مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور مشكور وصلى الله وسلم وبارك على سيدنا محمد نبي العالمين واللهم صلى وسلم وبارك على محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين اللهم اجعل القرآن ربيع قلوبنا ونور صدورنا وجلاء أحزاننا امين يارب العالمين شكراً جزيلاً
4 жыл бұрын
Sukran🙏🏻
@seyfigezen77074 жыл бұрын
İşte bunu bekliyordum. Var ol Hocam🎶
4 жыл бұрын
:) rica ederim, iyi calismalar
@Musicagine2 ай бұрын
Muhayyer sunbuledeki his geldi araban tizden pese duserken
2 ай бұрын
Aynen, ayni yapilar ama farkli perde uzerinden kullanilan frekanslardan dolayi farkli tinliyorlar. eskiler de onun icin farkli isimler vermisler. Makamlarin bu kadar cok olmasinin ana nedeni o, frekans :)
Merhaba Orhan bey, makam anlatimlarimda bir eser icra etmedigim icin ve yaptigim melodilerin tamamen o anda icimden gelen melodileri olmasi dolayisiyla yazili bir notasi yok. Ama siz guzel bir calisma olsun, buyrun siz yazin notalarini. Hem nota okumaniz yazmaniz gelisir hem de makami daha iyi anlarsiniz.
@nevzatatlaner74252 жыл бұрын
Arkadaşlar Türk sanat müziği diye bir sanat yoktur. Zaten makamların adından anlaşıldığı gibi, Kürdi, Acem ve Hicazi makamların orijinali Kürt, Acem ve Arap makamlarıdır. Hem makamından ve adından anlaşılmıyormu?
2 жыл бұрын
Sanat ve halk muzigi kavramlarini ben de sevmiyorum ama toplumda artik oturmus isimler. Trt’nin sanatcilara kadro yaratabilmek adina yaptigimi bir ayrim ve isimlendirme. Makam isimleri irklarla dogrudan alakali degiller. Nihavend, Rast, Yegah, Hicazkar, Suzidil ve diger makam isimlerini de dusununce bu tez curuyor malesef. Ayrica, bu muzik Osmanli topraklari altindaki farkli din, dil ve irktaki sanatcilarin ortak yarattiklari bir sanat. Burada bir sanat yok demek yanlis olur. 600 yildan fazladir sure gelen ve dunyanin en buyuk muzik kulturlerinden biri. Onun icin Osmanli muzigi demek bence hepsini kucakliyor ve daha anlamli oluyor. Gunumuzde Turk muzigi denilmesi, agirlikli olarak Turkiye topraklarinda icra edilmesi, halen burada beste uretilmesi ve yeni nesillere aktarilmasindan kaynaklidir. Ayrica, bu tarz bilgileri bir belgeyle kanitlayamadiktan sonra bu muzik veya bir makam herhangi bir irka, millete ait olamaz. Osmanli muzigi yaninda Turk muzigi diyebiliriz cunku besteciler ve makami yaratab kisilerin buyuk cogunlugu Turk kokenli, ikincil olarak Yunan daha sonra Arap ve Acemler geliyor. Donemin populer sanat ve edebiyat dilli Farsca oldugu icin Turk muziginde kullanilan bircok nota ismi ve makam ismi de Farsca’dan geliyor.
@masiro5952 жыл бұрын
Baha bey ismi üzerinde tarih boyu hicazkara Kurdi. Sizde dilendiryor türkdili demiyonuz. Kürddili diyorsun. Yorumda itaraz ediyon Osmanli yok türk muzigi denilir. Muzigin dili yok diyonuz. Fakat her kavimin bi Dili var kültürü müzigi var. Bunun gibi Kürdili. Fakat bi fobi var Kürd ait her seye sizi anliyorum
2 жыл бұрын
Mehmet bey, öncelikle konuyu yanlış anlamışsınız. Makamın ismi Kürd dili değil. Hicazkar-ı Kürdi ilk ismi sonradan günümüz Türkçesine çevrilince Kürdi'li Hicazkar olmuş. Makamların bir ırkla veya bölgeyle alakası yok. Türk müziği denilmesinin sebebi de bestelenen eserlerin sözlerinin %95 civarının Türkçe olması. Dünya müzikoloji literatüründe de Osmanlı müziği olarak geçiyor. İkisi de kabul edilir isimler. Osmanlı denilmesi bazen daha doğru bile olabiliyor. Çünkü; makamları ortaya çıkartan ve beste yapan kişiler sadece Türk değil, Arap, Makedon, Türkmen, Azeri, Rum, Ermeni vs etnik gruplardan gelen insanlar. Tek ortak payda sözlerin Türkçe oluşu. Çok ulusluluğu göstermek için Osmanlı denilebilir, kullanılan dili baz alırsak da Türk müziği denilebilir.
@okanalkan4778 Жыл бұрын
Terminoloji karmaşasından kaynaklı bu yorumlar. 😊
@zagortenay335 ай бұрын
@@okanalkan4778 Terminolojde sorun yok. İnsanların kafası karışık sadece. Bu tür insanlar herşeyden bir tartışma konusu çıkartmaya bayılırlar. Kürdilihicazkar makamını Kürt müziği zannediyor, bir de itham ediyor. Kanal sahibi çok kibar cevaplar vermiş.