No video

Mavi Yunus Ciklet Akvaryumu Nasıl Olmalı ?! (Yunus Ciklet Kaç Derecede Yaşar Özellikleri)

  Рет қаралды 19,400

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kendileri Afrika'nın Malawi gölünden gelir. Uzunluğu 25 cm kadar olabilen bu ciklet, oldukça büyük sayılabilecek bir türdür.Vücut oldukça sıkı ve burnu uzundur. Yaş ilerledikçe kafa dediğimiz, kafasının üzerinde bir hörgüç oluşur.
İster erkek, ister dişi olsun bu süs balığının başının üstünde bir hörgüç belirir.
Kafalı dendiği zaman aslında biraz karışıklık yaratmıyor da değil, Çünkü Frontoza içinde kullanılan bir tabir olduğu için, kafalı ciklet dendiğinde frontoza da insanların aklına gelebiliyor.
Akvaryumlar için ve yeni başlayanlar için ideal bir balık türüdür. Kendi türünden erkekler aralarında yer kavgası yapabilir, bu yüzden büyük akvaryumlarda beslenmesinde fayda vardır. Çok eşli bir türdür, bir erkeğe 3 ila 6 dişi gibi tutulması iyidir. Üreme zamanında bölgeci olurlar ama diğer balıkların aksine bu bölgecilik sadece üreme zamanında geçerlidir Boyutlarından dolayı, küçük balıklar ile bir araya getirmekten kaçının. Ayrıca Kavgacı ve bölgeci türler ile beslememenizi tavsiye ederim.
Mavi Yunus balığı, Sık su değişimi yapılan, 23 ila 28 derece arasında ki sularda iyi bakıldıklarında 10 yıl kadar yaşarlar. Akvaryumu büyük ve uzun olmalıdır. En az 300 lt lik akvaryumlarda beslenir. Fazla kalabalık akvaryumlarda beslenmemesini tavsiye ederim çünkü yapısı gereği çok hareketli olduğundan, kendisini çok abuk yaralayabilir. Akvaryumun dibi mutlaka kumlu olmalıdır ayrıca girip saklanabilecekleri kayalar ve bol bol yüzeceği geniş alanlar, yunus balığının en sevdiği dekor şeklidir.
Beslenme biçimine gelirse, yunuslar doğal ortamlarında kumu kazarak buldukları omurgasızlar ile beslenmektedirler. Bu balıklar hem etçil hem otçul oldukları için, akvaryum ortamında da beslenme sorunu pek yaşamazlar. Yüksek proteinli yemleri daha çok tercih ederlerse de, balıklarınıza bulaşabilecek hastalıklar başlıca parazit ve bloat gibi hastalıkları önlemek için bu tarz (Tavuk eti, Sığır Kalbi, dana eti gibi) yemleri, ana yemek olarak değil de, ara sıra çok iyi pişirerek vermenizde fayda vardır.
Malawi Gölü'ne akan derelerin mineral içeriği yüksektir. Buharlaşma ile birlikte, son derece mineralize olan alkalin su elde edildi. Malawi Gölü, pH ve diğer su kimyaları açısından berraklığı ve istikrarı ile bilinir. Tüm Malawi Gölü balıklarıyla, tank parametrelerinin yakından izlemenin neden önemli olduğunu ortaya koymaktadır.
Çökme göl cikletleri sert alkalin suya ihtiyaç duyar, ancak acı suyun içinde bulunmazlar. Tuz bazen suyun karbonat sertliğini artırmak için bir tamponlayıcı madde olarak kullanılır. Bu cikletin biraz tuz toleransı vardır, bu nedenle biraz tuzlu su koşullarında muhafaza edilebilir. Bununla birlikte, tamamen acı su akvaryumuna uygun değildir. Normal bir tuzlu su tankının yaklaşık% 10'u olan bir tuzluluğu, 1.0002'den daha düşük bir özgül ağırlığı tolere edebilir.
Erimiş mercan veya aragonit çakıl da suyun karbonat sertliğini artırabilir ve tuzlardan daha kolay çözünür. Ph değerinin nötr değerin üstünde tutulması önemlidir, ancak daha yüksek bir pH, amonyağın öldürücü olduğu anlamına gelir, bu nedenle düzenli su değişiklikleri ,bu balıklar için gerekir.
Yunuslar için açık alan olmazsa olmazlardandır. Tabi ki saklanmak için bir sürü delik sağlamak da şarttır. Bunun için düzenlenmiş bazı kaya ve ahşap kökler balıklarınız için iyi gelecektir. Ama en önemlisi dediğim gibi bir sürü yüzme alanı olmasıdır. Kazmak isterler, bu nedenle kayaların zemini üzerine değil, akvaryumun tabanına yayılmış 8-10 cm kalınlığında ki kumda bu iş yapmak isterler.
Bu balıklarda Erkek ve dişi ayrımı zordur, İkisinin de hörgücü olur, ikisi de mavi renktedir. Bazen erkekler daha mavi olabilir. Erkekler çok az daha iri olur.
En güzel yavru balık alma şekli, bu balıkların 10-12 li guruplar halinde daha küçükken bir araya getirilip, büyütülmesidir. 11-12 cm boya ulaştıklarında, cinsel olarak olgunlaşmış demektir. Erkek yumurtlama alanı seçer, bu alan ya düz bir kayadır yada kuma kazılmış bir çukur.
Bir kere çiftleşme alanı seçildi mi, erkek renklerini dişiye gösterir, dişi yumurta bırakır ve erkek onları döller. Dişi daha sonra bu yumurtaları ağzına alır. Bu ritüel yaklaşık 20 ila 90 yumurta kadar sürecektir. Dişi yumurtaları yaklaşık 3 hafta boyunca ağzında taşıyacaktır. Eğer akvaryumunuz çok kalabalıksa, dişi bu yumurtaları kaybetmeye başlayacaktır bu yüzden iki hafta sonunda ağzında yumurta olan balığı kusturmalısınız ve bu yumurtaları bir 13 günde kuluçkada tutmalısınız. Bu yavrular çok çabuk büyümez ama gene de sık beslerseniz, büyüme hızlarını arttırabilirsiniz. Yunus ciklet akvaryumu, yunus ciklet akvaryumu nasıl olmalı, yunus ciklet bakımı, yunus ciklet cinsiyet ayrımı, mavi yunus ciklet cinsiyet ayrımı, kafalı yunus cinsiyet ayrımı, kafalı yunus akvaryumu nasıl olmalı, yunus balığı fiyatları, yunus ciklet balığı fiyatları, mavi yunus, mavi yunus ciklet, yunus balığı akvaryumu, yunus ciklet kaç derecede yaşar, yunus ciklet balıklarının özellikleri, yunus ciklet akvaryumu nasıl dekore edilmeli, yunus ciklet balıklarının bakımı.

Пікірлер: 135
@siyahsancak1453
@siyahsancak1453 5 жыл бұрын
Helal olsun çok güzel bir anlatım
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Faydalı olduysa, ne mutlu bana...:)
@siyahsancak1453
@siyahsancak1453 5 жыл бұрын
3binlik bi KZbin sayfam var yeni başladım bende Akvaryumu mu aldım temizliğini yapıp kuracam ve videolar çekip koyacağım sizin videolarınızdan kesitler koyup sizin sayfanızı da etiklesem bi nevi reklam gibi bir sorun olur mu gerçekten çok beğendim videolarınızı emeğinize sağlık bu emeğinizin karşılığı olarak paylaşımlarınızın daha çok kişiye ulaşmasını isterim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Ben paylaşıma açığım, bilgi paylaştıkça çoğalır. Ne kadar çok iletişim olursa, o kadar çok kişi bilgi sahibi olur ve bu hob gelişir.
@demircankran4192
@demircankran4192 7 ай бұрын
Peki basinin büyümesi için isitici şartıdır??
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
HERKESİN AKVARYUM İLE İLGİLİ ARADIĞI HERŞEY BURADA goo.gl/Zmrprv
@akvaryumdunyas_tr178
@akvaryumdunyas_tr178 6 жыл бұрын
Cem Celikel haa abi frontozalar hayirli ugurlu olsun :)
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Eyvallah..
@akvaryumdunyas_tr178
@akvaryumdunyas_tr178 6 жыл бұрын
Erhaba abi yine basarili bir video :) ayip olmazsa bir oneride bulunabilirmiyim :) amonyK patlamalari ile ilgili bir video cekmeni oneririm bircok ciklet ve melek besleyen hobicilerin korkulu ruyasidir :)
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Amonyak ile ilgili bir video yapmıştım. Bak bakalım bu dediğin Amonyak Patlaması ile alaka düzeyi ne kadar? Eğer yeterli değilse, bir daha çekerim. kzbin.info/www/bejne/Z6SWgpRqqKpsea8
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Videonun başlığını değiştirdim. AMONYAK PATLAMASI NEDİR SEBEPLERİ VE ÇÖZÜMÜ yaptım. Belki şimdi daha iyi oldu :)
@akvaryumdunyas_tr178
@akvaryumdunyas_tr178 6 жыл бұрын
Cem Celikel gordum abi gayet basarili :) bu arada hayirli aksamlar
@akvaryumdunyas_tr178
@akvaryumdunyas_tr178 6 жыл бұрын
Cem Celikel ha bu arada frontozalarin hayirli ugurlu olsun abi :)
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Sana da hayırlı akşamlar
@fatihcavdar6933
@fatihcavdar6933 6 жыл бұрын
Etçile daha yakın türdür kafa yapmasını istiyorsanız alabalık yemi ile 22 derecede bakılması gerekir üremesini istiyorsanız fazla tür olmamalıdır özellikle mavi prenses ya da beyaz prenses ile kesinlikle beraber bakılmamalıdır bu türün erkekleri baskılar ve stresden ölür
@alperencandiroglu
@alperencandiroglu 5 жыл бұрын
Sari prenseslere verilir mi alabalik yemi
@rizaaydin9325
@rizaaydin9325 5 жыл бұрын
Ala balık yemini nerden bulabiliriz marka varmı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu balıklar hepçildir. Eğer iyi beslerseniz 25-30 cm kadar olurlar.
@demircankran4192
@demircankran4192 7 ай бұрын
Peki kafa yapması için ne yapmak lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Akvaryumun büyük olması ve günde azar azar olmak kaydıyla 5 sefer besleyerek büyüme hızını arttırabilirsin. Su ne kadar balıklar için elverişli olursa, o kadar iyi olur.
@mustafapolat8425
@mustafapolat8425 2 жыл бұрын
Hocam benim erkek yunusun karnı biraz şişmiş ne yapabilirim fazla yemi verdim acaba ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Karın şişliği ciddi bir sorun olabilir. Özellikle çikit balıkların da şişme hastalığı denen çok ölümcül bir durum vardır. Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir
@thekardiyak8730
@thekardiyak8730 2 жыл бұрын
Abi merhaba bende 11 çeşit kaliteli Oranda japon balığı yemi sera jbl tropical gibi var yunus balıklarını bunlarla besleyebilir miyim protein ağırlıklıda var bitkisel ağırlıklıda
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kesinlikle hayır.
@yasinsatc9080
@yasinsatc9080 2 жыл бұрын
Abi peki yumurtayı ağzına aldığını tam olarak nasıl anlıyacağız .
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ağzının hemen altında kursak dediğimiz yer, yumurta olduğu zaman şişer ve balık devamlı ağzında ki yumurtaları hareket ettirir. Bu yaklaşık 21 gün boyunca sürer. Ağzına yumurta alan balık, genelde akvaryumun gizli ve sakin yerlerinde durmaya çalışır. Yem için mücadele etmez.
@dixonw0624
@dixonw0624 2 жыл бұрын
Hocam benim akvaryumumda 15 cm oscar 8 cm mavi prenses var 17 cm vatoz var yanlarına 12 cm yunus çiklet almak istiyorum hangi sıkıntılar olur?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum büyükse, olmaz.
@hasanayhan6575
@hasanayhan6575 2 жыл бұрын
Merhabalar bende mavi yunus var ayismen çikletle yaşarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum en az 400 litre olursa, yaşar.
@mustafapolat8425
@mustafapolat8425 2 жыл бұрын
Hocam 160 lt akvaryum 3 sp kucuk .2 yunus besliyorum yunusları alirken rast gele aldım ama bi tanesi hep diyarını kovalıyor orta boylarda ikisi erkek olabilir bi tanesi diyerını rahat vermiyor köşeden çıkmıyo deyerleriyle iyi anlaşıyor yunusu tek mi birakiyim yoksa dışımı almalıyım yardımcı olurmusunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
160 litre bu balıklar için çok küçük bir akvaryum. Muhtemelen de küçük akvaryum olduğu için kovalıyor. Bence akvaryumu büyütmen gerek. En az 250 litre olmalı
@mustafapolat8425
@mustafapolat8425 2 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam akvaryumu büyütemem suan icin. nasil başka bi yola idare ederim onlari
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bence tek bakmanda fayda var. Çünkü yunus çiklit için de en az 400 litre akvaryum gerekir ki şu anda anladığım kadarı ile buna imkanın yok.
@mustafapolat8425
@mustafapolat8425 2 жыл бұрын
@@CemCelikel aynen hocam 1 tane kalsın diyerını geri veriyim 1yunus3 sp olarak kalsin
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bence de en mantıklısı şimdilik bu.
@dentaner
@dentaner 3 жыл бұрын
200 lt de 4 tane bakabilirmiyim pardon 250
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bakılabilir. Ancak benim tavsiyem 1-2 erkek 4-6 dişi olan bir koloni ve 400 litrelik bir akvaryum.
@Subzero32322
@Subzero32322 6 жыл бұрын
yunus sp ve damasoni baksak çiftleşme olurmu tek türmü olması lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Eğer uygun şartlar oluşurs, her türden yavru alma şansın var. Karışık yada tek tür fark emez. Tabi her türden en az bir dişi bir erkek olmak şartıyla :)
@Subzero32322
@Subzero32322 6 жыл бұрын
sağolun
@mirzakartal3896
@mirzakartal3896 2 жыл бұрын
Mrb yunusla japon aynı anda yasarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kesinlikle yaşamaz.
@cancevik2068
@cancevik2068 4 жыл бұрын
abi beyaz prenses ile yaşarmı portakal ciklet ile
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum büyükse yaşar.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum küçükse yaşamaz. Beyaz prenses, mavi prensesin albino hali, portakal ve beyaz prenses çok bölgeci olurlar ve küçük akvaryumlarda çok kavga ederler.
@cancevik2068
@cancevik2068 4 жыл бұрын
akvaryum 300 litre 10 yunus yavru 5 sarı 5 beyaz 5 portakal 5 auratus
@cancevik2068
@cancevik2068 4 жыл бұрын
Yeni olduğum için verdiler abi ama
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
@@cancevik2068 Akvaryum yeni mi? Eğer yeni bir akvaryum kuruyorsan, git hemen bu balıkları geri ver. Çünkü bu kadar çok balık akvaryumunda YENİ AKVARYUM SENDROMU na yol açar. Eğer bu videoyu izlersen kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs bilgi sahibiolabilirsin.
@fatihdgr4114
@fatihdgr4114 6 жыл бұрын
Abi selamlar. Sana bir sorum var . Hava taşı ve hava motoru ile , tanka o2 veriyoruz . Mantık olarak co2 de girermi suya ?
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Hava motoru, adı üstünde , hava verir yani şu anda soluduğumuz havayı. Havada oksijende var, karbondioksit de. Aslında hava içindeki baloncuklardan değil, su yüzeyinde yaptığı acıtasyonla olur. Yani su yüzeyinde hareket olmazsa suya ne oksijen gire ne karbondioksit ne de azot. Havada bulunan gazlar %78 azot, % 21 Oksijen ve % 1 de diğer gazlardır. Bu diğer gazlar arasında % 0.034 oranında da co2 vardır.
@emirkanloglu1614
@emirkanloglu1614 5 жыл бұрын
Abi benim 4 dışı 1 erkek kafalı yunus var ama 2 ayı geçti daha yavru vermedi neden abi acilll yardım
@ismailkonuskan
@ismailkonuskan 4 жыл бұрын
su sıcaklığını 22 - 23 dereceye indir akvaryumun köşelerini boşalt ve sürekli ışık açık kalmasın 1 hafta sonra yavru alırsın
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yavru alabildin mi?
@replik3548
@replik3548 4 жыл бұрын
abi öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.bende 65/40/50 cm 130 lt akvaryum var içinde 5 dişi 1 erkek yunus var kafalı yaklaşık 10 cm lik.sence uygunmu yoksa değiştirip farklı türe mi girsem
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
130 litre çok küçük birakvaryum. Bence lepistes, moli, kılıç kuyrukgibi küçük akvaryumlarda yaşayabilen balıklardan al.
@mertvekaanyt4147
@mertvekaanyt4147 3 жыл бұрын
Yunus balığının yanına bu balıkları alabılırmıyız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu balıkları Yunus çiklitin yanına konmaz. Akvarum Küçük diye, bu balıkları tavsiye ettim.
@deniztaner6830
@deniztaner6830 3 жыл бұрын
Abi 70 lt 1 yunus 1 disi 4 erken sari prenses olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
70 litre bu balıklar için çok küçük bir akvaryum. Olmaz.
@dentaner
@dentaner 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi sp de 4 dişi 1 erkek için kaç lt gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
En az 250 litre.
@gokhanaydn3653
@gokhanaydn3653 5 жыл бұрын
Hocam ben 12 tane yunus yavrusu satın aldım 6 ile 10 cm çıvarındalar. Sadece akvaryum aydınlatmasını kapatınca masmavi oluyorlar. Ancak aydınlatmayı açınca bembeyaz a bürünüyorlar. Sizce bu durum normal mi yavrular zamanla ışiga alışıp maviye doner mi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu balıkların kendilerini koruma iç güdüsü. Akvaryuma alışınca bu durum normale dönecektir.
@gokhanaydn3653
@gokhanaydn3653 5 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam teşekkürler som sorum bu yunus kolonimin 270 lt akvaryuma alışma süreci zamansal olarak ne kadar sürer?
@ercanturker3041
@ercanturker3041 6 жыл бұрын
önere bilecegin yem hangisi kafa yapmasi için üstad
@alperencandiroglu
@alperencandiroglu 5 жыл бұрын
Suyun soğuk olmasiii çok onemli
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu balık 25-30 cm kadar olur. Kafası da bu boya gelene kadar büyür.
@ayhanmlym
@ayhanmlym 5 жыл бұрын
Abi yunuslara kafa nasıl yaptıra bilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu soru aslında 1 milyon dolarlık soru. Bunu başarabilenler, akvaryum hobisini yiyip bitirmiş demektir. Genel olarak bakıldığında Kafa gibi gozuken bir yag tabakasidir. Baligin yaglanip kafa yapmasi icin bir kere balığın anne ve basının genleri buna müsait olmalıdır. Akvaryum en az 300-400 litre civarında olmalıdır. Tek tür olmalıdır. Kalabalık bir akvaryum olmamalıdır. Akvaryum su kimyasını iyi ayarlamak gerekir. Akvaryumun bakteri oluşumu tam olmalıdır. Çok iyi beslenmeli ve programlı olmalıdır. Çünkü yunuslar yavruluktan itibaren doğru ve çok iyi beslendiği taktirde kafa yapar. Yavruların büyütüleceği ortam çok önemlidir. Dediğim gibi tek tür beslenmeli ve akvaryum biyolojisinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Annesi ve babası kafalı iken yavrular kafa yapmayabilir. Bu o yunusların kırma olduğu anlamına gelmez. Çok küçük bir akvaryumda düzensiz beslenen yunus yavruları yanık olacaklar ve kafa yapmayacaklardır. Suyun sıcaklığıda 22-24 derecelerde olmalıdır.
@ayhanmlym
@ayhanmlym 5 жыл бұрын
@@CemCelikel abi sarı prenses 1 e 4 dişi mavi prenses 1 e 3 dişi yunus 1 erkek 3 dişi yunuslar damızlık altı 200 litre akvaryum böyle bir akvaryum da kafa yapmazmı
@ayhanmlym
@ayhanmlym 5 жыл бұрын
@@CemCelikel birde şu şuan 26 bi anda 24 e indirsem birşey olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Mavi yunuslar için sadece su derecesini düşürmen yetmez. Şansını dene. Ama şunuda söyleyeyim, suyun sıcaklığını 26 dan 24 e düşürürsen, mavi ve sarı prensesden yavru alma şansın çok azalır.
@Mertoi6
@Mertoi6 6 жыл бұрын
Mavi Yunus-sarı prenses-frontoza böyle akvaryum kurulabilirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Frontoza büyüyünce, hepsini yer....
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
o yüzden, büyük balıklar şeklinde beslemelisin.
@fatihdgr4114
@fatihdgr4114 6 жыл бұрын
Abi peki , bitkiler için olmazsa olmaz bu co2 yi , balıklar sayesinde elde etmek mümkün olabilirmi . Suyun yuzeyini fazla dalgalandirmadan devam edip , geri kalan işi balıklara biraksam nasil olur . Bak senin için youtube video atiyorum . Ordan bi bakarmisin . Birazdan aticam . 3 ila 5 saniyelik bir video olacak
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Sadece co 2 yetmez, ayrıca ışıklandırman da iyi olmalı ama gördüğüm kadarı ile akvaryumu yosun bağlamış :)
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
yani akvaryum hacim olarak çok iyi, Yukarıdan şelale şeklinde su da devir daim oluyor. Bu da zaten dalgalanma yapar akvaryumda, yanlız ısısını iyi ayarlaman lazım, bence 27 dereceleri pek geçmemeye çalı, çünkü, bu akvaryumda oksijen darlığı yaratacaktır.
@fatihdgr4114
@fatihdgr4114 6 жыл бұрын
Neye niyet neye kısmet . Abi sagolasin co2 den çıktık bir hatamı buldun . Su 28 derece . Hemen indiririm 2 derece . Bu tank yaklaşık 3 ila 4 senedir bu halde . Tek fark , zemine farklı bitkiler ektim . Tohumda attım ama benim canavarlar yedi galiba .
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Bitkiler besin yaparken havadan karbon dioksit alırlar ve oksijen verirler.Yapraklara yeşil rengi veren klorofil maddesi, güneşi yada güçlü ışık kaynağını kullanarak karbon dioksit ve suyu oksijen ve basit şekerler dönüştürür. Basit şekerler bitki için gerekli besinlere değişirler,açığa çıkan oksijen ise havaya verilir.Bu besin yapımı işi fotosentez adını alır.
@fatihdgr4114
@fatihdgr4114 6 жыл бұрын
Tankta bugüne kadar çok sağlıklı balıklar büyüttüm . Beslemesi vs zaten iyi yaptim . Hatta senin video olmasi lazim . Uzun omürlu ev yapimi besine devam ediyorum . Onuda sen den bulduk öle yaptim . Ama bakalım . Bu tankı zaptetmesi ve bitki yetiştirmesi gerçekten zormus abi ya .
@alemiyakarim70
@alemiyakarim70 5 жыл бұрын
Hocam her kes bu yunus icin 300 litre diyor da şunu anlamıyorum 1 yunusa kac litre su lazim
@alemiyakarim70
@alemiyakarim70 5 жыл бұрын
Internette araştırdım 1 yunusa ne kadar kac litre su lazim bulamadim eklermisiniz lütfen:/
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu 300 litre standart, 1 erkek 6 dişilik bir koloni için söylenen rakam. Boyutları erkekler 20 cm e kadar büyür. Akvaryum litresi hesaplanırken, en büyük balığına göre hesaplanır. Onunda standartı. Her 1 cm boy için 15 litredir. Yunus için bu yüzden 20*15=300 litre denir. Lepistes beslesen, Lepistes boyu 3 cm olur. Onun için de 3 erkek 3 dışı desek. 45 litrelik akvaryumlar yeter. Bu standartların dışında ekleyeceğin ekstra bir balık için atı 15 litre eklemelisin. Yani, eğer akvaryumunda 2 erkek 6 dışı yunus varsa, bu akvaryumun boyu en az 315 litre olmalıdır. Tabi bu standart olan değerler. Eğer yunus ile beraber başka balıklar de beslesen, yunuslar o kadar büyümez. 250 litrelik bir akvaryumda 1 erkek 3 dışı beslenir. Yanına da 1 erkek 3 dişi sarı prenses koyarsın. Senin akvaryumun kaç litre?
@alemiyakarim70
@alemiyakarim70 5 жыл бұрын
@@CemCelikel 100 litre
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Standartlara göre beslenmez....1 erkek 3 dişi için akvaryumda en az 130 litre su olması gerekir. Aksesuar, kum, filtre de en az bir 70 litre tutsa, bu da demek oluyor ki 200 litre gerekir. 100 litrede beslenir mi? Beslenir ama ömürleri fazla olmaz. Balıkların 10 cm e ulaştıklarında gereken su miktarı 80 litreye çıkacaktır ki, 100 litrelik akvaryum yetmeyecek.
@alemiyakarim70
@alemiyakarim70 5 жыл бұрын
@@CemCelikel ben ic filtre kullanıyorum cok guclu bi filtre fazlasıyla yetiyor ama ilerde dış filtre dusunuyorum yinede olmazmi sağlıklı yaşayamazlarmi
@veyselkaragoz9574
@veyselkaragoz9574 3 жыл бұрын
Selamün Aleyküm Abi Beyaz Yunus Çikletle Mavi Yunus Çiklet Bir Arada Yasarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Beyaz yunus ciklet zaten mavi yunus cikletin albinosu. Yaşarlar.
@cnar2401
@cnar2401 5 жыл бұрын
Abi hayalet balığı var on dan al istiyorsan
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hayalet balığı benim akvaryuma büyük gelir.
@omeravcu9167
@omeravcu9167 6 жыл бұрын
Merhaba işaret parmağı kadar bi yunus kaç tldir ve sarı prenses
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Genelde 10 TL civarındadır.
@omeravcu9167
@omeravcu9167 6 жыл бұрын
Cem Celikel yunus mu 10 TL civarında yoksa sarı prenses mi
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
her ikiside..
@celiltekinli585
@celiltekinli585 6 жыл бұрын
Sa benim akvaryumum 150 litre kadar kaç erkek kaç dışı uygundur
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Standart olarak her 15 lt ye 1 balıktir. 150 litre için 2 erkek 8 dişi idealdir. Ama gene de 150 litrelik bir akvaryum, Çiklet balığı için küçükdür. En az 300 lt lik bir akvaryum gerekir.
@muhammedkarabulut8003
@muhammedkarabulut8003 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bende 1 m uzunluk 45 cm yükseklik 40 cm en 180 lt üretebirmiyim ürermi yada büyürmu olurmu kaça kaç erkek dişi olur
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu balık 2 yaşından sonra üremeye başlar. 180 litre bu balık için çok küçük kalır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
1 erkek 4-6 dişi şeklinde bakılması, üreme için en ideal olan adettir.
@yigitunver3505
@yigitunver3505 6 жыл бұрын
Abi bu video dan sonra benim söylediğimi çekermisin
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
frontoza yı mı?
@yigitunver3505
@yigitunver3505 6 жыл бұрын
Dış filtre ile ilgili
@Kizilirmak-fi4kc
@Kizilirmak-fi4kc 5 жыл бұрын
Abi beni. Yunus ciklet akvaryumum var akvaryumum 70 lite ve 2 e 7 dişilik kolonim var 2 dişi ekledim abi eklemden önce 2 e 5 d idi ve 2 kez yavru almıştım ve erkek her zaman yer tutma ve kur çabasında oluyordu ama yeni dişi ekledikten sinra erkekler suyun üzerinde bekliyolar ve hiç aşağıya inmiyolar abi ndn oluyo acaba naapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Kusura bakma, mesajın spam a düşmüş, şimdi gördüm. Sorun akvaryumun küçük olması, 9 yunus için akvaryumu büyütmen gerekir. Sonuçta bu balığın boyu 20 cm e kadar büyüdüğü için, 70 litrelik akvaryum, bu balık için çok küçük. Eğer akvaryumunu büyütürsen, sorun bence ortadan kalkar. En az 200-250 litrelik bir akvaryuma geç.
@Kizilirmak-fi4kc
@Kizilirmak-fi4kc 5 жыл бұрын
Yavru aldım abi 3 dişinin ağzı dolu
@Kizilirmak-fi4kc
@Kizilirmak-fi4kc 5 жыл бұрын
@@CemCelikel sıkıntı akvaryumda parazit varmış
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
@@Kizilirmak-fi4kc Ne tür parazit varmış? Eğer iç parazitse, haşlanmış, kabuğu soyulmuş bezelye yedir.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Soyulmuş kabak çekirdeği de olur.
@fatihdgr4114
@fatihdgr4114 6 жыл бұрын
Birde abi sana mail adresimi atiyorum . Ordan bir selam ver de , sana bir kaç konuda danışayım . Yada farklı bir platformda da konusabiliriz akvaryum forum veya akvaryum com gibi
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Buradan yaz ve sor ki, senin gibi diğer arkadaşların da aklına aynı sorular takılırsa, buradan okusun.
OMG what happened??😳 filaretiki family✨ #social
01:00
Filaretiki
Рет қаралды 13 МЛН
Please Help Barry Choose His Real Son
00:23
Garri Creative
Рет қаралды 23 МЛН
I Took a LUNCHBAR OFF A Poster 🤯 #shorts
00:17
Wian
Рет қаралды 6 МЛН
Yunus Ciklet Hakkında Her Şey
21:38
ÇAPARİ
Рет қаралды 7 М.
Tropheus Brichardi Ujiji (10 aylık oldular)
3:15
Celal Abay
Рет қаралды 139
Ciklet Balıklarını Tanıyalım,yunus ciklet balığı
15:03
Official Trend
Рет қаралды 6 М.
KAFALI YUNUS CİKLET NASIL KAFA YAPAR??
32:16
YUNUS ÖZTÜRK
Рет қаралды 48 М.
Kafalı Yunus Kolonisi Satın Aldık!!
10:03
CÜREOĞLU PET
Рет қаралды 103 М.
600.000 TL' lik AKVARYUM YAPTIK?! (İLGİNÇ MESLEKLER)
19:36
Orkun Işıtmak
Рет қаралды 1,5 МЛН
Yunus Ciklet Balıklarının Bakımı ve Cinsiyet Ayrımı
9:45
ÜNAL VLOG
Рет қаралды 110 М.
OMG what happened??😳 filaretiki family✨ #social
01:00
Filaretiki
Рет қаралды 13 МЛН