Va mulțumim ca sunteți alaturi de noi, domnilor Radu si Dan Poenaru!
@katemantis5 жыл бұрын
Și noi vă mulțumim pentru interes și apreciere. ( Dan Poenaru)
@aaneicristian91175 жыл бұрын
Ma scuzați ca va deranjez dar ați putea face un episod cu Sirul lui Rolle? Am bacul si nu l-am.înțeles.
@katemantis5 жыл бұрын
Ȋncercăm săptămâna viitoare , pe joi sau vineri seara ( avem și alte activități ) ( Dan Poenaru)
@Calins5 жыл бұрын
Am intrat la mate info si deabea stiu sa fac 4 exercitii din astea 😂
@George-gu1lc5 жыл бұрын
Exercitiul 1,c de la subiectul 3 nu se putea face si cu sirul lui Rolle?
@katemantis5 жыл бұрын
Ba da , dar după părerea noastră mult mai complicat. Metoda grafică , ȋn acest caz o considerăm cea mai potrivită / clară / elegantă ; pe de altă parte o eventuală prezentare și a unei soluții ce aplică șirul lui Rolle, ar fi “costat” mult timp ȋn derularea clipului. Așadar am optat pentru soluția cea mai clară și elegantă. Mulțumim pentru interes ! ( Dan Poenaru)
@dimitriasimov21405 жыл бұрын
Domnule, la subiectul 1, exercitiul 5 am folosit o metoda mai... neconventionala pentru a afla m-ul. Nu ma pricep la vectori, cum nici nu m-am priceput vreodata sa-i inteleg, din pacate. Asa ca am mers direct cu un determinant de la cele 3 puncte si l-am aflat pe m, care a dat tot 4. Oare va fi luata in considerare si aceasta metoda? Multumesc.
@mathpdr5 жыл бұрын
Este corect si se puncteaza, nu e nici macar neconventional :)
@dimitriasimov21405 жыл бұрын
@@mathpdr multumesc frumos. :)
@katemantis5 жыл бұрын
@@dimitriasimov2140 Așa cum vi s-a spus, metoda cu determinantul egal cu 0 este corectă ; ați aplicat condiția de coliniaritate . Felicitări ! Chiar regret că nu am prezentat și această metodă … ( Dan Poenaru)
@bogdanmarian36675 жыл бұрын
Exercițiul 1,s3 punctul c nu se putea demonstra cu rolle? Si/sau dacă o facem ca dumneavoastră, trebuie sa facem toate desenele? Sau e oke doar tabelul de valori?
@katemantis5 жыл бұрын
E Ok , Alături mai adăugați explicații privind monotonia și puncte de extrem pentru a justifica faptul că există exact trei puncte de intersecție al graficului cu dreapta y=a . Dar totusi , de ce este atât de greu să trasați graficul ? Și apoi trasarea graficului este cuprinsă ȋn programă ; este o etapă finală ȋn care elevul ȋnțelege de ce au fost necesare toate noțiunile predate anterior ( limite de șiruri , limite de funcții, asimptote , derivatele și rolul lor…) Studiul variației unei funcții, finalizată și cu ilustrarea grafică reprezintă un instrument puternic ȋn studiul corect/exact al mărimilor ce intervin ȋn toate domeniile de cercetare ( fizică , chimie , economie etc). PS : Se putea și cu Rolle… După părerea noastră mai puțin elegant . Prezentarea unei rezolvări și cu șirul lui Rolle ar fi ȋnsemnat realizarea unui clip prea lung ; așadar am optat pentru metoda grafică. ( Dan Poenaru)
@128roxanastefan54 жыл бұрын
Buna ziua!La partea 3 ex 1 c...putem să facem tabelul exact cum l ati facut dvs fara sa mai facem desen.Sau desenul e obligatoriu
@radu54275 жыл бұрын
Veti rezolva si subiectele care se vor da anul acesta la bac de la mate-info si științe ale naturii?
@katemantis5 жыл бұрын
Da. ( Dan Poenaru)
@samymatianu83995 жыл бұрын
La subiectul 2, ex 1, c nu puteam folosi si descompunerea ireductibila a unui polinom, cu schema lui Horner? Da acelasi rezultat.
@katemantis5 жыл бұрын
Corect! (Dan Poenaru)
@noway16753 жыл бұрын
Imaginati-va de unde ar fi invatat tinerii din ziua de astazi daca nu ar fi fost oameni ca dumneavoastra
@Taradash4L5 жыл бұрын
Sunt a 8 a si subiectul 1 aceasta de la bac mi se pare cam simplu.
@katemantis5 жыл бұрын
Mă bucur!... Asta nu ȋnseamnă că , pe viitor , matematica n-ar trebui sa fie studiată cu seriozitate ȋn liceu. Studiul matematicii nu ȋnseamnă doar pregatire pentru examen…( Dan Poenaru)
@andyskl57105 жыл бұрын
Puneți și sesiunea de la științe ale naturii?
@katemantis5 жыл бұрын
Da! La sfarsit de saptamana... ( mai avem si alte activitati) (Dan Poenaru)
@samymatianu83995 жыл бұрын
Care credeti ca este gradul de dificultate la acest subiect? Unul mare?
@katemantis5 жыл бұрын
Gradul de dificultate al acestui subiect este unul normal, echilibrat, corect. Exista suficiente subiecte usoare, ce permit promovarea ( obtinerea notei 5 sau 6), exista si exercitii cu valoare de dificultate medie (reprezentate prin subpunctele "b" ale subiectelor II si III) si exista subiecte mai pretentioase , cum ar fi II.2.c si mai ales III. 1.c. Asadar, sunt vizate toate categoriile de candidati, in functie de competentele lor. (Dan Poenaru)
@samymatianu83995 жыл бұрын
@@katemantis Speram ca si la bac sa fie un subiect asemănător‚ fără surprize!!
@Andrew-kh7rz5 жыл бұрын
@@katemantis Dumneavoastra ce credeti,o sa fie greu de luat anul acesta 10-ele la Tehnologic?
@katemantis5 жыл бұрын
@@Andrew-kh7rz Se poate obține nota maximă! Subiectele ce ar face diferența, nu depășesc ȋn dificultate exercițiile mai grele pe care un profesor le rezolvă cu elevii interesați/pasionați de la clasele de tehnologic.
@Andrew-kh7rz5 жыл бұрын
@@katemantis sper sa o obtin, m am uitat la toate variantele de tehno si stiinte si nu mi se par grele,dar ma tem sa nu clachez la examen.Multumesc pentru ceea ce faceti si mult succes cu tot ceea ce o sa va propuneti pe viitor
@alexandruagud45725 жыл бұрын
si sesiunea de la tehnologic va rog
@katemantis5 жыл бұрын
Pe mâine seară…( Dan Poenaru)
@alinzaharia7395 жыл бұрын
mi-ati scurtcircuitat creierul la subiectul 3 =))).
@katemantis5 жыл бұрын
Ȋmi pare rău, n-a fost cu intenție (Dan Poenaru)
@oszili275 жыл бұрын
Subiecte foarte foarte simple, acu 20 de ani erau mult mai complicate cu multe demonstratii, cu functii foarte dificile, plus era si la aritmetică plană cu cercuri, elipsă etc.