ماهیت حقوقی و کیفری ضبط و مصادره اموال

  Рет қаралды 62

IranWire

IranWire

Күн бұрын

ضبط و مصادره اموال از نظر ماهیت حقوقی و معنا و تعریف حقوقی چه تفاوتی با هم دارند؟
پاسخ:
اول اینکه از نظر ماهیت حقوقی، ضبط و مصادره اموال وقتی در جایگاه قوانین کیفری جنبه مجازات پیدا می‌کند، ماهیت جزایی دارد، اما آنجایی که جنبه استرداد داشته باشد، آنگاه ماهیت مدنی پیدا می‌کند.
دوم اینکه از نظر معنا و تعریف حقوقی هرچند در قوانین و مقررات ایران ضبط اموال در معانی مختلفی به کار رفته است که عبارتند از:
۱- توقیف و بازداشت موقت اموال.
۲ -مصادره اموال.
۳ -جریمه و مجازات؛
با‌این‌حال با بررسی مقرراتی مانند ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ «بازپرس یا دادستان در صورت صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب، باید تکلیف اشیا و اموال کشف شده را که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده و یا از جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب، استعمال و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین کند تا حسب مورد، مسترد، ضبط یا معدوم شود. در مورد ضبط، دادگاه تکلیف اموال و اشیا را تعیین می کند.
می‌توان استنباط کرد که قانون‌گذار ایران اصطلاح «مصادره اموال» را به‌معنای محرومیت دائمی مالک از تمام اموال خود و اصطلاح «ضبط اموال» را به‌معنای محرومیت دائمی مالک از قسمتی از اموال خود که به‌نحوی مرتبط با جرم است، مورد استفاده قرار داده است،
با این ملاک می‌توانیم متوجه تفاوت ضبط اموالی که از جرم تحصیل شده یا برای ارتکاب جرم مورد استفاده قرار گرفته و یا به هر طریق دیگر با ارتکاب جرم مرتبط است، با مصادره اموال در اصل ۴۹ قانون اساسی شویم.
#حقوق_شما #سوال_و_جواب_حقوقی

Пікірлер
ساعت خبر
VOA Farsi
Рет қаралды 722
افشای قوی ترین داروی بازکننده گرفتگی قلب و عروق از کتابی هزار ساله که حتما باید بدانید!
15:28
دکتر فرشته - آموزش سبک زندگی سالم و درمان ساده
Рет қаралды 177 М.
Players vs Corner Flags 🤯
00:28
LE FOOT EN VIDÉO
Рет қаралды 54 МЛН
Electric Flying Bird with Hanging Wire Automatic for Ceiling Parrot
00:15
مُستند تلویزیون سوئیس، ۱۳۵۵
35:28
Erfan Fard
Рет қаралды 263 М.
وقاحت آخوندا
42:37
Sina Valiollah
Рет қаралды 28 М.