Nasıl Güzel ınsanlar var kendılerını ogretmeye adamıs. Hocam agzınıza elınıze saglık
@ahmetyakin89672 жыл бұрын
Hocam ALLAH RAZI olsun çok güzel anlatmışsınız. ALLAH ömür boyu başarılar versin
@enesaygun46084 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık hocam, çok anlaşılır ve yararlı bir video olmuş. Lütfen içerik üretmeye devam edin...
@mehmetalikayir44763 жыл бұрын
Hocam çok sağolun herşeyi en ince ayrıntısana kadar anlatmaya çalışmışsınız. Ellerinize sağlık. Yeni videolarınızı dört gözle bekliyor olacağım. Saygılarımla.
@mehmetalikayir44763 жыл бұрын
Hocam herhangi bir online platformda veya yüzyüze olarak eğitimleriniz var mıdır? Bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Maalesef yok. Ama zamanim oldukça buraya videolar ekleyeceğim.
@mehmetalikayir44763 жыл бұрын
Bekliyoruz hocam merakla. Özellikle otomasyon sektöründe haberleşme protokolleriyle alakalali çalışmalarınız olursa çok sevinirim hocam. Sevgiler.
@sefasezer47183 жыл бұрын
Harika gerçekten arayıpta bulamadığım bir bilgiydi. Sırayla izlemeye devam :)
@aydemirnasoglu95804 жыл бұрын
Yıllardır aradığım video emeğinize sağlık 👍🏻👍🏻👍🏻
@sinetechnic Жыл бұрын
selamlar bilgiler için teşekkürler exel çok işime yarayacak gibi
@berkanaydn53693 жыл бұрын
emeğinize sağlık hocam. çok faydalı bir içerik olmuş.
@onurperinoglu67652 жыл бұрын
çok temiz anlatmışsın crc herkesi sıktığı gibi senide sıkmış anlaşılan :)
@veyselsari234 жыл бұрын
Eline saglık açık ve net anlatım.
@onurcelebi64334 жыл бұрын
Çok yararlı bir video olmuş. Emeğinize sağlık
@erkancakiroglu2 жыл бұрын
Sağolasın Resis 👍
@mehmetcangezer23334 жыл бұрын
Hocam cok faydalı bir video yaptınız. Tesekkurler.
@user-no9jh4 жыл бұрын
devamını bekliyoruz hocam :)
@otomasyonyazlm58134 жыл бұрын
Hazırlık yapıyorum, yakında inşallah.
@yabuzeo2 жыл бұрын
Hocam Allah razı olsun
@hertelden21593 жыл бұрын
Harika anlatım, teşekkürler.
@thesquealer19074 жыл бұрын
elinize emeğinize sağlık.
@talehshakirli21942 жыл бұрын
Hocam anlatım şekli çok iyi, mantıklı👍👍 gereken detaylar açıklanıyor, zor olduğunu sanıp korktuğum mevzuları sayenizde anladım hocam teşekkürler. Ders videoları daha çok olsun bence😀Udemyde varmısınız hocam?
@otomasyonyazlm58132 жыл бұрын
Udemy de yokum. Yoğunluktan dolayı yeni videolar cekemiyorum. Yorumunuz icin teşekkür ederim.
@talehshakirli21942 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 keşke olsanız hocam anlatım şekliniz çok iyi👍 hocam uzaktaki gsm/gprs modeme komut göndererek, uzaktaki bu modeme bağlanmış cihazı modbus la kontrol ede bilirmiyiz? modem datasheetinde modbus desteklediğini yazıyor
@otomasyonyazlm58132 жыл бұрын
Modbus uyumlu olduktan sonra kontrol edilebilir. Sadece cihazın ip numarasinin global olmasi gerekir. Gsm sirketleri sabit ve global ip veriyorlar mı bilmiyorum. Ek ücret talep edebilirler diye düşünüyorum.
@talehshakirli21942 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 evet hocam static ip veriliyor ek ücret karşılığı. Sizin derslerinizden modemden gelecek modbus komutlarla cihazın kontrol meselesinde artık bir fikir sahibiyim ama ne yapmalıyızki bu modemden gereken modbus komutları çıksın onu bilmiyorum😐 server ,cloud bu gibi şeylerde hala bilgi eksikliğim var ve malesef gideremiyorum
@otomasyonyazlm58132 жыл бұрын
Dediğiniz yapıyı tam anlamadim. Cizip bana bbvardal@gmail.com a gönderirseniz yardimci olmaya çalışırım
@ssscorpionnn3511 ай бұрын
tşkler. bir sorum olukcatı. aynı veriyi birden çok slave'e gondermek istersek; tüm slavelere aynı adresi verebilir miyiz?
@otomasyonyazlm581311 ай бұрын
Çalışacağını düşünüyorum. Ancak gelen yanıt nasil değerlendirilir o konuda sorunlar var. Mantıklı olan belki de bi kac saniye aralıklarla diger cihazlara gondermek.
@m.rzagezmis69316 ай бұрын
Emeğinize sağlık. Fakat şöyle bir düzeltme yapayım, heksadesimal veri göndermek diye bir şey olamaz. O sadece bir görüntüleme yöntemidir. Veri sadece bit olarak gönderilir.
@otomasyonyazlm58136 ай бұрын
Haklısınız. Sadece lafın gelişi olmuş. Teşekkür ederim.
@mehmetcangezer23334 жыл бұрын
Video içinde yapmadıktan sonra anlamak zor demişsiniz. Yapalım hocam. Inverter ile ilgli bir video yaparsanız sevinirim. Bu inverter siemens olsa benim için daha iyi olur.
@otomasyonyazlm58134 жыл бұрын
Elimde herhangi bir inverter yok. Ama bu konuda bir simülasyon videosu çekme niyetim var. Genel olarak bağlantılar nasıl yapılır, parametreler nasıl ayarlanır, komutların kullanım örnekleri gibi konuları anlatmayı planlıyorum. Hazırlık yapıyorum.
@mehmetcangezer23334 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 Sabırsızlıkla bekliyorum.
@hasankeskin9773 жыл бұрын
Hocam merhabalar,Modbus ile Holding Register 40001'den okuduğum değer DINT'ın son iki bytı 40002'den okuduğum ilk iki bytı. DINT elde etmek için bunları toplama ile mi birlestirip daha sonra convert mi etmem gerekiyor ?
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Hayır toplayarak degil direkt bytearraydan intgere convert etmeniz gerekiyor. docs.microsoft.com/tr-tr/dotnet/csharp/programming-guide/types/how-to-convert-a-byte-array-to-an-int
@birisidegilim30653 жыл бұрын
class library olarak nasıl yazabiliriz dll oluşturmak istiyorum. mümkün mü bu , dişarıdan sadece comport degeri ve slave id gb değerleri girince değer gonderen bir dll
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
tabiiki olur.Kendim yazmadım ama zor olmadığını düşünüyorum. github.com/eaglebjkbv/CsharpDeneme/tree/master/ModBusTCPClient linkteki örnekte modbus tcp kodlarını ayrı bir class da yazmıştım.
@birisidegilim30653 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 Cevabınız için teşekkürler. sizin rtu örneğini class library de yazınca invoke olayında hata oluşuyor.
@abdurrahmanalptekin53593 жыл бұрын
Hocam paylaşım için çok teşekkürler, Modbus TCP'yi de anlatacak mısınız?
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Aslında planim var bu konuda zaman bulursam çekeceğim.
@abdurrahmanalptekin53593 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 Beklemedeyiz hocam
@ykulsuvk2 жыл бұрын
Hocam merhabalar, özelden konuşmamız mümkün mü?
@otomasyonyazlm58132 жыл бұрын
Mail adresim bbvardal@gmail.com
@muhammedsefamemoglu56333 жыл бұрын
8 Even 11:26 da bir önceki videoda anlattım dediniz ama anlatmamışsınız
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Bir onceki videoda 7:52 de biraz anlattim ama cok detaya girmek istemedim. Tek parity cift parity olayını cok detaylı anlamaya gerek yok nihayetinde datanin karşıya dogru gidip gitmediğini kontrol ediyor. 8 bit de gomderilen hee bir datanin kac bit olacağını gösteriyor. Özellikle cok detaya girmedim, kafa karıştırmamak için.
@muhammedsefamemoglu56333 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 Teşekkür ederim anlatımız için ama “E” nin “N” nin ve “O” nun anlamlarının PLC haberleşmesinde doğru adrese gitmese gitmesi için önemli olduğunu düşünüyorum haberleşmelerde; 9600,Even 1 diye genelde sallamalar oluyor neden even 1 onu öğrenmek istemiştim Emeğinize sağlık
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Gonderilen data daki 1 lerin toplam adedi tek ya da cift ise karsi tarafa datayinaldihinda o da datanin icindeki birlerin sayisina bakar be gonderilen parity ile hesapanan parity yi karsilastirir, yani bu işe yarar en basit haliyle. Onemli olan nokta haberlesen her iki cihazda da bu parity tipinin ayni even sa even odd sa odd olmali her iki cihazdada. seçilmiş olmasi.
@muhammedsefamemoglu56333 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 Teşekkür ederim
@mehmetteyfikkoseoglu82544 жыл бұрын
Hocam elinize sağlık sizden ricam ASCII olarakta bir çalışma sunar mısınız
@otomasyonyazlm58134 жыл бұрын
Teşekkür ederim. ASCII ile hiç örnek yapmadım, ama yinede bi bakarım. Rtu dan cok da farklı olmadığını biliyorum. Sadece komutları hex kodubyerine ascii kod olarak gondermek gerekiyor. Yine de bir çalışma yapabilirim diye düşünüyorum.
@mehmetteyfikkoseoglu82544 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 Teşekkür ederim Hocam ufak bir sorum daha olacaktı size dataheetlerde 40000 30000 modbus adresi vs yazılı yerler var bunu plcde nasıl kullanırız bir örnek yapar mısınız uygulamalı bu adresleri plcde nasıl kullanırım anlamış değilim o yüzden
@otomasyonyazlm58134 жыл бұрын
Merhabalar. Bu verdiğiniz adresler offset adresi. . Modbus komuta göre sizin yazdığınız data adresine bu offset adresini ekler. Siz sadece data adresini yazın. Örneğin 0 -270E arası adres yazacaksınız. Elimde PLC olmadığı için simülasyon yapmayı planlıyorum.
@armagan76603 жыл бұрын
ALLAH ın selamı muminlerin üzerine olsun. ALLAH razı olsun hocam. siemens rfw55.5 sıcaklık pıd kontrol cihazının ölçtüğü sıcaklık değerini okumak istiyorum. datasheet ine baktığımda 0x0000 R/O Float X1 Analog giriş InP1 yazıyor. Araştirdım float 32bit değişken anlamına geliyor. Anladığım kadarı ile bu cihaza bir adres vereceğim ve ilk bu adresin hex karşılığını yazacağım fonksiyon kodu olarak ne yazacağımdan emin değilim 04 yazmam gerekiyor sanki crc yi hesaplayacağım onu anladım ama aradaki kodu ne yazmam gerekiyor. parametre kodunu teşekkür ederim RABBİM ilminizi arttırsın.
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Amin teşekkür ederim.32 bit ise toplam 2 register okunacak demektir. 03 nolu komut birden fazla register oku komutudur. Komutu ararstirisaniz parametrelerini bulabilirsiniz. Eger kendi yaziliminizi yapmıyorsanız plc vb. Crc yi kendi hesaplayacaktir.
@ahmetarmagan73143 жыл бұрын
@@otomasyonyazlm5813 modbus tester diye bir yazılım var onunla okumayı başardım. Evet fonksiyon kodu 03 muş program 03 gönderiyor şimdi 2 adıma geçtim pic veya arduino ile konuşturmak. Bu konuda sizden destek alabilir miyim
@otomasyonyazlm58133 жыл бұрын
Pic ve Arduino ilecok zaman oldu ugrasmayali ama normal seriport programindan pek farki yok. Serial.write icersine mobus konutunu yazip gondereceksin. Ama rs485 modulune ihtiyacin olacaktir.
@ratnesh121004 жыл бұрын
Please in English
@ratnesh121004 жыл бұрын
Or Hindi
@otomasyonyazlm58134 жыл бұрын
May be English, but my english not so good. Hindi not possible :)