Νότες - Ποιες είναι και πως γράφονται

  Рет қаралды 4,834

Ψηφιακός Δάσκαλος

Ψηφιακός Δάσκαλος

Күн бұрын

Пікірлер
@michaelcorleone8442
@michaelcorleone8442 Жыл бұрын
Καλησπέρα σας!! Το βίντεο σας ήταν εξαιρετικό!! Είστε φοβερός!! Είμαι 18 και αποφάσισα να ξεκινήσω βιολί μονάχη μου και ομολογώ πως με βοηθήσατε πολύ!! Αν μπορέσετε κάποια στιγμή και σας είναι εύκολο, κάντε και βίντεο σχετικά με το βιολί!!
@agelikivr
@agelikivr Ай бұрын
ωραια φωνη 😊
@gpriniola
@gpriniola 27 күн бұрын
η διεση και η ύφεση παίζονται πάντα συνδυαστικά με τη βασική νότα; δηλαδη για τη Ντο#, πρέπει να παιξουμε ντο+ διεση;
@PsifiakosDaskalos
@PsifiakosDaskalos 16 күн бұрын
Καλησπέρα! Όχι δεν παίζεις και τις δύο νότες. Όταν ένα κομμάτι μας ζητάει για παράδειγμα να παίξουμε Ντο# τότε εμείς θα πρέπει να πατήσουμε το μαύρο πλήκτρο που βρίσκεται δεξιά από το ντο (αν παίζουμε πιάνο) ή το αμέσως επόμενο τάστο (εάν παίζουμε κιθάρα ή κάποιο άλλο όργανο με τάστα).
@joannakafiri5078
@joannakafiri5078 Жыл бұрын
Το λα ύφεση δεν κατάλαβα τι είναι;
@PsifiakosDaskalos
@PsifiakosDaskalos Жыл бұрын
Χαίρεται! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Όπως είπαμε και στο βίντεο, οι νότες είναι 7 και βρίσκονται σε συγκεκριμένη σειρά. Επίσης, η κάθε νότα έχει μία συγκεκριμένη απόσταση από την άλλη, είτε αυτή του Τόνου (μεγάλη απόσταση), είτε αυτή του Ημιτονίου (μικρή απόσταση). 1 Τόνος = 2 Ημιτόνια Τέλος, υπάρχουν δύο σύμβολα που χρησιμοποιούμε, αυτό της δίεσης (#) και αυτό της ύφεσης (♭), που αυξάνουν ή μειώνουν την νότα μας κατά 1 ημιτόνιο αντίστοιχα. Πάμε τώρα στο πρακτικό κομμάτι. Όταν η απόσταση μεταξύ δύο νοτών είναι μεγάλη (Τόνος) τότε υπάρχει, "χωράει" θα μπορούσαμε να πούμε, ανάμεσά τους μία νότα η οποία ισαπέχει κατά ένα ημιτόνιο και από τις δύο. Βρίσκεται δηλαδή ακριβώς στην μέση! Μοιάζει και με τις δύο, όμως αποτελεί ξεχωριστή νότα! Ένας παραλληλισμός που μπορώ να σου κάνω για να το καταλάβεις καλύτερα είναι ο εξής: Φαντάσου για παράδειγμα ότι το Σολ είναι το χρώμα Μπλε και το Λα είναι το Κίτρινο. Αυτή η ενδιάμεση νότα τότε θα είχε Πράσινο χρώμα. Θα είχε δηλαδή στοιχεία και από τις δύο νότες, θα ήταν όμως κάτι δικό της, ανεξάρτητο. Η νότα αυτή λοιπόν, παίρνει το όνομά της περιφραστικά από τις άλλες δύο, δηλώνοντας την σχέση που έχει με αυτές. Ανάμεσα δηλαδή από το Σολ και το Λα (που έχουν απόσταση τόνου όπως είπαμε), βρίσκεται μία νότα την οποία αν την θεωρήσουμε ως μία Σολ αυξημένη κατά 1 ημιτόνιο θα την ονομάσουμε Σολ# ενώ αν την θεωρήσουμε Λα ελαττωμένη κατά 1 ημιτόνιο θα την ονομάσουμε Λα♭. Ουσιαστικά Σολ# και Λα♭ είναι δύο ονόματα για την ίδια νότα. Είναι σαν να λες το πράσινο Κιτρινισμένο Μπλε (Σολ#) ή Κίτρινο που το έβαλες λίγο μπλε (Λα♭). Και στις δύο περιπτώσεις αναφέρεσαι στο ίδιο χρώμα. Έτσι και στην μουσική! Ελπίζω να σε βοήθησα.
Ρυθμός, τέμπο και μέτρο
4:06
Ψηφιακός Δάσκαλος
Рет қаралды 1,6 М.
IL'HAN - Qalqam | Official Music Video
03:17
Ilhan Ihsanov
Рет қаралды 700 М.
Quando A Diferença De Altura É Muito Grande 😲😂
00:12
Mari Maria
Рет қаралды 45 МЛН
How to treat Acne💉
00:31
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 108 МЛН
Μάθημα 1ο - Εισαγωγή στην μουσική θεωρία.
16:24
Αξίες των μουσικών φθόγγων και παύσεων
5:22
Ψηφιακός Δάσκαλος
Рет қаралды 947
Πεντάγραμμο και κλειδιά
4:27
Ψηφιακός Δάσκαλος
Рет қаралды 1,1 М.
Τηλεσχολείο Ψαλτικής Μάθημα 01
20:05
How to Count Basic Rhythms
8:38
The Mento Zone
Рет қаралды 1,5 МЛН
How to Read Notes Fast - The Landmark System
9:48
Musicians Inspired
Рет қаралды 8 МЛН
IL'HAN - Qalqam | Official Music Video
03:17
Ilhan Ihsanov
Рет қаралды 700 М.