O kadar güzel ve detaylı anlatmışsınız ki teşekkürler harika bi anlatım.
@ilmetalib4597 Жыл бұрын
FAYDALI VİDYO İÇİN TEŞEKKÜRLER 💚
@akngokgoz37714 жыл бұрын
Merhabalar, öncelikle dilinize sağlık. Ben bir şey sormak istiyorum. 1.normal kat kolon kalıp metrajı hesabı yapılırken kat yüksekliği - kiriş yüksekliği (3,50-0,40=3,10) yaptınız ve kolon kalıp hesabında yüksekliği 3,10 olarak hesapladınız. Dikkatimi çeken husus kiriş dış kanat uzunluklarını iki kolon arasındaki mesafe olarak aldınız. Dolayısıyla dış köşelerdeki kolonların kirişle temas etmeyen yüzeylerindeki kalıplar hesaplanmamış oldu.Örneğin S1 kolonunda 2 adet 0,40x0,40 m2 lik kalıp eksik hesaplanmış oldu. Cevabını videoda kaçırdıysam kusura bakmayın. Teşekkür ederim.
@muntehageylani40464 жыл бұрын
Teşekkür ederiz...
@SuleymanEsin.8 ай бұрын
Tünel kalıp sisteminde, kalıp metrajını nasıl yapabiliriz
@tolgakaptan66334 жыл бұрын
Faydalı, teşekkürler.
@bizdemakinalarfarkl28554 жыл бұрын
Reyiz selamun aleyküm yarın metraj sınavım var yardımcı olur musun
@CemKanpara-h9s11 ай бұрын
YapSat için kalfaya kaba inşaat işi götürü olarak verilirken, kırık ölçümü vermeliyiz, düz ölçümü? Teşekkürler.
@ibrahimmuslu50628 ай бұрын
Kirik olcu daha iyidir. Duz olcude 1 metreden assagi olan tum imalat metreja girmez dolaysiyla kayip olur. Kiril olcude caktigin kalibin tum yuzeyi orneyin doseme ustu bosluk kutucuklar bile metreja girer. Birde soyle bir durum var. orneyin kirik olcude metre kare fiyati 200 liraysa / duz olcu fiyati 400/ liradan alinir dolaysiyla ayni hesaba. Gelir bu tamamen anlasmaya bagli.
@mehmetsakoglu4242 жыл бұрын
Perde kalıp işçiliği tek yüz mu hesaplama yapılır iki taraf da iki ile mi çarpılır şimdiden teşekkür ederim
@MetrajNaslYaplr2 жыл бұрын
kırık ölçü hesabında beton ile temas eden iki yüzeyde ayrı ayrı hesaplanır. yani iki ile çarpılır. ÇŞB birim fiyat tariflerinde bu şekilde hesaplama yapılır. ancak düz ölçü hesaplarda perdelerin tek yüzeyleri ölçülür.
@AKADEMIKMUHENDIS4 жыл бұрын
Tebrikler !
@bizdemakinalarfarkl28554 жыл бұрын
Reyiz selamun aleyküm yarın metraj sınavım var yardımcı olur musun
@AKADEMIKMUHENDIS4 жыл бұрын
@@bizdemakinalarfarkl2855 Merhaba videolar yardımcı olmak amacıyla yüklenmiştir. Başarılar dilerim.
@bizdemakinalarfarkl28554 жыл бұрын
@@AKADEMIKMUHENDIS reyiz sınav yarın lütfen yardımcı ol ücret felan ne var sa veirirm
@numanetna63833 жыл бұрын
Merdiven metraji kalip da bir ornek atarmisiniz
@mehmetselimkizilkaya34915 жыл бұрын
GÖrdüğüm kadarıyla kolon metrajı yapılırken döşeme üst kotu 1.5 m olarak alınmış. Kolon boyu döşeme alt kotu olarak alınması gerekli diye düşünüyorum. Yani 1.5 m değilde (dh:15 cm dersek) 1.35 olması gerek.
@MetrajNaslYaplr5 жыл бұрын
Mehmet Bey geri dönüşünüz için teşekkür ederiz. Bildiğiniz üzere uygulamalarda döşeme (su basman) betonları örneğimizde olduğu gibi temel dolgusu üzerine atılırken; dolgu iyice sıkıştırılarak çelik hasır döşenir ve genelde taşıyıcı sistem beton sınıfından daha düşük bir sınıf beton kullanılır. bu durumda iki kolon arasında döşeme kalınlığı kadar bir zayıf bölge oluşur. bunu engellemek adına temel dolgusu olan uygularımız da kolon yüksekliğimizi döşeme üstüne kadar alıyoruz. böylece taşıyıcı iki kolonun direk olarak birbirlerine yük aktarımını sağlamış oluyoruz. döşeme betonumuzda sıkışmış zemin ve perdeler üzerine oturmuş oluyor. bu yüzden kolon boyumuzu döşeme üstüne kadar aldık.