Hristos a înviat!Fiecare întâlnire cu pr. prof. Sorin Mihalache este de real ajutor și bucurie. Părintele a fost și la biserica Șerban Vodă ,cu câțiva ani în urmă, într-o prelegere unicat. Doamne ajută!
@Iuliaeugenia3 жыл бұрын
Omul zilelor noastre, din pacate, nu isi mai face timp pt meditatie, desi este esentiala. Este intalnirea omului cu el insusi si cu Dumnezeu! Felicitari si pt acest subiect si multe multumiri!
@paulapopescu87923 жыл бұрын
Hristos s-a înălțat! Doamne ajută!
@leontinpopa56543 жыл бұрын
Respect şi Felicitări pt.voi!
@lorymiha94363 жыл бұрын
genial!!!multumim!!
@SahasraraIm3 жыл бұрын
Rugăciunea este vorbirea cu Dumnezeu. Meditația este ascultarea de Dumnezeu. Rugăciunea este devotament, predare, vederea Lui Dumnezeu în tot și în toate. Mintea poate fi folosită să ne cunoaștem natura esențială fie prin interogare reflexivă: Cine sunt eu ? Ce vreau eu ? Ce vreau eu cu adevărat, cu adevărat ? Care este dorința mea cea mai profundă ? Care este rostul meu ? Cum pot fi de ajutor ? Cum pot să-mi folosesc darurile și talentele în folosul semenilor, făcând ceea ce iubesc ? Pentru ce sunt recunoscător ? Fie prin observarea respirației. Deoarece mintea și corpul sunt un tot unitar, atunci când mintea observă respirația nu se poate împrăștia. Cu gândul putem spune: Inspirând, Dumnezeu vine la mine. Oprind respirația Dumnezeu rămâne cu mine. Expirând mă duc la Dumnezeu. Oprind respirația mă predau Lui Dumnezeu. Respirația se oprește de la sine la capătul inspirației și la capătul expirației. Rugăciunea este catafatică. Meditația apofatică. O altă practică de meditație este Neti, Neti adică nici asta, nici asta. Adică nu suntem nici simțurile, nici imaginile, nici emoțiile, nici gândurile. Ce sunt eu ? O practică pe care am învățat-o de la Anoop Kumar este: 1. Te întinzi 2. Reflectezi la ziua care a trecut, ce te-a bucurat, ce ai prefera să nu mai faci 3. Respiri conștient 4. Observi senzațiile din corp cele plăcute, cele tensionate sau dureroase, cele fără senzații și muți atenția de la cele fără senzații la cele cu senzații (în felul acesta corpul pornește procesele naturale de vindecare) 5. Fii tu - meditație O altă practică este cea de la Gautama Buddha, respirația conștientă în 16 pași, Anapanasati Sutta (cesimplu.blogspot.com/2021/05/anapanasati-sutta-o-traducere-dintr-un.html) Meditația și rugăciunea se completează reciproc. Fie înainte de meditație ne fixăm intenția pentru meditație, Eu sunt iubire conștientă. Fie punând intențiile în conștiința pură: Fie ca toate ființele să abunde de iubire și bunătate. Fie ca toate ființele să se simtă ocrotite și în siguranță. Fie ca toate ființele să aibă iubire și compasiune față de ele însele. Fie ca toate ființele să trăiască în tihnă. Vechiul Testament, am citit într-un document despre rugăciunea inimii este paza trupului. Noul Testament este paza minții. La evrei sunt cunoscute 5 nivele de înțelegere a Torei: Pshat, Remez, Drush și Sod. Pshat e o înțelegere literală (Evanghelia de la Matei), Remez o analiză lingvistică, Drush o expunere omiletică și Sod care este interpretarea ezoterică (Evanghelia de la Ioan) și Sod a lui Sod (Secret) care este Tora vie, trăită. Calitatea ascultătoare a atenției, când ceea ce auzim este înțeles cu ceea ce este adevărat în noi este ceea ce Maria Magdalena aude când e strigată pe nume. Ești acolo ?
@floreaanca67992 жыл бұрын
Sarutmana, parinte! Ati putea sa ne explicati diferenta dintre meditatia crestina si cea de tip hindus, meditatia transcendentala care urmareste un gol al mintii?
@irinamarcovici46893 жыл бұрын
Măcar și mecanic să le facem, măcar le-am memora !
@SorinelBalan2 жыл бұрын
Despre mindfulness in Filocalia: “Cand mintea, invaluita de toate revarsarile de lumina ale Duhului, e cuprinsa de ameteala si nu mai stie ce sa faca si se vede pe sine intinzandu-se si preschimbandu-se dupa cel nesfarsit si nehotarnicit, e vremea de a tacea.” “Exista o rugaciune mai presul de orice largime.” “Fericita mintea care la vremea rugaciunii a dobandit desavarsita lipsa de forma.” “Tineti mintea pururea necolorata, neantiparita, fara chip, fara forma, fara calitate fara cantitate.” Calist Catafigiotul
@SahasraraIm3 жыл бұрын
Pentru oamenii care sunt preponderent afectivi: devotamentul, predarea, încrederea, rugăciunea vin mai ușor. Pentru oamenii care sunt preponderent intelectuali, dubitativi, interogarea reflexivă, meditația vin mai ușor. Cei mai mulți oameni sunt tipul afectiv. La tipul afectiv prima dată este decizia apoi urmează raționalizarea. În procesul de deducție logică la tipul afectiv, mai întâi e concluzia apoi procesul.
@irina76co3 жыл бұрын
dar unde gasim partea intai?
@css74773 жыл бұрын
Vocea Libertatii-predica libertatea si practica cenzura ! Domnule Neamtu , pana va revizuiti comportamentul ,de pe toate cela vo 10 conturi va dau 👎👎👎👎. Nu e mult dar e tot ce pot face pt ca ceea ce faceti e fariseism. Tin sa precizez ca va urmaream cu drag. Ia faceti un comentariu negativ sa vedeti cum va cenzureaza domnul Neamtu. Se pare ca raspunde fara ezitare la comanda aceluias individ la care cenzureaza si AUR prin scoaterea nefericitului din lista privilegiatilor de a le putea urmari canalele. INCERCATI PE TELEGRAM CA VA SCOATE MAI REPEDE. Din pacate nu avem alternativa la tiranie si cenzura , chiar nici prin Domnul Neamtu