Salam Ustaz. Would you mind showing us the technic of stringing for a tesbih please ?
@wolkan8 жыл бұрын
???
@1A_Wolle7 жыл бұрын
Sa volkan abi :) kullandigin torna proxxon db 250 demi? Videonun altinda önermedigini söylemistin... nedenini sorabilirmiyim ve hangisini önerirsin?
@wolkan7 жыл бұрын
Yorumlarımda bundan bir çok kez bahsettim. Tespih yapımına uygun bir torna değil, salınımı yüksek, plastik ve alüminyum türevi malzemedir. Ayrıca mandreni, aynası ayrı olarak satılmakta ve aynası uyumsuz olduğu için salınım yarattığından işlenen tespih taneleri simetrik çıkmamaktadır. Yani olay şu bu tür kalitesiz şeyler insanı tespih yapmaktan soğutur.
@1A_Wolle7 жыл бұрын
Volkan Sevindik sagol, önerebilecegin bir torna varmi..?
@wolkan7 жыл бұрын
Şuan ki torna piyasasını hiç bilmiyorum. Kendi kullandığım 2 adet torna proxxon pd230 şuan üretimi olmayan eski seri bir torna ve sieg c1 her 2 tornadan da memnunum.
@1A_Wolle7 жыл бұрын
Volkan Sevindik sagol
@zekeriyaerbil8 жыл бұрын
Elinize sağlık, merak ettiğim nokta imamede ki çift deliği elde mi deliyorsunuz, bir aparatı var mı? Şeffaf malzemelerde düzgün delik delmek sorun oluyor bazen.
@wolkan8 жыл бұрын
Elde deliyorum. Belli bir açıda tutup delindiği zaman sorunsuz deliniyor. Deliklerin yerlerine daha önceden iz yapıp, elde delim yaptığınız da açıyı bozmadan diğer deliği de delerseniz sorunsuz deliniyor.
@zekeriyaerbil8 жыл бұрын
+Volkan Sevindik tamam teşekkürler..
@wolkan8 жыл бұрын
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
@hacidede237 жыл бұрын
Hocam ben torna cnc operatörüyüm bi türlü arkadaşlarla imameyin altındaki delikleri nasıl açtığını çözemedik 😁
@wolkan7 жыл бұрын
Çift deliğimi soruyorsunuz?
@hacidede237 жыл бұрын
Aynen hocam çift deliği soruyorum
@wolkan7 жыл бұрын
Ben el frezesi kullanıyorum. Frezeyi kalem gibi tutarak, küçük parmağı yada yüzük parmağını imameye yaslayıp açıyı değiştirmeden her iki yönde deliyorum.
@hacidede237 жыл бұрын
Çok teşekkürler hocam aydınlattığınız için 👍🏻
@tayfunkaragoz20547 жыл бұрын
iyi çalışmalar volkan usta imameyi imame tutacağına tuttursam bile bıçaığı değdirdiğimde duruyor imameyi sabitleme yöntemleri nelerdir yardımcı olursanız sevinirim
@wolkan7 жыл бұрын
Punta ile sabitlenene kadar sıkıştıracaksınız.
@bdrttn_ycl3467 жыл бұрын
eline sağlık ustam
@Momentus7778 жыл бұрын
teşekkürler ustam bilgi için
@wolkan8 жыл бұрын
Rica ederim.
@serkancebeci27975 жыл бұрын
@@wolkan msjıma sana zahmet yanıt verir misin hocam
@serkancebeci27975 жыл бұрын
Usta. İmameyi çıkardıktan sonra diger tarafa taktığın altın parçanın ismi ne o aparatın.. Acil cevap
@wolkan5 жыл бұрын
O parçayı kendim yaptım. Piyasada tam olarak ismi nedir bilmiyorum.
@Momentus7778 жыл бұрын
ustam katalin kehribarmıdır yoksa pilastikmidir? bilgi verirseniz sevinirim
@wolkan8 жыл бұрын
Katalin, American Catalin Corporation şirketi tarafından 1930 ve 1947 yılları arasında üretilen fenolik bir plastiktir.
@zazazaza41405 жыл бұрын
Selam Tesbih yapılacak o çubuk kehribarı nasıl yapabilirim yapay recine ile denedim ama tornada belli zaman döndükten sonra ısınıp yumuşuyor yardımcı olursanız sevinirim saygılar
@wolkan5 жыл бұрын
zaza zaza İşlenecek malzeme sert ise sıkıntı olmaz. Yeni döküm yada yumuşak ise işleme sırasın da bu şekilde problem yaşanabilir. Tane formunu japon kullanarak mile yapıştırabilirsiniz. Yada taneyi tutturduğunuz mili daha kalınını kullanabilirsiniz.
@zazazaza41405 жыл бұрын
@@wolkan teşekkürler yardımınız için aslında benim bilmek istedigim asıl şey yapay recineyi nasil nasıl sert olusturabilirim
@wolkan5 жыл бұрын
zaza zaza Yapay reçine dediğiniz şey nedir? Açıkcası hiç bir fikrim yok. Nasıl sertleşeceği konusundada bir bilgiye sahip değilim!
@hasbiozun86475 жыл бұрын
@@wolkan hocam taneyi japonla mile tutturduktan sonra nasıl söküyorsunuz
@wolkan5 жыл бұрын
@@hasbiozun8647 Mile japonla yapıştırdığınız tane formu işleme esnasında da çıkabiliyor. sadece normalde tutunmasında biraz daha mukavemetli oluyor. Zorladığınız anda çıkacaktır.
@Momentus7778 жыл бұрын
piyasası neden bu kadar fazla ise ustam
@wolkan8 жыл бұрын
Katalin üretildiği günden beri bir çok yerde kullanılmıştır. Genellikle eski çatal kaşık bıçak kulpları, kül tablaları, eski oyun zarları gibi bulunabilirler. Piyasadaki katalin diye satılan bir çok meteryal taklit ve yeni dökümdür.
@caner32038 жыл бұрын
tesbih yapım elemanları nelerdir vrebilirmisiniz isimlerini
Hasbi Özün Saymakla bitmeyecek ekipmanlar kullanılır. Neyi nasıl yaptığınıza bağlı biraz da. Devamlı ve her zaman kullanılan el aletleri mevcut ama her defasında da değişebilen yapılan işçiliğe göre el aletleri de kullanılır. Biraz işçilik biraz da teknikle alakalı. Örneğin; cila için biri cila motoru kullanırken başka biri el frezesi kullanabilir. Biri tane işleme mili üzerinde taneye form verirken başka biri puntalar arasına sıkıştırarak form kazandırır. Bazen kesilmiş küpe ilk silindir formunu zımpara ile verebilirken bazen de torna üzerin de frezeme ile verilebilir. Tamamen teknikle alakalı. Ama şuda var yeri gelir hiç kullanmayı düşünmediğiniz bir el aletide o an için ihtiyaç duyabilirsiniz.
@sametuygur95396 жыл бұрын
Usta aynanin balansini nasil aldiniz
@wolkan6 жыл бұрын
Aynayı tornacıda freze işleminden geçirtdim, ama zamanla aynı şekilde bozuluyor. Bir çok yorumumda bu tornayı önermediğimi ve alınmaması gerektiğini, bu tornanın boşa harcanan zaman ve para olduğunu belirttim. Boşa paralar harcayarak bu torna için masraf yapmanıza değmez.
@sametuygur95396 жыл бұрын
Cok tesekkur ederim alakan icin
@serkancebeci27975 жыл бұрын
O dönen altın puntanın adı ne yani
@wolkan5 жыл бұрын
Serkan Cebeci kendi yaptığım bir parçadır. Piyasadan satın almadım. Piyasada satılıyor mu yada ismi nedir bilgim yok