97 doğumluyum, hayatımda türkünün eksik olduğu bir döneme rastlamadım. Türkü söylemek dinlemek bitmez fakat dinleyene söyleyene ne otantik diye bakılır bu da çağın getirdiği bir başkalaşım.
@ismaildogan80986 күн бұрын
Nostaljiye sanatçıların röportajlarını yayınlamaya devam edin.İyiki varsın 32. Gün MEHMET ALİ BİRAND
@fatihaskl42184 күн бұрын
TEŞEKKÜRLER 32. GÜN ARŞİVİ...
@MertBatal6 күн бұрын
Halk müziğinin bittiğini söylemek ve inanmak koskocaman bi yalan elbette. Videoda Arif Hocanın dediği gibi halk müziğinin öyle bir kaygısı yok. Halk müziği çok yukarıda, biz oraya nasıl ulaşmalıyız onu düşünmeliyiz.
@hakancelik17416 күн бұрын
Çünkü köksüz değil büyük çınarın bir dalı o da
@yigitarc17 күн бұрын
Halk müziğinin bittiği yok. Sadık bir kitlesi hep olmaya devam edecek ama azınlık dinleyecek.
6 күн бұрын
Türküler her devrin sorunlarını anlatarak devam ediyor. Türkülerimiz dün yakılmadı bugünde bitmiş değil. Her devrin türküsü kendine has tavrıyla devam ediyor.
@mandalina17896 күн бұрын
Türküyü türkü yapan daha çok anonimliğiydi. Birisi başlatıyor, sonrasında her ozan onları durmadan geliştiriyordu. Fakat özellikle 80lerden sonra buna dönüştü. Arada hala güzel türküler çıkıyor fakat bir Ah bir Ataş Ver, Yemen Türküsü, Mızıka Çalınır gibi hissettirmiyorlar.
@FerhatGky6 күн бұрын
Halk müziği asla bitmez. İlgi görmüyormuş gibi görünebilir, fakat türkülerin altında derin edebiyat yatar ve bu yüzden herkes anlamaz anlayamaz maalesef. Fakat asla unutulmamalı ki, türküler kültürümüzün en önemli parçasıdır..
@hakancelik17416 күн бұрын
Ozanlar Kamlar Abdallar, Türk dilinin gerçek bayrağıdır. Tarih boyunca kurulan devletlerin bayrağı, devletlerin idaresi, halkın coğrafyası değişmiş ama bir tek şey Türkü asla sarsılmamış ve asla yıkılmamıştır. İl de töre de Türkçe dir. Vatan da bayrak da devlet de Türkçe dir. Onun da tek direği Türkülere, Türklere ve Türkçe ye İlkel diyen Hayvanlar da tarih içinde cevabını alır. Ben tabi burada Arif Sağ ustaya tercüman olmaya çalıştım.
@alikzlrmak69196 күн бұрын
"Türk'ü anlamak için, türlü dinlemek lâzım" Şemsi Yastıman
@Apkallu_ART7 күн бұрын
En başta taşınabilirlik müzik dinleme alışkanlığını değiştirdi gibi ve daha sonra müzik olarak bir sonraki kuşağa aktarılacak çok fazla kültür vardı. Her nesil bu kültürün müziğini alırken ortaya çıkan dalgaya yakın kısmını taşıdıysa türkü dinlenmiyor diye bir başlık burada ortaya çıkmış olabilir.
@utaratsz90314 күн бұрын
bırak türküleri biz ozanları bile mp3 den yıllarca dinledik. albüm devri bile bitti uygulamalar ile herkes istediği müziğe ulaşıyor. o kadar yıllar boyu aynı sanatçıları dinlemek beni de yordu. 1997 de duyulan endişeden eser kalmadı. pop öldü. rap yükseldi ve sona geldi. herkes sanatını icra etsin yeterli.
@ibrahimakcabay85826 күн бұрын
2:26 Türkan Kılıç'ın şarkıcı olduğunu bilmiyordum.
@mansryldrmfilm5 күн бұрын
Geçen 27 yıl değişen bir şey yok
@boranmert45876 күн бұрын
Halk Müziği özellikle son onbeş senedir "Altın Çağı"nı yaşıyor. Eskinin birçok pop ve rock müzisyeni ağırlıklı olarak türkü söylemekte...Ancak halk müziğinin popülerleştiği ölçüde yozlaştığını da düşünüyorum. Bu tehlikeli bir süreç. Yani, yıllarca halk müziğine burun kıvıran kitlenin bugün bu müziği sahiplenmesi , ancak yozlaşmış halini sahiplenmesi, bir halk müzikçi olarak beni tedirgin ediyor. Bunda günümüz siyasal ikliminin de büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü, Batı kökenli popüler türler ve Klasik Batı Müziği elit tabakanın müziği olarak görülüyor ve halk müziği bu tür müziklerin karşısında bir sembol haline getirilmiş durumda...
@Asiller6407 күн бұрын
Binlerce yıllık hazinemiş ama değerini bilemiyoruz
@Efrancercinli6 күн бұрын
👏👍
@Ert0n6 күн бұрын
Vay be beyaz dj miymiş
@Elifdenizzzz6 күн бұрын
deyişleri, türküleri çok severim ama güzel söyleyen az
@hakancelik17416 күн бұрын
Şimdi Z kusagi televole ne diyecek , ana babanizin tv karsisinda aptalca izledigi seyler 😂😂😂😂😂😂
7 күн бұрын
Çünkü tüm müziğin yanında ilkel kaldı.
@hakancelik17416 күн бұрын
Sensin ilkel
@umutylmaz82016 күн бұрын
Halk müziğinin bittiği falan yok sadece ülkenin müzikalitesi değişti(rildi) Arz talep meselesi maalesef.Türkü kültürü yozlaştırıldı tekno Türk Rap vs gibi müzik anlayışıyla müzik beğenisinin genetiği değişti.Basit görünen bu değişim aslında insani bazı duygularında yozlaşmasına azalmasına hatta yok olmasına neden oldu.Acıma,merhamet vb duyguların yerini bana ne ve şahsi ego aldı.İnsani hallerimiz maalesef bitirildi🤨🤨🤨