Herkese merhaba arkadaşlar, Netcad Ana modül,netpro,netsurf, konularında sormak istediğiniz sorular yada çekilmesini istediğiniz videolar olursa lütfen buradan yorum yazarak belirtiniz.Bildiğim bir konuysa en kısa zamanda yardımcı olmaya çalışacağım.
@ahmetbulgak11262 жыл бұрын
Size özelden nasıl ulaşabilirim acaba
@netcadhocam2 жыл бұрын
@@ahmetbulgak1126 Lütfen ilk olarak mail adresim ile ulaşın, asari3306@gmail.com daha sonra diğer iletişim kanallarını paylaşırım.
@kadiryldz54402 жыл бұрын
Adem bey netcad kaçı kullanıyorsun
@netcadhocam2 жыл бұрын
Bu hesaplarda kullandığım 7.6 ,ancak tüm sürümleri kullanabilirim yeterki olsun.
Direk kazı ve dolgu hacmini veriyor, burukneri birbirinden çıkartıp kendiniz hesaplıyorsunuz. Bürüknerli istiyorsanız enkesitler ile kubaj hesaplamanız gerekir
@necipkaraduman85652 жыл бұрын
merhaba.saha içinde bina yapıldıktan sonra dolgu kubajı için nasıl bir yol uygulanır_? alan cıkar dememe ragmen kubaj bınanın bulundugu alanıda dolgu yapılmıs gıbı hesaplama yapıyor. teşekkürler.
@netcadhocam2 жыл бұрын
Merhaba Necip bey, Sorunuzdan anladığım kadarıyla en kolay yöntemi anlatmaya çalışacam.Bina yapıldıktan sonra yapılan dolgunun alımını yapmalıyız.Yaptığımız bu alımın sınırlarını geçmeyecek şekilde yani en dıştaki noktalardan çoklu doğru yada alan oluşturma yöntemiyle bir alan oluşturmalıyız.Bu alan binanın olduğu alanı içine almamalı.Sadece alım noktalarını içine almalı.Bundan sonra üçgen model oluşturmalıyız.Üçgen model oluştururkende yine çizdiğimiz alan ile sınırlamalıyız.Bina alanında üçgen model olmayacak.Daha sonra bu alım koridorunu yaklaşık ortalayacak şekilde güzergah oluşturmalıyız.Bina köşelerinde güzergah için uygun kurplar atmanız gerekir.Daha sonra enkesit alma işlemine geçtiğimizde enkesitleri sınırla seçeneği işaretlenerek enkesitlerimizin çizdiğimiz alan içerisinde kalmasını sağlamalıyız.Bu şekilde dolgu enkesitlerini oluşturabilirsiniz.Bunun aynısını kazı alımı içinde yaptıktan sonra kübaj hesabınızı yapabilirsiniz.Ayrıca prizmatik yöntemlede hesaplayıp hesabını kontrol edebilirsiniz.Çeşitli durumlara göre farklı hesaplar yapılabilir.Bana göre en kolay ve hızlı yöntemi anlattım.Umarım sorunuza uygun bir cevap olur.
@necipkaraduman85652 жыл бұрын
Çok tesekkurler.
@zaferylmaz35838 ай бұрын
hocam kubaj hesabını netprodan kesit oluşturarak yapmak mı sağlıklı yoksa prizmatik yöntemle mi ? aynı alanda iki yöntemle de yaptım farklı sonuclar cıkıyor .
@netcadhocam8 ай бұрын
Merhaba, Enkesitler belli bir aralıkla alındığından ,sadece alındığı km'lerdeki alanlara göre kübaj hesabını hesaplar, ancak prizmatik yöntemde tüm alanı, atlama olmadan hesaplar.Bana göre prizmatik yöntem en doğru sonucu verir.Prizmatik yöntemide hiç bir kurum yada şirket kabul etmez.Enkesit aralığını sıklaştırarak ve başlangıç enkesitlerinin ve bitiş enkesitlerinin alan kaçırmamasına dikkat ederek prizmatik yöntemin hesabına yaklaşabilirsiniz diye düşünüyorum.Mutlaka ne yaparsanız yapın bir fark olur önemli olan önemli bir farkın oluşmamasıdır.Kübajın büyüklüğüne göre oluşan farklar önemsiz olabilir.Örneğin 50000 m3 te 50m3 farkın bir önemi olmayabilir.Bunun kararını sizin vermeniz gerekir.Esas olan kesitler ile yapılan hesaptır.
@zaferylmaz35838 ай бұрын
@@netcadhocam teşekkür ederim
@dermankayan4122 жыл бұрын
Hocam yaparken exeli etkinleştirin diye hata alıyorum?
@netcadhocam2 жыл бұрын
Sonuç raporu Excel olarak sunulduğu için, bilgisayarınızda Excel kurulu olması gerekir.