Рет қаралды 595
NFT, Koleksiyonerler ve Galeriler için Ne Anlama Geliyor,
Oluşan Yeni Düzende Neler Yapmak Gerekiyor?
“Dijital Sanatta Şimdi” konuşma serisi bu sene Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler+ NFT sergisi ile eş zamanlı devam ediyor. Dijital Sanat'ı kapsamlı bir şekilde ele almayı amaçlayan konuşma serisinin bu seferki konukları Moiz Zilberman ve Selman Bilal. "NFT, Koleksiyonerler ve Galeriler için Ne Anlama Geliyor, Oluşan Yeni Düzende Neler Yapmak Gerekiyor?" başlıklı konuşmanın moderatörlüğünü Melike Bayık üstlendi.
Moiz Zilberman
Zilberman Gallery Kurucusu ve Koleksiyoner
Selman Bilal
Bilsar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, Kabataş Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Bölümü mezunu. Selman Bilal, 1947’de temelleri atılan tekstil ticareti yapan aile şirketinin başına geçerek, şirketi büyük ölçekli hazır giyim ihracatı yapan Bilsar AŞ’ye dönüştürdü. Çağdaş sanat koleksiyoneri olan Selman Bilal’in Han Tümertekin’in tasarladığı Asos Behramkale’deki B2 Evi, 2004 yılında Aga Han Ödülü’ne layık görüldü.
Melike Bayık
İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 1991 yılında Antalya’da doğdu. Elliye yakın sergide küratör ve sanat tarihçisi Marcus Graf’ın yanında asistan küratör olarak çalıştı. “Pardon, Kaçıncı Kat?”, “Olmadı Kaçarız” ve “Melior Mundus/ Ne İyi Dünya” sergilerinin eş küratörlüğünü yaptı. 2013 yılında Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Yönetimi Yüksek Lisans Programı’na girdi. 2017 yılı Ocak ayı itibariyle Sanat Yönetimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta ve tez öğrencisi olarak da eğitimini sürdürmektedir. 2017 yılı Şubat ayında ise Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe Bölümü’nde de eğitimine başlamıştır. 2016 Güz döneminden bu yana İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarım ve Mimari Restorasyon Bölümleri’nde Sanat ve Tasarım Kuramları, Sanat Tarihi, Müzecilik derslerini vermektedir. İstanbul Art News, Plato Sanat Blog, Box in a Box Idea, Sanatatak, Artful Living gibi gazete, dergi ve bloglarda sanat yazılarına devam etmektedir.