ITER projesi hakkındaki video► kzbin.info/www/bejne/b6aZfmiLjrFqqMk Diğer bilim videolarını görmüş müydünüz?► kzbin.info/aero/PL3Onvcj9ht4EuRwrIXnRftMVqQma5nmJZ
@mustafaayast85882 жыл бұрын
Lütfen daha çok video atarmısınız. Çok başarılısınız. Yolunuz açık olsun daha fazla izlenme ve beğenileriniz olsun.
@mesutkucuk760li2 жыл бұрын
Nükleer enerjiye mecburuz gelisen ülkeyiz ve her geçen gün enerjiye daha çok ihtiyaç duyuyoruz bu enerji ihtiyacını rüzgarla barajla günesle karsilamamiz imkansız
@cotkar122 жыл бұрын
Nasıl bir gelişme ?
@cutebirdvideos76102 жыл бұрын
@@cotkar12 sen kürtmüsün
@tylerdurden54472 жыл бұрын
@@cutebirdvideos7610 kPANDOSD
@dovutpolat7028 Жыл бұрын
@@cutebirdvideos7610 Kürdistan li
@ahmetismail6625 Жыл бұрын
@@dovutpolat7028 kürdistan diye bir şey yok
@TurkishlatorMusic2 жыл бұрын
Günümüz şartlarında gelişmekte olan ülkelerin gerekli enerjiyi elde etmesinin en temiz ve güvenli yolu nükleer enerji santralleri'nden geçiyor.
@baharteker2072 жыл бұрын
Komiksiniz...en temiz ve guvenli oyle mi!! Kontrollu nukleer bomba patlatilacak, en ufak bir hata mikro saniyelerde felakete donusme ihtimali var ve guvenli...olay enerji degil...rant ve nukleer silahlanma ...
@bir_yolcu0077 ай бұрын
Güvenli tamam
@mlfidan2 жыл бұрын
Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ve elektrikli araçların yaygınlaşması enerjiye eskiye nazaran çok çok daha bağımlı kalacağımız gerçeği ile birlikte Nükleer enerji kaçınılmaz hale gelmiştir ve hatta çok geç kılınmıştır. Turkiyenin ekonomik yöndende dış ticaret açığının en az %60 enerji üretimi için gerekli olan dogalgazdan gelmektedir. Ve ayrıca çevremizde de tehdit unsuru olan bir çok ülke bulunması hasebiyle caydırıcılık açısından Nükleer silah dahi bulundurmamız gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla Hem yakın gelecekteki ihtiyaç duyulacak enerjinin karşılanması, ekonomik yönden dis ticaret açığının asgari düzeye indirilmesi ve olası dış tehditlere karşı caydırıcılık açısından Nükleer enerji santralleri kesinlikle yapılmalıdır.
@wiahelektronik5720 Жыл бұрын
Kesinlikle nükleer ülkemiz içinde geliştirilmeli ve çok sayıda eğitim alanı bulunması gereken bir dal ki şayet ülkemizde 4 tane santral ile belkide yıllık karbon salınımı , dış enerjiye olan bağımlılığımızı azalatacak ve nükleer gücün kullanımını öğrenebilme yeteneği elde edebilmemizi sağlayacaktır.
@berna4052 Жыл бұрын
Tamamen kişisel merakım sonucunda bulduğum bir video, çok başarılı. Teşekkür ederiz.
@ilker22182 жыл бұрын
Lütfen videolara devam edin cok güzel anlatıyorsunuz ve cok bilgili 🙏🏽
@umtmrtx2 жыл бұрын
Nükleer enerji ve bunun işletimi büyük bir özveri ve çalışma disiplini gerektiren bir konu. Ülkemiz bakımından dışa bağlılık durumunu biraz da olsa indirgeyecek bir adım, fakat bu konuda gerekli tecrübeleri, çalışma düzenini ve işleyişi kavrayabilecek potansiyelimiz olduğunu düşünemiyorum. Bu konu hakkında düşüncem kesinlikle küçümsemek vesaire değil fakat tarafımızca diğer üçüncü dünya ülkeleri gibi yıllardır kullanılan bir proje değil. Umarım geleceğimiz ve enerji konusunda dışa bağımlılığımızı başarıyla absorbe edebilecek bir adım olur...
@gencoo5232 жыл бұрын
Mükemmel bir anlatım, süper bir araştırma, ellerine sağlık kardeşim, Allah yolunu açık etsin...
@tolganngunlugu58482 жыл бұрын
derin temel yöntemi ile inşaat edilip %95 kısmı yer altına inşaa edilse ve sadece yer üstüne bacalar konulsa patlasa dahil aslında hiç bir riski olmaz. 2. su buharı oluşumu havadaki hidrojen miktarını arttırarak daha fazla yağmur yağmasını sağlar doğal buharlaşmaya katkısı var zaten. 3. havadaki karbon miktarını azaltacağından böylelikle küresel ısınmaya dahil faydası var. 4. nüükler tıp var sadece atıklar ile araştırılsa hem sınırsız enerji hemde sağlık alanında daha fazla faydası olur. 5. uzay alanında dahil bu enerjiyi kullanılsa böylelikle uzayda seyahet etmeyi daha da kolaylaştırır. nükleer enerjinin aslında %1 den daha az zararı ve bu zararları çevre propaganda örgütleri yüzünden yetetli miktarda araştırılmıyor. illa silah yönünden kullanılacak ise yarın öbürgün dünyaya çarpacak astroid de kullanılması lazım veya uzay gemisine çarpacak bir astroidden veya o atom bombasının gücü ile sınırsız enerji miktarına kavuşmuş oluruz ama ne yazıkki bunların gerçekten farkında değiliz insan olarak.
@halilibrahimgunenc83782 жыл бұрын
Öncelikle kanalınızın konsepti ve içerikleri hakkında sizi tebrik eder ayrıca teşekkür ederim. Hadron çarpıştırıcılar hakkında da bir video yapabilirseniz çok sevinirim
@mustafaatsen86312 жыл бұрын
Nükleer enerji düzgün kullanıldığında en temiz en sorunsuz ve en verimlisidir. Arap bedevilerinden petrol doğal gaz dilemektense en azından elektrik üretimi tamamen nükleere dönmeli.
@yanqlegoworks2 жыл бұрын
Gerek olan şeyi yapmamız lazım ama güvenli olanlarını. Çok güzel video olmuş
@Musstoq2 жыл бұрын
Abi tam istediğim kanal 😊
@MahmutTunaMiran2 жыл бұрын
Nükleer enerji kesinlikle kullanılmalı çok geç bile kalındı
@ihsanbal86502 жыл бұрын
Bilgilendirici bir video olmuş, emeğine sağlık abi.
@aliveli-bv1jd2 жыл бұрын
Ellerinize sağlık teşekkürler, Nükleer enerji şimdilik enerji ihtiyacımızı karşılamak için en iyi seçenek ama alternatif olarak daha iyi daha temiz ve daha güvenli enerji çeşitleri üretmeyi basarirsak (örneğin nükleer füzyon) ozaman nükleer santrallerden vazgecebiliriz
@oguzhankadem10242 жыл бұрын
Bilim ve veriler nükleer i kullanmamız geretiğini söylüyor. Bağnazlıktan ve paronayak lık tan yana değilseniz buna zaten katılırsınız.
@moirafama56002 жыл бұрын
Bilim gelişe bilir ve daha az atıkla enerji üretile bilir sadece bilimin ilerlemesine katılmalısınız. Bağnazlık geçmişe takılı kalmaksa nükleerde kalmakta bağnazlık olacaktır.
@oguzhankadem10242 жыл бұрын
@@moirafama5600 zaten yenilenebilir enerji şuan için tam manası ile egemen olamadığı için bilim şuanlık bu yol ile devam diyor tam manası ile hiçbir ülke ve medeniyet nükleerden kopamamıştır yoksa farkındayım değişmeyen tekşey değişimin kendisidir.
@mehmetdincer43482 жыл бұрын
Kardeşim emeğine sağlık.umarım abone sayın'da artar bu durumda ülkemizin daha güzel bir yer olacagina olan inancım'da artar .
@fevzical90242 жыл бұрын
Tavi kullanılmalı bence sera gazı yaymadığın için temiz ve petrol ve kömüre göre daha çok enerji üretiyor. Tabi patlamalar ve nükleer sızıntılar vb sorunlarda var. Bu da göz önüne alınırsa dikkatli ve güvenli bir şekilde santral yönetilirse bu sırunda ortadan kalkabilir.
@mehmedgundogdu68802 жыл бұрын
Saygı Değer Administer Hasan Bey Kanımca Mevzuyu Belgesel Tadında Seyirlik Ayriyetende Bilgi Yönünden Detaylı Ve Çarpıcı Ve Dahi Faydalı Yapım Olmuş ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Akademik Özgün İçerikli Yapımların Devamını Dört Gözle Bekleriz...
@elgunn2 жыл бұрын
Abi 2-ci Barış Can ama eskisi gibi güzel olanından çok iyisin devamı gelsin 💙
@leventbayram52962 жыл бұрын
Çok az izleniyorsun, daha çoğunu hak etmene rağmen bu üzücü. İçeriklerin çok kaliteli, güzel hazırlanmış ve iyi araştırma yapılarak ortaya bit ürün koyuyorsun daha azını yaparak daha çok izlenen çok sayıda kanal var. Üzücü..
@yusufklc29622 жыл бұрын
Nükleer enerji kullanımını destekliyorum. Karşı çıkanlar siyesi veya ideolojileri yüzünden karşı çıkıyorlar.
@76umutunlu2 жыл бұрын
Kesinlikle kullanılmalı.
@HamsaŞanlı Жыл бұрын
Yenilenebilir ve daha çevre dostu ve aynı zamanda efficient bir enerji iretim modeli bulunana kadar tek, en güvenli ve en ucuz çözüm nükleer enerji santralleri.
@cinarsm2 жыл бұрын
reis çok güzel video yapmışsın tebrikler.
@fatihusslu2 жыл бұрын
Nükleer yatırım enerji konusunda alternatif fikirleride geliştirebilir. Bilimsel birikim ve tecrübe sunacaktır. Umduğum şey ise Nükleer enerji, güneş rüzgar enerjisi bize yeter demeyip yeni halihazırda hiç var olmayan çok daha risksiz ve verimli enerji üretim yöntemlerinin üzerinde de çalışılmalıdır . Bunun için gerekli yatırımlar ülke tarafından yapılmalı, desteklenmeli ve bilgi geliştirme kurumları nitelikli hale getirilmelidir. Maalesef bu vizyona sahip olmayan siyasi fosillerin işgali altında başkentimiz. En basiti, on yıldır beklediğim, fosil yakıt tüketen ulaşım araçlarından elektrikli yada hidrojen enerjisi ile çalışan ulaşım araçlarına geçişi ile ilgili bir uzun vadeli devlet plan ve programı daha geliştirilmedi.
@oguztoydemir2 жыл бұрын
İnsanların, nükleer santralların - özellikle bizim coğrafi konumumuz ve özelimizde - üstelik de 60 yıllık ömürleri olmasına rağmen taşıdıkları büyük riskleri nasıl görmezden geldiklerini gerçekten anlayamıyorum. Güneş ve rüzgar enerjisi için çok şanslı bir ülkeyken bunlara ve yanında yeni alternatifler, teknolojiler geliştirmeye yönelmek, dolayısıyla gelecek nesillere güvenle yaşayacakları bir ülke bırakmayı düşünmek neden bu kadar zor?
@Ibrahim_Orhan2 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş, elinize sağlık.
@ROCKzzz5656 Жыл бұрын
Abi çok teşekürler senin sayende ödevimi yapıyorum çooo9oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolooooolokoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkk güzel anlatıyon
@T.C.Fatih.2 жыл бұрын
Güzel bir konu.Bilim ve teknoloji insanlığa ne sunuyorsa sonuna kadar faydalanmak lazım...Yenilebilir enerjiler bizim ülkemizde biraz fantazi olur diye düşünüyorum,onları yapmak işletmek kurmak vs. devletimiz o kadar akıllı ve istekli olmayabilir. Dünyada ki gelimis ülkelerde onlar santral var,keşke bizdede olsa.
@YdryTrd199 ай бұрын
Uçak kazasında ölen uzmanlar geldi aklıma toryumla ilgili çalışmaları vardı galiba
@kriptobankas82202 жыл бұрын
Video için teşekkür ederiz eline sağlık 😇
@Richmindset1002 жыл бұрын
muazzam bilgilendirici bir video emeğinize sağlık.
@emrypci2 жыл бұрын
Geleceğin sayfası imzamı atıyorum. Bilim mükemmel birşey
@emrypci2 жыл бұрын
Bu arada sayfayı yeni gördüm haftada en az 2 içerik çok iyi olur sizin için
@tamergokce15352 жыл бұрын
emeginize saglık harika bir kanal
@BALKAN_HAYATI3 ай бұрын
bence heryere günes enerjisi santarlleri ile ruzgar türbinleri santralleri biyoreaktör tesisleri dalga enerji santralleri gelgit enerjileri santralleri gibi cok sayıda enerji ureten tesisler her yere kurulmalı ve hepsi aynı anda işletilmeli
@omerkeskin96332 жыл бұрын
Çok açık ve net enerji ihtiyacımızı kömürden karşılamak yerine nükleğer santrallerden karşılamak daha mantıklı. Benim anlamadığım mesela çin neden hala kömürü kullanıyor nükleğer santral yapamıyor mu?
@cikolatalsalca31232 жыл бұрын
Tanesi milyar dolarlara mal olduğu için
@cikolatalsalca31232 жыл бұрын
1 reaktör ortalama 7 8 milyar dolar
@efeisgor18962 жыл бұрын
Bir sürü yapılsın yeter ki doğru tutulsun.
@Recep.Yilmaz Жыл бұрын
Hayırlı olsun
@eurogreen8340 Жыл бұрын
Bildiğimiz üzere uranyum dan çok az bi hacimde çok fazla enerji üretiliyor. Dolayısıyla atıklarının da hacmi çok az olmalı. Peki bu atıkları bir füze yardımıyla gezegenden çıkarıp uzayda uzak bir yerlere bırakamazmıyız? Zaten uzayın kendisi radyoaktif dolu bir yer değilmi? Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Lütfen beni aydınlatır mısınız?
@kalyoni2 жыл бұрын
Nukleer enerji iyidir teknolojiktir. Bilmi sanayiyi teknolojiyi destekler.
@huseynkarasoy9801 Жыл бұрын
Türkiye de Üç tane nükleer enerji var olduğunu söylüyor sunuz.bunun yönetimini kşm yapıyor oranın müdürü amiri şefi kısacası kimler yönetiyor.. mesela Mersin'de ki yönetim kim var.. nasıl yürüyor oranın sistemi..
@halilibrahimsebek54212 жыл бұрын
Enerjide bağımsızlığın önemini kim inkar edebilirki ? birkere tepkimeye sokuyorsun uranyumu 150 sene boyunca sıcaklığı ile buharlaştırdığın sudan elektrik elde ediyorsun. Tertemiz.
@AtaveEgesüper4 ай бұрын
Bence Tau şekildeki. Olabilir ama küçük. Ada. Küçük bir. Karadelik. Olabilir de
Abi seni tebrik ederim mala anlatir gibi anlatmissin harika bir video olmus
@mehmettosunoglu23723 ай бұрын
Torium yakıtlı santralleri onaylıyorum..
@supermarinespitfire94672 жыл бұрын
Kurzgesagt'in videosunun Türkçeleştirilmis hali gibi olmuş. Yine de Türkçe olmasi iyi olmuş
@rdvangercek89902 жыл бұрын
Bill Gates in Terra Power isimli şirketide Nükleer Enerji konusunda devrim yaratacak çalışmalar yapıyor.. Onun hakkındada bir paylaşım gelirmi ?
@kemalh.52782 жыл бұрын
Yapılması iyi bir şey
@ustamnabyorsunsifadagtyorsun2 жыл бұрын
Aksilik cıkmaz patlama olmaz ise iyi bir enerji 😂
@haydarsahin57182 жыл бұрын
Son saniyedeki sorunuz gereksiz. Fosil kaynaklar yerine elbette nükleer kullanılmalı. Tartışmak bile abes
@tarkalbayrak30862 жыл бұрын
Nükller santralınde çok geç kalındı bence enerjide dışa bağımlıyız günümüzde enerji olmadan hiç bir şey olmayacağı için en az ülkemizin %50 elektirik enerjisinı sağlayacak kadar nükler santral gerekiyor riskli ama yapacak birşey yok gelişmiş ülkelerin hepsinde var
@baharteker2072 жыл бұрын
Soylediginiz gibi gelismis, egitimli, bilincli ulkelerde; bizim gibi 3. Dunya ulkelerinde degil!!
@erkan_defkhan12482 жыл бұрын
ürkütücü
@Bilinmeyenbiri1236yxzuwjvwjci2 жыл бұрын
Video için teşekkürler kar saçlı adam Anlayan anladı
@Coffix6581 Жыл бұрын
toryum uranyumdan 100 kat daha zor zenginleştiriliyor ve sadece sürücü yakıt olarak kullanılıyor şimdi
@kenankotaz23649 ай бұрын
Akkuyu nükleer santralini Türkiye işletmiyor, işletmicekte rusyaya ait Bi santral. Bu santral bizim olmıcak ama güzel mühendisler yetişmesi sağlanabilir. Ve ilerleyen süreçte bu mühendisler sayesinde kendi santralimizi açmalıyız
@cemgokcan10 ай бұрын
Batılılar kullandığı müddetçe iyidir. Ne zaman işlerine gelmeyen birisi kullanmak isterse, içerideki maşaları bunun kötü olduğunu söylemeye başlar. Ama bu arada batı nükleer enerjiyi kullanmaya devam eder, hatta yeni reaktörler için araştırmalarına devam eder.
@askeriteknoloji81662 жыл бұрын
Kaç derecelik ısı?
@havakuvvetleri2.anajetussu5342 жыл бұрын
Binlerce
@batuhandelice51342 жыл бұрын
Doğal gazın büyük bölümünü ruslardan alıyoruz doğal gaza bağımlılığımızı azaltcaz derken ruslara tekrardan bağlanıyoruz. Değişik bir strateji.
@bidurbekardesim5522 жыл бұрын
Kral ben şimdi hiçbişey anlamadım bu santral ruslaramı bağlı bize mi ? Ruslarmı yaptı bu santrali biz onlara para mı vericez ve burası ne zaman millileşecek sürekli vergi mi ödücez onlara burayı yaptıkları için ve ayrıyeten Ruslar da burda çalışacakmı ? Birde çok tehlikeli değilmi patlama ihtimali var neden yapıyoruz çok riskli hocam belki hainlik yapıp patlatadabilirler ve en son olarak buranın bize faydası ne olacak lütfen cevaplardan çok sevinirim
@batuhandelice51342 жыл бұрын
@@bidurbekardesim552 yap işlet devret usulü yapılıyor santral. Bunun gibi teknolojik yatırımlar yapılıp elinize hadi alın sizin olsun diye verilmiyor Denetim ve belirli teftişlere tabi olur. Ve de sözleşmede yüksek bir maliyetten enerjiyi alacağımız (nükleer zaten zarar ettiren bir kaynak ama avantajları yüksek) için güzel paralar ödeyeceğiz. Son olarak santraller patlamaz isteselerde patlatamazlar çünkü öylr çalışmıyor Ve de içerdeki mühendis kadrosu türk, rus elemanlardan oluşacak
@bidurbekardesim5522 жыл бұрын
@@batuhandelice5134 a Kral son dediğini anlamadım mühendis kadrosu türk ama Rus elemanlardan dan oluşacak dedin yani ortakmı çalışacaklar yoksa eğitim amaçlı mı bir de bunun faydalarını araştırdım biraz bazı gelişmiş ülkeler de bu santrallerden fazla var ama onlar kendileri yapmış biz Ruslarla ortak yaptık herhalde burasının millileşmesi lazım değilmi burası milli olabilirmi olamazsa da zararı ne olur?
@bidurbekardesim5522 жыл бұрын
@@batuhandelice5134 yani ekonomimiz gelişsin diye yapıyoruz ama neden Ruslara bağlı çok saçma değilmi burası ne zaman millileşir?
@batuhandelice51342 жыл бұрын
@@bidurbekardesim552 türk mühendisler rusyaya rusça öğrenmeye gitti diye bir haber okumuştum izlediğim ve okuduğum kadarıyla ortak bir mühendis kadrosu olacak İşin siyasi kısmına gelirsek ne kadar kağıt imzalatsanızda rusyanın çıkarları ters düştü mü her türlü arızayı çıkarma potansiyeline sahipler ve işletme hakkı Ruslarda olacak.
@yavuzselimongun23892 жыл бұрын
💯💯💯
@ldrago88022 жыл бұрын
bence gelecekte nükleer atıklarıda kullanabılıcegız
@djanisulejmanov5737 Жыл бұрын
Nuklear guzeldr😊
@salimbozkac6826 ай бұрын
Çinlilerle yapılan nükleer santral anlaşması toryum dantralı olarak gerçekleşmeli.
@aa-ys7jd2 жыл бұрын
Nükleer faturayı taksitlendirme imkanı olursa Ben okeyim yapsınlar
@aa-ys7jd2 жыл бұрын
Ya da Akşam 6dan sonra ya da 2 mega wattan sonra x2 falan gibi opsiyonlar bi kararnameye bakar ... Herşey millet için sonuçta?!
@ozgurzengin61862 жыл бұрын
Bıcak gıbıdır hersey
@bektascelik79622 жыл бұрын
🙂👍👍👍
@fatihyigit98042 жыл бұрын
Cok gec kaldik hemde cok
@trojen83042 жыл бұрын
20 milyar dolar çok fazla, yapan firma kara kaç yılda geçecek, insanlara ne kadardan satacak bu kafa karıştırıyor. saklanma maliyeti, işletme giderleri de cok fazla. çok fazla enerji veriyor ama çok masraflı gibi. ucuzlaştırmanın yolunu bulmak lazım bu toryum reaktörleri gibi.
@egzistansiyalizm87142 жыл бұрын
Nükleer enerji kullanmamız farz olmalıdır
@zekimansur33912 жыл бұрын
Başka bir videoda 1kg Uranyum = 3 Milyon ton kömüre eşdeğer diyordu ama siz 200kg Uranyum = 3.5 milyon ton kömüre eşdeğer dediniz kafam karıştı hangisi doğru
@havakuvvetleri2.anajetussu5342 жыл бұрын
1 kg
@atakan32502 жыл бұрын
Turkish-Kanadali Bir nükleer operator olarak diyeceğim şudur ki; Rusya'nın yüksek basınçlı light water reaktörüne güvenmiyorum. Ben aslında Ruslara güvenmiyorum. Birde insanda biraz utanma olur bir reaktorun omru 30 senedir, 25 sene Ruslara alim garantisi vermisiz ve en ufak civatasina kadar rus yapimi ulan bari %50-50 ortakli falan yapin. Bu reaktoru Turk yapan tek sey Türkiye de olmasidir geri kalan hersey yerli ve milli degildir. Kizmayin dostlarim aci gercekler bunlar.
@dexx32462 жыл бұрын
Dostum buyuk ihtimalle bati blogunda ki ulkeler bize nukleer yapmiyacakti Oyuzden rusyaya mecbur kaldik. Erdogani malum bati sevmiyor. Hic olmamasindansa en azindan vatanimiza 30 yil elektrik sagliyacak. Enerji tedariginin sikintili oldugu donemde ilac resmen.
@atakan32502 жыл бұрын
@@dexx3246 yok pampa Bizim burdaki reaktor CANDU design diye geçer ve biraz pahalidir Rus reaktorune gore cunku cok daha guvenlidir. Bu reaktoru Arjantin'den Çin'e Birleşik ArapEmirliklerinden Romanya ya kadar sattik ve adamlara alim garantisi vs falan vermedik sadece cozemedikleri bi sorunda bizim Muhendisler gidip mudahale ediyor. Malesef caaaanim ulkem Turkiye'mi Amerika ve Rusya gibi iki canavarjn arasinda biraktilar.
@havakuvvetleri2.anajetussu5342 жыл бұрын
@@atakan3250 yanlış düşünüyorsun Kanada dediğin ülke ABD ye bağlı onların izninden çıkamaz hiçbir batılı ülke bize NGS yapmaz belki zor bi ihtimal İngiltere yapabilir, nükleer enerjie büyük oranda ihtiyaç vardı ve Rusya ilen anlaşıldı santral çok güvenlikli bir reaktör bizzat okudum
@mzjzxmnkxzszxoklxpiz4542 жыл бұрын
Böyle saçma şeyler yapmayın insanlar Kendi sonunuzu kendiniz getiriyorsunuz
@kimoro42692 жыл бұрын
Kullanılmalımamalı
@havakuvvetleri2.anajetussu5342 жыл бұрын
Neden
@reco3406 Жыл бұрын
Gavur için iyi olan Müslüman içinde iyidir kesin konuşmayı işinize bakın sıra bizde
@fatihozturk44639 ай бұрын
Coğrafya mevzusu yüzünden bence zararlı çünkü her tarafımızda savaşlar var güvenlik konusunda tereddütsüz bir coğrafyada olsaydık nükleer santral çok verimli..
@cupacupa57232 жыл бұрын
Alternatif enerji türüne ihtiyaçimiz var nükleer enejri beni tedirgin ediyor tek hata her şeyin sonu olabilir
@sultann2362 жыл бұрын
fakat fosillerde bizi biz farketmeden öldürüyor
@burakeren75312 жыл бұрын
Bu konuda tek yorumum var Akkuyu nükleer santralinde çalışanlara insan muamelesi yapmıyorlar 3 ay çalışabildim içtaş şirketinde emeğim haram zıkkım olsun.
@yasincoban30232 жыл бұрын
Bende 6 ay çalıştım Gardaşım dediğin gibi Ruslar öncelikli 10000 para verseler gene gitmem
@enes57832 жыл бұрын
Santralin ihalesini cengiz almış inş Çernobile dönmez
@muratgur7417 Жыл бұрын
Olası bir kazada takdir-i ilahi ile geçiştirelecek bir konu değil.
@MehmetOren-m2e10 ай бұрын
Savaş ta toptan temizler
@MehmetOren-m2e Жыл бұрын
Cooook zararli savas ta patla dima ne olur cehenem olur okadar