Рет қаралды 1,095
על משחקים וסימולציות משחקים ללמידה בכלל וללמידת אסטרונומיה וחלל בפרט
בהרצאה נפצח את סודות ההצלחה של מיינקראפט ונראה איך הוא הפך לתופעה תרבותית וחברתית המגשרת על פערי הדורות. נראה מדוע המשחק מצליח על פי המחקר לשפר את כישורי הלמידה והחיים, מסייע ללמידת תכנות, מדעים וגם מקצועות אחרים; מדוע נשיא ארצות הברית החליט לשלב את המשחק בתכנית הלימודים של בתי הספר ללמידת תכנות ומדעים, ולמה ממשלת דנמרק בחרה ליצור העתק וירטואלי תלת ממדי של כל המדינה במיינקראפט עבור המורים והתלמידים.
נעשה היכרות עם "מיינקראפט חינוך" שפותח על ידי מורים עבור מורים כדי לטפח את כישורי הלומדים לאתגרי המאה ה-21 - בעזרת תיווך מתאים המבוסס על גישה משחקית כל תלמיד יכול למצוא מה ללמוד באמצעות מיינקראפט ודרכו להביא לידי ביטוי את כישרונו ויכולתו.
ננפץ דעה קדומה לגבי מיינקראפט שרואה בו משחק לילדים קטנים ונראה כיצד חוקרים למדעי המחשב במיזם אלאמו של חברת מיקרוסופט משתמשים במשחק ליצירת בוטים "חכמים" יותר.
חנן גזית הוא גיימר, חוקר גיימינג וטכנולוגיות למידה חדשניות
מטרות המפגש:
*מיינקראפט הוא משחק תלת ממדי בסגנון "ארגז חול" וירטואלי של יצירה, למידה ושיתוף שבו כל אחד יכול להעצים ולשכלל את יכולות הלמידה שלו
*מיינקראפט הפך להיות תופעה תרבותית וחברתית שמצליחה לגשר ולחבר על הפער הבין-דורי. הצלחתו העסקית יוצאת דופן על רקע העובדה שהוא אינו משחק יריות אלא משחק יצירה עם יצגנים (אווטרים) דמויי קוביות במהותו.
*מיינקראפט משמש ללמידת תכנות באופן מהנה וגם לפיתוח בוטים בעלי בינה מלאכותית חכמים.
*סכנות ברשת - איך מתנהלים באופן בטוח עם אווטר בעולם וירטואלי?
במהלך יצירת ההרצאות נשמרו בקפידה הוראות חוק זכויות היוצרים ה'תשס"ח-2007. יחד עם זאת, ניתן לפנות אלינו בכל עניין הקשור בשמירה על זכויות יוצרים ונפעל להורדת תוכן שיש בו, לכאורה, פגיעה בזכויות.
לפניות ניתן לשלוח מייל לכתובתנו: Akademya_bareshet@education.gov.il