Μήνη Σελήνη Δέρας Δούρειος Ίππος

  Рет қаралды 1,046

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΛΛΑΣ

5 күн бұрын

Ερμηνεία των λέξεων: moon, minus, trans, invest, money, tree, three, drum κ.λ.π.

Пікірлер: 11
@ΕλένηΠαπαιωάννου-φ2η
@ΕλένηΠαπαιωάννου-φ2η 5 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ! Με εντυπωσίασε η σκεψη σας για τον Δούρειο Ίππο.
@katerinapapageorgiou-x1e
@katerinapapageorgiou-x1e 5 күн бұрын
Ειλικρινα για ακομη μια φορα εχω χασει τα λογια μου,αν και μερικες απο τις πηγες σας τυγχανει να τις εχω στην βιβλιοθηκη μου ευτυχως.Πολλα ομως απο αυτα που μας δειχνετε μου ηταν παντελως αγνωστα αν και εχω ασχοληθει αρκετα με το θεμα της αρχαιας ελληνικης γλωσσας και πολιτισμου,πελασγικων αποικιων απανταχου τη γης καθως και της γονιμοποιησης των εκει γλωσσων απο τα δωρικα, αιολικα και ιωνικα ιδιωματα της πρωτοελληνικης πελασγικης .Οσο για σας,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@CuriousGreek
@CuriousGreek 5 күн бұрын
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ γιά τα καλά σου λόγια. Έχω να πώ πάρα πολλά ακόμη και καθώς γράφω μου έρχονται και άλλα. Εύχομαι να μπορέσω να συνεχίσω. Πάντως τα καλά σας λόγια, όλων όσων καταθέτετε τα σχόλιά σας μου δίνουν δύναμη. Και πάλι ευχαριστώ.
@eleftheriadias5119
@eleftheriadias5119 5 күн бұрын
Άσπρος Σίφουνας ευχαριστω
@CuriousGreek
@CuriousGreek 5 күн бұрын
Σε αυτό το βίντεο ανέφερα τα Γάδειρα, ενώ παρέλειψα να πώ ότι έγιναν αρχικώς Κάδιξ (Kάδικς) και στην συνέχεια Cadiz. Η μετατροπή από Κάδιξ σε Cadiz είναι απλή. Το δύσκολο είναι πώς το Καδικς μπορεί να προέκυψε μάλλον από το Γαδει(ρ)ής ή Γαδει(ρ)ίς με εξάλειψη του "ρ", οπότε το "Γ" γίνεται "Κ" (ουρανικά), το "δ" γίνεται "d" (οδοντικά) και το "ς" σε "ξ" ή "ζ", δηλαδή το συριστικό "ς" σε ένα από τα διπλά "ξ" ή "ζ".
@ΣπύροςΒάθης
@ΣπύροςΒάθης 5 күн бұрын
Ευχαριστούμε θερμά! Θέλουμε να μας πείτε για την Αλβανία και για μια διάλεκτο της κεντρικής Ελλάδας ή Στερεάς άμα δεν κάνω λάθος που μέσω αυτής εδραιώθηκε η λατινική. Έχουν κοινά γράμματα ❤
@CuriousGreek
@CuriousGreek 5 күн бұрын
Καλή ημέρα. Ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια. 1) Το λατινικό αλφάβητο προέχεται από την αποικία της Κύμης της νήσου Ευβοίας, στην Ιταλία. 2) Η λατινική γλώσσα είναι αιολική διάλεκτος και διαμορφώθηκε από τους Αρκάδες αποίκους στο Λάτιο (βλ.την ομάδα ποδοσφαίρου "Λάτσιο").
@diogenesv.2.065
@diogenesv.2.065 3 күн бұрын
Αγαπητέ Μιχάλη, συνέχισε έτσι. Σκεπτόμενος ελεύθερα μόνο βρίσκεις την αλήθεια. Θα σε παρακαλέσω να ασχοληθείς με το ακόλουθο σκεπτικό. Οι λέξεις πχ Ολυμπος , Οδυσσέας και λόγω του ότι τα περισσότεραα κέιμενα είναι από αντιγραφή... πιστεύω ότι είναι το "Ο" άρθρο και όχι μέρος της λέξης. πχ ο λυμπός , ο δυσέυς. με αυτή την λογική βγάζουν νόημα : ο λυμπός = ο ζωοδότης γιατί λυμπά είναι τα γεννητικά όργανα (κύπρος έχει και βουνο όλυμπο) ο δυσεύς = αυτός που πήγε στην δύση (αμερική ίσως) .
@CuriousGreek
@CuriousGreek 2 күн бұрын
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Περί της λέξης Οδυσσεύς έχω αναφέρει σε προηγούμενο βίντεο αναλυτικώς, ότι προέρχεται από το Ο Δυσεύς, δηλαδή αυτός που πήγε στην δύση. Το "Όλυμπος" είναι δυστυχώς από το ρήμα όλλυμι=χάνομαι, πεθαίνω και έχει να κάνει με τον Απόλλωνα (απόλλυμι-βλ. λεξικό Liddell & Scott), όπως με τον Απόλλωνα έχουν να κάνουν και τα Τέμπη (έναρξη Δαφνηφορίων). Επίσης το ίδιο ρήμα έχει να κάνει και με τα Σόλυμα. Δεν ήρθε όμως ακόμη η ώρα να μιλήσω γιά αυτά. Ευχαριστώ.
@84Mhmuthos.
@84Mhmuthos. 5 күн бұрын
δυστυχῶς, τὴν Ἐσθήρ τὴν γνωρίζουμε ἐν ἀντιθἐσῃ μὲ τὰ ὑπόλοιπα, ἅ ἀνεφέρατε. Ἐρώτησις, γίγνεται ἡ δασεῖα στοὺς ἕλληνες Σ καὶ ὄχι Η(χ); ἔρχεται τὸ νόμισμα ἐκ τοῦ νομίζω καὶ ὄχι ἐκ τῆς νομῆς, νέμω;
@CuriousGreek
@CuriousGreek 5 күн бұрын
Κάποια στιγμή θα μιλήσω και γιά αυτά. Προς το παρόν επιφυλάσσομαι. Θα ακούσετε γιά πράγματα που μάλλον δεν τα γνωρίζετε. Εάν όμως τα γνωρίζετε τότε χαίρομαι ιδιαιτέρως
Inside Out 2: ENVY & DISGUST STOLE JOY's DRINKS!!
00:32
AnythingAlexia
Рет қаралды 18 МЛН
Good teacher wows kids with practical examples #shorts
00:32
I migliori trucchetti di Fabiosa
Рет қаралды 12 МЛН
This mother's baby is too unreliable.
00:13
FUNNY XIAOTING 666
Рет қаралды 38 МЛН
Inside Out 2: ENVY & DISGUST STOLE JOY's DRINKS!!
00:32
AnythingAlexia
Рет қаралды 18 МЛН