MUCİT KAFASI 28. BÖLÜM | Dünya'yı Döndüren Nedir?

  Рет қаралды 7,608

Mucit Hasan Kum

Mucit Hasan Kum

Күн бұрын

#mucitkafası #kummucit #mucithasankum
"Mucit Kafası" adlı programımızın 28. bölümüne hoş geldiniz.
Bu bölümde size 24. projem olan ''Dünya'nın Dönmesi"nden bahsedeceğim. Bu fikrin nereden ortaya çıktığını ve yaptığım geliştirmenin ne işe yaradığını size anlatacağım. Keyifli bir sohbet ile karışınızdayım. Şimdiden iyi seyirler dilerim.
Başınıza icat çıkarmaya geldim.
www.kummucit.com
Yapım: Neden Yapım
Yönetmen: Sefa Sürücü

Пікірлер: 306
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Çünkü güneş gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@Onurhnozkoc
@Onurhnozkoc 3 жыл бұрын
Güzel bir teori Hasan amca. Ah seninle tanışmayı o kadar istiyorum ki çokda uzakta değilim Kocaeli ndeyim ama zamanım müsaitleşmiyor. Benim de bildiğim yer çekimsel çekim kuvveti teorisini anlatıp uzun uzunca sohbet etmek istiyorum seninle. Çalışmaya devam Hasan amca sen Türkiye nin ilk Nikola Tesla sısın. ❤️
@fatihmehmetmutlu1085
@fatihmehmetmutlu1085 3 жыл бұрын
Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün nasıl dönüyor? Sadece Güneş sistemimizdeki gezegenleri saydım... Oralarda da buharlaşan su ya da başka sıvılar mı var, yoksa o gezegenlerin dönmesi de mi varsayım? Onlar dönmüyor mu? Son olarak Güneş de kendi ekseni etrafında dönüyor (varsayım değilse), nasıl? (Sizin modelinize göre?)
@enginbozkaya2
@enginbozkaya2 3 жыл бұрын
Bildiğim kadarıyla saydığınız tüm gezegenlerde su veya sıvı var aslında illa sıvı olması da gerekmez diye düşünüyorum. Isı sayesinde yükselen veya ağırlık kazanan başka bir cisim de bu teori için uygun olabilir bence ama cevabım sadece tahmini yanlış ta olabilir
@VenusGezegeni
@VenusGezegeni 3 жыл бұрын
Uzaya herhangi bir cisim at kendi etrafında dönmeye başlar zaten çekim kuvvetinden. Uzaydaki uydularda, uluslararası uzay istasyonuda kendi ekseni etrafında dönüyor. Su buharı 24 saat olayına etki eder dönme hızını arttırır onun harici dönmeyi sağlayan çekim kuvvetidir.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Hocamm, çok zor sorular sordunuz.
@Wosg58.
@Wosg58. 3 жыл бұрын
Hasan amca keşke imkanım olsa sana destek vermeyi çok isterim çünkü en çok desteği hak edenlerdensin ❤️❤️❤️❤️
@uzgun_pandivememati
@uzgun_pandivememati 3 жыл бұрын
Herkese hayırlı RAMAZANLAR
@kemalakcay7671
@kemalakcay7671 3 жыл бұрын
Hasan abi bir mühendis olarak videolarını çok severek izliyorum ve seni oldukça başarılı buluyorum, eline emeğine beynine sağlık. Fakat bu dünyanın dönmesi konusunda bazı yanlış düşüncelerin oldugu kanısındayım. Öncelikle birçok gök cismi kendi ekseni etrafında dönüyor, malesef senin teorin sadece su bulunan atmosferin güneş ile etkileşimiyle alakalı, ben böyle anladım. 2. Olarak söyleyeceğim ise, sana "bunu uzayda dene" diyen insanların bunu deme sebebi, Dünya küresinin altinda duran ve ona etki eden bir yerçekiminin olmamasıdır. Senin deney düzeneğinde kutuyu dış ortamdan yalıtmış olmana rağmen hala ağır olan tarafı aşağı çekmek isteyen bir "yer" var. Eleştirilerin sebebi uzayda bunun bulunmamasıdır. Başarılarının devamını dilerim, daha çok video istiyoruz, severek izliyoruz ❤️
@hakantopal9
@hakantopal9 3 жыл бұрын
Kendini kandırıyor işte.
@recy6914
@recy6914 2 жыл бұрын
Bu davadan asla vazgeçmeyecek. Çünkü... Neyse anlatması zor.
@ahmetyusufozgun7781
@ahmetyusufozgun7781 3 жыл бұрын
Hasan bey sizi uzun zamandır takip ediyorum. İcatlarınıza ve size ayrıca hayranım fakat bu deneyle bu sonuç çıkmaz bunun birçok sebebi var 1-dünya silindir değil geoit 2-dünyanın yerçekimi merkezdedir sizin deneyinizde yerçekimi merkezde değil 3-dünya dönüşünü dikey değil yatay yapar 4- deneyde ki atmosfer köşeli dünya atmosferi köşeli değil. Yani bunlar ve benzeri nedenlerden dolayı bu deney doğru sonuç veremez ancak yine de sizi canı gönülden tebrik ediyorum dediğiniz doğru olmasa bile ısı enerjisinden (güneş enerjisi) dönme hareketi ve dolaylı yoldan da elektrik üretebilen bir makine icat etmişsiniz. Güneş panelleri kadar verimli değildir belki fakat en azından bir yan sanayi ürün olmaz. Yerli ve milli icatımızdır. Sizi tekrar tebrik ediyorum gelecek bölümde yazdığım yorumu göz önünde bulundurursanız memnun olurum.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
3. Ek: Dünya güneşin ve kendi etrafında dönerken. "Samanyolu (Milk Way) ile birlikte döner. Evrende ( Uzayda) açılmaktadır. ( Genişleyen Evren Kuramı). [Bütün bunları KURAN, ALLAH'ın yarattığı varlıkları, Cüz-i Akıl anlamaya çalışır.] Diğer görüşlerinize içtenlikle katılmaktayım selamün aleyküm.
@AGEOFENES
@AGEOFENES 3 жыл бұрын
Buhar saati olmuş
@keremkahraman4419
@keremkahraman4419 3 жыл бұрын
Dunya döner mi dönmez mı bilinmez ama buhar saati icat edildi bu sayede bence. Hayırlı uğurlu olsun inşaAllah.
@kendinde1787
@kendinde1787 3 жыл бұрын
Allah razı olsun amcacım inşallah resmi sekılde arastırmayı destekleniriz sizden fikirlerinizden umutlarınızdan onuri oluyoruz kendımızce
@gurkankara1044
@gurkankara1044 3 жыл бұрын
Hocam düşünce ve deneyleme güzel fakat üzerinde su bulunmayan diğer gezegenler nasıl kendi etraflarında dönüyorlar ?
@MustafaKum10
@MustafaKum10 3 жыл бұрын
Hasan abi radyasyondan korunmak için bir İCAT yapsanız çok güzel olur. çünkü uzaktan eğitim olduğu için teknolojik aletlere maruz kalan öğrenciler daha çok zarar görüyor.
@olgunerdogan5315
@olgunerdogan5315 3 жыл бұрын
teknolojik aletlerin radyasyonundan kolay kolay zarar almazsın zaten
@huseyinemul2465
@huseyinemul2465 3 жыл бұрын
Teşekkürler hocam güzel bir bilgilendirme olmuş Manisa
@MustafaKum10
@MustafaKum10 3 жыл бұрын
@@olgunerdogan5315 teknolojik aletler radyasyon yayıyor bu herkese zararlı
@StratejiDusmani
@StratejiDusmani 3 жыл бұрын
@@MustafaKum10 zararlı olup olmadığı henüz kanıtlanmış birşey değil
@bilgisayarbilimi8372
@bilgisayarbilimi8372 3 жыл бұрын
Faraday kafesi elektromanyetik radyasyona karşı etkili olabilir.Araştırırsanız kendinize göre bir dizayn yapıp deneyebilirsiniz.
@ismailaricioglu
@ismailaricioglu 3 жыл бұрын
Hasan ağabeyim. Peki atmosferi olmayan, suyu olmayan gezegenler nasıl dönüyor. Güneşin dönmeye etkisinin olduğu muhakkak, zaten albert einstein da ışığın harekete etkisi üzerine nobel ödülü var. Lakin dönme hareketine tek sebep olarak göstermek doğru değil gibi.
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Eğer güneşten gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın bir tarafta artmasına ve diğer taraftan hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine ihtiyaç duyulacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@kadirb7
@kadirb7 3 жыл бұрын
Abi güzel de güneşin kendi etrafında dönmesinin açıklaması nedir?
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Çünkü güneş gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
büyük patlama (Big Bang) ve içi Kuvvetler.
@kadirb7
@kadirb7 3 жыл бұрын
@@bakaariiim dostum hasan abinin buharlaşma teorisine göre sormuştum yani bu teoriye göre açıklaması nedir?
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
@@kadirb7 Yukarıda yorumlarımda var. Hayırlı sağlıklı günler dilerim.
@melihnesimkuz5397
@melihnesimkuz5397 3 жыл бұрын
Peki benim bir sorum var neden dünya batıdan doğuya dönüyor neden doğudan batıya değil? Evet dediğin şeyler bana da mantıklı geldi ama neden batıdan doğuya dönüyor anlayamadım
@1_Melih_1
@1_Melih_1 3 жыл бұрын
Her kitap yazarı bilim insanının değeri "ÖLÜNCE" anlaşılıyo inşallah bu abimizin değeri ölmeden anlaşılır
@emrullahcukurlu36
@emrullahcukurlu36 3 жыл бұрын
Abi bir sorum var peki güneşten en uzakta olan eksili derecede olan gezegenler nasıl dönüyor buharlaşma olmadan sonuçta onlarda dönüyor
@emrullahcukurlu36
@emrullahcukurlu36 3 жыл бұрын
Ama tezin cokkk akla yatkın tebrik ederim
@ismailefesar792
@ismailefesar792 3 жыл бұрын
sıhhatler olsun hasan amca ve bir icadım için rüzger türübünü fikirinini kullanabilir miyim acaba
@tahirguler7848
@tahirguler7848 3 жыл бұрын
Değerli insan gayretiniz, çabanız, enerjiniz hakkında ağzım açık kaldı. Pek çok şey ortaya koymuşsunuz hepsi hakkında tek tek konuşulacak çok şey var. Sadece böyle bir şeyi düşünmeniz dahi çok kıymetli bir insan olduğunuza kanaat getirmemizi sağlar siz üstüne bir de deneyini yapıyorsunuz. Fakat acizane aklıma bazı sorular takıldı. Dünyanın dönüşünü buharlasmayla acikliyorsak diğer gezegenleri yıldızları nasıl açıklıyoruz nem ve su yok mesela atmosferi yok ama o da dönüyor. Mesela Güneşin kendisi nasıl dönüyor ayrıca gezegenlerin güneş etrafındaki hareketini nasıl açıklıyoruz sizin çalışmanız çok kıymetli olsa da asıl soru işaretinin çok cüz'i bir kısmına cevap oluşturuyor. Dünya buharlasmadan dolayı kendi etrafında dönüyor kabul edelim, güneş etrafında niye dönüyor? Bir de son kısmı bağlayamadım dünyanın dönmesi ve bunun sebebinin buharlaşma olmasıyla canlı yaşamının nasıl bir alakası var? Pek çok yıldızda gezegende atmosfer yok su yok ama dönüyorlar.
@hakantopal9
@hakantopal9 3 жыл бұрын
Boşver kanka bize sorgulamak düşmez biz ağır enayiyiz yapılan şey doğru olmasa bile inanmak zorundayız. (İroni)
@GSMustafa01
@GSMustafa01 3 жыл бұрын
+1
@yusuframazancakl9469
@yusuframazancakl9469 3 жыл бұрын
Çok haklısın hasan amca İnşallah sesini duyarlar hasan amca
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Çünkü güneş gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@hakantopal9
@hakantopal9 3 жыл бұрын
Marsda su olmadığı kanıtlandı su yoksa buharlaşmada yok demektir peki neden dönüyor ozaman? Veya her yıldızı güneşin 1000(?) Katı daha sıcak niye yörüngeden değişmiyor?
@misterchedar
@misterchedar 3 жыл бұрын
Hocam dünyanın geoit olduğuda bir varsayımdır. Sormamız gereken dünya nasıl dönüyor değil, dünya dönüyor mu? Dönüyorsa bu nasıl hesaplanmıştır?
@turansusuz94
@turansusuz94 3 жыл бұрын
helal olsun hasan abi çokgüzel konulara değiniyorsun inşallah seni ve senin gibi isanları geç olmadan anlarlar bütün videolarını ilgiyle izliyorum gönüldağınıda icatlardan dolayı severek izliyorum allaha emanet ol
@fikretsalkutlu4336
@fikretsalkutlu4336 3 жыл бұрын
Bu arkadaşın dediklerine bende katılıyorum.
@yusufhocaefendi
@yusufhocaefendi 3 жыл бұрын
Hasan abi ben 3 tekerlekli bisiklete motor hortum şanzıman takarak itfaiye aracı yapıyorum da bir tavsiyen var mı hemen hemen tüm parçalar hazır teknofestte sunduk sonuç beklioz yapın derlerse yapicagim bir tavsiyen var mi
@onurgirente2403
@onurgirente2403 3 жыл бұрын
Hocam ATÜ. makine mühendisliği öğrencisiyim. En az sizin kadar milliyetçi Türkiye'nin marka değerini düşünen biriyim. Çok güzel araştırmalarınız var ama bu videoda dünya modellemesi yer çekimine maruz kalıyor. Buharlaşma sonucu oluşan ağırlık merkezi kaymasından dolayı maket dönüyor. Ancak kaçırdığınız nokta DÜNYA YA YER ÇEKİMİ KUVVETİ ETKİ ETMİYOR, Dünyada yer çekimi kuvveti var. Bu noktayı kaçırıyorsunuz. Sevgiler saygılar hocam.
@mehmetium
@mehmetium 3 жыл бұрын
Dünyayı da güneş çekiyor. Merkezkaç kuvveti çekim gücüne eşit. yani bir kutuptan diğer kutuba görünmez bir mil olduğunu düşün, dünya o eksende dönüyor.
@onurgirente2403
@onurgirente2403 3 жыл бұрын
@@mehmetium Çembersel hareket yapan bir cisme etkiyen hareket doğrultusuna dik net kuvvet ortadan kalktığında cisim çembersel hareket yapmaya devam edemez. Çembersel yörüngede hareket eden cisimlere merkezkaç kuvveti etki etmez. Dünya dönmezdi. Ama dönüyor. Yani merkezkaç kuvveti diye bir şey yok. Sadece merkezcil kuvvet var. Güneşin çekmesi dediğin olay ise kütle çekim kuvveti o da dünyanın güneş, ayın dünyanın çevresinde dönmesine örnek verilebilir. ama sen benim dediğimi yanlış anlamışsın maket hatalı düşey yönlü (yer çekimi kuvveti altında yapılan bir test ) bu testi yercekiminden arındırılmış havasız kapta sabitleme çubuğu (tripod) olmadan yapılmalı ki buda hocamın maketini etkisiz kılar.
@mehmetium
@mehmetium 3 жыл бұрын
@@onurgirente2403 Ampüllerin tamburu bir kuvvet ile çektiğini, tamburun bir yörünge de ampüllerin etrafında döndüğünü düşünürsen, kuruyan tarafın hafiflemesi, dünyanın ağırlık merkezinin kaymasını, ağır olan tarafın ampüllerin çekmesi ile ampül tarafına gelmesini sağlar. Hocam biliyor mu bilmiyorum ama dünya da aynı anda buharlaşan ve yoğunlaşan su miktarı da eşittir.
@onurgirente2403
@onurgirente2403 3 жыл бұрын
@@mehmetium yazdıklarımı okusan anlicaksın anlamak istemiyosun galiba kardeşim boşlukta ağırlaşma hafiflemenin yönü doğrultusu olgusu yok kaçıncı sınıfın sen benimle dalga mı geçiyorsun?
@mehmetium
@mehmetium 3 жыл бұрын
@@onurgirente2403 Güzel kardeşim mühendislik okuduğunu yazmışsın ciddiye almasam zaten sana niye yorum yapayım. Dünya belli bir yörünge de hareket eder. Zaman zaman güneşe yaklaşır ve hızı artar, zaman zaman da güneşten uzaklaşır ve yöründeki hızı azalır. Hatta bu hızı azaldığı için ekinoks tarihi sonbaharda iki gün gecikir. Şöyle düşün dünyanın hızı normalden fazla yavaşlarsa gider güneşe yapışır. Dünyanın hızı normalden fazla artarsa uzay boşluğuna savrulur. Yani bir denge var ve bileşke kuvvet sıfır. Bu kuvvet sıfır olduğuna göre tamburu tutan mil gibi dünyayı da bir milin tuttuğunu kabul edebilirsin. Bu durumda ha o tamburu dünya çekmiş, ha dünyayı güneş çekmiş bir farkı yok denge var. Denge olduğuna göre ağırlaşan tarafın kuvvetin geldiği tarafa dönmesi normal. Model doğru yani, sadece o ampüllerin yeri tamburun tam altında olsa ve eksen eğikliği olsa daha doğru olurdu. Bu dünyanın kesinlikle böyle döndüğü anlamınada gelmez fakat etkili bir kuvvet olduğunu ispatlar.
@egesinik6995
@egesinik6995 3 жыл бұрын
Hocam su olmayan gezegenler nasıl dönüyor?
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Çünkü güneş gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@egesinik6995
@egesinik6995 3 жыл бұрын
@@kamilbalta5196 yani hasan kum hocanın anlattığı yanlış mı? Evet veya hayır
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
@@egesinik6995 yanlış tabi, yazdıklarımdan anlaşılmıyor mu?
@egesinik6995
@egesinik6995 3 жыл бұрын
@@kamilbalta5196 anlaşılıyorda okumaya üşendim .d
@enginbozkaya2
@enginbozkaya2 3 жыл бұрын
Hocam fikirlerinizi çok değerli buluyorum yanlışsa da doğruysa da bu soruları sormaya cesaret etmek ardından da cevaplamak zor iş. Bize düşen fikir alışverişi yaparak bunun doğruluğunu veya yanlışlığını kanıtlamak. Benim aklıma gelen şeylerden biri bu düzeneğin nasıl kurulması gerektiği ile ilgili. 1- Yer çekiminin çok az olduğu boşa yakın bir ortam oluşturulmalı uzay gibi ve sistem bunun içerisine konulmalı. (çünkü uzay tamamen boş değildir Einsteine göre bir kumaş gibidir. 2- Halının etrafı cam veya naylonla tamameb sarılmalı ki atmosfere benzesin 3- Güneş atmosferin içinde değildir bu nedenle ampulü camın içine koymak yanlış dışarıda olmalı. İyi çalışmalar
@hakantopal9
@hakantopal9 3 жыл бұрын
Anca kendini kandırıyor işte milletimizde saf gibi inanıyor😒
@melekekmekci5735
@melekekmekci5735 3 жыл бұрын
Canım abim desteği hak ediyorusunnn!
@faruktan1265
@faruktan1265 3 жыл бұрын
Helal olsun dayıcım
@enesdemirtas4021
@enesdemirtas4021 3 жыл бұрын
Tamam iyi güzel teori dünya için, peki atmosferi yokmuşçasına ince olan diğer gezegenler nasıl dönüyor Hasan abi ?
@talhazeybek7212
@talhazeybek7212 3 жыл бұрын
Şişşşş
@hizliexplorer
@hizliexplorer 3 жыл бұрын
Sadece su olarak düşünme buharı su buharından yoğun maddeler vardır belki
@talhazeybek7212
@talhazeybek7212 3 жыл бұрын
@@hizliexplorer bütün gezegen ler için geçerli olamaz söylediğin
@hizliexplorer
@hizliexplorer 3 жыл бұрын
@@talhazeybek7212 bilmediğimiz şeyler vardır daha hepsine gitmedik
@enesdemirtas4021
@enesdemirtas4021 3 жыл бұрын
@@hizliexplorer Ben buharlaşan madde veya su ilen ilgili bir şey yazmadım ki.
@varvay1267
@varvay1267 3 жыл бұрын
Hasan bey davlumbazın etrafındaki kapatmada yuvarlak olacak. Buhar akımı çarpmaya maruz kalmadan akmalıdır. Buhar soğuk sağ üst tarafa yoğunlaşınca su olarak çöker ve davlumbaza sürtünerek ağırlık yapıp dönmeyi sağlayacak. Sağda ağırlık olarak gelen su, solda buhar olarak tekrar su olmak üzere soğuk sağ üstte doğru yol alacak. Bu akım yolculuğuda sürtünme olarak döndürmeye katkı verecek.
@Yusufveismail26
@Yusufveismail26 3 жыл бұрын
Abi benim adım İsmail Aldemir ben Eskişehir alpuda oturuyorum sen hangi şehirde yaşıyor sun keşke senin yanında asistan olsam benim bir çok projem var projelerimden bir tanesi kirli suları değerlendirmek için kirli suların bir arazide toplanarak o suların hareketinden elektrik enerjisi üretimi yapan bir değirmen sisteminde icat ben de büyüyünce mucit olmak istiyorum bu arada ALLAH oruç tutan herkesin orucunu inşallah kabul eder
@emrebarut2898
@emrebarut2898 3 жыл бұрын
Düzce yeşilova tarafları
@Yusufveismail26
@Yusufveismail26 3 жыл бұрын
@@emrebarut2898 sen nereden biliyorsun
@oasisyoutube62
@oasisyoutube62 3 жыл бұрын
abi çok iyi düşunmüssün ama aklimda bi soru var su bulunmayan bi gezegende donmeyi saglayan enerji ne
@emrebarut2898
@emrebarut2898 3 жыл бұрын
Su olmayan gezegenlerde illa bir madde veya maddeler vardır eğer o gezegen yıldızına bayağı uzaktaysa o madde veya maddeler donabilir çok soğuk olduğu için
@oasisyoutube62
@oasisyoutube62 3 жыл бұрын
@@emrebarut2898 hasan abinin teaorisi gezegenlerin donmesine etkisi olabilir ama asil sebeb bukadar basit deil bence bu konuda biraz bilgisiz kalabilirim aklimda ki sorulari gidermeye calisiyorum tekraradan ogrendiklerimi yazicam
@emrebarut2898
@emrebarut2898 3 жыл бұрын
@@oasisyoutube62 sende haksız değilsin
@Eyyuphan439
@Eyyuphan439 3 жыл бұрын
Tek sebebe bağlı değil, kim bilir kaç tane etken var sadece bir dünyayı döndürmek için.
@ahmets7841
@ahmets7841 3 жыл бұрын
MaşAllah abi eline sağlık
@yasinozdemir5405
@yasinozdemir5405 3 жыл бұрын
Einstein genel görelelik kuramında neden olduğunu açıklamış.Mucitliğe devam Hasan amca.
@muhammedalicoskun7354
@muhammedalicoskun7354 3 жыл бұрын
ben dünyayı döndürenin ne olduğunu biliyorum : ALLAH (C.C)
@hamedmaghaminia9117
@hamedmaghaminia9117 3 жыл бұрын
Allah her şeyi birtakım sebepler dahilinde yaratmıştır, biz buna "bilim" diyoruz kardeşim.
@ege6295
@ege6295 3 жыл бұрын
Hasan amca amacım olumsuz eleştiri yapmak değil ama anladığım kadarıyla sizin varsayımınızda suyun buharlaşması etkili diyorsunuz eğer dediğiniz doğru ise dünyadaki su bitince dönmiyicek mi veya bazı gezegenlerde su yok ve su buharlaşmıyor onlar nasıl dönebiliyor ve güneşte de su yok buharlaşma olmuyor ve dönüyor. Bir hatam varsa özür dilerim sadece aklıma takılan soruları yazdım.
@Kara_Sahin
@Kara_Sahin 3 жыл бұрын
Tek bir nedene bağlı olamaz dönüş.. Kutuplar, Eksen eğikliği, Çekirdek...
@dulapeep3198
@dulapeep3198 3 жыл бұрын
harika bir insansınız Hasan Abi. Sevdiklerinle sağlıklı bir ömür bizi aydınlatmanı dilerim. Katıl butonunu açarsan destek oluruz
@mehmetozdil6849
@mehmetozdil6849 3 жыл бұрын
Hasan beye saygı duyuyorum yalnız bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Hasan bey araştırmış,kendince de bir çıkarımda bulunmuş ama ne yazıkki yanlış bir sonuca ulaşmış.Her konu hakkında uzman olmasını bekleyemeyiz tabi. O yüzden bir teoriyi çürütmeye çalışırken daha sağlam argümanlara sahip olunmalı. Buharlaşma ve basınç farkı ile dünyanın dönüşünü açıklamaya çalışmak çok zorlama olmuş. Burada kütle çekim yasası vb bahsetmeyeceğim yalnız asmosferi olmayan gezegenler de kendi ekseni etrafında ya da başka güneşlerin etrafında dönüyorlar
@bulentozdemir9901
@bulentozdemir9901 3 жыл бұрын
Fikrinize saygı duyuyorum, lakin bazı arkadaşlar söylemiş diğer gezegenler de su olmadığı halde nasil dönüyor. Dünyamızı döndüren Güneşin ısısı ise, Güneş nasil kendi etrafında dönüyor. Sizin söylediğiniz doğru olduğunu var sayalım, buharlaşan su tekrar yeryüzüne iniyorsa gece olan yarım küre de hep yağmur yağması gerekmez mi. Buharlaşan su tekrar yeryüzüne inmiyorsa Dünyamız daki su bunca yıllar sonra bitmiş olması gerekmez mi.
@aysenurmert2455
@aysenurmert2455 3 жыл бұрын
Aslında katıl butonunu açsanız millet olarak size destekçi olabiliriz..
@beslenmetv365
@beslenmetv365 3 жыл бұрын
GÜZEL FİKİR
@ferdiayten2659
@ferdiayten2659 3 жыл бұрын
Çapa makinesine takılabilecek küçük bir balya makinesi yapmayı düşünüyor musunuz , Karadenizde çoğu yerde traktör iş görmuyor
@ahmetgokmen8345
@ahmetgokmen8345 3 жыл бұрын
Evet ufak balya makinası icadını bekliyoruz lütfen
@gunaytv6846
@gunaytv6846 3 жыл бұрын
Ben internette izledim küçük balye makinaları var tabi çok iyi olur
@beslenmetv365
@beslenmetv365 3 жыл бұрын
İYİ FİKİR
@ahmetgokmen8345
@ahmetgokmen8345 3 жыл бұрын
@@beslenmetv365 çoğu kişi bunu bekliyor
@beslenmetv365
@beslenmetv365 3 жыл бұрын
@@ahmetgokmen8345 evet
@ke8657cc
@ke8657cc 3 жыл бұрын
Deney mantıklı duruyor ancak üzerinde su olmayan gezegenler nasıl dönüyor o zaman?
@ke8657cc
@ke8657cc 3 жыл бұрын
Tabi bu konuya pek hakim değilim tamamen hiç su bulunmayan gezegen var mıdır bilmem.
@omersunarlar4062
@omersunarlar4062 3 жыл бұрын
*_Fikir önerisi olarak, doğaya ve hayvanlara zarar vermeyen deniz suyu arıtma sistemi yapılması olabilir._*
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Var. Sabah oluşan esintiden çöldeki kaktüslerin küçük tüylerinden oluşan şebnemden (su damlacıkları) esinlenilerek oluşturulmuş eski Agora (tiyatro) benzeri yapılarda toplanan nemli havadaki suyu kısmen toplayan ekolojik bir yapı. Çöldeki bir denizin kıyısında kurulmuştur. Çok amaçlıdır. Yalnızca su üretmiyor. Araştırınız.
@omersunarlar4062
@omersunarlar4062 3 жыл бұрын
Sizin bahsettiğiniz sistem bu veya buna benzer olması lazım. Bunu biliyorum. Benim söylemek istediğim daha hızlı ve çok su üretimi yaparak kuraklığı azaltabilecek bir sistem. Deniz suyu arıtma sistemleri var ama onlar denizde yaşayan mikro ölçekli ve büyük canlılara zarar veriyor.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
@@omersunarlar4062 Tamam meramınızı anladım. İnsan ekosistemde Kanser etkisi yarattığından. Benim düşünceme göre tabiatta zarar veren İnsan devreden çıksa sistem zaten mükemmel. Cağımızın insan yaşam etiği bunu imkansız hale getiriyor. Kıyamet yakındır. Bir Buzul çağı sistemi düzeltir. "Boşuna değil; Winter is coming diye motto kullanmaları bir çok filimde ve dizide". Yoksa meteorolojik olaylar yeterlidir Ekosisteme.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
@@omersunarlar4062 Ayrıca Ters Osmoz ile de deniz suyu kullanılabilir hale getirile biliniyor. (derslerden hatırladığım kadarıyla "En son otuz sene önce okuduğumu belirmeliyim" Bir Japon Bilim insanı deniz suyunun arıtılmasında üre kristallerin kullanımı ile uygun arıtılmış (kısmı tuzu alınmış deniz suyu = içilebilir) suyun oluşturulması sağlamıştır. Su teknolojisi dersi seçmeli idi güzel derstir. Bu şekilde Suudi Arabistan'da büyük ölçekli su üreten tesis var. Elektrik enerjisini güneş ve akaryakıt ile karşılıyorlar. [ Bir problemde şudur süzme işlemi masraflı ve bileşenlerin tekrar kullanımı için ters yıkama yapılır. Temiz su ile ]
@beslenmetv365
@beslenmetv365 3 жыл бұрын
ÇOK GÜZEL FİKİR
@imcevik
@imcevik 3 жыл бұрын
Hasan bey size merakla cevabını beklediğim birkaç soru sormak istiyorum: 1- Dünya silindir mi? Eğer küre olsaydı her tarafa dönmez miydi? 2- 24 saatte dönmeyen yıldızlar nasıl dönüyor? 3- Yıldızlar ateş topuna benziyor onlarda nem nasıl çalışıyor? Bonus: kabul etmediğiniz kütle çekimle kabul ettiğiniz aynı şey olmasın?
@alppo
@alppo 3 жыл бұрын
yav kardeşim siz bağnazsınız bu ülkede bilim ilerlesin istemiyorsunuz olmaz böyle bırakın şu adamı yürüsün
@sizofrenpsikiyatrist3914
@sizofrenpsikiyatrist3914 3 жыл бұрын
Diğer gezegenler nasıl dönüyordur 🤣
@defnedenizdemir6000
@defnedenizdemir6000 3 жыл бұрын
Bence abi yi yayalım belki yetkili birine ulaşır çünkü bu adam gerçekten araştırmaya çok meraklı imkanlar daha iyi olsa neler neler yapar
@hibayraktar
@hibayraktar 3 жыл бұрын
İyice Recep İvedik'e bağladın. Mars'ta su yok. Mars nasıl dönüyor o zaman?
@digerdiger-x1u
@digerdiger-x1u Жыл бұрын
Hocam güneşten enerji alması çok mantıklı. Fakat buharlaşma diğer gezegenlerde varmı, onlar nasıl dönüyor
@erdemhc5482
@erdemhc5482 3 жыл бұрын
arkadaslar bence sert elestireye gerek yok bilimin olayi bu zaten ortaya yeni bir teori atmak varsayimda bulunmak tipki hasan abinin yaptigi gibi dedikleri dogru yanlis tartisilir ama yaptigi yanlis degil yani
@cem3536
@cem3536 3 жыл бұрын
abi bir şey soracağım buharlaşan su buharlaştığı zaman da bir ağırlık olmuyor mu yani suyun ağırlığı su buharının ağırlığına eşit olmaz mı?
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Çünkü güneş gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Birim miktarın hacmi kabaca bin (1000) kat artar. Su 1 g/cm3 - su buharı 0.0008 g/cm3 gibi. Su buharı bin kat daha hafif, ya da hacmi bin kat daha fazladır.(kabaca - yaklaşık olarak.)
@cumhurozbas9039
@cumhurozbas9039 3 жыл бұрын
Sorunuz güzel soru. Nerden güç alıyor? Cevabı: 6 milyarlık zaman dilimi içinde düşen meteorlar, dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesini sağladı. Bu diğer gezegenlerde de böyle. Varsayımla hesap/gözlem arasıjda ayrım vardır hocam saygılar
@Celiloglu357
@Celiloglu357 3 жыл бұрын
çok mantıklı bu arada ama o buhar kaçan yerleri kapatsak buharın kaçacak yeri olmasa o 30 dk fark yine olurmu? böyle denedinmi abi eğer yaptınsay sonuçlarını paylaşırmısın
@islbelek9690
@islbelek9690 3 жыл бұрын
videolarınım tüm türkiyede izlenmesi dileğiyle
@AhmCyln
@AhmCyln 3 жыл бұрын
Sayın Hasan KUM abim. Katıl butonunu lütfen açın. Naçizane yardımcı olmak istiyoruz.
@hakan_kaya
@hakan_kaya 3 жыл бұрын
Hasan bey bu deneyin videosunu bekliyoruz. Bi daha bu deneyi yaparsanız seviniriz
@muhammedavc2023
@muhammedavc2023 3 жыл бұрын
Hasan abi gerçekten makinelerle arası iyi olan yetenekli birisin buna saygımız sonsuz ama düz dünyacılar gibi yüzlerce yıllık bilim insanlarının çalışmalarını çöpe atıp koskoca kütle çekim teorisine "varsayım" demek biraz gülünç bilimdeki teori kelimesi halk dilindeki gibi kanıtlanmamış tahmin anlamında değil gözlem ve deney yöntemiyle artan verilerle olguların açıklanmasıdır hücre teorisi, atom teorisi gibi
@cingozrecai9711
@cingozrecai9711 3 жыл бұрын
Kütle çekim teorisine bir sey demediki sadece dünyanın dönmesini açıklayamıyor dedi
@cingozrecai9711
@cingozrecai9711 3 жыл бұрын
Hem evrim teorisi doğru olabilir ama ilk insanın konuşabilmesi çok garip geliyor
@tahirguler7848
@tahirguler7848 3 жыл бұрын
Einstein : "Ya bence zaman göreceli olabilir ama dur o zaman Newton un dediklerini çöpe atmamiz lazım o yüzden boşver. koskoca Newton sonuçta ". (Bu senaryo doğru olsaydı bugün kimse Einstein i tanımıyor ve sıradan bir insan olarak ölecekti.)
@muhammedavc2023
@muhammedavc2023 3 жыл бұрын
@@tahirguler7848 bak teoriler yenilenebilir ve geliştirilebilir bu ayrı konu ama dünyayı döndüren kuvvetin kütle çekim kanunu olduğu ispatlanmış bir durum yeni verilerle teoriler geliştirilebilir ama gözlemler sabittir. Bugün dünya yuvarlak 200 yıl sonra dünya düz çıkabilir diye bir saçmalık yok
@tahirguler7848
@tahirguler7848 3 жыл бұрын
Verdiğin örnekle bu bir değil. Tabiki 200 sene sonra aa yıllardır yanlış biliyomusuz aslında dünya düzmüş demeyeceğiz. Bu meselede de dünyanın döndüğünde herkes mutabık, ihtilaf edilen şey niye döndüğü. Bu da tamamen soyut birşey o yüzden soyut meselelerde asla mutlak, değişmez, eski tabirle layetezelzel bir doğru olamaz. Somut meselelerde olur ama. Dünyanın döndüğü ve yuvarlak olduğu layetezelzeldir değişmezdir. Niye döndüğü öyle değildir. Verdiğin örnek somut, bu ise soyut bir mesele o yüzden kütleçekim kanunu denen şey pekala yanlış olabilir ama dünyanın döndüğü gerçeği asla yanlış olamaz. Yanlışsam düzeltin.
@domashno
@domashno 3 жыл бұрын
Bu bolum olmamis,kusura bakmasin.
@keremkahraman4419
@keremkahraman4419 3 жыл бұрын
Madem dünyanın döndüğü varsayım. O hâlde dünya nin dönmediği de bir o kadar doğru... Yani fifti fifti!
@cumhurozbas9039
@cumhurozbas9039 3 жыл бұрын
Hocam kısaca hatanızı söyleyeyim. Dünyada yer çekimi dünyanın merkezindedir, sizin modelde değil, aşağıda sihirli bir çekim var (dünyanın altını da çeken). Buharı in aşağı yukarı değil, (çünkü dünyada aşağı yukarı yok) yana gitmesi lazım. Bunu yapmak için de bir disk kullanabilirsiniz.
@diyaralhas6130
@diyaralhas6130 3 жыл бұрын
Adam neler yapıyor helal olsun
@ismailyalcn1170
@ismailyalcn1170 3 жыл бұрын
Dünyanın dönmesi değil de yuvarlak olduğundan hâlâ şüpheliyim.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Değil, geoit. Yan duran yımırta gibi.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Mucit Hasan Kum Beyefendi okuduğunuz kitapların isimlerini ve kaynakları yazmanızı ısrarla arz ederim. Daha çok okumak Varsayımların üzerinde hipotezler üretmek Doktora yapmak Profesör olmak sonuçta MUCİT olmak istiyorum. Saygılarımı sunar sağlıklar dilerim selamün aleyküm.
@beslenmetv365
@beslenmetv365 3 жыл бұрын
ÇOK ÖNEMLİ
@trendremixx
@trendremixx 3 жыл бұрын
abi ben makine mühendisiyim. senin de okumanı isterdim. tam senlik bölüm.
@hayatibirinci7141
@hayatibirinci7141 3 жыл бұрын
Rabbim sayınızı artırsın İnşaALLAH.....
@varvay1267
@varvay1267 3 жыл бұрын
Hasan bey mars'ta su yok fakat o da kendi ekseni etrafında döner. Bir günü 24 saat 37 dakikaymış.
@zekaika8037
@zekaika8037 3 жыл бұрын
Dünya yuvarlaksa, alt tarafta kalanlar neden düşmüyor bunudu açıklayın 😂😂
@uzgun_pandivememati
@uzgun_pandivememati 3 жыл бұрын
Hocam şimdi sizin teorinise göre ağırlaşan taraf aşağı doğru hareket ediyor yani bunda yer çekiminin etkisini görüyoruz ama biliyorsunuz ki uzayda yer çekimi yok
@mehmetium
@mehmetium 3 жыл бұрын
Dünyayı da güneş çekiyor. Merkezkaç kuvveti çekim gücüne eşit. yani bir kutuptan diğer kutuba görünmez bir mil olduğunu düşün, dünya o eksende dönüyor.
@uzgun_pandivememati
@uzgun_pandivememati 3 жыл бұрын
@@mehmetium dünyanın eksen eğikliğini hesaba katmazsan
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Evrensel Çekim var.
@steve-oy9bg
@steve-oy9bg 3 жыл бұрын
İnşallah kısa sürede 1 m abone olursun
@yahyaarif6810
@yahyaarif6810 3 жыл бұрын
Hasan ağabey,Türkiye'nin sayılı mühendislerinden birisin.Yaptığın aletler ve geliştirdiği fikirler gerçekten muazzam.Gerçekten elinden tutulsa Türkiye ekonomisine katkısı azımsanmayacak boyutta olur.Ayrıca pek çok başka böyle insanın olduğuna da eminim.Fakat ülkemizde gerektiği desteği bulamıyorlar.Şunu da eklemek istiyorum.Hasan ağabey gerçekten dahiyane bir proje yapmışsın.Ancak okuduğum ve araştırdığım kadarıyla şunu söyleyebilirim.Dünya'nın kendi etrafında dönmesinin sebebi Güneş'in kütle-çekim enerjisi.Ancak benim böyle bir deney yapma şansım olmadı.Bu hipotezini gerçekten kanıtlaman için şahsi fikrim o düzeneğin içindeki havayı boşaltman.Böylece uzay ile hemen hemen aynı ortamı sağlayabilirsin.Çünkü Dünya yüzeyi ile uzay koşulları aynı değil.Bu şekilde deneyi tekrarladığında aynı sonucu tekrar alıyorsan gerçekten ülkemiz adına çok büyük bir iş yapmışsın demektir.Senden en büyük isteğimiz düşünmen ve BAŞIMIZA İCAT ÇIKARMAN.
@alperen78901
@alperen78901 3 жыл бұрын
Hasan Amca doğru söylüyorsun da diğer buharlaşma olmayan gök cisimleri var onlarda nasıl dönme gerçekleşiyor? Bence manyetik alanla döndürmeyi de araştırmalısın.
@alperen78901
@alperen78901 3 жыл бұрын
Çünkü atmosfersiz olan gök cisimleri var astroidler mesela
@furkanguzel1476
@furkanguzel1476 3 жыл бұрын
Hasan abi selamlar 👋
@StratejiDusmani
@StratejiDusmani 3 жыл бұрын
deneyiniz hatalı ayda ne su var ne buhar var nede atmosfer var ama dönüyor ?
@StratejiDusmani
@StratejiDusmani 3 жыл бұрын
ve marsın dönüş süresi dünya ile hemen hemen aynı bu mantıkla bakarsak marsta'da dünya ile aynı oranda buharlaşma olması gerekir
@StratejiDusmani
@StratejiDusmani 3 жыл бұрын
dünyanın dönüşüne ufakta olsa etki edebilir fakat buharlaşma dünyayı döndürüyor demek abartı bir söylem
@vahitduman8696
@vahitduman8696 3 жыл бұрын
MAAŞAALLAH
@berkaysaylan3375
@berkaysaylan3375 3 жыл бұрын
Adamın dibi hasan abim vatansever ve ülkesi için elinden geleni yapıyor bize de destek olmak düşer
@TheMehmet495
@TheMehmet495 3 жыл бұрын
Ay da kendi etrafında dönüyor ama ayda su yok? Çok bilgiliysen bunu cevapla kum mucit
@duzdunya
@duzdunya 3 жыл бұрын
Varsayımlara dayanan bilgilere neden inanmalıyız ki? Ya dünya dönmüyorsa nasıl olacak? Ya yerçekimi yoksa? Ya dünya düzse? Güneş ve ay düz dünyanın üzerinde hangi güçle dönüyor? Bunu araştırsan daha fazla buluş yaparsın.
@varvay1267
@varvay1267 3 жыл бұрын
Mars ýüzeyinde uçucu her ne varsa, sıcaklıktan dolayı bir taraftan diğerine akım yapar.
@Can8-
@Can8- 3 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle fikrinize ve düşüncelerinize saygım sonsuz ancak dediklerinize tam olarak katılmıyorum. Buharlaşmanın yaratacağı etki dünya ölçeğinde çok çok küçük boyutlardadır. İkinci olarak ise eğer dünyanın dönüşünü etkileyeceğini düşündüğünüz bir konu olacaksa gelgitler olmalıdır, ayın her dünyaya yaklaştığında o alandaki deniz seviyesinin yükselmesi ve alçalması durumu bile dünyanın dönüşünü ciddi oranda etkilemezken buharlaşmanın dünyanın dönmesinin sebebi olması aşırı mantıksızdır. Sizin yaptığınız tasarım küçük ölçeklerde çalışabilir olsa da dünya boyutunda bunun etkisi yoktur. Şöyle bir anlatımda yapabilirim; eğer tüm insanlar dünyanın belli bir alanında toplansa dünyanın dönüşü değişir miydi? Hayır elbette çünkü dünyanın kütlesi insanların yanında çok büyük kalıyor. Peki tüm insanlar aynı yerde toplanıp aynı anda zıplasaydı? Bu da dünyanın dönüşünü değiştiremezdi.
@Burhanuzuntarla
@Burhanuzuntarla 3 жыл бұрын
Hasan abi elektrikli otomobiller 10 15 sene sonra zorunlu olarak kullanilicak gibi duruyor. Bu sarj sorununa simdiddn bisiler bulmak gerekiyor. Kapitalist sistem itelemenin pesinde bizse kolesi olmama pesindeyiz. Bisiler yapmak lazim
@frsatmakinesi1517
@frsatmakinesi1517 3 жыл бұрын
Haklısın
@serhatucan4772
@serhatucan4772 3 жыл бұрын
İzlemeden beğeni koyduk BÜYÜK REİS
@hakantopal9
@hakantopal9 3 жыл бұрын
Demekki yargı koyanlarınyargısını sorgulamaksızın doğru olduğuna inanıyorsun bukadar safsın işte.
@emreevo8
@emreevo8 3 жыл бұрын
Yahu olur mu öyle saçmalık? 1 günü 24 saat olan her gezegende yaşam var diye bir mantık olabilir mi? Mars'ta da 1 gün 24 saat 37 dakika. Mars'da yaşam mı var yani? Dünyanın dönmesine gelirsek, ilk veya orta çağda olsaydık fena teori değildi ama 21'inci yüzyıla yakışmıyor yani.
@beslenmetv365
@beslenmetv365 3 жыл бұрын
haydi artık bugünkü video gelsin de izleyelim
@nasillolur
@nasillolur 3 жыл бұрын
yıllık dönüşü nasıl tamamlıyor ya ?
@AlicanPehlivan8
@AlicanPehlivan8 3 жыл бұрын
İntro fazla kaliteli
@onderkrtk7922
@onderkrtk7922 3 жыл бұрын
Çok mantıklı.. Tebrik ederim.!
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Çünkü güneş gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@onderkrtk7922
@onderkrtk7922 3 жыл бұрын
@@kamilbalta5196 Üstad zaten sizin kast ettiginiz iki ayrı yer çekim merkezini inkar etmiyor ki.! Aksine,, güneşin çekim gücü ile dünyanın kendi merkez çekim gücü arasında bir denge baglantısı kuruyor.. Uzay boşluğunda ki en güçlü çekim yönünün güneşe dogru çekim oldugunu zaten biliyor.. Sadece.. Dünyanın kendi ekseni etrafında ki dönüşünü açıklıyor.. Dönüş açısı ve hızı ile ilgilidir.. Yoksa dönüşün temel sebebi malum güneş ile ilgili degildi.!
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
@@onderkrtk7922 Dünya'nın kendi ekseni üzerinde dönmesi, kazan örneği ile verilen örnekte olduğu gibi değildir. Kazan nemli tarafı ağır basınca o ağırlığı ağırlık yapan bir yer çekimi ile karşı karşıyayız. Ancak dünya'nın nemli tarafını ağır kılacak dünya dışında her hangi bir çekim yoktur. O yüzden dünya'nın ağır tarafı ağır basıp bir tarafa dönüş sağlmaz. Bugün dünya dışında her hangi bir çekim olsaydı, ağır basan yerler o çekimin çekim gücüne maruz kalmaz mıydı? Dünya'nın nemli tarafı, dengeyi sağladığını varsayılım. Peki nemli taraf süratle söz konusu çekime doğru dönmez miydi? Hız bir şekilde dönmemesi için kazan örneği gibi güneşin 45 derece altta, dünya'nın 45 derece yukarda, uzayda 90 derece açıyla bir çekim gücü olması gerekmez miydi? Bu örnekleri bu işin uzmanı olarak çoğalta bilirim ancak sizin gibi zeki bir insana konun anlaşılması için şimdilik bu kadar bilginin yeterli olacağını düşünüyorum.
@onderkrtk7922
@onderkrtk7922 3 жыл бұрын
@@kamilbalta5196 Dünya'nın nemli tarafını ağır kılacak, dünya dışında bir çekim gücü olmalıydı. " demişsiniz. Zaten o çekim gücü de güneşten başkası değil.! Güneş o nem fazlasını kendine çekeceği gibi.. Dünya da kendine çeker.. Bu iki çekim kuvveti arasında ki dengeyi : dünyanın lehine, güneşin aleyhine olacak şekilde güneşin sıcaklığının bozduğunu iddia ediyor.. Tabii ne kadar doğru emin değilim..
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
@@onderkrtk7922 Ben o cümleyi yazmadım. Ben yazdım ki; "dünya'nın nemli tarafını ağır kılacak dünya dışında başka yer çekimi yoktur." Sizde yazmışsınız ki; "dünya'nın dışında olan yer çekimi güneştir." Güneş, dünya'yı kütle olarak bütün çeker, bir tarafını çekip bir tarafını bırakmaz. O mantık, kazan düzeninde geçerlidir. Çünkü kazanın dairesel merkezinde mil sistemi vardır. Isıyı 90 derece bir açıya, kazanın sağına koyduğumuzda kazanın sağ yarım küresinde nemler kuruyacağı için diğer bir tarafta sol yarım küre, 90 derece bir açıyla yer çekimine maruz kalacaktır. Ancak ısıyı kazanın tam altına 180 derecelik bir açıya konulduğu vakit, kazanın alt yarım küresi kuruyacak ve üst yarım küresi nemli kalacaktır. Bu durumda döngü sağlanmayacaktır. Dünya günaş ilişkisi büyledir. Yani güneş, dünyanın güneşe dönük tarafını kuruttuğu için nemlı taraf dünya'nın güneşe dönük olmayan tarafında kalır. Bu durumda nemli taraf güneş tarafa dönmesi için sağ taraf ve sol taraf arasında bir tercih yapması gerekir. Dolayısıyla bu tercihi, her iki tarafın birbirine eşit olduğundan dolayı yapamaz. Tıpkı ısı aygıtını altına koyduğumuz kazanın sağ ve sol tarafa dönüş sağlayamaması örneği gibi. O yüzden ısıyı kazanın 215 derece soluna koymuş ki yavaş dönsün. Tam altına koymuş olsa kazan duracaktır. Tam sağına veya soluna koymuş olsa, çok hızlı dönecektir. 215 dereceye koymasının mantığı budur. Yani kazanı yavaşça çevirmektir. Ne kadar kazan altına yaklaştırılırsa, dönme o kadar yavaşlayacaktır. İşte güneşin dünyanın güne dönük tarafını ısıtması ve kurutması da böyle bir fizik kanunudur. NOT: GÜNEŞ HER DEFASINDA ISITTIĞI BÖLGEYI KURUTMAZ VEYA NEMLENDİRMEZ.
@bulent_bas
@bulent_bas 3 жыл бұрын
Abicim seni seviyor ve desteklemeye çalışıyorum. AMA bu tezin seni ve çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Sana olan hayranlığı sorgulamaya sebep veriyor. Neredeyse bütün gök cisimleri dönüyor. Çoğunda su bile yok. Eski videonuda izledim. LÜTFEN bu düşünceden uzaklaş ve yaptığın diğer faydalı icatlara, geliştirmelere devam et. Sağlıcakla kal.
@bulent_bas
@bulent_bas 3 жыл бұрын
Hatta bu ve eski videoyu senin faydana olacağını düşündüğüm için kaldırmanı tavsiye ediyorum.
@bulent_bas
@bulent_bas 3 жыл бұрын
Koyduğun ışığı tepeye ya da tam alta koyduğunda kazan dönmez. Yani 24 saate denk gelmesi doğru olduğunu açıklamıyor. Yolun açık olsun abicim seni sevdiğimden eleştiriyorum. Sen bilirsin yine düşün taşın ama dediğim gibi bu düşünce diğer yararlı çalışmalarının önüne geçip olumsuz etki yaratıyor.
@bulent_bas
@bulent_bas 3 жыл бұрын
Bir çok kişi düşünmeden taşınmadan destek mesajları göndermiş bu da ülkemizin maalesef acı tablosu.
@aykut.calisir
@aykut.calisir 3 жыл бұрын
Abi Carl Sagan'ın 13 bölümlük Cosmos isimli belgesel serisini izlemeni, ayrıyeten kitaplarını okumanı tavsiye ederim.
@sayram70
@sayram70 3 жыл бұрын
Kıymeti bilinmeyen insanlardan biri
@hakkkurt1498
@hakkkurt1498 Жыл бұрын
Su olmayan gezegenler nasıl dönüyormuş acaba ?
@emrerol349
@emrerol349 3 жыл бұрын
Traktör yapılabilinirmi?
@serdaryalcnkaya114
@serdaryalcnkaya114 3 жыл бұрын
Marsta su yok peki mars neden dönüyor
@bir_öğretmen_yapayzeka
@bir_öğretmen_yapayzeka 3 жыл бұрын
Maşallah
@sampiyonbjk6479
@sampiyonbjk6479 3 жыл бұрын
Müq
@sjsjsjjs9576
@sjsjsjjs9576 3 жыл бұрын
Bu icat ile su ile çalışan araçlar yapılabilir
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Geçileli üç dönem oldu. Hatırlayalım Buhar çağı, iç yanmalı motorlar Endüstriyel devrim(1.0). Elektrikli araçlar (2.0). Bilgisayarlar robotikler vb kullanımı (endüstri 3.0) Şimdi bu teknolojilerinde kendi kendine çalıştırılması. (İlerliyor- Kuruluyor - halen) (4.0)
@sefahaymana3366
@sefahaymana3366 3 жыл бұрын
Ah be hasan amca ben çok beğendim destekledim seni neden bana projem için yardımcı olmadın😔😔
@AGEOFENES
@AGEOFENES 3 жыл бұрын
Projen neydi
@gulertekin8743
@gulertekin8743 3 жыл бұрын
👌👌👌👏👏👏
@hakkkurt1498
@hakkkurt1498 3 жыл бұрын
Abimizi acilen dilinden hiç düşürmediği bilime çağırıyorum...Matematik ve fizik öğrenmeye çağırıyorum :(
@kamilbalta5196
@kamilbalta5196 3 жыл бұрын
ÜSTADA VERİLEN CEVAP. Üstad, sizin oluşturduğunuz mekanik sistem ile yerkürenin mekanik sistemi aynı değildir. Çünkü sizin mekanik sistemde kazanın bir bölümü nemli, bir bölümü daha hafif nemlidir. Daha çok nemli taraf, daha az nemli taraftan daha çok yer çekimine maruz kaldığı için ağır olan taraf, terazi mantığı ile aşaya inmektedir. Çünkü burada yer çekimi, mekanik sistemin merkezinde değil 90 derece açıyla yerdedir. Siz kurutucuyu ne kadar sistemin altına çekerseniz, o kadar yavaş dönecektir, ancak ne kadar yan tarafa çekerseniz, o kadar hızlı dönecektir. Siz 45 dereceye koydu iseniz bu yavaş ile hızlı dönme arasında bir hıza tekabül etmiştir. Dünya'nın dönme meselesine gelir isek, dünya'nın dönme mekanizması sizin verdiğiniz örnekten uzak, tamamen güneş çekimi ile ilgilidir. Eğer güneşten gelen ısı dünya'nın yarısını buharlaştırıp hafifletseydi ve uçan buharların dünya'nın arka tarafında yoğunlaşıp ağırlığı artırsa idi, o ağırlığın artmasına veya hafiflemesini tetikleyen dünyanın dışında başka yer çekimine gerek olacaktı. Çünkü sizin sistemde ağırlık, kazanın tam üstünde değil, yan tarafındadır, dolayısıyla baskının merkez ağırlı kazanın merkezinden çıkıp doğrudan sizin verdiğiniz açı doğrultusunda yere baskı sağlamaktır. Dolayısıyla bu baskı kazanın merkezine doğru olmadığı için döngü hareketi oluşmaktadır. Ancak dünya'nın sistemine baktığımız zaman dünyanın kendi merkez çekimi dışında başka bir çekim gücü söz konusu değildir. Dolayısıyla dünyanın yarım küresi ne kadar su buharı olursa olsun, ağırlık yönü dünyanın merkezi doğrultusundadır ve bu şekil uygulanan bir baskı asla sağ sola dönüş sağlamayacaktır vesselam.
@bakaariiim
@bakaariiim 3 жыл бұрын
Astronomi sanırım. Ancak Üstat astroloji öğrenme yolunda.
@iyasir
@iyasir 3 жыл бұрын
@@kamilbalta5196 Aklımdan geçen herşeyi yazmışsınız :) MaşaAllah...
@omerozen3169
@omerozen3169 2 жыл бұрын
Peki hocam su olmayan gezegenler nasıl dönüyor
@serhatbakir
@serhatbakir 3 жыл бұрын
Sefa kındır tolga özuygur ilge ipek nejdat delioğlu serdar başkan mendebur lemur gibi youtuberlar hasan amcayla birleşse mükemmel olur. Sefanın hayali olan uçağı hasan amcanın kanat sistemiyle uçurabilirler!
MUCİT KAFASI 29. Bölüm | Soru & Cevap
14:41
Mucit Hasan Kum
Рет қаралды 6 М.
MUCİT KAFASI 36. BÖLÜM | Başa Gelen Çekilir
14:47
Mucit Hasan Kum
Рет қаралды 5 М.
Life hack 😂 Watermelon magic box! #shorts by Leisi Crazy
00:17
Leisi Crazy
Рет қаралды 79 МЛН
VAMPIRE DESTROYED GIRL???? 😱
00:56
INO
Рет қаралды 7 МЛН
Un coup venu de l’espace 😂😂😂
00:19
Nicocapone
Рет қаралды 11 МЛН
MUCİT KAFASI 27. BÖLÜM | Dönüşüm Kanatlarımın Altında
16:16
Mucit Hasan Kum
Рет қаралды 16 М.
HYDRAULIC PRESS AGAINST BMW CONNECTING RODS
8:02
Crazy Hydraulic Press
Рет қаралды 2,3 МЛН
Findiq yigan
1:52
Kamil Nebili
Рет қаралды 10 М.
MUCİT KAFASI 38. BÖLÜM | Tutunacak Dalı Kalmayanlar Ne Yapsın
11:18
MUCİT KAFASI 39. BÖLÜM | Size Veda Ediyorum
14:40
Mucit Hasan Kum
Рет қаралды 164 М.
Toyota Releases First Flying Car That Changes Everything!
25:16
Nature Discoveries
Рет қаралды 15 М.
Devreler Böyle KOPYALANIYOR! - Tersine Mühendislik / JLCPCB
27:17
Life hack 😂 Watermelon magic box! #shorts by Leisi Crazy
00:17
Leisi Crazy
Рет қаралды 79 МЛН