Καλησπερα παιδια.ωραιο το περιεχομενο σας και επιμορφωτικο..ειμαι αρχαριος ακομη και ειδα το βιντεο για το διαφραγμα,και θα ηθελα να ρωτησω κατι..βαζωντας το διαφραγμα και ανεβαζοντας μετα γονο στο πανω πατωμα.,πρεπει να τιναζουμε το πλαισιο πριν το ανεβασουμε?δεν φοβαμαι βασικα μην παρω και την βασιλισσα επανω αλλα τι γινεται με τους κηφηνες που τυχον πατανε εκεινη τη στιγμη στο πλαισιο με τον γονο που ανεβασα?θα παγιδευτουν επανω μεχρι το επομενο ανοιγμα της κυψελης??να στε καλα και αφιερωνω ενα αγαπημενο τραγουδακι(In Between Days- cure) ταιριαστο με τ ονομα σας!
@Bee_Twins4 жыл бұрын
Ξανά δες το βίντεο.. τα εξηγούμε όλα .
@bailakismixail23254 жыл бұрын
Καπνηστη
@ΠαπαδημοςΠανος8 ай бұрын
Οι μέλισσες δεν θα γυρίσουν στη μητρική κυψέλη?
@fotisfotis75319 ай бұрын
ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΜΑΝΑ,ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΕΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΧΑΛΑΜΕ?ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΟΡΑ ΜΑΝΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
@Bee_Twins9 ай бұрын
Αν δεν έχεις σκοπό να αγοράσεις μάνα ή να κάνεις βασιλοτροφια... Τοτε κόβεις το μελίσσι και το αφήνεις 30 μέρες στην ησυχία του .. και βγάζει μόνο του μάνα
@Νίκ-γ7κ3 жыл бұрын
Καλησπέρα είμαι νέος μελισσοκομος..να κάνω μια ερώτηση? Δεν ισχύει αυτό που λένε ότι αν δεν βάλεις διάφραγμα η βασίλισσα σταματάει να γελάει κάτω και γεννάει μόνο πάνω?
@oli-bee54134 жыл бұрын
Καλησπέρα παιδιά. Πολύ αναλυτικά τα βίντεο σάς. Μήπως θα έπρεπε τα πλαίσια που μείνανε πάνω, να μείνουν συνολικά 5-6 μέρες πριν κόψετε τις παραφυάδες? Το λέω έτσι ώστε όταν κόψετε τις παραφυάδες να μην υπάρχει ανοιχτός γόνος τέτοιος που θα δώσει την επιλογή στις μέλισσες να φτιάξουν δικιά τους μάνα και άρα να κόψουν τη νέα βασίλισσα. Τι λέτε?
@Bee_Twins4 жыл бұрын
Καλή η απορία σού... Αλλά εφόσον εμείς από την στιγμή που κόβουμε την παραφυάδα μετά από λίγες ώρες πριν καλά-καλά το μελίσσι νιώσει την ορφάνια του. εισάγουμε εγκλωβισμένη βασίλισσα σε κελλάκι . Έτσι από εκείνη τη στιγμή το μελίσσι ξεκινάει να βιώνει και την ορφάνια αλλά και την αποδοχή της νέας μάνας με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει να φτιάξει βασιλοκελιά. ή και στο χειρότερο σενάριο αν ξεκινήσει ένα μέρος του μελισσιού να κάνει βασιλοκελιά σε μία ακρούλα ( πράγμα απίθανο) και το υπόλοιπο μελίσσι που με το ζόρι το αναγκάζουμε να κάνει αποδοχή της νέας μάνας(αφού έχει χάσει την αρχική του ) . όταν απεγκλωβιστεί η γονιμοποιημενη βασιλισσα από το κουτάκι δύο με τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή της, θα πάει και θα χαλάσει όλα τα βασιλικά κελιά.. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
@oli-bee54134 жыл бұрын
@@Bee_Twins αυτό που εγώ φοβάμαι δεν είναι τα βασιλικά κελιά. Είναι η αντίδραση των μελισσών πάνω στη νέα μάνα όταν αυτή ελευθερωθεί(εχω ακουσει ότι τη κόβουν)επειδή νιώθουν οτι έχουν επιλογή να κάνουν δική τους μάνα μέσω του ανοιχτού γονου
@Bee_Twins4 жыл бұрын
Τι να σου πω φίλε μου . η μικρή μας εμπειρία δεν μας έχει δείξει τίποτα τέτοιο. όσα χρόνια κάνουμε εισαγωγή γονιμοποιημένων βασιλισσών με αυτό τον τρόπο (δηλαδή μία μέρα να τη μυρίσουν... άλλη μία με δύο μέρες να την απεγκλωβίσουν.) δεν είχαμε ποτέ απώλειες και πάντα είχαμε 100% αποδοχή. Αφήνω ένα μικρό ενδεχόμενο να ισχύει κάτι τέτοιο που λες . κανείς δεν το ξέρει δεν μπορούμε να είμαστε και μέσα στο μυαλό του μελισσιού. Άνθρωποι είμαστε δεν είμαστε μέλισσες.!!
@greatalexander4043 жыл бұрын
@@Bee_Twins MI POS GNORIZEIS ENANE JORGOS MALIOS !@MELISOKOMOS API TO PILIO TU BOLOY @