Çekim ve anlatım harikaydı emeğiniz için teşekkürler..
@elifcakr98403 жыл бұрын
Çok güzel bir çekim olmuş.Özellikle eski yağ fabrikasındaki amcaya bayıldım.Çok şeker .Çok güzel anlattı.
@OLTACIKARAVANCI5 жыл бұрын
20 yıl öncesine kadar Bergama-Ayaskent kasabasının Bakırçay ovasında pamuk yetiştirirken pamuk tarlalarımızın kenarlarına bir sezon yetecek kadar susam ekerdik ve aynen böyle hasat edip, evimizin bahçesinde kurutur ve çuvala koyardık. Evimizin tüm sezon susam ihtiyacını rahatlıkla karşılardı ve susam parası vermezdik. Aynı şekilde yine aynı tarlamıza susamın yanında fasulye, börülce, kavun, karpuz, mısır, bamya... gibi sebzeleri de eker ve kurutur tüm sezon yerdik. Bunlara asla para vermezdik. Üstelik evlerimizde inek, manda, kuzu, tavukları da bu ürünlerimizin samanları ve tohumları ile beslerdik. Şimdilerde ise bunları köylü-çiftçi bireyler olarak yetiştirmediğimiz için her şeyi para ile satın almak zorunda kalıyoruz ve elbette para kazançları yetmiyor. Oysa eskiden her çiftçi birey bunları yetiştirir ve Türkiye'nin büyük bölümü bunlara para harcamazdı ve doğal olurdu. Kapitalizm işte önce çiftçileri yok etti ve o çiftçiler tarlalarda kendi yetiştirdikleri ürünler yok oldu. Üstelik, yine aynı o çiftçiler evlerinde de birkaç inek, koyun, keçi ve yeteri kadar tavuk beslerlerdi bu yetiştirdikleri ürünler ile. Bu ürünler ile besledikleri o hayvanlardan yumurta, et, süt, yoğurt, peynir, çökelek ihtiyaçlarını karşılarlardı. Şimdi çiftçiler bile kapitalizmin ürettiği bu ürünleri marketlerden satın almak zorunda kalıyorlar ve elbette para hiç kimseye yetmiyor. Bu yüzden soğan, biber 20 liraya kadar çıkıyor ve alamıyor insanlar. ÇÖZÜM:... Kendimiz ekelim, yetiştirelim, üretelim ve tüketelim eskisi gibi. Başka türlü çıkış yolu olmayacak.
@mustafasokmen8379 ай бұрын
Sizinde dediğiniz gibi üreten olmaktan bir anda tüketen toplum olunca kaçınılmaz oluyor,tarım ülkesinde yanlış politikalar olunca bu gibi durumlar kaçınılmaz hâl alıyor,her ile bir üniversite yapmakla iş bitmiyor o yörenin gereksinimlerine göre eğitim düzenlenmezse üniversite mezunu diye her kişi bilgisi olmadığı kuruma atanırsa olacağı budur,kişi işletme mezunu polisliğe gitmeye çalışıyor, yada çocuk gelişimi diye bir bölüm icad etmişler onu okumak için sıraya giriyorlar gençlik nereye gidiyor belli değil garibanın çocuğu tarla tapan işinde çalışana kadar sözleşmeli er olurum diyor,üretmedikçe ayakta duramayız,biz küçük görsekte beğenmesekte inkar etmeye çalışsakta "Tarım ve hayvancılık "ülkesiyiz bunun kaçarı göçeri yok çalışmadıkça üretmedikçe geri kalmaya mahkum oluruz,bir karış toprak bulursanız ekin dikin size faydası olmasada çocuklarınıza faydası olur hayvanlar en kötü şartlarda hayvanlara yiyecek olur.
Ismail Bey, cok güzel bir enerjiye sahip. Ne güzel, emegin karsiligi olmali. Ben bu el SIKMASI ürünü seve seve satin alirim.Cok kaliteli bir program. Bilgi yüklü.
@bilgesucelen97906 жыл бұрын
Cok keyifle izledim..amca harika..yaglarda👍bilgilerde süper
@apachekenan6 жыл бұрын
İsmail amca güzel insan belli,ömrü uzun olsun
@ctnsmz3726 Жыл бұрын
Temiz kalpli İsmail amcayı susturamadım demeniz büyük saygısızlık. Halbuki eski insanlar bide bilgiliyse tadından yenmez.
@dearmacbeth6 жыл бұрын
amca süpersin :) iman gücümüz kuvvetli olduğundan iç pazara gitsin ilaçlı mahsüller... :S
@ismailolmez11924 жыл бұрын
Güven bey ben amatör tur bisikletçisiyim anadoluyu geziyorum her türlü gidayida inceliyorum dogal gidalari artirmak icin üreticileri hem bilgilendirip hemde avrupa akdeniz ulkelerindeki dogal sistemleri kurmalarina yardimci olunmasi ve yagi cikarilan gidalari vitamin ve ucucu fenollerin yok olup siradan bir fabrika yağına dönüştüğü anlatilmalı ayrıca üretimi genc yasli herkesze heveslendirecek şekilde anlatilmali . Bazı seyleri doğru yaparken yaptiklari bir yanlış (ısıl işlem) zeytinin kavrulması ürünün değerini sıfira indiriyor gördüğüm bir çok üretici bu hatayı yapıyorlar tabi kötü niyet yok bilçsiz oldukları icin . Dogal taş baskı yağlar elde etmek için ücretsiz kurslar açılmalı. Bunlari yazma nedenim zeytin mevesinin icindeki fenoller insan bedeninde biriken toksit maddelerle (dicloro difenil tirichloro ethan) savaşan en õnemli gıda. okuyan arkadaşları biraz olsun bilgilendirebildiysem ne mutlu bana ayrıca kansere neden olan en önemli mAdde paratez içinde yazdığim kimyasaldir. Tarim ilaçları koruyucular bircok sanayi gıdalarinin içinde bu mecut herkeze sağlikli mutlu gunler diliyorum
@emineozkolay36334 жыл бұрын
Ben bu köye gidersem, sanirim bir aylik maasimi burada birakabilirim.Baliydi, yagiydi, bitkilerdi...Susam bitkisini ilk defa gördüm.
@muratmurat51286 жыл бұрын
Teşekkürler..
@alievler99426 жыл бұрын
Güven İslamoğlu'nu dinleyin ve söylediğini yapın. Göreceksiniz Türkiye daha güzel olur. Daha hızlı kalkınır.
@tylerdurden70205 жыл бұрын
İsmail Amca sen çok yaşa!
@Yalguzak06065 жыл бұрын
Para dedektifin den sonra favorim
@volkanulku66156 жыл бұрын
teşekkürler CNNTÜRK.COM
@AfsinliDemircan3 жыл бұрын
Ismahil
@Beyazkose5883 жыл бұрын
33:10 parası yokmuş, huzurmu paramı önemli açmısınız açıktamı, bu ülkede asgari ücret olanda ağlıyor ayda 100 bin TL kazananda ağlıyor.
@mertsoyer4 жыл бұрын
Hemen hemen her programda denk geliyor, Guven İslamoglu’nda biraz avellik var. Hem sordugu sorular hem cevaplar yaklasimlar. Amcaya espiriyle karisik susturamadik/durduramadik konusmasini diyor. Bunu madem dedin kes gitsin koymayin programa.
@borsahastasi18856 жыл бұрын
Marmaris, udivitel'nym videt' krasotu, kotoruyu vy ne dolzhny vykhodit' za ramki vashikh sredstv, no s vneshney storony video na moyem kanale :) 8327
@mesahan5 жыл бұрын
Komik ama devlet tarımda organik olmayan herşeyi yasaklamali