En? Lijkt het jou wat, zo’n digitale munt van de ECB? En vind je het goed dat ze hiermee bezig zijn? Praat erover in de comments en 👍🏼 als je wat hebt opgestoken van deze video!
@watjejanssen75353 жыл бұрын
lijkt wel reclame,worden jullie hiervoor betaald of zo,lijkt er wel op !
@roybm31243 жыл бұрын
Duidelijk teken dat zij volkomen de boot gemist hebben de afgelopen 15 jaar en nu angstig alles proberen in te halen om het huidige falende systeem overeind proberen te houden.
@harigepieperpoes3 жыл бұрын
@@bcrutzen7336 cyptocurrencies zijn veel minder stabiel.
@fsmdegraaff81683 жыл бұрын
Ik wil gulden terug. Ik heb geen spaargeld vanwege Euro. Ik verhuis naar Noorwegen of zwitserland. Ik ben er klaar mee met die EU @!..@!$/ banken
@XD-cr3du3 жыл бұрын
Nee, ik zie totaal het nut niet in t.o.v. giraal geld en internetbankieren wat allemaal al prima geregeld is in Nederland.
@sjontaal90233 жыл бұрын
wel mooi om te zien dat de nadelen niet besproken worden
@the_notorious_bas Жыл бұрын
Je kunt pas de voor- en nadelen benoemen wanneer iets af is, en dat is nog lang niet het geval.
@Madice86 Жыл бұрын
Omdat het ook alleen maar voordelen heeft.
@the_notorious_bas Жыл бұрын
@@Madice86 Dat is wel erg naief en bovendien is er nog lang geen definitieve versie.
@rimdeckers41856 ай бұрын
Bedankt; Als iet 'af' is, betekend dat meestal OOK, dat men voor 'voldongen' feiten komt te staan, die meestal NIET of moeilijk 'terug te draaien' zijn...!
@Owsryudie3 жыл бұрын
Een plafond van 3000 euro (bij een 'Centrale bank') waar je geld 'veilig' is. Op het moment dat dit wordt ingevoerd, weet ik dat "You will own nothing and you will be happy" ook wordt doorgedrukt vanuit de ECB.
@corhaarlem50013 жыл бұрын
Houdt goud,zilver, bitcoin onroerendgoed ipv cbdc
@Owsryudie3 жыл бұрын
@@corhaarlem5001 Voor goud en zilver sta ik niet van te popelen. cbdc (zekerheid) in de vorm van (uitbetaling) wanneer je in bijvoorbeeld loondienst werkt. Of wanneer je investeringen wilt realiseren via een Centrale Bank in plaats van een commerciële bank. Zelf zie ik dat een soortgelijk digitaal betaalmiddel (waarbij geen/ beperkte mogelijkheden zijn om het contant te dragen) op dit moment niet van toepassing. De babyboomers zullen dit zeker niet kunnen hebben. Zelf vind ik ook al die kosten om giraal geld wel onnodig, waarom zal ik extra moeten betalen als ik wil pinnen, bijvoorbeeld? Onzin :D (dat is toewerken naar...)
@corhaarlem50013 жыл бұрын
@@Owsryudie zekerheid? Nou allerminst. Centrale banken hebben aangetoond niet in staat te zijn een deugdelijk financieel stelsel te creëeren. Komt bij dat je overgeleverd bent hun grillen. Ze kunnen de negatieve rente die zij vast een mooie naam geven, zo van je af kunnen nemen , want er is geen alternatief. Nee lees je wat beter in, dan zie je dat wij dat niet moeten willen
@patpatat58713 жыл бұрын
Eens iedereen vast zou zitten in dat euro crypto systeem zal men naar negatieve intrest evolueren want hun woeker schulden systeem is er enkel om de rijken rijker te maken ten koste van de massa die er zal voor opdraaien,men zal gemakkelijk uw tegoeden kunnen naar hun goed dunken en zelfs naar willekeur in beslag nemen. Mensen die geloven dat de machthebbers goede intenties hebben leven reeds meer dan 10 jaar onder een rots,in 2008 was het gehele financieel systeem minuten verwijderd van een totale implosie,werd enkel wegens massale bijkomstige schuldcreatie uitgesteld van executie,ondertussen is de situatie hopeloos maar ze zullen verder doen want ze denken dat ze de reserves van de massa gaan kunnen aanslaan voor de putten ,die toch niet meer te vullen zijn,weer wat aan te vullen.
@Owsryudie2 жыл бұрын
@@jjgreybeard Er komt nog meer bij kijken dan alleen dat. En het is al 1 jaar geleden dat ik dit had gepost. De tijd gaat snel in de matrix.
@jorism3 жыл бұрын
"Bv een limiet van 3000 euro." Nee dit helpt inderdaad het vertrouwen van de mensen te winnen. Volkomen kansloos is het.
@Pietje_Piraat3 жыл бұрын
Betalen met cash. Waar je ook maar iets koopt. De enige manier om onze vrijheid nog te handhaven
@GeWij Жыл бұрын
Ben ik met u eens, maar het wordt mij onmogelijk gemaakt door de kosten die ik maak om het geld op te nemen. Ik heb daar domweg de ruimte niet voor.
@Madice86 Жыл бұрын
Geld van de overheid gebruiken?
@thewhitewitch76913 ай бұрын
Dadelijk. Hebben. Digitale. Misdadige. Hackers, vrij. Spel, en. Worden. Miljarders,, in de. Tijd. Van. AI…..
@Rob-cq7ui3 жыл бұрын
Door dit filmpje heb ik alleen maar meer vertrouwen in bitcoin en altcoins gekregen. Tijd om achterover te gaan zitten en afwachten.
@YOJobgames3 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v Jij word of gepest of niet genoeg
@yp34203 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v Jij hebt flink de boot gemist en bent nu boos he? Onderbouw maar eens aan mij wat er zo duivels aan is en waarom we gedoemd zijn door gedectraliseerde systemen die mensen een extra kans geven. Ik ben benieuwd naar je onderbouwing.
@schichtigebabygazelle98283 жыл бұрын
@Rob de banken zijn nog lager dan de stront onder J zn schoen. Bitcoin is sws safe, wordt alleen maar schaarser en schaarser. Heel het fiat geld systeem slaat kant noch wal.
@schichtigebabygazelle98283 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v en wat is internet en dus ook jouw bankierenapp en de andere reutemeteut erbij?
@schichtigebabygazelle98283 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v jij hebt dus alleen maar cash?
@bertdejong33 жыл бұрын
Mogelijkheid tot totale controle! Geld met een mogelijke vervaldatum (verplicht om je geld te besteden voor die en die datum). Sociale controle (teveel CO2 uitgestoten? geen vlees deze week of geen brandstof) En oneindig veel mogelijkheden om je te controleren. Geen goed idee.
@huntelaar4043 жыл бұрын
Dat is ook het hele idee/plan, beste vriend. The great reset.
@huntelaar4043 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v Zijn zij daar zelf schuldig aan? Kennis is afhankelijk van de informatie die het individu tot zich neemt. De meeste mensen hebben een korte aandachtspan en een werkweek van 40 uur en hebben daarna geen energie/zin om zelf research te doen. Het leven is -nog- te comfortabel voor ze en ze consumeren daarom junk-food media (lees MSM). Het is een vorm van mind control door een wezenlijke informatiebubbel. Échte journalistiek is lastig te vinden en wordt op alle manieren tegengewerkt. Hoe denk jij hierover?
@vikingninja50333 жыл бұрын
Great reset stuff
@duncanhw3 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v Journalistiek heeft wel een slechte kant, maar zonder journalistiek hadden we geen Omtzigt-memoschandaal, geen toeslagenaffaire, etc. Een leuk voorbeeld van een land zonder (echte) pers is China, hoe gaat het daar qua rechtsstaat?
@duncanhw3 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v Ik heb het, net zoals veruit de meeste mensen in dit land dat steeds weer bovenaan de educatie/algemeen welzijn/journalistieke vrijheid/wetenschap/gezondheid/levensverwachting staat, best wel goed. Net zoals al die mensen ga ik niet contrarisch roepen dat ik een "slaaf" ben.
@clamorer3 жыл бұрын
Vraag: Wat willen banken? Antwoord: Die willen totale controle over de gewone burgers aangestuurd door overheden. Digitaal centraal geld is te programmeren op expire date, aan wat je het aan mag uitgeven om je gedrag te corrigeren.
@marccj72773 жыл бұрын
Helemaal eens! Dit filmpje legt de zogenaamd goeie punten uit en verschuild de negatieve bijkomstigheden volledig
@Denkie5783 жыл бұрын
@@marccj7277 ja Matthijs moest even prioriteiten stellen en besloot dus alleen de zogenaamde goede punten van de digitale euro te benadrukken. En toen was zijn tijd op 😁
@jeweetwie34983 жыл бұрын
Nou er is een ding wat banken willen, en dat is meer geld verdienen. Elk ander antwoord is fout.
@InWeCome3 жыл бұрын
En dat programmeren op expire date zou niet kunnen bij een gewone bank? Wat een onzin, daarnaast heb je er smart contracts voor nodig waarna het geld niet verdwijnt maar ergens anders heen gestuurd zou kunnen worden. Dit is overigens allemaal openbare informatie. Als dit al een probleem zou zijn, gebruik dan een coin waarbij dat niet mogelijk is, of houd zelf de controle over je crypto met een eigen hardware wallet. Beetje vreemde complottheorie hoor.
@MartinDreadnought29303 жыл бұрын
Klopt! Dit systeem maakt het mogelijk om een totale controle te krijgen over het doen en laten van de gewone burger. Niemand staat stil bij de gevolgen. Dit kan een ernstige impact hebben op onze levenskwaliteit! Men kan als overheid bepalen wat je mag doen, hoeveel je op reis gaat, wat je eet… Noem maar op, elke verrichtte betaling kan gelinkt worden aan uw gedrags/leefpatroon. Dus volledig controleerbaar én vooral manipuleerbaar! (Cfr. Prijsbepaling)
@johnsonbriton15672 жыл бұрын
*Denk groots, maak intelligente plannen, werk ernaartoe en blijf positief.* Investeren blijft nog steeds de slimste manier om je voor te bereiden op het onverwachte. Ik beleg al 6 jaar consequent en ben zeer tevreden met het rendement. Voor iedereen die wil beginnen;- *het is nooit te laat om te beginnen.*
@johnsonbriton15672 жыл бұрын
@Danae Colgan Intelligente plannen maken en uw behoeften boven uw wensen stellen, is de sleutel tot het creëren van rijkdom en succes. Ik raad je aan om de hulp van een financieel adviseur in te roepen. Voor de goede orde, werken met een was het beste voor mijn financiën.
@johnsonbriton15672 жыл бұрын
@Danae Colgan Ik werk met een gecertificeerde financiële professional *(Hamilton Phoebe zoe).* Doe snel een internetonderzoek met haar volledige namen zoals vermeld, waar u gemakkelijk contact met haar kunt opnemen en ook kunt schrijven. Hamilton is de beste in het veld. Ik heb een stabiele inkomstenstroom opgebouwd door met haar samen te werken en ik ben verheugd om deze opmerkingen hier te zien. Ik hoop dat het jullie allemaal inspireert die op zoek zijn naar een expert om je te helpen bij het nemen van financiële beslissingen.
@faithrussel93842 жыл бұрын
Ik ben blij deze kans tegen te komen, ik heb zojuist de pagina van de professional online gevonden en hem geschreven. Bedankt voor de aanbeveling🙌
@clintonjames85862 жыл бұрын
De ervaring met een financieel adviseur is een langdurige ervaring. Ik herinner me dat ik begon als een beginner, maar door consequent samen te werken met een professional; Hamilton Phoebe zoe, mijn vrouw en ik hebben een winstgevende crypto-investering kunnen doen. Ik zal eerlijk zeggen dat het werken met Hamilton niet alleen een goed doel was, maar ook de beste financiële beslissing die ik ooit heb genomen.
@allessandromatteo35472 жыл бұрын
Super goed! ❤️ waar je hoofden zijn!! Het is zo heerlijk om hier nuttige informatie te lezen. Hoe triest is het dat mensen deze informatie zouden zien, maar zouden wachten op de mening van vrienden of familie voordat ze beslissingen nemen die levens zullen veranderen en hun financiën zullen verbeteren.
@johanstraatman35703 жыл бұрын
Gedachten goed hier achter is alleen maar controle van de financiën vd burger. Laat de crypto maar verder ontwikkelen. Decentraal en minder overheid.
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
Weer zo domme opmerking, jullie hebben toch allemaal nu ook een bankrekening! Stelletje hypocrieten!
@stromboli1833 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen Weer zo'n dom antwoord. Werk je soms voor de ECB met dit soort doortrapte PR? Het verschil is dat iedereen straks vast zit aan één centrale partij die alle zeggenschap heeft. Dan heb je geen enkele keuzevrijheid of uitwijkmogelijkheid meer. Nu kun je nog meerdere rekeningen openen, bij verschillende commerciële banken, die elkaar tot op zekere hoogte beconcurreren. Dus als één bank mij schofterig behandelt of mijn transacties niet goed verwerkt, krijgen ze een middelvinger en doe ik het bij een andere bank. En ik kan bijvoorbeeld zakelijke en privé geldstromen gescheiden houden, de ene bank hoeft niet te weten wat voor transacties ik bij een andere bank doe en omgekeerd. De Nederlandse banken beginnen steeds klantonvriendelijker te worden maar er zijn ook een hoop nieuwe fintech banken in de rest van Europa die wel snappen hoe het moet. Daar kun je gewoon gratis een rekening openen, inclusief betaalpas en alles. En vooralsnog geen bullshit zoals negatieve rente. Maar als dit duivelse plan van de ECB door onze strot geramd wordt, kun je niets meer. Dan zit je vast aan één partij, die alles kan eenzijdig kan bepalen, alle controle en zeggenschap heeft over jouw volledige betalingsverkeer. Blokkeren ze een bepaalde transactie? Verhogen ze de negatieve rente over je saldo? Zetten ze een limiet op je account? Verkopen ze je koopgedrag door aan verzekeraars omdat dat 'eerlijker' is conform de nieuwe Build Back Better policy? Printen ze weer een paar biljoen bij waardoor de koopkracht van jouw euro saldo verder in elkaar zakt? Besluiten ze net als destijds in Cyprus een bail-in te doen om de economie te redden of de 'financiële stabiliteit te waarborgen'? Dan heb je PECH want je zit dan als een rat in de val. En daar komt nog bij dat de ECB niet is gekozen. Het is géén overheidsorgaan en staat ook niet onder controle van een overheid. Het representeert op geen enkele manier het volk noch behartigt het onze belangen. Het is een niet democratisch, onparlementair en monopolistisch instituut. En zo'n enge instantie zou dan de totale macht moeten krijgen over ons financiële stelsel en al ons betalingsverkeer. Dacht het niet! Hierom doe ik dus zoveel mogelijk met Bitcoin, en probeer ik me nu al zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van het hele banksysteem.
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
@@stromboli183 ik vind het niet dom! Iedereen is aan het janken en prijst bitcoin de hemel in…ik ben zeker voorstander van bitcoin, alleen is het gewoon weg niet goed genoeg! Iedereen heeft het over decentralisatie terwijl iedereen centraal bankiert, ik vind dat hypocriet. Ik heb ook 10 rekeningen, je zal straks nog steeds 10 rekeningen kunnen hebben. Je hebt allerlei aannames die niet kloppen. Er is straks 1 munt die met goud verbonden wordt en dus altijd zijn waarde blijft houden, lees de stukken maar.
@tmpcox3 жыл бұрын
Thierry baudet trol.
@lalarebelse59853 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen Denk dat jij ff je moet gaan informeren wat het verschil is van onbeperkte munten en beperkte munten en hoe de banken jou straks in de tang zetten doe eens onderzoek en ga iets leren over het geld systeem. Want jij bent echt heel dom
@cornemarchand3 жыл бұрын
Als mensen nu nog niet de waarde van cryptocurrency, en dan vooral Bitcoin, inzien; weet ik het ook niet meer 😂🤡
@SyntaxTC23 жыл бұрын
Heerlijk om jou ook tussen de reacties te zien. Dit concept deed me inderdaad veels te hard lachen; "...maar daar ziet de bankenwereld niet zo'n toekomst in", goh verrassend. Laat ze maar lekker doorgaan met pushen, dan wordt de cryptowereld nog sneller omarmd! :)
@butterfly-rn2xe3 жыл бұрын
Lekker corné 💪🏻
@cornemarchand3 жыл бұрын
@@SyntaxTC2 Amen! Haha
@cornemarchand3 жыл бұрын
@@butterfly-rn2xe 💪🏻💪🏻
@tabularasa06063 жыл бұрын
Het heeft geen waarde het is een pyramidespel.
@robbraams65232 жыл бұрын
My name is Johnny Cash. Cash moet blijven. Digitaal geld is luchtfietsen
@hansdenotter41453 жыл бұрын
Ik ben benieuwd naar de opzet, een ding zal vast staan: het geld gaat beter (volledig) gevolgd kunnen worden. Dwz geen spaarpotje meer zonder dat 'ze' het weten, geen 'zwarte' betalingen voor een klusje, en bedenk alles zelf verder. maar....
@ThomasB-zw3sg3 жыл бұрын
Automatisch incasseren belastingen en boetes. Blokkeren van bepaalde transacties. Etc
@AMvanRijsbergen3 жыл бұрын
Nee dus, want als je van Wallet naar Wallet over boekt gaat de transactie buiten overheid en banken om. Met moderne Apps kun je zelfs heel snel anoniem van de ene munt in de andere wisselen Ethereum ofzo
@hansdenotter41453 жыл бұрын
@@AMvanRijsbergen dus jij denkt niet dat er op euro’s een tracer zit/of dat het alleen te verhandelen via ‘bank’wallets…? Ze kunnen het zelf in gaan richten.
@ThomasB-zw3sg3 жыл бұрын
@@AMvanRijsbergen ja met crypto wel. Maar met deze digitale euro gaat dat echt niet zo zijn.
@AMvanRijsbergen3 жыл бұрын
Ik denk dat dus wel, anders praat je niet over een electronische munt maar over een IOU in de vorm van een smart contract ofzo. Een echte munt heeft waarde en is geen IOU en die kun je uit circulatie halen door hem in een hardware Wallet te stoppen
@keukentotaalshop3 жыл бұрын
Bedankt voor deze infomercial voor de digitale fiat euro. Maar denk dat ik toch meer vertrouwen heb in de waardevastheid van de decentrale en gelimiteerde Bitcoin.
@MarijnRoorda3 жыл бұрын
Tot Elon Musk erover tweet en je bitcoin tientallen procenten in waarde verliest. Ergens zie ik de ECB dat nog niet doen...
@MisterE19873 жыл бұрын
@@MarijnRoorda er is meer dan bitcoin
@hendrikdependrik18913 жыл бұрын
Ik heb dan nog meer vertrouwen in Facebookgeld.
@keukentotaalshop3 жыл бұрын
@@MarijnRoorda dat is inderdaad heel vervelend, maar gelukkig maar een tijdelijk effect. Als ik vandaag een product kan kopen voor 1 btc dan kan ik dat over 10 jaar zeker nog kopen voor 1 btc. De kans is zelfs erg groot dat het dan minder btc kost. Dat kun je met de euro wel vergeten, een product wat nu 1 euro kost kan ik gegarandeerd niet meer voor 1 euro kopen over 10 jaar.
@keukentotaalshop3 жыл бұрын
@@hendrikdependrik1891 Prima project, alleen beetje jammer dat er 1 persoon aan het hoofd staat en dus alles bepaald. Dat is bij Bitcoin dus niet.
@johank10612 жыл бұрын
Wappies zijn helderziend. Tot nu toe hebben ze in alles gelijk. Nu de controle over je uitgave en co2 budget. Zullen we wedden dat de wappies weer gelijk krijgen. Kwestie van tijd
@Robert-ok5kd3r3 жыл бұрын
Ik denk niet dat digitale centralisatie het antwoord is op decentralisatie.
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
Wie zegt dat het centralisatie wordt, allemaal aannames
@Robert-ok5kd3r3 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen Nou decentralisatie bestaat al. Dan heb je straks dus de keus tussen decentralisatie van de Europese grootmachten of van ons zelf. Ik wist het wel.
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
@@Robert-ok5kd3r daarom heb je nu ook een bankrekening? Je hebt straks ook zeker de keuze.
@justthymen53633 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen Een CBDC kan alleen centraal worden uitgegeven
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
@@justthymen5363 dit is bullshit, zeker als CBDC gaan draaien op bijvoorbeeld een XRP
@alleskitsss3 жыл бұрын
Dat gezwaai met een 50 euro briefje dat 50 euro waard ‘blijft.’ Mooie manier om het begrip geldontwaarding te omzeilen.
@denniskuzma38302 жыл бұрын
Kijk een briefje van 50 € Nu maanden later " kijk 50 € met inflatie van 12% " 😂
@N3mdraz3 жыл бұрын
We willen juist geen digitale munt beheerd door banken. Het mooie aan veel crypto's is dat het niet bijgeprint kan worden zoals echt geld en er dus geen inflatie is.
@watjejanssen75353 жыл бұрын
juist,en nu proberen de banken het over te nemen(de overheid dus)
@Max.Verschuur3 жыл бұрын
Probleem is, een deflatie munt werkt niet. Bitcoin is meer online goud dan een betaalmiddel aangezien het meer waard wordt en daardoor het niet slim is om mee te betalen
@jorism3 жыл бұрын
@@Max.Verschuur ja precies maar Bitcoin is ook echt een investering niet om mee te betalen. Als betaling voor dagelijkse dingen en vastgoed is overheidsgeld gewoon een must. Echter als je mij vraagt waar investeer jij het liefste geld in kies ik altijd crypto. Daarom is het zo jammer dat overheden zo in paniek zijn over crypto, want het kan prima naast elkaar bestaan.
@Max.Verschuur3 жыл бұрын
@@jorism klopt, maar veel mensen doen alsof Btc de nieuwe euro gaat worden en dat klopt gewoon niet. Zelf investeer ik het liefst nog in aandelen, maar dat is natuurlijk persoonlijk
@jorism3 жыл бұрын
@@Max.Verschuur oja eens veel mensen denken dat het de nieuwe dollar wordt terwijl je het moet bekijken als aandelen.
@snarfdwarf Жыл бұрын
Er worden concurrenten genoemd zoals Bitcoin. Bitcoins kun je niet bij drukken. De ECB kan schijnbaar ongelimiteerd de teller gewoon verhogen er zijn voorzover ik weet geen voorwaarden beschreven voor het "bij drukken" van digitale Euro's en hoe zit het met de de waarde is 1 D-Euro gelijk aan 1 Euro?
@krijnnl2 жыл бұрын
Zodra het woord gemak valt, word ik al argwanend. Komt er ook een contante (cash) cbdc ? 😃
@JJ-df4kx2 жыл бұрын
Nee natuurlijk niet. Ze willen voorkomen dat jij geld gaat opnemen bij negatieve rente.
@krijnnl2 жыл бұрын
@@JJ-df4kx precies!
@marcelsnip42223 жыл бұрын
Het is een oplossing voor een niet bestaand probleem. Gewoon niet doen. Contant geld en giraal geld werkt prima. Begin eerst maar eens met het oplossen van het schuldenprobleem in Europa. Verhoog de rente!
@JohnCena-td9xb3 жыл бұрын
Zoals ik uit de video opmaak, wordt dit dus weer een digitale munt die onbeperkt bijgemaakt kan worden zonder onderliggende waarde. Op welke manier lost dit het huidige en toekomstige inflatie probleem op? Bijvoorbeeld: Zoals Bitcoin doet doormiddel van een beperkt aanbod en toenemende schaarste?
@harryheijer54512 жыл бұрын
Een voordeel : alle tekorten die voorheen door rutte met bezuinigen opgelost worden, gaan nu opgelost worden door er digitaal geld bij te drukken en hoeven ze de burger niet zwaarder te belasten 😛. Maar wat is bezuinigen? Minder tanks voor defensie kopen of minder nieuwe wegen aanleggen, minder boeren uitkopen? Of de burger laten bloeden? Zo ook in de zorg, rutte wilde voor bepaalde medicijnen toeslag laten betalen. Maar is dat bezuinigen? Nee, echt niet. De zorgverzekeringen besparen zo kosten due de burger betaalt. Het kabinet bemoeit zich met contracten tussen 2 andere partijen om investeerders méér winst te laten maken, ten koste van de burger. Dit is illegale inmenging van zaken doen.
@hidde35082 жыл бұрын
Als de centrale bank het wil kan het makkelijk voor deflatie zorgen door de rente te verhogen. Maar dat heeft dus gevolgen voor economische groei, dus dat willen ze niet.
@John-alpha3 жыл бұрын
Het idee van crypto was juist decentralisatie en loskomen van de macht van overheden en banken. Als overheden dit zelf gaan uitgeven zijn we weer terug bij af. Gelukkig is crypto is here to stay en niet te verbieden doordat het wereldwijd, online en anoniem is.
@fontfroide13 жыл бұрын
Ik weet niet in welke bubbel je leeft maar crypto is niet anoniem die ook nog energievreter zijn. Wij aan de warmtepompen wat best veel geld kost en de creatie van crypto slurpt het voordeel ervan weg. Bovendien betalen we veel belasting omdat er zoveel zwart geld in omloop is. Ja ik vind dat de overheid over de geldbuidel moet gaan en wij moeten meer pushen dat het zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt. Daar zit beweging in maar er moet meer en sneller gehandeld worden, dat dan weer wel.
@vroegerwasallesbeter39073 жыл бұрын
@@fontfroide1 @fontfroide1 bitcoin is inderdaad niet volledig anoniem maar wel anoniemer dan een cbdc ooit zal zijn. Ik zal altijd voor bitcoin kiezen op de lange termijn omdat er een gelimiteerde oplage is van 21 miljoen. Cbdc's zullen net als het huidige fiat geld ongelimiteerd bijgedrukt worden, dat maakt het voor mij persoonlijk minder interessant om de koopkracht van mijn geld vast te houden op de lange termijn. Dat bitcoin veel energie vreet is een bekend argument en daar wordt aan gewerkt. Met de huidige ban van China op mining runt 54% van alle bitcoin miners momenteel op groene energie. En ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de industrie naar verloop van tijd nog groener zal worden en daarmee ook toekomstbestendig.
@fontfroide13 жыл бұрын
@@vroegerwasallesbeter3907 je wilt het gewoon niet zien. Die groene energie moet ook geproduceerd kunnen worden en de Bitcoin slurpt die dus weg terwijl het eigenlijk voor huishoudens moet worden gebruikt of onze benodigdheden en in dat rijtje hoort de Bitcoin niet thuis koop dan goud of een huis en knap het op. Sinds de tweede Wereldoorlog nog altijd de beste belegging gebleken.
@stromboli1833 жыл бұрын
@@fontfroide1 Wil je nu serieus beweren dat goud de afgelopen 12 jaar een betere belegging was dan Bitcoin? 😂
@vroegerwasallesbeter39073 жыл бұрын
@@fontfroide1 Doe eens even niet zo denigrerend met je wilt het gewoon niet zien. Als iemand bitcoin op een groene manier zou willen minen en daar bijvoorbeeld een paar zonnepanelen voor aanschaft dan wordt de groene stroom toch louter daarvoor gebruikt ipv dat het een ander doel zou dienen. In El Salvador waar bitcoin inmiddels een legaal betaalmiddel is geworden zijn ze zelfs al bezig om mining farms op te zetten die puur en alleen draaien op de hitte die gegenereerd wordt vanuit hun vulkanen. Je kan een partijtje zuur gaan lopen doen. Maar je kan het ook positief zien dat de sector de kritiek ter harte neemt en het gebruikt om zichzelf te verbeteren.
@DaMayan53 жыл бұрын
Directe controle over inflatie is 1 vd belangrijkste doelen. Ipv bankreserves bijdrukken met de hoop dat commerciele banken meer leningen uitgeven zouden ze direct bij burgers of bedrijven geld kunnen plaatsen.
@sietsejohannes2 жыл бұрын
Tering dat is eng! En ik maar denken dat "de digitale euro" een poging zou zijn om aan de crypto hype mee te doen, echte coins weg te concureren en alles verder te houden zoals het nu is.
@useyourbrain1232 Жыл бұрын
geen enkele burger heeft hierom gevraagd, waarom wordt deze ellende over ons uitgestort?
@Mars4i3 жыл бұрын
Bedankt voor deze interessante video. Ik vraag me af welke voordelen er van deze munt over blijven met een plafond van 3000 euro? De beveiliging tegen het omvallen van commerciële banken is dan weg en het betalen van grote aankopen valt weg. Verbeteren van het gebruikersgemak zal in de huidige markt moeilijk zijn. Dat is iets waar de commerciële banken door de concurrentie wel goed in zijn. Dus met plafond zie ik dit geen succes worden. Misschien kan je nog eens een video maken over de verschillende soorten inflatie en hun berekeningen. Nederlandse versus Europese inflatie, kerninflatie, kwaliteitscorrectie, effect van basisverlegging etc. Maar misschien lukt dat niet in 10 min ;-)
@yannickcoudeville19803 жыл бұрын
Eenmaal cash er uit is 3000 max op centrale bank rekening en voor je overige spaardepositos negatieve intrest bij de commerciele banken. Ja maar dan haal ik mijn geld van de bank.. je hebt geen uitweg meer want cash is eruit,dan koop ik goud of zilver... zullen ook beperkingen op transacties komen. En de goud markt is volledig gemanipuleerd door rehypothecatie door hoeveelheid goud op papier.
@machielvankats55672 жыл бұрын
Er moet ook helemaal geen plafond zijn. Waarom zijn wij verplicht om geld bij een bank te zetten? Banken moeten gewoon rente geven als insentive om daar geld te zetten. Voor de rest gewoon al het geld bij de centrale bank met 0% rente.
@bartfeijen332 Жыл бұрын
Levensgevaarlijke ontwikkelingen! Digitale euro gekoppeld aan je sociale krediet score? Verdiep je in wat er nu o.a. in China gebeurd. Gelukkig hebben een decentraal alternatief: Bitcoin!
@Willemopper513 жыл бұрын
We gaan massaal gepeopled worden met die ECB munt en Mathijs heeft niet eens door dat hij als een useful idiot wordt gebruikt.
@Vietnam-mintDotCom3 жыл бұрын
Digitale munt van de centrale bank? Dat wil zeggen nog meer controle!!! Waardeloos!
@matthevandaalen62893 жыл бұрын
(Bijna) geen woord over de problemen met FIAT geld, geen woord over crypto (bitcoin, Ethereum) en voor / nadelen. Vooral geen woord over DECENTRALISATIE en waarom er een beweging is WEG van centrale banken
@stromboli1833 жыл бұрын
Ja typisch weer he. Mathijs Bouman heeft al vaker blijk gegeven niet open te staan voor Bitcoin. Dat hij het niet snapt is tot daar aan toe (iedereen heeft een leercurve) maar hij wijst het bij voorbaat van de hand. Jammer dat iemand met zo'n enge tunnelvisie op de stoel van 'deskundige' wordt neergezet. Maar hopelijk moge duidelijk zijn dat er zich GIGANTISCHE problemen opstapelen voor fiat geld. Het bijprinten van biljoen na biljoen. Oplopende negatieve rente. Schulden die nooit kunnen worden afbetaald. Rente die niet meer kan worden verhoogd zonder dat er allerlei instituten zullen omvallen. De financiële crisis in 2008 was slechts het topje van de ijsberg. Overheden doen begrijpelijkerwijs alsof die crisis bezworen is, want die willen paniek voorkomen, maar de situatie is nu nog veel en veel erger dan toen. En daar komen inderdaad de fundamentele bezwaren tegen centralisatie nog bij. Alles in handen van één partij. Volledige afhankelijkheid. Al ons geld, al ons betalingsverkeer, allemaal onder beheer en controle van een niet gekozen, ondemocratisch, monopolistisch instituut. "Give me control of a nation's money supply, and I care not who makes its laws." aldus Mayer Amschel Rothschild. En dit is precies wat de ECB wil, alleen dan niet over een natie maar een heel continent. De overtreffende trap van alle macht en soevereiniteit uit handen geven. Ik heb geen hoge pet op van onze overheid, maar ik hoop vurig dat er in elk geval nog een paar volksvertegenwoordigers zo wakker zijn om zich hier met hand en tand tegen te verzetten. En de mensen zoveel mogelijk bewust te maken van het gevaar wat hier dreigt.
@sjaakvaak54392 жыл бұрын
Cbdc’s zo als er al in het filmpje wordt gezegd, niemand zit er op te wachten, alleen goed voor de onderdrukking van het volk.
@ThomasB-zw3sg3 жыл бұрын
Het gaat allemaal om controle. Dit is niet voor de burger.
@Denkie5783 жыл бұрын
Juist
@luitje9773 жыл бұрын
Te gek man, zo'n digitale munt van de centrale bank. Eindelijk totale controle over je inkomsten en uitgaven.
@ojmqqojmqqq16433 жыл бұрын
Bank of England heeft gezegd dat ze daar inderdaad invloed op willen uitoefenen op de economie te supporte
@ojmqqojmqqq16433 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v 🪞
@InWeCome3 жыл бұрын
Het digitale geld is van de eigenaar van de wallet, 0 controle dus. De blockchain wordt ontwikkeld door een bedrijf, net zoals dat de euro wordt geprint door de centrale bank. De blockchain wordt beheerd door de gebruikers en fondsen zijn onmogelijk achteraf aan te passen. Daarnaast zal een digitale munt van een centrale geen betaalmiddel worden voor consumenten. Het is een achterliggend systeem waar de banken mee zullen werken. Of je nu met euro, bitcoin of een kip betaald.
@ojmqqojmqqq16433 жыл бұрын
@@InWeCome time will tell
@TheCoolermaster242 жыл бұрын
Hoezo controle? Met welk juridisch mandaat gaan ze jou dwingen of dingen wel/niet te kopen?
@ElJeevh3 жыл бұрын
Propaganda bulletin draait al op volle toeren.
@mkybm3 жыл бұрын
Nieuwe vorm van geld, met dezelfde problematiek als de papieren variant 😅
@jansiam30043 жыл бұрын
want?
@appel78113 жыл бұрын
@@jansiam3004 Niet gedecentraliseerd, inflatie gevoelig doordat geld bij te maken is.
@jansiam30043 жыл бұрын
@@appel7811 Mond vol maar het slaat nergens op!
@klebs77243 жыл бұрын
@@jansiam3004 het slaat wel ergens op, elke euro die jij verdient is over 5 jaar 10% minder waard door het oneindig printen van geld
@henryjubeda76173 жыл бұрын
@@jansiam3004 Joh gladde hersenen, steek lekker je geld in euros dan. Bedankt voor de donatie!
@wellerman87063 жыл бұрын
Het is leuk allemaal maar de centrale bank gaat elke jaar de supply verhogen netals wat ze doen met fysiek geld (printen). Hoe gaan ze de waarde van hun munt in toom houden, als het alleen maar gaat zakken van waarde.
@JJadx3 жыл бұрын
hoe zou de bank kunnen beperken dat ik mijn geld daar weghaal? ik betaal nu meer voor mn rekening dan dat ik rente krijg. ik zie niet in waarom ik mn geld daar zou willen houden..
@voxpopuli43013 жыл бұрын
Yo bro!
@mikelike40833 жыл бұрын
Nu je het zegt als je toch je geld eraf haalt idd
@stromboli1833 жыл бұрын
Cash wordt straks afgeschaft. Dan heb je nog een jaar om het in te leveren voor digitale ECB-credits, en daarna is het waardeloos.
@stromboli1833 жыл бұрын
@Eternal Atake Lees eens alle nieuwsberichten waarin 1. cash stelselmatig wordt uitgefaseerd; 2. steeds meer sprake is van "we bankieren straks allemaal bij de ECB met de digitale euro". De War on Cash is in volle gang. Het is echt naïef om dat te ontkennen of ervoor weg te kijken. Totale macht en controle, dat is waar de ECB voor gaat. En cash is daarbij een vervelend obstakel dat in de weg staat.
@renejeronimus3 жыл бұрын
Mijn angst is dat diverse instanties (ECB, DNB, overheid) nieuwe bevoegdheden willen hebben over particulier en commercieel geld. Daarnaast maak ik mij zorgen over de negatieve rentes en hoge mate van inflatie die momenteel gaande is, zonder dat deze schulden terug betaald gaan worden.
@1993sebastian19933 жыл бұрын
de euro is al heel lang digitaal.... je pint en kan het overmaken.. volgends mij slaapt nieuwsuur hier een beetje xD bitcoin blijft heer en meester met zijn gelimiteerde aanbod. maar alsnog goed geprobeerd .. de massa zal hier waarschijnlijk gewoon weer intrappen.
@jasperhoff3 жыл бұрын
Volledig inzicht en controle over jouw vermogen door de overheid. Alle betalingen kunnen worden gevolgd. Het is nooit goed wanneer 1 partij zoveel macht heeft. Jouw koopgedrag kan worden bepaald, hoeveel mag je uitgeven, en aan welke producten mag je het uitgeven. Ben je niet gevaccineerd? Dan word je geld bevroren. Gelukkig zullen er naast de digitale euro altijd alternatieve betaalmethoden zijn. Zoals nu het contante geld zal er in ieder geval Bitcoin zijn.
@martinbuutveld4276 Жыл бұрын
Ik wou vandaag bij de bank cash geld opnemen. Dat gaat daar gewoon al helemaal niet meer. Ik werd verwezen naar de kruidenier of de boekhandel. Voor muntrollen moet je al jaren naar de Bouwmarkt. Overheid en banken zijn vier handen op één buik. Nog ff en cash geld is er helemaal uitgewerkt.
@Volgmijneigenwijze3 жыл бұрын
En steeds minder vrijheid,wat overigens maar weinig mensen doorzien.
@Mizreg3 жыл бұрын
Niks meer dan een manier om de problemen van het huidige systeem over te kopiëren naar de crypto-space. Decentralisatie is vrijheid, centralisatie is een einde aan uw privacy
@seraphwingless13423 жыл бұрын
Wat heb je eraan met een limiet van EUR 3000, een rente van -0,50% en het risico dat de waarde continu uitgehold blijft worden door devaluatie en het niet rekening houden met echte inflatie maar een gemodelleerde inflatie die laag wordt gehouden door sterk stijgende prijzen weg te modelleren en andere prijzen kunstmatig te laten dalen door middel van hedonische correctie die werkelijk nergens op slaat (als een nieuwe computer ongeveer evenveel kost als mijn oude destijds maar 10 keer zo krachtig is betekent dat nog niet dat hij modelmatig 10 keer zo goedkoop zou moeten worden aangezien je er nog steeds vrijwel hetzelfde mee kan, die extra kracht gaat immers vrijwel volledig op aan de wapenwedloop qua extra beveiliging tegen hackers die ook steeds hun computers upgraden)?
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
Dit is niet waar die 3k is bullshit, naïeve bankier in het interview. Je krijgt straks juist rente op ECB geld, die bankrun gaat juist komen. #greatreset #defi
@justthymen53633 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen je krijgt helemaal geen rente, want je zet je geld direct op een rekening bij de ecb.
@erwinhoving4543 Жыл бұрын
Pas op voor totale controle
@maartenregterschot84233 жыл бұрын
Een digitale euro is niet beter dan de huidige euro. Het kan even gemakkijk worden bij gedrukt, het is niet schaars en gecentraliseerd.
@dennisc.62113 жыл бұрын
Het lijkt me 3 keer niks. As de ECB met het idee komt voor een limiet op je digitale rekening bij de Centrale Bank, dan is het project al bij voorbaat gedoemd te mislukken en is het zonde van het belastinggeld om te investeren in onderzoek. Ik zou veel liever willen zien dat de ECB onderzoek gaat doen in cryptocurrency om dit beter te reguleren en te implementeren in het betalingssysteem.
@matthevandaalen62893 жыл бұрын
Gaat nooit gebeuren: Controle
@MrDevilkeh3 жыл бұрын
Nee bedankt. Is gewoon een stablecoin uitgegeven door de ECB. Liever Bitcoin wat niet van een centrale partij afhankelijk is.
@MrDevilkeh3 жыл бұрын
@@sys-administrator De meerderheid van de nodes in het Bitcoin netwerk. Iedereen kan een node runnen.
@MrDevilkeh3 жыл бұрын
@@sys-administrator iedereen met een redelijke internetverbinding en een computer van 10 jaar oud kan een node draaien. Het zijn de miners waar jij van spreekt (en die trouwens vertrekken uit China). Uiteindelijk zijn het de nodes die beslissen welke blocks die de miners minen valide zijn of niet... Lees je wat verder in zou ik zeggen.
@fontfroide13 жыл бұрын
@@MrDevilkeh ja hoor uit China gaan ze weg en hup met zijn allen naar Polen etc. Vuile vervuilers zijn het wat mij betreft aanpakken die handel.
@MrDevilkeh3 жыл бұрын
@@fontfroide1 miners ga je vooral vinden waar stroom goedkoop is. Waar is stroom goedkoop? Stroom uit de natuur waar er weinig vraag naar is. Bitcoin minen kan je overal doen. Pak een vulkaan, wek stroom op uit die hitte en je hebt en bak gratis energie, 100% groen en die energie kun je zelfs niet eens economisch gezien tot bij een plek waar veel mensen wonen brengen...
@stromboli1833 жыл бұрын
Stablecoins zijn onzin, want die zijn alleen 'stable' relatief ten opzichte van een fiat currency zoals de euro of dollar. Maar die zijn zelf juist niet stable, die zijn onderhevig aan (hyper)inflatie, dat is juist het probleem. En Bitcoin wat niet afhankelijk is van een centrale partij, dat is er al: dat heet Bitcoin 👍
@gerardvandermeeren71953 жыл бұрын
Wat heeft het dan voor de gewone man voor nut??? Gegarandeerd boven de ton terwijl het plafond op drieduizend ligt en de gewone man echt niet over meer dan een ton beschikt. Als de angst regeert, van bijvoorbeeld de cryptomunt, gebeuren er rare dingen. Ooh ja, hoezo is ons bankverkeer goedkoop? Ik betaal voor mijn rekening minimaal 18,70 per maand zonder dat er ook maar enig verkeer via de rekening is. Bankstortingen tenminste 6 euro. En als je wil storten op je ABN-Amro rekening moet dat meestal via de rabobank automaat en kost het dus 2 x 6 euro. Lekker goedkoop ja.
@kelosteven86853 жыл бұрын
Het is gewoon Digitale Fiat m.a.w. lood om oud ijzer…
@bodhivasquez Жыл бұрын
Big Brother is Watching YOU!!! We verliezen steeds meer vrijheden.
@Michaelllllllllllllllllllllll13 жыл бұрын
Ethereum, ADA, vechain!
@Joop3000 Жыл бұрын
De enige reden dat jullie nu zo'n positief verhaal maken over cbdc is omdat jullie zelf al onder controle zijn. Jullie hebben geen financiële vrijheid. Nu de rest nog.
@joshuatree7473 жыл бұрын
Dit bevestig maar weer hoe sterk XRP er straks voor staat als cryptomunt 😂👌📈
@1993sebastian19933 жыл бұрын
xrp is een overheidscrypto ... trash dus.. wel goed tradebaar!! maar investeringsgezien is alleen bitcoin en evt eth & bnb voorlopig nog werkende gedecentraliseerde asset
@Andre-qg8ln3 жыл бұрын
@@1993sebastian1993 lulkoek . Zeker ook centraal geregeld ? Ik zou me er eens meer in verdiepen. XRP is juist bedoeld als bridge asset ( is Engels 😉) tussen de diverse valuta. . Kon wel eens groter worden als de Bitcoin. Hier kun je nml ook gewoon mee betalen . Binnen enkele seconden je betaling binnen over de gehele wereld. Moet je met de Bitcoin eens mee komen ......
@Andre-qg8ln3 жыл бұрын
Mensen moesten eens weten . XRP kon wel eens net zo groot worden als een Amazon, Google . Wie dit leest en denkt .??? Zoek maar eens op Ripple en XRP
@joshuatree7473 жыл бұрын
@@Andre-qg8ln zeker weten 👌👌
@leonw49523 жыл бұрын
XDC
@vince6403 жыл бұрын
De euro en dollar zijn totaal niet stabiel😂
@fontfroide13 жыл бұрын
Stabieler dan de Bitcoin dat dan weer wel.
@stromboli1833 жыл бұрын
@@fontfroide1 Alleen zolang je de Bitcoin nog blijft uitdrukken in dollars of euro's. Een Bitcoin staat al 12 jaar stabiel op een koers van 100.000.000 sats.
@vincentkuhlmann3 жыл бұрын
Als je de euro en dollar uitdrukt in Bitcoins, is het niet echt stabiel, maar dan is geen enkele munt buiten de Bitcoin dat. Kwestie van perspectief
@stromboli1833 жыл бұрын
@@vincentkuhlmann De meest realistische maatstaf voor (in)stabiliteit van een munt is de concrete koopkracht ervan. En die is bij Bitcoin intussen al stabieler dan sommige fiat currencies. Nog niet stabieler dan de euro of dollar (overigens in positiefe zin, want de euro en dollar verliezen gegarandeerd koopkracht) maar dat is een kwestie van tijd.
@vince93013 жыл бұрын
hoe zit het met privacy en beveiliging van de wallets? is het logboek ook open en bloot voor iedere geberuiker van het systeem zoals bij bitcoin dat is onder synoniemen? (wallet adressen)? is er nog altijd een grootmacht die mij uit dit systeem kan zetten wanneer ze willen, net zoals banken mijn rekening kunnen afsluiten in bepaalde situaties?
@stromboli1833 жыл бұрын
Uiteraard gaat er niets anoniem zijn aan dat ECB-geld. Het is ook geen blockchain of andersoortige decentrale ledger zoals bij cryptocurrency. De ECB is per definitie 100% gecentraliseerd. Je krijgt gewoon een rekening op naam bij de ECB (verificatie en identificatie verplicht) en zij kunnen elke cent monitoren die jij ontvangt en uitgeeft. En inderdaad transacties blokkeren, terugdraaien, of zelfs je rekening bevriezen of sluiten als dat hen uitkomt. Prettig vooruitzicht, niet?
@vince93013 жыл бұрын
@@stromboli183 hoe zit het dan met aankopen die je doet op een exchange om bijvoorbeeld bitcoin te kopen? als ze zien dat je zo'n transactie gaat ondernemen kunnen ze die dan onwettig maken zodat cryptovaluta aankopen niet meer kan? hoe kom jij aan dergelijke informatie?
@parmenides5032 Жыл бұрын
@@vince9301 Je hebt crypto machines waar je cash kunt omzetten in crypto. Ze kunnen crypto niet verbieden.
@toby78023 жыл бұрын
Persoonlijk vind ik dat de overheid uit mijn portemonnee moet blijven.
@corhaarlem50013 жыл бұрын
Wel een juist verhaal vertellen. Centrale banken zijn privaat eigendom en niet van de overheid. En rara wie is een grote aandeelhouder?? Begint met een R
@sandworm52123 жыл бұрын
Het begint met een J
@henrysonnemann2597 Жыл бұрын
Laten we hopen van NIET. Weer wat vrijheid weg en meer Staatscontrole op ons privéleven. Hoe verzin je het.
@dutchmadness17713 жыл бұрын
Puur om het contant geld eruit te halen en ze toezicht te kunnen laten hebben op elke cent die je bezit...
@user-iu1bc3kq7g3 жыл бұрын
ECB heeft eigen belangen. Dit is niet meer van deze tijd, veel burgers willen hun eigen bank zijn en niet beperkt zijn door de huidige banken. Als je tegenwoordig een groot bedrag wilt pinnen dan moet je je gaan verantwoorden bij de bank.
@John73.3 жыл бұрын
Alles voor totaal controle. Zeer slechte zaak.
@thijspruijssers9327 Жыл бұрын
Totale controle!
@jonathanpeeters73503 жыл бұрын
eerst crypto afkraken als een bubbel en onveilig betaalmiddel etc, om zelf een jaar of 2 later met een eigen kopie te komen.. die niet gedecentraliseerd is.
@piepapuk3460 Жыл бұрын
En als je teveel vlees eet kan geregeld worden dat je een limiet krijgt .
@zielsblauw3 жыл бұрын
Vergeet Nederland of de ECB; dit gaat over een wereldmunt (als de SDR van het IMF) geschikt voor wereldcontrole (en innen van wereldbelasting).
@balkishalki97113 жыл бұрын
Het is er... Ze hebben het al.. De infrastructuur is gereed. Men slaapt nog helaas.
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
Ja ze zien het niet!
@johanruiter58483 жыл бұрын
Zo gauw de digitale munt gecontroleerd wordt door een bank is ie al waardeloos, net zo waardeloos als het digitale geld dat banken creëren als leningen met een druk op de knop.
@johnson30223 жыл бұрын
WEF agenda dus
@marcelkush3 жыл бұрын
Wanneer de ECB munt gebruikt zou worden/ op de markt verschijnt zal het geen speculatieve munt zijn. Het zou een stabel coin worden, een stabiele munt. Veel mensen stappen nu naar crypto, je eigen bank zijn. Ik heb al een betaal pas van mijn crypto omgeving Binance. 5% zit nu wereldwijd in crypto het wordt booming. Wie nu in stapt is er nog steeds zo vroeg bij.
@martinjelders4953 жыл бұрын
Als dat soort munten via de bank gaan "crypto" bijvoorbeeld, dan kan de bank er "weer" misbruik van maken.. vooral de waarde beïnvloeden, zoals nu alleen maar geld bij drukken levert een hoop problemen op.. dus ik zeg nee niet handig, ik heb weinig vertrouwen gekregen de afgelopen jaren wat betreft banken
@martinjelders4953 жыл бұрын
@@user-xk6hr7bc5v heb ik jaar geleden bekeken die filmpjes.. het zal uiteindelijk wel weer naar de top van de pyramide verdwijnen zoals altijd, en zoals Ronald benarde dat omschrijft
Er missen belachelijk veel negatieve punten.... Aan het hebben van CBDC’s
@Offerteaanvragen3 жыл бұрын
Juist heel veel positieve punten!
@stromboli1833 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen Nee, juist heel veel NEGATIEVE punten. Jij werkt zeker voor de ECB 😂 Dit filmpje is pure propaganda in de wapenwedloop om die CBDC straks door onze strot te duwen.
@enchantress79283 жыл бұрын
@@Offerteaanvragen Jij hebt er zo te zien geen verstand van, lol.
@terencevangeluwe83533 жыл бұрын
@@stromboli183 precies. dit zijn de voorlopers. nu wordt de massa voorzichtig klaar gemaakt voor de omschakeling. maar CBDC'S zijn niet noodzakelijk slecht.Gaat veel fraude voorkomen door de smartcontracts, snelheden van geld overmaken gaat lichtend snel ook op weekends en feestdagen. en kost geen hol om voor een transactie te maken. al een betaling van meer dan 2k euro gedaan met je kaart? kijk eens naar die kosten, das het swift systeem van nu
@Pinefenario Жыл бұрын
Gaat deze digitale euro dan ook een wisselkoers krijgen ten opzichte van de ‘normale’ euro? Of is die altijd 1 op 1?
@theovanveen975 Жыл бұрын
Een op een ik las erover en ik wil het niet gebruiken ik stap nog liever over op Monero of Bitcoin
@0xszander03 жыл бұрын
Ja jongens je slaat echt te vaak de plank mis in deze video. Het zijn spartelingen van de overheden, banken en ECB om niet direct ten onder te gaan aan crypto. Aan een bankier vragen wat er gaande is geeft natuurlijk ook geen nieuwe informatie. Een deel van de informatie is wel juist, maar de conclusies en beperkte bronnen maken dit een slechte video. Niet gewend van nieuwsuur.
@kaihulshof97783 жыл бұрын
Ik begrijp nog steeds niet wat de digitale euro nou beter maakt dan het geld op mn rekening het is beide een shitmunt
@rbinder64553 жыл бұрын
Hmmm digitale munt, basisloon, China(als voorbeeld nemen) overheid en je bezit niets maar zult gelukkig zijn. Ik hou het bij bitcoin. als je het niet erg gaat vinden.
@JokeCroiset Жыл бұрын
Vertel gewoon de hele waarheid
@keesvanwely41263 жыл бұрын
Laten we het de volgende keer ook over CBDC en inflatie hebben. Fiat is de afgelopen 50 jaar in aan rap tempo minder waard geworden. Gaan we dat in minder of in meerdere mate zien met een CBDC?
@serious94322 жыл бұрын
belasting krijgt toegang tot alles , gn privacy meer
@creator-77293 жыл бұрын
propoganada machine draait weer op volle touren!!
@ceesheemskerk2397 Жыл бұрын
Het wordt een totaal cotrole middel......
@yesvdw25663 жыл бұрын
Ik heb al digitale geld . Crypto geld. gaat super.
@machielvankats55672 жыл бұрын
Dit is wel echt nodig. Als de rente bijvoorbeeld negatief is dan wil je je geld eigenlijk niet op de bank hebben maar je wilt het ook niet thuis hebben liggen waar het gestolen kan worden. Daarom is een digitale euro die niet gestolen kan worden maar ook maar 0% rente heeft nodig. Je kan dan geld bij een bank zetten als je rente wilt op je geld.
@remcoenashley85283 жыл бұрын
Complotgekkies hebben weer gelijk😂😂😂
@olafsacco Жыл бұрын
Dus iemand kan dan bepalen hoe en waaraan je geld uit kunt uitgeven. “Helaas je hebt je airmiles quotum al besteed dit jaar” “Helaas deze maand heb je al je portie vlees gehad… “ Dat kan met digitale programmeerbare munt… of zou het zover niet komen?
@amooij2 жыл бұрын
Volledig zonder risico’s bij de centrale bank 😂 hij zei het echt!
@pdrop28643 жыл бұрын
Wat als je kilo's zilver thuis heb. Blijf dat ook zijn waarde houden?
@MarijnRoorda3 жыл бұрын
Nope, zodra je meer zilver uit de grond haalt, gaat de wereldwijde prijs in zilver omlaag, en wordt jouw zilver thuis dus minder waard. Volgens mij noem je dat inflatie.
@rexboy63 жыл бұрын
@@MarijnRoorda de koers zegt toch echt wat anders
@Lednevko3 жыл бұрын
dan kennen ze nog sneller "bijdrukken" :)
@Henkkaassouffle3 жыл бұрын
Hoe kan contant geld een plusje hebben en stabiel zijn? Je hoeft alleen maar naar de inflatie van bijvoorbeeld de dollar te kijken om te zijn dat de inflatie afgelopen jaren bijna exponentieel steeg.
@MrDevilkeh3 жыл бұрын
Het is stabiel in euro prijs. 1 euro is altijd 1 euro. Dat je minder met je 1 euro kunt kopen laten we voor het gemak achterwege.
@meindersmarlike3 жыл бұрын
Ik vind het prima filmpjes, maar video gaat mij per definitie te langzaam voor informatie-overdracht. Graag alle NOS-video's ook ergens als tekst beschikbaar maken, zodat ik snel kan scannen wat voor mij extra info is.
@lvermei3 жыл бұрын
Je kan toch gewoon versneld afspelen? Of cc aanzetten en geluid uit als je het vervelend vindt?
@0xszander03 жыл бұрын
Het is voor een breed publiek bedoelt. Je kunt sneller afspelen of andere informatie over dit onderwerp zoeken. Je kunt niet verwachten dat nieuwsuur voor jou op maat gemaakte videos gaat maken..
@Hals3 жыл бұрын
Of zoek een andere bron van informatie, dan hoeft de NOS dingen niet anders te doen omdat het jou niet bevalt?
@Denrici893 жыл бұрын
Wanneer iemand zegt dat cash geld stabiel is weet je al dat het onzin is. Verder heb ik dan ook niet geluisterd
@jeroenmeesters77033 жыл бұрын
"Het is stabiel want de overheid garandeerd dat 50 euro 50 euro waard is" 50 duitse rijksmark was ook 50 duitse rijksmark waard ten tijden van de pre WO2 hyperinflatie
@dutchmen883 жыл бұрын
Dacht precies hetzelfde 👍
@debokkenrijders3 жыл бұрын
Hoe goed gingen overheids ict projecten gemiddeld ook al weer? 😅😆
@Gamerboy1999PS43 жыл бұрын
Als Matthijs Bouman daadwerkelijk econoom is zou hij zich moeten schamen voor het promoten van zoiets kwaadaardigs!
@derk7913 жыл бұрын
Nee. Hierdoor krijgt de ECB enorm veel macht. Het voordeel van bitcoin is dat het decentraal is.
@ralphroz73493 жыл бұрын
Het is de bedoeling dat we minder afhankelijk worden van commerciële banken. Vervolgens laten jullie iemand van een commerciële bank dat uitleggen. Waarom niet een onafhankelijke spreker gezocht?
@wp2746 Жыл бұрын
En programmeerbaar
@stefvanbev3 ай бұрын
En negatieve rente.
@roybm31243 жыл бұрын
In handen van de centrale bank, inclusief de mogelijkheid om oneindig bij te drukken 🤦♂️.
@tamar5973 жыл бұрын
Vanwege inflatie kun je niet onbeperkt bijdrukken. Dan stijgen de prijzen zoveel dat niemand meer iets kan betalen, en zeker niet in het buitenland met een andere munteenheid.
@MagicScience333 жыл бұрын
Dat is dus precies niet hoe het werkt.
@harigepieperpoes3 жыл бұрын
De mogelijkheid bestaat voor de ecb ja maar dat is natuurlijk niet het doel van de ecb. Die is verantwoordelijk voor de stabliteit van de munt en wil de inflatie het liefst tegen de 2% houden. Als je veel bij gaat drukken gaat dat te ver omhoog.
@michelbouquet57243 жыл бұрын
Papierengeld (van de centrale bank) parkeerde je bij een commerciële bank. Verhouding 1:1 Is het girale geld ook 1:1 of ligt juist daar het risico?
@stromboli1833 жыл бұрын
Hoe bedoel je verhouding 1:1? Er is heel veel meer digitaal geld dan papier.
@machielvankats55672 жыл бұрын
Stel er is negatieve rente dan heb je geen andere keuze dan het bij de bank laten staan die jou geld gebruikt en daarmee leningen uitgeeft en profiteerd. Of je moet het thuis hebben met risico dat het gestolen word. Met een digitale euro is het jou eigen geld met 0% rente net zoals contant.
@Miranda-IVOLnl3 жыл бұрын
wel echt jip en janneke uitleg voor iets wat iedereen al weet