Çok değerli geleceğin bölümü .. Kendilerinin bile ne yaptıklarını bilmedikleri endüstri mühendisliğini düşününce bu bölüm çok iyi
@eda3980 Жыл бұрын
endüstri mühendisleri: biz ne alaka ayrıca sektörde kendini geliştirmiş ve çok iyi pozisyonlara gelmiş bir sürü insan varken bu yorum sığ olmuş
@Yusuf-b6c5 ай бұрын
QS 2025’DE İLK 1000’E GİREN ÜNİVERSİTELER 1-Orta Doğu Teknik Üniversitesi (285) 2-İstanbul Teknik Üniversitesi (326) 3-Koç Üniversitesi (401) 4-Boğaziçi Üniversitesi (418) 5-Bilkent Üniversitesi (477) 6-Sabancı Üniversitesi (516) 7-İstanbul Üniversitesi (621) 8-Hacettepe Üniversitesi (641) 9-Ankara Üniversitesi(801) 10-Yıldız Teknik Üniversitesi (851)
@murtmurt42312 жыл бұрын
Dostum konuşurken bacağını indirmelisin videoda izliyenlerle daha iyi iletişim kurabilirsin
@mertcanking4080 Жыл бұрын
Ne alaka ????????😂😂😂 Bu videoda buna mi,? Takildin
@eneskrl35212 жыл бұрын
Faydalı bir video teşekkür ederiz
@mehmettalhasisman2 жыл бұрын
🤩💫
@silikonbilgi2 жыл бұрын
ismail kardeşimizin hayat sinemasını sevmişler gibi
@melihelmas4175 Жыл бұрын
Güzel bir video teşşekürler
@umutulutas87402 жыл бұрын
İsmail gerçekten çok çalışan özverili ve TC için gelecek vaadediyor.
@emremandira Жыл бұрын
Bakın daha arkadaşın konuşmaya hali yok. Mekatronik böyle yapıyor adamı. Gerçek anlamda aşırı zor ve yorucu bir bölüm. Her şeyden az az ama hiçbir şeyden tam değil. Artıları da var tabii. Örneğin bir ortamda otururken makinecilerle de bir şey konuşabilirsiniz elektrikçilerle de bilgisayarcılarla da konuşabilirsiniz. İş bulma konusunda ise mekatronik mühendisliği pek tanınmıyor ülkemizde. Yurtdışı veya ülkemizde farklı mühendislik adı altında çalışırsınız.
@keskino93525 ай бұрын
ben de mekatronik istiyorum ama iyi üniversite tutmuyor 70k yaptım ne önerirsiniz
@yusufdemir013 Жыл бұрын
Peki bir araç üretebilmek için mesela Mercedes te motor tasarımı veya dış tasarım gibi şeyleri yapabilmek için mekatronikmi okumalıyım, yoksa makine mi?
@enessahin566 Жыл бұрын
@ismailkahveci3618 Benim mekatronik bölümü ile ilgili kafama takılan soru bir kesimin mekatroniğin hiçbir alanda uzmanlaşamaz iddiası. Senin de dediğin gibi sonradan alınan seçmeli dersler ile bir alanda yeteri kadar uzmanlaşılabilir mi? Temel mühendislik seçmiş birine göre üniversite sonunda dezavantajlı olur mu?
@isimsiz7935 Жыл бұрын
Temel muhendisliklerde cok fazla rakibin var.Burda is imkani cok ve mezun sayisi daha az.Hem her şeyden biraz bilip bir alanda uzmanlasmak daha fazla avantaj getirir
@enessahin566 Жыл бұрын
@@isimsiz7935 Yani uğraşınca bir alanda uzmanlaşamama gibi bir durum yok
@isimsiz7935 Жыл бұрын
@@enessahin566 hangi universite yazmayi dusunuyosun
@enessahin566 Жыл бұрын
@@isimsiz7935 Yıldız teknik
@sessizgemi13 Жыл бұрын
@@enessahin566yazdın mi
@muhammedyafes43322 жыл бұрын
şimdi ben anlamadım %30 ing ile %100 ingilizce arasında bir fark olmadığından %100 ingilizceyimi seçeyim bu arada ingilizcem giriş seviyesi ama çabuk öğrenebilirim
@makinecidgscanavari3 ай бұрын
Bahçeşehir üniversitesi mekatronik mühendisliği öneriyor musunuz?
@bircanbektas74082 жыл бұрын
Makine elektrik değilde neden mekatronik
@ismailkahveci36182 жыл бұрын
Makine mühendisi elektrikten anlamaz, elektrik mühendisi makine kısmından anlamaz. Mekatronik mühendisi ise her ikisinden de anlar çünkü bilgisi vardır :))
@keremguler26902 жыл бұрын
Selamlar. Direkt anlamaz diye kestrip atmayı doğru bulmuyorum. Bir makineci çok geniş bir ders programına sahiptir. Ve kendisini geliltirmeye de çok açıktır. Özellikle köklü üniverditekerde seçmeli ders ve öprenci kulüpleri imkanları da çok olduğundan bunu lisans hayatında bilr bir miktar yapabilir. Elektrik elektronik dersleri de vardır ama tabii ki çok temel. Ama uzmanlaştığı alan da vardır: makine. Öte yandan Mekatronik uzmanlaşmaz. Mezunları incelediğimde bir çoğu yüksek lisans yapıp sayılan 4 mühendislikten birinde kendini bi tık daha uzmanlaştırmaya çalışmaktadır. İş imkanları çok geniş de olsa özellikle Türkiye'de hala daha çok tanınır bir bölüm olduğu söylenemez. Gelecekte ne olur bilemem.
@baraay2 жыл бұрын
@@ismailkahveci3618
@atina822 жыл бұрын
hocam bende ingilizce yok gibi bir şey sıkıntı olmaz demi bide hazırlıkta sadece ingilizce görüyoruz demi
@ismailkahveci36182 жыл бұрын
Hiçbir sıkıntı olmaz zaten hazırlık bunun için var 1 sene boyunca tamamen ingilizce öğreniyorsun ama sana tavsiyem ingilizce öğrenmeden bölüme başlayayım deme gerekirse takviye kurslar vs. alarak kendini ingilizce konusunda çok geliştirmelisin. Ne demişler bir dil bir insan :)
@atina822 жыл бұрын
@@ismailkahveci3618 Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
@dilek235925 ай бұрын
Bolum nasil@@atina82
@umutemreguler9589 Жыл бұрын
Ben tercih yapcam bir tane mekatronik mühendisi ile konuşmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
@isimsiz7935 Жыл бұрын
Sorun varsa sorabilirsin
@DefneÇokyatan Жыл бұрын
@@isimsiz7935 iş imkanı iyi mi sen hangi alana yönelceksin rahatça işe girebilir misin mezun olduktan sonra
nitelik olarak daha iyi yıldız türk alman ülkeden kaçmak için 1numaralı üni oyuzden daha yüksek
@dexter9102 жыл бұрын
Bir sürü video izledim ama bulamadım şimdi ben bi roket uçak veya herhangi elektronik cihazı kendim yapmak istesem mekatronik mi okuyacam
@MasterofComputer2 жыл бұрын
Evet
@dexter9102 жыл бұрын
@@MasterofComputer allah razı olsun çok tşkr
@hicbiseyaklimagelmedi44772 жыл бұрын
mekatronik mühendislğinde imza yetkisi var mı
@ismailkahveci36182 жыл бұрын
Bu bir genel sorun olarak görünüyor fakat bildiğim kadarıyla Mekatronik Mühendisleri Derneği (MEKMÜHDER) bu sorunu çözdü. Şu an asansör yetkilendirilmesi için mekatronik mühendislerine imza yetkisi verildi. Birkaç imza yetkisi üzerine daha çalışılıyor.
@hicbiseyaklimagelmedi44772 жыл бұрын
@@ismailkahveci3618 o kadar önemli bir şey mi?marmara elektrik elektronik ve yıldız teknik mekatronik arasında kaldım. Hangisini seçmeliyim?
@ismailkahveci36182 жыл бұрын
@@hicbiseyaklimagelmedi4477 imza yetkisinin hiçbir önemi yok şahsen. Sonuçta iyi ve donanımlı bir mühendisi imza yetkisinin olup olmaması belirlemiyor ve iş hayatında da herhangibir etkisi yok. Benim sana tavsiyem mühendisliği teknik bir üniversitede okuman olur çünkü teknik bir üniversitenin avantajı daha yüksek.
@emretekin65352 жыл бұрын
@@hicbiseyaklimagelmedi4477 eczacılık mı mühendislik mi sence ben marmara düşünüyorum
@hicbiseyaklimagelmedi44772 жыл бұрын
@@emretekin6535 Kanka ikiside çok farklı yani ne diyim bilemedim çünkü eczacılık hakkında hiç bişey bilmiyom.
@Mel-ju9ik2 жыл бұрын
Ytü ing iktisat videosu da gelsin lütfenn 🙏
@mehmettalhasisman2 жыл бұрын
İnşallah 🙌
@iremaga65582 жыл бұрын
Yani şimdi %30 ing dediğimiz bölümün hazırlığı var mı???
@bistargibihisset2 жыл бұрын
Var nasıl yok
@bistargibihisset2 жыл бұрын
Yanlış bilgi verme en az %30 zaten o. Seçmelileri hep ingilizce alırsan %80 bile olabilir
@bistargibihisset2 жыл бұрын
@@kivi8322 bak yordun beni durduk yere. Gittim kılavuzdan baktım. Özel Koşul "34" Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce'dir. Özel Koşul "24" Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, ?Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır. Al sana bilgi araştırdım da geldim. Beynin yok fikrin var. İnsanları yanlış yönlendirme ayıp ayıp.
@bistargibihisset2 жыл бұрын
@@kivi8322 daha fazla yazıp kendini rezil etme. Attığım yazılar 37 binden alan mekatronik mühendisliği bölümü için zaten. İngilizce yazmıyor diye tamamen Türkçe olmuyor bir bölüm. En az %30 ingilizce olduğu için zorunlu hazırlık var diyorum sen neyi anlamıyorsun? Bu bilgiye seni Kim inandırdı? Ya madem cahilsin aç şu tercih kılavuzunu gözünle gör. İnsanların kaderi ile oynama.
@ismailkahveci36182 жыл бұрын
Hazırlık var. Eğer sınava girip geçersen hazırlık okumazsın direkt lisansa başlarsın ama sınavdan belli bir puanın üstünde alamazsan mecburen okursun yani ben hazırlık okumak istemiyorum diye bir şansın yok hazırlık mecburidir ama ingilizcen çok iyidir seviye iys sınavına girip hazırlığı atlayabilirsin. Sadece %100 türkçe olan bölümlerde hazırlık yok. Videoda da bahsettiğim üzere %30 ingilizce mekatronik mühendisliği seçimi yaparsanız sadece 1. Ve 2. Sınıfta aldığınız matematik fizik lineer cebir iş sağlığı ve diferansiyel denklemler türkçe olarak görüyorsunuz geri kalan bütün bölüm derslerini derslerde ingilizce olarak işliyorsunuz sınavları da ingilizce şeklinde oluyorsunuz.
@keremozkan7679 Жыл бұрын
21024 e gelir mi
@s.d.80086 ай бұрын
Geldi mi
@bagvucisx2 жыл бұрын
çok ortada kalmış bir bölüm bu bölüm yerine makine,elektrik-elektronik,bilgisayar ya da yazılım bu 4 ünden birini seçin
@MasterofComputer2 жыл бұрын
Çok biliyorsun sen
@bagvucisx2 жыл бұрын
@@MasterofComputer çok bilmiyorum yaşın genç sanirim tecrübelerimize dayanarak yazıyoruz sonra mekatronik seçip yazılım öğrenmeye çalışıyorsunuz, ağır derslere gerek yok gidin direkt bilgisayar yazin.
@nisa4944 Жыл бұрын
Merhabalar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Sınavda 15 bin yaptım. Ytü de matematik, mekatronik ve kontrol-otomasyon mühendisliklerinin ingizlizcelerinin gelme ihtimali var. Veya marmarada bilgisiyar, endüstri, elektrik - elektronik mühendislikleri de gelebilir. Hangisi daha mantıklı iyi üni, orta bölüm mü yoksa orta üni iyi bölüm mü? Cevap verirseniz sevinirim ☺️
@neslihanturgut8091 Жыл бұрын
@@nisa4944 ne istediğine bağlı ama bence ytü mekatronik
@eminecanl6430 Жыл бұрын
@@nisa4944Nisa çok iyi bir sıralama yapmışsın tebrik ediyorum. Hangi üniversiteyi yazdin ve Matematiği nasil hallettin , hangi kanallardan dinledin , hangi kitapları çözdün diğer dersler içinde biraz bilgi verirsen cok sevinirim