MPPT Solar Şarj Cihazı Ürün İncelemesi ve Kurulumu, MPPT ve PWM Solar Şarj Cihazı Arasındaki Farklar

  Рет қаралды 30,596

Çoko MF

4 жыл бұрын

Bu videomuzda MPPT şarj cihazı & regülatörü ürün incelemesi yapıyoruz. Cihazın gercekten mppt şarj cihazı olup olmadığını test ediyoruz. MPPT şarj cihazı ve PWM şarj cihazlarını karşılaştırıyoruz. Hangisinin daha fazla enerji üretimi yaptığını inceleyip kanıtlıyoruz.Tüm bu detaylar videomuzdan ulaşabilirsiniz.
Diğer solar ürün inceleme videolarımız
Savior 3kw tam sinüs inverter kutu acılımı part 1
kzbin.info/www/bejne/mILVhqyGm7aYfas
Savior 24v 3000watt tam sinüs akıllı inverter kutu acılımı part 2
kzbin.info/www/bejne/l2jSY2d5gZuNis0
Jel akü kutu acılımı ve jel akü hakkında bilinmesi gerekenler
kzbin.info/www/bejne/aoaXlp1uqMuUsNU
Solar panel kutu acılımı ve solar paneller ile ilgili bilinmesi gerekenler
kzbin.info/www/bejne/h2esiqCliM-DkMU
Solar ve Rüzgar Enerjisinde kullanılan seri ve paralel MC4 konnectörler
kzbin.info/www/bejne/p4HTiIRvrKerkNU
Solar sistemlerde kullanılan panel kablosu ve akü kablosunu inceliyoruz
kzbin.info/www/bejne/mqu4ppqYit9nqJI
Balkonumuzda 8binTL maliyetle solar sistem kurduk
kzbin.info/www/bejne/hKukhWSHq8qGapY
SAVIOR, MAX, TOMMATECH, VOLTRONIC, ORBUS, MPP TAM SİNÜS AKILLI İNVERTER KURULUMU
kzbin.info/www/bejne/gqHbdZ-gbtermqM
Güneşten evinizin elektriğini üretin, balkonda kurduğumuz solar sistemin son durumu
kzbin.info/www/bejne/g6GQkImFiamhock
Şebeke bağlantısız inverterler için tasarımda mutlaka bulunması gereken ürünlerdir . Harici olarak alınabildiği gibi Solar inverterin içerisinde de olabilirler. Temel olarak her ikisinin de görevleri ; akü veya akü grubunu sağlıklı bir biçimde şarj etmek ve akü yönünden solar panellere doğru akımı engellemektir. Ayrıca üzerlerinde bulunan DC bağlantı bölümü ile DC yükleriniz için stabil bir çıkış sağlayabilmektedirler.
Amaç aküyü şarj etmektir ancak kullandıkları yöntemler birbirinden farklıdır . MPPT şarj üniteleri şebeke bağlantılı inverterlerin birçoğunda olduğu gibi sürekli maksimum güç noktasını(üretilebilecek en fazla enerji) bulmaya çalışır. Az ile yetinmez ve sürekli “acaba daha fazla güç üretebilir miyim ?” diye kendini sorgular bununla birlikte biraz pahalıdır.
PWM şarj cihazları daha ekonomik olan bunun yanı sıra potansiyel panel gücünün her zaman tamamını kullanamayan cihazlardır. Aküler cihaza bağlanır ve sistem otomatik olarak çalışma voltajını seçer. (Birçok cihazın üzerinde 12/24 V gibi ibareler bulunur ) PWM cihaz kendisine bağlanan akü değerine göre şarj edeceği voltaj değerini kayıpları da hesaba katarak belirler , bu değere karşılık gelen akım ne kadarsa çıkışında sürekli o kadar güç olur, panelden gelen güç arttığında bile çıkışın değişmediğini görürüz. Toplam üretimi karşılaştırdığımızda %15-20 daha az üreten şarj kontrol üniteleridir.
MPPT yapısı ise; şarj voltajı otomatik belirlendikten sonra sürekli kontrol durumundadır ,panel girişinden gelebilecek yüksek voltajı düşürüp çıkışında akımı arttırmak suretiyle daha fazla güç ile aküleri şarj etme özelliğine sahiptir. Böylece daha kısa sürede akü şarj işlemi gerçekleştirilebilir.
Aşağıdaki grafikte 24V akü grubunu besleyen pwm ve mppt şarj kontrol cihazlarının davranışları görünmektedir.(DC güç kaynağı sabit akım vermek üzerine programlanmıştır.) MPPT ünitesi sarı boyalı alan kadar daha fazla çıkış gücü vermiştir.
Bu cihazların kullanılmadığı senaryolar üzerinde konuşmakta fayda var ; örneğin solar panelimizi direkt olarak aküye bağlarsak ne olur ? akümüz şarj olacaktır ama şarjı tamamlansa dahi doldurma eğiliminde olan solar panel akünün güvenli voltaj limitlerinin üstüne çıkarak ürüne zarar verecektir. Ayrıca birçok panelde bloklama diyodu olmadığından aküde depolanan enerji akşam olduğunda panelin üzerine doğru gitmek isteyecektir. Şarj kontrol cihazları bütün bu olumsuzlukları önlemeye yönelik tasarlanmışlardır ayrıca üzerindeki LCD panel veya LED ler ile doluluk oranı hakkında fikir sahibi olabiliriz.
Özetlemek gerekirse; güneş enerjisi uzun soluklu bir yatırım olduğundan, PWM tercih etmek yanlış değildir ancak MPPT şarj kontrol ünitesi almak yada bu özellikli inverter tercih etmek daha verimli olacaktır.
#mppt #pwmşarjcihazı #mpprşarjcihazı #mpptvspwm #mpptsolarşarj
solar
charge
controller
mppt
MPPT
PWM
pwm
comparison
VS
compare
cheap
expensive
power
output
efficiency
panel
photovoltaic
off
grid
system
safety
quality
build
reliability
user friendliness
electronics
greatscott!
greatscott
blue
victron
energy

Пікірлер: 270
@aliarslan8497
@aliarslan8497 4 жыл бұрын
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler cok yardımcı oldunuz
4 жыл бұрын
Rica ederim. Sorularınız olduğunda her zaman bizler buradayız. Saygılar.
@tipadeger95
@tipadeger95 4 жыл бұрын
Faydalı bilgiler için teşekkürler.
4 жыл бұрын
Rica ederim. Benzer birçok video yayınlandık ve desteklerinizle yayınlamaya devam edeceğiz. Diğer videolarımız için takipte kalın. Saygılarımla...
@leventasl8952
@leventasl8952 4 жыл бұрын
Verdiğiniz bilgiler için TEŞEKKÜR EDERİM Çok yardımcı oldunuz.....
4 жыл бұрын
Rica ederiz ne mutlu bize size yardımcı olabildiysek. Selamlar.
@muhsindes
@muhsindes 2 жыл бұрын
Supersiniz ustadim
2 жыл бұрын
Teşekkürler kibar yorumunuz İçin. Selamlar
@efsaneeefsanee-oh6qr
@efsaneeefsanee-oh6qr 4 жыл бұрын
ustam selamlar videolarınızı severek izliyorum. sizin kurdugunuz sistemde solar şarj cihazı görmedim ? bu cıhaz olmadan mümkün mü ? ikici sorum tanıttıgız solar şarj cihazında 780 waat a kadar desdekliyor diyorsunuz bunu nasıl anlamalıyız örnek 3 panel var diyelim 320x3 : 960 waat bu şekildemi yoksa panleden gelen enerji waat mı dikkate almalıyız tşk.ler. ilk verdigim örnek dogruysa 960 waat ozaman desdeklemiyor dogru mu ?
4 жыл бұрын
Merhabalar, desteğiniz için teşekürler. 30amper değerindeki 780 Watt olarak destek verdiğimi söyleyebilirim. Mppt şarj cihazlarında amper değeri önemli. Kanalımız daha gelişen bir kanal olduğu için lütfen özellikle abone olmayı videolarımızı beğenip paylaşmayı unutmayın. Saygılarımla.
@pusenerji
@pusenerji 3 жыл бұрын
merhaba hocam süper anlatmışınız bende sizin aldığınız cihazdan mppt sipariş verdim inşallah memnun kalırım bende panelden gelen 6ah ama benim sarj kontrol cihazı 3ah olarak akülere gönderiyor kayıp çok o yüzden bu cihazdan sipariş verdim bütün videolarınızı seyrediyorum allah yolunuzu açık eylesin. @yapay bilgi takipteyim her ikinizinde
3 жыл бұрын
merhaba, teşekürler kibar yorumunuz ve desteğiniz için. size faydalı olabildiysek ne mutlu bize. selamlar
@erkanbuyukbas5607
@erkanbuyukbas5607 4 жыл бұрын
Merhaba videolarini izliyorum cok guzel bilgi paylasimi tesekkur ediyorum bu konuda merak ettigim wolt marka arizali bildigim akun vardi onun sonucunu merak ettim birde yeni regulotor akuler icin ozelmi aldin akilli inverter panellerde cok fazla dolum yapmiyormu.
4 жыл бұрын
Tüm destekleriniz için çok teşekürler. Arıza akü ile ilgili video çektim ve sayfamdan arızalı akü ile ilgili videomu izleyebilirsiniz. Yeni Aldığım şarj regülatörü öptüm tip ve daha fazla verimli çalışan bir model. Bir çok akü çeşidini destekleyen bir model. Akıllı inverterin kapasitesi daha fazla ancak içinde sahili olan pwm model şarj regülatörü özellikliri itibariyle hem mppt kadar iyi verim vermiyor hem de akülere mppt kadar dikkatli ve özel alogritması sayesinde daha uzun ömürlü olmalarını sağlayamıyor. Yani mppt daha iyi.
@erkanbuyukbas5607
@erkanbuyukbas5607 4 жыл бұрын
@ aliexpress den alsaydin mppt yi daha uyguna gelirdi
4 жыл бұрын
İşin doğrusu yurtdışından alınan ürünlere ciddi bir verdi geldi neredeyse ürün kadar vergi ödeniyor. Ayrıca sahte mppt ürünler piyasada kaynıyor. Ben ürünü incelemeden sahte olup olmadığını bilemezdim. Geri iadesi çok sıkıntılı olacaktı. Yurtdışından alınca çok sıkıntılı oluyor o yüzden düşünmedim.
@utopya_izmir
@utopya_izmir 2 жыл бұрын
merhabalar... size birşeyler sormak istiyorum... yardımcı olursanız çok sevinirim... karavanda kullanmak için lexron 330 watt panel önerildi lexron 200 amp akü, şarz regülatörü ise pwm önerildi. ve 2000 watt modifiye invertör... sizce uygun mudur ?
2 жыл бұрын
Merhaba, tüketiminizi bilmediğim için bir hesaplama yapamadığımız İçin birşey dememiz doğru olmuyor. Selamlar
@efsaneeefsanee-oh6qr
@efsaneeefsanee-oh6qr 4 жыл бұрын
ustam selamlar videolarınızı severek izliyorum. sizin kurdugunuz sistemde solar şarj cihazı görmedim ? bu cıhaz olmadan mümkün mü ? ikici sorum tanıttıgız solar şarj cihazında 780 waat a kadar desdekliyor diyorsunuz bunu nasıl anlamalıyız örnek 3 panel var diyelim 320x3 : 960 waat bu şekildemi yoksa panleden gelen enerji waat mı dikkate almalıyız tşk.ler
4 жыл бұрын
Merhabalar, desteğiniz için teşekürler. 30amper değerindeki 780 Watt olarak destek verdiğimi söyleyebilirim. Mppt şarj cihazlarında amper değeri önemli. Kanalımız daha gelişen bir kanal olduğu için lütfen özellikle abone olmayı videolarımızı beğenip paylaşmayı unutmayın. Saygılarımla.
@efsaneeefsanee-oh6qr
@efsaneeefsanee-oh6qr 4 жыл бұрын
hocam unutmadan mppt şarj cıhanızda 18 ampere kadar cıktı panellerden gelen enerji kullandıgınız paneller kaç adet kaç waat ve monokristal mı yoksa digeri mi ? tşk.ler. videoda bütün panaller baglı anladıgım kadarıyla tşk.ler emegize yüregınıze sağlık basarılar hocam
4 жыл бұрын
Ben balkonda panel kullandığım için 12volt 6amperlik polikristal panelleri kullanıyorum. 6 adet panel vardı ben bu videoyu çektiğimde. 3er adedin seri bağlayıp 2 grup yaptım. Sonra bu iki grubu paralel bağlayıp mppt şarj cihazına bağladım. Mppt şarj cihazlarında yüksek voltaj daha fazla verimlilik sağlıyor. Bu cihaz 100volt panellerden enerji girişine kadar destek veriyor. Lütfen kanalımıza abone olup ve çevrenizdekileri abone ederek destek olun. Bu konuda bir çok videomuz var. Diğer videolarımızı da izleyip beğenmeyi unutmayım. Siz videoları beğendikçe biz daha fazla insana ulaşıyoruz. Saygılarımla.
@1mesuterdem
@1mesuterdem 4 жыл бұрын
Merhabalar bir şey söylemek istiyorum o dalgalı akım sigortası düz aklımda çalışmayabilir veya çalışıyor mu sizin denemelerinizde
4 жыл бұрын
merhabalar, ac sigortayı ben dc yerinde sadece aç kapa yapmak için kullanıyorum. şu ana kadar hiç bir zaman sigortalar atmadı, atmaz da zaten çünkü yapıları uygun değil. selamlar
@ziyakaya5408
@ziyakaya5408 2 жыл бұрын
Hocam güzel anlatmışsınız benim bir sorum olacak 615 mono panellere kaç amper şarj regülatörü kullanmam gerekir
2 жыл бұрын
Merhaba, bu bilgi ile size birşey diyemem. Kaç paneliniz var ve kaç watlık? Her panelin arkasında amper ve volt değeri yazar. Sizin panellerin bu değerleri nedir? Bu bilgileri bizlerle paylaşabilirseniz size yardımcı olabiliriz. Selamlar
@sukruyagc310
@sukruyagc310 3 жыл бұрын
Merhaba mahmut kardeş.sana bir sorum olacaktı.bugün çalışan bir sisteme 5 kw lık off grid bir sistem inverterin içerisindeki şarj cihazının yetersizliğinden dolayı sisteme ayrıyeten mptt bağladım ama inverter vp leri görmediğinden çıkış vermedi.mptt deki vp lerden +ve- uç alıp invertere de bağladım bu sefer mptt arızaya geçti bu konuda yardımcı olabilir misin
3 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle harici şarj cihazı direk akülere bağlamanız gerekir. İnverterimde direk aküye aynı noktaya bağlamanız gerekir. Paneller hep inverter hem de şarj cihazına bağlarsanız doğal olarak çalışmaz. O yüzden panelleri harici şarj cihazı kullanıyorsanız direk ona bağlayacaksanız. İnverterinizin panel özelliklerini kullanmak istiyorsanız harici panel bağlamanız gerekir. Şarj cihazlarının çıkışına inverter bağlamak şarj cihazlarına zarar verir o yüzden kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Dediğimi üzere inverterin de harici şarj cihazının da akü bağlantı noktasında birbirine bağlanması gerekir. Selamlar
@muratkaraca2489
@muratkaraca2489 Жыл бұрын
mrb kolay gelsin bende mppt cihazı allmayı düşünüyorum nasıl kısın en fazla ve en az elektirik ne kadar enerji veriyor kar yagdıgındada enerji veriyormu birde inverterin cihazına ayrı olarak mppt cihazı alınca inverter pasif konumda kalıyormu gündüz aldıgı elektirigi eve veriyormu birda 2 aydan beri kullanıyorum faturamda bir degişiklik olmadı yanlış bişeymı yapıyorum birde sizin kullandıgınız whach power programını ilgili bilgi verebilirmisiniz tşk
Жыл бұрын
Merhaba, öncelikle baştan solar sistem tipini yanlış tercih etmişsin. Off Grid sistem ups olarak kullanılmasını öneriyor, çünkü akü hiçbir zaman kendini amorti etmeden ölürler, off grid sizin faturanızı çok düşürmez. Yani terfinizi yanlış yapmışsınız, geçmiş olsun. Kurmadan önce sorsaydınız, size önerim on grid solar sistem olurdu, kanalımızda ilgili videolar var, o sistemde akü olmadığı için, sistemin ömrü inverter ve panel kadar oluyor, bu da 20 senden fazla demektir. On grid sistemde gündüz üretim olduğu için gündüz önemli tüketimlerinizi ayarlarsanız, faturanızda %70 gibi bir tasarruf sağlayabilirsiniz, şahsen evimdeki on Grid sistemim faturamı %50-55 arası düşürüyor, on grid sistemin ise %15-25 arası düşürebiliyor. İki sistemim olmasına rağmen ben bu son ay 125tl fatura ödedim. Tercih sizlerin, bilgi bizden, size önerim, amacını faturadan tassauf etmek ise off grid sisteme daha fazla yatırım yapmamanız. Selamlar.
@muratkaraca2489
@muratkaraca2489 Жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim ben ilk başta inverter ve akü aldım elektrikler kesildiği zaman jeneratör görevini görmek için daha sonra güneş paneli alıp tasarruf yapmak istedim o yüzden dolayı bu şekilde kullanıyorum artık ileride güneş panelleri çoğaltıp 10 grite dönebilirim diğer invertörü de jeneratör olarak kullanabilirim verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
@KampRehberi
@KampRehberi 3 жыл бұрын
Merhaba öncelikle anlatımının için teşekkürler çok yardımcı oldu. N11 de ürün hakkındaki yorumlarınızı gördüm. Ben ürünü karavan'da kullanmak istiyorum bu nedenle uzaktan değerleri izleyebilmek benim için önemli. Ürünün wifi ya da Bluetooth özelliği var mı ya da RJ40 bağlantısına bağlanabilecek opsiyonel bir izleme ekranı Türkiye de mevcut mu acaba bilginiz var mıdır? Teşekkürler şimdiden.
3 жыл бұрын
Merhabalar, Ben de ilk önce uzaktan izleme özelliği var diye almıştım. Lakin ithalatçı firma o özelliğinin gelişim aşamasında olduğu ve ne yazıl ki o özelliğinin çalışmadığını belirttiler. Selamlar
@KampRehberi
@KampRehberi 3 жыл бұрын
@ tamamdır çok teşekkürler 🖐️
@lionfish76
@lionfish76 4 жыл бұрын
Merhaba size kullandığınız sigortaları sormak istiyorum. Kaç amperlik sigorta kullanıyorsunuz. Dc sigorta mı kullanıyorsunuz?
4 жыл бұрын
Merhaba, ben sistemimde geçici ac sigorta kullandım ancak uygun bir zamanda 100amperlik sigorta bağlayacağım akülerin sigortası için. Solar paneller için ise 40amperlik dc sigorta bağlayacağım. Selamlar
@selmanmc
@selmanmc 4 жыл бұрын
Bilgilerinizden faydalandık teşekkür ederim ama bir sorum olacak 10 w 2 adet monokristal paneli parelel bagladım 30 A pwm şarj kontrol cihazım ve 12v 200 A aküm var sıstemde sadece 4 adet 8.5w led ampul ve yıllık 170 kwh buzdolabı kullanıyorum sistemi devreye sokunca pwm cıhazı yandı (önce aküyü bağladım en son panelleri bağladım) sizin videoyu izleyince mppt juta 30 A cıhaz aldım sizin videoyu izlerken mpptnin her iki tarafınada sigorta takdıgınızı farkettim bu sigortalar kaç amperlik olacak o konuda bilgi alabilirmiyim teşekkür ederim.
4 жыл бұрын
Ben orada sigorta kullanmamın sebebi ac kapa yapmak için. Size tavsiyem mppt şarj cihazınızın kapasitesi kadar dc sigorta kullanmanız. Cihazınız yanıyorsa cihaza uygun olmayan kapasitede bağlantı yapmış olabilirsiniz. Mesele şarj cihazı pv girişi voltajı ve amorti gibi. Kontrol etmenizde fayda var. Selamlar
@hasankahveci20
@hasankahveci20 4 жыл бұрын
Merhabalar karavan yapıyorum 12 volt elektrik kullanacağım. Araştırmalarıma göre 190 wat monokristal 2 adet panel 30 ah mppt ve 2 adet 100 ah akü kullanmam gerekiyor. Mppt ve akü olarak hangi markaları önerirsiniz teşekkürler
4 жыл бұрын
Merhabalar, size bir marka önerisi yapmam doğru olmaz ama akülerde bilindik kaliteli markalar kullanmanız sisteminizin ömrü için önemlidir. Şarj cihazları ise piyasada birçok marka ve model mevcuttur, size mppt şarj cihazlarının çok ucuz olmadığını bildirmek isterim, ucuza alacaksınız onların mppt olmadığını biliniz. Selamlar
@selahattinyalcin6380
@selahattinyalcin6380 3 жыл бұрын
Sayın hocam paneller fazla dik durmuyor mu, 30 - 35 °C olması gerekmiyor muydu? Yoksa açı farketmiyor mu ?
3 жыл бұрын
merhaba, acı önemli, diğer videolarımızı inceler iseniz zaten panelleri uygun acıda çatıya taşıdığımızı görürsünüz. balkonda verimlilik testlerı yaptık. daha sonra istediğimiz verimi elde edemeyince çatıya taşıdık panelleri.selamlar
@tamerkaban3234
@tamerkaban3234 2 жыл бұрын
selamlar hocam öncelikle emeklerinden dolayı sana teşekkür ederim benim bir sorum olacak bende de aynı solar şarj cihazından var ancak benimkinde (!) bu işaret çıkıyor ne anlama geldiğini söyleyebilirmisiniz
2 жыл бұрын
Merhaba, ünlem ile beraber bir hata kodu da olması gerekir. Sadece ünlem çıkmaz bildiğimiz kadarı ile. Hata kodunu da paylaşırsanız, yardımcı olmaya çalışırız. Selamlar
@elektirikleilgilihersey5776
@elektirikleilgilihersey5776 4 жыл бұрын
Kardeşim ben EPEVER 40amp mppt konrolcu aldım taktım aku 12.4 volt ta ama güneş panelini bağlayın ca 1 dk içinde 14.4 oluyor ve sürekli şarj olduğunu gösteriyor saatlerce bekleyip güneş paneli kablosunu sokun ce yine 12.4 geri geliyor ve şarj etmiyor mu bu nedir sorun bir sürü ayarı var orjinal ayarlarında
4 жыл бұрын
Belirttiğiniz mppt şarj cihazını hiç kullanmadım. Bu yüzden ayarlarına hakim olduğumu söyleyemem. Ayarlarını kontrol edin ve satıcınızla iletişime geçmeniz size daha sağlıklı sonuç verecektir.
@okankolay1116
@okankolay1116 3 жыл бұрын
Merhaba bu ürünü kullanıyorum ve 12v sistem kullanıyorum bunun gelen voltajını nasıl arttırabilirim yoksa otomatik kendi mi ayarlıyor cihaz 14.3 yapıcam mesela akü voltajını
3 жыл бұрын
şarj cihazının içinde çok sayıda akü modu var. ayrıca user mod olarak da kullanıcının tanımlayacağı parametre ayarları kısmında istediğiniz parametrede akülerinizi şarj ettirebilirsiniz. selamlar
@Burakaydemir26
@Burakaydemir26 2 жыл бұрын
Merhaba elinize sağlık. Benim tarla da 2 adet 330 watt güneş panelim var. Paralel bağladım 37 volt civarı üretim oluyor. Akü kullanmadan 24 volt 7.5 amper buzdolabına direk vermek istiyorum. Bu regülatör isimi görür mü ? Akü yerine mi harici eleman yerine mi bağlamamız gerekir
2 жыл бұрын
Merhaba, dediğiniz şekilde çalıştıramazsınız. Bu cihaz sadece aküyü şarj etmek içindir. Selamlar
@gokhanozylmaz9046
@gokhanozylmaz9046 3 жыл бұрын
Kolay gelsin iyi akşamlar,panellerinizi 2 şer seri yapıp paralelleseniz,24-26 amper akım almış olurmusunuz?
3 жыл бұрын
Belirttiğimi değerleri hemen hemen elde ediyorum. Selamlar
@nihatcnr
@nihatcnr 2 жыл бұрын
Hocam merhaba kolay gelsin.4 gün önce mekanıma panel sistemi kurdurdum. Sistem 4x285 watt lexron polikristal panel 2×210 amper lexron jel akü 2000w inverter-40amper mexxsun 140d mppt Çalıştırdığım sistem 1 adet mini buzdolabı 90w(24 saat) 1 adet orta boy buzdolabı 100w(24 saat) Şu an sistem sorunsuz çalışıyor fakat bir sorum olacak size.Amper ekranına geldiğimizde batarya altındaki Ah günde güne artıyor.4 gün oldu ve şu an 322Ah gösteriyor,bu sürekli artar mı artarsa bu bir sorun mu ?Yardımcı olursanız sevinirim
2 жыл бұрын
Merhaba, oradaki amper değeri toplam ürettiğiniz amper değeri, siz sıfırlamayıncaya kadar artar, bir zararı yok yani. Selamlar
@nihatcnr
@nihatcnr 2 жыл бұрын
@ hocam bir sorum daha olacak.bendeki sistem 100w-0.50a ve 155w-1a lik 2 dolabı 24 saat çalıştırır mı ?
2 жыл бұрын
@@nihatcnr merhaba, belirttiğiniz değerler saatlk tüketim mi yoksa günlük tüketim mi?
@DreAmTeaMmsx
@DreAmTeaMmsx 2 жыл бұрын
Merhaba çok açıklayıcı video olmuş teşekkürler.bende de aynı invertör ve şarj cihazı var 4 panelim var panelleri nasıl bağlamalıyım şimdiden teşekkürler
2 жыл бұрын
Merhaba, sisteminiz kaç voltluk, panelleriniz kaç volt ve kaç amperlik olduğunu bilmeden bir şey diyemem. Selamlar
@4yolguvenlik
@4yolguvenlik 3 жыл бұрын
merhabalar bende normal pwn şarj cihazı vardı. şu anda mppt almayı düşünüyorum. panellerim 3 adet 190w ve 3 adet 60w panelleri nasıl sistem ile bağlayabilirirm invertör 12 v olduğundan 24 lük sistem yapamıyorum. 2 adet sulu 105 a akülerim var
3 жыл бұрын
Merhaba, size tavsiyem 190watt olanları ayrı şarj cihazı ile akülere 60wattlık olanları da ayrı şarj cihazı ile aynı akülere bağlamanız sisteminizi daha sağlıklı çalıştırır. Selamlar.
@Mutlu_Mesut
@Mutlu_Mesut 2 жыл бұрын
Memnunmusunuz mppt den? Ayni tipte herotech marka olani almayo dusunuyorum. Bunlar hep ayni sanirim?
2 жыл бұрын
Merhaba, genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Selamlar
@bahargungor
@bahargungor 3 жыл бұрын
çok güzel bilgiler vermişsiniz elinize saglık. Bende bugün lexron mppt 20 amper olanından aldım. görüntü olarak seninkinle aynı çin malı olduğu için :) , videonuzda müzikten rahatsız oldum. sizin sesinizi bastırıyor.
3 жыл бұрын
Merhabalar, bu ürünler birçok satıcı tarafından satılıyor. Kibar eleştiriniz için teşekkürler, diğer videolarımızda daha dikkatli olacağız. Selamlar.
@eskisehirmanuelterapi9911
@eskisehirmanuelterapi9911 3 жыл бұрын
Hocam bit sorum var. Bu cihazi kullanirken solar sarj kontrol cihazina gerek var mı ?
3 жыл бұрын
Merhaba, akıllı inverterdeki şarj cihazı pwm şarj cihazı. Yapısı gereği çok verimli olmadığı için harici mppt şarj cihazı bağladım. Selamlar
@servetgulbahar607
@servetgulbahar607 3 жыл бұрын
Ben 2 adet 200 vatlık panellerime bağladım 13 dereceli güneşte 24 amper veriyor yaz döneminde 30 amperi geçme ihtimali olurmu sıkıntı yaparmı
3 жыл бұрын
merhaba, kışın güneşli ve düşük sıcaklıklarda en verimli çalışır paneller. siz bizce en yüksek amperi elde etmişssiniz.selamlar
@xmusicamusic1199
@xmusicamusic1199 Жыл бұрын
evde buzdolabı,tv yi 12 veya 24 volta nasıl çevirebiliriz veya bunlar içinde voltaj çıkış noktaları varmı. inventoru lamba devrelerinde bile kullanmak istemiyorum çünkü %40 gibi güç kaybını inventor kayıp yapıyormuş doğruluğu varmı. çünkü bilgim dışında bir ürünler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. evime 450wat panel 100amperlik akım dengeleyici ve 6000wat inventor aldım. bu sistem hakkından biraz bilgi aktarabilirseniz sevinirim. saygılarımla
Жыл бұрын
Merhaba, dediğiniz gibi evde 220v İle çalışan cihazları 12/24 çevirme bildiğimi kadarı ile yok veya maliyet açısından çok pahalıya gelir. İnverterler kayıp oranı datasheetlerinde yazar ve bu oran dediğiniz gibi değil. Tabi çok kalitesiz panel, kablo, şarj cihazı, akü seçerseniz kabını %50nin üstüne de çıkar. Selamlar
Жыл бұрын
Sisteminiz İçin konulursak, gereksiz maliyet yapmışsınız, yani paneliniz 10 amper veriyor, şar cihazını 20amperlik secseydiniz daha uyguna gelirdi, bir tv ve dolap İçin 6000w İnverter çok gereksiz, 1000w İnverter bile çok çok fazla kalırdı. Sistemi kurmanızdaki amacınızı bilmediğim İçin bazı şeyler söylemek kolay değil ama elektrik olmayan bir yer İçin işinizi görür, ama elektrik olan bir yerde tasarruf amaçlı kurduysanız boşuna bir yatırım yapmışsınız, çünkü bu sistem kendini amorti etmez. Mesela her türlü akü parasını çıkarmadan ölür. Selamlar
@xmusicamusic1199
@xmusicamusic1199 Жыл бұрын
@ 12/24 saat için kondansatörden akü yani depo yaptırma şansım varmı. youtube da böle bir video izlemişdim
@xmusicamusic1199
@xmusicamusic1199 Жыл бұрын
@ boş masraf değil aslında aralarında cüzi farklar vardı. ayrıca ilerde eklemeler yapabilirim diyerek aldım. kullanacağım paneli dikey ve küçük kanal üzerine kullanıp üst kısmına gün döndü sistemi kurmak istiyorum. bunun hakkında bir çalışma yada fikriniz varmı yada gördüğünüz videolar varmı. rüzgar basıncını nasıl tölere edebilirim
@mehmetgungordu8413
@mehmetgungordu8413 4 жыл бұрын
Hocam akü flot voltajını 13 .8 biraz arttıra bilirmiyiz örneğin benim sistem 12 voltluk 150 amper jel akü 185 waltlık panel birde 130 amperlik iki panel var normal pwm şarj kontrol cihazı var gündüz 13.8 de duruyor kesiyor enerji güneş batınca 12.6 gösteriyor ben diyorumki bu 13.3 14.0 kadar arttırabilirmiyim bilgilendirirseniz sevinirim saygılar
4 жыл бұрын
Merhabalar, akülerinizin sağlığı için aksi belirtilmedikçe voltajları değiştirmeyiniz. Şarj voltajı 14.4 yüzer floating voltajı ise 13.6-8 arasıdır. Aküler şarjdan kesilince azıcık bile kullanım olduğunda 12.6-7 volta düşer. Çünkü akülerin kullanım voltajı budur. Şiz floating voltajınız sallıyorum 20volt da yapsanız, o aküden kullanıma başladığınız esnada voltajı kullanım voltajı olan 12.6-7volt arasına düşer. Selamlar.
@mehmetgungordu8413
@mehmetgungordu8413 4 жыл бұрын
@ sagolun hocam teşekkür o kadar usta ile yaşıştım hiç kimse cevap vermedi
@davutkeskin3207
@davutkeskin3207 4 жыл бұрын
Verdiğinız bilgi için teşekkür ederim doğrumu anladım inverterin akü bağlantısını sökmeden ayni kutup başlarına bağlarsak inverter bir zararı olmaz herhalde
4 жыл бұрын
evet davut bey, inverter nereye bağlı ise şarj cihazının akü bağlantıları da aynı noktaya bağlanır. internetten de araştırabilirsiniz. eğer inverteri şarj cihazının çıkışına bağlar ve şarj cihazının kapasitesinden fazla enerji çekerseniz şarj cihazını yakarsanız. saygılarımızla..
@davutkeskin3207
@davutkeskin3207 4 жыл бұрын
ÇOKO M&F çok teşekkür ediyorum kolay gelsin
@kenankandemir4237
@kenankandemir4237 2 жыл бұрын
slmlar cihazın özelliklerinde panel valtajini ölçüm de varmi acaba
2 жыл бұрын
Merhaba, var hocam. Selamlar
@cagronenc3334
@cagronenc3334 2 жыл бұрын
Abi acil cevap verebilirmisin 12 v jel akü için kullansak akü patlama bozulma vs olurmu
2 жыл бұрын
Merhaba, bu şarj cihazı 12/24 iki sisteme de uygundur, ayarlarda jel akü seçerseniz otomatik kayıtlı jel akü ayarlarıyla şarj etmeye başlar, aküye zarar verme gibi bir durum söz konusu değildir. Selamlar
@cagronenc3334
@cagronenc3334 2 жыл бұрын
@ Teşekürler😊
@osman2k
@osman2k Жыл бұрын
merhaba, 12 volt aydinlatma cikisi maksimum kac amper verebilir? tesekkurler
Жыл бұрын
Merhaba, bu cihaz çıkışı 12/24voltluktur. Sizin bağladığınız akü şekline bağlı olarak çıkışı kendini ona göre ayarlar. Çıkışlar cihazın kapasitesi kadardır. Selamlar
@osman2k
@osman2k Жыл бұрын
@ Yani ben toplam 4 amper cekecek led ampuller baglayacagim. Sorun olmaz o halde. tesekkurler
@halftimetraveller
@halftimetraveller 4 жыл бұрын
Merhaba iki adet 275 W panelim var. Paneller 24 voltluk. Mexxsun mppt almayi düşünüyorum. Kaç amper almalıyım sizce.
4 жыл бұрын
Panellerin etiketinde yazan amper değerinin üzerinde en yakın değeri olan amperde almanız yeterlidir. Selamlar.
@halftimetraveller
@halftimetraveller 4 жыл бұрын
@ Maximum power 8.79A, kisa devre 9.15 A. Hangisi? Ayrica bir panele göre mi bakacagim yoksa toplam ampere gore mi? Teşekkürler
3 жыл бұрын
@@halftimetraveller 20 amperlik işinizi görür ancak ileride sistemi geliştiririm derseniz 30 ampelik almanızda fayda var.
@erolyitik5759
@erolyitik5759 3 жыл бұрын
Gardaşim bunlarin baglantilarini yaparken bir video istiyoruz Teşekürler
3 жыл бұрын
Merhaba, kanalımızda montaj videosu ve menü ayar videosu zaten mevcuttur. Kanalımızda bulabilirsiniz. Selamlar
@Ahmetmadenzipkin
@Ahmetmadenzipkin 4 жыл бұрын
Mahmut bey öncelikle kaliteli içerikler den dolayı sizi çok tebrik ediyorum. Ben dün itibariyle karavanima tommatech marka 2 adet 190 w monokristal panel yine tommatech ms 1500w inverter ve mexxsun 140D mppt kurdum fakat bu işlerden hiç ama hiç anlamıyorum. Bu sistemdeki tek zayıf halka bana karavanla gelen macpower marka 2 adet 12v 63 amper '' jel'' akü. Ben bu sistem açık ve akuler mppt de 14 v dolulukta iken sadece Regal marka 220 volt ile çalışan mini buzdolabını 5 saat calistirdigimda (öğleden gün batımında kadar) güneşli saatlerde akuler voltajı korurken güneş gitmeye başladığında akülerin voltajı 12.6 lara kadar düştü.(Yaklaşık 1 saat içinde.. )Bugün yine bu denemeyi yapıyorum hava parçalı bulutlu aküler 14 volt ve mini dolap açıkken panellerden 6.9 ve 7 amper civarı geldiğini görüyorum. Benim sistemimde hata varmi ben buzdolabı led TV ve bilgisayarımı 24 saat kullanmak için ne yapmalıyım. Yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekkür ediyorum. Buzdolabı kendini soguttugunda motoru duruyor ve 1.1 amper gibi birşey kullanıyor sanırım.
4 жыл бұрын
Merhabalar gösterdiğimiz ilgi ve destek için öncelikle teşekürler. Sisteminiz uygun bir sistem duruyor ve akü konusunda zayıf olduğunuzu zaten fark etmişsiniz. Şayet bir süre deneyerek akü kapasitemiz size yetmiyorsa ekleme yaparak güclendirebilirisiniz. Akülerin şarjdan kesildikten sonra voltajları normaldir 12.6 volta düşmesi. O voltaj çalışma voltajıdır. Dikkat ermeniz gereken akünüzün 11volttan aşağıya düşmemesi. Sisteminizin toplam Watt değerimde tüketimini bilmediğim için kurduğunuz sistemin 24 saat size yetecek mi konusunda bir fikir yürüyemiyoruz. Toplam güç tüketiminizi yazarsanız, o konuda da size Yardımcı olabilirim. Kanalımızda birçok video mevcut onları da izleyerek fikir sahibi olabilirisiniz.Sisteminizi güle güle kullanın. Saygılarımla.
@YapayBilgi
@YapayBilgi 4 жыл бұрын
Güzel Cihaz Anlatımınız için teşekkürler. Yenilenebilir Enerji Videolarınızı Çoğaltmanızı Tavsiye Ederim Anlatımlarınız Gayet Güzel. Size Destek Amaçlı Bir videomda Sizlerden Bahsedeceğim.
@YapayBilgi
@YapayBilgi 4 жыл бұрын
@ Teşekkür Ederim. Siz Video Çekmeye Devam Edin Teklifler Gelecektir. Aynı Durumları Bende Yaşadım Sonrasında Yardımcı Oluyorlar Kendileri Keşfediyorlar. Bende Ürünler Satınalmak İstiyorum Lakin KZbin Gelirleri Çok Fazla Olmuyor. Bakalım Zamanla Neler Olacak
@YapayBilgi
@YapayBilgi 4 жыл бұрын
@ Rastgele buldum sizi sewerek tüm videolarinizi izledim. Eşinizle beraber güzel şeylere imza atiyorsunuz. Emin olun ben 6 ayda 1000 abone 8 aydada 4000 saatim tamamlanmis oldu aboneyi dert etme saat önemli 👍 Elimden gelebilecek tüm destegimi sizinle paylasirim emin olun.
@YapayBilgi
@YapayBilgi 4 жыл бұрын
İnşallah yakınız aslinda bende Urfaliyim Diyarbakır Çınar da askerlik yaptim. İnşallah birgün yolun duserse şuan Gaziantep teyim beklerim👍
4 жыл бұрын
ben bazen uğruyorum. gelince görüşelim mümkünse, bir kahve içeriz bir yerde
@YapayBilgi
@YapayBilgi 4 жыл бұрын
@ elbette mail adresiniz varsa alayim telefonlasalim
@mericgoktug
@mericgoktug Жыл бұрын
cihazdan bende aldımda hocam cihaz ses yapıyor gibi geldi video da ses yapıyormu öyle
Жыл бұрын
Merhaba, bizdeki gayet sessiz çalişan bir cihaz. Selamlar
@kanalkaravan
@kanalkaravan 3 жыл бұрын
Akü ve inverter arasında kaç amperlik sigorta kullanıyorsunuz?
3 жыл бұрын
Merhaba, ben bu videoda gördüğünüz sigortayı aç kapa yapmak için geçici bağladım ve o 2 koldan gelen sigortaların değeri 63amperlik. Ama 3 kW inverter için eğer tek koldan sigorta bağalayacaksanız 125-150amper arası bir de sigorta olmalı şayet benim gibi 2 akü gurubun varsa ve her bir guruba bir sigorta bağlamış iseniz 75-100amper Dc sigorta kullanmanız sağlıklı olur. Selamlar
@kanalkaravan
@kanalkaravan 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim 👍🏻
@yukselsahin2878
@yukselsahin2878 3 жыл бұрын
@ 370 wat monokristal panelim 2 tane 2 de 100 amperlik jel akü bağlı .invertör 3 kw tam sinüs.sistem şebekeye bağlı değil panelden inceetör oradan aküler tekrar invertör ve oradan ana şaltere ve evin tv ve aydınlatmasına bağlı siz yukardaki yorumda şalter bağlamayı önermişsiniz .benim kaç amper ve nereye şalter bağlamam gerekiyor. Ben sistemi 1.5 yıldır böyle kullanıyorum.2.sorum. İnceetörde mppt olurmu benimkinde varmıdır nasıl anlarım teşekkürler
3 жыл бұрын
@@yukselsahin2878 merhaba, olası herhangi bir duruma karşı sigorta ve salter bağlanması önerilir. bunlar hem güvenlik amaclı hem de sistemi sağlıklı ve daha kolay kullanmanızı sağlar. inverter ile aküler arasında, paneller ile inverter arasında, inverter şebeke çıkışı ve girişlerinde de şalter kullanmanız tavsiye edilir. illa kullanılacak değil ama oluşabilecek herhangi bir durumda işinize yarayabileceğinden emin olabilirsiniz. akıllı inverterin dahili pwm veya mppw şarj cihazları nasıl anlaşılır konusuna gelince, siz alırken zaten yazar, dikkat etmeden almış iseniz; inverterin etiketinden anlaşılabiliyor. bu arada mppt şarj cihazlı olanlar bin tl diğer modelden daha pahalıdır. alırken farketmiş olmanız gerekirdi. selamlar
@yukselsahin2878
@yukselsahin2878 3 жыл бұрын
@ 2 saattir işyerinde indirdiğim videolarınızı izliyorum invertör şebekeye bağlı değil direk panel ve akülere bağlı 2 yıl önce 3 kw tam sinüs invertörü 2250 tl ye almıştım .mppt varmı hala anlamış değilim bana telefondan çaldırır görüntülü arama ile invertör ayarlarını yapmamda yardımcı olursanız çok sevinirim sistemim 100 amperlik 2 jel akü ve 370 wat 2 monokrisral panelden oluşuyor .bağ evi yatırmak isteğim için almıştım İstanbul daki evime kurdum virüsten dolayı da bağ evi istediğim rafa kalkmış oldu .bu sistemin ayarlarında yardımınıza ihtiyacım var birde videolarınızın sesi çok çok kısık eğer evinizde pc var ise videolarınızı format factory programı ile ses db ini istediğiniz seviyeye getirebiliyorunuz numaramı çaldırın ben arıyım teşekkürler.05353274167
@mucitaziz
@mucitaziz 4 жыл бұрын
Cihazın 140D modelini kullanıyorum: Cihazın Kablo terminalleri yüksüksüz kablo ile kullanım için uygun değil; kesinlikle ‘Kablo Yüksüğü’ kullanılmalı. Verimlilik açısından faydalı; ekran gösterim değerleri, Pv voltajı ve Akımı, akım sayacı - Akü voltajı ve deşarj akımı, akım sayacı, sıcaklık göstergesi, yük gece-gündüz fonksiyonu, zamanlayıcısı tatmin edici. Mppt işlevi: mppt özellikli akıllı invertöre göre çok hızlı. Ancak cihazın düşük voltaj yük kesme, yüzdürme voltajı, dengeleme voltajı akü tipine göre ayarlanmış değiştirilemiyor. ***Batarya voltajını gösteren ekran aynı zamanda dış sıcaklığı (cihazın bulunduğu ortam sıcaklığı) Panel Voltajını gösteren ekran cihazın iç sıcaklığını (kasa içi sıcaklığı) göstermekte.
4 жыл бұрын
Haklısınız kesinlikle kablo yüksüğü kullanılmalı ki ben de videomda ifade ettim ve sadece göstermek için geçici bağlantıda yüksüksüz bağladım. Sistemime tam adapte ettiğimde kablo yüksüğü ile yaptım. Eğer kendin değer vermek istiyorsanız user ayarlarıyla kendi akü verilerini girmeniz gerekir. Aksi taktirde sistemki aküleri tiplerini kullanıyorsanız veriler değiştirilemiyor.
@aytaczuhal
@aytaczuhal 3 жыл бұрын
@ Merhaba Mppt özellikli akıllı inverterum var ve fan hep çalışıyor bu normalmidir
@Vicmot
@Vicmot 3 жыл бұрын
How do I set this up for 400Ah Gel batteries with 450W panel? I managed to set it GEL but what else I need to do?
3 жыл бұрын
You can Manage only battery type and charge Voltage. İf you want control amps, you should connect and disconnect solar panel.
@Vicmot
@Vicmot 3 жыл бұрын
@ How do I change charge voltage? And how do I control amps if I disconnect and connect solar panel?
3 жыл бұрын
if you are using any battery type mode you can not change charge voltaj. only if you use user mode that u can do it. ı mean if u want control amps u have to buy new panel add your sistem. there is no configratin inside solar charger.
@Vicmot
@Vicmot 3 жыл бұрын
It went berserk after I set it to Gel and then wandered off further to change settings.. now it has EXCLAIM mark (!) and blinking.. madly, how do I reset it?
@berkandemirhan8543
@berkandemirhan8543 4 жыл бұрын
Mahmut hocam selamlar, bu videoda mppt sistem için 66 volt ( açık devrede) kapalı devrede ise tahmini havanın durumuna göre değişecek ama maksimum 57-58 volt ile pv voltaj gelecektir. DC 48 Voltran sonra sisteminizde normal AC sigorta kullanmayın. DC sigortalar pahalıdır doğrudur. Hepimizin sorunu. Son kullanıcı olarak alamıyoruz. Ac sigortalari 48 voltaja kadar DC olarakta kullanabilirsiniz. 48 den sonra kısa devre ve diğer güvenlikte normal karektirisklerini yapamıyorlar. Kolay gelsin.
4 жыл бұрын
Ac sigortayı bilinçli olarak kullanıyorum. Benim için oradaki sigortalar sadece ac kapa yapsın yeter. Diğer konular zaten bilgim dahilinde. Son kullanıcılar için dc sigortalar çok pahalı ve masraflı. Bütçem müsait olduğu sürece sistemimi parça parça değiştiriyorum. Selamlar.
@zaferkaptan7345
@zaferkaptan7345 2 жыл бұрын
Merhabalar, Bu üründen bende karavanımda kullandım.İlk kullanımda aküler şarj almadı ve mppt cihazında e11 diye bir hata kodu oluştu, yapan kişiyede sordum ancak bir çözüm olmadı. Siz yorumlarmisiniz rica etsem. Birde karavanın içinde insanın burnunu ve gözlerini yakan bir koku oluşuyor, elektrik aksamının olduğu yerden geldiğini tahmin ediyorum (burda 2 adet akü, mppt cihazı ve tam sinüs bir inventer bulunuyor)sizce burada bir arıza olmuş olabilirmi? Başarılar dilerim .
2 жыл бұрын
Merhaba, bu hata akülerin cihazın kayıtlarında belirtilen değerin altına düştüğünü söylüyor, yani aküler aşırı deşarj edilmiş diyor. Doğal olarak şarj cihazı kendini ve aküleri korumaya almak için kendini kapatıyor. Koku konusunda birşey diyemem. Tesisatınızı kontrol ettirin bence. Selamlar
@zaferkaptan7345
@zaferkaptan7345 2 жыл бұрын
İlgi ve yorumunuz için teşekkür ederim. 👍👋👍
2 жыл бұрын
Rica ederiz, umarım size faydalı olabildik. Selamlar
@zaferkaptan7345
@zaferkaptan7345 2 жыл бұрын
@ Kusura bakmazsanız çok anlayamadığım için konuyu devamında bir şey sormuş olayım..bu aküleri şarj olması gerekiyor mu demek (yani güneş paneli bir şekilde şarj etmiyor anladığım kadarıyla)
2 жыл бұрын
Bildiğim kadarı ile şarj etmesi gerekir. Selamlar
@basaran3434
@basaran3434 3 жыл бұрын
Teşekkürler Mptt cihazı akü cinsi seçimini (sulu kuru ) kendisimi yapıyor
3 жыл бұрын
Merhaba, ayarlarda akü secimini kendiniz yapmanız gerekiyor.selamlar
@MTVERS
@MTVERS 2 жыл бұрын
205 watt monokristal panel bu cihaza kaç tane bağlayabilirim paralelmi serimi bağlantı yapsam nasıl ransıman alırım teşekkürler
2 жыл бұрын
Merhaba, 12 voltluk sistem de 30 amper 24vluk sistem de de 30 amper kapasiteli. sanırsam sizin 205watt 12 voltluk sistem paneli. yaklaşık 9.75amper değer veriri. yani bundan en fazla 12 volt için 3 adet bağlayabilirsinin. 3 adeti seri bağlayabilirsiniz. tabi cu cihazların farklı kapasitedekileri var ona göre de bağlayacağınız panel sayısı değişir. bu cihaz mppt şarj cihazı, klasik pwm göre daha verimli çalışır ve aküleri daha sağlıklı sarj eder. selamlar
@makinetasarm8694
@makinetasarm8694 2 жыл бұрын
ABI MERHABALAR 24V 270W 2 ADET PANEL VAR ELIMDE LAKIM SISTEM INVERTOR AKULERIM 12 V OLARAK KURDUM BU CIHAZDA 24 V PANELLERI BAGLIYARAK AKUMU 12V OLARAK SARJ EDEBILIRMIYIM. SIMDIDEN COK TESEKKUR EDERIM.
2 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle bu şarj cihazı 12 ve 24 voltluk sistemlerde çalışır. Öncelikle akü bağlantısı yaptığınızda, cihaz otomatikman hangi sistemde çalışacağını tespit ediyor. Bu şarj cihazı 100volt pv girişi kabul ediyor. 12 voltluk sisteminiz dahi olsa ve 24voltluk panel bağlasanız dahi cihaz aküleri uygun şekilde şarj eder. Selamlar
@makinetasarm8694
@makinetasarm8694 2 жыл бұрын
@ öncelikle nazik davranışın için teşekkür ederim abi. 20 amper cihazım var ve ben 200 w güneş paneli 12 v olarak açık devre voltajı 23.80 v ,bunları paralel bağlayarak 4 adet olarak başlarsam ne olur ? 2.si ise 200w 1 panel 9.99 ah olarak yazıyor. 3.sü ise 4 adet bağlar isem eğer amper değerim 39.96 yapıyor. Sizce bu sekilde olurmu ? Voltaj kurtarıyor ama amper 20 amper lik cihaz olduğu için kurtarırı mi?
2 жыл бұрын
Merhaba, cevabı kendiniz vermişsiniz. Cihazınız 20amper ama hepsini seri bağlarsanız 39,96amper eder yani olmaz. Şarj cihazına zarar verebilirsiniz. Selamlar
@senolbalkan9246
@senolbalkan9246 2 жыл бұрын
3000w Pwm 24 v invertera Eş değer 2 adet 340 w paneli Paralel bağlamak mı daha verimli olur Seri mi bağlamak mı yoksa farkeden bir şey olmaz mı ?
2 жыл бұрын
Merhaba, pwm şarj cihazlarında panelleri seri bağlayıp voltaj yükseltmek verimi yükseltmiyor, aksine bazı durumlarda düşüren şeyler. Mppt şarj cihazlarında seri bağlayarak yükselt voltaj ve düşük amperle hem verim hem de büyük çaplı kablo gerekliliği ortadan kalkıyor. Selamlar
@ceycey__77
@ceycey__77 3 жыл бұрын
Akıllı invertör varken, şarj kontrol cihazına gerek var mı? Yada şöyle sormak lazım, madem mppt bu kadar iyi, mppt olan akıllı invertör olsa daha iyi olmaz mı?
3 жыл бұрын
Merhaba, bir sefer inverterin aldık artık. Çöpe atamayacagımıza göre en uygun olan mppt şarj cihazı eklemek. İnverterinizde dahili mppt olması daha kullanışlı olur. Siz sıfırdan alacak iseniz bu şekilde olandan tercih edebilirsiniz. Selamlar
@alirzaadatepe1647
@alirzaadatepe1647 3 жыл бұрын
slm. sisteminizde ac. sigorta kulanmışınız. dc. olmalıydı. bi problem oluştugunda sorun çıkarır. allah korusun sorun oluşmadan dikate alırsan bence iyi bi sistem olur kolay gelsin
3 жыл бұрын
Merhaba, bu videoyu çektiğimizde DC sigortalarımız gelmemişti. Gerekli düzeltmeler yapıldı. Dikkatiniz için teşekkürler. Selamlar
@muhammet6152
@muhammet6152 4 жыл бұрын
Selamun aleykum Mpp şarj cihazının faydasını gördünüzmü ütetimde fark ettimi
4 жыл бұрын
Normal pwm dahali şarj regülatörümden daha fazla enerji üretebiliyorum eskiden en fazla 18amper üretebilirler artık normal günlerde en az 20amper üretebiliyorum. Saygılarımla.
@fatihsamil5798
@fatihsamil5798 4 жыл бұрын
@ benim akıllı inverterde aküler dolmaya yaklaştıkça şarj kontrol ünitesi otomatikman akımı düşürüyor aküler full olduğu vakit panellerden inen akımı 6 amper olarak görüyorum . Tekrar yük bindiği zaman akımda yukselemeye başlıyor 4 adet 270 watt panelden 27 amper alıyorum yüke bindiği zaman .
@nedimuysal6658
@nedimuysal6658 3 жыл бұрын
Merhaba, bu ürüne 2 adet 280W lık seri güneş paneli takabilir miyiz?
3 жыл бұрын
merhaba bu şarj cihazı max 100volt dc volt girişi kabul ediyor. eğer panellerinizi ser bağladığınızda bu voltajı aşmıyorsanız kullanabiirsiniz. selamlar
@nedimuysal6658
@nedimuysal6658 3 жыл бұрын
@ watt/akü şarj voltajı = amper şeklinde bilgi mevcut . Bu durumda 560watt/12=46 amper çıkıyor. Bu şekilde hesap yanlış mı acaba
@gezegen6242
@gezegen6242 2 жыл бұрын
usta mppt lekron marka aynısı yani 30 amp cihaz 325 walt panelden 18 amp şarj yaptı bu cihazlar akünün boşluğuna göre şarz basıyor tabi ki panel gücüde fark eder. bence harika bir şajz cihazı bunlar.
2 жыл бұрын
Merhaba, deneyiminizi paylaştığınız için teşeküler.selamlar
@M.S.D-48
@M.S.D-48 3 жыл бұрын
Kullanım kitabının ön ve arka yüzünün fotosunu ya da pdf formatında paylaşır mısınız?
3 жыл бұрын
Merhaba, cihazların kullanım klavuzlarını paylaşacağımız yeni konsept videolarımız olacaktır. Takipte kalında yakında paylaşacağız. Selamlar
@arifmanhat
@arifmanhat 3 жыл бұрын
Ekran ayar ve özelliklerini açıklaman daha yararlı olacaktır. Dijital ekran, neleri içeriyor, ayarları nedir? Bu açıklamayı isteriz.
3 жыл бұрын
merhaba, diğer videolarımızda gerekli menü ayarları ile ilgili bilgileri paylaştık. onları izleyebiliriniz.selamlar
@aliihsancelik4244
@aliihsancelik4244 4 жыл бұрын
Merhaba hocam bu cihazdan alacağım ama hangi amper olanı almalıyım neye göre karar vereceğiz teşekkürler
4 жыл бұрын
Merhaba. Sisteminizin panel kapasitesini yapmışsanız şayet o kapasitenin azıcık üstüne denk gelecek amperlisinden seçmeniz uygun olacaktır. Örneğin panel kapasiteniz 15amper ise 20amperlik modelden seçmeniz yeterlidir. Selamlar.
@alicanpnar401
@alicanpnar401 4 жыл бұрын
Merhaba,,30 amper ihtyaç yerine ileriye dönük 50 amper aldak sistemde sorun yaparmı acaba
@ugurkutluer5999
@ugurkutluer5999 4 жыл бұрын
Merhaba invertör mppt özelliği olmadığı içinmi taktın
4 жыл бұрын
Merhaba, doğrudur mevcut inverterimde mppt özellikli şarj cihazı olmadığı için, haricen bağladım. Selamlar.
@aliarslan8497
@aliarslan8497 4 жыл бұрын
baglantıyı yaptım jel akü simgesi gelmedi ne yapmam gerekir teşkler
4 жыл бұрын
jel aküyü otomatik tanımıyor. ayarlardan jel akü secmeniz gerekir. saygılar
@aliarslan8497
@aliarslan8497 4 жыл бұрын
@ işte sıkıntı ayarları nasıl bulacakım tarif etmenız mumkunmu tşkler
@aliarslan8497
@aliarslan8497 4 жыл бұрын
telefonumu versem ararmısınız yada ben araya bilirim saygılar
4 жыл бұрын
👍👍👍 her zaman
@DreAmTeaMmsx
@DreAmTeaMmsx 3 жыл бұрын
merhaba bu ürünün wifi olan modeli var onun ne gibi bir avantajı var acaba
3 жыл бұрын
wifili olanlara ile telefonunuz ile kapsam içinde iken kablosuz olarak cihazınızı kontrol edebiliyorsunuz.selamlar
@DreAmTeaMmsx
@DreAmTeaMmsx 3 жыл бұрын
@ teşekkürler
@cagryldrm6154
@cagryldrm6154 4 жыл бұрын
usta duvardaki invertorun 24 voltluk sanirim ama sen dedinki 6 panelim var 3 u seri bagli diger 3u seri bagli bunlar kendi arasinda paralel baglanip invertore baglandi dedin o nasil oluyor invertorun 24 voltluksa panellerden 36 volt geliyo
4 жыл бұрын
hocam panellerim 12 volt 100wattlık ben mppt bağlamadan önce bunları ikişerli paneller halinde birbirine seri bağladım ve 3 grup seri bağlanmış panelim oldu. daha sonra bu 3lü grubu birbirine paralel bağlayıp inverterime bağladım dedim. sistemim 24 voltluk sistem ve ben panel bağlantımı da 24 voltluk sisteme uygun hale getirdim. bunda ne problem olduğunu düşündüğünüzü anlamadım ben. saygılar.
@cagryldrm6154
@cagryldrm6154 4 жыл бұрын
@ ben yanlis anlamisim o zaman tamam simdi sorun halledildi
4 жыл бұрын
sorun kalmadı o zaman. saygılar.
@aliosmanderin4709
@aliosmanderin4709 4 жыл бұрын
Çok güzel bi anlatım videolarınızın devamını dört gözle bekliyorum aynı sistem bende de mevcut mppt cihazı haric numaranızı paylaşırsanız bir şey tanışmak isderim
4 жыл бұрын
Teşekürler destekleriniz için. Lütfen mahmutcoko@gmail.com adresinden ulaşın oradan ben sizinle numaramı paylaşırım
4 жыл бұрын
Ali bey telefonda konuştuk ancak sonradan aklıma geldi. Sizin 12volt 100amper iki bataryam var demiştiniz, Buda 24volt 100amper güç eder. 4 adet 24volt 275watt panelim var dediniz. Her panel 8 amper üretse 32 amper eder yani akü şarj etme oranı olan 1/10 oranının 3 katı ediyor bu durum akülerinizin ömrünün kısalmasına sebebiyet verecektir. Bilgilerinize...
@alibaba-om2ye
@alibaba-om2ye 3 жыл бұрын
Merhaba 20 amper ile 30 amper arasında çok fark varmı
3 жыл бұрын
nasıl bir fark sorduğunuzu tam anlayamadım. kapasite olarak zaten belli arasındaki fark. fiyat olarak da internetten araştırıp görebilirsiniz. biz ne desek yalan olur. selamlar
@mehmetkaya4948
@mehmetkaya4948 Жыл бұрын
Kaç amperlik Sigorta takmalıyız
Жыл бұрын
merhaba, max kullancağınız amper değerini 1.25 yada 1,45 değerlerinden biri ile çarparak kullanmanız gereken sigorta değerini bulabilirsiniz.selamlar
@davutkeskin3207
@davutkeskin3207 4 жыл бұрын
Selamın aleyküm videolarınızı takip ediyorum fıyatı ne kadar nerden aldınız kolay gelsin
4 жыл бұрын
a.s ben 528tl ye n11.com sitesinden aldım. en ucuz fiyat orda buldum
@davutkeskin3207
@davutkeskin3207 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim bende balkona 2 tane 12 volt 185 wat panel yaptım seri bağladım 24 volt çıkışı oldu çıkma 150 ah 2 tane jel akü aldım 1600₺ye 3 kv tam sinüs inverter aldım bulutlu havada 40 volt gösteriyor amper2 ile 6 amp arası gelıyor normalmiş bende sizin aldığınızdan alsam faydalı olurmu tamsinüs inverter var o nasıl takılacak panel çıkışına taksam onun çıkışınızda 3kv ınverter panel girişıne taksam olurmu şimdiden bilgi verirseniz teşekkür ediyorum
4 жыл бұрын
@@davutkeskin3207 BEY bahsettiğiniz panelleri normal şartlar altında seri bağladığınızda 9amper gibi bir değer almanız gerekiyor. Eğer bu mppt cihazı alıp bağlamak isterseniz panel bağlantılarınızı direk mppt cihazına ve mppt cihazınızı da inverterinizi bağladığınız akü başlarına bağlamanız gerekir. şayet inverteri mppt cihazının çıkışına bağlarsanız, mppt cihazını yakma riski ile karşı karşıya kalırsınız. Saygılarımla..
@rasulmazanov2395
@rasulmazanov2395 4 жыл бұрын
@ selam niye inventri mppt cihazının çıkışında bağladığına mppt cihazın yaka bilirim ki?
3 жыл бұрын
@@rasulmazanov2395 şarj cihazlarının çıkış gücleri genellikle kapasiteleri kadar olur. o sınır aşıldığında cihazınızı yakma riskiniz bulunur. selamlar
@ismailylmaz4860
@ismailylmaz4860 2 жыл бұрын
Bbende140d var. Bu ürünlerde wifi varmı.
2 жыл бұрын
Merhaba, bendeki bunda yok ama var olanlara da rastladım. Aldığınız yere sorarak almanızda fayda var. Selamlar
@ugurkorkmaz7968
@ugurkorkmaz7968 3 жыл бұрын
Akü ile inverter arasına 30 amper mi seçtiniz sigortayı. 👍
3 жыл бұрын
merhaba tüketilecek max dc amper gücüne göre secilir. eğer şarj cihazı tam kapasitede kullanılacaksa yaklaşık 50 amper değerinde bir sigorta secilmelidir. selamlar
@mustafayldrmbergama2646
@mustafayldrmbergama2646 3 жыл бұрын
BEN 40 TAKMIŞTIM O GÜN YANDI. :)
@yasarcetin614
@yasarcetin614 2 жыл бұрын
Merhaba 3 adet 205 lexron minokristal güneş paneli 2 adet feza 110 jel akü 1 adet 3000 kW lexron tam sinüs akıllı invertor var İnvertor akıllı denilerek ayrıca mppt almanıza gerek yok denilerek bu şekilde sistem kurdu satıcı . 1000 yerinede 3000 kW tam sinüs akıllı invertor taktı ki bunuda buzdolabı ilk kalkışta çok çeker 3000 daha iyi olur diyerek ikna etti beni çünkü gerçekten hiç anlamadığım bir konu bu. Yaz boyunca sabaha karşı invertorden alarm duydum elektrik yetmedi . 90 lt Arçelik tezgah altı buzdolabı Hidrafor 1 metre şerit LED Telefon şarjı Usta çok uzattım ama ne yapmalıyım ? İnvertoru satmalimiyim ? Mppt mi almaliyim ? Yoksa invertor ve mppt aynı anda mi kullanmaliyim .
2 жыл бұрын
Merhaba, sizin sisteminizin sıkıntısı hidrofor kaldıracak bir sistem değil. Kusura bakmayın bu sistem ile hidrofor çalıştırıyorsanız akülerimiz ölmüş yada ölecek anlamına geliyor. Hidroforunuzun tam kaç kW tükettiğinizi öğrenip ona göre akü ve panel eklemesi yapmanız gerekiyor. Selamlar
@yasarcetin614
@yasarcetin614 2 жыл бұрын
@ seaflo marka 4,3 litre dakikada 35 PSI 2,4 bar 2,7 amper
2 жыл бұрын
Hidroforu günde kaç saat ve hangi saatlerde kullanıyorsunuz.
@yasarcetin614
@yasarcetin614 2 жыл бұрын
@ toplamda yaklaşık 10 dakika ancak kullanılıyor. Kahvaltı ve akşam yemeği için. Başka biriyle daha görüştüm sorun invertor dedi . 3 Kva invertor 24wolt çok elektrik yakiyormus bunun yerine 1 Kva akıllı invertor takmami önerdi . Paneller 12 wolt 205 amper seri bağlı . Aküler paralel 24 wolt invertor 24 volt bu durumda panelin birini kullanamıyorsun dedi . Ya bir panel daha ekleyin ikişerli paralel yapıp 24 volt yapmaliymisim yada ekuleri ayırıp 12 wolt invertor de 12 wolt 1 Kva olmaliymis . Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
2 жыл бұрын
Merhaba, inverterin kendi öz tüketim değeri yaklaşık 25 Watt neredeyse zaten kendisi bir akünüzün yarısı kendi başına tüketiyor. Diğer cihazların saatlik Watt değerlerini ve sisteminizi bilmediğim için buradan yorum yapmam çok zor. Ama sistemi değiştirdiğinizde ileride tüketiminiz artarsa bu kes aynı durumu yaşarsınız. Gücünüz yetiyorsa akü ve panel kapasitenizi arttırın. Başka bir şey diyemem.
@fikrettezer3107
@fikrettezer3107 4 жыл бұрын
Hocam mrb. bende Diyarbakır'da yaşıyorum. karavanım için solar sistem parçalarını yavaş yavaş alıyorum. birgün sizinle bir kahve içmek isterim. saygılarımla.
4 жыл бұрын
tabi fikret bey uygun bir zamanda görüşelim, kahve içer bilgi alışverişi yaparız
@sezginaydn6452
@sezginaydn6452 3 жыл бұрын
güzel
3 жыл бұрын
👍👍👍
@emreakgul6209
@emreakgul6209 2 жыл бұрын
Eyvallah da kuru aküyü de şaarz edermi
2 жыл бұрын
Merhaba, ayarlardan uygun aküyü seçerseniz, şarj eder. Selamlar
@fatmacvk6433
@fatmacvk6433 4 жыл бұрын
👏👏👏
4 жыл бұрын
👍👍👍👍
@kahramantimur4091
@kahramantimur4091 4 жыл бұрын
ustam senin tavsiyen üzerine bende 30 amp mexxsun cihazı aldım senden bir ricam olacak bende ingilizce hiç yok bende 1 adet 185 w panel var 2 adette 100 amp lik 2 jel aku var baglantıyı yaptım jel akü simgesi gelmedi sonradan kurcalarken jel akü kendim ayarladım tavsiyen için teşekkür ederim memnunum
4 жыл бұрын
Güle güle kullanın. Saygılarımla
@kahramantimur4091
@kahramantimur4091 4 жыл бұрын
Ustam eger musait olursan bu cihazda 12 v çıkışına led lamba bagladıgımızda otomatik olarak gece yanıp gündüz sonme özelliği varmı yokmu ben kullanma kılavuzunu tam anlamadım ing bilmediğim için bu konuda yardımcı olursan sevinirim kusuruma bakma seninde başını agrıtıyorum
4 жыл бұрын
Hocam klavuzu bakayım seni tam yanıltmamak için ama bildiğim kadarı ile çıkışı 24 volttur. Gece gündür oto açıp kapama özelliği var ama ben hiç kullanmadım.
@kahramantimur4091
@kahramantimur4091 4 жыл бұрын
İlgin için teşekkür ederim
@aliarslan8497
@aliarslan8497 4 жыл бұрын
ben de de cıkmadı ne yapmam lazım
@serdardogan2892
@serdardogan2892 Жыл бұрын
Çıkış voltajı 14v bunu nasıl 12volta düşürürüz
Жыл бұрын
Videoda gösterdiğimiz gibi ayarlara girerseniz , ilgili ayarlarda + düğmesine basılı tutarsanız, o ayar yanıp sönmeye bağlar ve artık değiştirebilirsiniz. Tekrar + düğmesine basılı tutarsanız da ayarları kaydedersiniz. Selamlar
@yukselsahin2878
@yukselsahin2878 4 жыл бұрын
Benim internet sorunum var detaylı kanalinizi izleyemedim bugün tesadüf güneş panelleri ile evi isittiginiz videoyu izledim 67 kez arkadaşlar kisminda kaldım.Ben kaç m2 yi kaç wat panel kaç akü ile isittiginizi fatutanizin ne kadar dan ne kadara düştüğünü öğrenmek istiyorum.Ben 370 wat 2 adet monokristal panel 2 adetb100 amper orbus jel akü 3 kw invertör kullanıyorum faturam 10 tl ucuzladı en güneşli aylarda.Sizin ısıtan sisteminizi merak ettim abone oldum sizinle mesengerden yardım almam lazım yardımcı olirmusunuz benim sistemle daha verilmli kullanım mümkün olacaksa
4 жыл бұрын
Merhabalar, videomuzu dikkatlice izlemiş olduğunuz mutlu etti bizi ancak videodaki heyecanımı gözden kaçırmış olduğunuzu farkettirmeden. Benim ısıttığım oda 12m2 ve sadece gündüz güneşli günlerde ısıtma işlemi yapıyordum. Kesinlikle akülerden ısıtma yapmıyordum. Yoksa 3 kuruş kar edeceğim derken aküleri öldürürüm. Şu an hava güzel. İlk günden beri bu sistemi kullandığımdan faturam ilk gün bu idi falan diyemem. Eğer amacınız tasasaruf etmek ise lütfen akülü sistem kullanmayınız. Çünkü akülerde olabilecek bir arıza veya yanlış kullanım sistemin kendisini amorti etmemesine sebebiyet verir. 2 akü ile anca 1 yada 1,5 kW enerji depolayabilirsiniz. Bu da ayda en fazla 30-40 kW enerji eder ki parasal olarak 25tl falan eder. Aküsüz yani on grid sistem de kurarsanız enerji tüketim saatlerinize dikkat etmeniz gerekir. Yani önemli tüketim kalemlerinizi güneş olduğunda yapmanız gerekir. Yani önce solar sistemdeki amacınızı netleştirseniz gerekir. Eğer tassaruf etmek ise amacınız yanlış sistemle başladığınızı üzülerek söylemem gerekir. Selamlar.
@yukselsahin2878
@yukselsahin2878 4 жыл бұрын
@ on grid sistem enerjiyi devlete satmak mı oluyor benim 740 wat paneldeki enerji için devlete başvurmak çift taraflı saat almak macera olur değmez teşekkür eserm benim sistemde mppt yok takmam gerekir mi ve 17 kw kadar faturam azaldı
4 жыл бұрын
@@yukselsahin2878 on grid sistemlerin hepsinde devlete satılma zorunluluğu yoktur, illa satılacaktır prosüdür lazım bilgisi yanlıştır. bir çok on grid inverter öz tüketim modunda çalışabiliyor. bu kadar üretbildiğiniz kadar tüketim demektir. fazlası ise satış yapılmaz. selamlar
@yukselsahin2878
@yukselsahin2878 4 жыл бұрын
@ benim 740 wat monokristal panel 200 amper karbon jel akü ile 32 inç led tv uydusu birkaç lamba 10 saat civarı büyük boy a+ buzdolabı kullanıyorum yazım.sorum buzdolabınin kalan 14 saati haftada 2 kez çamaşır makinesi için kaç panel ve akü onerirsiniz birde sizde hem invertör hem mptt beraber takılı avantajları neler
3 жыл бұрын
@@yukselsahin2878 merhaba sisteminiz bir defa evdeki ağır makinaları çalıştırmak için uygun değil. eğer solar sisteminiz ile fırın bulaşık çamaşır ütü çalıştırıyorsanız, kar etmekten ziyade akülerinizin en kısa zamanda bozulmasına ve daha büyük bir zarar etmenize sebeb olur. buzdolabınız anlık ne kadar tüketiyor bilmiyorum ama buzdolabınızın günlük enerji tüketimizi karşılayacak kadar akü kapasiteniz yok. size tavsiyem mevcut sisteminizi ups şeklinde kullanmanız veya öyle ir ihtiyacınız yok ise evde düşük enerji tüketip ama sürekli kullanılan cihazları beslemeniz. örneğin aydınlatma ve tv gibi. benim sistemimde 4 adet 100amperlik akü olmasına rağmen aydınlatma tv ve buzdolabına zor yetiyor akü kapasitem. mppt şarj cihazları akıllı inverterlerdeki pwm şarj cihazından daha verimli çalıştığı için ben harici bağladım. herkes öyle kullanmak zorunda değil hatta mppt şarj cihazlı akıllı inverter de mevcut piyasada. size tavsiyem daha büyük yatırım yapmak yerine, eğer normal şebeke elektriğiniz var ise mevcut sisteminizdeki inverter ve aküleri satıp, bunların yerine panel ve on grid inverter alıp güneş olduğu sürece üretebildiğiniz kadar enerji tüketebilirsiiniz. on grid sistem akülü sistemlere göre daha uzun ömürlü ve evdeki tüm cihazları bağlayabileceğiniz bir sistem olduğu için daha verimli olacağı ve size daha çok tasaruf sağlatacak bir sistemdir. yok ben bu sistemi geliştirmek istiyorum derseniz de çamaşır makinasını çalıştırmak için ciddi bir akü ve aynı oranda panel yatırımı yapmanız gerekir. ısıtma ko-nusunda ise videomda belirttiğim üzere sadece güneşli saatlerde ve akülerim dolduktan sonra kullanıyorum. panel ısıtıcım 8-10m2 ısıtabilecek kapasitede. benim de öyle bir odan var. kışın güneşli saatlerde o odama solar sistemim üzerinden takviye yapıyorum. bu ciddi bir tassaruf değil sadece panellerimi daha verimli kullanmamı sağlıyor. zaten videomda tam kullanabilmem için panel kapasitemi arttırmam gerektiğini dile getirmiştim. ama ne yazık ki maddi durumdan ötürü başka panel alacak gücüm de yok. selamlar
@habiloktay8466
@habiloktay8466 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar bende de aynı mppt den var ve çok anlayamadım akü tipini falan değiştirdim fakat. ! Ünlem❗ ışığı yanıyor ve iptal edemedim gündüz ne kadar şarj oluyor akülerin yüzde kaç dolu olduğu akulerden anlık çekilen güç ne kadar gibi göstergesini anlamadım termometre için probu parmaklarımla ısıtıyorum ama sıcaklık artmıyor kısaca bilgilendirme yada bilgilendirici ayrı bir video yada makele klavuz ne varsa paylaşırsanız çok sevinirim diğerlerini çözerim gibi ama ünlem işareti sorun şuan için karavana bağladilar bunu aydınlatma vs çalışıyor ama aküden mevcut enerjiyi mi çekiyor yoksa gündüz şarj oluyor mu görmem lazım habiloktay5@gmail.com
3 жыл бұрын
merhaba, ünlem işareti ile beraber bir arıza kodu yanar. büyük ihtimalle fark etmemişsinizdir. çünkü aküler şarj olunca sadece ünlem işareti kalır. yani aküleriniz min boşalması gereken değerin altına düşüyordur. prob oda sıcaklığını ölmek için. hemen reaksiyon vermeyebilir. ama benimkinde düzgün çalışıyordu. şarj olurken yanıp sönen bir ekran var. akülerin doluluğu 4dilim çizikten anlayabilirsiniz. ayrıca + ve - tuşlarından tüketim menüsüne giderseniz o esnada anlık kac amper çektiğinizi yani tükettiğinizi görebilirsiniz. ekranı sıfırlamak isterseniz - tuşuna basılı tutarsanız değerler sıfırlanır. selamlar
@hikmetylmaz1382
@hikmetylmaz1382 3 жыл бұрын
👍👍👍👍👍
3 жыл бұрын
👍👍👍👍👍
@mehmetgungordu8413
@mehmetgungordu8413 4 жыл бұрын
Nerden temin ederiz
4 жыл бұрын
Ben n11 sitesinden satın almıştım.
@oflurecep61
@oflurecep61 3 жыл бұрын
Akıllı inverter kullanmanıza gerek yok bu durumda, normal tam sinüs inverter bile kullansanız işinizi görür. Onlar genelde çok enerji de harcıyor bildiğim kadarı ile.
3 жыл бұрын
Akıllı inverterin kullandığım bir çok özelliği var. İhtiyac yoksa kullanılmayabilir. Akıllı inverterler ister istemez normal inverterlerden daha fazla enerji tüketiyorlar. Ben inverterin ups olarak kullanıyorum. Elektrik kesildiğinde otomatik hiç enerji kesmeden akülerden enerji vermeye devam ediyor mesela. Normal inverterlerde bu özellik yok. Selamlar
@oflurecep61
@oflurecep61 3 жыл бұрын
@ ups olması için şebeke enerjisi vermek gerekiyor, videoda onu kestiğinizi belirttiniz, ben mi yanlış anladım?
3 жыл бұрын
@@oflurecep61 ben şebeke enerjisini kestim demedim. ben panelleri akıllı inverterden mppt şarj cihazına bağladım dedim. selamlar
@oflurecep61
@oflurecep61 3 жыл бұрын
@ Tamam şimdi oldu, ben yanlış anladım.
@tacettintibukoglu1734
@tacettintibukoglu1734 3 жыл бұрын
Merhabalar, bende normal inverter var. Yaylada mini buzdolabını 200amper el akü ve 1000 v modfiye sinüs inverter ile geceleri çalıştıramadım. Mppt şarz cihazı almayı düşünüyorum. Çelişkim invertorun harcaması. Bendeki invertör 4.8 v harcıyor. Sorum , akıllı tam sinüs inverter çok mu harcıyor. Hangi marka (30ah)ınverter ,akıllı mı ,oflumu laz mı (ben lazım FINDIKLI).bilgilendirirseniz sevinirim.Saglıklı günler.
3 жыл бұрын
Sizdeki akıllı inverter zaten mppt değil miydi?
3 жыл бұрын
Yok benim inverterimdeki şarj cihazı pwm idi o yüzden harici şarj cihazı bağladım.
3 жыл бұрын
@ cevap için teşekkür ederim. İki ayrı cihaz sanki daha sağlıklı olur gibi. Biri bozulsa diğerini etkilemez en azından.
Жыл бұрын
hocam ağzına sağlık da müzik çok gereksiz
Жыл бұрын
Öneriniz için teşekkürler, bundan sonraki videolarda dikkate alacağız
@HErdemUluc
@HErdemUluc 2 жыл бұрын
anladığım kadarıyla siz panellerdeki elektriği kullanmıyorsunuz. burdan gelen elektriği mppt sayesinde akülere doldurup , akıllı inverter ile de akülerden çekerek kullanıyorsunuz. doğrumudur? eğer böyleyse neden akıllı inverter kullanıyorsunuz ? ucuz tam sinüs inverter ilede bu iş yapılamazmı._? panelerrden gelen elektriği direk akıllı inverter ile kullanıp fazlasını akülere şarj etseniz ve lazım olduğunda akülerden çekseniz daha doğru olmazmı. böylece aküleri çok yıpratmamış olur ve panelerde ürettiğiniz enerjiyi anlık kullanır ve çöpe atmamış olursunuz.? Böylelikle daha az panel ve akü ihtiyacı olmaz mı ?
2 жыл бұрын
Merhaba, akıllı inverterdeki şarj cihazı pwm model şarj cihazıdır. elimdeki harici de mppt modeldir. mppt model hem daha verimli hem de akülerin daha sağlıklı şarj ederek daha uzunlu ömürlü olmasını sağlar. yani yaptığım test ve ölcümlerde akıllı inverterin şarj cihazının 800watt panelimin tüm kapasitesini hiç kullandığını görmedim. üstüne aküleri tam olarak şarj etmediğini gördüm. bu yüzden mppt şarj cihazı bağladım. şarj cihazı üzerinden de hem şarj edip hem panellerden kullanmış oluyoruz. şarj cihazı sürekli akülerin doluluk oranına bağlı olarak tam kapasite ile olduruyor. siz de şarj cihazının üretebildiği kadarını tüketirseniz akülere hiç yüklenmemiş olursunuz. panel kapasitenizin altında tükertirseniz hem enerji kullanmış hem de akülerinizi şarj etmemiş olursunuz. yani aslında üretbildiğim enerjiti tam sağlıklı tüketebiliyorum ve çöpe e atmamış oluyoruz. yani bildiklerinizin bir kısmı yanlış diyebilirim.selamlar
@HErdemUluc
@HErdemUluc 2 жыл бұрын
@ Sizin Mppt şarj cihazınız akülere mi bağlı yoksa invertere mı yoksa her ikisine mi ?
@klayderman12
@klayderman12 Жыл бұрын
Cihaz her ne kadar Çin malı yazıyorsa da aslında bu Rus Üretimi bir cihaz, Kullanım klavuzunda Pozitiften Şaseli bilgisi verilmiş :D Bu ne demek, Bu şu demek Pozitif Şase diagramını kullanan tek millet Ruslardır :D Bu Çinde imal edilmiş Sahibi Kesinlikle Ruslardan mühendisin biridir. Eski elektronikçiler bilirler, sovyetler birliği dağılırken Türkiye ye bavul ticaretiyle bir sürü rus yapımı radyolar gelmişti, ordan biliyorum.
Жыл бұрын
Bilgi paylaşımınız içi teşekürler.
@muratozturk4410
@muratozturk4410 2 жыл бұрын
Memnunmusun üründen abi
2 жыл бұрын
Merhaba,Üründen gayet menunum.selamlar
@mustafayldrmbergama2646
@mustafayldrmbergama2646 3 жыл бұрын
40 OLANINI ALACAĞIM. NASİPSE.. ARAŞTIRIRKEN GELDİM.. DAHA ÖNCDE BAKMIŞTIM ŞİMDİ TEKRAR SEYRETTİM BEND MPPT YE GECECEĞİM,.
3 жыл бұрын
biz aldığımız üründen memnunuz. güle güle kullanın ürününüzü.selamlar
@hifzikahya9301
@hifzikahya9301 2 жыл бұрын
Slmlar ben bu ürünün 40 amperlik olanından aldim fakat aku bağlantısını mppt den ara kabloyla alıp kopruleme seklinde tam sinüs inverterime bağlasam sağlıklı olur mu arada 100 amperlik kesicim mevcut bilgi verirseniz sevinirim..şimdiden tşk ederim..