Gerçekten çok açıklayıcı anlatıyorsunuz.Sadece tahta kullanarak bu konuyu anlatmak çok zor tebrik ederim.
@houseunbastonu4494 Жыл бұрын
Eczacılık fakültesindeyim böyle güzel anlatan görmedim emeğinize sağlık
@cengizozad19674 күн бұрын
Teşekkürler hocam
@eylulylmaz61785 жыл бұрын
Kaç yıldır okuyorum bu bölümde böyle güzel anlamamıştım 😍
@nurozkan54624 жыл бұрын
hocam o kadar iyi anlattınız ki anlamamak imkansız.. Çok teşekkür ederiz.
@AYCAERGUL4 жыл бұрын
🤗🤓
@Hüzünlükloroplast9 ай бұрын
Hocam diş hekimliği 1.sınıf öğrencisiyim genetik dersi için dinliyorum çok güzel anlatıyorsunuz😊
@hilalumrauslu97392 жыл бұрын
Hocam tepkilerinize bayıldımmm
@ecemyldz90644 жыл бұрын
Çok eğitici ve öğretici ,teşekkürler hocam⭐️🙏🏻
@diclebagca46393 жыл бұрын
Hocam metillenme neden Adenin ile yapılıyor acaba ?
@somehow113 жыл бұрын
Konuyu anladım, çok teşekkürler hocam
@ideserveit80242 жыл бұрын
Primer primaz bahsedilmemiş :(
@dilarakaya2773 жыл бұрын
Hocam çok teşekkür ederim
@learnandteach36325 жыл бұрын
hocam rna videolarını ne zaman yüklersiniz finaller yaklaşıyor ve sizin videolarınız yardımcı oluyor :)) rna
@AYCAERGUL5 жыл бұрын
primerdna ya evet RNA konusuna çok az kaldı ama finallere yetişmeyecek gibi. Yine de bakalım belki yetiştiririm
@niktofili04962 жыл бұрын
Merhaba, ben bu kadar detaylı bilmiyorum zaten önlisans sağlık bölümü öğrencisiyim ama yine de Biyokimya dersimizde biraz işlemiştik DNA kısmını ve kafama takılan bir kısım oldu yardımcı olabilirseniz sevinirim: DNA da azotlu bazlar arasında hidrojen bağlarının kırılmasıyla denatürasyon meydana gelince, semi konservatif olarak replikasyon olabilir mi? Yoksa sadece renatüre haline mi geri dönebilir? Çünkü denatüre halinde de iki sarmal birbirinden ayrılıyor , Semi konservatif replikasyonda da ayrılmış iki sarmal zincire yeni zincirler ekleniyor ya oradan görsel olarak bir benzerlik kurdum ama bununla ilgili net bir açıklama bulamadım internetten araştırmaya çalıştığımda.
@learnandteach36325 жыл бұрын
13:55 istemsizce 3 kez izliyorsunuz :D
@AYCAERGUL5 жыл бұрын
primerdna 😂
@mafyonluoglu6 ай бұрын
16:00 DNA polimeraz, DNA replikasyonu sırasında yeni DNA zincirini sentezleyen enzimdir. DNA polimerazın nükleotid ekleme hızı, kullanılan spesifik enzim türüne ve hücre türüne bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, farklı DNA polimeraz türleri farklı hızlarda çalışır. Bazı örnekler şöyledir: E. coli (Bakteri) DNA Polimeraz III Hız: Yaklaşık 1000 nükleotid/saniye İşlev: E. coli'de ana replikatif DNA polimerazdır ve hızlı bir şekilde DNA'yı sentezler. İnsan (Eukaryotik) DNA Polimerazlar DNA Polimeraz Delta: Hız: Yaklaşık 50-100 nükleotid/saniye İşlev: Eukaryotik hücrelerde lagging strand (geri iplikçik) sentezinde ana DNA polimerazdır. DNA Polimeraz Alfa: Hız: Daha yavaş, yaklaşık 10 nükleotid/saniye İşlev: Eukaryotik hücrelerde primer sentezler ve kısa DNA parçaları ekler, daha sonra bu iş DNA polimeraz delta veya epsilon tarafından devralınır. DNA Polimeraz Epsilon: Hız: Yaklaşık 50-100 nükleotid/saniye İşlev: Eukaryotik hücrelerde leading strand (öncü iplikçik) sentezinde ana DNA polimerazdır. Diğer DNA Polimerazlar Taq DNA Polimeraz (Termus aquaticus): Hız: Yaklaşık 60-80 nükleotid/saniye İşlev: PCR (Polymerase Chain Reaction) uygulamalarında yaygın olarak kullanılır, yüksek sıcaklıklarda çalışabilir.
@nicky5634 жыл бұрын
Merhaba hocam bir şey sormak istiyorum. Neden sonradan silinmesi gereken RNA primeri yerine kalıcı DNA primeri kullanılmıyor?
@AYCAERGUL4 жыл бұрын
Çünkü DNA sentezleyen enzimlerin hiç biri de novo sentez yapamıyor, daha önceden yapılmış bir zincire ihtiyaçları var. Ama RNA polimerazlar yapabiliyor.
@habibecolak49855 жыл бұрын
Ayça hocam mükemmelden de güzel anlatıyorsunuz. Çok çok teşekkür ederim. Minik bir ricada bulunsam çekimin görüntü kalitesini arttırabilir miyiz? veee iyiki varsınız :* ingilizce açıklamanızda mükemmel işte bilim insanı ülkem için güneşler doğuyor
@AYCAERGUL5 жыл бұрын
beğendiğine çok sevindim. Bir sebepten 540p yapıyordum, 1080p deneyeceğim bugün. iMovie'den geçirirken boyut aşırı büyüyor. 40 gb falan oluyor bir video. Direk telefondan aktarsam en kolayı - bkz. mezunlar ne yapar videosu, ama resim görsel felan eklemek için imovie lazımlı
@habibecolak49855 жыл бұрын
@@AYCAERGUL Bu kadar iyi bir bilim insanı bunu da halledecektir. Tüm kalbimle inanıyorum❤💙💚💛💜💝💝💝💟💖💖💖
@AYCAERGUL5 жыл бұрын
Habibe ÇOLAK ders 31’e bakar misjn? Sanirim kalite iyi oldu bu sefer.
@habibecolak49855 жыл бұрын
@@AYCAERGUL Hemen bakıyorum
@betul35874 жыл бұрын
hocam endonükeaz hataları düzeltiyorya bu kendi yaptığı hataları değil değil mi ? kalıp iplikte olan hataları
@AYCAERGUL4 жыл бұрын
polimeraz, sentez yapan polimeraz ise, kendi hatalarını düzeltiyor, ama o exonuclease. Endonuclease'ler iplik ucundan değil ortasından kesim yapar, o grup enzimler sentez yapmaz genellikle.
@betul35874 жыл бұрын
@@AYCAERGUL kalıp ipligi duzeltmiyor o zaman degil mi hocam burdan bunu anlıyorum.
@mehmet88934 жыл бұрын
Biyolojiyi mesleki amacla ogrenmek istemeyen dolayisiyla uni okuyup gercekten mesleki olarak okumak isteyenlere engel cikarmak istemeyen ancak normalinden ustunde biyoloji bilgisinr sahip olmak isteyen biri icin ne onerirsiniz?(ne uzun soru sordum be) Sizin kanalinizdaki videolar unuversite mufredatiyla paralel mi?
@AYCAERGUL4 жыл бұрын
Kimseye engel olmazsın üniversiteye girerek. Baya bol bol kontenjan var. Ama dışarıdan öğrenmek istersen benim kanalimda ben müfredat ile uyumlu olmaya çalışıyorum. Bilkent’te moleküler genetik dersi veriyordum, burda da mbg dersleri aynı konular. Bir de biyolojiye giriş veriyordum, o da biyoloji dersleri serisi. Bunlarin dışında biyokimya, biyoinformatik, kanser, immunoloji gibi dersler var. Onları anlatmıyorum.
@mehmet88934 жыл бұрын
@@AYCAERGUL tesekkur ederim
@selinco Жыл бұрын
Hocam ben tıp 1. sınıfım, tıbbi biyoloji için bana faydası olur mu bu derslerin ?
@AYCAERGUL Жыл бұрын
olur tabii, anlamadığın yerler olursa daha önceki videolara bakabilirsin