και "καμμένους" επειδή μέχρι πριν κάποια χρόνια έριχναν και φουρνέλα. Ασχέτως από αυτό όμως, κανείς δεν έχει ραντεβού με τα ψάρια, και από τη στιγμή που τους συγκεκριμένους τόπους τους έχω ψαρέψει αρκετά συστηματικά τα τελευταία χρόνια με πληθώρα τεχνητών (Duo, Palms, Psaraki, κτλ) δε νομίζω ότι η καταγωγή του τεχνητού κάνει τη διαφορά. Τη διαφορά την κάνει η γνώση του εξοπλισμού μας και η προσαρμογή στα δεδομένα του τόπου με βάση τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας. Μπορεί κάποιος δλδ που έχει μάθει να χρησιμοποιεί σωστά ένα φτηνό τεχνητό των 5 ευρώ από το Ali, να έχει παρόμοια ή καλύτερα αποτελέσματα. Δεν το αποκλείω...
@georgioskokkinis-pc7ym
@georgioskokkinis-pc7ym Ай бұрын
@@atsiadventures Δυστυχώς όλοι οι τόποι της Ελλάδας έχουν την ίδια ιστορικότητα. Η κατασκευή ενός τεχνητού από Έλληνα η Κινέζο ξεκινάει και σταματάει στην όσο το δυνατόν πιστή αντιγραφή ενός γιαπωνέζικου τεχνητού. Ένας Ιάπωνας κατασκευαστής ξεκινώντας από το μηδέν θα περάσει ατέλειωτες ώρες σχεδίασης, ατέλειωτες ώρες σε δεξανή για έλεγχο της υδροδυναμικής και πλεύσης. Τέλος στο στάδιο της κατασκευής μπαίνουν τα καλύτερα υλικά και το καλύτερο βάψιμο.
@atsiadventures
@atsiadventures Ай бұрын
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ ότι έχουν ξοδέψει αμέτρητες ώρες για σχεδιασμό, δοκιμές κτλ και χρησιμοποιούν τα καλύτερα δυνατά υλικά για μαζική παραγωγή. ΑΛΛΑ Όσο καλά και να είναι τα υλικά κατασκευής και βαφής, πάλι το χρώμα θα χαλάσει μετά από 5 ψάρια που θα πιάσεις, πάλι οι σαλαγκιες που ακουμπάνε στο σώμα θα αφήσουν τα ίχνη τους, πάλι θα πεταχτεί φλούδα επειδή το τεχνητό κοπάνισε σε ένα βράχο. Και αυτά συμβαίνουν σε 1-2 ψαρέματα. Αυτό σε χειροποίητα τεχνητά από ξύλο ή ρητίνη και βαμμένα στο χέρι με 4-5 στρώσεις βερνίκι, δεν συμβαίνει ούτε σε 10 ψαρέματα. Για την αντιγραφή θα διαφωνήσω, εν μέρη. Σίγουρα δεν υπάρχει παρθενογένεση σκέψης. Εδώ οι ίδιοι οι Ιάπωνες αντιγράφουν ο ένας τον άλλο και βγάζουν πανομοιότυπα τεχνητά. Αλλά και πάλι δεν είναι όλα τα χειροποίητα αντιγραφές. Υπάρχει μια κεντρική ιδέα, ναι, από κάτι που έχεις ψαρέψει και σου άρεσε αλλά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό και μερικές φορές καλύτερο. Τέλος, το παρακάτω ισχύει και για τα τεχνητά, αλλά και για τα καλάμια. Το ότι ο Ιάπωνας φτιάχνει τεχνητά και τα προσαρμόζει σε μέγεθος, χρώματα και πλεύσεις με βάση τα δικά του ψάρια στην Ιαπωνία, δεν σημαίνει ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Ναι, ψάρια είναι παντού, φυσικά και θα τα κυνηγήσουν, αλλά δεν είναι π.χ. το ίδιο το «φυσικό» χρώμα του Ιάπωνα, με το δικό μας. Ούτε ίδιες είναι οι θάλασσες μας και τα μέρη που ψαρεύουμε. Οι ρηχοτοπιές και τα μέρη με βραχάκια κτλ απαντώνται μόνο σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, ίσως Ισπανία. Γιατί ένα τεχνητό που φτιάχτηκε σε χρώμα χειλού ή πέρκα που υπάρχουν άφθονα στις δικές μας ακτογραμμές και έχει πλεύση κατάλληλη να αποφύγει τα μικρά βραχάκια που συναντά χωρίς να σκαλώνει εύκολα, να είναι χειρότερο από ένα κλασσικό χρώμα σαρδέλα και μία πλεύση φοβερά μελετημένη, αλλά όχι για πχ για το Σαργό της Ελλάδας που θέλει να κυνηγάει ανάμεσα στις πέτρες; Υ.Γ. Για παράδειγμα μπες μέσα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και δες τις επιλογές που έχει το Duo Toto σε χρωματισμούς και βρες πόσους από τους 30+ που έχει, τους βλέπουμε στις ελληνικές θάλασσες. Έναν, δύο θα πω εγώ… Υ.Γ.2 Τρανή απόδειξη των όσων λέω είναι αυτοί που έχουν αναγάγει το ψάρεμα σε δουλειά. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε Έλληνες, αλλά σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς με έπαθλα χιλιάδων ευρώ ή δολαρίων. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να χρησιμοποιεί stock καλάμι Ιαπωνικό ή οτιδήποτε και συνήθως ούτε ένα εργοστασιακό τεχνητό, εκτός ίσως από σιλικόνες. Γιατί αυτοί για να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση στο ψάρεμα του, μπορεί να έχουν διαφορετικό καλάμι για κάθε ψάρι που στοχεύουν και διαφορετικό τεχνητό ανάλογα με το ψάρι και την περιοχή που ψαρεύουν. Άλλο για λίμνη, άλλο για ποτάμι, άλλο για ρηχά, άλλο για βαθιά. Αλλά εδώ στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι κάτι φτιαγμένο στην Ιαπωνία είναι το καλύτερο για ψάρεμα στην Κίνα, στην Αμερική, στην Ελλάδα, στη Νορβηγία, στη Γαλλία, παντού…
Dostum Adventures - Monsters in shallow waters
1:02:41
Adventures with Atsi
Рет қаралды 8 М.
HRF - Tryouts in shallow water with a clear topwater lure (C&R)
9:02
Adventures with Atsi
Рет қаралды 2,1 М.
Получилось у Миланы?😂
00:13
ХАБИБ
Рет қаралды 5 МЛН
CHOCKY MILK.. 🤣 #shorts
00:20
Savage Vlogs
Рет қаралды 13 МЛН
Каха заблудился в горах
00:57
К-Media
Рет қаралды 10 МЛН
Double Stacked Pizza @Lionfield @ChefRush
00:33
albert_cancook
Рет қаралды 117 МЛН
Psaraki Pencil Sinking LRF Lure
25:16
Tsouros Marine
Рет қаралды 4,3 М.
Στο άγνωστο με Βάρκα... Το Stealth.... Part I
17:42
ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΥΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1
28:58
Kasambalis bros fishing team
Рет қаралды 21 М.
Μαθαίνω να ψαρεύω με ζυμάρι.
32:11
Paraktios Fishing
Рет қаралды 101 М.
Δουλευει τελεια για spinning & LRF
10:00
sotosvasi
Рет қаралды 40 М.
The Laziest way to land Huge Trophy Fish - Inchiku
36:14
Kostas Antoniadis Fishing Trips
Рет қаралды 256 М.
***CARP FISHING TV*** FOX EDGES DVD Volume 3! Full 4-Hours!!!
3:57:54
Fox International Carp Fishing
Рет қаралды 1,4 МЛН
Получилось у Миланы?😂
00:13
ХАБИБ
Рет қаралды 5 МЛН