آموزش تندخوانی (5) : اهمیت خودشناسی و کسب مهارت در تندخوانی و مطالعه

  Рет қаралды 333

مهدی خنیده | Mahdi khanideh

مهدی خنیده | Mahdi khanideh

Күн бұрын

نقش مهم خودشناسی و مهارت در یادگیری
بعد از تمایل برای شروع تغییرات و کسب مهارت‌های جدید مهم‌ترین عامل، آگاهی و شناختی مؤثر است که باید در آن زمینه کسب کنیم. اساسی‌ترین نوع شناخت و آگاهی خودشناسی است. خودشناسی به این معناست که ما از توانمندی‌ها و منابعی که در وجودمان قرار داده‌شده تا جایی که می‌توانیم آگاه شویم و آن‌ها را در راستای بهره‌مندی بیشتر از نعمت‌ها و فرصت‌های جهان به خدمت بگیریم.
ما با خودشناسی می‌توانیم تمامی رفتارها و عملکردهای خود را در زمینه‌های مختلف زندگی ارزیابی کنیم و وجود خود را به بهترین نحو در مسیر رسیدن به خواسته‌هایمان به کار بگیریم. در زمینه مطالعه نیز یکی از مهم‌ترین زمینه‌ها خودشناسی و کسب مهارت در این زمینه است. هرچند برای شناخت خود و کسب مهارت‌ها نیز نوعی آگاهی و شناخت لازم است.
هرکدام از ما بر اساس سبک و نوع یادگیری که در سیستم‌های آموزشی داشته‌ایم شیوه‌های خواندن و مطالعه کردن را یاد گرفته‌ایم. اصولاً در بسیاری از این روش‌ها مطالب و موضوعات بیشتر از خود فرد حائز اهمیت هستند. به‌طورکلی در این رابطه دو نوع سبک آموزش با نگرش‌های متفاوتی داریم.
1- آموزش‌های سنتی و کلاسیک
در این شیوه مطالب عمومی و تخصصی در زمینه‌هایی مانند ریاضی‌، فیزیک، هنر، شیمی، ادبیات، مذهبی، فلسفی و … به فرد آموزش داده می‌شود و از او انتظار می‌رود تا مطالب را به بهترین نحو یاد بگیرد و بتواند آن‌ها را درک کند و به حافظه خود بسپارد. درواقع آموزش مباحث بیشتر از خودشناسی اهمیت و اولویت دارد.
در این روش انبوهی از اطلاعات در زمینه‌های مختلف توسط منابع آموزشی به سمت فرد سرازیر می‌شود و فرد باید با دانسته‌ها و شیوه‌های خودش که در بیشتر مواقع ناکارآمد هستند آن‌ها را تحلیل و بررسی کند تا متوجه معنا و مفاهیم شود که اصولاً هم چندان موفق و مؤثر عمل نمی‌کند.
در این روش به دلیل این‌که فرد نسبت به توانمندی‌ها و ساختار وجودی خود شناختی ندارد عملکرد چندان قوی در مطالعه موضوعات تخصصی و عمومی ندارد و نمی‌داند چطور از قابلیت‌های درونی خود استفاده کند تا بالاترین بهره‌برداری را در سیستم مطالعاتی خود داشته باشد. به همین دلیل ممکن است دچار مسائل و چالش‌های مانند موارد زیر شود.
1- ابهام و گیجی
2- کاهش درک مطلب
3- کاهش تمرکز حواس
4- کاهش سرعت مطالعه
5- کاهش عملکردهای حافظه
6- کاهش میزان علاقه و انگیزه
7- ایجاد استرس و احساس نگرانی و …
2- آموزش‌های جدید
در شیوه‌ها و آموزش‌های جدید مانند تندخوانی، عکس خوانی و … به‌جای سرازیر کردن انبوهی از اطلاعات به سمت فرد و کاهش عملکرد مطالعه‌اش، ابتدا افراد یک خودشناسی در این زمینه به دست می‌آورند و با کسب مهارت‌های موردنیاز در گام بعدی یادگیری و مطالعه را شروع می‌کنند.
منظور از خودشناسی و کسب مهارت در این شیوه این است که افراد ابتدا با عملکرد ذهن و مغز، چشم‌ها، حافظه و سایر اجزای وجودی خود در رابطه با خواندن و مطالعه کردن آشنا می‌شوند و با تقویت این سیستم‌ها عملکردهای خود را در مطالعه کردن به بالاترین میزانی که قادرند می‌رسانند.
به‌عنوان‌مثال وقتی ما تمرین‌های خط بری یا افزایش حوزه دید در تندخوانی را انجام می‌دهیم عملکرد چشم ما در دیدن کلمات و جملات به‌طور اساسی دچار تغییر می‌شود و ما قادریم در مدت‌زمان کمتر تعداد کلمات بیشتری ببینیم و از این طریق سرعت و درک مطلب ما افزایش پیدا می‌کند و با تمرین‌هایی که در رابطه با تمرکز حواس و تقویت حافظه انجام می‌دهیم اطلاعات را سریع‌تر و باکیفیت‌تر به حافظه خود می‌سپاریم تا هم از ماندگاری بیشتری بهره‌مند شوند و هم در هنگام نیاز به‌راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشیم و بتوانیم آن‌ها را بازیابی کنیم.
به لطف و هدایت خداوند ما با یادگرفتن مهارت‌های تندخوانی در دوره رایگان تندخوانی ابتدا یک خودشناسی عمیق نسبت به وجودمان به دست می‌آوریم و با استفاده از ابزارهای مؤثری که در این راه یاد می‌گیریم منابع بی‌نهایت وجودمان را در مسیر رشد و پیشرفت قابلیت‌های مطالعه‌ و خواندنمان به خدمت می‌گیریم.

Пікірлер
WILL IT BURST?
00:31
Natan por Aí
Рет қаралды 42 МЛН
女孩妒忌小丑女? #小丑#shorts
00:34
好人小丑
Рет қаралды 100 МЛН
آموزش مهارت تندخوانی
10:19
Parasta HDR
Рет қаралды 2,1 М.
خودشناسی / قسمت اول
56:06
بیشتر ازیک نفر - آموزش مهارت‌های زندگی
Рет қаралды 18 М.
لطفا اینجوری درس نخون!
10:24
Afshin and Nilou
Рет қаралды 181 М.
WILL IT BURST?
00:31
Natan por Aí
Рет қаралды 42 МЛН